|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
No my łóżeczko będziemy składac jak już komode kupimy żeby wszystko juz porobić w jeden dzień bo nie mamy niestety osobnego pokoju dla maluszka zeby porobić to juz teraz...
|
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
jest mi tak na maxa niedobrze
główka i brzuś mnie bolą. Próbuję usnąć ale nie mogę, niewygodnie mi w każdej pozycji, ciężko mi się oddycha ![]() ![]() masakra dziś ze mną ;(
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wyprawki, ja mam termin na 14.11 tzn to tak pi razy drzwi bo niestety nie pamietalam kiedy mialam pierwszy dzien miesiaczki No ale wozek jest, tzn stelaz zlozony, obicie wyprane i schowane, to sie posklada moze za jakies 3 tygodnie. Po za tym nie mamy gdzie trzymac wozka, wiec bedzie stal na klatce schodowej, a narazie tam miejsca nie ma, bo sa meble.Ciuszki sa poprane i poprasowane, ulozone w komodzie, ale brakuje mi spodenek bo w ogole nie mam, mam tylko takie jakby pajace na ramiaczkach ale wolalabym raczej spodenki i skarpetki zalozyc na dziecko niz takie juz ze stopkami pajace. Lozeczko zlozone ale cala wyprawka do niego jest opakowana jeszcze, bo po co ma sie kurzyc. Nie mam jeszcze nic aptecznego ale to sie kupi tez za jakies 3 tygodnie. Ostatnio tak myslalam, bo na SR jak kapalismy noworodka to sie od razu go kladlo na blat tam przemywalo spirytusami itd, smarowalo pupe, ubieralo.. a gdzie ja to bede robic? wanienka bedzie w lazience, takze bede kapac dziecko tam na podlodze, chyba ze stelaz kupic ale jakos nie wiem jestem do czegos takiego przekonana no ale gdzie ja od razu po wyjeciu malca go ubiore i w ogole????? mam pralke, to moglabym na niej ale nie wiem czy sie zmiesci? No i teraz takie przemyslenie.. np w nocy trzeba bedzie przewinac dziecko i nie wiem czy mam za kazdym razem oczywiscie klasc ceratke na lozko tylko i przewijac na ceratce coby nie zafajdala sie kanapa? to nie bede miec tyle sily zeby ciagle go klasc na lozeczko
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie umiem odpowiednika w necie znaleźć, ale to nic, zapytam w aptece.
Mnie gin zawsze bada na "samolocie", za to nie robi usg, bo nie ma w gabinecie. Morfologię i mocz zleca ca druga wizytę, czyli średnio co 6 tygodni Dobra, idę się wziąć za obiad, bo od przyjścia od lekarza się lenię
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do badania to ja też mam na każdej wizycie ale lekarz nie mówi nigdy nic dokładnie tylko ogólnie, że wszystko ok (jak do tej pory) a badania krew+mocz co druga wizyta -tylko usg chciałabym mieć częściej coś mi słabo i mam jakieś takie słabe zawroty a muszę iść umyć włosy i wogóle doprowadzić się trochę do porządku i na zakupy bo tż ma jutro imieniny a u niego w zakładzie jest taki głupi zwyczaj że robią imieniny a ja nie mam siły ani ochoty cokolwiek gotować -dobrze, że mam mamę to ciasta mi upiecze |
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja też będę kąpać w kuchni jest o wiele większa niż łazienka ale za to nie ma w niej kaloryfera i trochę się boję żeby nie było za zimno.jeśli chodzi o przewijak to on może cały czas leżeć na łóżeczku, nie zajmuje dużo miejsca, nie przeszkadza w wyjmowaniu i wkładaniu dziecka do łóżeczka i zawsze jest pod ręką
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
ja badanie i USG mam co wizytę, wczesniej chodziłam co miesiąc teraz co 2 tygodnie...
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
anecka w reczniku z lazienki dziecko swobodnie przenosisz do pokoju kladziesz sobie na lozku i pielegnujesz i ubierasz.
A w nocy yhm... Moze wystarczy pieluszka tetrowa albo reczniczek dyzurny do nocnych przewijan? Bo chodzi tylko o to by sie kupka nie rozmazala po okolicy ![]() A przewijak lezy ciagle na lozeczku nie musisz go sciagac
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie musial ciagnac rury przez cale mieszkanie, dobrze ze za meblami ![]() No wlasnie ale ten przewijak aki jest ciezki ze chyba lozko by mi sie rozwalilo Pokaze Wam tylko z sama moskitiera, ja sie zakochalam Wlasnie sluchalam piosenki wet wet wet - love is all around i mala zaczela sie kolysac heheh
|
|
#3610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mogłabyś sobie go na czas kąpieli brać do łazienki i kłaść na pralce, a reszte czasu mieć na łóżeczku. Na kanapie niezawygodnie jest przewijać. A w ogóle dzien dobry wszystkich w ten pochmurny dzień |
|
|
|
|
#3611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja to już od jakiegoś czasu praktycznie wcale się nie rusza w dzień - dopiero w środku nocy się uaktywnia - mam nadzieję, ze po porodzie jej tak nie zostanie Cytat:
Ja co prawda listopadowa jeszcze jestem ale u mnie wózek stoi juz od miesiąca rozłożony natomiast łóżeczko rozłożę tuż przed samym porodem bo kurde ciasno mam jak diabli i nie wiem jak my się będziemy poruszać po domu później - chyba u sufitu liny przymocuję i będę się jak Tarzan przemieszczać no to gratulacje dla siostry ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze mam badanie paluchami - na każdej wizycie, a na usg to sobie muszę prywatnie chodzić ![]() Byłam dzisaj w Rossmanie i wydałam 50zł no ale kupiłam 4-pak chusteczek pampersa, małą pastę do zębów, żel pod prysznic i miałam kupić szampon a wzięłam odżywkę do włosów ![]() Za to zapomniałam całkiem zrobić zakupy spożywcze i nie mam prawie nic do jedzenia w domu
|
||||||
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
anecka fajnie z tym baldachimem.
Co do kapieli, to nie musisz kapac w lazience, taki noworodek nie potrzebuje pelnej wanienki wody i nie bedzie chlapal. To moze lepiej w cieplym pokoju kapac niz w zimnej lazience? chyba ze nagrzejesz farelka labo innym grzejnikiem na prad. |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek, wlasnie macalam bo chcialam kiedys w kerfurze kupic, bo patrze a cena nizsza niz na allegro, ale prawie podniesc nie moglam, naprawde bardzo to ciezkie
![]() haha kotek81, U Ciebie to tez rossmana nie powinno byc Ja tam kupuje tylko papier do i jak mialam kota to jedzonko takie niemieckie ale dla mnie to bylo tak ohydne, to nie pasta to jakies ZŁO okropne w posmaku, konsystencji, wygladzie.. BLECzas poczytac jezyk niemowlat, zacyznam 2 rozdzial ![]() kliwia, no zoabczymy jak to rozwiazemy bo tez nosic sie z tymi specyfikami nie jest fajie i lepiej jakby juz stalo wszystko w jednym miejscu - lazience. W pokoju wcale cieplej nie bedzie, bo jest spory a male grzejniki. Zazwyczaj mamy tu 18 stopni,kiedys sie zdarzylo 20 ale to nie za czesto.Jak ojciec zamontuje kaloryfer to w lazience bedzie przytulnie tym bardziej ze tam okna nie ma to cieplo nie bedzie chyba szybko uciekac
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-28 o 13:37 |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy wystarczy pieluszkę lub ceratkę podłożyć pod dupkę - jak już dojdziesz do wprawy to nawet i bez tego się obejdzie |
|
|
|
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja jestem w rozdziale VII o przyjemnym tytule "wypoczynek rodziców" ![]() ok trza wymyślić jakiś obiad Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-09-28 o 13:43 |
|
|
|
|
#3616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedobra jesteś Ty nie strasz mnie z tą pastą bo mi właśnie dentystka kazała zakupić bo strasznie mi dziąsła krwawią i coś mi się kurna cofać zaczynają - przez ciebie teraz będę się bała zeby umyć a nie mam już innej bo mi się skończyła
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
anecka wiecej kosmetykow bedziesz potrzebowac w ciagu dnia niz do kapieli
krem do pupy, pampersy, balsam do ciala i inne kropelki a do mycia potrzebujesz w zasadzie tylko wanienke wode i plyn. plus reszte do pielegnacji po samym myciu. chyba ze sobie dwa zestawy koemstykow do pielegnacji zafundujesz
|
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Anecka
Śliczniutko wygląda łózeczko Ja już się doczekać nie moge jak zaczniemy to wszystko rozkładać dla naszego maluszka A ja dzisiaj obiadku nie robie bo tż ma wrócić z pracy o 16 i jedziemy na denerka Dawno nie jadłam to zjem z pewnością calutkiego
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
mój przewijak też jest lekki
![]() wiecie co, ładne są te moskitiery na łóżeczko, ale na sr położna powiedziała nam, że im mniej rzeczy w łłożeczku tym lepiej i że te wszystkie moskitiery i ochraniacze do łóżeczka zakłócają swobodny przepływ powietrza, najlepiej też żeby łóżeczko stało tym krótszym bokiem do ściany, żeby leżąca dzidzia miała więcej rzeczy do oglądania zarówno po lewej jak i prawej stronie, to ją też zmusza to prawidłowego rozwoju zarówno jednej strony jak i drugiej. |
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wcinam na obiad sznycelki serowe. Trochę za bardzo mi się ser rozpuścił i płynie
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- A ja powiedziałam lekarzowi, że chyba mały ma nogi pod moimi żebrami, bo cięzko mi oddychać i czasem mnie żołądek boli. A on mówi "Proszę pani, teraz to jeszcze jest dużo miejsca, za trzy tygodnie to pani nie będzie mogła jeść. Niech się pani przyzwyczaja do jedzenia częściej, ale malutkich porcji"
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
andziat nooo salony by trzeba miec by postawic lozeczko zgodnie z zaleceniami
![]() a dziecko mozna stymulowac do rownego rozwoju ukladajac je raz w jedna raz w druga tsrone w lozeczku, ktore stoi dluzszym bokiem do sciany |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj wstawiliśmy stół do kuchni - WRESZCIE!
Wklejam zdjęcie ![]() Dziura pod blatem po lewej stronie to miejsce na zmywarkę - zakup w jakiejś przyszłości, mam nadzieję, że niezbyt odległej...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-28 o 14:12 |
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wchłonęłam - i to dosłownie
- cały talerz frytów :slins: i coś czuję, że dzisiaj to jeszcze ze dwa takie podejścia zrobię |
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
a mnie sie cos utrzymuje waga 60, 07 kg a nie wiem czy nie powinnam przytyc czy cos nie jest jak jak na 33 tydzien. Jakby sie cos waga zatrzymała od 1 mca
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-28 o 14:18 |
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja fajny stol, i fajnie ta kuchnia wyszla
Moze ta dziure sobie zaslonisz zaslonką tymczasową coby tak nei straszylo. Skoro zmywarka i tak w przyszlym roku
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Rptrbj, ja między 24 a 28 tygodniem też praktycznie nic nie przytyłam, gin powiedział że nie szkodzi, pewnie organizm czerpie z rezerw (bo wcześniej przytyłam sporo). Teraz między 28 30tc przytyłam 1kg.
Kliwia, są fronty do tej szafki, jak ci ludzie od mebli wreszcie przywiozą te drobiazgi różne, to ich poprosimy, żeby te drzwiczki tymczasowo zamontowali Cieszę się, że się kuchnia podoba
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-28 o 14:27 |
|
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
Hej, nie bylo mnie pare dni, ale pewnie nikt nie zauważył.
Było troche kłopotów, ale dziś....niestety zwalniają tż z pracy, w sumie to z żadnego konkretnego powodu, ani nie maja na jego miejsce nikogo (nieoficjalna wiadomość) Miał jechac dzis do firmy, ale przeczuwał, że coś jest nie tak, więc poszedl na L4 (pierwszy raz!nawet urlopu nie brał) zeby pojechac za tydz, w razie co jakby dali mu wypowiedzenie to by sie liczylo od 1 dnia nast.miesiąca, czyli dopiero od 1list. no ale dzis jego przelozony przyjechal z gdanska (do szczecina) i zabrał mu auto, laptopa, tel. no i wspomniał zeby "ciagnal to jak najdłuzej" wiec juz wiadomo, ze go zwalniają. wiadomo teraz jak juz jest pewny to przedłuzy sobie L4 ale co tego, nie mamy samochodu, w piatek jade praktycznie do szpitala ktory jest w miasteczku obok, kupilismy tez nosidełko w sensie fotelik samochodowy po co?? ja na rencie rodzinnej do lutego tylko-potem bezrobotna, on bez pracy, dziecko w drodze..........lepszego momentu nie mogli wybrać choc znaja nasza sytuacje, ale kogo to obchodzi co nie ![]() ![]() ![]() wiem, ze tż sobie poradzi, jest przedsiebioryczy itd i stąpa mocno po ziemi, ale lepszego momentu nie mogli znaleźć ryczeć mi sie chce, brak mi sił. sory ale musiałam się wygadać ![]() ma nadzieje ze u Was wszystko ok, moze bede nadrabiać jak ochłonę...
|
#3629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zapiekanke bym zrobila ale ani szynki ani pomidora nie mam, a bagietka i ser zostaly.. hmm Jej zle sie czuje chyba poleze, moze zasne w ogole z prawej strony nizej w boku zaczelo mnie pulsacyjne bolec ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- niebieskaa, to falktycznie moment znalezli, nie mogli kogo innego zwolnic? Tez miala mtaka sytuacje ze u nas w pracy mieli osoby na 1/2 etatu dawac i mialo trafic na mnie, bo na kogos musialo.. ale to nic że ze wszystkich osob ktore u nas pracuja, tylko ja mam najciezej, bo wiekszosc nie ma kredytow, ma rodzicow co pomagaja i w ogole, albo lewe dochody. Rozmawialam szczerze z kierownikiem i powiedzialam co czuje wiec na mnie nie trafilo. Wiem ze to chamskie ale walczylam o swoje w tym przypadku.Ale jesli maz przedsiebiorczy to moze szybko cos znajdzie. Bede trzymac kciuki bo wiem jak ciezko jest, ale dla chacego nic trudnego!
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskaa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

główka i brzuś mnie bolą. Próbuję usnąć ale nie mogę, niewygodnie mi w każdej pozycji, ciężko mi się oddycha 

kto jak nie on ma wiedzieć, czy jest ok?
No ale wozek jest, tzn stelaz zlozony, obicie wyprane i schowane, to sie posklada moze za jakies 3 tygodnie. Po za tym nie mamy gdzie trzymac wozka, wiec bedzie stal na klatce schodowej, a narazie tam miejsca nie ma, bo sa meble.
no ale gdzie ja od razu po wyjeciu malca go ubiore i w ogole????? mam pralke, to moglabym na niej ale nie wiem czy sie zmiesci?
tylko nie wiem który ładniejszy, popielato zielony, czy czerwony?? teście chcą nam zasponsorować, posiada gondole, spacerówke i nosidełko cena 999 zł na allegro Orso mille i przede wszystkim 3 kołowy , na nasze tereny i wycieczki kapitalny
Może ja też będę kąpać w kuchni jest o wiele większa niż łazienka ale za to nie ma w niej kaloryfera i trochę się boję żeby nie było za zimno.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja tam kupuje tylko papier do
Dawno nie jadłam to zjem z pewnością calutkiego