pomóżcie mi coś z tym zrobic bo oszaleje... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 16:38   #1
emancypantka
Raczkowanie

pomóżcie mi coś z tym zrobic bo oszaleje...

Mam do Was wielka prośbę pomóżcie mi coś z tym zrobic bo oszaleje...

Prowadze dość ustabilizowane życie mam narzeczonego i planujemy wspolne życie.Podjęłam wybór drogi życiowej i od jakiegoś juz czasu zajęłam się dziedziną naukową a ostatnio miewam pewne sny...
Praktycznie od jakiegoś czasu co noc snią mi sie albo zakonnice albo bracia zakonni kościoły zakony i inne tego typu miejsca sakralne...
zaczeło sie niewinnie bo na poczatku w snach dość często rozmawiałam z zakonnica potem z jakimś księdzem albo zakonnikiem potem z nocy na noc tych zakonnic przybywało aż dzisiaj w nocy była ich doslownie plaga.... dlaczeg pisze plaga bo było ich chyba z tysiąć w habitach a ja między nimi.
Jakiś czas temu chciałam zostać siostra zakonną jednak nie czułam tego powołania poprostu ot tak sobie myślałam "fajnie by bylo" jednak z czasem poznalam miłosć swojego życia i ustabilizowałam swoje życie... a tu te sny teraz... te zakonnice mnie prześladują. Dziś w nocy jedna wypchneła mnie z ławki podczas modlitw. Jak myślicie czy to jakiś znak co to może oznaczać? czy moja przeszłość czyli chęć pójścia do zakonu powróciła w podświadomości... Ja naprawde nie chce isc do zakonu, dlaczego te zakonnice i zakonnicy mnie sie tak uczepili ;/ ja już nie chce o nich śnić ani miec z nimi nic do czynienia. Innej nocy zakonnik popchnął mnie na niepełnosprawnego chłopca i idiotycznie sie śmiał....

Myślałam że zakonnice i zakonnicy chcą mi poprzez sen coś przekazać ale co?? Jak się ich pozbyć całkowicie raz na zawsze by mnie nie dreczyli ;/
Nie radze sobie........
przepraszam za haotyczność wpisu i prosze o wyrozumiałość

Edytowane przez emancypantka
Czas edycji: 2010-09-28 o 19:50
emancypantka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 16:47   #2
gringolada
Zadomowienie

Dot.: pomóżcie mi coś z tym zrobic bo oszaleje...

moim zdaniem te sny sa dlatego ze ciagle myslisz o tych zakonnicach. nie mysl tyle o tych snach i nie skupiaj sie nad ich sensem a skoncza sie. zyj normalnie i nie przejmuj sie tymi snami. z czasem znikna
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 16:49   #3
Deede
Zakorzenienie

Za dużo Freud'a czytasz. Zygmuś to przeżytek.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 16:55   #4
emancypantka
Raczkowanie

w sumie na to wychodzi, że im wiecej o nich myśle to tym większa ilość tych habitów mnie nawiedza... okropieństwo nikomu tego nie życze!!!

"Zygmuś Frojdzik"- fakt kręci mnie gościu
Stary 2010-09-28, 17:12   #5
skazana_na_bluesa
.

najlepiej, zebys przed snem nie myslala o tym, ze znowu bedziesz miala sny z zakonnikami tylko myslala o czyms przyjemnym, o czym chcialabys snic nie ma sie co przejmowac takimi snami
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 19:36   #6
anna boleyn
Raczkowanie

GG do anna boleyn

takie powtarzające sie sny są wynikiem twojego częstego rozmyslania o tych zakonnicach.ja tak miałam jakies pół roku temu,sniły mi sie osoby opętane. często o tym myslałąm i wiem ze to wina mojej wyobrazni, takze radze zmienic nastawienie i nie zamartwiac sie tym, gwarantuje ze przejdzie. tylko po prostu staraj sie zapomniec.
anna boleyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 20:00   #7
preetamsingh
Zadomowienie

Wydaje mi się, że nie należy przywiązywać zbytniej uwagi do snów. Może sa one odbiciem naszych lęków, smutków, rozmyślań czy stresów, ale chyba nie są wyznacznikami naszego życiowego powołania...
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 20:59   #8
Clemence
Zakorzenienie

Tez mi sie tak wydajer jak u pretamsingh.. to nie jest zyciowe powolonie zdecydpwanie.jezelio jestes szczesliwa,tpo nie sadze,zeby to ppowino miec wplyw na Twoja dzisiejsza osobe i stan.
Tak jak radza dziewczyny- mysl o czyms milym albo zrob aktywny dzien,zebys jak wrocisz padla- to nie zdazysz o tym myslec zbyt wiele powodzenia!
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 08:17   #9
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emancypantka Pokaż wiadomość
Dziś w nocy jedna wypchneła mnie z ławki podczas modlitw.

Innej nocy zakonnik popchnął mnie na niepełnosprawnego chłopca i idiotycznie sie śmiał....

Myślałam że zakonnice i zakonnicy chcą mi poprzez sen coś przekazać ale co??
Hehe a moze oni Ci poprostu zazdroszcza ze jednak zmienilas zdanie i teraz sie mszcza
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 08:48   #10
marcjannak
Raczkowanie

znalazłam to:

http://www.sny.net.pl/module-pnForum...1-start-0.html

Nie interpretowałabym dokładnie tego snu jako powrotu do myśli o byciu zakonnicą. Poczytaj, może Cię na coś naprowadzi.
marcjannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 09:06   #11
anuleczka2
Zadomowienie

Sprawdziłam w senniku - zakonnica = nieudane plany .Ale to tylko sennik,nie ma się czym przejmować .
anuleczka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 09:38   #12
Irmisia
Raczkowanie

A według sennika w którym ja zawsze sprawdzam to:
ZAKONNICA
ujrzeć: ostrzeżenie przed świętoszkowatością
być albo stać się nią: szczęśliwe małżeństwo albo miły dom
obcować z nią: zmiana dotychczasowych stosunków albo nowy zawód.
KAPŁAN
ujrzeć: długie życie
widzieć wielu: wyjdą na jaw jakieś tajemnice, sprawy
zobaczyć zakonnika: prawość, uczciwość determinują życie.

W każdym bądź razie bez obawy
Irmisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 09:47   #13
Deede
Zakorzenienie

Jezu, tu nie ma wielkiej tajemnicy - dziewczynie śnią się zakonnice, bo planowała - myślała o wstąpieniu do klasztoru. A teraz ma dokonać zmiany, która tamtą ewentualność raczej przekreśli. Gdzieś w zakątku mózgu czai się obawa, czy aby dobrze postępuje, bo "a co jeśli mi się odwidzi?". I tyle. To nie jest żadna przepowiednia, proroctwo, ostrzeżenia czy coś.

Wg Freuda to pewnie miałabyś ukryte pragnienie lesbijskich orgii (zakonnice to kobiety i to grupowo chodzące) i zapewne kompleks braku penisa - bo wszystkie kobiety mają kompleks barku penisa, a zwłaszcza te, które chcą być w organizacji, w której o wszystkim decydują faceci - do tego w celibacie..
(Freudowi nawet szafa kojarzyła się z seksem - no gościa nie można traktować serio. Ewentualnie jako potwierdzenie własnych teorii - człowiek mający problemy w sferze seksualnej, projektuje tymi zaburzeniami / zahamowaniami na wszytko i wszystkich dookoła)

Stary 2010-09-29, 09:53   #14
emancypantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcjannak Pokaż wiadomość
znalazłam to:

http://www.sny.net.pl/module-pnForum...1-start-0.html

Nie interpretowałabym dokładnie tego snu jako powrotu do myśli o byciu zakonnicą. Poczytaj, może Cię na coś naprowadzi.
dziekuje przeczytałam
cyt: "Być może też zakonnica pojawia się by uświadomić Ci, że życie przepełnione jest smutkiem i ważne jest , by ten smutek zaakceptować
w myśl pięknej buddyjskiej zasady- " Zycie to radosne uczestnictwo w smutkach świata" 1

1. http://www.sny.net.pl/module-pnForum...1-start-0.html

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
;-)
dobra olewam to Macie racje im wiecej sobie głowe tym przepełniam tym gorzej

dziekuje kobietki
Stary 2010-09-29, 10:13   #15
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emancypantka Pokaż wiadomość
dziekuje przeczytałam
cyt: "Być może też zakonnica pojawia się by uświadomić Ci, że życie przepełnione jest smutkiem i ważne jest , by ten smutek zaakceptować
w myśl pięknej buddyjskiej zasady- " Zycie to radosne uczestnictwo w smutkach świata" 1

1. http://www.sny.net.pl/module-pnForum...1-start-0.html

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

;-)
dobra olewam to Macie racje im wiecej sobie głowe tym przepełniam tym gorzej

dziekuje kobietki
Im więcej o tym myślisz, tym bardziej te sny nakręcasz i robi się błędne koło, jeśli chce się z nich wyciągać wnioski.

Stary 2010-09-29, 11:11   #16
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Im więcej o tym myślisz, tym bardziej te sny nakręcasz i robi się błędne koło, jeśli chce się z nich wyciągać wnioski.
Zgadzam się

Po za tym, idź do kościoła się pomodlić i poproś Boga o szczęśliwą przyszłość i szczęśliwe małżeństwo....myślę że pomoże
triolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości