|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Na pocieszenie dodam, że Martysia ma właśnie 14 miesięcy (no bez paru dni ), nie chodzi jeszcze i dopiero zaczęła gaworzyć więc idą łeb w łeb a nawet Antosiek wyprzedza
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Nie witałam się dziś jeszcze. W niedzielę zrobiliśmy sobie wypad we trójkę. Teraz małż będzie pracował w weekendy więc chcieliśmy wykorzystać wolny czas. Pojechaliśmy do Augustowa popływać statkiem Mała rozrabiała cały czas a my za Nią biegaliśmy. Wróciliśmy umęczeni jak nic ![]() Karmiła łabędzie swoimi chrupkami i się cieszyła ![]() Idę zerknąć co w tv. Nic mi się nie chce. Ciekawe kiedy Kasia zawita z wieściami? ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Aaa Angy ja dziś w h&m widziałam te sweterki co chciałaś ale były tylko zielone i różowe. Unholy ja już mówiłam super laska z Ciebie
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane
![]() Ja po prostu nie lubie, jak mi sie wyznacza jakies terminy/granice, szczegolnie, ze do tej pory bylo mowione, ze cisnienia nie ma i ze ma czas. Tez mysle, ze sobie poradzi, szczegolnie, ze zaczyna sie sam puszczac i robi pare krokow, gdy mowie"chodz do mamy" i powtarza slowka, szczegolnie po polsku, moze nie jest to idealnie, ale potrafi. Zreszta dzieci dwujezyczne zazwyczaj mowia pozniej... Po prostu zasiano we mnie ziarenko watpliwosci, bo do tej pory bylo wszystko "dobrze", a nagle juz nie jest az tak dobrze. Pytala sie, czy potrafi sortowac klocki ksztaltami i czy pokazuje wszystkie czesci ciala. Nie robi tego, ale tez go tego jakos specjalnie nie uczylam, no i teraz martwie sie, ze powinnam. Ja jakos nie lubie tresowac dzieci (pokaz to, zaspiewaj to, fiknij koziolka itp ), wole, aby uczyl sie przez zabawe itp. Antonio wie oczywiscie co to reka, co to noga, a co wlosy, ale nie pokazuje. Lyzeczka tez potrafi sie obsluzyc, ale sie nia nie najada, musze mu pomagac, a o to rowniez pytano... Ech... Najbardziej boje sie, ze powiedza mi, ze jest opozniony, a ja go traktuje jak normalne, zdrowe dziecko ![]() Tyle. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- ja rowniez czekam na wiesci od Katarzynki
|
#4504 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja tez mysle ze maly ma jeszcze czas. Amelka kszztaltami tez nie dopasuje |
|
|
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zazdroszczę![]() ładnie Cytat:
![]() ...... Pisałyście do Kasi? Zaraz napiszę bo też ciekawa jestem...myślałam że relacja już będzie jak wrócę ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Fajny teścik...ja śpi Twoje dziecko Polecam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-28 o 20:58 |
||
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą też specjalnie go tego nie uczę - mamy takie zabawki, gdzie trzeba wrzucać kształty w odpowiednie miejsca, ale moje dziecko nie usiedzi na miejscu tyle, zeby wszystko powrzucać - zwykle ja wrzucam, a on wyrzuca i tak wygląda zabawa ![]() części ciała też nie pokazuje tylko ew jak go ubieram i mówię "daj noge/stópkę..." to daje i nos pokazuje (bo to z książeczki "Pan Hilary") i tyle najada się owszem, ale palcami łyżeczką raczej miesza i odwróconą wkłada do buzi, więc raczej by się nie najadł ![]() nic się nie martw - mój synuś chodzi do przedszkola i spędza tam czas ze starszymi dziećmi i widzę u niego duże postępy, ale te ich wymagania są chyba trochę na wyrost ![]() z tych rzeczy "wymaganych" to mój Tomek tylko chodzi (a raczej biega )dźwięki naśladuje, ale to raczej tonacja mojego głosu i nie wszystko powtarza dokładnie poza tym nie tańczy, nie śpiewa i nie recytuje ![]() nic się nie przejmuj - jestem pewna, że dostarczasz Antosiowi tyle stymulacji ile trzeba
|
|
|
#4508 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć wiem, że jak się nie używa języka to zaraz się zapomina, ale chcę być gotowa jeśli kiedyś będę musiała znów wyjechać do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to niesprawiedliwe Miło ![]() Cytat:
bez przesady to nie jest wyznacznik czy mała się dobrze rozwija jak pokazuje gdzie udo łydka itd łyżką jeść nie umie Amelia nie gorączkuje na szczęście po tym szczepieniu, ładnie się bawiła i o dziwo apetyt miała. Odpukać ![]() Gdzie ta Kasia
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..przy ubieraniu mówię żeby dała rączkę albo nóżkę to daje...i to wszystko... Na pewno nie powiedzą że Antonio jest opóźniony bo jak widzisz Nasze Dzieciaczki też wszystkiego nie potrafią co niby powinny...nie smuć się ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Kasia odpisała: No jakoś mi niepodrodze na wizaz. Zaraz postaram się wpaść i wam naklikać ![]() Kaśka a My tu się niecierpliwimy...normalni e
|
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinka zrobiłam test wyszedł mi dobry sen, a Tobie ?
![]() Zgłodniałam idę do lodówki
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że w tym wieku większość dzieci tak sypia więc jest ok![]() A dokładnie tak: Wzorzec snu Twojego dziecka jest podobny do występującego u innych dzieci w tym samym wieku...no i dalej rady ![]() Smacznego
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-28 o 21:23 |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Karola zrobiłam test, wyszło że Oliwia ma "dobry sen"
to by się zgadzało.Ja zmykam spać. Dobranoc, jutro zajrzę, mam nadzieje ze już będą informacje od Katarzynki
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia kochane mamy Dzieciaczki
![]() Tyle dziewczyn Naszych Nas podgląda a żadna się nie odezwie...oj nieładnie
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
Generalnie mysle tak jak wy. Boje sie tylko, ze mi zaszufladkuja w tym grudniu ![]() Juz nie marudze. Ide robic tescik o spaniu
|
#4515 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Amelka zasnela - a z testu wyszlo ze czas na wlasne lozeczko i ze od 6 m-ca zycia w nocy nie powinna sie budzic na jedzenie
|
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, juz klikam,dajcie mi chwilkę na odsapnięcie
bo chyba pamiętacie ze mialam na dzis badania o zdolnosc do pracy,bylam w pracy no i jeszcze u moich rodziców z szampanem bo nic jeszcze nie wiedzieli do dziś tak więc wg USG wynika że u mnie to jest 4tydz a nie 6 jak wynika z ost @ no i tu są takie opcje: -albo zaszłam w dni niepłodne-co jest wielce prawdopodobne -albo ciąża jest za słaba i albo się utrzyma albo dogoni, albo będzie wciąż o 2tyg za mała. Moja siostra synka np.miała całą ciążę za małego o 3tyg W związku z tym nie słyszałam dziś serduszka a widziałam sam pęcherzyk. Ostrzegł mnie też dr, że mogę plamić, bo tak jak z L odkleja mi się kosmówka więc mam duphastonik i następna wizyta za 2tygTak więc wynika że seria testów w aptece wcale nie była zła, tylko ja później zaszłam, a próbowałam im wmówic nie wiadomo co Dziś właśnie ten test, kupiony przeze po raz 6ty pokazał II kreski
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszamałam kanapki ![]() Dziewczyny oglądają pewnie M jak m ja też zerkam
|
|
#4518 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o wreszcie kochana jestes. a na te odklejanie sie tej kosmowki to ten lek pomoze i czy to cos groznego jest? bynajmniej dbaj o siebie i fasolke |
|
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzynka00 w takim razie musisz się oszczędzać, a duphaston na pewno pomoże
|
#4520 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat znowu cos yhhh
mam nadzieje, ze jednak wszystko bedzie ok i nie bedziesz musiala sie tak oszczedzac jak z L tymbardziej, ze teraz masz mniejsze mozliwosci
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
a mój mąż wyszperałam jakiś kalendarz małżeński i wyrachował że od zapłodnienia właśnie mija 4tyg
![]() No ok, może i mija, ale to powinno tak i tak być widac ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Skierko to jest lek o szerokim zastosowaniu.Biorą go kobiety ktore maja problem z zajsciem, biora go tez na wywołanie @, ja go biore na zagnieżdżenie.To jest hormon-progesteron ktory to wszystko ulatwia. Brałam go z L do 3mc i tu pewnie bedzie podobnie. Pamiętam że wtedy mi się to tam "zabliźniło" i nie było żadnego zagrożenia, ale ogólnie to jest zagrożenie, bo nic nie trafia do bobasa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4522 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mocno mocno trzymam kciuki na pewno bedzie ok |
|
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak wrażenia z oglądania fasolki? Jakieś dreszczyki? Bądź dobrej myśli i dbaj o Was...Dzidziol nawet jakby miał być teraz mniejszy to nadrobi...ma silną Mamę to też bedzie silny ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
teraz też będzie ok tylko gorzej z oszczędzaniem się...ale niestety Mąż bedzie musiał więcej pomagać
|
|
#4524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest absolutnie opóźniony Zu też nie dopasowuje sama kształtów, czasem Jej się uda Wszystkich części ciała też nie pokazuje, ale ja Jej tego za specjalnie nie uczę, tylko tak jak dziewczyny - przy ubieraniu, albo jak misiem/pieskiem bawimy się czy lalką to zdarzy się. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu bedzie dobrze, zreszta nie ma innej opcji
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za ciebie i fasolke Gorgulku
|
|
#4527 |
|
Rozeznanie
|
Mariolu nie martw sie Antos napewno nie jest opozniony . Daniel tez nie potrafi sortowac ksztaltow, pokazuje jedynie nosek , buzie i oczko , no i lyzeczka tez jak narazie by sie nie najadl. Chodzi jakos od miesiaca i tez zaczynal od paru kroczkow do mamy
![]() Kasiu trzymam kciuki , zeby wszystko bylo dobrze . Odezwalam sie , wiec Karola nie bij .
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
wsuwam szybko śniadanko- Martynka ma nowy trening rano - grzecznego siedzenia w kojcu kiedy mama je i wizażuje z rana ;-) Na razie nawet dobrze jej idzie ![]() Kasiu mocno trzymam kciuki, żeby tym razem jednak bez większych problemów się obyło, dbaj o siebie i bąbelka ![]() czeko- przyszedł Ci termometr? Jesteś zadowolona? Ja ci powiem że u nas rewelacja - mała nastawia sama ucho do mierzenia Test na temat snu też zrobiłam - Martynka śpi wzorowo i nie potrzebujemy rad
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-09-29 o 07:02 |
|
|
|
#4529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jest nadzieja na czarne ![]() Trzymajcie rękę na pulsie dziewczyny ![]() Dzięki za pamięć Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny pisały większośc dzieci nie robi jeszcze tych rzeczy, o których pisałaś. Nie zamartwiaj się, skoro mówisz, że robi już sam parę kroczków, to tylko chwilka jak zacznie biegać. Reszta sama przyjdzie Cytat:
Cytat:
, oszczędzaj się i wykorzystuj małża ile się da![]() Dzien dobry, pochmurno, wietrznie, deszczowo To nie jest to, co tygryski lubią najbardziej![]() Lece robić test na spanie
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariolka nie martw się
Jak proszę by coś zrobił lub powiedział, a nie potrafi, to albo udaje, że nie słyszy albo odwraca się na pięcie i idzie sobie. Wiem, że zamartwiasz się z wiadomych względów, ale będzie dobrze Katarzynko dbaj o siebie i o dzidzie Trzymam ![]() Karola robiłam test snu i wyszedł mi zakłócony sen, miałam problem z odpowiedzią na połowę pytań, bo u nas każda nocka to loteria ![]() --- Wszystkie kości i kosteczki mnie bolą po dzisiajszej nocy, Maciuś dał popalić. Ehhh... a wyników, jak nie było tak nie ma ![]() Znowu czeka nas dzień w domu, bo deszczwo, szaro, buro i ponuro jest za oknem ![]() Dopijam kawkę sobie...
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-09-29 o 08:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

), nie chodzi jeszcze i dopiero zaczęła gaworzyć
więc idą łeb w łeb a nawet Antosiek wyprzedza

NIE LUBIĘ TROLLI

Choć wiem, że jak się nie używa języka to zaraz się zapomina, ale chcę być gotowa jeśli kiedyś będę musiała znów wyjechać do pracy 
to niesprawiedliwe 

więc mam duphastonik i następna wizyta za 2tyg
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Trzymam 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY