|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
zaciskamy z Michasiem![]() A ja mam pytanko... Na wiosnę chcę się trochę wziąć za "teren" zielony przed domem... Mało tego miejsca bo mamy jakieś 1,5/2m do płotu i w większości wybetonowane
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
tity a u nas wszystko dobrze maly rosnie jak na drozdzach raczkuje i chodzi przy meblach jak szalony
nocy nadal nie przesypia wstaje 3 razy wiec to jest tak kolorowo jak niektorzy mysla ze po 4 miesiacu dziecko przesypia noc
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ja trzeci dzień walczę z bólem głowy. Zaraz jadę do przychodni po skierowanie na badania. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.
Buziaki. |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Abz GRATULACJE
Oliwka GRATULACJE ...... w każdym razie ja bym się nie przyznała ![]() Scio Zgadnij Ty studiujesz farmację czy to może jest studium policealne? ja miałam ochotę na farmacje ale zaocznych nie ma chyba Jasiulek kciuki trzymam za usg Dziewczyny kilka dni mnie nie ma a tu takie wiadomości
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
tity to takie podstawowe badania? morfologia, mocz? kolejki były?
a na ten bol glowy to nic nie mozna ![]() sloneczko dla swojej "spokojności" chce jutro powiedziec dyrektorce co ma byc to bedzie duzo osob radzi zebym nie mowila, ale z drugiej strony jak ja sie bede czula za 3 miesiace jak bede musiala zapewne powiedziec jej o tym? nie wyobrazam sobie tego tak wiec postawie sprawe jasno jutro. Nie chce sie tym stresowac cale tygodniedzisiaj poszłam na bete jutro po 8 wyniki przez telefon
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka pytałas kiedys o moja "prace"... Dzis rozmawialam z "szefem". Jutro albo pojutrze mam jechac do kancelarii wszystko pozalatwiac z ksiegowa... Troszke bedzie mnie to kosztowac ale w ogolnym rozrachunku bedzie ok...
Nie powiem Ci co masz robic ze swoja praca.... ja nie powiedzialam ze jestem w ciazy, latwo nie bylo (pod wzgledem spokojnego sumienia) ale tylko dzieki temu bylo mnie stac na skompletowanie wyprawki, remont pokoju, leki dla Misia (majatek juz w aptece zostawilam, mimo ze powaznie chory jeszcze nie byl Tity za wynikiMisiek od rana marudny... chociaz ladnie noc przespal - jedna pobudka na karmienie od 20-7
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley czyli jak już masz iść do księgowej to znaczy, że już masz załatwioną tą "pracę" tak? super
![]() To obstawiasz, ze umowy mi nie da ta kobitka jak sie juz dowie? ja mam nadzieje, ze jednak da gorszą sytuacje bysmy mieli jak trzeba by było czynsz zaplacic albo za wynajem a tak to nie musimy - rachunki za telefony i Internet w zasadzie i za wode 100 zl wiec jakos to bedzie![]() dziewczyny łososia wędzonego to można jeść raz na jakiś czas w ciąży? jak już zjadłam przed chwilą to teraz się zastanawiam wzięłam do niego 5 liści sałaty i pół papryki czerwonej
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka wydaje mi się że nie da Ci tej umowy dyrektorka jak jej powiesz...... ja jednak nie powiedziałabym na Twom miejscu a przynajmniej poczekałabym do wizyty u gina i potwierdzenie ciąży po 6 tygodniu żeby falstartu nie zrobić ..... zawsze to byś miała pieniądze przed kilka miesięcy a ona i tak zatrudni kogos na Twoje miejsce lecz za te 3 miesiące
.... to jest na pewno trudna decyzja i trzymam mocno kciuki żeby wszystko się skończyło pozytywnie
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko to kciuki za wynik bety
Chociaż to już pewnie formalność ![]() A badania, tak takie okresowe w ciąży, krew i mocz. Mam je zrobić dopiero w przyszłym tygodniu. Wyczekałam się niestety ponad 1,5 godziny. Co do Twojej pracy, to nie wiem co bym zrobiła, z jednej strony też bym wolała mieć czyste sumienie. Na 3 miesiące mogą dać umowę przecież na okres próbny, a jakbyś się sprawdziła to po wychowawczym miałabyś gdzie wracać. Wszystko jest kwestią dobrej woli dyrektorki. |
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy da Ci umowę... My mamy ciut większe rachunki, choć też nie płacimy czynszu to jednak prąd, woda, gaz, szambo, tel i internet - trochę się tego uzbiera... Cytat:
Ciężki dziś dzień. Michas ciągle płacze, ciągle na rękach, nie mogę siedzieć ani leżeć. Muszę z nim chodzić... Teraz dostał ibufen cycek i poszedł spać... Oby te zęby wyszły jak najszybciej... Misiek dziś wpałaszował kaszę manny z jabłkiem i marchewką
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley te kaszki to takie gotowce kupujesz? widziałam, że są kaszki z malinami np.
a mnie od godziny kłuje lewy jajnik w ogóle denerwuje się przed tą jutrzejszą rozmową z dyrektorką
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko widzę że podczytujesz mamusie III-IV
![]() Kaszki są gotowe i różnosmakowe ale w większości bezglutenowe a ja już muszę powoli gluten wprowadzać... Najłatwiej to kaszę manną podać... Tak więc ugotowałam na wodzie łyżeczkę kaszy i dodałam ze słoiczka trochę jabłka z marchewką...
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor kochane!
Jestem troche zabiegana i nie mialam czasu na zagladanie tu do was ale zgodnie z obietnica wklejam moje 32mm szczescia ![]() Teraz czekam na TZa az wroci do domu i pokaze nasze bimbo tatusiowi, ktory juz jest bardzo szczesliwy ![]() Z wiadomosci dodatkowych to dzis mialam tez pobrana cytologie i niestety do tej pory plamie ale licze na to, ze do jutra przejdzie. Mam przpisane globulki na infekcje, ktora moze byc tego przyczyna, bo normalnie przy pobraniu moze byc lekkie plamienie, ktore zazwyczaj szybko ustaje no ale moje jeszcze jest Jest pewne jutro sobie zaaplikuje![]() Podobno na bimbka to wplywu nie ma, wiec jestem w miare spokojna ![]() Caluski kochane i milego jutra zycze!
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Anesska, słodzizna
Jak myślisz, chłopiec czy dziewczynka?
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
I oczywiscie, ze to syn swego ojca ![]() No ale sie jeszcze okaze ![]() Ja czuje, ze to syn
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() Kurcze ale mi tęskno do ciąży... Jak tak Was czytam, oglądam zdjęcia... Ech... Kiedyś jeszcze będę miała dzidzię w brzuszku...
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
Anessa - super zdjęcie
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa słodka fotka
Dobrze, że z dzidziusiem ok. Plamieniem się nie przejmuj, mi lekarz mówił, że może być nawet dwa dni, chociaż u mnie jakoś się obyło bez.lindsley oj a ja bym chciała już urodzić, trochę dużo ograniczeń i dolegliwości ciąża ze sobą niesie A z tym ogródkiem coś wymyśliłaś?Może jasiulek Ci coś podpowie, ona się zielenią zajmuje.Dziewczyny odkryłam coś na ból głowy - banany Wczoraj zjadłam dwa i przeszło przez noc A dzisiaj u nas zimno i pada. Ale pojadę potem z mamą do miasta po jakieś gazetki do czytania
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa ślicza niunia
Lindsley a juz myślicie kiedy drugi dzidziuś powinin się urodzić ... macie już jakieś plany? Tity uważaj na banany bo składnik który konserwuje je jest podobno uczulający Aldii gdzie jestes? |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
anessa
piękne zdjęcie a usg przez brzuch nie miałaś?dziewczyny, dzwoniłam do labo. i kobitka podała wynik bety 2334 tyle, że ja nic z tego nie wiem ja nie wiem który to tydzień podejrzewam, że 5
|
#2002 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Normy beta-HCG
tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000
|||||||||||||||||||||
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś kupiłam Misiowi kilka słoiczków z obiadkami (jak wreszcie pojade do mamy to sobie przywioze warzywka i cos sama mu ugotuje) i kilka ubranek w ciuszku...
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij dzięki
to tak jak myślałam 4-5 tydzień , w czwartek ide do gina może mi coś więcej powie w co wątpie jednak bo usg nie ma w gabinecie lindsley i jak wizyta u księgowej? załatwione wszystko? dziewczyny powiedziałam dyrektorce o ciąży... pogratulowała i mam umowę na okres próbny na miesiąc - w zaleznosci jak sie bede czula bedzie podpisywala ze mna dalsze umowy - o ile sie sprawdze i bede czula dobrze. Nie mowila nic, ze po okresie probnym mnie wywali Byłam dzisiaj w tej grupie co mam pracować , dzieciaki dadzą mi popalić... a jedna dziewczynka taka przylepa ,ze hoho
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka
Spoko szefowa ![]() A usg by Ci nic nie dało, w 4-5 tygodniu może jeszcze nic nie być widać. Sloneczko, teraz to wszystko uczulające. Ja na to leję ciepłym moczem. Jem banany, cytrusy, orzechy... Sama nie mam skłonności do alergii, więc nie widzę powodu, żeby sobie odmawiać. Tity, jak poczujesz ruchy dzieciątka, to już nie będziesz chciała tak szybko urodzić To bardzo miłe i będę za tym tęsknić, jak już Tymek wylezie z brzucha Ja jestem własnie dziś po wizycie. Mam nieduży stan zapalny dróg moczowych, dostałam receptę na furagin i jakieś tabletki z żurawiną. Ale poza tym OK, przytyłam przez 2 tygodnie 1kg, w sumie 11kg od początku ciąży (a idzie mi 31tc). Kolejna wizyta za 3 tygodnie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-28 o 14:23 |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka gratuluję
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, sloneczko
kretencja a czy Ty w 4-5 tyg mialas jakies objawy ciąży? za duzo chyba czytam w necie... bo oprocz braku @ tak naprawde na nic nie narzekam i dobrze tylko zastanawia mnie czemu niektóre kobitki już w 5tc mają mdłości, senność itd.
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, nie daj się wkręcić i nie czytaj za dużo
KAŻDA CIĄŻA JEST INNA, niektóre kobiety nie mają żadnych objawów. Mnie się w 5 tygodniu lekkie mdłości zaczęły i troszkę wrażliwsze piersi, to wszystko.
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko no to dobrze wyszło i Ty masz spokojne sumienie i szefowa zachowała się na miejscu
Będzie dobrze No i zawsze trochę pieniędzy wpadnie. Poza tym inaczej będzie na Ciebie patrzyła, jeśli się od razu przyznałaś ![]() A objawami nie zaprzątaj sobie głowy, ciesz się jeśli ich jeszcze nie ma, bo to nic przyjemnego Poza tym tak jak kretencja napisała, każdy przechodzi inaczej i jedna jest nie do życia, a inna tryska energią i humorem. Ja w 5 tygodniu nie miałam żadnych objawów. Dopiero w 6 się zaczęło na dobre... kretencja , ale ja już czuję ruchy dzieciątka od paru tygodni Może ja mam dziwne podejście, ale dla mnie to przerażające, że mały ludzik siedzi w takim mięchu i to we mnie Może za dużo s-f się naoglądałam Może jakby mi nic nie dolegało to inaczej bym do tego podchodziła Także przekonałam się, że czasami ciąża jest za bardzo idealizowana. Ale z drugiej strony nie jest źle, bo jestem spokojna o dziecko, podchodzę do tego jak do czegoś normalnego
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
a wg mnie wcale nie dziwne ![]() i wydaje mi się, że dużo kobiet tak jak ty czy ja nie idealizuje tego stanu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

zaciskamy z Michasiem

...... w każdym razie ja bym się nie przyznała 

duzo osob radzi zebym nie mowila, ale z drugiej strony jak ja sie bede czula za 3 miesiace jak bede musiala zapewne powiedziec jej o tym? nie wyobrazam sobie tego tak wiec postawie sprawe jasno jutro. Nie chce sie tym stresowac cale tygodnie

Jest pewne jutro sobie zaaplikuje
Kiedyś jeszcze będę miała dzidzię w brzuszku...