Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 17:53   #841
martysek
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ten Enfamil za 32 zł to chyba Premium, a nie Ha, co?
Ja dokarmiam Bebilonem Ha i jest wszystko dobrze.
Kupiłam też Enfamil Premium, ale jakoś nie używam. Bardziej ufam Ha, bo mam lekką alergię.
Justynacz, Enfamil HA Digest w doz jest po 32 zł, to mało czy dużo?
Zdecydowałam się na Humanę, bo to niby najwyższa półka, a przy kolkach Natki boję się, by nie było jeszcze gorzej.

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
(...)Miało któreś z dzieciaczków problemy z odparzoną pupką? Mała ma takie placki wiśniowe na cipuszce i pupci +krostki w pachwinach (schodziła jej skórka z tego) i nie mogę sobie z tym poradzić Dobrze, że jej to chociaż nie boli (chyba), ale wygląda strasznie
Roztrzepaniec, polecam kojący krem przeciw odparzeniom Nivea. Natce zaczęła się robić czerwona pupka i pojawiły się krostki i momentalnie zeszły.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:08   #842
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

echh ci faceci. Mój jak miał urlop to pomagał mi we wszystkim, teraz trochę mniej, ale nie mogę narzekać. Zajmie się małym jak trzeba, przewinie siku,bo do kupy to przeważnie mnie woła hehe. Zawsze go kąpał, teraz ja się nauczyłam kąpać małego więc jemu to odeszło.
A tydzień temu został z nim sam na 4 godziny bo ja wyszłam na imprezkę urodzinową do koleżanki i świetnie sobie poradził.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:11   #843
FraniaPirania
Rozeznanie

kinia Ty sie kochana nie martw, jak zostanie sam z malym to weznie na rece, ulula i przewinie na pewno jesli bedzie potrzeba, teraz po prostu wie ze Ty to zrobisz wiec sie nie wysila, jestem tego pewna, skoro zajmowal sie dzieckiem przez 2 tygodnie to na pewno potrafi
a co do spania, to czytalam kiedys ze mezczyzni nie slysza placzu dziecka, ja sie budze nawet jak maly zaczyna sie krecic
a z tym cycem tez to przerabialam, caly czas mi mowil zebym malemu cycka dala
odwal sie jak szczur na otwarcie kanalu i idz w miasto, tylko nie dzwon za czesto, niech siedzi i mysli
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:14   #844
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
Ps. a czy dajecie jakiś upominek swoim TŻ na dzień chłopaka ? ;p Czy czekacie na dzień mężczyzny? Czy nic nie robicie? ;p
Kinia ja nie daję gdyż: 2 września była nasza rocznica ślubu i dostał prezent, 29 września ma imieniny i też dostanie prezent i jak jeszcze by miał dostać 30 września upominek to bym chyba została bankrutem

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
echh ci faceci. Mój jak miał urlop to pomagał mi we wszystkim, teraz trochę mniej, ale nie mogę narzekać. Zajmie się małym jak trzeba, przewinie siku,bo do kupy to przeważnie mnie woła hehe. Zawsze go kąpał, teraz ja się nauczyłam kąpać małego więc jemu to odeszło.
A tydzień temu został z nim sam na 4 godziny bo ja wyszłam na imprezkę urodzinową do koleżanki i świetnie sobie poradził.
U mnie jest tak samo siku przewinie ale jak jest kupa, to mnie woła i mówi, że jest grubsza afera koperkowa i tylko ja mogę w tym zaradzić, bo kupa to nie jego działka

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-09-27 o 18:33
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:36   #845
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

kinia - moj na rocznice dostal Telewizor wiec mu styknie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:38   #846
kinia656
Zadomowienie

misiulka hehe a mi TŻ zawsze mówi, że jemu to nie robi i on się nie brzydzi, może spokojnie przewijać małego, ale jak widać na gadaniu się kończy...

franiapirania ja nigdy nie dzwonię ani nie pisze jak wychodze To on zawsze dzwoni i pyta jak się bawię itp ;p jak idzie do pracy na nockę to też zazwyczaj dzwoni i pyta jak sobie radzę, jak mały.
Jak jest na budowie to też czasem dzwoni, ale że teraz się wielce obraził bo mu powiedziałam że jestem wkurzona bo wpuszcza ludzi jak ja prawie nago latam no to ekhm...

Mały będzie płakał to może zadzwoni i zapyta kiedy wracam
Tak się zastanawiam czy może kupić mleko jak wyjdę na te 3,4 godz.. ale w sumie postaram się nakarmić przed wyjściem więc jak bedzie płakał to może go dopoić herbatką... ale nie chciałabym żeby na 1 moim wyjściu się skończyło.. więc może jednak warto kupić.. i dawać tylko modyfikowane jak będę chciała gdzieś wyjść na dłużej.. nie mam laktatora a ręcznie nie umiem ściągać pokarmu bo inaczej to bym swoje mleczko nalała do butelki.

Ojj chyba za szybko zachwaliłam Natanka ;/ znowu ryk ;/ ja nie wiem co to dziecko ode mnie chce.. :P
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:41   #847
glooria
Raczkowanie

co do oczka to mój gp (lekarz rodzinny) dał raz antybiotyk ale bylo gorzej za tydzień drugi na 4 dni bylo lepiej ale nie mała nie mogła brać go dłużej więc przerwa i dalej ropiało więc wymaz wymaz ok to powiedział że to pewnie zapchany kanalik więc mam rok czekać bo takim małym dzieciom nie przepychają kanalików

natomiast czytalam w mamo to ja że wydzielina z oczka może się pojawiac do 6 m-ca życia i to jest normalne

co do tatusiów to mój ostatnio stwierdził pewnego dnia że i tu cytuję: jutro masz wolne masz kasę a my sobie poradzimy tylko mleko zostaw to było w zeszły piątek i zakupy sie udały a córa zadowolona spała w jego ramionach jak ja wróciłam ale sobe kupiłam tylko bluzke i leginsy a małej wiele rzeczy a tatusiowi skarpetki
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:43   #848
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

kinia656 Mnie by było szkodać dawać modyfikowane jeśli pije moje mleko wolałabym kupić laktator ( i tak też zrobiłam) tylko, że Niuniu się odwidziało i nie chce pić z butelki. A tak wogóle bałabym się, że jak zacznę dawać jej modyfikowane mleko to zaczną się problemu z kolka i kupką, więc jak narazie wolę nie ryzykować.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-09-27, 18:49   #849
żabka19
Raczkowanie

kinia moj M. tez tak ma ,ze jak Maly sie obudzi i placze to sie nie obudzi.. ale jakby mnie mordowali to tez by sie pewnie nie obudzil. Juz taki ma mocny sen, budzi sie tylko na jeden dzwiek.. budzik ustawiony w komorce,ale ten to chyba zmarlego by obudzil. A jak spalismy na poczatku we trojke to.. musialam pilnowac bo sciagal kocyk z Malego i siebie okrywal
Poza tymi nocnymi wpadkami nie moge na niego narzekac. Ostatnio zostal z Malym to posprzatal w kuchni,umyl podlogi ,a maly siedzial w lezaczku godzine i sie przygladal. Wrocilam do domu ,a tu mieszkanie posprzatane ,a Maly spi w lozeczku (zasnal sam w lezaczku patrzac na tate). Musze czesciej wychodzic bo to bylo pierwsze wyjscie bez dziecka

Przed chwila chce podglosic pilotem telewizor ,a.. wlaczam karuzele

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-09-27 o 18:50
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:52   #850
kinia656
Zadomowienie

ah zapomniałam dopisać - dlatego ja nie pokazuję że też bym potrafiła wykąpać, bo już totalnie wszystko bedę przy małym robić
Chociaż i tak kąpiemy razem, on dół ja górę a potem TŻ przekręca małego, trzyma w górze a ja myję plecki.

Chociaż jedna mała rzecz, której sama nie robię..

żabka hahaha dobre ! nie mogę z tym kocykiem ! haha :P Ale powiem szczerze, że małemu kupiliśmy kocyk "na oko" bo było zapakowane i tańsze ale się mega udał bo jest milutki w dotyku i cieplutki i czasem biorę kawałek kocyka i się okrywam z małym ;p

misiulka hm chyba masz rację. A jak jednak mu zasmakuje modyfikowane i mojego już nie będzie chciał to by była porażka. Tyle kasy by poszło ;p A z tym laktatorem to nie wiem właśnie.. myślałam że nie będzie potrzebny dlatego nie kupiliśmy... a teraz też nie wiem czy się opłaca kupować.. bo tak czesto to ja jednak nie wychodzę, prawie w ogóle (chyba że z wózkiem).. a teraz koleżanki pójdą na studia więc i tak pewnie nie bedę wychodzić bez dziecka dłużej jak na 3 godz bo mi cyce rozwali (po tym czasie aż czuję jak mi mleko napływa)
Nie wiem czy laktator nie byłby czasem zbędnym wydatkiem a pół roku na bank będę karmić chociaż mi się już nie chce a podobno po pół roku już się karmi z 2 razy na dzień tak? czy jak to jest? Bo jak rzadko się już karmi, prawie tyle co wcale (ale napisałam) to może wytrzymam bez laktatora..

A jakby jednak udało mi się ręcznie mleczko wycisnąć do butelki to co potem z tym zrobić jeśli nie chcę odrazu podawać Natanowi? Do lodówki? (jesli tak to ile tak może stać w lodówce?)

glooria zazdroszczę, też bym chciała żeby TŻ mi tak zrobił dzień wolnego ale to raczej niemożliwe, trzeba pracować żeby mieć kasę tym bardziej że ja nic swojego nie mam ;/ a nasza sytuacja jest troszkę skomplikowana i każdy grosz się liczy..(no może bez przesady ale szału robić nie możemy)

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-09-27 o 19:02
Stary 2010-09-27, 19:09   #851
karolcia228
Zakorzenienie

kinia - to prawda ze na mleko idzie duzo kasy, ale jak sie nie wyjscia to kasa sie znajdzie, zawsze liczy sie kazdy grosz...no jak u kazdego ciezko jest, ale trzeba dac rade, najgorsze ze wszystko idzie w gore a nasze pensje stoja...

Stary 2010-09-27, 19:14   #852
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

kinia ja jak miałam swój wypad i M został z małym to dał mu mleko modyfikowane. Mam laktator, ale nie ściągałam. Bo i tak musimy dokarmiać mm bo mały się niekiedy nie najada cycami
Stary 2010-09-27, 19:17   #853
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

kinia nie wiem jak to jest z późniejszym karmieniem mam dwi znajome jedna ma synka 10 miesięcy i karmi go cycem tylko w nocy, druga ma 7 miesięcznego i daje mu tylko mleko z cyca no i oczywiście jakieś kaszki itp. Jak tak dalej pójdzie to moja Lili wogóle nie bedzie piła z butelki. chociaz chciałabym ją nauczyć a teraz pogoda do du....py więc bede troszkę mleka odciągała i pomału dawała z butli może wkońcu zaskoczy, chociaż cycek z butli to nie to samo co maminy, męciutki, malutki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-09-27 o 19:18
Stary 2010-09-27, 19:32   #854
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Co tu taki cicho? Chyba pora kąpieli Moja żabulka już sobie słodko śpi.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:36   #855
kinia656
Zadomowienie

lilka a jak poznać że się nie najada cycem? ;p

Wiecie co? dostałam termos taki co w środku ma styropian ale mam wrażenie że on w ogóle "nie działa" ..

Aaa znowu..nakarmiłam, przysnął, położyłam obok a on w ryk :O Nie najadł się czy jak ;/ a przy cycu już i tak prawie spał.. ehh
Stary 2010-09-27, 19:46   #856
farminka
Wtajemniczenie

A u nas trochę nowości: w sobotę Lenka odkryła,że potrafi siadać! Nie jestem zwolenniczką sadzania dzieci zanim same zaczną i nigdy jej nie sadzałam,a tu nagle rano Lenka łebek w górę,reszta ciałka za nim i ciągnie się w górę.Kilka prób i siadła sobie sama z własnej woli,bez ciągnięcia za rączki itp. Oczywiście podpierałam jej od wypadku plecki. Tak jej się spodobało,że teraz ciężko ją namówić do leżenia,bo ciągle stara się siadać.Chyba niedługo będzie trzeba obniżyć poziom w łóżeczku i przerzucić się na spacerówkę...

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! troche mnie nie bylo ale staram sie was podczytywac na biezaco zobaczcie jak moj synek nauczyl sie juz szybko jesc kaszke, czasami nie nadarzam za nim http://picasaweb.google.com/basiapio...23268562085682
Ładnie je U nas też był problem z nadążaniem,ale większy,bo zanim zdążyłam nabrać kolejną łyżeczkę to już się tak niecierpliwiła,że był płacz.Musiałabym ją karmić jak jest totalnie najedzona Na razie się poddałam do środy i zobaczymy co lekarz powie.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
hej kobiety, ja do teraz prasuje wszystko, nawet czapeczki. Nie prasuje tylko tego co wg mnie tego nie wymaga. Ja po prostu lubie jak rzeczy sa takie uprasowane. Inaczej wygladaja i sa inne w dotyku. Piore natomiast od poczatku razem z naszymi ciuchami albo w proszku albo w jakims plynie. U nas jutro chrzciny.
Ja też prasuję,bo inaczej to gnioty takie sa brzydkie i nieprzyjemne w dotyku Tylko rajtuzek nie prasuję Ale do prasowania swoich rzeczy się tak nie palę

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Nic sie nie stalo. W kazdym badz razie miejmy nadzieje ,ze dzieciaczki sie dostosuja i od 3 no niech bedzie najpozniej od 4 miesiaca zaczna przesypiac cala nocke A jak spia wasze dzieciaczki Alguien ,farminka, Basia84 ? Przesypiaja cala noc?
Lenka miała takie 1,5-2 tygodnie,że przesypiała całą noc.Potem jej z dnia na dzień przeszło i zmieniło się na pobudki co 3 godziny przez większy apetyt.Zaczęłam dawać kaszki i wróciłyśmy do wcześniejszego jednego nocnego karmienia koło 2-3 w nocy,a kolejne koło 6-7 i koniec spania

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:

Wiecie co? dostałam termos taki co w środku ma styropian ale mam wrażenie że on w ogóle "nie działa" ..
Ja polecam termoopakowanie z TT.Jest trochę droższe chyba niż te termosy ze styropianem,ale za to spełnia swoją funkcję.Wczoraj w podróży po 4 godzinach woda była nadal cieplutka,w sam raz do picia
Na te styropianowe patrzyłam w sklepie,ale jak poczułam jak toto śmierdzi to powiedziałam,że nic z tego.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:50   #857
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

kinia ja poznaję po tym jak mi z dwóch cyców zje wszystko ( naciskam brodawki i nic nie leci) i chce jeszcze hehe A niekiedy wieczorami po prostu mam mało pokarmu i musimy mu dać mm. Za to w nocy mnie zalewa.
Też mam taki ze styropianu i jak się naleje gorącej wody to ze 3 godziny mi trzyma. Ale farminka co do zapachu ma rację, śmierdział na początku, że musiałam wietrzyć

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-09-27 o 19:52
Stary 2010-09-27, 19:53   #858
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Co tu taki cicho? Chyba pora kąpieli Moja żabulka już sobie słodko śpi.
moja juz tez
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A u nas trochę nowości: w sobotę Lenka odkryła,że potrafi siadać!
silna dziewczynka
Stary 2010-09-27, 19:54   #859
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Tak się zastanawiam czy może kupić mleko jak wyjdę na te 3,4 godz.. ale w sumie postaram się nakarmić przed wyjściem więc jak bedzie płakał to może go dopoić herbatką... ale nie chciałabym żeby na 1 moim wyjściu się skończyło.. więc może jednak warto kupić.. i dawać tylko modyfikowane jak będę chciała gdzieś wyjść na dłużej.. nie mam laktatora a ręcznie nie umiem ściągać pokarmu bo inaczej to bym swoje mleczko nalała do butelki.
Jak nie chcesz laktatora kupować to koniecznie kup modyfikowane (chyba, że ręcznie ściągniesz, ale to może długo trwać i ogólnie to podziwiałabym Cię za to), bo naprawdę dziecku może się nagle zachcieć jeść przed czasem. Mój je modyfikowane i już się zdarzało, że niby powinien wytrzymać ileśtam a tru zonk, ryk, i okazywało się, że jeść.

Myślę, że jak dasz kilka razy mody to nie zgrozi to piersi.

A niedzwonienie z wyjścia popieram, ja nigdy nie dzwonię (no ze 3 razy byłam bez małego na dłużej gdzieś na razie) i ani ja nie dzwoniłam ani do mnie nie dzwonili, i wcale nie umierałam ze strachu, jak to matka wyrodna.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-27 o 19:57
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:59   #860
karolcia228
Zakorzenienie

farminka - dla lenki zuch dziewczynka moja to czasem na pol siedzonco lezy na moich nozkach, bo lezenie juz jej nie iteresuje bo za malo widzi....wszystko ja interesuje

anuszka
- moja juz zasypia...

Stary 2010-09-27, 20:09   #861
Basia84
Rozeznanie

farminka ja to tez przerabialam dlatego karmie go 20 minut przed tym jak ma jesc i je spokojniej jesli tak to mozna nazwac, a jak mu dawalam w porze karmienia to sie niecierpliwil, pozniej plakal i konczylo sie na kilku lyzeczkach.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:31   #862
Alguien
Zadomowienie

itakasia ale masz cudne, wprost przesliczne coreczki

farminka dla Lenki! Szybko siada!

anuszka a moze rzeczywiscie z tym nocnym karmieniem jest dobry pomysl. Przemysl to

roztrzepaniec
wreszcie jestes Wypytywalam o Ciebie

Milena ma wlasnie druga drzemke, ktora trwa juz 45 min. Jak na nia to extra wyczyn
Pokaze Wam, jak sie przekreca z brzuszka na plecki. Zaczela to robic przed ukonczeniem 3 mcy, a dopiero niedawno udalo mi sie to uchwycic na kamerze
http://www.youtube.com/watch?v=vvi24XG7pVQ
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:39   #863
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wogóle to śpi dzisiaj cały dzień miał z 10 minut aktywności ;/
to chyba przez tą wstrętną pogodę
Fajnie...Alisa dzisiaj dla odmiany spała półtorej i myślałam, że się zajedzie ze zmęczenia wieczorem .

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A to dzisiejsze zakupy z Lidla, i mały aniołek (jak śpi) w łóżeczku robione przed chwilą a drugie jak padł mi kiedyś na nogach.
Oooo... moja Mała co dzień mi na kolanach przysypia po jedzonku

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Miało któreś z dzieciaczków problemy z odparzoną pupką? Mała ma takie placki wiśniowe na cipuszce i pupci +krostki w pachwinach (schodziła jej skórka z tego) i nie mogę sobie z tym poradzić Dobrze, że jej to chociaż nie boli (chyba), ale wygląda strasznie
Tak- pozdzierana na maksa skórka. Przemywaliśmy przy zmianie pieluszki roztworem nadmanganianu potasu i wacikami zamiast chusteczek, potem wycieraliśmy do sucha i smarowaliśmy tormentiolem. Po kilku dniach nie było śladu. Od tego czasu przy każdej zmianie pielusi po wytarciu chusteczką wycieramy tetrą do sucha, smarujemy sudocremem i kłopot na razie z głowy.
Cytat:
Cześć dziewczyny, przepraszam, że nie nadrabiam, ale mam dołka My po szczepieniu- Igusia u lekarza była grzeczna, tylko troszkę popłakała. Teraz jest marudna- zasypia na chwilę, a potem budzi się z wielkim żalem, moja dzielna dziewczyna
Nie przez to jednak mi smutno- Igusia słabo przybiera. Lekarz ją zważył i powiedział, że wazy bardzo ładnie, bo równe 5 kilo. Ale co z tego, jak w 3 tygodnie przybrała mi 110 gram?? Ja dopiero w domu się zorientowałam, że przecież 3 tygodnie temu ważyła 4890 Co z tego, że wazy 5 kilo, ale przecież ona nie urodziła się z wagą 2800 czy 3200 tylko 4020 ;( Co mam teraz robić?????? Dawać jej mm?
Możesz dawać mm i swoje. Ja bym się na Twoim miejscu nie poddawała. Ściągaj laktatorem często. U mnie przez conocne odciąganie resztek z piersi teraz jest taka mleczarnia, że hoooo. Ale to działa po regularnym ściąganiu przez co najmniej kilka dni!

Cytat:
Jeszcze tyle się muszę nauczyć- nie jest łatwo być dobrą mamą. Mam jakąś opóźnioną reakcję, mogłam od razu mu wyłożyć, że to tylko 110 gram, może do niego też to nie dotarło od razu.
Każda z nas jeszcze nie wie wszystkiego. Nikt nie jest nieomylny. Alisa dziś np. miała temperaturę i myślałam już po wizytę domową dzwonić... Ale zaczęłam ją rozbierać i okazało się, że ją po prostu za ciepło ubrałam, bo po pół godziny temperatura wróciła do normy.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo siku przewinie ale jak jest kupa, to mnie woła i mówi, że jest grubsza afera koperkowa i tylko ja mogę w tym zaradzić, bo kupa to nie jego działka
A Łukasz wręcz przeciwnie. Od początku wołałam go do kupki (mimo, że nie był to dla mnie problem, żeby ją przewinąć) i jak jest w domu, to przewijanie to jego zadanie . Świetnie sobie radzi.

a tu moja Królewna

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:51   #864
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
farminka ja to tez przerabialam dlatego karmie go 20 minut przed tym jak ma jesc i je spokojniej jesli tak to mozna nazwac, a jak mu dawalam w porze karmienia to sie niecierpliwil, pozniej plakal i konczylo sie na kilku lyzeczkach.
Ostatnio próbowałam pół godziny przed planowanym karmieniem,ale okazało się,że była już zbyt głodna.Ostatnio głodnieje w mało oczekiwanych momentach Dzisiaj nie dość,że był marud straszny to jeszcze zachowywała się jakby nie jadła od tygodnia.Może to jakiś skok? Powinien być jakiś w tych okolicach?

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Pokaze Wam, jak sie przekreca z brzuszka na plecki. Zaczela to robic przed ukonczeniem 3 mcy, a dopiero niedawno udalo mi sie to uchwycic na kamerze
http://www.youtube.com/watch?v=vvi24XG7pVQ
Slodko wygląda przy tym przewrocie Tego dla odmiany moja jeszcze nie robi.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:08   #865
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dzidzia na pewno się nie poddam, będę dawać cycuszka Igusi.
alguien sama nie wiem... Nie chcę ingerować w jej rytm, bo potem może się rozreguluje i wcale nie będzie mi spała...

W ogóle to czytałam sobie V część naszego wątku na poczekalni... ehhh wspomnienia... aż łza się w oku kręci

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

dzidzia Igula jeszcze tak ładnie nie trzyma główki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:15   #866
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anuszka, Aliska podnosiła główkę już w dobę po urodzeniu. Byłam tym przerażona, ale pediatra powiedział, że mam się cieszyć, bo szybko stanie na nóżki i będzie miała mocny kręgosłup. Ale zauważ, że to jest po skosie. Ja leżę oparta i ona na mnie. Na płaskim tylko przekręca z boczku na boczek, a podnosi na 10cm i na kilka sekund tylko

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:33   #867
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A u nas trochę nowości: w sobotę Lenka odkryła,że potrafi siadać!
dla Lenki ,ale super!

anuszka a Iga zasypia moze ze smokiem? U nas ladnie wychodzi wymiana cycek za smoka. Nawet nie musi sie budzic Kiedy bedziesz wazyla Mala ponownie?
dzidzia slicznie trzyma glowke! Silna dziewczynka!
Alguien ale Milence to ladnie wychodzi tak lekko i bez trudu

Stary 2010-09-27, 21:36   #868
karolcia228
Zakorzenienie

Anastazja tez trzyma mozno i wysoko glowke, nawet jak ja trzymam w pionie to sie nie kiwa a co do przewrotow z brzuszka to juz tak mocno sie przechyla ale sie jeszcze nie przewraca
Milenka jest szczupla a Nastce ciezko jest sie przekrecic, grubasek moj

Ale jestem zla na TZ, az pojede spac do drugiego pokoju do jutra

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-27 o 21:38
Stary 2010-09-27, 21:39   #869
żabka19
Raczkowanie

Jak mam czas to tutaj tak cicho. Jestem dumna bo Szymus zasnal na lewym boczku taka mala rzecz ,a cieszy, staramy sie walczyc z lekka asymetria i ciagle probuje go zainteresowac lewa strona ,klade zabawki,zabawiam z tej strony ,a teraz sam przekrecil sie na lewy boczek i zasnal. W sumie przed sama kapiela ,ale to mu wybacze Kapiel bedzie dzis pozniej.

Stary 2010-09-27, 21:55   #870
glooria
Raczkowanie

a ja już trzeci raz usypiam małą a to wszystko przez katar i facetów tylko powystrzelać normalnie kutwa duże dzieci sąiad kupił sobie głada i jeździ kurna nim pod oknami wieczorami i w nocy i mi dziecko budzi i nie tylko mi bo u sąsiadow pod nami też slyszę że dzieciaczek nie może zasnąć nie ma kiedy jeżdzić
no wreszcie śpi po 40 mniutach walki a już o 19.30 spała tak mi jej żal jak nie może zasnąć bo coś jej przeszkadz zresztą ja sama bym nie zasnęła

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

gratulacje za udaną walke o lewą stronędla ciebie żabka19 i Szymcia

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

znów oglądałam reklamę Ramy nie moge z tego tekstu: jak ja urosne to mój kot też urośnie i bedzie TYGRYSEM tylko boki zrywć
Juz nie moge sie doczekać kiedy moja córcia bedzie sypala swoimi tekstami
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości