|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Jestem za.
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Więc cóż? Ten przenosimy na społecznościowy czy wolicie go zostawić na plotkach i tutaj na plotkach stworzyć drugi?
|
|
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, że będzie reportaż o Iwonie w tym programie, często go oglądam i mają na prawdę fajnie i ciekawie zrobione reportaże-może dowiemy się czegoś nowego
a program ogląda wiele osób, a później ludzie dzwonią do tego programu jeśli coś wiedzą itp. może to będzie jakaś szansa...
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo się cieszę że pewne role przejęła kancelaria prawna - teraz jestem zwolniony z obowiązku
informowania o czymkolwiek - zajmą się tym fachowcy . Moja rola w pewnym sensie się już skończyła . Forum oficjalne prowadzi człowiek godny zaufania . każdy znalazł swoje miejsce - a ja po prostu muszę odpocząć. Jeśli wprowadziłem kogokolwiek w błąd lub byłem nieuprzejmy to serdecznie przepraszam . Emocje i zaangażowanie nie zawsze idą w parze z logicznym myśleniem - a tego wam nie brakuje . Co do tropu Londyńskiego hmmm - zostawię to już waszej inwencji . Pozdrawiam z wyrazami szacunku Janusz |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proponuje pisać o nowych rzeczach na czarno. A reszte na szaro :P
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Masakra, tyle już czasu minęło a wszystko stoi w miejscu, nie byłam na wizażu chyba z tydzień i na prawdę myślałam, ze "coś" się ruszyło....
Kimikika nie daj się zdeptać
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
z drugiej strony wiem, ze sa takie klotnie/fochy, ktore ciezko wyjasnic, szczegolnie te zwiazane z impreza/alkoholem/relacjami damsko meskimi i zazdroscia a jeszcze cos mi przyszlo na mysl, moze poszukac jakis swiadkow z dream clubu, wiadomo, ze w klubach tlumy, moze ktos slyszal te klotnie, widzial. obserwowal i moglby pomoc a i jeszcze dodam, ze bardzo lubie Kimikike i cenie jej wypowiedzi a jednoczesnie wierze tez, ze Janusz robil te wszystkie podchody/przesylanie teorii na priv w dobrej wierze, wiem, ze wyszlo to wsyztsko dziwnie ale nie sadze, ze ktos tu mial złe intencje good idea
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
W sumie zastanawiam się czy tworzenie nowego wątku coś da... I tak będą się tam pojawiać dziwne posty i przytyki... Wydaje mi się że lepszym pomysłem byłoby zaznaczanie ważnych wiadomości na jakiś inny kolor niż reszta (tak jak zostało to napisane wyżej). Za ważne informacje oczywiście uważam artykuły, jakieś relacje z tv czy info potwierdzone przez policję albo kogoś wiarygodnego. Jak powstanie nowy wątek to zarówno tam jak i tu będzie to samo jak nie gorzej. Sama nie wiem, ale mnie osobiście podoba się bardziej pomysł z kolorami.
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
To kto czuje się na siłach by założyć wątek
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
W sumie masz rację, o tym nie pomyślałam
Czyli o ile dobrze zrozumiałam, ten wątek pozostałby do snucia teorii itp. a w tamtym same fakty?
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
No, same fakty i świeże informacje... tylko kto by to mógł robić, bo ja się nie zgłaszam - nie zawsze mam czas wpadać i śledzić informacje
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak teraz nadrabiam i w punktach napiszę kilka spraw,żeby nie cytować wszystkich wypowiedzi.
odnośnie artykułu w Gazecie Wyborczej 1) Z tego co zrozumiałam ze słów Pana Janusza,to artykuł powstał na podstawie rozmowy z mamą Iwony (która jest w stałym kontakcie z tym dziennikarzem Markiem Sterlingow), więc dziwi mnie trochę,że napisano o tym, że policja sprawdza wątek ojczyma Iwony. 2) Napisali,że Iwona była pierwszy raz w Dream Clubie. A to nie z tego klubu ktoś znalazł jej zdjęcia z jakichś wcześniejszych imprez (na portalach typu Sobotnia Noc)? 3) Co do kłótni dziewczyn: jeśli Iwona nazwała Adrię "szmatą",to jak nic pokłóciły się o tego samego chłopaka. odnośnie drugiego telefonu Iwony Może internauci znaleźli ten punkt zaczepienia w zdjęciach Iwony,na których ma dwa różne telefony?? Cytat:
A jak wiadomo (zostało to potwierdzone Panu Januszowi przez mamę Iwony) Iwona miała ze sobą dowód osobisty,a więc nie tylko telefon i papierosy jak napisali w gazecie. Ehhh...dopiero jestem w połowie,czyli jeszcze z 20 stron. ;/ ;/ ;/ Ale naprodukowaliście... EDIT: Właśnie doczytałam,że o zdjęciach z imprezy napisała masmeli,o pieniądzach karo3006, a dowodzie burgund134.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-09-27 o 23:00 |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Najpierw nakłamałeś i namieszałeś a teraz udajesz że to było w dobrej wierze. |
|
|
|
|
#2085 |
|
BAN stały
|
Tak Kimikika przyznawała się ale mało kto wiedział o co chodzi.
Gdybym nie przytoczyła postu, w którym posądzała znajomych i innego gdzie popierała nasze dyskusje - aby sprawa nie ucichła to by to nie wyszło do końca. Ja mam napisane czarno na białym, że te posty pisała Kimikika , która teraz tak zaciekle broni znajomych i nie interesuje mnie, że jej ktoś kazał, czy prosił czy co tam jeszcze. Napisała więc ich posądzała. Dla mnie tyle na temat i nie widzę powodów do braw. Napisała i niech teraz nie zwala na Janusza, bo on chyba jej do tego nie zmuszał. To jest dziecinada gadanie: to nie ja to on... i tyle na temat. Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-27 o 23:03 |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
No i nagle nie ma chętnych, a później będą krzyczeć że nie mogą znaleźć ważnych informacji...
|
#2087 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zaraz będzie nagonka. a i poproszę link do tego nowego wątku. |
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
co się stało z tym wątkiem...
Żeby nie było: NIE CHODZI MI O TO KTO MA RACJĘ, CZY MAMA PAWŁA DOBRZE MÓWIŁA CZY ŹLE, CZY ZNAJOMI SĄ WINNI CZY NIE. Nigdy nie napisałam nic w tym wątku o podejrzeniach na kogokolwiek. Chodzi mi o to że,większośc zmienia zdanie co parę dni a niektórzy nawet co parę minut pod wpływem reportażu, artykułu itp. Tak wiem, są nowe informacje to i nowe zdanie, nowe podejrzenia. Ale jakie były reakcje po pokazaniu się artykułu w wyborczej? Ahh...ten uśmiech Pawła jak mówił,że ma alibi, to na pewno on, pewnie wyskoczył przez okno i poszedł zrobic cos Iwonie, co to za alibi jak babcia mieszka na parterze! Biedna Iwona, biedna mama Iwony....A po wywiadzie z mamą Pawła? Iwona już nie jest biedna, mama Iwony nagle jest tą najgorszą a Paweł i jego mama są tacy biedni... Paweł ma alibi, gazeta kłamała,że się uśmiechał. Współczuję i mamie Iwony i mamie Pawła, Pawłowi też. Ale jak można tak popadac w skrajności??Nie udzielam się często w tym wątku. Ale pamiętam " Iwonka jest najważniejsza, to wszystko dla Iwonki" Co jest dla Iwonki w tym momencie? Czy w tym momencie Iwonka jest najważniejsza czy też to czy jej mama ma ślub cywilny czy kościelny z obecnym mężem, czy to może jednak z ojcem Iwony nie miała ślubu itp itd...
Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU |
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie nie ma chętnych aby go założyć i później prowadzić....
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-09-27 o 23:32 |
||
|
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2091 |
|
Przyczajenie
|
To może titina ty poprowadź ten wątek. Łatwo jest szukać chętnych do robienia wszędzie dookoła.
Albo muszynianka skoro taki miała dobry pomysł to powinna wiedzieć że same pomysły to trochę mało i trzeba jeszcze je realizować. |
|
|
|
#2092 |
|
Przyczajenie
|
To mój 2 post – ale czytam Was od początku –
Pierwszy wykazujący waszą błędną i krótkowzroczną ocenę reportażu nadanego przez Celownik uznałyście, że miał za długi wstęp. Więc tym razem walę prosto z mostu. Ponieważ, mam do napisania więcej niż 2 linijki tekstu będę go dzielić. Może przez to stanę się wiarygodna tak jak co poniektóre osoby. C.d.n |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem przepraszam czemu na mnie wjeżdżasz?
Boże drogi co za chorzy ludzie, PROPONUJĘ COŚ bo uważam że to DOBRY POMYSŁ, to że jest to świetny pomysł nie oznacza że mam możliwości by go zrealizować. Trudno nikt się nie znajdzie to wątku nie będzie, boże. |
|
|
|
#2094 |
|
Przyczajenie
|
Cytować poszczególnych osób nie będę bo musiałabym kilka stron zaśmiecić. Ci co czytają na bieżąco i piszą będą wiedzieli o co chodzi.
Chciałam się odnieść szczególnie do użytkowniczki Kimikika. Gdyby twoja wyobraźnia sięgała trochę dalej widziałabyś trochę więcej niż czubek nosa. Czy wystraszył Cię wywiad z mamą Pawła tak bardzo, że zaczęłaś atakować rodzinę Iwony i ją samą? Tylko nie pisz mi, że tego nie robiłaś bo czytam dokładnie, co kiedy i gdzie pisałaś. C.d.n. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Co takiego było w wypowiedziach Janusza, że wieszasz go teraz z błotem. Ktoś Ci zaufał a TY jak Judasz sprzedajesz kogoś za kilka srebrników. Gdybyś tylko poczytała kiedy i co do Ciebie pisał wtedy może byś zrozumiała, że o pewnych sprawach sam osobiście nie mógł pisać przez bana. Albo nie mógł pisać, bo coś co wychodzi z kręgów rodziny jest na tyle wiarygodne , że sprawcy mogą się domyślać jakie informacje posiada rodzina, lub zajmujący się tą sprawą z racji urzędu. c.d.n. |
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trochę nadrobiłam, mimo że mnie 4 dni nie było... i cieszę się, że mnie ten bajzel ominął, bo pewnie bym tylko trochę nerwów straciła. Kimika się rządzi, nikt nie może mieć innego zdania, tylko ona pisze sensowne posty, a reszta jest bee albo trollem... ech ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2096 |
|
Przyczajenie
|
Trzeba się wykazać niebywałą ignorancją, żeby pewnych spraw nie potrafić połączyć. Tych spraw, które w nie długim czasie wyszły na jaw oficjalnie.
Dajesz przykład , że Janusz Ci pisze, że on wie że Iwona żyje – a nie pomyślałaś o tym, że w tym czasie np. rodzina Iwony ma już kontakt z oszustem, które jak się okazuje chciał tylko wymusić kasę. Jak myślisz za co miała być ta kasa – a no za to, że miał podać informację, gdzie Iwona jest przetrzymywana. Rodzina w to wierzy – bo łapie się każdej informacji, która daje nadzieję na odnalezienie Iwony żywej. c.d.n. |
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widać zdania są podzielone więc może zamiast już rzucać oskarżeniami i wskazywać palcem zastanówmy się czy naprawdę jest sens
|
|
|
|
#2098 |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Tak czytam to wszystko i (jak większość zapewne) sama nie wiem co mam myśleć, każdy wątek śledztwa i każda teoria zdążyła zmienić swój bieg o 180 stopni.
1. + Były tłumy chętnych osób do bezinteresownej pomocy: zbieranie kasy na płetwonurków, organizowanie marszu, nawet z tego co pamiętam ktoś chciał ubiegać się o udostępnienie zdjęć z satelity, a do tego wszystkiego mama Iwony dziękowała wraz z Januszem ( który powtarzał wciąż jak mantrę, że Iwonka żyje) za wszelką pomoc internautów. - Pojawiają się jakieś dziwne sytuacje związane z marszem, niektórzy mają odczucie, że rodzina nie chciała aby Łukasz kradł zainteresowanie Iwony, matka chce z całą sprawą iść do premiera, a sprawa i bez jego udziału jest wyjatkowo medialna ( w razie gdyby któś napisał, że rodzic zrobi wszystko, by dziecko uratować - wszystko ok, tylko premier nie jest odpowiednią osobą, z Konstytucji i ustaw nie wynika, żeby takie miał kompetencje), a do tego wychodzi na jaw Janusz i jego "wyręczanie się" ludźmi z forum, żeby robili szum. 2. - Nagonka na znajomych Iwony - analiza każdego ich gestu, słowa, fakt, że nie wystąpili w programie oznacza, że zabili. + Po odzewie matki Pawła idziemy w drugą stronę - rzeczywiście takimi oskarżeniami można komuś zniszczyć życie, mają alibi, a poza tym i tak już mają zszarganą opinię, więc ok, to nie oni. 3. + Janusz zapewnia o tym jak spokojną i miłą dziewczyną była Iwona, on zna "złe" towarzystwo i przestępczy świat, ale nie Iwona, nie pozwala złego słowa powiedzieć o zaginionej, nurtuje go problem tajemniczego tematu kłótni, twierdzi, że to musiało być coś strasznego, skoro nie chcą gadać. - Sam dla prowokacji wymyśla oczerniające Iwonę teorie o sprzedawaniu dziewczyn facetom do łUżek. Poza tym przyznał, że Iwonie zdarzyło się walnąć focha o pierdołę. 4. Wszyscy byliśmy tak chętni do pomocy - jedni szukali informacji w necie, inni pisali do gazet, częśc osób rysowała mapki. Od jakiegoś czasu są cały czas przepychanki - kto nie zgodził się z czyimś zdaniem, kto kim manipuluje, a ktoś jeszcze oblicz sączący się jad z wypowiedzi. Intencje mieliśmy dobre, a skończyło się jak widać... WSZYSTKIE te teorie mogły być możliwe lub też nie, ale tendencja jest taka , że wszyscy jak chorągiewka obierają coraz to inny kierunek, a potem kończy się kłótniami. Ja pozostaje wiernie przy opcji porwania do burdelu, gdzie Iwona przypadkowo trafiła na łowców, którzy ją zgarnęli. Ja tak myślę, inni inaczej i niech tak zostanie. Dobranoc wszystkim !
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie taki wątek z informacjami nie jest do niczego potrzebny. To nie ja marudzę że nic nie można znaleźć i ważne informacje umykają....
|
|
#2100 |
|
Przyczajenie
|
Piszę do Ciebie Janusz prośbę – mówi Ci tyle ile może powiedzieć w danej chwili zaufał Ci a TY co robisz. Wklejasz teraz jego posty pokazując bandziorom, że rodzina czasami coś wie więcej. Czego oczekiwałaś, że powie Ci wszystko od a do z i narazi życie Iwony, Jak widać jest na tyle inteligentnym człowiekiem, że wie ile w danej chwili może powiedzieć
c.d.n. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

a program ogląda wiele osób, a później ludzie dzwonią do tego programu jeśli coś wiedzą itp. może to będzie jakaś szansa...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

=>