|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Mnie dzisiaj nastraszyla baka, mowiac ze Oliwka taka blada i dala skierowanie na morfologie..... a to na bialko krowie bedzie za 2 tyg dopiero, dlugo bardzo;/
Powinnam sprzatac ale nic mi sie nie chce, łeb od wycia mi pęka..... mała usnęła tż też bo wczoraj nie spał wcale i rozmawialismy i "cos" jeszcze chyba musi minac swoj czas i bedzie calkowicie dobrze.... ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- LASKI JAK TAM DIETA? ja od jutra zaczynam kolejną, byłam sie zważyc mam 3 KG MNIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Szymek teraz jak uoadnie wogóle nie płacze tylko wstaje i leci dalej . A jak się leci od razu to dzieci czesto gorzej płaczą niż to warte Cytat:
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
mchasia miala goraczke 4o stopni i teraz spadla goraczka a mocz sie zatrzymal.
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- zmykam, dobranoc.
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Michasia i Madziwina - dziewczyny trzymajcie się tam. Mam nadzieję że będzie OK i szybko do domu wrócicie.
Cytat:
Cytat:
.Ale moze faktycznie pomysł z taką pacynką nie jest głupi. Muszę wypróbować Libra777 - a widzisz ja już od dawna polecam ten katarek. Dla mnie też jest super. lindsley - ładnie dziecko wychowujesz od małego tak przyzwyczajać do kieliszka. Nieładnie.
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Z Michasią już lepiej. Była odwodniona, do piatku wyjdą. Dostaje antybiotyki dożylnie. Więc jest ok
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
Madziwnia Michasia trzymam kciuki. Mam nadzieję że to nic powaznego.
Byłam w Lidlu ale nie kupiłam kombinezonów bo nie było rozmiarów. A ogólnie to rzeczywi.scie cieniutkie takie typowo jesienne. Kupiłam Basi śpiworek do spania bo Antek miał po Kubie a w nocy mamy zimno w domu i jak sie odkopuja to marzna. A widze ze im śpiworki podpasowały bo Kuba zaraz sie awanturował. |
|
|
|
#1807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie po 3 dniach 1 kg mniej ale wolałamtą pierwszą bez bułek i tak będę dalej jadła chleb tak jak było w pierwszej chyba nic sie nie stanie. Zapodawaj następną ![]() Pop czasami warto posłuchać starszych ![]() ![]() Spróbuj z tymi pacynkami samą mnie to zaciekawiło. Mam nadzieję że U Michasi nic poważnego oby szybko wracała do zdrowia malutka ![]() Ania a Ty nie doznałaś szoku termicznego po powrocie ![]() ____________ Moje dziecko usnęło , nie nie usnęło padło jak pluto od 3 po południu nie spał i dobrze że dałam mu kaszkę przed kąpaniem bo po kapaniu nie byłoby szans. Nosek wyczyszczony bez krzyku i szarpania ani glutka nie ma teraz bidulek normalnie oddychać może A u nas leje i leje na dworze bylismy tylko chwilę w garażu w otwartych drzwiach ![]() Tesciowa mi plany pokrzyżowała dzisiaj przyjechała w odwiedziny i dopiero po południu pojechałam do lidla i kupiłam tylko skarpetki kombinezoniki były ale tylko różowe a piżamki już miałam ale za ttydzień znowu mają bbyc jakies ubranka kurtki min. bluzy z polaru ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biedna małamy dzisiaj spimy caly dzien leje non stop w 3miescie i zimno..ale chudniecie dziewuchy.. GRATZ! chyba odkopie moja diete i tez sie poodchudzam. ![]() wyslaly mi sie 4 nianie. 3 osiemnastolatki i jedna ekspedientka
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia i aj trzymam kciuki byscie szybko wyszly ze szpitala
Plmadzia my juz do tego malego fotelika sie nie miescimy wystaje nam jakies 5 cm glowy i jezdzimy juz w duzym z parasolem tez kiedys probowalam ale wygodniej jest mi ja omotac w chuste i wziasc parasol do reki a moje dziecko dzisiaj nie dalo mi spokoju wciaz stekala i parskala myslalam ze ma problem z kupka wiec dalam jej czopka ale dalej tak sie zachowywala tak jakby ksztusila sie czyms no i jesc nie chciala widac bylo ze glodna ale butli do buz nie brala tylko krzyczala wiec wsadzilam jej palca do buzi a tam skorka od chleba przyklejona do podniebienia < ja jej skorek nie daje od chleba > i pytam dziadka bo on ja dzisiaj pilnowal jak sie kapalam czy jej dal a on mowi ze jego sympatia jej dala i ta ciumkala zadowolona no normalnie mnie trafilo a jak by nie na podniebieniu tylko w gardelku jej sie przykleila starzy a tacy nieodpowiedzialni a ja mialam z nimi dziecko na noc zostawic bo idziemy na wesele a mojej mamy nie ma i teraz dupa nie mam opiekunki Julka zasnela wiec zabieram sie za dzierganie czapeczek
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Eryka odbieram ze szkoły i tylko tak daję radę, bo w chuście to potem z plecakiem w jednej ręce i workiem na w-f w drugiej, pilnować mojego rozbrykanego 6-ciolatka, normalnie to musiałby być widok
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron jak to wszystko trzeba przewidzieć .
dziergaj dziergaj bo ja czekam ![]()
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Buziaczki dla Michasi-wracaj do zdrówka,Madziwnia trzymaj się
Cytat:
![]() Cytat:
moja mama jeszcze nawet nie zaczęła się zajmowac małym a ja już mam ciśnienie więc Cię rozumie,poprostu ona to tyran nie babcia-jej teksty już mnie rozwalają no ale co zrobic
|
||
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Madziwnia dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków i życzenia dla Michasi powrotu do zdrowia. Pisze, że ma złote dziecko
Michasia pospała w dzień, więc teraz się grzecznie bawi. Dzielna z niej dziewczynka, nawet przy pobieraniu krwi nie płakała
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ano doznałam choć już po drodze wiedziała co będzie przez 10h lało i było zimno dopiero w Polsce padać przestało jeden plus że chyba deszcz usypiał Ole bo większość drogi przespała i była grzeczna . Biedna Michasia oby szybko przeszło ![]() drcron - brak słów ![]() Ja swpiworkków nie kupuje bo mam du,żo mam dwa do wózka , jeden do maxi cosi , do spania nie używam bo Ola nie lubi tak jak Szymek nie lubił
|
|
#1815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tośmy się zgrały ![]() Cytat:
![]() dla Oliwki ![]() Cytat:
trzymam kciuki za dziewczyny!! dobrze, że to "tylko"odwodnienie. Bidulka namęczyła się z tą gorączką ja już nie pamiętam co komu miałam napisać Ania fotki cudne, aż się nie chce wierzyć, że gdzieś tam jest ciepło, a u nas buuuuuuuFerrou a może ty powinnaś makijaże do teatru robić cudnie wyszło drcron cudne te czapeczki!! a buciki dla dziewczynek też robisz?? moasz jakieś foteczki?? ja oczywiście będę licytowała jutro Amelce główkę zmierzę i siostrze też zlecę mierzenie i zamawiamy. No i mam do ciebie pytanie: CZY JEST COŚ CZEGO TY NIE UMIESZ?? Ja szyba nie znam bardziej wszechstronnie uzdolnionej osoby ![]() izaizula współczuje doświadczeń, ja ostatnio widziałam jak mysz do nas wleciała drzwiami od tarasu, najpierw próbowałam obudzić kota, żeby ją pogonił, a że kot spał i miał wszystko gdzieś to strach mnie obleciał i cieszyłam się że mysz zwiała do innego pokoju. Kurna ja miastowa jestem i boję się takich stworzeń, czuję, że jak bym tego węża zobaczyła u nas to bym się na miejscu ze...srała ![]() Amelka mi znów się budzi z płaczem w nocy potulę ją i jest spokój na jakiś czas, ale potem znów... czasem mi się wydaje, że jest głodna, daję więc jej mleko 2 razy w nocy, zastanawiam się czy to nie za dużo. Je gdzies po 90ml -100ml, czasem nawet wszystkiego nie zje. Czasem tylko pije i też jest ok na jakiś czas. Ale potem znów budzi się z płaczem, czasem płacze przez sen. Sprawdzałam, ale zębów ani widu ani słychu
|
|
#1816 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Izumi - zagłosowanie dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś będziemy z tym próbować ![]() Pop, dla Oliwki No to nieźle Babcia zadziałała Pisz instrukcję A wiesz, że u nas też Kuba wymiotuje, przynajmniej raz dziennie. Je, je .. i nagle W czwartek będę u lekarza i się spytam czy to normalne, bo rozumiem co jakiś czas, ale nie codziennie...Madziwnia, trzymamy kciuki za Michasię Minka, no co Ty Do charakteryzatorki to mi daleko ![]() A ja wróciłam do starego nałogu.... Przez rok byłam uzależniona od pewnej gry online, zerwałam z tym miesiąc przed porodem... i teraz znowu wróciłam, bo wypuścili nową wersję i do testów się zgłosiłam Ale jestem już mądrzejsza i gram na lajcie - mam nadzieję że w swoim postanowieniu wytrzymam
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Pop a może babcia to robi tak jak moja mama gry Eryka karmiła, albo na parapecie siedział i przez okno patrzył, albo u babci na rękach tańcował .Tyle co ją kiedyś przyłapałam
Mi zawsze mało jadł, a u niej takie porcje wielgachne. Do pierwszych urodzin miał wszystko blenderowane bo najmniejszy kawałek niezpapkowany i był zwrot A teraz jeszcze trochę i go na diete wezmę, bo w szkole to już się z niego pani na stołówce śmieje że on długo je bo po drugie danie idzie dopiero jak wazę zupy opróżni![]() Ja wobec tego mojego starszaka mam takie nieedukacyjne metody ![]() Pranie się kończy idę wieszać
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
wpadam jak po ogien, nie mam na nic czasu, poltora tygodnia ostatnio to ja w 80% zajmuje sie mala, dzisiaj jak wreszcie mialam czas sie zaszyc w wannie to zasnelam w niej jak kamien, obudzilam sie bo mi sie zimno zrobilo, wypadam z obiegu na forum...
drcron, ja tez sie pisze na czapeczki, ale mysle ze moze blizek wiosny jakos, co? nie wiem jaki to bedzie rozmiar glowki wtedy-poczekamy, zmierzymy Cytat:
Cytat:
padam na twarz-dobranocki
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Dobrze, że z Misią lepiej! Libra czyli to samo co u mnie po 3 dniach 1 kg mniej bylo a po tyg 3 kg pozniej juz idzie wolniej ale zawsze cos![]() pozniej napisze kolejna diete ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- moja tez ciumka piętki od chleba, sama jej daje ale siedze przy niej jak pies i co chwila do buzi patrze.
|
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Elo
![]() Ja też tylko na sec (znowu) Chorujemy ![]() Mały nie może jeść bo ma permanetnie zatkany nosek, a kaszle tak, że przeważnie kończy się wymiotowaniem ![]() Buuuuu Dostaliśmy lekarstwa, ale na razie nie widzę żeby cokolwiek pomagały ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- P.S. Dziękujemy za głosy na fotkę
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
u nas TFU TFU TFU obywa sie jakos bez chorobsk, ale wam wspolczuje.
Za to u nas dzisiaj noc pelna niespodzianek, mala zasnela o 18 i tak twardo i slodko spala ze szok wiec jej nawet nie kapalam i juz tak spala. Obudzila sie przed 1, pozniej o 3:30 i teraz ale nie jesc tylko posmiac sie, pogadac;D nawet nie wiecie jaka wielka mialam ochote z nia na rozmowe o 3:30 :P
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja tez się nie zgadzam po raz pierwszy z Anią nigdy nie lubiłam jak ktoś stosował tą metodę. A znam takie osoby które to stosowały w stosunku do psa. Zawsze mowiłam im, ze niech sobie sami wsadza nos we własne odchody... Są inne skuteczne metody... Cytat:
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja Oliwka dzisiaj 3 razy w nocy budziła się z płaczem. TZ nie wyspany poszedł do pracy
![]() . Musiał ją uspokajać, nosić i przytulać![]() ![]() . Tylko się zastanawiam ile mała musiała płakać aby TZ obudzić. Bo jak ja jestem w domu to jego nic nie jest w stanie obudzić. A mała płakała bo pewnie jej (jego) chrapanie przeszkadzało :b rzydal:. A mi wczoraj TZ pokazywał swój tyłek przez skype-a . W niedzielę poszliśmy do sadu na jabłka i ten wlazł na drzewo. Ale wiecie wiek już nie ten , kondycja nie ta , waga nie ta , sprawność nie ta i oczywiście spadł z tego drzewa. ![]() Dawno się tak nie śmiałam - na pół wioski mnie było słychać![]() . I ma ogrroomnego siniaka na tyłku. On oczywiście twierdzi że to wszystko wina śliskich butów .Cytat:
Cytat:
![]() , to jeszcze jakieś talibskie metody uspakajania dziecka matka stosuje. Cytat:
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przeciw dzieciom tez materac zabezpieczony bo Szymek śpi w dzień u nas w łóżku i tak jakby co jest mata specjalna u niego to samoMiłego dnia a my chyba dziś do ikea pojedziemy bo co robić w taką pogode bbuuuuuuuu... Pop czasem lepiej od razu do dziecka nie wstawać - wiem świnia ze mnie ale zanim się zwleke do Szymka do pokoju chwile to trwa i przekonałam się nie raz że czasem ona popłakała chwile i dalej poszła spać a ja bym ją nie potrzebnie wybudziła co do TZ to pewnie ma tak jak mój jak ja jestem śpi jak kamień a jak zostaje sam a dzieckiem to budzi się jak coś się dzieje to jakoś człowiek chyba ma zakodowane w baniaku że trzeba czujnie kimać . Mój też by spadł tez już nie ten wiek he he nie wiem czy by wogóle wlazł he he
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-09-28 o 08:37 |
||
|
|
|
#1825 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie do was bo te czapeczki to one sa z takiej cienszej welny no i ja sobie pomyslalam zeby te niektore co zamawiacie zrobic z takiej grubej takiej na bardzo zimna jesien albo srednia zime zeby byly co prawda nie do kazdej czapki ta welna pasuje ale do tych co pasuje to robic takie grubsze czy te ciensze ??
Cytat:
jedna babcia nawet dala komentarz ze mam niepelnosprawne dziecko dlatego je szmatami zaslaniam Cytat:
wczoraj siedzialam do 2 i dzisiaj juz od 6 dlubie Cytat:
Cytat:
a czy jest cos czego nie umiem hmmmm jest nie umiem prowadzic traktora choc zawsze o tym marzylam no i co najwazniejsze nie umiem spiewac Cytat:
a moja Julka wczoraj zjadla caly sloiczek dyni z ziemniakami i w nocy mi to przez sen zwymiotowala dobrze ze nie spalam bo by sie moglo jej cos stac ![]() ona ostatnio tak smiesznie spi i co ja przekrece ona wraca do pozycji wyjsciowej buzia na boczku ramionka i brzuszek tak jakby na brzuchu spala a pupcia na boku taka powykrecana ciekawe czy jej tak wygodnie i co ja ja na boczek albo na plecki to minuta i jest tak z powrotem
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mieszane uczucia co do sposobu nauki zwierząt. Co prawda ja nie maczam pyska ale daję powąchać. A pyska nie mogę maczać bo potem takiego zwierzaka to ja całuję.
![]() Ja stosuję metodę: do kąta. Mój kot potrafi do dzisiaj narobić na daywan (ale tylko kupkę). Jak jest zły albo kuweta nie sprzątnięta to robi na dywan. Więc ja wtedy krzyczę na niego i daje mu powąchać to co narobił i wsadzam do łazienki na 2-3 godziny. I tak było np. w tą niedzielę. Ja wracam do domu a tam na dywanie narobione. Byłam zmęczona więć nawet krzyczeć na niego za bardzo nie chciało mi się więc tylko mu powiedziałam że jest niedobry a ten popatrzył na mnie i od razu pomaszerwał ze spuszczoną głową do łazienki. ![]()
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
jakby nie pomogło to u mnie już opakowanie oliwek czakało, coby dziecka nie zasolić, miałby za płakanie takie wymuszane(nie karane jest uzasadnione)jedną oliwka do buzi, a to zdrowsze i dla niego duże BLEE
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Drcron u mnie też patrzą jak na dziwoląga jak dziecko w chuście noszę, nie ma starszej kobiety żeby sie z pogardą nie odwróciła. Panie w sklepach to są zauroczone, bo wtedy małego dobrze widzą, a on wiecznie sie śmiejący na spacerach to myślą że to do nich .Już kiedyś pisałam że moja babcia współczuła kobiecie comiała 3-kołowy wózek bo myślała że to dla kalekich dzieci, ciekawe co powie jak Erwiego w takim zobaczy
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Pop- Ty to masz metody wychowawcze. Tż-ta wychowałaś, Oliwkę wychowujesz i nawet kota dałaś radę uczłowieczyć
Swoją drogą już widze Twoją minę skoro nawet kot spuszcza głowę i idzie do kąta ![]() A moja wczoraj ok 17 zaczela strasznie plakać. Jak tylko ja kładłam czy nawet sadzałam byl mega ryk. Potem już nawet ręce nie pomagaly. Chyba bolał ją brzuszek bo to był placz jak wtedy gdy miala kolkę... boszzzz... już zapomnialam jak to jest... I teraz nie wiem czy zaszkodziły jej jagody (dostała pierwszy raz) czy moze ciasteczko Hipp rozkruszone i zalane 2 lyżkami soczku. Ale to ciasteczko dostala też dwa dni wcześniej i było ok... wiec chyba te jagody... no bo od ząbków to by chyba tak nie wyła...
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciągle na mojej diecie bezchlebowej, no niestety przy pizzy wymiękam, ale to tylko raz w tygodniu. Widzę po sobie że schudłam, ale z ważeniem poczekam. Dzisiaj idę na siłownię, wieczorem bańkami się wymasuję, i zobacze za tydzień.
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chust to starsze osoby chyba tak mają. Tzn starsze- zacofane
Wiem cos o tym... moja teściowa i teściu. Dla nich to cos mega dziwnego i "niewygodne dla dziecka"
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

.
od małego tak przyzwyczajać do kieliszka. Nieładnie.

biedna mała
leje non stop w 3miescie i zimno..
. Eryka odbieram ze szkoły i tylko tak daję radę, bo w chuście to potem z plecakiem w jednej ręce i workiem na w-f w drugiej, pilnować mojego rozbrykanego 6-ciolatka, normalnie to musiałby być widok

W czwartek będę u lekarza i się spytam czy to normalne, bo rozumiem co jakiś czas, ale nie codziennie...
:b rzydal:.