|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
ego_ego super brzusio
![]() kolba mi też leci 18 tydzień (mamy ten sam termin) i też czuję już kilka razy dziennie ruchy dzidziusia chociaż dzisiaj się jeszcze nie przywitał z mamusią ![]() Okropna pogoda
|
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
na poczatku gratuluje dziewczynom co plec zobaczyly - tez bym juz cchiala wiedizec tym bardizej sie ciesze z Wami ![]() Cytat:
Monti udanego wyjazdu zycze i pozdrow neidziwiedza na krupowkach od nas wszytkich ;p Ego ja mam mneij iwecej juz tak brzuszek jak ty ale jestem w 15tc a ja od niedizeli mecze sie z bolem glowy wczoraj mialam do tego mdlosci a dzis zamiast mdlosci mam jakeis oslabienie i co chwiel wydaje mi sie ze zaraz zemdleje wiec ciagle siedze mielgo dizonka Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-09-28 o 09:28 |
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak moja siostra wymyśliła imię Nikodem to jej tż-owi też się nie podobało,
więc mu powiedziała że ma zaproponować kilka propozycji imion, które mu się podobają i coś wspólnie wybiorą, on po kilku dniach namysłów wymyślił tylko Jana ![]() za to Jana nie chciała moja siostra, temat ucichł i po kilku daniach tż zaczął mówić do brzuszka Nikoś ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
dokładnie jak człowiek ma za dużo wolnego czasu to zaczyna nie potrzebnie myśleć o różnych głupotach, ja od czwartku do jutro jestem na l4 (przeziębienie) i już w domku na głowę dostaję, nudzę się i zaczynam o głupotach myśleć
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza zeby z moim bylo tak latwo
jak ja cos wymysle to nic mu si enie podoba a jak on to mi nic wiec do prozumeinia nie dodjziemy predko |
|
|
|
#2615 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek mamusie
![]() cieszę się, że smakowało ![]() zaraz wam wrzucę przepis na tego 3 bita bo znalazłam, a ktoś prosił ![]() Cytat:
![]() w ogóle to z moją kuchnią mam dużo zamieszania, wymyśliłam sobie tą suszarkę w szafce górnej na naczynia ale jednak bede z niej rezygnowac, zlew też zmieniłam i w ogóle dużo rzeczy muszę dzwonic do tej firmy i poinformowac o zmianach bo zrobią mi tak jak uzgodnilismyna poczatku a ja tu juz tyle powymyslałam![]() aaaa brzusio jeszcze piękniejszy wiecie co nie wiem czy ja czuję ruchy czy nie, nie umiem rozpoznać ale dziś jak mnie coś tam zakłuło w brzuszku to bardziej mnie to bolało niż sprawiło przyjemność - to nie wiem czy to ruchy czy nie ![]() w sumie już powinnam czuć ruchy dziś 17tc |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie będzie wam trudno, może jak już płeć poznacie to będzie łatwiej, ja z moim nie mam żadnych problemów, jemu się wszystko podoba jeśli chodzi o imiona
|
|
#2617 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio próbowałam wybadać gdzie się moja macica kończy ale nie znalazłam blackrose gratuluję Cytat:
niutka kuruj się i wypoczywaj czarna witaj z powrotem ![]() ego fajny masz kolor frontów zdradź tajemnice jaki to brzusio już pokaźny Cytat:
ja też mam ostatnio takie kłucia i muszę się zapytać w czwartek ginekologa od czego to bo aż się czasami martwię tak boli jeżeli chodzi o imiona to z mężem prowadzimy wojne o imię dla dziewczynki |
|||
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Gratuluję Wam dziewczyny dobrych wieści po wizytach! Ja mam wizytę w czwartek, ale jakoś na nią nie czekam, bo niewiele ona wniesie, na poznanie płci za wcześnie. Kaalinaa! Gdzie się budujecie, jeśli to nie tajemnica? Na jakim etapie budowy jesteście? Może jakieś zdjęcia? Wyobrażam sobie, jak świetnie musisz być zorganizowana, żeby ogarnąć wszystko (praca, dziecko, dom i budowanie nowego), ja bez tego ostatniego czasem mam dosyć wszystkiego i jak kończę gotować na drugi dzień o 23 to padam na ryjek. A rano znowu do pracy... i tak w kółko.Niutka! Zdrowiej! Mi już powoli przechodzi. Mam tylko nadzieję, że nie zaraziłam mojego syna, bo siedziałam z nim sama cały weekend. Dziś mi coś pokasływał, no ale mam nadzieję, że rozejdzie się to jakoś po kościach. Miłego dnia!
|
#2619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też gratuluję co do mnie, to wczoraj jak pisałam leżałam prawie cały dzien, wieczorem sie połozyłam, po tym jak napisałam posta, że ide ( i wzięłam apap) spałam do 24.30 , wstałam, było mi zimno, a wtedy zawsze marze o kapieli, więc kapałam się, wygrzałam w wannnie, a potem znów do łózka z apapem. i musze Wam powiedziec, że dzis czuję się naprawdę znacznie lepiej, przynajmniej teraz Kurczę tez się nie moge doczekac tego usg, ![]() a na razie w czwartek ide do dentystki, musze zrobic dwa zęby ( bo wiadomo, mamuska zawsze na końcu, no ale w ciąży trzeba leczyc zeby, bo mają wpływ nawet na maluszka, poza tym strasznie sie sypią, dlatego ja łykam dodatkowo wapń, bo małe wyciąga, zwłaszcza teraz między 16-20 tygodniem ) i kupe kasy poleci na te moje dwa ząbki, bo mam dobrą lekarkę ale drogą
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2620 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
Gratuluje wam super wyników waszych dzieciaczków- musicie być przeszczęśliwe. U mnie zaczął sie 18 tydzień, dzis umówiłam sie na połówkowe usg ale z braku termin jestem umówiona dopiero w 22 tygodniu na 27 października- nie wiem czy to nie za późno. Jedni lekarze na połówkowe umawiają w 20-stym inni w 21 aż do 23.Nie wiem jak to jest. Heh no cóż, pozostaje mi czekać aż cały miesiąc. miłego dnia wam życzę w ten paskudny dzień Mam strasznie zimno w pracy, bo jeszcze kaloryfery nie grzeją |
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda jest paskudna, a juz myslałam, że po tych kilku cudnych dniach będzie tak cały czas np do listopada, a tu...
![]() mnie jest wszystko jedno jaka płec będzie, tylko chce juz wiedzieć
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-28 o 10:33 |
|
|
|
#2622 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Rozeznanie
|
O nie !!!
Trzeba będzie się w coś zaopatrzyć jak ma być taka zima już w październiku
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej jak nas zasypie tak jak w zeszłym roku
![]() Ja w sumie nic bym nie musiała kupować, kozaki mam i płaszcz też, ale oczywiście kusi mnie na nowe ![]() Wczoraj w końcu kupiłam sobie większy biustonosz ![]() Jeszcze trochę i będę musiała brać rozmiar E Teraz jeszcze wziełam D ale największe jakie było
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() nam tez jest obojetne co bedzie ale chcielibysmy wiedziec juz czy to chlopczyk czy dziewczynka ![]() taaaakie fajne rzeczy widzialam, bym powoli juz kupowala
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wizytę za 2 tyg, to będzie 17 tc,
ale wątpię, żeby mój gin już coś tak wcześnie powiedział, z tego co wiem od innych to on w sprawie płci wypowiada się po 20tc. ![]() Ale na 18tc zapisze się na 4d.
|
#2627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale doszliśmy do consensusu, chłopiec będzie Ignacy Aleksander, a dziewczynka Amelia Nina albo Amelia Łucja Pozdrawiam wszystkie zaciążone w ten okropny, zimny, deszczowy dzień (przynajmniej w Warszawie) brrrr.......
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!!
Jak sie ciesze ze u was same dobre wiesci, maluszki rosna mamuski sie ciesza. W piatek wieczorem mielismy wizyte u ginki, dzidzia rosnie. Machala nozkami, pchala kciuka do buzi, stala na glowie obracala sie tylkiem. Potem zasnela... Rodzice sie tluka godzine na wizyte a Szanowna Dzidzia postanawia uciac sobie drzemke. Na razie pani ginka obstawia dziewczynke ale ze sie nie ustawila jak trzeba i nie pomoglo szturchanie pukanie i inne metody musimy poczekac. Nastepne usg mam 27.10 takie polowkowe (wlasciwie to juz bedzie 21tydzien ale podobno to jeszcze ok) mam nadzieje ze wtedy juz bedziemy wiedzieli na 100%. Moj TZ tez marzy o syneczku ale potem stwierdzil ze dziewczynki zawsze sa blizej domu i sie rodzicami opiekuja, i jakos rozpromienil sie. A teraz caluje brzuch i nadaje swoje codzienne komunikaty Sciskam was mocno nadrabiam zaleglosci ale mam w pracy urwanie glowy. Na zgage polecam migdaly. |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
Nie było mnie wczoraj, po prenatalnych byłam jakaś taka wykończona że nie miałam już siły nawet włączyć kompa. Jestem rozczarowana badaniem, ale w sumie czego można oczekiwać po usg w szpitalu...Lekarz był milczkiem, ledwo co dało się z niego wydusić i w sumie jedyne co stwierdził to że mój gin prowadzący jednak źle zmierzył przezierność I zamiast pięknego 0,5 mm mam 1,45...Niby nie jest źle bo norma jest w końcu do 2,5 ale niemniej jednak byłam w lekkim szoku...O płeć nawet zapomniałam zapytać Maleństwo urosło, ma już 6,2 cm Potem pobrali mi krew na papp-ę i w przyszłą środę mam się umówić na odbiór wyników. I na razie tyle wiem...Pięknie Wam brzuszki rosną, ja muszę się zmobilizować i zacząć robić fotki. Co do owłosienia, na brzuchu nie mam nic, tak jak poprzednio, nie miałam też osławionej krechy i mam nadzieję że teraz też się nie doczekam. A pozostałe włosy chyba rosną bez zmian na pewno nie depiluję się rzadziej ale i częściej też nie. Izaabelaa, super że siostra już wyszła z malutkim Też zawsze marzyłam o córeczce, mam synka i teraz znowu marzę. I nie wstydzę się tego, jeśli okaże się że to chłopak pocierpię trochę i też się pogodzę ![]() Niutka, neistety nie każda kobieta jest stworzona do rodzenia dziecka sn, np ja do takich nie należę. I wcale nie uważam się za gorszą matkę bo nie rodziłam dołem Iwa00, śliczne maleństwo Montii, masz kontakt z niepełnosprawnymi dziećmi więc wiadomo że ten problem uczula Cię najbardziej. Każda z nas marzy oczywiście o zdrowym dziecku, wiadomo że to podstawa i nie ma nic ważniejszego. Ale kiedy to dziecko jest zdrowe, to chyba naturalne że zaczynamy marzyć o konkretnej płci, przynajmniej najczęściej tak bywa. A jeśli nawet nie przy pierwszym dziecku, to przy kolejnym. Olsza, ja na Zagnańskiej widziałam ogólnie mnóstwo wózków ale wtedy już miałam swój więc nie szukałam konkretnych modeli. A jaki Mutsy oglądałaś? Wygoda najważniejsza Bosti, super że córcia zdrowa Agaaga, gratuluję synka |
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
gosik to normalna przezierność Ci wyszła, tak coś mi się dziwiło, że 0.5 masz, no to wszystko ok jest
![]() ja miałam 1.4, ogólnie to wychodzi chyba powyżej 1 a nie ponizej zwykle
|
|
|
|
#2631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym już chciała Cytat:
poza tym wyszywam sobie i teraz chcę zacząć się sama uczyć angielskiego, trzeba ten czas jakoś wykorzystać, tylko ja to mam słomiany zapał pewnie pouczę się tydzień i mi przejdzie chęć ![]() niutka1 co do ząbków no to fakt psują się psują ja to w ogóle mam słabe zęby genetycznie już po mamusi a jeszcze na dodatek dwie zepsute ósemki mam i miałam wyrwać akurat w dzień jak test zrobiłam no i musiałam odmówić. a nawet ich leczyć nie warto tak naprawdę. Cytat:
koło wrocławia też ponuro ja przez ten dzień ponury spałam dziś do...10,30 jak nigdy. a imiona śliczne ja chciałam amelię ale mój tż wolał emilię no i tak zostanie mi też się podoba, ale ja teraz zachorowałam na łucję też
|
|
#2632 |
|
Raczkowanie
|
Eirene1987 ja też sobie gram w farmeramę
![]() Juz myślałam że pożegnałam się z wymiotami ale niestety nie i dzisiaj rano znowu wymioty i to żółcią juz nie wiem co z tym robić
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie mnie się też wydaje, że ta przezierność jest bardzo ok. U mnie jest 1.5 i lekarz powiedział, ze to w normie. Podobno norma jest do 3. |
|
|
|
|
#2634 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() tak sobie was czytam pare dni i postanowilam się dopisac. Jestem w 17 tc, termin na 6.03 Dzisiaj rano poczulam pierwsze ruchy dzidzi i jestem przeszczesliwa. Niestety nie wiem jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka, ale na nastepnym usg mam nadzieje sie dowiedziec. Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
ego_ego zaraz bym dodała,ale zostawiłam ładowarkę do aparatu w Polsce i nie umiem go podłączyć!
Obiecuję Wam,że jak tylko przylecę w przyszłym tygodniu(bo wracam już do porodu ) ,to zaraz kilka wrzucę! ![]() Powiem Wam,że moja dzidzia dziennie daje mi o sobie znać. Trudno to pomylić z czymś innym...niesamowite uczucie,prawda?
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wiele wiele radości z ruchów dzidziusia
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym więcej i więcej,ale dzidzia aż tak bardzo mnie nie rozpieszcza,hehe
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Agattek, cieszę się że maleństwo ma się dobrze
Deneb, niby przezierność normalna ale w pierwszej ciąży miałam 0,7 więc teraz mi za dużo Dwie dziewczyny, które wczoraj ze mną były na prenatalnych miały NT 0,95 więc sporo mniejszą. Olsza, moja koleżanka ma własnie Mutsy Urban Rider i jest zachwycona, ja osobiście nie lubię tych wielkich kół z przodu i podoba mi się 4Rider. Ale nigdy nie oglądałam go dokładniej, tyle co na ulicy widzę. A ten CR-V to widzę że podróbka Mutsy'ego, a cenowo bardzo korzystny ![]() Evette, witaj |
|
|
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy też byście się denerwowały?
napiłam się (duży łyk) zepsutego actimela - taki kwaśny był.. a lekarz ostrzegał przed listeriozą..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

Wyobrażam sobie, jak świetnie musisz być zorganizowana, żeby ogarnąć wszystko (praca, dziecko, dom i budowanie nowego), ja bez tego ostatniego czasem mam dosyć wszystkiego i jak kończę gotować na drugi dzień o 23 to padam na ryjek. A rano znowu do pracy... i tak w kółko.