Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 18:54   #1801
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Mnie dzisiaj nastraszyla baka, mowiac ze Oliwka taka blada i dala skierowanie na morfologie..... a to na bialko krowie bedzie za 2 tyg dopiero, dlugo bardzo;/

Powinnam sprzatac ale nic mi sie nie chce, łeb od wycia mi pęka..... mała usnęła tż też bo wczoraj nie spał wcale i rozmawialismy i "cos" jeszcze
chyba musi minac swoj czas i bedzie calkowicie dobrze....

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

LASKI JAK TAM DIETA?

ja od jutra zaczynam kolejną, byłam sie zważyc mam 3 KG MNIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:20   #1802
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ja swojego cały czas kładę na miekkim i pilnuję, żeby nie walną główką w jakąś twardą zabawkę, grzejnik czy co tam. A co będzie, jak zacznie raczkować? Przecież on nie będzie wiedział, że jak zrobi bach w podłogę, to będzie bolało. Czy musi przydzwonić, żeby się dowiedzieć? Czy Wy też tak trzymacie dzieci na miękkim?
Musi się dowiedzic a nawet jak coś się dzieje nie podchodz od razu niech sobie sam nauczy radzić .
Szymek teraz jak uoadnie wogóle nie płacze tylko wstaje i leci dalej .
A jak się leci od razu to dzieci czesto gorzej płaczą niż to warte

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smska od Madziwni - są z Michasią na oddziale dziecięcym w szpitalu. Małej pobrali na badanie krewkę. Na razie jeszcze nie wiadomo co Michasi dolega. Ma podłączoną kroplówkę. Jak będę wiedzieć więcej dam znać. Tymczasem trzymajmy kciuki za Michasię, oby to nie było nic poważnego
Biedna Michasia a co sie właściwie dzieje kurna ja jakoś nie w temacie bbuu
Stary 2010-09-27, 19:32   #1803
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mchasia miala goraczke 4o stopni i teraz spadla goraczka a mocz sie zatrzymal.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

zmykam, dobranoc.
A.Camus
Stary 2010-09-27, 19:46   #1804
P0P70
Zakorzenienie

Michasia i Madziwina - dziewczyny trzymajcie się tam. Mam nadzieję że będzie OK i szybko do domu wrócicie.

Cytat:
A w kwestii pacynek - jakbyś chciała P0P spróbować, to super są w Ikei. My kupiliśmy Igorowi, ale póki co, cieszymy się nimi bardziej niż on. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70122654 W rzeczywistości wyglądają dużo lepiej.
Mieszkam przy IKEA więc wpadnę tam jutro i coś wyszukam.

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
JAk takiego głoda zobaczy to ze strachu mi na pewno wszystko zje.

Ale moze faktycznie pomysł z taką pacynką nie jest głupi. Muszę wypróbować

Libra777 - a widzisz ja już od dawna polecam ten katarek. Dla mnie też jest super.

lindsley - ładnie dziecko wychowujesz od małego tak przyzwyczajać do kieliszka. Nieładnie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:19   #1805
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Z Michasią już lepiej. Była odwodniona, do piatku wyjdą. Dostaje antybiotyki dożylnie. Więc jest ok

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:21   #1806
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Madziwnia Michasia trzymam kciuki. Mam nadzieję że to nic powaznego.

Byłam w Lidlu ale nie kupiłam kombinezonów bo nie było rozmiarów. A ogólnie to rzeczywi.scie cieniutkie takie typowo jesienne. Kupiłam Basi śpiworek do spania bo Antek miał po Kubie a w nocy mamy zimno w domu i jak sie odkopuja to marzna. A widze ze im śpiworki podpasowały bo Kuba zaraz sie awanturował.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:31   #1807
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Jejku pewnie poszła z malutką przez tą utrzymującą się gorączkę. Oby to nic poważnego. Ja też właśnie dostałam wyniki Lenki. Robiliśmy na poziom kreatyniny we krwi do jutrzejszego rezonansu. I przy okazji zrobiliśmy morfologię. Zdecydowanie poprawiła jej się hemoglobina 11,6 chyba zaprzestanę podawać żelazo.
Za Michasię trzymam mocno kciuki będzie dobrze.
Lindsley fajna fotka. Taki mały a już z kieliszka ciągnie he he he
a może spróbuj jej naturalnie żelazo podawać -zółtko co parę dni albo buraki
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj nastraszyla baka, mowiac ze Oliwka taka blada i dala skierowanie na morfologie..... a to na bialko krowie bedzie za 2 tyg dopiero, dlugo bardzo;/

Powinnam sprzatac ale nic mi sie nie chce, łeb od wycia mi pęka..... mała usnęła tż też bo wczoraj nie spał wcale i rozmawialismy i "cos" jeszcze
chyba musi minac swoj czas i bedzie calkowicie dobrze....

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

LASKI JAK TAM DIETA?

ja od jutra zaczynam kolejną, byłam sie zważyc mam 3 KG MNIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
Darusia może ona ma po prostu jasną cerę Ty też masz chyba jasną, mam nadzieje że brdzie ok.
U mnie po 3 dniach 1 kg mniejaz w szoku jestem
ale wolałamtą pierwszą bez bułek i tak będę dalej jadła chleb tak jak było w pierwszej chyba nic sie nie stanie.
Zapodawaj następną

Pop czasami warto posłuchać starszych
Spróbuj z tymi pacynkami samą mnie to zaciekawiło.

Mam nadzieję że U Michasi nic poważnego oby szybko wracała do zdrowia malutka

Ania a Ty nie doznałaś szoku termicznego po powrocie

Tesciowa mi plany pokrzyżowała dzisiaj przyjechała w odwiedziny i dopiero po południu pojechałam do lidla i kupiłam tylko skarpetki
kombinezoniki były ale tylko różowe a piżamki już miałam
ale za ttydzień znowu mają bbyc jakies ubranka kurtki min. bluzy z polaru

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Z Michasią już lepiej. Była odwodniona, do piatku wyjdą. Dostaje antybiotyki dożylnie. Więc jest ok
to super
Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Madziwnia Michasia trzymam kciuki. Mam nadzieję że to nic powaznego.

Byłam w Lidlu ale nie kupiłam kombinezonów bo nie było rozmiarów. A ogólnie to rzeczywi.scie cieniutkie takie typowo jesienne. Kupiłam Basi śpiworek do spania bo Antek miał po Kubie a w nocy mamy zimno w domu i jak sie odkopuja to marzna. A widze ze im śpiworki podpasowały bo Kuba zaraz sie awanturował.
ja też miałam kupić śpiworek ale w końcu zrezygnowałam , bo mój Miko strasznie się wierci jak zasypia i dopiero by się awanturował jakbym go do wora wsadziła teraz przykrywam go kołderką i kocem koc wpycham między szczebelki a materacyk i jakoś sie trzyma
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:49   #1808
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
kurcze brzmi okropnie biedna mała

my dzisiaj spimy caly dzien leje non stop w 3miescie i zimno..

ale chudniecie dziewuchy.. GRATZ! chyba odkopie moja diete i tez sie poodchudzam.

wyslaly mi sie 4 nianie. 3 osiemnastolatki i jedna ekspedientka
Stary 2010-09-27, 21:00   #1809
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia i aj trzymam kciuki byscie szybko wyszly ze szpitala

Plmadzia my juz do tego malego fotelika sie nie miescimy wystaje nam jakies 5 cm glowy i jezdzimy juz w duzym z parasolem tez kiedys probowalam ale wygodniej jest mi ja omotac w chuste i wziasc parasol do reki

a moje dziecko dzisiaj nie dalo mi spokoju wciaz stekala i parskala myslalam ze ma problem z kupka wiec dalam jej czopka ale dalej tak sie zachowywala tak jakby ksztusila sie czyms no i jesc nie chciala widac bylo ze glodna ale butli do buz nie brala tylko krzyczala wiec wsadzilam jej palca do buzi a tam skorka od chleba przyklejona do podniebienia < ja jej skorek nie daje od chleba > i pytam dziadka bo on ja dzisiaj pilnowal jak sie kapalam czy jej dal a on mowi ze jego sympatia jej dala i ta ciumkala zadowolona no normalnie mnie trafilo a jak by nie na podniebieniu tylko w gardelku jej sie przykleila starzy a tacy nieodpowiedzialni a ja mialam z nimi dziecko na noc zostawic bo idziemy na wesele a mojej mamy nie ma i teraz dupa nie mam opiekunki

Julka zasnela wiec zabieram sie za dzierganie czapeczek

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:06   #1810
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Plmadzia my juz do tego malego fotelika sie nie miescimy wystaje nam jakies 5 cm glowy i jezdzimy juz w duzym z parasolem tez kiedys probowalam ale wygodniej jest mi ja omotac w chuste i wziasc parasol do reki
Mój ma przykurczone nózki i się mieści. Eryka odbieram ze szkoły i tylko tak daję radę, bo w chuście to potem z plecakiem w jednej ręce i workiem na w-f w drugiej, pilnować mojego rozbrykanego 6-ciolatka, normalnie to musiałby być widok

Stary 2010-09-27, 21:08   #1811
libra777
Zakorzenienie

Drcron jak to wszystko trzeba przewidzieć .
dziergaj dziergaj bo ja czekam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:22   #1812
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Buziaczki dla Michasi-wracaj do zdrówka,Madziwnia trzymaj się
Cytat:
Olunia jeszcze ma katarek. Jeśli się nie pogniewacie spróbuję się z Wami spotkać za tydzień przed Waszym basenem.

dobrze nie ma problemu może byc za tydzien nawet mi na rękę

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Musisz wypróbować. Może faktycznie trochę większa ale jaj tak do nosa to ja nie wpycham.

A ja się załamałam. W weekendy to ja karmię małą a ta co karmienie to mi wymiotowała. A Babci to nie wymituje!!!

Ja teraz w ten weekend to sie spotkałam z moim dzieckiem pod Kielcami. Dziecko było pakowane przez babcię i oczywiście prawie nic nie było wzięte. TZ miał wielką torbę a moja Oliwka taką maleńką. Np. Babacia jej zapakowała 2 szt . body. JA to biorę tak ze trzy różnego rodzaju komplety ubrań na dzień. Dobrze że mamusia nakupowała ciuszkó to było w co ubierać dziecko. Oczywiście ani ręcznika, ani płynu do kąpieli, pieluszek to też tak wyliczone na styk, słoiczki z obiadkiem to też tylko 2. Więc jak zwymiotowała to nie miałam już co jej dać. Nie zabrali lekarstw dla małej -tak w razie czego. Mówię Wam masakra jakaś. Muszę zrobić listę (instrukcję jak Izumi) i zapisać kobiecie co i ile ma pakować na wyjazdy.
No ale jej Oliwka nie wymiotuje a mi tak. Załamana jestem.

A i jeszcze jedno. Moja Oliwka już opanowała sztukę. Czyli z pozycji na brzuszku siada. Tylko nie opanowała jeszcze sztuki siedzenia. No i co siądzie to zaraz pada i tak w kółko. Oczywiście kamery też nie zabrali i nie mogłam tego nakręcić.
a u mnie odwrotnie siedzi na tyle dobrze,że bawi się już normalnie zabawkami i kopie nóżkami na siedząco ale nie potrafi sam się podnieśc więc brawo dla Oliwki.
moja mama jeszcze nawet nie zaczęła się zajmowac małym a ja już mam ciśnienie więc Cię rozumie,poprostu ona to tyran nie babcia-jej teksty już mnie rozwalają no ale co zrobic
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 22:02   #1813
dusiaka
Rozeznanie

Madziwnia dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków i życzenia dla Michasi powrotu do zdrowia. Pisze, że ma złote dziecko Michasia pospała w dzień, więc teraz się grzecznie bawi. Dzielna z niej dziewczynka, nawet przy pobieraniu krwi nie płakała

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 22:06   #1814
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Michasia i Madziwina - dziewczyny trzymajcie się tam. Mam nadzieję że będzie OK i szybko do domu wrócicie.

Mieszkam przy IKEA więc wpadnę tam jutro i coś wyszukam.

.
Mam nadzieje że przy tej w jankach >?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
a może spróbuj jej naturalnie żelazo podawać -zółtko co parę dni albo buraki

Ania a Ty nie doznałaś szoku termicznego po powrocie
Żółtko od 6 miechA SIĘ powinno dawac połowe co drugi dzień do obiadku .
Ano doznałam choć już po drodze wiedziała co będzie przez 10h lało i było zimno dopiero w Polsce padać przestało jeden plus że chyba deszcz usypiał Ole bo większość drogi przespała i była grzeczna .

Biedna Michasia oby szybko przeszło

drcron - brak słów

Ja swpiworkków nie kupuje bo mam du,żo mam dwa do wózka , jeden do maxi cosi , do spania nie używam bo Ola nie lubi tak jak Szymek nie lubił
Stary 2010-09-27, 22:13   #1815
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Olunia jeszcze ma katarek. Jeśli się nie pogniewacie spróbuję się z Wami spotkać za tydzień przed Waszym basenem.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dobrze nie ma problemu może byc za tydzien nawet mi na rękę
mi też bardziej odpowiadałby następny tydzień tośmy się zgrały

Cytat:
Musisz wypróbować. Może faktycznie trochę większa ale jaj tak do nosa to ja nie wpycham.

A ja się załamałam. W weekendy to ja karmię małą a ta co karmienie to mi wymiotowała. A Babci to nie wymituje!!!

Ja teraz w ten weekend to sie spotkałam z moim dzieckiem pod Kielcami. Dziecko było pakowane przez babcię i oczywiście prawie nic nie było wzięte. TZ miał wielką torbę a moja Oliwka taką maleńką. Np. Babacia jej zapakowała 2 szt . body. JA to biorę tak ze trzy różnego rodzaju komplety ubrań na dzień. Dobrze że mamusia nakupowała ciuszkó to było w co ubierać dziecko. Oczywiście ani ręcznika, ani płynu do kąpieli, pieluszek to też tak wyliczone na styk, słoiczki z obiadkiem to też tylko 2. Więc jak zwymiotowała to nie miałam już co jej dać. Nie zabrali lekarstw dla małej -tak w razie czego. Mówię Wam masakra jakaś. Muszę zrobić listę (instrukcję jak Izumi) i zapisać kobiecie co i ile ma pakować na wyjazdy.
No ale jej Oliwka nie wymiotuje a mi tak. Załamana jestem.

A i jeszcze jedno. Moja Oliwka już opanowała sztukę. Czyli z pozycji na brzuszku siada. Tylko nie opanowała jeszcze sztuki siedzenia. No i co siądzie to zaraz pada i tak w kółko. Oczywiście kamery też nie zabrali i nie mogłam tego nakręcić.
dla Oliwki a babcia chyba kantuje, albo ma jakieś tajne metody

Cytat:
Właśnie dostałam smska od Madziwni - są z Michasią na oddziale dziecięcym w szpitalu. Małej pobrali na badanie krewkę. Na razie jeszcze nie wiadomo co Michasi dolega. Ma podłączoną kroplówkę. Jak będę wiedzieć więcej dam znać. Tymczasem trzymajmy kciuki za Michasię, oby to nie było nic poważnego

trzymam kciuki za dziewczyny!! dobrze, że to "tylko"odwodnienie. Bidulka namęczyła się z tą gorączką

ja już nie pamiętam co komu miałam napisać

Ania fotki cudne, aż się nie chce wierzyć, że gdzieś tam jest ciepło, a u nas buuuuuuu

Ferrou a może ty powinnaś makijaże do teatru robić cudnie wyszło

drcron cudne te czapeczki!! a buciki dla dziewczynek też robisz?? moasz jakieś foteczki?? ja oczywiście będę licytowała jutro Amelce główkę zmierzę i siostrze też zlecę mierzenie i zamawiamy. No i mam do ciebie pytanie: CZY JEST COŚ CZEGO TY NIE UMIESZ?? Ja szyba nie znam bardziej wszechstronnie uzdolnionej osoby

izaizula
współczuje doświadczeń, ja ostatnio widziałam jak mysz do nas wleciała drzwiami od tarasu, najpierw próbowałam obudzić kota, żeby ją pogonił, a że kot spał i miał wszystko gdzieś to strach mnie obleciał i cieszyłam się że mysz zwiała do innego pokoju. Kurna ja miastowa jestem i boję się takich stworzeń, czuję, że jak bym tego węża zobaczyła u nas to bym się na miejscu ze...srała

Amelka mi znów się budzi z płaczem w nocy potulę ją i jest spokój na jakiś czas, ale potem znów... czasem mi się wydaje, że jest głodna, daję więc jej mleko 2 razy w nocy, zastanawiam się czy to nie za dużo. Je gdzies po 90ml -100ml, czasem nawet wszystkiego nie zje. Czasem tylko pije i też jest ok na jakiś czas. Ale potem znów budzi się z płaczem, czasem płacze przez sen. Sprawdzałam, ale zębów ani widu ani słychu już sama nie wiem co jest grane. Padam na pysk. Dobranoc!
Stary 2010-09-27, 22:33   #1816
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy jak to się zamaluje taką farbą, to ta wilgoć, która już tam jest będzie miała jak wyparować?
hmm... bo i tak trzeba zrywać tynk itp, a tam chyba przede wszystkim gromadzi się wilgoć,.. zawsze też ta wilgoć może odparować z drugiej strony ściany

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
kurde wysylalam posta kilka razy ale sie nie dodal
walczylam z butami Julki i wyszly beznadziejnie jednak musi byc jakis filc badz cokolwiek na podeszwie jak wyjde z wyrka to zrobie zdjecie i ocenicie

a teraz dodaje linka do allegro mam nadzieje ze moderator mnie nie zbanuje
no to se dodalam
http://allegro.pl/czapeczki-szydelko...3.html#gallery
no to super podoba mi się ta biała z czarnymi uszkami

Cytat:

Ferrou- szczena mi opadła. Folmik piękny a Ty to taki prawdziwy wamp. Tylko gdzie w takim makijarzu wyść
Np na jakąś fajną imprezę

Izumi - zagłosowanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

ferrou - powodzenia w konkursach

d
dziękuję

Cytat:
JA kupiłam 4 paczki tych puzzli piankowych i wyłożyłam nimi cała podłogę w salonie. Zamówiłam jeszcze taki kojec 8 częściowy więc mała będzie miała bezpieczny plac zabaw w salonie.

Izumi- ja też zagłosowałam.
własnie też przymierzam się do zakupu tych puzzli

Cytat:
Ola jeszcze po podłodze nie śmiga, ale przekręca się na brzuszek i czasem z maty wypełznie. Ja więc kładę jej na podłogę najpierw dosyć gruby koc, potem matę, i jeszcze poduszkę pod głowę bo ona ją często trzyma do góry i czasem tak szybko opuszcza, że słychać bum. Poduszka się przydaje tylko na chwilę, ale lepiej chwila niż wcale.
Tez kładę najpierw koc a potem matę, bo mieszkamy na parterze i trochę ciągnie z piwnicy.

Cytat:
Podaje przepis jak zamaskować zagrzybiona ścianę , najpierw trzeba zedrzeć z wierzchu tego grzyba , dać jakis preparat grzybobójczy -posmarowac póxniej klejem do płytek pokryc ta powierzchnię tak jakby sie gipsowało i jak wyschnie dopiero na to gładź szpachlowa czy tam szpachel zatrzeć i gotowe , u mnie w jednym pokoju tak jest zrobione i nie wyłazi grzyb
Dziękować coś będziemy z tym próbować

Pop, dla Oliwki No to nieźle Babcia zadziałała Pisz instrukcję

A wiesz, że u nas też Kuba wymiotuje, przynajmniej raz dziennie. Je, je .. i nagle W czwartek będę u lekarza i się spytam czy to normalne, bo rozumiem co jakiś czas, ale nie codziennie...

Madziwnia, trzymamy kciuki za Michasię Będzie dobrze

Minka, no co Ty Do charakteryzatorki to mi daleko

A ja wróciłam do starego nałogu.... Przez rok byłam uzależniona od pewnej gry online, zerwałam z tym miesiąc przed porodem... i teraz znowu wróciłam, bo wypuścili nową wersję i do testów się zgłosiłam
Ale jestem już mądrzejsza i gram na lajcie - mam nadzieję że w swoim postanowieniu wytrzymam
Stary 2010-09-27, 23:00   #1817
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Pop a może babcia to robi tak jak moja mama gry Eryka karmiła, albo na parapecie siedział i przez okno patrzył, albo u babci na rękach tańcował .Tyle co ją kiedyś przyłapałam Mi zawsze mało jadł, a u niej takie porcje wielgachne. Do pierwszych urodzin miał wszystko blenderowane bo najmniejszy kawałek niezpapkowany i był zwrotA teraz jeszcze trochę i go na diete wezmę, bo w szkole to już się z niego pani na stołówce śmieje że on długo je bo po drugie danie idzie dopiero jak wazę zupy opróżni

Ja wobec tego mojego starszaka mam takie nieedukacyjne metody Płaczek się ostatnie miesiące zrobił, coś nie tak i ryczy że nie można go uspokoić, to kazałam mu chodzić schodami na dwór zerwać mleczyk dla wiewióry i spowrotem schodami, więc miał czas na uspokojenie, co nie zmieniało faktu że dalej ryczy. I dzisiaj zastosowałam sposób koleżanki z warszawy co ryczy to odrobina soli na język(wiem jestem straszna) ale o dziwo to dzisiaj tylko dwa razy mu sypnełam,i nawet jak już coś mu się zbiera na lament to sobie przypomina matkę z solniczką i przestaje. Ten to dopiero będzie miał traumę

Pranie się kończy idę wieszać

Stary 2010-09-27, 23:55   #1818
mrowak
Zakorzenienie

wpadam jak po ogien, nie mam na nic czasu, poltora tygodnia ostatnio to ja w 80% zajmuje sie mala, dzisiaj jak wreszcie mialam czas sie zaszyc w wannie to zasnelam w niej jak kamien, obudzilam sie bo mi sie zimno zrobilo, wypadam z obiegu na forum...

drcron, ja tez sie pisze na czapeczki, ale mysle ze moze blizek wiosny jakos, co? nie wiem jaki to bedzie rozmiar glowki wtedy-poczekamy, zmierzymy

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Naucz go troszkę brutalnie jak zrobi wsadzasz kotu nos w to co zrobił i zanosisz do kuwety sporo kotów miałam w domu kazdy był tak uczony i zwykle trwało to 1-2dni i było po sprawie . kotu się krzywda nie stanie

tu sie chyba po raz pierwszy z Ania nie zgodze-zdecydowanie odradzam taka metode-kot sam zrozumie gdzie ma isc-moze nie w jeden czy dwa dni, ale sam do tego dojdzie i nie trzeba mu stresu dokladac

Cytat:
mocne kciuki!!!!!!

padam na twarz-dobranocki
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 07:56   #1819
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Dobrze, że z Misią lepiej!
Libra czyli to samo co u mnie po 3 dniach 1 kg mniej bylo a po tyg 3 kg pozniej juz idzie wolniej ale zawsze cos
pozniej napisze kolejna diete

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

moja tez ciumka piętki od chleba, sama jej daje ale siedze przy niej jak pies i co chwila do buzi patrze.
A.Camus
Stary 2010-09-28, 08:01   #1820
Izumi
Wtajemniczenie

Elo
Ja też tylko na sec (znowu)
Chorujemy
Mały nie może jeść bo ma permanetnie zatkany nosek, a kaszle tak, że przeważnie kończy się wymiotowaniem
Buuuuu
Dostaliśmy lekarstwa, ale na razie nie widzę żeby cokolwiek pomagały

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

P.S. Dziękujemy za głosy na fotkę
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:03   #1821
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas TFU TFU TFU obywa sie jakos bez chorobsk, ale wam wspolczuje.
Za to u nas dzisiaj noc pelna niespodzianek, mala zasnela o 18 i tak twardo i slodko spala ze szok wiec jej nawet nie kapalam i juz tak spala.
Obudzila sie przed 1, pozniej o 3:30 i teraz ale nie jesc tylko posmiac sie, pogadac;D
nawet nie wiecie jaka wielka mialam ochote z nia na rozmowe o 3:30 :P
A.Camus
Stary 2010-09-28, 08:14   #1822
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
wpadam jak po ogien, nie mam na nic czasu, poltora tygodnia ostatnio to ja w 80% zajmuje sie mala, dzisiaj jak wreszcie mialam czas sie zaszyc w wannie to zasnelam w niej jak kamien, obudzilam sie bo mi sie zimno zrobilo, wypadam z obiegu na forum...

drcron, ja tez sie pisze na czapeczki, ale mysle ze moze blizek wiosny jakos, co? nie wiem jaki to bedzie rozmiar glowki wtedy-poczekamy, zmierzymy

tu sie chyba po raz pierwszy z Ania nie zgodze-zdecydowanie odradzam taka metode-kot sam zrozumie gdzie ma isc-moze nie w jeden czy dwa dni, ale sam do tego dojdzie i nie trzeba mu stresu dokladac

mocne kciuki!!!!!!

Ja od początku praktycznie zajmuję się małą w 80%

No i ja tez się nie zgadzam po raz pierwszy z Anią nigdy nie lubiłam jak ktoś stosował tą metodę. A znam takie osoby które to stosowały w stosunku do psa. Zawsze mowiłam im, ze niech sobie sami wsadza nos we własne odchody... Są inne skuteczne metody...

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Elo
Ja też tylko na sec (znowu)
Chorujemy
Mały nie może jeść bo ma permanetnie zatkany nosek, a kaszle tak, że przeważnie kończy się wymiotowaniem
Buuuuu
Dostaliśmy lekarstwa, ale na razie nie widzę żeby cokolwiek pomagały

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

P.S. Dziękujemy za głosy na fotkę
Szybkiego powrotu do zdrówka... biedny Michaś. Moja miała to samo, jak zaczęla się dusić to wymiotowała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:31   #1823
P0P70
Zakorzenienie

Moja Oliwka dzisiaj 3 razy w nocy budziła się z płaczem. TZ nie wyspany poszedł do pracy. Musiał ją uspokajać, nosić i przytulać. Tylko się zastanawiam ile mała musiała płakać aby TZ obudzić. Bo jak ja jestem w domu to jego nic nie jest w stanie obudzić. A mała płakała bo pewnie jej (jego) chrapanie przeszkadzało:b rzydal:.

A mi wczoraj TZ pokazywał swój tyłek przez skype-a. W niedzielę poszliśmy do sadu na jabłka i ten wlazł na drzewo. Ale wiecie wiek już nie ten, kondycja nie ta, waga nie ta, sprawność nie ta i oczywiście spadł z tego drzewa. Dawno się tak nie śmiałam - na pół wioski mnie było słychać. I ma ogrroomnego siniaka na tyłku. On oczywiście twierdzi że to wszystko wina śliskich butów.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A wiesz, że u nas też Kuba wymiotuje, przynajmniej raz dziennie. Je, je .. i nagle W czwartek będę u lekarza i się spytam czy to normalne, bo rozumiem co jakiś czas, ale nie codziennie...
To ja czekam na informację. Też jestem ciekawa co Ci lekarz powie na te wymioty.

Cytat:
Ja wobec tego mojego starszaka mam takie nieedukacyjne metody Płaczek się ostatnie miesiące zrobił, coś nie tak i ryczy że nie można go uspokoić, to kazałam mu chodzić schodami na dwór zerwać mleczyk dla wiewióry i spowrotem schodami, więc miał czas na uspokojenie, co nie zmieniało faktu że dalej ryczy. I dzisiaj zastosowałam sposób koleżanki z warszawy co ryczy to odrobina soli na język(wiem jestem straszna) ale o dziwo to dzisiaj tylko dwa razy mu sypnełam,i nawet jak już coś mu się zbiera na lament to sobie przypomina matkę z solniczką i przestaje. Ten to dopiero będzie miał traumę
Biedne dziecko. Nie dość że głodzony w domu i dopiero w szole może się najeść, to jeszcze jakieś talibskie metody uspakajania dziecka matka stosuje. .

Cytat:

A no brakuje Tu Ciebie i Twojego poczucia humoru. Tylko że Ty teraz to tak pewnie nie masz nastroju do śmiechu. Ale jestem pewna że jak Gabi się śmieje to Ty też się śmiejesz. No bo nie da się nie śmiać jak dziecko się śmieje.

Stary 2010-09-28, 08:34   #1824
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Pop a może babcia to robi tak jak moja mama gry Eryka karmiła, albo na parapecie siedział i przez okno patrzył, albo u babci na rękach tańcował .Tyle co ją kiedyś przyłapałam Mi zawsze mało jadł, a u niej takie porcje wielgachne. Do pierwszych urodzin miał wszystko blenderowane bo najmniejszy kawałek niezpapkowany i był zwrotA teraz jeszcze trochę i go na diete wezmę, bo w szkole to już się z niego pani na stołówce śmieje że on długo je bo po drugie danie idzie dopiero jak wazę zupy opróżni

hehe ciekawe czy mój Szymek by zatrybił he he musze wyprobować

Cytat:

mocne kciuki!!!!!!

chyba troszkę źle mnie zrozumiałyście nie chodzi mi o to aby kota w tym wymazać tylko żeby to powąchał i wtedy do kuwety . Bez przesady krzywda się kotu nie stanie a metoda jest jednak skuteczna i uniknie się obsikanych mebli . nIE wyobrażam sobie zasikanego materaca np w łózku chyba by mi psycha nie pozwoliła na nim spać . wiem debil jestem przeciw dzieciom tez materac zabezpieczony bo Szymek śpi w dzień u nas w łóżku i tak jakby co jest mata specjalna u niego to samo

Miłego dnia a my chyba dziś do ikea pojedziemy bo co robić w taką pogode bbuuuuuuuu...

Pop czasem lepiej od razu do dziecka nie wstawać - wiem świnia ze mnie ale zanim się zwleke do Szymka do pokoju chwile to trwa i przekonałam się nie raz że czasem ona popłakała chwile i dalej poszła spać a ja bym ją nie potrzebnie wybudziła co do TZ to pewnie ma tak jak mój jak ja jestem śpi jak kamień a jak zostaje sam a dzieckiem to budzi się jak coś się dzieje to jakoś człowiek chyba ma zakodowane w baniaku że trzeba czujnie kimać .
Mój też by spadł tez już nie ten wiek he he nie wiem czy by wogóle wlazł he he

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-09-28 o 08:37
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:39   #1825
drcron
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam pytanie do was bo te czapeczki to one sa z takiej cienszej welny no i ja sobie pomyslalam zeby te niektore co zamawiacie zrobic z takiej grubej takiej na bardzo zimna jesien albo srednia zime zeby byly co prawda nie do kazdej czapki ta welna pasuje ale do tych co pasuje to robic takie grubsze czy te ciensze ??

Cytat:
Mój ma przykurczone nózki i się mieści. Eryka odbieram ze szkoły i tylko tak daję radę, bo w chuście to potem z plecakiem w jednej ręce i workiem na w-f w drugiej, pilnować mojego rozbrykanego 6-ciolatka, normalnie to musiałby być widok
no w sumie moglabym na spacer po wiosce tak wyjsc ale by na mnie jak na wariata patrzeli i tak patrza jak do sklepu paraduje w chuscie jedna babcia nawet dala komentarz ze mam niepelnosprawne dziecko dlatego je szmatami zaslaniam az parsknelam ze smiechu wtedy

Cytat:
Drcron jak to wszystko trzeba przewidzieć .
dziergaj dziergaj bo ja czekam
jedna juz mam teraz nad ta druga z oczami sie zastanawiam czy cienka robic czy grubsza

wczoraj siedzialam do 2 i dzisiaj juz od 6 dlubie

Cytat:
Mam nadzieje że przy tej w jankach >?

Żółtko od 6 miechA SIĘ powinno dawac połowe co drugi dzień do obiadku .
Ano doznałam choć już po drodze wiedziała co będzie przez 10h lało i było zimno dopiero w Polsce padać przestało jeden plus że chyba deszcz usypiał Ole bo większość drogi przespała i była grzeczna .

Biedna Michasia oby szybko przeszło

drcron - brak słów

Ja swpiworkków nie kupuje bo mam du,żo mam dwa do wózka , jeden do maxi cosi , do spania nie używam bo Ola nie lubi tak jak Szymek nie lubił
a jak to zoltko podawac ?? surowe czy ugotowane czy udusic na jajeczniczke na parze ??

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mi też bardziej odpowiadałby następny tydzień tośmy się zgrały

dla Oliwki a babcia chyba kantuje, albo ma jakieś tajne metody

trzymam kciuki za dziewczyny!! dobrze, że to "tylko"odwodnienie. Bidulka namęczyła się z tą gorączką

ja już nie pamiętam co komu miałam napisać

Ania fotki cudne, aż się nie chce wierzyć, że gdzieś tam jest ciepło, a u nas buuuuuuu

Ferrou a może ty powinnaś makijaże do teatru robić cudnie wyszło

drcron cudne te czapeczki!! a buciki dla dziewczynek też robisz?? moasz jakieś foteczki?? ja oczywiście będę licytowała jutro Amelce główkę zmierzę i siostrze też zlecę mierzenie i zamawiamy. No i mam do ciebie pytanie: CZY JEST COŚ CZEGO TY NIE UMIESZ?? Ja szyba nie znam bardziej wszechstronnie uzdolnionej osoby

izaizula
współczuje doświadczeń, ja ostatnio widziałam jak mysz do nas wleciała drzwiami od tarasu, najpierw próbowałam obudzić kota, żeby ją pogonił, a że kot spał i miał wszystko gdzieś to strach mnie obleciał i cieszyłam się że mysz zwiała do innego pokoju. Kurna ja miastowa jestem i boję się takich stworzeń, czuję, że jak bym tego węża zobaczyła u nas to bym się na miejscu ze...srała

Amelka mi znów się budzi z płaczem w nocy potulę ją i jest spokój na jakiś czas, ale potem znów... czasem mi się wydaje, że jest głodna, daję więc jej mleko 2 razy w nocy, zastanawiam się czy to nie za dużo. Je gdzies po 90ml -100ml, czasem nawet wszystkiego nie zje. Czasem tylko pije i też jest ok na jakiś czas. Ale potem znów budzi się z płaczem, czasem płacze przez sen. Sprawdzałam, ale zębów ani widu ani słychu już sama nie wiem co jest grane. Padam na pysk. Dobranoc!
buciki robie tak samo
a czy jest cos czego nie umiem hmmmm jest nie umiem prowadzic traktora choc zawsze o tym marzylam no i co najwazniejsze nie umiem spiewac Tz zawsze mowi zebym lepiej dziecku radio wlaczyla bo szyby zaraz popekaja albo sasiedzi pomysla ze mnie bije

Cytat:

ostatnio moja mama tez Julce wcisnela caly sloiczke zupki jarzynowej u mnie pluje a u babci jadla ale ona wariata strugala a Julce sie to podobalo

a moja Julka wczoraj zjadla caly sloiczek dyni z ziemniakami i w nocy mi to przez sen zwymiotowala dobrze ze nie spalam bo by sie moglo jej cos stac
ona ostatnio tak smiesznie spi i co ja przekrece ona wraca do pozycji wyjsciowej buzia na boczku ramionka i brzuszek tak jakby na brzuchu spala a pupcia na boku taka powykrecana ciekawe czy jej tak wygodnie i co ja ja na boczek albo na plecki to minuta i jest tak z powrotem

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:41   #1826
P0P70
Zakorzenienie

A ja mam mieszane uczucia co do sposobu nauki zwierząt. Co prawda ja nie maczam pyska ale daję powąchać. A pyska nie mogę maczać bo potem takiego zwierzaka to ja całuję.
Ja stosuję metodę: do kąta. Mój kot potrafi do dzisiaj narobić na daywan (ale tylko kupkę). Jak jest zły albo kuweta nie sprzątnięta to robi na dywan. Więc ja wtedy krzyczę na niego i daje mu powąchać to co narobił i wsadzam do łazienki na 2-3 godziny. I tak było np. w tą niedzielę. Ja wracam do domu a tam na dywanie narobione. Byłam zmęczona więć nawet krzyczeć na niego za bardzo nie chciało mi się więc tylko mu powiedziałam że jest niedobry a ten popatrzył na mnie i od razu pomaszerwał ze spuszczoną głową do łazienki.

Stary 2010-09-28, 08:54   #1827
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
hehe ciekawe czy mój Szymek by zatrybił he he musze wyprobować
jakby nie pomogło to u mnie już opakowanie oliwek czakało, coby dziecka nie zasolić, miałby za płakanie takie wymuszane(nie karane jest uzasadnione)jedną oliwka do buzi, a to zdrowsze i dla niego duże BLEE

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Drcron u mnie też patrzą jak na dziwoląga jak dziecko w chuście noszę, nie ma starszej kobiety żeby sie z pogardą nie odwróciła. Panie w sklepach to są zauroczone, bo wtedy małego dobrze widzą, a on wiecznie sie śmiejący na spacerach to myślą że to do nich .Już kiedyś pisałam że moja babcia współczuła kobiecie comiała 3-kołowy wózek bo myślała że to dla kalekich dzieci, ciekawe co powie jak Erwiego w takim zobaczy

Stary 2010-09-28, 08:54   #1828
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pop- Ty to masz metody wychowawcze. Tż-ta wychowałaś, Oliwkę wychowujesz i nawet kota dałaś radę uczłowieczyć Swoją drogą już widze Twoją minę skoro nawet kot spuszcza głowę i idzie do kąta

A moja wczoraj ok 17 zaczela strasznie plakać. Jak tylko ja kładłam czy nawet sadzałam byl mega ryk. Potem już nawet ręce nie pomagaly. Chyba bolał ją brzuszek bo to był placz jak wtedy gdy miala kolkę... boszzzz... już zapomnialam jak to jest...
I teraz nie wiem czy zaszkodziły jej jagody (dostała pierwszy raz) czy moze ciasteczko Hipp rozkruszone i zalane 2 lyżkami soczku. Ale to ciasteczko dostala też dwa dni wcześniej i było ok... wiec chyba te jagody... no bo od ząbków to by chyba tak nie wyła...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 08:57   #1829
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja ciągle na mojej diecie bezchlebowej, no niestety przy pizzy wymiękam, ale to tylko raz w tygodniu. Widzę po sobie że schudłam, ale z ważeniem poczekam. Dzisiaj idę na siłownię, wieczorem bańkami się wymasuję, i zobacze za tydzień.

Stary 2010-09-28, 08:57   #1830
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co do chust to starsze osoby chyba tak mają. Tzn starsze- zacofane Wiem cos o tym... moja teściowa i teściu. Dla nich to cos mega dziwnego i "niewygodne dla dziecka"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości