|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Panowie bardzo mili byli i kontrolowali wyłącznie prędkość, nie interesowało ich np. zabezpieczenie dzieci w samochodzie (pasy, foteliki).Katar faktycznie nie jest przeciwskazaniem do spaceru. Mało tego nie należy go wygrzewać. Mieszkanie nalezy wietrzyć często bo w "chorym" domu same zarazki są. A z kataru to moze być coś więcej jak dziecko plackiem leży bo wszystko spływa po gardle i niżej na oskrzela i płuca. Osobiście narazie nie wychodzimy bo strasznie leje i wiatr wieje ze głowy urywa (widzę jak ludzie się parasolami mocują). Pewnie później wyjdzemy bo mi Zosia lepij sypia po spacerze
|
|
#1862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Ja już się naprałam lezaczka po karmieniu więc wolę juz ten zmywalny Cytat:
mój ostatnio coś nie chce się na kocu bawic tylko się pojawię na horyzoncie to krzyk ,rece wyciągnięte chciałby żeby go nosic ciągle ale ci powiedzą że "co ty chcesz " Cytat:
też mi się nie usmiecha byc na diecie ale już nie mogłam na siebie patrzeć Cytat:
Cytat:
też słyszałam o takim przypadku z butami
|
|||||
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania a dajesz już Oli coś do papusiania prócz piersi?? Ja durna w końcu kupiłam w sklepie kleik ryżowy i kukurydziany bo też było na nich napisane że mogę dodawać do zupek i deserków - trudno, zużyję to i kupię ten Sinlac.
Ja też kupuję to krzesełko do karmienia I chyba nawet wezmę ten kolorek co ma Mikuś libry ![]() I muszę się znowu pochwalić: Syn mój ma 3 ZĘBA ![]() Byłam robotników skontrolować i już są na finiszu
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja od wczoraj pracuję nad poszukiewniem pracy. Uzupelnienie CV, nowe listy motywacyjne. Dzisiaj już rozesłałam i zobaczymy co będzie. Teraz będę sprawdzać ogłoszenia na bieżąco i słać swoje aplikacje.
Uwaga - w jednym z ogłoszeń na stanowisko asystentki prezesa zażyczyli sobie aktualnego zdjęcia sylwetki. Oferta odpadła w przedbiegach, dla mnie nie potrzebują wykwalifikowanego pracownika tylko "towarzyszki" dla pana prezesa. Rozumiem że takie ogłoszenia zamieszczane są na portalach internetowych, ale w poważnej gazecie ? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|
#1865 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
my sie dowiedzielismy, ze drzwi dopiero po 15tym pazdziernika beda...
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
my mamy ostatnio problem z małą w nocy. od godziny 2:30 budzi sie co godzine i trzeba jej wkladac smoka. o 7 wstaje. o co chodzi? dlaczego sie zepsulo?? wczesniej budzila sie raz okolo 5, dostawala smoka i spala do 7
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Powodem problemów naszego kota może być także stres. Trudno wymienić tutaj wszystkie przyczyny kociego stresu, jednak najczęściej koty stresują się z powodu przeprowadzki, przemeblowania, próby karania lub bicia, zbyt gwałtownej zmiany diety, nieporozumień pomiędzy kotami, gdy jest ich więcej w domu lub zmiany relacji z opiekunem (więcej czasu nie ma go w domu, ktoś się wprowadził/wyprowadził, etc.)." kot cos przeskrobie=wujek krzyknie=kot sie stresuje=przychodzi noc, kotu pachna rzeczy nalezace do wujka=skojarzenie z krzykiem=stres=zalatwiani e sie ALBO POWAZNE SCHORZENIE---->sugeruje wizyte u weta Cytat:
złośliwy to nie to samo co zły-moj Bolek jak jest zly to potrafi ugryzc i podrapac, ale zlosliwy nie jest
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do madrosci zwierząt-ja zawsze się zastanawiałam jak to jest, że moj pies "rozumie" jakies polecenia. ze jak mówie "dzialeczka" to wie ze ma podejść do koszyka bo bedzie jechala na działkę. Natomiast potem poczytalam i okazało się ze psy reagują na pewne sygnały ktore im się z czymś kojarzą. I zaczęlam próbować wypowiadać inne słowa które konczyly się na "czka" z takim samym natężeniem glosu. I co... leciała do koszyczka
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-09-28 o 15:46 |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
a gdybys uzywajac slowa "dzialeczka" krzyknela na psa, groznym tonem jak w stylu "nie wolno!" to pewnie do koszyczka by nie powedrowal
zwierzaki to nie ludzie-nie wiedza co to zlosliwosc i paru jeszcze innych "ciekawych" cech nie znaja- tylko pozazdroscic
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie weszłam na wątek wakacyjnych mamusiek i znalazłam
http://haart.com.pl/ Przecież nasza drcronic też zdolna a nic się nie chwali. Wszystko trza z niej wyciągać i Izumi tyż
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-09-28 o 15:59 |
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bym powiedziała np. szeptem bez entuzjazmu to spojrzałaby na mnie i poszła dalej spać Heh... i fajnie reaowala na szelest papierka- myślala, ze to czekolada albo wystarczyło stuknąć w stół a ona już leciała do kuchni bo myślała, że ktos kotlety ubija i jej sie coś jak zawsze skapnie
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam tam kiedyś i stwierdziłam że jest to wyśmienite miejsce dla dzieci. Bo tam w większości hoteli jest organizowana opieka nad dziećmi, różne gry i zabawy. Tylko to już ze starszymi dziećmi. JEdyny problem to ta flora bakteryjna. Oczywiście trochę tam chorowałam ale ja to mam dość słaby żołądek.
I pytałaś o Wiedeń. Jest przepiękny i jest co zwiedzać. Ale moim ukochanym miastem w Europie jest Rzym. Cytat:
Oczywiście nie tak drastycznie jak ja to zrobiłam - bo to też jest nie dobre Mrówka musisz zacząć wychodzić do ludzi!!! A jeżeli chodzi o kota to on dobrze wie co robi. Jak mi narobi na dywan to ja już od progu wiem bo siedzi schowany pod łóżkiem. A tak to mnie wita w progu. ![]() Dorosły kot czy pies mają mentalność 3 letniego dziecka
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy ktoras zajmuje sie decoupagem?
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- trudno sie z Toba nie zgodzic
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczku Pop ma racje , wychodzenie do ludzi to skarb
![]() Ja tez bym pewnie ześwirowała, ale ze ciagle gdzies , ze ciagle cos to czuje sie super. Co do krzeselek mnie sie podobalo troszke inne jak bylismy wybierac ale to mialo fajna wkladke dla dziecka i kupilismy to. Ferrou laski juz wkleily link do posta wiec tam jest ta dietka. A ja sie kimnelam godzinke, a tezet poszedl spacerowac z mala niedlugo pewnie wroca, bo ok 18 mamy gosci.---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- uciekam, moze zajrze wieczorkiem.
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jeszcze dodatkowo zżera stres zwiazany z łapaniem zlecen na tlumaczenia, ciezko wskoczyc znow na rynek tym bardziej ze jakiejs super swietnej pozycji przed ciaza tez nie mialam
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
STRES NIE POMOŻE!
Głowa do góry, ogłoszenia w radiu, gazetach, necie , wszedzie gdzie sie da!!! W koncu sie doczekasz! Zobaczysz! A poki co masz jak mowisz pracy mniej wiec ruszaj do ludzi sie ODSTRESOWAC I WYLUZOWAC!
|
|
#1878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ise stresuje ta niania nieszczesna... boje si ezostawic moja niunie z jakas obca dziewczyna czemu nie moge zabrac jej do pracy?!?!?!?
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- My juz po USG wychodzi na to ze wszystko wraca do normy powiększone przestrzenie zmalały o 1 mm
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się bardzo... będzie dobrze ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Aaaa... no i zapomniałam się pochwalić... mamy już 2 zęby
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
aneczka świetne wiadomości
Będzie dobrze na pewno!! A ja jestem zła jak osa wrrrrrrrrrrrrr Dzisiaj przywieźli mi agd i facet który remontuje miał posprzątać żeby było w ogóle gdzie to wstawić i gó*** zrobił - jest taki bajzel że szkoda gadać i nie ma autentycznie gdzie postawić nogi a mieszkanie nie jest super małe Oczywiście opier .... Go równo i powiedział że wsiada w auto i jedzie to sprzątać![]() Następnie zapłaciłam za to żeby mi przywieźli agd konkretnie między 17-19. Gościu dzwoni przed 19 że będą za 30-40 min więc ja na to że rozumiem że za usługę transportu w określonych h nie płacę, a On że muszę zapłacić więc ja mówie że zapłacę jak dojadą do mnie w 12 minut, a On że w korku stoją A ja że gó*** mnie to obchodzi i że mogli przewidzieć korki w wawie (eureka!) I teraz nie ma gdzie w mieszkaniu stanąć a o 8:30 przychodzi gościu montować kuchnię Że niby gdzie ma te szafki składać?? Chyba na klatce ![]() No! To się wyżaliłam i aż mi lepiej ![]() Asiulek gratulacje dla Werci
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny ja tez mam taka nadzieje strach zawsze pozostaje ciekawe jak tam izazula ? odezwij sie ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Asia gratulacje dla Werci super
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
Zajrzałam na mamusie teraz się rozpakowywujące i aż mnie w brzuchu skręca
|
#1884 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja to jakaś wyrozumiała Cytat:
ale co tam czym ja się zmęczyłamCytat:
co godzina dosłownie z zegarkiem na ręku , dawałam mu smoka i spał dalej i za godzinę znowu Cytat:
![]() I GRATULACJE WSZYSTKICH ZĘBÓW ![]() ___________ Dzień okropny nie dośc że zimno , pada , wieje , mały ciągle na rękach to jeszcze spadł mi z łóżka Czy my wszystkie po kolei musimy zaliczyć upadki dzieci z łóżek ![]() Płakał strasznie oczywiście się zaniósł z płaczu dmuchanie nie pomogło , leciałam jak perszing z nim pod zimną wodę dopiero załapał nie ma guza może przez tą zimną wodę co mu buzię ochlapywałam. Jutro pędzę do apteki po jakąś trutkę na bociany , bo jeszcze słowa teściowej się sprawdzą ![]() kupię coś bez recepty chyba mikroginon? brałam kiedyś i mikroginon i regulon i jasmine i diane i najbardziej mi diane pasowało ale ponoc diane nie można brać za długo. Nie byłam jeszcze u gina dosłownie nie mam kiedy az już mam wyrzuty sumienia on przyjmuje rano i nie mam co z małym zrobić przeciez z nim nie wejdę do gabinetu będzie patrzył zdziwiony co matka wyprawia![]() Muszę czekać aż tż wróci to pójdę. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Gmyrelka to masz przeboje |
||||
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze ze nic mu nie jest a taka sytuacja zdarzy sie u każdej z nas na 99 % może któraś będzie w tym 1 procencie ja juz sie boje na samą myśl ja w końcu dostałam okres mam tabletki anty ponoc jakies nowe asubtela ? znacie je ?
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
O nie słyszałam o takich
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ja ostatnią @ miałam 29 i tak się spodziewam następnej dlatego chcę zacząć brać od razu |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jedyną rozrywką były wczasy 2 tygodnie w roku (też z dziećmi ).
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczkka- super wiadomości.
![]() I wiem co mówię bo ja także czekałam na takie same.Libra777 - dobrze że nic się nie stało. Ni i witaj w klubie tych nieuważnych matek. Moja zaliczyła 3 upadki. 2 z łóżka i 1 na schodach. Na szczęsie wyrodna matka oddała dziecko pod opiekę babci i teraz dziecko już nie ma upadków. ![]() ![]() Asiulka - Gratulacje dla Werci za zębiszcza ![]() Idę spać bo jestem wykończona tą pogodą. A w czwartek jadę do małej A dzisiaj to zamiast siedzieć w pracy to pojechałam sobie na zakupy do Arkadii. ![]() Sobie prawie nic nie kupiłam- denerwuje mnie moja "zgrabna" sylwetka . Wiec jak tylko zobacze się w lustrze to mi się odechciewa czegokolwiek .
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula moja tez sama wychowywała , bo teściu zmarł na zawał jak chłopaki byli mali najmłodszy miał chyba 3 lata i pewnie nie chce żebym miała lepiej
Pop no myślałam że mnie to minie cholera jak to niedużo trzeba ułamek sekundy Ze schodów ostatnio tez poleciałam ale sama biegłam w skarpetkach i się poślizgnęłam na połowie schodów i zlądowałam na dół i od razu sobie wyobraziłam jakbym to z Mikiem leciała |
|
|
|
#1890 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja najwięcej miałam 10pkt i to dostałam je na raz , nasze drogi i brak autostrad to wstyd a nie punkty za głupie radary . Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakoś nigdy nie miałam czasu na takie analizy , ale na swojego kilka razy krzyknełam jak coś nawywijał .. ale skubaniec wiedział od razu i jak kot POp się chował . skoro wie że robi źle po co to robi ? rzeczywiście jak z dzieckiem . dobrze ze teraz nie mam zwierza bo jakbym miała analizować jeszcze czy nie zestresowałam kota to bym chyba sama wyladowała w wariatkowie dzieci wystarczą Cytat:
a widze że wycieczki wcale nie sa drogie Cytat:
My w ikea byliśmy kupiłam małemu kołdre i kolejke drewnianą . jestem wsciekła wycofali łóżko które ma Szymek a takie samo za jakiś czas miał być kupione dla Oli . Mój pięknie rozplanowany pokój poszedł się ***...... musze wymyśleć dla niej potem coś innego ew kupić jasne i zabejcować .. wwrr szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo bym nabyła i by sobie czekało na strychu w paczce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Chyba zeskanuję, wrzucę do galerii i będzie się wyświetlać w naszej elektronicznej ramce na zdjęcia jako pamiątka z wakacji...
Panowie bardzo mili byli i kontrolowali wyłącznie prędkość, nie interesowało ich np. zabezpieczenie dzieci w samochodzie (pasy, foteliki).

Pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło 

czemu nie moge zabrac jej do pracy?!?!?!?

cieszę się bardzo... będzie dobrze 
ale co tam czym ja się zmęczyłam
co godzina dosłownie z zegarkiem na ręku , dawałam mu smoka i spał dalej i za godzinę znowu