|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Svi a dlaczego Eryk pisze piórem? lepiej mu, wygodniej, sprawniej idzie?
mi się wydaję że to o wiele trudniej się pisze niż długopisem, czy jakiś wymóg w szkole macie? tak po cichu to nie wpadłabym na to by pierwszoklasistce, a nawet drugokl. dać pióro do pisania-mam na myśli prawdziwe, a nie kulkowe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4443 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie pamietam dokladnie teraz ale na ulotce jest napisane, ze chyba 2-3 psikniecia do 6 razy na dobe ale musisz sie upewnic Cytat:
|
|
|
#4444 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No i mam iść po Bartusia, a Antoś jak śpi, tak spał. Za 10 min musze wyjść....
|
|
#4445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
dziwny wymóg
![]() i ten też
|
#4447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
CZEŚĆ
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Kubuś smakoszek Amela nie bardzo chce jeść warzywa, bardziej mięsożerna jest no i ciastka ![]() Cytat:
![]() ![]() I na was przyjdzie pora się zaszczepić, my od sierpnia dopiero dzisiaj mogliśmy ![]() Udane zakupy ![]() Cytat:
![]() Nie ma jak u mamusi ![]() ![]() Wróciłyśmy ze szczepienia. Amelka była bardzo dzielna choć rozpłakała się przy wkłuciu, ale nie ma co się dziwić Śmiesznie to wyglądało.
|
|
#4448 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla dzielnej podrywaczki
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście TO?...ostatnio ciągle reklamują...ciekawe czy działa
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-28 o 13:33 |
|
|
|
#4450 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i Ola miala
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moim zdaniem bardzo dobry
piorem jak wiadomo pisze sie ciezko, wiec jak dzieciaki naucza sie piorem to nie beda miec problemu z pisaniem czym kolwiek innym poza tym uwazam, ze Eryk naprawde ladnie pisze tym piorem, nawet bym powiedziala, ze ladniej niz dlugopisem
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
chyba musze w inhalator sie zaopatrzec.
Narazie spi, postawie obok zaparzone zioła, moze troche powdycha. Ale męczy ją ten kaszel, jak lezała na pleckach to balam sie ze sie zakrztusi tą wydzieliną, teraz przekrecila sie na boczek, bo jej troche lepiej. |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale założę się że większość dzieci gdyby nie ten wymóg nigdy by piórem nie pisała (tzn przez całe życie) więc nie muszą się tego uczyć...chyba lepiej mieć wybór i jak dziecko będzie chciało to może tym piórem pisać...a tak...to w zasadzie po co? Poza tym porządne pióro sporo kosztuje i nie każdego stać by ciągle zmieniać (patrząc na Eryka jak często psuje)...jak dla mnie dziwny wymóg...
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupilismy i mielismy nakleic Oliwce nie pamietam czy przed któryms szczepieniem czy zastrzykiem, ale pielęgniarka powiedziała ze i tak musi się głębiej wbic wiec to nic nie da. i nie nakleilismy w koncu. Ale leży sobie w apteczce. Doczytałam, znieczula na 3 mm. |
|
|
|
|
#4455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja np. nie mogę takich nosić, bo mam za chude i za kościste ramiona ![]() Cytat:
![]() przypomniałam sobie, że nie chciało mi się otworzyć wczoraj. Super, własnie takiego szukam ![]() Cytat:
Co myślicie o TYM płaszczyku? Strasznie mi się podoba i chyba kupię go Zosi ![]() Do tego kombinezon i zima z głowy.
|
|
#4456 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Bartek miał maścią smarowanego siusiaka przed zabiegiem na stulejkę. Znieczula trochę rzeczywiście. Do szczepienia też zalecają. Cytat:
|
|
#4457 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Y
Wojtusiu postaw tam gdzie mala spi miseczke z woda i kilkoma kroplami olejku pichtiowego - on naprawde pomaga na wiele rzeczy
Cytat:
a musza sie uczyc po to zeby umiec pisac dobrze, jak sie naucza piorem to wszystkim beda umielijaki wybor ma miec 7latek? ![]() no i dlatego, ze tak czesto psuje kupuje mu pioro z 8.50zl - to duzo?
|
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Wywoluje to we mnie mieszane uczucia.
|
|
|
|
#4459 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie smutaj się Cytat:
![]() Cytat:
też się nad tym zastanawiam, jakie u was ceny?Piękna, ciekawe jak na ciele by się układała ![]() Cytat:
ten ich akcent Cytat:
Heh nie wiem czy dziękować, co z tej mojej lali wyrośnie ![]() Wojtusia zdrówka dla niuni
|
|
#4460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To rozumiem Cytat:
Ja nie napisałam że 7-letnie dziecko ma sobie wybierać, ale jak się nauczy pisać to później może chcieć już pisać piórem... No i napisałam że porządne pióro sporo kosztuje...a za 8,50 porządne na pewno nie jest...a jak już pisać piórem to nie byle jakim...takie jest moje zdanie... Nieważne, nie dogadamy się w tej kwestii...dla mnie to bezsensowne wymyślanie nauczycielek (?), tak sobie wymyśliły i już...
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Y
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i to że jak się nauczy piórem to wszystkim napisze jest dla mnie bezsensu...bo jak się nauczy długopisem to już piórem nie napisze?
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Y
póki co bawiłysmy się "w inhalacje" trzymałam kubek z szałwią i rumiankiem, Oliwka mieszała zioła łyżeczką i na zmiane wąchałyśmy i zachwycałyśmy się jak ładnie pachną
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ja kiedys slyszałam, ze piórem trudniej się pisze i jak dziecko pisze własnie piórem to wyrabia sobie ładniejszy charakter pisma, bo wymaga to od niego trochę więcej wysiłku niż pisanie długopisem. |
|
|
|
#4464 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do ogrubionego - i odwrotnie, przeciez jaby pisali dlugopisem to pewnie chcieliby tylko dlugopisem a piora nigdy by nie tkneli, a tak ci co beda chcieli beda pisac piorem a inni dlugopisem - a pismo pisane piorem moim zdaniem jest o wiele ladniejsze co do porzadnego piora....rozumiem, ze mam dziecku kupic takie za 300zl zeby wyginal stalowki i zebym co chwile zmieniala?? Karo wiesz, ze Cie bardzo lubie ale prosze Cie ![]() Ty bys kupila dziecku, ktore DOPIERO UCZY SIE pisac, najdrozsze pioro? ktore wiesz, ze za kilka dni popsuje? jak sie nauczy pisac, bedzie starszy, bedzie bardziej szanowal rzeczy i bedzie chcial pisac piorem to napewno kupie mu dobre koniec tematu ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
teraz i tak nie zrozumiesz Cytat:
Eryk jak wezmie pioro do reki to bardziej sie skupia, stara, wczuwa........i uwazam, ze naprawde ladne literki juz pisze, gdzie jeszcze nie caly miesiac temu bylam zalamana bo prostego szlaczka nie potrafil namalowac za to jak pisze dlugopisem to widze, ze sie nie stara, robi szybko bo jest mu latwiej i stawia kulfony moge nawet zrobic fotke dla porownania jak pisze piorem a jak dlugopisem jak wroci ze szkoly
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-09-28 o 14:06 |
|||
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie pióra-też tak uważam. Kupiłam
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się uczyliśmy pisać długopisem...ja w liceum zaczęłam pisać piórem i tylko piórem aż do końca studiów...i umiałam od początku - nie musiałam się uczyć na nowo![]() Svi nie napisałam że masz mu kupić najdroższe pióro, bo to bez sensu...ale dla mnie bez sensu jest też pisanie byle jakim...co za tym idzie uważam że piórem powinno pisać starsze dziecko które już tego pióra nie zniszczy... Tylko robią problem Rodzicom...podsumowując.. .bezsensowy wymysł... KONIEC
|
|
#4467 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale nie mowimy o nastolatku czy o doroslym czlowieku bo taki bedzie umial pisac wszystkim mowimy o malym dziecku, ktore w ogole uczy sie pisac i chodzi o to zeby nauczylo si to robic dobrze tak jak pisala Wojtusia dziecku wyrabia sie ladniejsze pismo, bardzie sie stara i skupia jak ja poszlam do pierwszej klasy tez trzeba bylo pisac piorem normalnie wstawie pozniej te fotki
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ekstra ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Svi się na mnie nie denerwuj...uważam że to bez sensu i tyle...koniec dyskusji
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mnie przekonywałaś, ale czuję się przekonana
|
|
#4470 | |||
|
Zakorzenienie
|
widze ze dyskusja ostra matko piora, dlugopisy,olowki:rolleyes :
ja tam uwazam ze niewazne czym sie pisze bo w koncu kazdy sie pisac nauczy tak czy siak ![]() znaczy ja nie kupuje jeszcze ale juz sie rozgladam powoli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe mala kokietka ci rosnie ![]() Cytat:
ja bylam rzucona na gleboka wode-znalam jakies tam podstawy angielskiego a tu nagle musialam rozmawiac-sluchalam i uczylam sie i jakos samo mi przyszlo, pozniej juz jak nie mialam zadnego problemu z komunikacja to nawet irlandczycy sie pytali skad tak dobrze znam angielski bo nawet akcentowalam i poprawnie gramatycznie zdania ukladalam-oczywiscie bylam dumna z siebie ![]() teraz w pl tez juz pare razy rozmawialam po angielsku z anglikami
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI
nie poznalam jej normalnie, chciala nas przekrzyczec, latala wokol stolu i wszystkich zaczepiala, popisywala sie oczywiscie co to ona nie umie

Amela nie bardzo chce jeść warzywa, bardziej mięsożerna jest no i ciastka 

dla dzielnej podrywaczki 
Ciężkie są popołudnia...wczoraj ryczałam, aż się Rodzice śmiali
nie smutaj się

się na mnie nie denerwuj...uważam że to bez sensu i tyle...koniec dyskusji