Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 09:19   #2611
patrycja_22
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

ego_ego super brzusio
kolba mi też leci 18 tydzień (mamy ten sam termin) i też czuję już kilka razy dziennie ruchy dzidziusia chociaż dzisiaj się jeszcze nie przywitał z mamusią
Okropna pogoda co tu robić

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:27   #2612
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

na poczatku gratuluje dziewczynom co plec zobaczyly - tez bym juz cchiala wiedizec tym bardizej sie ciesze z Wami

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A dziewczyny jakby któraś szukała sposobu na ból głowy to polecam banany. Mnie po trzydniowej męczarni przestała boleć po bananach. Podobno mają jakiś składnik, który może uśmierzać ból
dzieki za podpowied zz tymi babanami dzis przetestuej a co na omdlenia radizsz bo ja dizs ledwo do pracy dojechalam

Monti udanego wyjazdu zycze i pozdrow neidziwiedza na krupowkach od nas wszytkich ;p
Ego ja mam mneij iwecej juz tak brzuszek jak ty ale jestem w 15tc

a ja od niedizeli mecze sie z bolem glowy wczoraj mialam do tego mdlosci a dzis zamiast mdlosci mam jakeis oslabienie i co chwiel wydaje mi sie ze zaraz zemdleje wiec ciagle siedze

mielgo dizonka

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-09-28 o 09:28
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:44   #2613
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Co do imion Malwina spodobało mi się ale nie tżtowi nie
jak moja siostra wymyśliła imię Nikodem to jej tż-owi też się nie podobało,

więc mu powiedziała że ma zaproponować kilka propozycji imion, które mu się podobają i coś wspólnie wybiorą,
on po kilku dniach namysłów wymyślił tylko Jana
za to Jana nie chciała moja siostra,

temat ucichł
i po kilku daniach tż zaczął mówić do brzuszka Nikoś

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczynom gratuluję córeczki i synka Fajnie jest już wiedzieć, chociaż czasami trzeba się z tym oswoić tak jak ja
wierzę, jestem ciekawa jak mi to przyjdzie

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam taki nawał pracy w pracy, że ledwo was nadrobiłam, ale już wczoraj czasu na pisanie zabrakło. U nas oki leci 18 tydz.

Gratuluję Wam ślicznych brzuszków i dobrych wieści

A ja wcale nie jestem ciekawa co siedzi u mnie w brzuszku bo jest mi to zupełnie obojętne. Aby zdrowe było i nic się więcej dla mnie nie liczy. Zresztą przy takim nawale pracy i budowie domu i opiece nad Kaliną nie mam czasu się nad wieloma rzeczami zastanawiać

dokładnie jak człowiek ma za dużo wolnego czasu to zaczyna nie potrzebnie myśleć o różnych głupotach,

ja od czwartku do jutro jestem na l4 (przeziębienie) i już w domku na głowę dostaję,
nudzę się i zaczynam o głupotach myśleć
Stary 2010-09-28, 09:44   #2614
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Iza zeby z moim bylo tak latwo
jak ja cos wymysle to nic mu si enie podoba a jak on to mi nic wiec do prozumeinia nie dodjziemy predko
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:47   #2615
Castia
Wtajemniczenie

dzień doberek mamusie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

Castia dzięki z przepis na to ciasto z serem - wyszło pyszne
cieszę się, że smakowało niech Ci idzie na zdrowie
zaraz wam wrzucę przepis na tego 3 bita bo znalazłam, a ktoś prosił

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Castia specjalnie for you zdjcia mojej kuchni

No i moj brzuchol
1. 8tc
2. 10tc
3. 11tc 4d
myslalam nad takimi frontami ale wzięłam w końcu ciemniejsze, te ekrany szklane też mam tylko, że poziome ładna kuchnia taka przytulna, miło się pewnie tam pichci smakołyki
w ogóle to z moją kuchnią mam dużo zamieszania, wymyśliłam sobie tą suszarkę w szafce górnej na naczynia ale jednak bede z niej rezygnowac, zlew też zmieniłam i w ogóle dużo rzeczy muszę dzwonic do tej firmy i poinformowac o zmianach bo zrobią mi tak jak uzgodnilismyna poczatku a ja tu juz tyle powymyslałam
aaaa brzusio jeszcze piękniejszy spory już, niech rośnie.
wiecie co nie wiem czy ja czuję ruchy czy nie, nie umiem rozpoznać
ale dziś jak mnie coś tam zakłuło w brzuszku to bardziej mnie to bolało niż sprawiło przyjemność - to nie wiem czy to ruchy czy nie
w sumie już powinnam czuć ruchy dziś 17tc
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 09:48   #2616
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Iza zeby z moim bylo tak latwo
jak ja cos wymysle to nic mu si enie podoba a jak on to mi nic wiec do prozumeinia nie dodjziemy predko

no to faktycznie będzie wam trudno,
może jak już płeć poznacie to będzie łatwiej,

ja z moim nie mam żadnych problemów, jemu się wszystko podoba jeśli chodzi o imiona
Stary 2010-09-28, 10:06   #2617
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
już jestem po wizycie. mam śliczne, zdrowe dziecko. wymiary idealnie pasują do terminu z om. generalnie wszystko w porządku. zdziwiłam się trochę, bo macica sięga już do pępka. no i wstępnie gin dopatrzył się dziewczynki ale jestem szczęśliwa. wszystkim trzymającym kciuki
bosti super wiadomość cieszymy się razem z tobą

ja ostatnio próbowałam wybadać gdzie się moja macica kończy ale nie znalazłam strasznie jestem ciekawa gdzie moje maleństwo się znajduje a nie mam pojęcia
blackrose gratuluję

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Tak więc jestem
Podobnie jak Blackrose, mój gin chciał dziś tylko posłuchać maluszka, ale ubłagałam ładnie żebyśmy go podejrzeli i udało się wszystko było okej, maluch wiercił siętroszeczkę, ale w tym krótkim badaniu zobaczyliśmy... to gin uśmiechnął się spojrzał na mnie potem na TŻ i już wszystko było wiadomo Powiedział, że ładnie widać, ale z ostatecznym werdyktem zaczeka do 20 tc akurat na prezent ślubny dlatego proszę jeszcze nie wpisywać mi płci na pierwszej stronie, wolę zaczekać do pewniaka maluszek zdrowy, badania okej, jestem zadowolona
aga gratuluję .... bo chyba dobrze rozumiem że chłopczyk

niutka kuruj się i wypoczywaj

czarna witaj z powrotem

ego fajny masz kolor frontów zdradź tajemnice jaki to brzusio już pokaźny

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
myslalam nad takimi frontami ale wzięłam w końcu ciemniejsze, te ekrany szklane też mam tylko, że poziome ładna kuchnia taka przytulna, miło się pewnie tam pichci smakołyki
w ogóle to z moją kuchnią mam dużo zamieszania, wymyśliłam sobie tą suszarkę w szafce górnej na naczynia ale jednak bede z niej rezygnowac, zlew też zmieniłam i w ogóle dużo rzeczy muszę dzwonic do tej firmy i poinformowac o zmianach bo zrobią mi tak jak uzgodnilismyna poczatku a ja tu juz tyle powymyslałam
aaaa brzusio jeszcze piękniejszy spory już, niech rośnie.
wiecie co nie wiem czy ja czuję ruchy czy nie, nie umiem rozpoznać
ale dziś jak mnie coś tam zakłuło w brzuszku to bardziej mnie to bolało niż sprawiło przyjemność - to nie wiem czy to ruchy czy nie
w sumie już powinnam czuć ruchy dziś 17tc
castia ja też mam problem z kuchnią i co stolarz przychodzi to wprowadzam zmiany :P zdecydowałam się w końcu na białą z orzechowym blatem, moja koleżanka zachwala strasznie lakierowane białe fronty bo strasznie łatwe w utrzymaniu są
ja też mam ostatnio takie kłucia i muszę się zapytać w czwartek ginekologa od czego to bo aż się czasami martwię tak boli

jeżeli chodzi o imiona to z mężem prowadzimy wojne o imię dla dziewczynki ja się uparłam na Nadię a mąż nie chce się zgodzić co do chłopczyka na 99% będzie Aleksander
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:19   #2618
tola3804
Zakorzenienie

Hej!
Gratuluję Wam dziewczyny dobrych wieści po wizytach!

Ja mam wizytę w czwartek, ale jakoś na nią nie czekam, bo niewiele ona wniesie, na poznanie płci za wcześnie.

Kaalinaa! Gdzie się budujecie, jeśli to nie tajemnica? Na jakim etapie budowy jesteście? Może jakieś zdjęcia? Wyobrażam sobie, jak świetnie musisz być zorganizowana, żeby ogarnąć wszystko (praca, dziecko, dom i budowanie nowego), ja bez tego ostatniego czasem mam dosyć wszystkiego i jak kończę gotować na drugi dzień o 23 to padam na ryjek. A rano znowu do pracy... i tak w kółko.

Niutka! Zdrowiej! Mi już powoli przechodzi. Mam tylko nadzieję, że nie zaraziłam mojego syna, bo siedziałam z nim sama cały weekend. Dziś mi coś pokasływał, no ale mam nadzieję, że rozejdzie się to jakoś po kościach.

Miłego dnia!
Stary 2010-09-28, 10:23   #2619
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Bosti, Agaaga89, Blackrose gratulacje udanych wizyt i samych dobrych wieści!!! Cudnie wiedzieć, że wszystko jest ok!!

Niutka kuruj się porządnie od samego początku, to może uda Ci się przejść łagodnie to przeziębienie, czego z całego serca życzę!!!!

ja też gratuluję

co do mnie, to wczoraj jak pisałam leżałam prawie cały dzien, wieczorem sie połozyłam, po tym jak napisałam posta, że ide ( i wzięłam apap) spałam do 24.30 , wstałam, było mi zimno, a wtedy zawsze marze o kapieli, więc kapałam się, wygrzałam w wannnie, a potem znów do łózka z apapem. i musze Wam powiedziec, że dzis czuję się naprawdę znacznie lepiej, przynajmniej teraz

Kurczę tez się nie moge doczekac tego usg,
a na razie w czwartek ide do dentystki, musze zrobic dwa zęby ( bo wiadomo, mamuska zawsze na końcu, no ale w ciąży trzeba leczyc zeby, bo mają wpływ nawet na maluszka, poza tym strasznie sie sypią, dlatego ja łykam dodatkowo wapń, bo małe wyciąga, zwłaszcza teraz między 16-20 tygodniem ) i kupe kasy poleci na te moje dwa ząbki, bo mam dobrą lekarkę ale drogą
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:24   #2620
olsza30
Raczkowanie

czesc dziewczyny,
Gratuluje wam super wyników waszych dzieciaczków- musicie być przeszczęśliwe.
U mnie zaczął sie 18 tydzień, dzis umówiłam sie na połówkowe usg ale z braku termin jestem umówiona dopiero w 22 tygodniu na 27 października- nie wiem czy to nie za późno. Jedni lekarze na połówkowe umawiają w 20-stym inni w 21 aż do 23.Nie wiem jak to jest. Heh no cóż, pozostaje mi czekać aż cały miesiąc.

miłego dnia wam życzę w ten paskudny dzień

Mam strasznie zimno w pracy, bo jeszcze kaloryfery nie grzeją
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:30   #2621
niutka1
Wtajemniczenie

Pogoda jest paskudna, a juz myslałam, że po tych kilku cudnych dniach będzie tak cały czas np do listopada, a tu...

mnie jest wszystko jedno jaka płec będzie, tylko chce juz wiedzieć
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-09-28 o 10:33
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:31   #2622
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Pogoda jest paskudna, a juz myslałam, że po tych kilku cudnych dniach będzie tak cały czas np do listopada, a tu...

gdzies czytałam w necie,że w połowie października ma spaść śnieg
Stary 2010-09-28, 10:37   #2623
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
gdzies czytałam w necie,że w połowie października ma spaść śnieg
O nie !!! w czym ja będę chodzić... nie mam ani dobrych butów (na płaskim obcasie) ani wystarczająco dużej kurtki czy płaszcza
Trzeba będzie się w coś zaopatrzyć jak ma być taka zima już w październiku

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 10:48   #2624
iizabelaa
Zakorzenienie

Najgorzej jak nas zasypie tak jak w zeszłym roku

Ja w sumie nic bym nie musiała kupować, kozaki mam i płaszcz też,
ale oczywiście kusi mnie na nowe

Wczoraj w końcu kupiłam sobie większy biustonosz
Jeszcze trochę i będę musiała brać rozmiar E
Teraz jeszcze wziełam D ale największe jakie było
Stary 2010-09-28, 11:02   #2625
deneb3
Zadomowienie

cześć dziewczynki

nam tez jest obojetne co bedzie ale chcielibysmy wiedziec juz czy to chlopczyk czy dziewczynka
taaaakie fajne rzeczy widzialam, bym powoli juz kupowala
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:08   #2626
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja mam wizytę za 2 tyg, to będzie 17 tc,

ale wątpię, żeby mój gin już coś tak wcześnie powiedział,
z tego co wiem od innych to on w sprawie płci wypowiada się po 20tc.

Ale na 18tc zapisze się na 4d.
Stary 2010-09-28, 11:13   #2627
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

jeżeli chodzi o imiona to z mężem prowadzimy wojne o imię dla dziewczynki ja się uparłam na Nadię a mąż nie chce się zgodzić co do chłopczyka na 99% będzie Aleksander
Ha, mój TŻ strasznie się przy Aleksandrze upierał Ale doszliśmy do consensusu, chłopiec będzie Ignacy Aleksander, a dziewczynka Amelia Nina albo Amelia Łucja

Pozdrawiam wszystkie zaciążone w ten okropny, zimny, deszczowy dzień (przynajmniej w Warszawie) brrrr.......
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:17   #2628
Agattek33
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!!!

Jak sie ciesze ze u was same dobre wiesci, maluszki rosna mamuski sie ciesza.
W piatek wieczorem mielismy wizyte u ginki, dzidzia rosnie. Machala nozkami, pchala kciuka do buzi, stala na glowie obracala sie tylkiem. Potem zasnela... Rodzice sie tluka godzine na wizyte a Szanowna Dzidzia postanawia uciac sobie drzemke. Na razie pani ginka obstawia dziewczynke ale ze sie nie ustawila jak trzeba i nie pomoglo szturchanie pukanie i inne metody musimy poczekac. Nastepne usg mam 27.10 takie polowkowe (wlasciwie to juz bedzie 21tydzien ale podobno to jeszcze ok) mam nadzieje ze wtedy juz bedziemy wiedzieli na 100%.
Moj TZ tez marzy o syneczku ale potem stwierdzil ze dziewczynki zawsze sa blizej domu i sie rodzicami opiekuja, i jakos rozpromienil sie. A teraz caluje brzuch i nadaje swoje codzienne komunikaty

Sciskam was mocno nadrabiam zaleglosci ale mam w pracy urwanie glowy.

Na zgage polecam migdaly.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:40   #2629
gosikk_s
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki Nie było mnie wczoraj, po prenatalnych byłam jakaś taka wykończona że nie miałam już siły nawet włączyć kompa. Jestem rozczarowana badaniem, ale w sumie czego można oczekiwać po usg w szpitalu...Lekarz był milczkiem, ledwo co dało się z niego wydusić i w sumie jedyne co stwierdził to że mój gin prowadzący jednak źle zmierzył przezierność I zamiast pięknego 0,5 mm mam 1,45...Niby nie jest źle bo norma jest w końcu do 2,5 ale niemniej jednak byłam w lekkim szoku...O płeć nawet zapomniałam zapytać Maleństwo urosło, ma już 6,2 cm Potem pobrali mi krew na papp-ę i w przyszłą środę mam się umówić na odbiór wyników. I na razie tyle wiem...Pięknie Wam brzuszki rosną, ja muszę się zmobilizować i zacząć robić fotki. Co do owłosienia, na brzuchu nie mam nic, tak jak poprzednio, nie miałam też osławionej krechy i mam nadzieję że teraz też się nie doczekam. A pozostałe włosy chyba rosną bez zmian na pewno nie depiluję się rzadziej ale i częściej też nie.

Izaabelaa, super że siostra już wyszła z malutkim Też zawsze marzyłam o córeczce, mam synka i teraz znowu marzę. I nie wstydzę się tego, jeśli okaże się że to chłopak pocierpię trochę i też się pogodzę

Niutka, neistety nie każda kobieta jest stworzona do rodzenia dziecka sn, np ja do takich nie należę. I wcale nie uważam się za gorszą matkę bo nie rodziłam dołem A co do nastawienia, może ma znaczenie a może nie. Ja wiem jedno, nie potrafię znieść bóli menstruacyjnych więc o porodowych nawet boję się myśleć. Tak mam, i już. Co do wózka, nie kupiłabym używanego Jak kupowałam swojego x-landera, sprzedawca zachwalał możliwość późniejszej sprzedaży całego kompletu ale jednocześnie nie polecał kupna używanego. Niestety, wózek zużywa się tak jak i wszystko inne. A x-landery nie są teraz aż takie drogie, skoro mało co zamierzasz kupować to tym bardziej oszczędzasz Ja nowego nie kupię bo mam ten ubiegłoroczny więc muszę korzystać ale na pewno nie jeździłabym starym po kilku latach.

Iwa00, śliczne maleństwo

Montii, masz kontakt z niepełnosprawnymi dziećmi więc wiadomo że ten problem uczula Cię najbardziej. Każda z nas marzy oczywiście o zdrowym dziecku, wiadomo że to podstawa i nie ma nic ważniejszego. Ale kiedy to dziecko jest zdrowe, to chyba naturalne że zaczynamy marzyć o konkretnej płci, przynajmniej najczęściej tak bywa. A jeśli nawet nie przy pierwszym dziecku, to przy kolejnym.

Olsza, ja na Zagnańskiej widziałam ogólnie mnóstwo wózków ale wtedy już miałam swój więc nie szukałam konkretnych modeli. A jaki Mutsy oglądałaś? Wygoda najważniejsza ja kupiłam x-landera bo mi się spodobał a potem żałowałam

Bosti, super że córcia zdrowa Gratuluję

Agaaga, gratuluję synka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:48   #2630
deneb3
Zadomowienie

gosik to normalna przezierność Ci wyszła, tak coś mi się dziwiło, że 0.5 masz, no to wszystko ok jest
ja miałam 1.4, ogólnie to wychodzi chyba powyżej 1 a nie ponizej zwykle
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:53   #2631
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Castia specjalnie for you zdjcia mojej kuchni

No i moj brzuchol
1. 8tc
2. 10tc
3. 11tc 4d
ja cię kręcę duży brzuszek ale śliczny. ja też bym chciała już brzuszek dziś kończę 13 tydzień (hip hip hurra) a mam mały brzusio jak się najem to jest większy i wtedy można się domyślać że jestem w ciąży a ja bym już chciała

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
j ja od czwartku do jutro jestem na l4 (przeziębienie) i już w domku na głowę dostaję,
nudzę się i zaczynam o głupotach myśleć
a ja tam się w domu nie nudzę hehe siedzę sobie na forum, gram w farmeramę hehe hoduję świnki, kurki i takie tam poza tym wyszywam sobie i teraz chcę zacząć się sama uczyć angielskiego, trzeba ten czas jakoś wykorzystać, tylko ja to mam słomiany zapał pewnie pouczę się tydzień i mi przejdzie chęć

niutka1 co do ząbków no to fakt psują się psują ja to w ogóle mam słabe zęby genetycznie już po mamusi a jeszcze na dodatek dwie zepsute ósemki mam i miałam wyrwać akurat w dzień jak test zrobiłam no i musiałam odmówić. a nawet ich leczyć nie warto tak naprawdę.

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
Ha, mój TŻ strasznie się przy Aleksandrze upierał Ale doszliśmy do consensusu, chłopiec będzie Ignacy Aleksander, a dziewczynka Amelia Nina albo Amelia Łucja

Pozdrawiam wszystkie zaciążone w ten okropny, zimny, deszczowy dzień (przynajmniej w Warszawie) brrrr.......

koło wrocławia też ponuro ja przez ten dzień ponury spałam dziś do...10,30 jak nigdy.

a imiona śliczne ja chciałam amelię ale mój tż wolał emilię no i tak zostanie mi też się podoba, ale ja teraz zachorowałam na łucję też

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:56   #2632
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Eirene1987 ja też sobie gram w farmeramę
Juz myślałam że pożegnałam się z wymiotami ale niestety nie i dzisiaj rano znowu wymioty i to żółcią juz nie wiem co z tym robić

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 11:59   #2633
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Olsza, ja na Zagnańskiej widziałam ogólnie mnóstwo wózków ale wtedy już miałam swój więc nie szukałam konkretnych modeli. A jaki Mutsy oglądałaś? Wygoda najważniejsza ja kupiłam x-landera bo mi się spodobał a potem żałowałam
Oglądałam Urban Rider. Straszny kolos jeśli chodzi o stelaż a gondolka z kolei mała tzn wąska. Na necie podoba mi sie baby Boom CR-V ale nigdzie nie mogę go znaleźc w normalnym sklepie żeby zobaczyć go na żywo.

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
gosik to normalna przezierność Ci wyszła, tak coś mi się dziwiło, że 0.5 masz, no to wszystko ok jest
ja miałam 1.4, ogólnie to wychodzi chyba powyżej 1 a nie ponizej zwykle
No właśnie mnie się też wydaje, że ta przezierność jest bardzo ok. U mnie jest 1.5 i lekarz powiedział, ze to w normie. Podobno norma jest do 3.
Stary 2010-09-28, 12:14   #2634
evette25
Przyczajenie

Hej dziewczyny

tak sobie was czytam pare dni i postanowilam się dopisac. Jestem w 17 tc, termin na 6.03 Dzisiaj rano poczulam pierwsze ruchy dzidzi i jestem przeszczesliwa. Niestety nie wiem jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka, ale na nastepnym usg mam nadzieje sie dowiedziec.
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
evette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:26   #2635
87czarna
Zakorzenienie

ego_ego zaraz bym dodała,ale zostawiłam ładowarkę do aparatu w Polsce i nie umiem go podłączyć! Obiecuję Wam,że jak tylko przylecę w przyszłym tygodniu(bo wracam już do porodu ) ,to zaraz kilka wrzucę!

Powiem Wam,że moja dzidzia dziennie daje mi o sobie znać. Trudno to pomylić z czymś innym...niesamowite uczucie,prawda?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:47   #2636
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evette25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

tak sobie was czytam pare dni i postanowilam się dopisac. Jestem w 17 tc, termin na 6.03 Dzisiaj rano poczulam pierwsze ruchy dzidzi i jestem przeszczesliwa. Niestety nie wiem jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka, ale na nastepnym usg mam nadzieje sie dowiedziec.
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
Witaj
I wiele wiele radości z ruchów dzidziusia
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:50   #2637
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ego_ego zaraz bym dodała,ale zostawiłam ładowarkę do aparatu w Polsce i nie umiem go podłączyć! Obiecuję Wam,że jak tylko przylecę w przyszłym tygodniu(bo wracam już do porodu ) ,to zaraz kilka wrzucę!

Powiem Wam,że moja dzidzia dziennie daje mi o sobie znać. Trudno to pomylić z czymś innym...niesamowite uczucie,prawda?

witamy niestety nie znam jeszcze tego uczucia ale już się doczekać nie mogę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 12:51   #2638
87czarna
Zakorzenienie

Chciałabym więcej i więcej,ale dzidzia aż tak bardzo mnie nie rozpieszcza,hehe

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 13:24   #2639
gosikk_s
Zakorzenienie

Agattek, cieszę się że maleństwo ma się dobrze

Deneb, niby przezierność normalna ale w pierwszej ciąży miałam 0,7 więc teraz mi za dużo Dwie dziewczyny, które wczoraj ze mną były na prenatalnych miały NT 0,95 więc sporo mniejszą.

Olsza, moja koleżanka ma własnie Mutsy Urban Rider i jest zachwycona, ja osobiście nie lubię tych wielkich kół z przodu i podoba mi się 4Rider. Ale nigdy nie oglądałam go dokładniej, tyle co na ulicy widzę. A ten CR-V to widzę że podróbka Mutsy'ego, a cenowo bardzo korzystny Ciekawe jak się sprawdza w użyciu. Norma w przezierności jest do 2,5 ale jakbym miała powyżej 2 to chyba bym się wykończyła z nerwów. Bałam się żeby nie było powyżej 1,5 i zmieściłam się

Evette, witaj

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 13:31   #2640
efelka
Rozeznanie

GG do efelka

Dziewczyny, czy też byście się denerwowały?
napiłam się (duży łyk) zepsutego actimela - taki kwaśny był.. a lekarz ostrzegał przed listeriozą..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości