"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 21:26   #2161
weraa11
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Jejku jak ja wam zazdorszcze tych zdjec i wspomnien zwiazanych ze slubem... Ja niby w przyszlym roku tez mam brac slub ale dopoki nic nie robimy w tym kierunku...nawet sali nie mamy to jakos tego nie czuje...poza tym...jakis dol mnie ogarnal...bo wydaje mi sie ze u nas skoro jest to dziecko to teraz ten slub jest z musu a nie z milosci... niby z TŻem jest teraz super....ale nie wiem czy to nie jest tylko cisza przed burza...

Dzieki za te info w sprawie witamin, zaraz ide po jakies zeby sie troche wzmocnic...

JeSuis u mnie sie okazuje ze juz kazdy wie...bo musialam takiej jednej babce powiedziec a ta wygadala wszystkim wykladowcom a oni wszystkim uczniom...o_O i szczerze to mnie wkurzaja bo zamiast podejsc i powiedziec "och slyszalam ze jestes w ciazy, jak super!!" albo "slyszalam ze jestes w ciazy...ale sobie zycie zepsulas i w ogole jestes jakas nieodpowiedzialna" to po prostu kazdy bez slowa patrzy mi sie bezczelnie na moj brzuch...

A moja rodzina????? Bylam wczoraj na urodzinach babci (ona sie strasznie cieszy) i cala impreze nikt nie wspomnial nic o ciazy, tylko sie oczywiscie gapili na brzuch...gdzies tam uslyszalam jak jakas ciotka MOJEJ MAMIE GRATULOWALA Z IRONIĄ ze jest babcia... No to potem jakos sama weszlam na ten temat, zeby tak zagadac troche...i w tym momencie wszyscy glowa w dol... i szybka zmiaana tematu...normalnie temat tabu...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:28   #2162
make_up_istka
BAN stały

agape a wy czekacie na synka czy córeczkę czy nie wiecie? (bo chyba przegapiłam) Te żółto-kremowe rajstopki są cudne, ale ja mam 62 i wydają mi się niesamowicie długie
ślicznie wyglądałaś na tym zdjęciu z parasolem!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:30   #2163
_havana_
Raczkowanie

anka_bzzz to są dwie różne sukienki, ale bardzo podobne

weraa11
bierzemy w lipcu, ale kiedy dokładnie to nic jeszcze nie wiemy
Nic jeszcze nie załatwione... Aktualnie szukamy restauracji w Bydgoszczy lub okolicach. Może możesz mi coś polecić?
Aha i mi właśnie na przeziębienie lekarka kazała brać rutinoscorbin

Kurczę jak patrze na te wszystkie Wasze zdjęcia ze ślubów to ja chcę już!!
Ale jak pomyślę o kosztach to tracę nastrój

mika_am trzymam kciuki za Wasze zdrówko W szpitalu się Tobą zaopiekują i na pewno wszystko będzie dobrze!
Stary 2010-09-27, 21:34   #2164
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Jejku jak ja wam zazdorszcze tych zdjec i wspomnien zwiazanych ze slubem... Ja niby w przyszlym roku tez mam brac slub ale dopoki nic nie robimy w tym kierunku...nawet sali nie mamy to jakos tego nie czuje...poza tym...jakis dol mnie ogarnal...bo wydaje mi sie ze u nas skoro jest to dziecko to teraz ten slub jest z musu a nie z milosci... niby z TŻem jest teraz super....ale nie wiem czy to nie jest tylko cisza przed burza...

Dzieki za te info w sprawie witamin, zaraz ide po jakies zeby sie troche wzmocnic...

JeSuis u mnie sie okazuje ze juz kazdy wie...bo musialam takiej jednej babce powiedziec a ta wygadala wszystkim wykladowcom a oni wszystkim uczniom...o_O i szczerze to mnie wkurzaja bo zamiast podejsc i powiedziec "och slyszalam ze jestes w ciazy, jak super!!" albo "slyszalam ze jestes w ciazy...ale sobie zycie zepsulas i w ogole jestes jakas nieodpowiedzialna" to po prostu kazdy bez slowa patrzy mi sie bezczelnie na moj brzuch...

