Alli - na odchudzanie - ktoś stosował?? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 20:21   #211
Anula2236
Przyczajenie

Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

Witam Ja stosuje ALLI od 1.5 tygodnia i sa ogromne efekty!!!! Zmieniłam diametralnie diete jem duzo owocow warzyw ,zrezygnowalam z chleba ,ziemniakow makaronow i do tego duzo ruchu ,jezdze na rowerku treningowym i przez ten czas udalo mi sie schudnac 7 kg
Anula2236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 08:02   #212
fiorella22
Zadomowienie

Witam, ostatnio się dowiedziałam od koleżanki farmaceutki, że ALLI strasznie niszczy wątrobę i ma wiele innych skutków ubocznych. Do aptek podobno są wysyłane informacje, w których informują farmaceutów żeby ostrzegali klientów.

Ale puki co w aptekach wiszą reklamy ALLI...

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 15:58   #213
karomimbla
Przyczajenie

Halo, witam!

Dziewczyny, a jak bierzecie to Alli?
Też sobie kupiłam opakowanie i Pani w aptece powiedziała, że 3 razy dziennie, przed każdym głównym posiłkiem.
Oczywiście wiem, że założenia zdrowej diety to 3 regularne posiłki dziennie, ale wiadomo jak wygląda praktyka.
A co jeśli tych posiłków będzie 2 a nie 3? to też 3 razy dziennie bierzecie? regularnie? czy tylko jak wiecie, że zanosi się na żarcie? Czasem jem posiłek całkowicie bez tłuszczu, np z owoców i warzyw i co? też mam wtedy przed nim brać tę tabletkę, żeby się zmarnowała?

pozdrawiam
Stary 2010-08-13, 20:11   #214
goniam22
Przyczajenie

Gdyby ktoś był zainteresowany odkupieniem ode mnie opakowania tabletek ALLI (opakowanie 84 kapsułki), proszę o kontakt goniamen@wp.pl

Zaoferuję atrakcyjną cenę

Edytowane przez goniam22
Czas edycji: 2010-09-05 o 21:27
goniam22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 14:56   #215
Aqua27
Przyczajenie

Smile Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

Podobnie jak koleżanka z poprzedniego posta - kupiłam Alli w aptece pod wpływem impulsu, nie wgłębiając się za bardzo w ulotkę informacyjną.
Dopiero teraz po analizie wszystkich danych - wiem, że ten preparat raczej nie jest dla mnie (mam mniejsze BMI niż to, które jest opisane w ulotce).

Jednak trochę szkoda mi wyrzucać tych tabletek, więc chętnie je odstąpię w korzystnej cenie temu, kto ich faktycznie potrzebuje.
W zestawie znajduje się: pudełko tabletek, estetyczny pojemniczek na 3 tabletki (do noszenia w torebce), książeczka informacyjna.

Gdyby ktoś był zainteresowany - proszę o kontakt.
Aqua27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 11:07   #216
Feminka86
BAN stały

Alli to ni innego jak orlistat, tylko w mniejszej dwace ^^ Więc nic dziwnego, że sa efekty uboczne. Orlistat jest przepisywany tylko na receptę ludziom z dużą nadwagą lub otyłym,... Jestem przeciwna wszelkim tego typu specyfikom. Lepiej postawić na ruch i ćwiczenia.
Feminka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 08:32   #217
kotek175
Przyczajenie

witam wszystkim bardzo serdecznie!!!mam pytanie czy ktoś ma na sprzedaż alli?chętnie odkupię po okazyjnej cenie..muszę dużo schudnąć a jakoś mnarnie mi idzie..dajcie znać
pozdr
kotek175 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-07, 22:32   #218
grzesia1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Witam, ostatnio się dowiedziałam od koleżanki farmaceutki, że ALLI strasznie niszczy wątrobę i ma wiele innych skutków ubocznych. Do aptek podobno są wysyłane informacje, w których informują farmaceutów żeby ostrzegali klientów.

Ale puki co w aptekach wiszą reklamy ALLI...

i tu ja mam wielki problem!!! Kupiłam alli jak była promocja za pół ceny i leży sobie w szafce ponieważ po przeczytaniu ulotki wystraszyłam się tymi skutkami ubocznymi, czyli problemy z wątrobą i trzustką... Dziewczyny!!! Czy któraś z biorących alli nie bała się tych skutków ubocznych? Bała się a jednak spróbowała i jest ok??? nic się nie dzieje i chudnie??? proszę piszcie i doradźcie mi co robic??? bardzo chcę schudnąć i staram się ograniczać z jedzeniem a sądzę, że alli może przyspieszyłoby ten proces odchudzania??? ale moje zdrowie też jest ważne i dlatego zwlekam z zastosowaniem alli... pomocy!!!
grzesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 10:03   #219
marlon666
Przyczajenie

Moje drogie, stosuję alli od 2 miesięcy, przy niskotłuszczowej diecie i codziennych ćwiczeniach udało mi się stracić 15kg a to dopiero początek.
Czuję się świetnie, nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych.

Polecam apteki internetowe - ceny są dużo dużo niższe niż w tradycyjnych
aptekach. Ja kupuję opakowanie 84kapsułki za 71zł, w aptekach kosztuje ponad 150zł
marlon666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 14:34   #220
cornelly
Raczkowanie

Ja nie stosowałam i szczerze powiedziawszy trochę się boję, bo z jednej strony mówi się o super efektach po jego stosowaniu, a z drugiej, ze niszczy m.in. wątrobę. No ale coś za coś - za pewne tak jest i w tym przypadku. A czy będą jakieś skutki negatywne to stosowaniu alli to wyjdzie pewnie dopiero po czasie. Poza tym ten preparat jest diabelnie drogi - powiem szczerze, ze byłam w szoku, jak się dowiedziała. Ale w internecie można go kupić taniej z tego co się zorientowałam, tutaj jest praktycznie za pól ceny: http://www.e-lek.pl/105086,alli-kaps...8530C4362DFD17 to jakby ktoś był zainteresowany, żeby kasy nie wydawać niepotrzebnie.
cornelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 20:42   #221
marlon666
Przyczajenie

o tym właśnie pisałam, ale mniejsza z tym

preparat daje efekty, przy prawidłowym stosowaniu, zdrowej zbilansowanej diecie i ćwiczeniach

mogą go stosować jedynie osoby z dużą nadwagą i otyłe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 22:56   #222
aurelia80
Raczkowanie

Wydaje mi się, że te promocje mogą wskazywać na to, że lek może być wycofany... apteki z jakiegoś powodu pozbywają się nadmiarów.
aurelia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 20:21   #223
marlon666
Przyczajenie

a niech wyprzedają, zamierzam stosować alli aż do osiągnięcia wyznaczonego celu. dziś na wadze kolejne 2kg mniej. to nie moja pierwsza walka z kilogramami, ale musze przyznac ze nigdy na diecie nie czułam się tak dobrze jak teraz.
Stary 2010-09-24, 14:34   #224
Agna
Zadomowienie

dziewczyny jakie wysokie powinno być BMI zalecane przez producenta, żeby stosować alli?

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 07:11   #225
marlon666
Przyczajenie

ulotka głosi, że powyżej 28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 07:45   #226
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlon666 Pokaż wiadomość
ulotka głosi, że powyżej 28
dziękuję za odpowiedź. Wstyd się przyznać, ale chyba się łapię . A stosujesz alli ? Możesz podzielić się refleksjami?

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2010-09-28, 07:12   #227
marlon666
Przyczajenie

Stosuję alli 3 miesiąc, przez ten czas schudłam 20kg. Alli stosujemy 3 razy dziennie do głównych posiłków. Jeśli jednak któryś z posiłków nie zawiera w ogóle tłuszczu nie połykamy dawki. Odchudzałam się wiele razy ale muszę przyznać, że ta dieta przynosi największe efekty i nie zauważyłam jeszcze efektów ubocznych. Prawda jest taka, że na każdego alli będzie działać inaczej. Ale w połączeniu z dietą i ćwiczeniami naprawdę przyspieszy spadek zbędnych kilogramów
Stary 2010-09-28, 11:41   #228
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Stosuję alli 3 miesiąc, przez ten czas schudłam 20kg. Alli stosujemy 3 razy dziennie do głównych posiłków. Jeśli jednak któryś z posiłków nie zawiera w ogóle tłuszczu nie połykamy dawki. Odchudzałam się wiele razy ale muszę przyznać, że ta dieta przynosi największe efekty i nie zauważyłam jeszcze efektów ubocznych. Prawda jest taka, że na każdego alli będzie działać inaczej. Ale w połączeniu z dietą i ćwiczeniami naprawdę przyspieszy spadek zbędnych kilogramów
kurcze moje gratulacje!
A jaka była twoja waga wyjściowa? Jaką dietę stosujesz? Jest to jakaś specjalna dieta nisko tłuszczowa , 1000 kalorii , czy po prostu jesz same warzywa i owoce? kurcze strasznie ci zazdroszczę wyczynu

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2010-09-29, 07:28   #229
marlon666
Przyczajenie

dziękuję, chociaż wolałabym nigdy nie musieć się odchudzać.
Rozpoczynając dietę ważyłam 97kg
Owoce jem bardzo rzadko bo wbrew pozorom wcale nie są tak dobre w diecie
ze względu na zawarty w sobie cukier - sporadycznie jabłko, kilka śliwek, nektarynkę, bądź soczek typu 'kubuś"
ogromne ilości warzyw - bomby witaminowe mające niewiele kalorii
mięso z kurczaka - gotowane albo smażone na 1 łyżce oliwy
tuńczyk z puszki, ser typu feta (light), ciemne pieczywo, nabiał (light)
jadam małe porcje ale często - 5 posiłków średnio co 3h, więc nie mam kiedy czuć głodu.
Ćwiczę 5 razy w tyg. po 30min. Piję dużo wody, ale też herbatę i kawę (z mlekiem 0,5%). Jeśli chodzi o kalorię to jest to ok. 1200kcal dziennie.
Za jakieś 5kg moje BMI będzie niższe niż 28 i będę musiała sobie radzić sama już bez alli.
A Ty pewnie zastanawiasz się nad alli?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 18:48   #230
syndi35
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Chciałam zapytać czy stosujecie się do tej diety co narzuca Alli, czy po prostu ograniczanie jedzenie i zwracacie uwagę na to co jecie? Chciałam kupić Aqua Slim, ale pewnie to kolejny bubel.. Stosowałam Therm Line II i nic nie schudłam, pomimo, że jeździłam codziennie na rowerze ponad 30 km ;/, więc wydałam niepotrzebnie pieniądze.. Możecie coś więcej napisać o Alli, jak wasze wrażenia, czy polecacie? Moje BMI wynosi 28,7 (90kg/177,5cm)
Pozdrawiam !
syndi35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 20:28   #231
marlon666
Przyczajenie

a może po prostu przeczytasz wątek?
Stary 2010-10-01, 06:30   #232
Agna
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję, chociaż wolałabym nigdy nie musieć się odchudzać.
Rozpoczynając dietę ważyłam 97kg
Owoce jem bardzo rzadko bo wbrew pozorom wcale nie są tak dobre w diecie
ze względu na zawarty w sobie cukier - sporadycznie jabłko, kilka śliwek, nektarynkę, bądź soczek typu 'kubuś"
ogromne ilości warzyw - bomby witaminowe mające niewiele kalorii
mięso z kurczaka - gotowane albo smażone na 1 łyżce oliwy
tuńczyk z puszki, ser typu feta (light), ciemne pieczywo, nabiał (light)
jadam małe porcje ale często - 5 posiłków średnio co 3h, więc nie mam kiedy czuć głodu.
Ćwiczę 5 razy w tyg. po 30min. Piję dużo wody, ale też herbatę i kawę (z mlekiem 0,5%). Jeśli chodzi o kalorię to jest to ok. 1200kcal dziennie.
Za jakieś 5kg moje BMI będzie niższe niż 28 i będę musiała sobie radzić sama już bez alli.
A Ty pewnie zastanawiasz się nad alli?

tak zastanawiam się właśnie nad alli . Generalnie odchudzam się już jakiś czas, tzn. robię już kilka podejść do odchudzania. Zawsze kończy się na tym, że niestety nie widać efektów . Zrzucę tylko 2 kg, które w zasadzie świadczą o utracie wody a nie tkanki tłuszczowej. Dlatego zastanawiam się nad jakimś wspomaganiem, ale skutecznym, bo mam już za sobą niektóre "wspomagacze" niestety nieskuteczne. Byłam już nawet u dietetyczki, ale wizyty były znacznym obciążeniem finansowym....wiadomo....
O jakim poziomie wagi marzysz? Ja chciałabym zrzucić 20 kg
Masz jakiś specjalny program ćwiczeń? może ćwiczysz na jakimś urządzeniu? Steper i kołyska do brzuszków wystarczy...?Wcześniej jeździłam na rowerku treningowym, ale mówię ci nie było żadnych efektów

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez syndi35 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Chciałam zapytać czy stosujecie się do tej diety co narzuca Alli, czy po prostu ograniczanie jedzenie i zwracacie uwagę na to co jecie? Chciałam kupić Aqua Slim, ale pewnie to kolejny bubel.. Stosowałam Therm Line II i nic nie schudłam, pomimo, że jeździłam codziennie na rowerze ponad 30 km ;/, więc wydałam niepotrzebnie pieniądze.. Możecie coś więcej napisać o Alli, jak wasze wrażenia, czy polecacie? Moje BMI wynosi 28,7 (90kg/177,5cm)
Pozdrawiam !

Aqua Slim jest beznadziejny.....wogóle nie działa . W smaku jest okropny.....kupiłam i zużyłam tylko dwie saszetki.....reszta leży i pewnie wyląduje w śmieciach szkoda kasy. Therm Line II, w połączeniu z ćwiczeniami też nic.

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2010-10-01, 07:53   #233
marlon666
Przyczajenie

Agna, ja w sumie odchudzam się co roku, zrzucając mniej lub więcej kilogramów ale zawsze wszystko wracało ze zdwojoną siłą. I gdy w tym roku weszłam na wagę i zobaczyłam, że dobijam do setki postanowiłam rozprawić się z tym raz na zawsze. W moich marzeniach chciałabym zejść poniżej 60kg, ale zobaczymy czy się uda
Jeśli chodzi o ćwiczenia to codziennie po pracy biegnę na godzinkę na siłownie - bieżnia, orbitreki i hantle. Ale myślę jeszcze o jakimś aerobicu
Nie wiem jak u Ciebie ale ja nie umiem się zmusić do ćwiczeń w domu, a jak płacę za karnet to mam większą motywacje.
Myślałam jeszcze o masażach odchudzających które pomogły by rozruszać zaległy tłuszcz ale chyba nie stać mnie na tyle atrakcji na raz
Stary 2010-10-01, 11:41   #234
syndi35
Raczkowanie

Cytat:
a może po prostu przeczytasz wątek?
czytałam wątek, ale zawsze lepiej się zapytać wprost, jak ma się jakieś wątpliwości, nieprawdaż?
Stary 2010-10-01, 17:40   #235
cderfv
Przyczajenie

KUPIĘ po okazyjnej cenie pełne lub niepełne opakowanie Alli.
cderfv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 22:40   #236
marlon666
Przyczajenie

syndi35: polecam

cderfv: http://www.aptekafarmaco.pl/product_...oducts_id=4999
Stary 2010-10-03, 10:35   #237
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Agna, ja w sumie odchudzam się co roku, zrzucając mniej lub więcej kilogramów ale zawsze wszystko wracało ze zdwojoną siłą. I gdy w tym roku weszłam na wagę i zobaczyłam, że dobijam do setki postanowiłam rozprawić się z tym raz na zawsze. W moich marzeniach chciałabym zejść poniżej 60kg, ale zobaczymy czy się uda
Jeśli chodzi o ćwiczenia to codziennie po pracy biegnę na godzinkę na siłownie - bieżnia, orbitreki i hantle. Ale myślę jeszcze o jakimś aerobicu
Nie wiem jak u Ciebie ale ja nie umiem się zmusić do ćwiczeń w domu, a jak płacę za karnet to mam większą motywacje.
Myślałam jeszcze o masażach odchudzających które pomogły by rozruszać zaległy tłuszcz ale chyba nie stać mnie na tyle atrakcji na raz
to tym bardziej gratuluję samozaparcia. U mnie problem wielokrotnych powrotów do diet i nie konsekwencja w ich utrzymywaniu wiąże się z tym, że ja jestem non stop głodna . Zrzuciłam na stałe tylko 6 kg, a teraz waga trzyma się ciągle magicznej 80stki i nieśmiało spada w dół, żeby potem z impetem znowu powrócić do swojego "osiem-zero" . Dlatego zastanawiam się nad alli. Na siłownię też chodziłam, ale generalnie na dłuższą metę mój portfel dostał zawału.......i stwierdziłam, że w sumie taniej wyniesie mnie zakup kilku urządzeń do domowego użytku i staram się jak mogę na nich ćwiczyć z dłuższą lub mniejszą przerwą , teraz przyszła pora na odkurzenie go znowu . Mnie zawsze w odchudzaniu de motywuje zupełny brak efektów, gdy po miesiącu stosowania diety i ćw. fizycznych waga ani drgnie, a ubrania ani o milimetr nie są luźniejsze ....wtedy mówię pass

P.S. Jak ci się udaje smażyć na łyżce/-eczce oleju ? Wczoraj na łyżce oliwy sfajczyłam warzywa

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2010-10-03 o 10:37
Stary 2010-10-03, 12:45   #238
syndi35
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję
Stary 2010-10-03, 14:24   #239
marlon666
Przyczajenie

Agna, a co mówiła dietetyczka? Bo dziwne, że dieta i ćwiczenia nie przynoszą efektów, może to jakiś problem z prawidłową przemianą materii?

Smażę jedynie kurczaka a on ma to do siebie, że wypuszcza swoje soki i nic się nie pali na teflonie, gdy smażę warzywa dolewam trochę wody i wtedy pod pokrywką robi mi się smażenie i gotowanie na parze w jednym
Stary 2010-10-04, 07:45   #240
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Agna, a co mówiła dietetyczka? Bo dziwne, że dieta i ćwiczenia nie przynoszą efektów, może to jakiś problem z prawidłową przemianą materii?
generalnie jak jej opisałam swoje przypadłości, to po wywiadzie była przerażona, że mogę mieć początek choroby wrzodowej....
generalnie dostałam ułożoną dietę - czas na nią wrócić bo fakt faktem, że jak się do niej stosowałam to przynajmniej się dobrze czułam
Generalnie swoją nadwagę zawdzięczam po części Diane 35 od czasu kiedy je odstawiłam nie mogę zbić nadwagi. Istnieje jakiś sposób na sprawdzenie prawidłowego tempa przemiany materii??
Generalnie wiem tylko, że miewam niedobory żelaza - zawsze mam niski poziom - dolna granica normy

Cytat:
Smażę jedynie kurczaka a on ma to do siebie, że wypuszcza swoje soki i nic się nie pali na teflonie, gdy smażę warzywa dolewam trochę wody i wtedy pod pokrywką robi mi się smażenie i gotowanie na parze w jednym
aaaaa rozumiem, wszystko jasne

a ile płacisz za alli i na jak długo ci wystarcza opakowanie? Na miesiąc??

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2010-10-04 o 07:46
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości