|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
No to ja też się włączę. Mój tok myślenia jest zgodny z Bianki, i też chcę jak najbardziej zacząć od warzyw, a owoce dopiero po zaakceptowaniu warzyw. A zacznę dokładnie jak młody skończy 5 miesięcy, bo trzeba się będzie się przygotować do powrotu do pracy.
Biankaa dzięki i również gratuluję postępów. Ja nie mogę się nadziwić jak takie skakanie i turlanie może tyle dobrego zrobić. Nawet bym się nie spodziewała, że taka metoda rehabilitacji jest tak skuteczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie...zdrowa! Chyba te wszystkie schematy namawiaja do zywienia komercyjnego...ani nasze babcie ani nasze mamy nie braly pod uwage zadnych schematów tylko logike...
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To mnie mocno zastanawia... Czemu dorosłym zaleca się więcej mniejszch posiłków, a dzieciom ogranicza posiłki do 4? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zadomowienie
|
Czesciowo pewnie tak. Ale z rozmow z moja mama i babcia wywnioskowalam ze czesto byla to tez wygoda. Dziecko zapchane kasza lub kleikiem spalo dluzej, dluzej bylo syte. Moja mama mimo karmienia piersia dosc szybko wrocila do pracy - rozszerzenie diety bylo wiec koniecznoscia. Mysle ze logika w tym przypadku ustepowala pragmatyzmowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że woda ale jaką motywację mi to dało ![]() Już niedługo zacznie się powooooolne spalanie tłuszczu ![]() A kupki nie było ![]() ![]() Brawo dla Róży ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Konto usunięte
|
Brawo dla Róży!
![]() I dla Ciebie, Siala., co by wytrwała w diecie. ![]() Co się żywenia tyczy, sądzę że przede wszystkim intuicja, podparta rozsądkiem. ![]() (jedna taka znajoma podawała dziecku od 3 miesiąca żurek- taki swój, na boczku, kiełbasie- taką miała intuicję, tylko chyba troszkę rozsądku tu brakło ![]() kropka, mam pytanko: ![]() Bo TŻ taki urlop się nie wierci- on oplaca skąłdki w KRUS, więc smieszne pieniążki by dostał- bodajże 10zl na dzień. ![]() Czy w takim układzie ja moge skorzystać z tych dwóch tygodni? Czy one są tak samo płatne przez ZUS? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22351664]
kropka, mam pytanko: ![]() Bo TŻ taki urlop się nie wierci- on oplaca skąłdki w KRUS, więc smieszne pieniążki by dostał- bodajże 10zl na dzień. ![]() Czy w takim układzie ja moge skorzystać z tych dwóch tygodni? Czy one są tak samo płatne przez ZUS? ![]() One są dla matki jako przedłużenie urlopu, ale ojciec może je wziąć również. Są płatne tak samo. Ale o nie trzeba wystąpić z wnioskiem, nie przysługują z automatu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czyli muszę skrobnąć wniosek do pracodawcy, tak? A kiedy ten wniosek? Dopiero po zakończeniu tego podstawowego macierzyńskieg czy już mogę? A ten podstawowy to 20 tygodni, co nie? potem muszę wykorzystać urlop, i jesli chcę skorzystać z wychowawczego, to znów muszę stosowną prośbe napisać do pracodawcy, tak? A kiedy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22351664]Brawo dla Róży!
![]() I dla Ciebie, Siala., co by wytrwała w diecie. ![]() Co się żywenia tyczy, sądzę że przede wszystkim intuicja, podparta rozsądkiem. ![]() (jedna taka znajoma podawała dziecku od 3 miesiąca żurek- taki swój, na boczku, kiełbasie- taką miała intuicję, tylko chyba troszkę rozsądku tu brakło ![]() kropka, mam pytanko: ![]() Bo TŻ taki urlop się nie wierci- on oplaca skąłdki w KRUS, więc smieszne pieniążki by dostał- bodajże 10zl na dzień. ![]() Czy w takim układzie ja moge skorzystać z tych dwóch tygodni? Czy one są tak samo płatne przez ZUS? ![]() Urlop możesz wziąć Ty. Pracodawca ci go nie może odmówić ale musisz napisać papierek i oddać na tydzień przed jego rozpoczęciem/zakończeniem macierzyńskiego tego podstawowego ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22351664]Brawo dla Róży!
![]() I dla Ciebie, Siala., co by wytrwała w diecie. ![]() Co się żywenia tyczy, sądzę że przede wszystkim intuicja, podparta rozsądkiem. ![]() (jedna taka znajoma podawała dziecku od 3 miesiąca żurek- taki swój, na boczku, kiełbasie- taką miała intuicję, tylko chyba troszkę rozsądku tu brakło ![]() ![]() dziękujemy ![]() siala ja się dolączam też, wiesz kobito że trzymam kciuki z calej siły!!!!!!!!! ps masz jakas konkretna dietę czy po prostu racjonalnie jesz? whaaaat???????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22351925]dzięki.
![]() czyli muszę skrobnąć wniosek do pracodawcy, tak? A kiedy ten wniosek? Dopiero po zakończeniu tego podstawowego macierzyńskieg czy już mogę? A ten podstawowy to 20 tygodni, co nie? potem muszę wykorzystać urlop, i jesli chcę skorzystać z wychowawczego, to znów muszę stosowną prośbe napisać do pracodawcy, tak? A kiedy?[/QUOTE] Wniosek możesz pisać już. Ja napisałam na tydzień przed porodem. ![]() Tak, 20 tygodni. O wychowawczy oczywiście też wnioskujesz. Też możesz już. |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Moja dziś w nocy wstawała az 3 razy. Fajny wózeczek i kolorek. Cytat:
A my mamy antybiotyk na ucho .Neomycyny się tam nie doczytałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę skrobać wnioski. calusek w uszko dla Maleńkiej. ![]() Tymek coś nie halo... nie chce jeść.. tzn. je, ale bardzo rzadko, przez co się poprzestawiał. Wczoraj rano o 9:00 wypił calą butelke- 170ml, potem dopiero o popołudniu o 16:00 wypił 140ml, potem dopiero o 19:00 , ale wcale nie chciał, ledwo 80ml wypił, obudził sie o 4:00, wypił 150ml, i teraz dopiero o 10:00 znów 140ml... ![]() ![]() I ma od jakiegoś czasu smoczkowstręt, ![]() ![]() Czyżby ząbki?? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myslisz, że na cycu mogę taki priobiotyk zaserwować małemu? a jaki? U nas dziś znowu jakieś zmiany..nie wspominam , że nocka do bani..kwękanie od 4.30// , ok. 9 zwlekliśmy się z wyrka, trochę zjadł, potem wypił trochę herbatki malina-dzika róża(dzięki Szaja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie jestem za tym, aby dziecko tak jadło. Chyba nie tylko do zywienia komercyjnego to wymyślają, przynajmniej mam nadzieje, aczkolwiek uważam, ze warto postępować wg własnych pomysłów. Moja babcia karmiła do 8 miesiaca życia mojego ojca wyłącznie piersią. Nie wiem,czy to od tego, ale ja nie pamiętam, aby mój starszy był na cokolwiek chory! ------------ Ale mamy dzień parszywy!! Połamałam okulary, jak do autobusu wsiadałam, potemw racaliśmy juz z córka, w autobusie tłok, jeszcze te stare jedze: a czemu pani mu zcapeczke zdejmuje? a jemu to cxhyba niewygodnie w tej chuscie? zameczy pani dziecko! zaraz mnie ku++ica bierze, jak tyle głupich zdarzen w ciagu krótkiego odstepu czasu. Chyba sobie kupię melisę. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22351925]dzięki. ![]() czyli muszę skrobnąć wniosek do pracodawcy, tak? A kiedy ten wniosek? Dopiero po zakończeniu tego podstawowego macierzyńskieg czy już mogę? A ten podstawowy to 20 tygodni, co nie? potem muszę wykorzystać urlop, i jesli chcę skorzystać z wychowawczego, to znów muszę stosowną prośbe napisać do pracodawcy, tak? A kiedy?[/QUOTE] Chyba musi być 7 dni pzred zakonczeniem macierzynskiego, tego krótszego. Jak chcesz wychowawczy, to musisz jeszcze wybrać zaległy wypoczynkowy i potem wychowawczy. Ja tez chyba zostaję w domu na wychowawczym. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22351664]Brawo dla Róży! ![]() I dla Ciebie, Siala., co by wytrwała w diecie. ![]() Co się żywenia tyczy, sądzę że przede wszystkim intuicja, podparta rozsądkiem. ![]() (jedna taka znajoma podawała dziecku od 3 miesiąca żurek- taki swój, na boczku, kiełbasie- taką miała intuicję, tylko chyba troszkę rozsądku tu brakło ![]() kropka, mam pytanko: ![]() Bo TŻ taki urlop się nie wierci- on oplaca skąłdki w KRUS, więc smieszne pieniążki by dostał- bodajże 10zl na dzień. ![]() Czy w takim układzie ja moge skorzystać z tych dwóch tygodni? Czy one są tak samo płatne przez ZUS? ![]() heh no tak, intuicja z rozsadkiem, to bardzo dobre połączenie ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
sie wtracć - a po co chcesz dawać dodatkoy probiotyk, skoro ten podajesz mu w mleczku swoim?? ja bym neipotzrebnie dziecka nie faszerowała jednak... W Twoim mleku jest wszystko to, czego dziecku potzreba, nie tzreba nic wiecej podawać. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-28 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a i trochę mnie zdziwiło, bo znowu co lekarz to opinia... pisałaś że macie tylko lekką niedojrzałość stawów, to nie wiem czemu macie dziecko całą dobę w tym trzymać. u nas podobno wada konkretna, a zakładaliśmy tylko na noc, w dzień nosiliśmy małą na biodrze. i po niecałych 2 m-cach już po wadzie śladu nie ma. nie wiem o co kaman z tymi lekarzami... każdy po innej szkole ![]() ale pogoda paskudna... a ja nawet kurtki przeciwdeszczowej nie mam... to w domu siedzimy. z parasolem i wózkiem średnio mi sięuśmiecha śmigać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2235412 3]
kurcze... ja wysterylizowałam może raz... daaawno temu. myję ciepłą wodą, bez płynu, średnio co kilka dni przeleję wrzątkiem jak sobie przypomnę... wyrodna matka ze mnie ![]() ![]() ![]() o to to... niby fajnie, ale lokatora we własnym ciele to zaakceptować nie bardzo potrafiłam... wolę moją "kruszynkę" na zewnątrz ![]() jak tam ogólnie akceptacja frejki? my zakładaliśmy tylko na noc, to powiem Ci że na początku mała była nieswoja... potem jak się przyzwyczaiła, to wyglądało tak: kąpiel, papu, my zakładamy pieluszkę a mała oczka zamyka i już wie, że będzie spać ![]() ![]() a i trochę mnie zdziwiło, bo znowu co lekarz to opinia... pisałaś że macie tylko lekką niedojrzałość stawów, to nie wiem czemu macie dziecko całą dobę w tym trzymać. u nas podobno wada konkretna, a zakładaliśmy tylko na noc, w dzień nosiliśmy małą na biodrze. i po niecałych 2 m-cach już po wadzie śladu nie ma. nie wiem o co kaman z tymi lekarzami... każdy po innej szkole ![]() ale pogoda paskudna... a ja nawet kurtki przeciwdeszczowej nie mam... to w domu siedzimy. z parasolem i wózkiem średnio mi sięuśmiecha śmigać ![]() O to to to ![]() Parasol + wózek to dramat jakiś ![]() Niejadztwa ciąg dalszy. I to nie tak, że coś jej nie smakuje, tylko Agu odmawia jedzenia. Jedzenie 8 rano dzisiaj, pół h po wstaniu, wyglądało tak: mleko z nutritonem - be, no to się bawimy. Ryk, bo głodna. Mleko z kaszką ryżową (na razie kupiłam w ramach sprawdzania po czym nie uleje, teraz się BARDZO przydaje w ramach sprawdzania co dziecko zje ![]() Kutfa, nie wiem, czy te zęby, czy cholera brzuch (ale nie czuję wzdęcia), czy może coś nie tak jest, jakiś refluks czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22349717]śliczny wózek ma Lusia
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Nie mogę na Luizkę narzekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby szybko choróbsko poszło ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22353164]natomiast pożera pieluche tetrową, i body lub pajacyka, łapie swoje ciuszki na wysokości klatki piersiowej, naciąga do buźki, i gryzie, gryzie, slini, slini... - non stop jest cały mokry. Czyżby ząbki?? ![]() ![]() Luiza tak wszystko pożera od miesiąca i ślini się niesamowicie. A najlepsze jest, jak tak wsadzi prawie całą rękę do buzi a potem przejedzie mi ją po twarzy ![]() Mąż pojechał do urzędu zawieźć wniosek o zasiłek wychowawczy. Na papiery z ZUS-u czekałam jeden dzień. Dzisiaj rano babka zadzwoniła, że już można przyjechać. ![]() Luiza tarmosi swoją lalę i wyrywa jej włosy. Ostatnio kupka wisiała na takim włosku i musiałam ciągnąć ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-28 o 12:16 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio mojego "bąka" podniosłam jak leżał mi na brzuchu, takiego "samolota" mu chciałam zrobić coby popatrzył na mnie z góry.. a tu taka wielka kropla śliny centralnie na mnie wylądowała ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | ||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22354414]...
Kutfa, nie wiem, czy te zęby, czy cholera brzuch (ale nie czuję wzdęcia), czy może coś nie tak jest, jakiś refluks czy co?[/QUOTE] ale to Agatka tak sie na wszystko buntuje poza mlekiem? moze ona ma w czterech literach poszerzanie diety? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Konto usunięte
|
Nie, Emko, na wszystko tak cuduje. Jak je, to je, obojętnie co, jak nie chce - to choćby skały srały, za przeproszeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Od 11 godz były 3 rzaadkie kupy. Nowego wczoraj nic nie dawalam więc to raczej nie od tego.. ?
Dziewczyny, chcialabym kupić malej kubek niekapek. bo ona tak lapie za butelkę i tak pomyślalam ze moze soczki bym podawała w kubku. Z TT jest od 4 mies. Ale on ma taki plastikowy dziobek. Są tez takie i od 6 mies http://allegro.pl/pierwszy-kubek-nie...233420507.html Co myslicie, który? I jeszcze mailam zapytać o kremy na zimno do buziek dla maluszkow, jakie kupujecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kropka mi swego czasu poleciła Dicoflor 30. Chcesz to spróbuj ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22354414]Parasol + wózek to dramat jakiś ![]() Niejadztwa ciąg dalszy. I to nie tak, że coś jej nie smakuje, tylko Agu odmawia jedzenia. Jedzenie 8 rano dzisiaj, pół h po wstaniu, wyglądało tak: mleko z nutritonem - be, no to się bawimy. Ryk, bo głodna. Mleko z kaszką ryżową (na razie kupiłam w ramach sprawdzania po czym nie uleje, teraz się BARDZO przydaje w ramach sprawdzania co dziecko zje ![]() Ucałuj Agatkę od ciotki i szepnij na uszko żeby się jednak bardziej mamy słuchała, bo ta zmartwiona ![]() Dokładnie- parasol + wózek to dramat ![]() ![]() Dziś już jeden taki wypad mamy zaliczony, a przed nami kolejny bo jedziemy na USG bioderek. Złożylismy dziś podanie o żłobek i okazuje się, że najlepiej jakbyśmy złożyli w kilku oddziałach tych, co nas interesują to nasze szanse będą większe. Więc czeka mnie w tym tygodniu wizyta jeszcze w 3 żłobkach. ![]() U mnie samopoczucie już lepsze. Na szczęście. Aha i dzisiaj z głupia franc wzięłam jeansy, które nosiłam przed ciążą i weszłam w nie bez problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | ||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22355960]Nie, Emko, na wszystko tak cuduje. Jak je, to je, obojętnie co, jak nie chce - to choćby skały srały, za przeproszeniem.[/QUOTE]
hm...to coś jak ja w dzieciństwie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||
Zadomowienie
|
Witam - ja znów z doskoku
![]() jutro juz opuszcza nas moja mama , wiec bede znów siedziec sama z małą to pewnie cześciej zajrze tak to ciągle coś robie - potem luz ![]() boże zanudze sie znów tym bardziej że ciągle leje - masakra . zostaną mi zabawy z Gabryśką w domu - a ta bawic sie chce ![]() moje dziecie co dzien to zadziwia mnie czymś nowym - prze fajna jest ![]() ktoś tu pisał że po skonczeniu tych magicznych 3 miesiecy wszystko sie pokickało ![]() ![]() młoda skonczyła 3 miechy 22 września i dokładnie od tej daty zaczeła jeśc wiecej i rzadziej - 150-160ml co 3-3,5 godz. lub jak jej sie tam umyśli - za to w nocy budzi sie wcześniej na flache i tak od 3 w nocy do 6stej tak sie wierci że masakra , niby śpi ale ciągle na obrotach jest ![]() przez to ja sie przestałam wysypiac , no i z tym jedzeniem to tak na dwa razy raz je wiecej raz mniej - ostatnio mniej w ciągu dnia i w rezultacie nie wiem kiedy wypadnie kolejne karmienie - myśle że może jej sie jeszcze unormuje . wczoraj dodałam do mleka miarke kleiku ryżowego - obudziła sie o stałej porze jeszcze bardziej głodna ![]() a po zatym jeśli chodzi o inne zdolności to pedzi dziewczyna do przodu aż miło ![]() wczoraj byłyśmy oddac krew małej , żeby sprawdzic czy wszystko juz ok - młoda zagadana nie zauważyła nawet kiedy igłe wbili - olała to ![]() jeszcze mam termin na 12 pazdz. do szpitala na jedno badanie - moczowodów i nerek małej. Cytat:
![]() wczoraj też a i dziś zageściłam troszke mleko kleikiem ryżowym ale efektów nie widze . może na noc dam wiecej kleiku żeby sie rajtolic przestała ![]() byłam w czoraj w tesco załapałam sie jeszcze na promocje pampersów i kupiłam troche słoiczków - owocki i inne mieszanki od 4 mies. - bede na razie dawac za radą chyba justyn.. ![]() Cytat:
![]() ha dostałam dziś swoją drugą @ ![]() ![]() chyba sobie jednak oszczedze nerwów i jakieś tabsy lub plastry zafunduje ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-09-28 o 13:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | ||||||
Raczkowanie
|
Witajcie. Dziewczyny śpią i mam chwilkę na wizaż.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czytałam też gdzieś, że powinno się wprowadzać pokarmy stałe dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi. ![]() Mam problem z Nadią - ma straaaasznie suchą skórę. Jedyne co doprowadziło ją do jako takiego stanu to Emolium emulsja do kąpieli i do ciała. Niestety w Angli nie ma czegoś takiego. Mogę zamówić z Polski ale koszty dość wysokie. Lekarz zapiał nam krem DiproBase, ale Nadia ma na niego uczulenie. Cała głowa, twarz, brzuszek wysypane czerwonymi krostkami i chyba ją to swędzi, bo drapie się pobrzuchu i jest strasznie marudna. Dzisiaj, jak mi się uda, pójdziemy z tym do lekarza jeszcze raz. Mam nadzieję, że coś poradzi. Co wy stosujecie do kąpieli i smarowania? Co do ślinienia to u nas też wszystko mokre, i każda rzecz jaka dostanie się im w ręce ląduje w buziach. Nie wkładają jej tak normalnie, delikatnie tylko z jakąś taką wściekłością, bardzo mocno. Chyba zaczyna się ząbkowanie, chociaż jeszcze nic nie widać ale górne dziąsełka mają bardzo twarde. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-09-28 o 13:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tere fere moja mama nas troje karmila cycem tylko przez 6 tygodni bo na wiecej nie miala mleka, potem mlekiem zwyklym niebieskim bo tylko takie bylo i jakos zadne z nas nie chorowalo nawet na przeziebienie o swinkach rozyczkach i innych dziadach nie wspominajac wiec niech mi ktos powie ze tylko mamine mleko daje zdrowie .. co do babek.. ostatnio zaglada do wozka jakas kobita i mowi oooo widze z ebez czapeczki dziecko pani trzyma.. mysle zaraz mi powie ze ja zawieje albo co a ona to bardzo dobrze! nei ma po co tej czapy zakladac! ma budkę, nie zawieje, nbardzo dobrze! ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2235412 3]wierzyćsięnie chce... co za ludzie po świecie chodzą... ja bym tego tak nie zostawiła, ciekawe ilu jeszcze dziewczynom ten babsztyl stawia takie diagnozy? kurcze... ja wysterylizowałam może raz... daaawno temu. myję ciepłą wodą, bez płynu, średnio co kilka dni przeleję wrzątkiem jak sobie przypomnę... wyrodna matka ze mnie ![]() ![]() ![]() o to to... niby fajnie, ale lokatora we własnym ciele to zaakceptować nie bardzo potrafiłam... wolę moją "kruszynkę" na zewnątrz ![]() jak tam ogólnie akceptacja frejki? my zakładaliśmy tylko na noc, to powiem Ci że na początku mała była nieswoja... potem jak się przyzwyczaiła, to wyglądało tak: kąpiel, papu, my zakładamy pieluszkę a mała oczka zamyka i już wie, że będzie spać ![]() ![]() a i trochę mnie zdziwiło, bo znowu co lekarz to opinia... pisałaś że macie tylko lekką niedojrzałość stawów, to nie wiem czemu macie dziecko całą dobę w tym trzymać. u nas podobno wada konkretna, a zakładaliśmy tylko na noc, w dzień nosiliśmy małą na biodrze. i po niecałych 2 m-cach już po wadzie śladu nie ma. nie wiem o co kaman z tymi lekarzami... każdy po innej szkole ![]() ale pogoda paskudna... a ja nawet kurtki przeciwdeszczowej nie mam... to w domu siedzimy. z parasolem i wózkiem średnio mi sięuśmiecha śmigać ![]() powolutku przyzwyczaja sie.. ale jeszcze ni ezakladam na cala dobe, zameczylaby i siebie i nas.. o to uspokoilas mnie, dzieki, bylo tak ze lekarz dal skier na usg z podejrzeniem dysplazji babka na usg mowi dysplazja? ale skad, tylko mala niedojrzalosc, a dokladnie napisala tak : panewki biodrowe nieco splycone, zewnetrzne brzegi kostne:lewy zaokraglony, prawy przytepiony,obrebki stawowe prawidlowe, glowy kosci udowych chrzestne, celowanie w obreb panewek prawidlowe obustronnie typ IIa-cechy niedojrzalosci stawow dr kazal zakladac cala dobe przez 6 tyg a za 4 tyg mamy sie zglosic na kontrole |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Rozeznanie
|
ale pędzicie
![]() u nas wczoraj było magiczne 3 miesiące no i pierwsza taka noc ![]() ![]() ![]() od kilku dni mały tak strasznie się ślini, że wygląda jakby miał wściekliznę ![]() ![]() bydgoszczanka śliczny wózek (ja uwielbiam kolor pomarańczowy ![]() siala tylko dużo pij na tej diecie bo strasznie nerki obciąża no i ![]()
#2430 | ||
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2235612 3]hm...to coś jak ja w dzieciństwie
![]() ![]() mnie to właśnie dziwi, że z gumowym dziubkiem jest od 6 a z plastikowym od 4... ![]() ![]() ![]() Może dlatego, że ok 6 miesiąca jakieś ząbki już są a taki gumowy to gryźć może bezpiecznie. Cytat:
Dzięki ![]() ![]() My nad żłobkiem się zastanawiamy ale od września. Tzn. od kolejnego roku szkolnego. Cytat:
Agu spała rano 1,5h, a teraz 2h ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.