A moja rodzina????? Bylam wczoraj na urodzinach babci (ona sie strasznie cieszy) i cala impreze nikt nie wspomnial nic o ciazy, tylko sie oczywiscie gapili na brzuch...gdzies tam uslyszalam jak jakas ciotka MOJEJ MAMIE GRATULOWALA Z IRONIĄ ze jest babcia... No to potem jakos sama weszlam na ten temat, zeby tak zagadac troche...i w tym momencie wszyscy glowa w dol... i szybka zmiaana tematu...normalnie temat tabu...
O rany, ale zmowa milczenia Dziwne że wszyscy traktują tę ciążę jak temat tabu a nie coś z czego człowiek może się cieszyć. Co było to było, czy wpadka czy nie, to teraz po prostu jest i trzeba się cieszyć tym że rośnie nowe życie

Moja mama na początku potrzebowała trochę czasu żeby się oswoić z myślą że będzie babcią (odwrotnie niż tata, który baaaardzo chciał już wnuka ale nic nie mówił, tylko pocieszał się siostrzeńcem), ale teraz widać że bardzo się cieszy choć sama jeszcze nie kupuje nam ciuszków

P.S. Jak ja nienawidze jak ktoś nie-bliski mnie dotyka! Załamała mnie ciotka TŻ, która nawet po tyłku mnie dotknęła żeby stwierdzić, że malutko przybrałam... uduszę... (hurrra! 1kg do przodu znowu!)

Aha, za ślub, o ile planujecie wesela, to radzę się zabrać, bo potem nie bedzie już do tego głowy, a poza tym terminy mogą być zajętem (o dziwo często tak jest w mniejszych miasteczkach) Radzę zacząć rezerwować zwłaszcza salę, orkiestrę, fotografa i/lub kamerzystę bo to oni najczęściej mają napięte terminy. (nasz zespół w styczniu miał na nasz rok - 2011 - juz tylko 4 wolne terminy)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-27 o 21:37
Stary 2010-09-27, 21:47   #2165
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Wow, aż 40cm?? Jaki duży Moja to kruszyna. Ale gratuluję

Avent to baaardzo dobra firma i bardzo polecana, ale tez dość droga. Podobno równie dobre są produkty Tommee Tippee (ja zamierzam je kupić) - a dużo tańsze niż Avent, niestety dostępne głównie na Allegro, rzadziej w sklepach.

Ja jakoś sceptycznie podchodzę do Oillatum bo moim zdaniem (wieeeele razy się sprawdziło) wystarczy trochę poszukać a znajdzie się równie dobre (a nie raz lepsze) polskie lub po prostu tańsze produkty z których będziemy zadowolone.
Ja stawiam na oliwkę Hipp (bardzo naturalny skład, brak olejków mineralnych, nie uczula, nie zapycha porów!) nakładaną na mokrą skórę i żel do kąpieli Hipp lub Babydream niesbieski z pompką (również bardzo proste składy bez SLS, mnie - strasznego alergika na pukcie kosmetyków - nie podrażniają więc dziecka też nie powinny, nie wysuszają delikatnej skóry) Ceny dużo niższe a wg mnie jakość super. Ja bardzo zwracam uwagę na skład kosmetyków, więc te z czystym sumieniem mogę polecić.
J&J odradzam (skład do d***, a ja się po nich drapię prawie do krwi...)

Laktator to dla mnie niezbędnik - przy nawale pokarmu i gdy chcę wyjść do sklepu, fryzjera czy na uczelnię, by ktoś inny mógł w razie czego nakarmić maluszka.

Muron muszę w takim razie pomyśleć nad tym robionym w aptece balsamem. Trzeba mieć na to receptę czy czy coś? Dokłądny skład? Bo ja nigdy nie zamawiałam nic robionego w aptece.
tak na receptę, każdy pediatra przepisze, skąłd procenowy mam

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Widze, że wątek ślubny nam się zrobił!ja niestety fotki mam na zepsutym kompie!
Dziś byłam u ginekologa z wynikami badań! ostatnio Wam pisałam, że na połówkowych usg wyszło: poszerzona pętla jelitowa w śródbrzuszu płodu! dziś lekarz nie powiedział mi nic, poprostu chce mnie położyć do szpitala, żeby zrobić dodatkowe badania! jestem rozczarowana! myslałam, że to chodzi o moje jelita, ale wczytując się w opis radiologa, wywnioskowałam, że płód określa jako dziecko!także dziewczynki trzymajcie kciuki, bo w środe ide do szpitala! MARIKA pomóż, co to może oznaczać dla mojego dzieciaczka!
jeśli płodu to jest to wada genetyczna, wiem, że jest takie schorzenie, gdzie jest problem z perystaltyką, wypróznianiem etc. Z tego co wiem operacyjnie usuwane, więc na pewno jeszce to sprawdzą i skonsultują czy na pewno, nie martw sie, na razie to podejrzenie. Jesli nawet u płodu wystąpiło takie schorzenie to dobrze, że ktoś je zauważył, może jeszcze w łonie podejmie się jakieś kroki? Nie znam się, ale nie będziecie po narodzinach zyc w niepokoju, jeżdżąc między lekarzami i szpitalami co jest dziecku.

A może źle zauważył, ale wolą dmuchac na zimne i sprawdzić? 3 mam kciuki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 21:55   #2166
arjuna
Raczkowanie

dzięki za odpowiedzi, już wiem wszystko o balsamach i butelkach

mój mąż ma prawie 190cm, wiec to może po Nim Mały jest taki długi. tylko-błagam-niech nie waży wiecej niz 3 kilo hehe, chcę mieć prosty poród, taki, o ktorym sie szybko zapomina

kma-boooski ten kombinezon, szkoda, że nie ma ciut większego. ja zaczynam kupowanie ciuszków od 62, znajome mi radziły, by nie kupować nic mniejszego, to sie słucham.

aa-i wyglądałaś jak krolewna

to ja tez sie pochwalę z 2007 roku

arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 22:20   #2167
MARIKA.S
Zadomowienie

mika_am poszerzenie pętli jelitowych u płodu może mieć rożne podłoże. Najczęściej przyczyną są zaburzenia czynnościowe lub mechaniczne. Może być np. zmniejszona perystaltyka jelit lub po prostu małemu akurat zatrzymały się gazy i miał wzdęcia.
Radzę nie poprzestawać na jednym USG a zrobić je raz jeszcze, by wykluczyć tę diagnozę.
Nie martw się za dużo, znam wiele przypadków złego rozpoznania. Np. zdiagnozowano u dziecka brak żołądka a potem okazało się, że jest we właściwym miejscu, brak pęcherza moczowego, który okazał się po prostu pusty i nie było go dobrze widać na USG.
Głowa do góry, będzie dobrze !
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 22:35   #2168
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Kombinezonik śliczny! Ile zapłaciłaś za niego?

Dziewczyny, wyglądałyście prześlicznie w sukniach ślubnych
70zł z przesylką ale widzialam też tańsze tylko zdekompletowane tj bez rękawiczek..
zaluje ze ot rozmiar 0-2msc ale mam nadzieje ze chocby do konca 3 msc styknie bo jest uroczy ..albo poszukam takiego samego większego..hmm
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 22:55   #2169
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość

weraa11
bierzemy w lipcu, ale kiedy dokładnie to nic jeszcze nie wiemy
Nic jeszcze nie załatwione... Aktualnie szukamy restauracji w Bydgoszczy lub okolicach. Może możesz mi coś polecić?
Aha i mi właśnie na przeziębienie lekarka kazała brać rutinoscorbin
No ja wlasnie tez jestem na etapie myslenia ze trzeba by bylo sie za to zabrac i zaczac szukac moja mama dzwonila do Myślęcinka do tego palacu to tam juz maja zajete od czerwca do wrzesnia a wlasnie tam chcialam robic wesele...;/ jak cos bede wiedziala o lipcu to dam Ci znac bo niedlugo sie tym zajme...
A Twoj TŻ tez cos tak powoli o tym mysli? Bo moj to w ogole sie nie angazuje w te sprawy...chociaz ostatnio wyszedl z inicjatywa rozmowy ze mozna cos zaczac juz myslec POWOLI

Cytat:
O rany, ale zmowa milczenia Dziwne że wszyscy traktują tę ciążę jak temat tabu a nie coś z czego człowiek może się cieszyć. Co było to było, czy wpadka czy nie, to teraz po prostu jest i trzeba się cieszyć tym że rośnie nowe życie

Moja mama na początku potrzebowała trochę czasu żeby się oswoić z myślą że będzie babcią (odwrotnie niż tata, który baaaardzo chciał już wnuka ale nic nie mówił, tylko pocieszał się siostrzeńcem), ale teraz widać że bardzo się cieszy choć sama jeszcze nie kupuje nam ciuszków

P.S. Jak ja nienawidze jak ktoś nie-bliski mnie dotyka! Załamała mnie ciotka TŻ, która nawet po tyłku mnie dotknęła żeby stwierdzić, że malutko przybrałam... uduszę... (hurrra! 1kg do przodu znowu!)

Aha, za ślub, o ile planujecie wesela, to radzę się zabrać, bo potem nie bedzie już do tego głowy, a poza tym terminy mogą być zajętem (o dziwo często tak jest w mniejszych miasteczkach) Radzę zacząć rezerwować zwłaszcza salę, orkiestrę, fotografa i/lub kamerzystę bo to oni najczęściej mają napięte terminy. (nasz zespół w styczniu miał na nasz rok - 2011 - juz tylko 4 wolne terminy)
Oj...ja tez nie lubie jak mnie ktos lapie za brzuch...nawet rodzina...jakos tak dziwnie sie czuje niech tylko TŻ dotyka

No i dzieki ze tak ogolnie opisalas za co sie trzeba zabrac w przygotowaniach bo ja chyba tak dlugo sie za to zabieram bo kompletnie nie mam pojecia od czego zaczac itd... wsrod moich znajomych to w sumie ja jestem pierwsza ktora bierze slub...wiec tez niebardzo mam kolezanki z ktorymi moglabym na te tematy pogadac... Wiec jakby co to pozwolcie ze potraktuje Was jak moje doswiadczone kolezanki i w razie czego bede pytac

Stary 2010-09-27, 22:57   #2170
make_up_istka
BAN stały

arjuna moja na razie jest malutka chyba po mnie, bo ja mam 1,58m a TŻ 2,00m wzrostu Mam nadzieję, że nie urodzi się większa niż ja (jej tata ważył 4600g...) - podobno to raczej wątpliwe żeby się urodziła wielka, skoro ja jestem malutka i jak na razie mała nie wykazuje jakiegoś ponadprzeciętnego tempa wzrostu - wręcz przeciwnie.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

wera pierwsza rzecz to znalezienie sali i REZERWACJA (koniecznie podpiszcie umowę, wpłaćcie zaliczkę, bo na słowo że macie zamówioną nie ma co liczyć), bo z tym najtrudniej i często pod nią trzeba podpasować termin. A reszta już poleci
Stary 2010-09-27, 23:00   #2171
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Jakie wy piekne jestescie i normalnie same modelki nam sie na forum trafily
Mika am zeby wszystko bylo ok
Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
anka_bzzz na stronie lidla są zdjecia
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156

Rajstopki są od 62-90, wezmę chyba na 62 i 68. Za jedną parę wychodzi 6 zł a firma jest dobra

Śpiworek wezmę rozm. 90, żeby na dłużej starczył a mała miała więcej miejsca na nóżki.

Zastanawiam się też nad kombinezonem do wózka, ale myślałam, żeby używać go w spacerówce....a rozm. 92 na przyszłą zimę może już być za mały więc chyba sobie daruje.
Marika nie przesadzaj moje dziecko ma 20 miesiecy a 92 rozm kupuje dosc sporadycznie a do najmniejszych nie nalezy

co do szuflad w lożeczkach... teraz jestem madrzejsza niz 2 lata temu i na bank niie kupila bym lożeczka z szuflada ... ale za glupote sie placi wiec zaplacilam 450 zl szufladki sa tak ciasne ze nawet pampków nie chowalam poprostu byla szuflada... teraz zamierzam wywizc ja do rodzicow niech sobie lezy

i dzis przyszlo juz łóżko dla naszego synka, i tlumacze mu ze teraz ten pan wezmie jego lozeczko dla dzidzi a on bedzie spal w nowym, troszke plakal, ale polozyl sie spac w nowym i szybciutko zasnal... i na 4 m-ce łóżeczko idzie do piwnicy zeby Kamilek zapomnial ze bylo jego

butelek to ja TT polecam, a do kapieli Balneum jak dzidzius bedzie mial wysuszona skorke to idealny... mojemu synkowi skora platami schodzila ale po plynie ladnie sie wszystko unormowalo
Stary 2010-09-27, 23:08   #2172
weraa11
Zadomowienie

A widzialyscie nowa gazetke z super-pharm? Sporo rzeczy dla maluszkow i ich mam jest w promocji... Widzialam tez laktator za 90 zl i sie zastanawiam czy by go sobie nie kupic... Polecacie czy raczej odradzacie?
http://www.superpharm.pl/promocje/index tutaj jest... tak samo w promocji sa butelki z aventu...
A co sie stanie jak kupie butelke taka np. z hali w jakims markecie?? Jest jakas roznica dla dziecka?
No i ile taki butelek by trzeba bylo miec na poczatek?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
-

wera pierwsza rzecz to znalezienie sali i REZERWACJA (koniecznie podpiszcie umowę, wpłaćcie zaliczkę, bo na słowo że macie zamówioną nie ma co liczyć), bo z tym najtrudniej i często pod nią trzeba podpasować termin. A reszta już poleci
Ok, od przyszlego tygodnia dzwonie i rezerwuje tylko niech ten TŻ sie zacznie poczuwac ze o tym trzeba myslec a nie ze wszystko ja ja i JAA...

stokrotka slodkie bylo to o Twoim synku i jego lozeczku juz sie nie moge doczekac kiedy bede czekac na moje drugie dziecko i tez beda takie smieszne sytuacje
Ale pamietam ze jak ja bylam mala i rodzice sprzedawali samochod to tydzien za nim plakalam

Stary 2010-09-27, 23:09   #2173
make_up_istka
BAN stały

Niestety nie ma w promocji żadnych kosmetyków dla dziecki w które skłonna jestem zainwestować. Zresztą z kosmetykami wstrzymuję sie przynajmniej do listopada. Wtedy zacznę się rozglądać na moimi promocjami w Rossmanie.

Ja na początek kupię pewnie ze 2 małe butelki i kilka pojemniczków do mrożenia odciągniętego mleka. No i laktator (podgrzewacz TT już mam), a w sterylizator w ogóle nie zamierzam inwestować.

Stokrotka to widać samemu trzeba się przekonać czy potrzebna ta szuflada czy nie, bo obie moje ciocie (mają małe dzieci) stwierdziły że była im niezbędna. Niestety, w domu gdzie jest mało szafek i schowków trzeba mieć choćby taką szufladę na pieluchy czy ręczniki i zapasową pościel. (ja nawet naszą wynoszę na dół do teściowej bo nie mam gdzie chować...)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-27 o 23:13
Stary 2010-09-27, 23:18   #2174
Stokrotka81
Wtajemniczenie

a jeszcze ktos tu pytal o mleczko zastepcze moje dziecko pilo NAN i dobrze sie mialo, ale dzieci rożne i rozne potrzeby
dopiero po roku przeszlismy na bebiko , bo Nan po 1 roku zycia jest tak slodkie(waniliowe) ze Kamilek nie chcial go pic
a laktator to kupuje medeli mini elektric

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-09-27 o 23:19
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 23:21   #2175
weraa11
Zadomowienie

A kupujesz jakiejs konkretnej firmy te butelki? czy jakies zwykle?

A powiedzcie mi co jak kobieta nie bedzie karmic piersia? Wtedy taki laktator tez jest potrzebny? Co trzeba w ogole zrobic zeby organizm wiedzial ze nie ma produkowac mleka i co zrobic zeby nic sie z piersiami nie stalo?

Stary 2010-09-27, 23:26   #2176
make_up_istka
BAN stały

Ja kupuję antykolkowe butelki i laktator - oba produkty Tommee Tippee. Zastanawiam się tylko czy nie kupic laktatora elektronicznego zamiast ręcznego, ale zobaczymy

A co do pytania odnośnie niekarmienia piersią to nie mam pojęcia, bo karmić przez pierwsze 3-6 miesięcy zamierzam, ale myślę że tak czy siak coś z nadmiarem na początku trzeba będzie zrobić. Co, to nie wiem.
Stary 2010-09-27, 23:27   #2177
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
A kupujesz jakiejs konkretnej firmy te butelki? czy jakies zwykle?

A powiedzcie mi co jak kobieta nie bedzie karmic piersia? Wtedy taki laktator tez jest potrzebny? Co trzeba w ogole zrobic zeby organizm wiedzial ze nie ma produkowac mleka i co zrobic zeby nic sie z piersiami nie stalo?
hehe ja chcialabym w druga str ... co zrobic zeby przedluzyc karmienie... teoretycznie walory sa... checi tez... tylko nowłasnie cos bylo nie tak....

Wera ja nie mialam problmow mi mleko samo zaniklo nic nie robilam napoczatku sciagalam laktatorem zeby pobudzic laktacje ale to guzik dawalo herbatki tez nie dzialay
Stary 2010-09-27, 23:29   #2178
make_up_istka
BAN stały

No własnie mojej mamie mimo że bardzo chciała, udało się mnie karmić tylko do 3 miesiąca. Przy siostrze jeszcze krócej (może z miesiąc) ale to dlatego że ona w ogóle ciągnąć nie chciała (nawet w smoczku musiała mieć większą dziurę żeby samo leciało ) Mam tylko cichą nadzieję, że ta siara u mnie oznacza że jednak mleczko będę miała
Stary 2010-09-27, 23:35   #2179
weraa11
Zadomowienie

Ja sie zaraz po porodzie boje tego karmienia...pisalam tu kiedys jak to u mnie jest...jak mi ktos moje piersi dotyka, bez wzgledu na to w jakim celu to mnie odrzuca....sama ich nawet nie dotykam ja nie wiem co mam...ale jakos tak sie dziwnie czuje jak czuje tam jakis dotyk...i zawsze jak TŻ cos robi to mnie az odrzuca i mi sie wszystkiego odechciewa...jak sobie balsamuje piersi to az mnie takie niemile dreszcze przechodza...;/ i boje sie ze jak dziecko przystawie do piersi to nawet mimo ze bede je bardzo kochac to nie dam rady no i sie wlasnie zastanawiam...co zrobic w takim przypadku...bo musze byc na wszystko gotowa...

Stary 2010-09-27, 23:39   #2180
make_up_istka
BAN stały

Może po prostu spróbuj: uda się - to fajnie, nie uda - to trudno, przynajmniej próbowałaś
Stary 2010-09-27, 23:46   #2181
weraa11
Zadomowienie

Nie no sprbowac sprobuje...nawet zalezy mi zeby karmic piersia bo wiadomo ze dla dziecka jest to bardzo wazne. Nawet wierze ze jesli bedzie mi zle to i tak dam rade sie przelamac, dopiero jak bedzie strasznie bardzo bardzo zle to przestane
A mozna robic to w taki sposob ze bede tylko laktatorem sciagac pokarm do butelki i w taki sposob bedzie ono je pic?

Stary 2010-09-27, 23:52   #2182
make_up_istka
BAN stały

Pewnie że można sciągać pokarm do butelki i po prostu dawać maluszkowi z butelki Tylko tak często jakby się karmiło normalnie piersią. Powinno być OK.
Stary 2010-09-28, 07:19   #2183
weraa11
Zadomowienie

aaa no to spoko zobaczymy jak to bedzie...

Lece na praktyki...jeszcze ostatnie 3 dni...

Stary 2010-09-28, 07:42   #2184
agape
Zadomowienie

Cytat:
agape a wy czekacie na synka czy córeczkę czy nie wiecie? (bo chyba przegapiłam) Te żółto-kremowe rajstopki są cudne, ale ja mam 62 i wydają mi się niesamowicie długie
ślicznie wyglądałaś na tym zdjęciu z parasolem!
nie wiemy jeszcze ale cicho liczymy na synka w środe usg ale chyba plec zostawimy sobie na luty
a rajstopki rzeczywiście długie i ja miałam jakgdyby dwa różne rozmiary- 62 i 68? mysle sobie że jak dzicko jest takie pulchniutkie to się ta długość może na szerokość rozejdzie? zobaczymy

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:52   #2185
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
mi też już zaczęła leciec

Śliczne sukienki miałyście dziewczyny wklejam też swoją

Dostałam dziś przesyłkę z allegro - kombinezon George na licencji Disney'a Kubusia Puchatka, bialutki puszysty z kapturkiem z uszkami jest prześwietny i przesłodki wkleję fotki, ale dopiero jak wyschnie, bo jest już po praniu o taki http://allegro.pl/george-disney-slic...220603373.html
Świetna sukienka i fotka słodka z tą małą dziewczynką (chyba córka Męża?). A kombinezon - miodzio.

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
widzę ze chyba tez pierwszy raz zostaje babcią..
moja mama jest taka szczesliwa ze w koncu sie wnuczątka doczeka ze kazdy ciuszek to oglada z wielkim wzruszeniem a ostatnio nosila w raczkach kombinezonik co udalo mi się kupić..chyba z godzine po pokoju i mówila do niego po imieniu w stylu "chodz ..bacia zabierze na spacerek"
zresztą wszystkim spodobal się kombinezonik bo jest slodziutki.. nawet męzusiowi...a on nie umie okazywać uczuć.. a tu widzialam że też mu się oczka uśmiechneły do tego kombinezoniku..
nie mam jeszcze zdjecia przeze mnie robionego ale zamieszczam z allegro
ale na żywo wygląda jeszcze lepiej..
Jejku, ale mi się spodobał ten kombinezonik. Dziecko słodko w nim wygląda na tym zdjęciu! U mnie w rodzinie też szał - czasami myślę, że obie mamy bardziej się doczekać nie mogą dziecka, niż ja z mężem, hehe. Teraz wszystko co robią, to z myślą o maluchu. Ale ja i mąż to jedynacy, więc tylko na wnuki od nas mogą liczyć przecież.

Cytat:
Dziś byłam u ginekologa z wynikami badań! ostatnio Wam pisałam, że na połówkowych usg wyszło: poszerzona pętla jelitowa w śródbrzuszu płodu! dziś lekarz nie powiedział mi nic, poprostu chce mnie położyć do szpitala, żeby zrobić dodatkowe badania! jestem rozczarowana! myslałam, że to chodzi o moje jelita, ale wczytując się w opis radiologa, wywnioskowałam, że płód określa jako dziecko!także dziewczynki trzymajcie kciuki, bo w środe ide do szpitala! MARIKA pomóż, co to może oznaczać dla mojego dzieciaczka!
3mam kciuki, oby wszystko dobrze poszło i z maluszkiem okej było!

Cytat:

Współczuję rodziny.... Chyba nie masz 15 lat, żeby uwagi robić odnośnie Twojej ciąży...masakra po prostu! Nie przejmuj się głupimi tekstami i spojrzeniami innych - widać zazdrość zżera, że udał się począć dzidziusia i tyle. Ech, wierzyć mi się nie chce, że żyjemy w 2010 roku, a myślenie niektórych ludzi jest sprzed jakiś 100 lat co najmniej.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
nie wiemy jeszcze ale cicho liczymy na synka w środe usg ale chyba plec zostawimy sobie na luty
a rajstopki rzeczywiście długie i ja miałam jakgdyby dwa różne rozmiary- 62 i 68? mysle sobie że jak dzicko jest takie pulchniutkie to się ta długość może na szerokość rozejdzie? zobaczymy
Ja bym się nie mogła doczekać! Też na początku mąż mówił, żebyśmy nie poznawali płci, ale potem odpuściliśmy - ciekawość była silniejsza.

A ja się dziś obudziłam z 2 opryszczkami na wardze - po prostu zaj......e.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:49   #2186
madelinem
Zadomowienie

Cytat:

współczuje rodziny i znajomych... przecież nie masz 14 lat, dziecko to szczęście...
a tak w ogóle to chyba jesteśmy w tym samym wieku

Cytat:

moja mama też się cieszy, planuje zakupy itp, a poza tym będzie "młodą" babcią

ostatnio jedna kuzynka chciała mi dotknąć brzucha, na szczęście zdążyłam zareagować... a miałam ochotę ją pacnąć... przydałaby się koszulka z napisem nie dotykać albo kopie

my mamy łóżeczko bez szuflady

dobrze, że tu jesteście i piszecie o przydatnych rzeczach, bo bez was nie wiedziałabym, co kupić, serio... jak sobie pomyślę, że mamy tak mało rzeczy a już prawie październik... muszę w końcu zrobić porządną listę i zabrać się za zakupy...

Cytat:
mam nadzieję, że wszystko będzie ok..

wczoraj posiedziałam trochę nad rachunkowością, bo mamy mieć trudny egzamin, i nic z tego nie czaje... jak dobrze, że nie poszłam na rachunkowość

ładne miałyście sukienki... jak znajdę porządne zdj ze ślubu to pokaże wam moją,

miłego dnia
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:41   #2187
MARIKA.S
Zadomowienie

Stokrotka81 wiesz swojego dziecka nigdy nie miałam wcześniej....a te z którymi mam do czynienia to w takim razie jakieś wielkoludy są
Ale dzięki za radę, w takim razie kupię ten śpiworek Jeśli się TŻ zgodzi Bo coś nam krucho z kasą zostało pod koniec tego miesiąca.....Matko święta na łazienkę poszło już 7 tysięcy....

weraa jeśli nie będziesz chciała karmić, podaje się tabletki wstrzymujące laktacje i bandażuje piersi.
Jeśli jednak chciałabyś karmić a nie wiesz czy podołasz radzę chociaż spróbować. A nóż nie będzie to dla Ciebie takie straszne
Laktatorem owszem można odciągać pokarm i podawać potem dziecku z butelki, ale narobisz się przy tym
Wstawiłam w plikach listę rzeczy jakie ja zakupiłam na ślub i wesele. Może coś Ci się z tego przyda. Tyle że my organizowaliśmy w gminnym ośrodku kultury i wiele rzeczy kupowaliśmy sami, mieliśmy też osobno kucharki. No i staraliśmy się ciąć koszty

U mnie w rodzinie to nie nowość, że jestem w ciąży. Moi teściowie mają już dwoje wnucząt i chyba zresztą jakoś specjalnie nigdy nie emanowali czułością i zachwytem jak moje szwagierki były w ciąży, więc teraz nie jest inaczej

Inna sytuacja jest z moimi rodzicami. To będzie ich pierwsza wnuczka i myślałam, że jakoś tak radośniej do tego podejdą.
Zaskoczył mnie mój tata, bo on jest bardzo zamknięty w sobie i nigdy nie okazywał uczuć za bardzo, teraz to on zawsze pyta jak się czuję, co u Sary, pogłaska po brzuszku (nie przeszkadza mi to, bo wiem, że robi tak z miłości do wnusi)
Zawiodłam się troszkę na mamie Bo to ona zawsze była taka wylewna i w ogóle a teraz jakoś tak nie cieszy się wcale
Zawsze wyobrażałam sobie ją tak jak tu opisujecie swoje mamy, że będzie podekscytowana tym faktem, będzie oglądała ciuszki itp. A tu nic....
Siostrzyczki się cieszą, Esterka w szczególności

A moje Kochane Maleństwo szaleje od wczoraj niesamowicie. Dzisiaj rano (o 5:30 ) urządziła sobie chyba boisko w moim brzuszku, normalnie aż ja podskakiwałam na łóżku
Wczoraj z kolei wieczorem pokopała tatusia po nerkach
Uwielbiam te jej kopniaczki mimo, że już czasami zaczynają boleć
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:43   #2188
gabishing
Rozeznanie

macie te "zasady" żywieniowe, ja się tak w 100% tego nie trzymam - np. nie mam 4 desek do krojenia ale generalnie staram się przestrzegać, owsianki nie jem bo nie cierpię, ale tak jako zarys wydaje mi się że jest to OK
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:59   #2189
kaskup
Rozeznanie

mika_am zobaczysz wszystko bedzie dobrze..

marika tak, tak miałam suknie identyczna do Twojej i tez sie w niej bardzo dobrze czułam..

byłam wczoraj u tego dentysty.. dostałam ciążowego zapalenia dziąseł, a ze wzgledu na moja małopłytkowość niestety nawet kamienia nie moze mi usunąć bo przy tym dziąsła krwawia a ja nie moge miec takich zabiegów wiec niestety mam sie z tym męczyc.. płukac szałwią, rumiankiem, miękka szczoteczka i pasta meridiol.. koszmar jakis.. jak nie urok to s....ka

wczoraj troche poszalalam w lumpie, w koncu i ja cos znalazłam .. rzeczy sie piora ale jak juz wyschną to fotki zrobie i wrzuce..
kupiłam 3x pajacyki śliczne, spodenki takie ocieplane i kurteczke na 1-1,5 roku za 4 zł nie mogła sie oprzec tak mi sie spodobała..
no i przyszły mi te ogrodniczki które zamówiłam na allegro.. normalnie super sa i jeszcze podszyte taka grupsza bawelną wiec i troche cieplejsze..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-28 o 11:01
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:04   #2190
muron
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie mojej mamie mimo że bardzo chciała, udało się mnie karmić tylko do 3 miesiąca. Przy siostrze jeszcze krócej (może z miesiąc) ale to dlatego że ona w ogóle ciągnąć nie chciała (nawet w smoczku musiała mieć większą dziurę żeby samo leciało ) Mam tylko cichą nadzieję, że ta siara u mnie oznacza że jednak mleczko będę miała
niekoniecznie, siostrze się lała od 6 mies, a karmiła, tzn próbowała kilka dni bo nic nie było

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości