Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 14:14   #1861
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
A ja, jak juz kiedyś pisałam, mam krzesełko drewniane, po starszym synu, z opcją rozłożenia go na krzesełko i stoliczek. I mam nadzieję, że za rok Ola nadal będzie też niego korzystać. Ten wariant mi ciągle odpowiada, jest praktyczny i "wielofunkcyjny", a ja przecież nie mogę sobie pozwolić na zagracanie i tak małego mieszkania.

Chyba wyjdę - sama jak mam katar wolę być na dworze bo nos się odtyka. Lekarze też mówią, że katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerów. Tylko te babcie, które mnie straszą, że z kataru może się zrobioć coś więcej, że lepiej dziecko przez kilka dni wygrzać w domu...

Pochwalę się - listonosz mi uprzejmie przyniósł mandacik
Wracaliśmy o 3ej nad ranem w z nad morza, no i jechałam "ledwie 79", przejeżdżaliśmy przez małą mieścinę. I nagle dostałam jakimś czerwonym fleszem po oczach. Się zdenerwowałam... Przekroczyłam prędkość raptem o 19 km. To mój pierwszy mandat i pierwsze punkty - 100 pln plus 2 punkty
A jakie piękne zdjęcie mi zrobili, jakie wyraźne Chyba zeskanuję, wrzucę do galerii i będzie się wyświetlać w naszej elektronicznej ramce na zdjęcia jako pamiątka z wakacji...
Nie wiecie może kiedy te punkty mi zejdą? Za rok? Od dnia przekroczenia, czy inaczej się liczy? Bo wstyd mi trochę, że je mam.
Punkty są kasowane po roku od wykroczenia (czy jak się to nazywa). Nie ma się czego wstydzić - tak bywa. Mój Tż (też na wakacjach) też dostał mandacik + punkty od policjantów. To też była mała miejscowość i prędkość przekroczona o 19 km. Panowie bardzo mili byli i kontrolowali wyłącznie prędkość, nie interesowało ich np. zabezpieczenie dzieci w samochodzie (pasy, foteliki).

Katar faktycznie nie jest przeciwskazaniem do spaceru. Mało tego nie należy go wygrzewać. Mieszkanie nalezy wietrzyć często bo w "chorym" domu same zarazki są. A z kataru to moze być coś więcej jak dziecko plackiem leży bo wszystko spływa po gardle i niżej na oskrzela i płuca.
Osobiście narazie nie wychodzimy bo strasznie leje i wiatr wieje ze głowy urywa (widzę jak ludzie się parasolami mocują). Pewnie później wyjdzemy bo mi Zosia lepij sypia po spacerze
Stary 2010-09-28, 14:29   #1862
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Szymek do tej pory w swoim jada tylko czasem odkładam tacke i przestawiam je do stołu tu się przydaje regulowna wysokość krzesełka .
ale fisher ma taki ala materiał ani cerate , dziwne to ale super się myje a dziecko się nie poci . zawsze mozna tetre pod plecki położyć . lub dla zdolnych uszycpokrowiec
Zreszta przeciez dziecko nie będzie siedziało nie wiadomo ile w krzesełku żeby się zapocić , ja tetrę to kładłam mojemu do fotelika latem bo się pocił a do krzesełka tak jak mówisz zawsze można jakiś pokrowczyk uszyć.
Ja już się naprałam lezaczka po karmieniu więc wolę juz ten zmywalny
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
jakos tak dziwnie jest, ze jak mowie komukolwiek, ze meczace jest zajmowanie sie mala po 8-10 godzin w dzien i potem jeszcze pobudki na karmienia w nocy kiedy TZ wyreczyc mnie nie moze to wiele osob mowi cos typu "no tak, ale ona przeciez taka pogodna itd..." No pogodna na szczescie, ale co to ma do mojego zmeczenia?
Cos ostatnio malo kto kuma o co mi chodzi poza Wami i TZ (czasem)
mnie też nikt nie rozumie jak mówię że jestem zmęczona i mam czasami dosyć słyszę tylko:"no co ty chcesz przecież on jest grzeczny " no tak jak jestem u kogoś i trzymam go na kolanach przez godzinę zabawiam czym się da żeby choć kawę wychlipać to grzeczny ale cały czas ten stres ta presja
mój ostatnio coś nie chce się na kocu bawic tylko się pojawię na horyzoncie to krzyk ,rece wyciągnięte chciałby żeby go nosic ciągle ale ci powiedzą że "co ty chcesz "

Cytat:

dzieki
ale faktycznie jakos tak ostatnimi czasy srednio mi do smiechu. Jak Gabrysia sie smieje to trudno sie nie usmiechac-to prawda, ale tak ogolnie to oklaplam jakos...

w ogole to podziwiam te z Was, ktore albo sa na diecie albo chodza na silownie, albo areobik, biegaja, robia cos ze soba-ja stoje w miejscu i tylko mam coraz mniejsza ochote patrzec w lustro
Mróweczko teraz jeszcze pogoda nie nastraja do wesołości ogólnie ale wierzę że wyjdziesz z tego humoru
też mi się nie usmiecha byc na diecie ale już nie mogłam na siebie patrzeć
Cytat:

ja tez sobie nie wyobrazam! malo tego, ja nie znosze kłaków w poscieli i jak Czesiek sie wyspi na mojej koldrze to obowiazkowo wieczorem ja czyszcze, ale majac 3 koty zadnego nie uczylam w taki sposob korzystac z kuwety, jak piszesz - o ile dwa z nich byly przyuczone juz w pierwszych domach to jeden nie i sam zatrybil o co chodzi

kot jak jest zły (o ile w ogole kot bywa zly na czlowieka?) to na 100% nie narobi nigdzie "na zlosc" bo koty tak nie rozumuja po prostu, a jak ma brudna kuwete to po prostu nieprzyjemnie mu tam sie zalatwiac i dlatego idzie gdzie indziej, ale nie na zasadzie "nie sprzatnela, to niech ma teraz"
i rowniez na 100% kot nie zakuma ze wsadzasz go do lazienki za kare bo narobil, a tym bardziej jesli kara przychodzi po jakims czasie a nie natychmiast po fakcie-nie ma sily zeby Cie zrozumial

o wlasnie
z psami tak samo-jak sie cos zaczyna to na dwor na tak po 1000 razy
o tu się nie zgodzę są złośliwe koty miałam kota który warczał jak był zły i machał ogonem za złosci
Cytat:
o tu się nie zgodze trafiają się złośliwe bestie
Moja rodzinka ma 5 szt kotów , najstarszy bąbel ( głowa rodu ) potrafi być złośliwy . ) mimo iż czysto i przyjemnie to jak sie zezłości bo wujek na niego krzyknie za coś np. to mu w nocy sika do buta ew do torby .
Dodam że normalnie jak np, zamknie się drzwi od łazienki badz coś w kuwecie nie pasi koty robią do zlewu w kuchni ( sikają w samą dziure ) takie czyściochy skubańce sa . i tylko w tych wypadkach kot robi mu do buta
też słyszałam o takim przypadku z butami
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:30   #1863
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania a dajesz już Oli coś do papusiania prócz piersi?? Ja durna w końcu kupiłam w sklepie kleik ryżowy i kukurydziany bo też było na nich napisane że mogę dodawać do zupek i deserków - trudno, zużyję to i kupię ten Sinlac.

Ja też kupuję to krzesełko do karmienia I chyba nawet wezmę ten kolorek co ma Mikuś libry

I muszę się znowu pochwalić: Syn mój ma 3 ZĘBA I 4 zaraz będzie miał bo już jest tuż tuż

Byłam robotników skontrolować i już są na finiszu w piątek się przeprowadzam Marcelka pokój śliczny Pokaże Wam jak będzie skończone

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 14:50   #1864
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ja od wczoraj pracuję nad poszukiewniem pracy. Uzupelnienie CV, nowe listy motywacyjne. Dzisiaj już rozesłałam i zobaczymy co będzie. Teraz będę sprawdzać ogłoszenia na bieżąco i słać swoje aplikacje.
Uwaga - w jednym z ogłoszeń na stanowisko asystentki prezesa zażyczyli sobie aktualnego zdjęcia sylwetki. Oferta odpadła w przedbiegach, dla mnie nie potrzebują wykwalifikowanego pracownika tylko "towarzyszki" dla pana prezesa. Rozumiem że takie ogłoszenia zamieszczane są na portalach internetowych, ale w poważnej gazecie ?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
mnie też nikt nie rozumie jak mówię że jestem zmęczona i mam czasami dosyć słyszę tylko:"no co ty chcesz przecież on jest grzeczny " no tak jak jestem u kogoś i trzymam go na kolanach przez godzinę zabawiam czym się da żeby choć kawę wychlipać to grzeczny ale cały czas ten stres ta presja
mój ostatnio coś nie chce się na kocu bawic tylko się pojawię na horyzoncie to krzyk ,rece wyciągnięte chciałby żeby go nosic ciągle ale ci powiedzą że "co ty chcesz "

Zgadzam się w Wami. Tylko że mi takie głupoty opowiadają ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o opiece nad dzieckiem. Mój Tż powiada, że to straszna charówa tak zajmować się dzieckiem 24 h. A ostatnio tak przyjemnie mi się zrobiło jak mała zasnęła i teściowa powiedziała "no to teraz możesz złapać oddech". To że maluch jest pogodny i spokojny nie znaczy, że nie jest męczący.
Stary 2010-09-28, 15:03   #1865
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Chyba wyjdę - sama jak mam katar wolę być na dworze bo nos się odtyka. Lekarze też mówią, że katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerów. Tylko te babcie, które mnie straszą, że z kataru może się zrobioć coś więcej, że lepiej dziecko przez kilka dni wygrzać w domu...
tak tez slyszalam i poszlam na kompromis (spacer) w chuscie pod parasolem. na 10 minut tylko, bo wieje mocno, ale zawsze cos

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Uwaga - w jednym z ogłoszeń na stanowisko asystentki prezesa zażyczyli sobie aktualnego zdjęcia sylwetki. Oferta odpadła w przedbiegach, dla mnie nie potrzebują wykwalifikowanego pracownika tylko "towarzyszki" dla pana prezesa. Rozumiem że takie ogłoszenia zamieszczane są na portalach internetowych, ale w poważnej gazecie ?
niezgodne z prawem. to ze kobiet tylko szukaja tez niezgodne.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

I muszę się znowu pochwalić: Syn mój ma 3 ZĘBA I 4 zaraz będzie miał bo już jest tuż tuż

Byłam robotników skontrolować i już są na finiszu w piątek się przeprowadzam Marcelka pokój śliczny Pokaże Wam jak będzie skończone
brawo zęba! brawo domu!
my sie dowiedzielismy, ze drzwi dopiero po 15tym pazdziernika beda...
Stary 2010-09-28, 15:07   #1866
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

A mój brzdąc śpi od 1,5h Pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

yyyy.. .i już się zbudził
Moja dziś spala 2,5 godziny! Chyba ta pogoda...

Cytat:

Dokladnie. Mnie też to wkurza. jak ktoś przychodzi i mowi- nie narzekaj, ona taka grzeczna. Tylko ona po prostu lubi gości, obserwuje, śmieje się... a jak sobie ida to... zaczyna marudzić. Oczywiscie nie narzekam bo ogolnie jest grzeczna ale każdaa z was wie jak to jest. nawet najgrzeczniejsze dziecko wymaga dużo uwagi, skupienia... no i można się zmęczyć...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:21   #1867
yoonka
Rozeznanie

my mamy ostatnio problem z małą w nocy. od godziny 2:30 budzi sie co godzine i trzeba jej wkladac smoka. o 7 wstaje. o co chodzi? dlaczego sie zepsulo?? wczesniej budzila sie raz okolo 5, dostawala smoka i spala do 7
Stary 2010-09-28, 15:32   #1868
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
o tu się nie zgodze trafiają się złośliwe bestie
Moja rodzinka ma 5 szt kotów , najstarszy bąbel ( głowa rodu ) potrafi być złośliwy . ) mimo iż czysto i przyjemnie to jak sie zezłości bo wujek na niego krzyknie za coś np. to mu w nocy sika do buta ew do torby .
Dodam że normalnie jak np, zamknie się drzwi od łazienki badz coś w kuwecie nie pasi koty robią do zlewu w kuchni ( sikają w samą dziure ) takie czyściochy skubańce sa . i tylko w tych wypadkach kot robi mu do buta
polecam caly artykul, a ponizej wklejam fragment:

"Powodem problemów naszego kota może być także stres. Trudno wymienić tutaj wszystkie przyczyny kociego stresu, jednak najczęściej koty stresują się z powodu przeprowadzki, przemeblowania, próby karania lub bicia, zbyt gwałtownej zmiany diety, nieporozumień pomiędzy kotami, gdy jest ich więcej w domu lub zmiany relacji z opiekunem (więcej czasu nie ma go w domu, ktoś się wprowadził/wyprowadził, etc.)."

kot cos przeskrobie=wujek krzyknie=kot sie stresuje=przychodzi noc, kotu pachna rzeczy nalezace do wujka=skojarzenie z krzykiem=stres=zalatwiani e sie ALBO POWAZNE SCHORZENIE---->sugeruje wizyte u weta

Cytat:

Mróweczko teraz jeszcze pogoda nie nastraja do wesołości ogólnie ale wierzę że wyjdziesz z tego humoru
też mi się nie usmiecha byc na diecie ale już nie mogłam na siebie patrzeć

o tu się nie zgodzę są złośliwe koty miałam kota który warczał jak był zły i machał ogonem za złosci
masz racje, pogoda nie pomaga

złośliwy to nie to samo co zły-moj Bolek jak jest zly to potrafi ugryzc i podrapac, ale zlosliwy nie jest
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:45   #1869
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

"Powodem problemów naszego kota może być także stres. Trudno wymienić tutaj wszystkie przyczyny kociego stresu, jednak najczęściej koty stresują się z powodu przeprowadzki, przemeblowania, próby karania lub bicia, zbyt gwałtownej zmiany diety, nieporozumień pomiędzy kotami, gdy jest ich więcej w domu lub zmiany relacji z opiekunem (więcej czasu nie ma go w domu, ktoś się wprowadził/wyprowadził, etc.)."

kot cos przeskrobie=wujek krzyknie=kot sie stresuje=przychodzi noc, kotu pachna rzeczy nalezace do wujka=skojarzenie z krzykiem=stres=zalatwiani e sie ALBO POWAZNE SCHORZENIE---->sugeruje wizyte u weta

złośliwy to nie to samo co zły-moj Bolek jak jest zly to potrafi ugryzc i podrapac, ale zlosliwy nie jest
Zgadzam się z Tobą. Zwierzaki sa bardzo madre na swoj sposób ale nie jest mozliwe żeby robiły coś ze złośliwości. Tak samo jak nasze maluszki. Też nie potrafią sobie tak analizowac żeby robić coś złośliwie...
Co do madrosci zwierząt-ja zawsze się zastanawiałam jak to jest, że moj pies "rozumie" jakies polecenia. ze jak mówie "dzialeczka" to wie ze ma podejść do koszyka bo bedzie jechala na działkę. Natomiast potem poczytalam i okazało się ze psy reagują na pewne sygnały ktore im się z czymś kojarzą. I zaczęlam próbować wypowiadać inne słowa które konczyly się na "czka" z takim samym natężeniem glosu. I co... leciała do koszyczka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-09-28 o 15:46
Stary 2010-09-28, 15:48   #1870
mrowak
Zakorzenienie

a gdybys uzywajac slowa "dzialeczka" krzyknela na psa, groznym tonem jak w stylu "nie wolno!" to pewnie do koszyczka by nie powedrowal
zwierzaki to nie ludzie-nie wiedza co to zlosliwosc i paru jeszcze innych "ciekawych" cech nie znaja- tylko pozazdroscic
Stary 2010-09-28, 15:57   #1871
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Tak sobie weszłam na wątek wakacyjnych mamusiek i znalazłam

http://haart.com.pl/

Przecież nasza drcronic też zdolna a nic się nie chwali. Wszystko trza z niej wyciągać

i Izumi tyż

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-09-28 o 15:59
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:11   #1872
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
a gdybys uzywajac slowa "dzialeczka" krzyknela na psa, groznym tonem jak w stylu "nie wolno!" to pewnie do koszyczka by nie powedrowal
zwierzaki to nie ludzie-nie wiedza co to zlosliwosc i paru jeszcze innych "ciekawych" cech nie znaja- tylko pozazdroscic
Dokładnie. Odpowiedni ton musi być... Jak bym powiedziała np. szeptem bez entuzjazmu to spojrzałaby na mnie i poszła dalej spać Heh... i fajnie reaowala na szelest papierka- myślala, ze to czekolada albo wystarczyło stuknąć w stół a ona już leciała do kuchni bo myślała, że ktos kotlety ubija i jej sie coś jak zawsze skapnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 16:23   #1873
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Był ktoś w tunezji ? można tam z małymi dziećmi czy nie za bardzo?
Byłam tam kiedyś i stwierdziłam że jest to wyśmienite miejsce dla dzieci. Bo tam w większości hoteli jest organizowana opieka nad dziećmi, różne gry i zabawy. Tylko to już ze starszymi dziećmi. JEdyny problem to ta flora bakteryjna. Oczywiście trochę tam chorowałam ale ja to mam dość słaby żołądek.
I pytałaś o Wiedeń. Jest przepiękny i jest co zwiedzać. Ale moim ukochanym miastem w Europie jest Rzym.

Cytat:
jakos tak dziwnie jest, ze jak mowie komukolwiek, ze meczace jest zajmowanie sie mala po 8-10 godzin w dzien i potem jeszcze pobudki na karmienia w nocy kiedy TZ wyreczyc mnie nie moze to wiele osob mowi cos typu "no tak, ale ona przeciez taka pogodna itd..." No pogodna na szczescie, ale co to ma do mojego zmeczenia?
Cos ostatnio malo kto kuma o co mi chodzi poza Wami i TZ (czasem)

ja tez sobie nie wyobrazam! malo tego, ja nie znosze kłaków w poscieli i jak Czesiek sie wyspi na mojej koldrze to obowiazkowo wieczorem ja czyszcze, ale majac 3 koty zadnego nie uczylam w taki sposob korzystac z kuwety, jak piszesz - o ile dwa z nich byly przyuczone juz w pierwszych domach to jeden nie i sam zatrybil o co chodzi
...............
kot jak jest zły (o ile w ogole kot bywa zly na czlowieka?) to na 100% nie narobi nigdzie "na zlosc" bo koty tak nie rozumuja po prostu, a jak ma brudna kuwete to po prostu nieprzyjemnie mu tam sie zalatwiac i dlatego idzie gdzie indziej, ale nie na zasadzie "nie sprzatnela, to niech ma teraz"
i rowniez na 100% kot nie zakuma ze wsadzasz go do lazienki za kare bo narobil, a tym bardziej jesli kara przychodzi po jakims czasie a nie natychmiast po fakcie-nie ma sily zeby Cie zrozumial
Ja uważam że zajmowanie dziećmi jest bardziej męczące psychicznie niż fizycznie. I czasami ta bezradność (bo płacze, bo nie je, bo nie robi kupki, bo ma katarek itp.itd) w stosunku do dziecka jest wykańczająca. Fajnie jest mieć możliwość na jakiś czas odpocząć od tego wszystkiego. Zmienić otoczenie, zmienić temat.
Oczywiście nie tak drastycznie jak ja to zrobiłam - bo to też jest nie dobre.
Mrówka musisz zacząć wychodzić do ludzi!!!

A jeżeli chodzi o kota to on dobrze wie co robi. Jak mi narobi na dywan to ja już od progu wiem bo siedzi schowany pod łóżkiem. A tak to mnie wita w progu.
Dorosły kot czy pies mają mentalność 3 letniego dziecka

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:31   #1874
mrowak
Zakorzenienie

dziewczyny, czy ktoras zajmuje sie decoupagem?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Mrówka musisz zacząć wychodzić do ludzi!!!
trudno sie z Toba nie zgodzic
Stary 2010-09-28, 16:42   #1875
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Mrowaczku Pop ma racje , wychodzenie do ludzi to skarb
Ja tez bym pewnie ześwirowała, ale ze ciagle gdzies , ze ciagle cos to czuje sie super.
Co do krzeselek mnie sie podobalo troszke inne jak bylismy wybierac ale to mialo fajna wkladke dla dziecka i kupilismy to.
Ferrou laski juz wkleily link do posta wiec tam jest ta dietka.

A ja sie kimnelam godzinke, a tezet poszedl spacerowac z mala niedlugo pewnie wroca, bo ok 18 mamy gosci.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

uciekam, moze zajrze wieczorkiem.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 16:56   #1876
mrowak
Zakorzenienie

mnie jeszcze dodatkowo zżera stres zwiazany z łapaniem zlecen na tlumaczenia, ciezko wskoczyc znow na rynek tym bardziej ze jakiejs super swietnej pozycji przed ciaza tez nie mialam
Stary 2010-09-28, 17:34   #1877
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

STRES NIE POMOŻE!

Głowa do góry, ogłoszenia w radiu, gazetach, necie , wszedzie gdzie sie da!!!
W koncu sie doczekasz!
Zobaczysz!

A poki co masz jak mowisz pracy mniej wiec ruszaj do ludzi sie ODSTRESOWAC I WYLUZOWAC!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:15   #1878
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
A poki co masz jak mowisz pracy mniej wiec ruszaj do ludzi sie ODSTRESOWAC I WYLUZOWAC!
nooo to tak latwo powiedziec, a jesli brak pracy jest wlasnie powodem do stresu, to ciezko gdzies ruszyc i wyluzowac.

ja ise stresuje ta niania nieszczesna... boje si ezostawic moja niunie z jakas obca dziewczyna czemu nie moge zabrac jej do pracy?!?!?!?
Stary 2010-09-28, 18:48   #1879
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ania a dajesz już Oli coś do papusiania prócz piersi?? Ja durna w końcu kupiłam w sklepie kleik ryżowy i kukurydziany bo też było na nich napisane że mogę dodawać do zupek i deserków - trudno, zużyję to i kupię ten Sinlac.

Ja też kupuję to krzesełko do karmienia I chyba nawet wezmę ten kolorek co ma Mikuś libry

gratuluje kolejnego zęba

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

My juz po USG wychodzi na to ze wszystko wraca do normy powiększone przestrzenie zmalały o 1 mm tak sie ciesze
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:37   #1880
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
gratuluje kolejnego zęba

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

My juz po USG wychodzi na to ze wszystko wraca do normy powiększone przestrzenie zmalały o 1 mm tak sie ciesze
Świetna wiadomość cieszę się bardzo... będzie dobrze

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Aaaa... no i zapomniałam się pochwalić... mamy już 2 zęby ... znaczy jeszcze tego nie można nazwać zębami ale coś tam jest

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-28, 20:02   #1881
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

aneczka świetne wiadomości Będzie dobrze na pewno!!

A ja jestem zła jak osa wrrrrrrrrrrrrr Dzisiaj przywieźli mi agd i facet który remontuje miał posprzątać żeby było w ogóle gdzie to wstawić i gó*** zrobił - jest taki bajzel że szkoda gadać i nie ma autentycznie gdzie postawić nogi a mieszkanie nie jest super małe Oczywiście opier .... Go równo i powiedział że wsiada w auto i jedzie to sprzątać Następnie zapłaciłam za to żeby mi przywieźli agd konkretnie między 17-19. Gościu dzwoni przed 19 że będą za 30-40 min więc ja na to że rozumiem że za usługę transportu w określonych h nie płacę, a On że muszę zapłacić więc ja mówie że zapłacę jak dojadą do mnie w 12 minut, a On że w korku stoją A ja że gó*** mnie to obchodzi i że mogli przewidzieć korki w wawie (eureka!) I teraz nie ma gdzie w mieszkaniu stanąć a o 8:30 przychodzi gościu montować kuchnię Że niby gdzie ma te szafki składać?? Chyba na klatce Normalnie jestem tak wkur**** że się w głowie nie mieści

No! To się wyżaliłam i aż mi lepiej

Asiulek gratulacje dla Werci

Stary 2010-09-28, 20:08   #1882
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jestem zła jak osa wrrrrrrrrrrrrr Dzisiaj przywieźli mi agd i facet który remontuje miał posprzątać żeby było w ogóle gdzie to wstawić i gó*** zrobił - jest taki bajzel że szkoda gadać i nie ma autentycznie gdzie postawić nogi a mieszkanie nie jest super małe Oczywiście opier .... Go równo i powiedział że wsiada w auto i jedzie to sprzątać Następnie zapłaciłam za to żeby mi przywieźli agd konkretnie między 17-19. Gościu dzwoni przed 19 że będą za 30-40 min więc ja na to że rozumiem że za usługę transportu w określonych h nie płacę, a On że muszę zapłacić więc ja mówie że zapłacę jak dojadą do mnie w 12 minut, a On że w korku stoją A ja że gó*** mnie to obchodzi i że mogli przewidzieć korki w wawie (eureka!) I teraz nie ma gdzie w mieszkaniu stanąć a o 8:30 przychodzi gościu montować kuchnię Że niby gdzie ma te szafki składać?? Chyba na klatce Normalnie jestem tak wkur**** że się w głowie nie mieści

faktycznie masz dzis niezłe jajca współczuje

dzieki dziewczyny ja tez mam taka nadzieje strach zawsze pozostaje

ciekawe jak tam izazula ? odezwij sie

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Świetna wiadomość cieszę się bardzo... będzie dobrze

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Aaaa... no i zapomniałam się pochwalić... mamy już 2 zęby ... znaczy jeszcze tego nie można nazwać zębami ale coś tam jest

Asia gratulacje dla Werci super
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-28, 20:54   #1883
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Zajrzałam na mamusie teraz się rozpakowywujące i aż mnie w brzuchu skręca A tak niedawno to byłyśmy MY ... ale ten czas leci

Stary 2010-09-28, 21:15   #1884
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się w Wami. Tylko że mi takie głupoty opowiadają ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o opiece nad dzieckiem. Mój Tż powiada, że to straszna charówa tak zajmować się dzieckiem 24 h. A ostatnio tak przyjemnie mi się zrobiło jak mała zasnęła i teściowa powiedziała "no to teraz możesz złapać oddech". To że maluch jest pogodny i spokojny nie znaczy, że nie jest męczący.
a za to moja teściowa jest chyba nienormalna ostatnio jak była u mnie to stwierdziła ze przydała się jeszcze dziewczynka, a ja coooo? a ona a co że wielce się przemęczyłam a ja na to że zaludnianiem świata to ja się nie zamierzam zajmowac jak co niektórzy (ją miałam na mysli bo ona miała 6 ale już nie powiedziałam ) niech mi nie pieprzy więcej bo jej powiem coś jeszcze.
Twoja to jakaś wyrozumiała
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja dziś spala 2,5 godziny! Chyba ta pogoda...

Dokladnie. Mnie też to wkurza. jak ktoś przychodzi i mowi- nie narzekaj, ona taka grzeczna. Tylko ona po prostu lubi gości, obserwuje, śmieje się... a jak sobie ida to... zaczyna marudzić. Oczywiscie nie narzekam bo ogolnie jest grzeczna ale każdaa z was wie jak to jest. nawet najgrzeczniejsze dziecko wymaga dużo uwagi, skupienia... no i można się zmęczyć...
a mój to prawie w ogóle rano pół godz i po południu niecałą godzinę i cały dzień u mnie na rękach ale co tam czym ja się zmęczyłam
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
my mamy ostatnio problem z małą w nocy. od godziny 2:30 budzi sie co godzine i trzeba jej wkladac smoka. o 7 wstaje. o co chodzi? dlaczego sie zepsulo?? wczesniej budzila sie raz okolo 5, dostawala smoka i spala do 7
mój tak tej nocy mi zrobił zapomniałam się pochwalić co godzina dosłownie z zegarkiem na ręku , dawałam mu smoka i spał dalej i za godzinę znowu
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
gratuluje kolejnego zęba

to super

I GRATULACJE WSZYSTKICH ZĘBÓW

Jutro pędzę do apteki po jakąś trutkę na bociany , bo jeszcze słowa teściowej się sprawdzą
kupię coś bez recepty chyba mikroginon? brałam kiedyś i mikroginon i regulon i jasmine i diane i najbardziej mi diane pasowało ale ponoc diane nie można brać za długo.
Nie byłam jeszcze u gina dosłownie nie mam kiedy az już mam wyrzuty sumienia on przyjmuje rano i nie mam co z małym zrobić przeciez z nim nie wejdę do gabinetu będzie patrzył zdziwiony co matka wyprawia
Muszę czekać aż tż wróci to pójdę.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Gmyrelka to masz przeboje
Stary 2010-09-28, 21:27   #1885
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro pędzę do apteki po jakąś trutkę na bociany , bo jeszcze słowa teściowej się sprawdzą
kupię coś bez recepty chyba mikroginon? brałam kiedyś i mikroginon i regulon i jasmine i diane i najbardziej mi diane pasowało ale ponoc diane nie można brać za długo.
Nie byłam jeszcze u gina dosłownie nie mam kiedy az już mam wyrzuty sumienia on przyjmuje rano i nie mam co z małym zrobić przeciez z nim nie wejdę do gabinetu będzie patrzył zdziwiony co matka wyprawia
Muszę czekać aż tż wróci to pójdę.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Gmyrelka to masz przeboje
cholera to pech najważniejsze ze nic mu nie jest a taka sytuacja zdarzy sie u każdej z nas na 99 % może któraś będzie w tym 1 procencie ja juz sie boje na samą myśl

ja w końcu dostałam okres mam tabletki anty ponoc jakies nowe asubtela ? znacie je ?
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-28, 21:42   #1886
libra777
Zakorzenienie

O nie słyszałam o takich

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Ja ostatnią @ miałam 29 i tak się spodziewam następnej dlatego chcę zacząć brać od razu
Stary 2010-09-28, 21:46   #1887
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a za to moja teściowa jest chyba nienormalna ostatnio jak była u mnie to stwierdziła ze przydała się jeszcze dziewczynka, a ja coooo? a ona a co że wielce się przemęczyłam a ja na to że zaludnianiem świata to ja się nie zamierzam zajmowac jak co niektórzy (ją miałam na mysli bo ona miała 6 ale już nie powiedziałam ) niech mi nie pieprzy więcej bo jej powiem coś jeszcze.
Twoja to jakaś wyrozumiała
Miała swoich 2-ke dzieci. To były czasy kiedy kobieta musiała sobie sama radzić z dziećmi (mąż nie brał w tym udziału). Nie miała pomocy z żadnej strony, ani mamy, ani teściowej. Była dodatkowo hydraulikiem, elektrykiem, malarzem i innymi . Jedyną rozrywką były wczasy 2 tygodnie w roku (też z dziećmi).
Stary 2010-09-28, 21:47   #1888
P0P70
Zakorzenienie

Aneczkka- super wiadomości. I wiem co mówię bo ja także czekałam na takie same.

Libra777 - dobrze że nic się nie stało. Ni i witaj w klubie tych nieuważnych matek. Moja zaliczyła 3 upadki. 2 z łóżka i 1 na schodach. Na szczęsie wyrodna matka oddała dziecko pod opiekę babci i teraz dziecko już nie ma upadków.

Asiulka - Gratulacje dla Werci za zębiszcza

Idę spać bo jestem wykończona tą pogodą. A w czwartek jadę do małej.
A dzisiaj to zamiast siedzieć w pracy to pojechałam sobie na zakupy do Arkadii. Sobie prawie nic nie kupiłam- denerwuje mnie moja "zgrabna" sylwetka. Wiec jak tylko zobacze się w lustrze to mi się odechciewa czegokolwiek . Ale nakupowałam trochę małej.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:54   #1889
libra777
Zakorzenienie

Izazula moja tez sama wychowywała , bo teściu zmarł na zawał jak chłopaki byli mali najmłodszy miał chyba 3 lata i pewnie nie chce żebym miała lepiej
Pop no myślałam że mnie to minie cholera jak to niedużo trzeba ułamek sekundy
Ze schodów ostatnio tez poleciałam ale sama biegłam w skarpetkach i się poślizgnęłam na połowie schodów i zlądowałam na dół i od razu sobie wyobraziłam jakbym to z Mikiem leciała już nie biegam w skarpetkach po schodach
Stary 2010-09-28, 21:56   #1890
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
no wlasnie, a nie jest tak, ze przy katarku normalnie trzeba na dwor lazic?

ferrou tez glosowalam, juz daaawno

POP jak moglas wysmiac meskosc zwojego TZta.. przeciez to byla butow wina!!!!!!

moje krzeselko ma taka cerate jakby, ale grubsza i jakos to sie nie slizga.. za to mega wygodne do czyszczenia!
pewnie że wyłazić dziecku na dworzu się lepiej oddycha a katar to nic złego . przy małym katarku nawet szczepić można . ja bynajmniej wychodze z Szymkiem jak ma ( Ola jeszcze nie miała ) i antybiotyku nigdy nie brał i nigdy nie był powarznie chory . Nie wychodze tylko jak ma gorączke , kaszel i katar nie są dla nas przeszkodą

Cytat:
A ja, jak juz kiedyś pisałam, mam krzesełko drewniane, po starszym synu, z opcją rozłożenia go na krzesełko i stoliczek. I mam nadzieję, że za rok Ola nadal będzie też niego korzystać. Ten wariant mi ciągle odpowiada, jest praktyczny i "wielofunkcyjny", a ja przecież nie mogę sobie pozwolić na zagracanie i tak małego mieszkania.

Pochwalę się - listonosz mi uprzejmie przyniósł mandacik
Wracaliśmy o 3ej nad ranem w z nad morza, no i jechałam "ledwie 79", przejeżdżaliśmy przez małą mieścinę. I nagle dostałam jakimś czerwonym fleszem po oczach. Się zdenerwowałam... Przekroczyłam prędkość raptem o 19 km. To mój pierwszy mandat i pierwsze punkty - 100 pln plus 2 punkty
A jakie piękne zdjęcie mi zrobili, jakie wyraźne Chyba zeskanuję, wrzucę do galerii i będzie się wyświetlać w naszej elektronicznej ramce na zdjęcia jako pamiątka z wakacji...
Nie wiecie może kiedy te punkty mi zejdą? Za rok? Od dnia przekroczenia, czy inaczej się liczy? Bo wstyd mi trochę, że je mam.
czemu wstyd ?
Ja najwięcej miałam 10pkt i to dostałam je na raz , nasze drogi i brak autostrad to wstyd a nie punkty za głupie radary .

Cytat:

daje ale tylko owoce i warzywa narazie jedno i dwuskładnikowe , bo lekarka powiedziała żeby już jej dawac bo mniej przybierała dostawała też kleik ale narazie nie daje . Pije też soczki przekonała się wkońcu na herbatki nawet nie spojży i dobrze bo tam sam cukier

Cytat:
A ja od wczoraj pracuję nad poszukiewniem pracy. Uzupelnienie CV, nowe listy motywacyjne. Dzisiaj już rozesłałam i zobaczymy co będzie. Teraz będę sprawdzać ogłoszenia na bieżąco i słać swoje aplikacje.

.
Ja kiedys dostałam CV od laski - do sklepu na całą kartke zdjęcie ( czarno - białe takie mniej wyraźne ) całej sylwetki w kiecce dość krótkiej a na tym tle napisane CV .. oczywiście chyba się domyslasz że poszło do kosza

Cytat:

nigdy nie zdazyło Ci się krzyknąc na kota ?
Jakoś nigdy nie miałam czasu na takie analizy , ale na swojego kilka razy krzyknełam jak coś nawywijał .. ale skubaniec wiedział od razu i jak kot POp się chował . skoro wie że robi źle po co to robi ?
rzeczywiście jak z dzieckiem . dobrze ze teraz nie mam zwierza bo jakbym miała analizować jeszcze czy nie zestresowałam kota to bym chyba sama wyladowała w wariatkowie dzieci wystarczą

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Byłam tam kiedyś i stwierdziłam że jest to wyśmienite miejsce dla dzieci. Bo tam w większości hoteli jest organizowana opieka nad dziećmi, różne gry i zabawy. Tylko to już ze starszymi dziećmi. JEdyny problem to ta flora bakteryjna. Oczywiście trochę tam chorowałam ale ja to mam dość słaby żołądek.
I pytałaś o Wiedeń. Jest przepiękny i jest co zwiedzać. Ale moim ukochanym miastem w Europie jest Rzym.
do rzymu nie dotarlismy bo za daleko nam było jeszcze z dzieciakami a za tunezje dzięki kolejny plusik do tego żeby tam lecieć .
a widze że wycieczki wcale nie sa drogie
Cytat:

Ło matko współczuje

My w ikea byliśmy kupiłam małemu kołdre i kolejke drewnianą .
jestem wsciekła wycofali łóżko które ma Szymek a takie samo za jakiś czas miał być kupione dla Oli . Mój pięknie rozplanowany pokój poszedł się ***...... musze wymyśleć dla niej potem coś innego ew kupić jasne i zabejcować .. wwrr szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo bym nabyła i by sobie czekało na strychu w paczce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości