|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Shpilciu: a dlaczego nie pracujesz? Ta umowa na miesiąc się skończyła i nie zaproponowali nowej?
Cuciola: niezły wynik! Ja jestem dumna, że lada chwila zejdę poniżej 100 sztuk (a zawsze, czyli od ok 3-4 lat miałam grubo ponad 100, więc sukces ). Zastanawiam się, skąd taka liczba - zapasów nie mam jakoś STRASZNIE dużo (bywało gorzej), choć malutko też nie Na pewno najwięcej mam żeli pod prysznic: 16 szt, ale dwóch mam już końcówki. Smarowideł do ciała (takich "zwykłych") mam 8, więc nie najgorzej. I to tyle takich większych ilości. Specyfików do włosów nie mam dużo: 3 szampony (w tym 2 Aussie kupione w UK), odżywki 2 (też z Aussie), 1 serum z Avonu, olejek Himalaya (kiedy on się skończy) i 1 maska do włosów, czyli łącznie 8 sztuk, a z lakierem 9, a ktoś tu pisał o sporej dwucyfrowej liczbie Tak patrzę na moją tablekę, w której mam wszystko ... Smarowideł do twarzy mam sporo - kremy, serum z Avonu daje liczbę 8 sztuk!! O masakra! Nawet nie wiedziałam, że to tyle będzie, no ale tak, uzbiera się, bo mam krem który używam codziennie (z wit E z Superdrug), 2 kremy Vichy z akcji Wizażowej, 2 kremy zimowe z Avonu czekające na mrozy, krem brązujący na noc z Bielendy (nieługo się skończy), karotenowe z Bielendy na noc w zapasie za Bielendowe jak się skończy no i serum z Avonu. Nad maseczkami tez musze poprawcować bo mi się ich namnożyło - 7 sztuk! Z czego 2 na wykończeniu. BU, Mazidła itp licze osobno i "tego" mam zaledwie 6 szt
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-09-28 o 21:08 |
|
|
|
#992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie często koleżanki mówią, że mam ładną kreskę ostatnio mam tylko kreskę zwykle... bo ja takie wymyślne to tylko na randki czasem (chociaz poniechałam bo Sylwestrowy woli subtelną mnie ) i na MM, dla zabawy, ale może przyszaleje w tym roku trochę bardziej ![]() Cytat:
![]() ![]() sama nei zostaniesz, zawsze znajdą się kolejne nałogowiczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cuciolku jesteś wyleczona
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wersję zieloną i zadowolona nie jestem.
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz widze ze tez jest jakis za 29zl ale przesylka 9zl. Jak wpiszesz effaclar duo to znajdziesz![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- A i w tubce pełnowymiarowy.
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
orientacyjne, nie wiem czy rzeczywiste nie są większe
jak będę zdrowa to będę się znów malować
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się w tym miesiącu pozbyłam podkładów i bardzo dobrze (jeden dostałam za darmo i mi nie pasował, drugi kupiłam jakiś czas temu i też mi nie pasował, teraz mam 1 normalny i próbki mineralne )bronzer mi się pokruszył ![]() bilans wrześniowy mam już w sumie zrobiony, przez dwa dni mogę co najwyzęj jeszcze zużyć maseczkę czy kolejną próbkę
|
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki może kiedyś będzie mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetny cel Cytat:
|
||||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju to razem 8 a bronzerów mam 5 z czego 1 w kulkach ale idzie zima a wtedy zawsze maluję się podkładem i schodzą gorzej latem
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym nie musieć się tynkowac latem :x
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
ja im mniej się maluję tzn podkładem tym mam ładniejszą cerę
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko to moze polecisz jakis niedrogi i dobry eyeliner??
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odzywke do wlosow kupila tesciowa wiec jest w lazience jako wspolny kosmetyk bo kazdy uzywa z Tz-tem wlacznie (ma dlugie wlosy) Jak kupie swoja to oczywiscie dolicze do zbioru. Chce wogole jeszcze dokonczyc te otwarte kosmetyki i wrocic do wyprobowanych i dobrych,ktore polubilam. W niektorych kategoriach jeszcze musze poszukac kwc Hosenko powolutku i ty tez zejdziesz z zapasow. Jak kusi was kolejny zakup to myslcie sobie ile kasy zamrozonej macie w tych kosmetykach. Ok maly zapasik ale tak po 2 gora 3! wiecej to ja juz mowie NIE! Na pewno zrobie znow zapas polskich kosmetykow jak bede w domciu Odnosnie smarowidla do ciala to chce kupic Nivea Soft nowa wersje..ma dobre opinie na kwc a uzywalam go kiedys jak mialam 15 lat. A ja zima to bym sie mogla wogole nie smarowac bo mi zimno Maseczka przyjdzie mi z Avonu-kwiat lotosu a tak to kupuje sobie saszetki: mam do wyboru do koloru w ten sposob a szybko sie koncza i nie stoja mi buteleczki w lazience ![]() Czas inwestowac pieniazki w cos innego niz kosmetyki Musze uzupelnic szafe ale calkiem racjonalnie a reszta pojdzie na jazdy konne Maliniarko wyleczona to bede jak ogarne kolorowke... |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola: u mnie chodzi o to własnie, ze nie mam zbyt dużo zapasów
Więcej mam w uzyciu.
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Nuynko, ja liczę na to, że minerały poparwią mi buźkę trochę
i może wtedy będę coraz mniej na nią nakładać, bo na razie to straszę ludzi z tańszych z Golden Rosa są dobre całkiem ale ja najbardziej lubię żelowy liner G&G z Oriflame, tylko do niego potrzebny jest jeszcze pędzelek, bo on jest w słoiczku Ale tak w ogóle eyelinerowego doświadczenia za bardzo nie mam, bo wolę kredki ![]() cuciolu ale kolorówka to zupełnie inna sprawa
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam problemy z określeniem tego, czy ja mam tego wszystkiego dużo czy w sam raz...tak właściwie, to co mi jest potrzebne...
z jednej strony wystarczyłoby mydło, szampon i pasta do zębów. z drugiej strony jestem kobietą i chcę być zadbana... więc jaka ilość jest idealna
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam kilka odsypek minerałów - różne firmy, różne formuły i u mnie były klapą totalną. Nie ważne jak mało bym dawała, a i tak robiły straszną maskę na twarzy, zbijały się, spływały. Do tego podkreslały pory i włoski .... bleee
Od dłuzszego czasu używam tylko pudru sypkiego (teraz akurat bambusowy z jedwabnym + odsypki kaolinu i czegoś jeszcze - nie pamiętam) + brązer. Czasem kładę najpierw jeszcze puder perłowy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-09-28 o 22:49 |
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius. jedna z pierwszych prób mineralnych ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
po co podkład, jak nie ma czego maskować?
|
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hosenko nie wybierasz się może do natury z drugą szafą ?? ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
ja też chcę
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem mam co maskowac, ale nie mam obsesji na tym punkcie. Czasem używam korektora, który i tak w 100% nie kryje, ale przestałam się tym przejmować. Nie pamiętam już po których, ale po niektórych minerałach miałam mokrą skórę. Miałam tez kilka cieni (też z różnych sklepow internetowych) i też nie podbiły mojego serca - wolę sklepowe, bo te mineralne szybko mi schodziły z powiek i zbierały się w załamaniach. No i do tego dziwnie sie czułam ze swiadomością że nakładam "jakis"proszek, a nie fachowe cienie ![]() W tym temacie jestem więc nie wzruszona i mozecie kusić ile wlezie ![]() Nynko: ale ten top coat matujący jest w podstawowej szafie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-09-28 o 22:57 |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli mam wybierać to wolę być trochę "sztuczna" niż cała w kropki ![]() jak się nie musisz malować to dziękuj Bogu
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
A nie lepiej te kropki wyleczyć?
Ja miałam takie 2 czy 3 lata i to w trakcie studiów, że praktycznie co rano budziłam się z nowym syfem. Masakra. Odstawiłam wtedy tabletki anty i cera zaczeła wariować. Na szczęście udało mi się to jakoś opanować - najpierw straszne przetłuszczanie (stosowałam krem biolipidowy Ziaji) a później syfki zaczeły coraz rzadziej wyskakiwać. Wcześniej były to wielkie ropne gule, aż bolały, a teraz jak coś wyskoczy to malutkie i szybkogojace się.
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam święcie przekonana że to z drugiej szafy skoro tak ciężko go znaleźć
ja u siebie i tak nie mam natury w weekend jadę do wawy ale tam znalezienie go graniczy z cudem a poza tym to nie będę miała na to czasu Cytat:
korektor puder róż czy bronzer i jazda chociaż zdaję sobie sprawę z tego że nie wyglądam tak dobrze jak wtedy gdy jestem dokładnie umalowana
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie misi byc tak ze wszystkiego uzywam plus jakies male zapasy zeby nie trzeba bylo isc nagle na zakupy jak cos sie skonczy ![]() ja tez nie polubilam mineralkow... za malo jeszcze mineralow w sklepach,a online nie lubie niczego zamawiac..musze pomacac w sklepie ![]() poza tym wole prasowane rzeczy bo ten proszek to mi sie potem wszedzie sypie ![]() Ale jesli komus sluzy to czemu nie kazdy ma tam swoje upodobania.To samo,nie jestem przewrazliwiona na punkcie skladnikow kosmetykow..jak mi cos sie podoba a sklad mialby przekropny to dalej uzywam na szczescie nie mam problemowej cery to jestem malowymagajaca
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-09-28 o 23:16 |
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, żeby lubić siebie i się ze sobą dobrze czuć w lekkim/mocnym makijażu, czy całkiem bez...ja bez makijażu czuję się źle, a jak mam coś na buzi to łatwiej mi trzymać ręce z daleka od twarzy ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on od razu pozna czy mam twarz malowaną jakoś tak przy nim zaczęłam lubić samą siebie bez makijażu i już nie mam obsesji na punkcie nie wychodzenia bez niego z domu no bo jak ja wyglądam
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zawsze widzi jak coś zmienię, mówi, że w minerałach jest lepiej niż w kryjącym fluidzie A bez makijażu też mnie widział i jakoś nie uciekł ![]() Ja nie jestem zbyt pewna siebie i nie za bardzo się lubię, więc może stąd chęć ukrycia się za makijażem? (ale sobie psychoanalizę strzeliłam ) wiem tylko, że w makijażu czuję się pewniej i nie mam zamiaru z niego rezygnować.
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-09-28 o 23:23 |
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez nie bylo w moich slowach krytyki..ja po prostu mam swoje upodobania ![]() a twoj makijaz mineralkowy mi sie bardzo podoba...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

). Zastanawiam się, skąd taka liczba - zapasów nie mam jakoś STRASZNIE dużo (bywało gorzej), choć malutko też nie

) i na MM, dla zabawy, ale może przyszaleje w tym roku trochę bardziej 

ja też chcę