|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 16
Dziś wszystkim przypadł bonus - 500g. Nawet deszcz mi przestał przeszkadzać
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję pięknie ! kolejne gratulację ... oby tak dalej !Cytat:
pięknie !!!! gratuluję !!ale się dzisiaj posypało super !! aż się białka chce ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- nio to podpisik zmieniam
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Juz tyle stron a ja przegapilam... Masakra jakas!
|
#424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim ![]() Ja po pierwszym dniu diety mam spadek - 1,2 kg Mam nadzieję, że potem też będzie tak ładnie spadać. U mnie pada i pada ten głupi deszcz mam go już dość.
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Od wczoraj zaczęłam dukać od początku, bo sie troszkę zapuściłam i 5 kg mi przybyło:/:/.Wczoraj zaczęłam z wagą 85 kg a dziś jest już.....83,5Mój cel 72 kg!!! Wiem,że z wami mi się uda bo wcześniej żadnego wsparcia nie miałam ani żadnych przepisów!!! MIŁEGO DZIONKA ŻYCZĘ!!! ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Ja w ogóle zaczęłam przygodę z Dukanem 26 kwietnia 2010 z wagą 95kg schudłam 14kg ale 5 mi niedawno przybyło ale tylko przeze mnie się to stało:/:/:/ Teraz wiem,że się tak nie zapuszczę i osiągnę swój cel
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam z tą samą wagą co Ty i mam taki sam cel 72kg!! Ja jestem 2 cm wyższa od Ciebie
Ja w ogóle zaczęłam przygodę z Dukanem 26 kwietnia 2010 z wagą 95kg schudłam 14kg ale 5 mi niedawno przybyło ale tylko przeze mnie się to stało:/:/:/ Teraz wiem,że się tak nie zapuszczę i osiągnę swój cel [/QUOTE]Super! Będę śledzić jak Ci idzie ![]() pochłonęłam dukanowe naleśniki z serkiem, pychota |
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie płakać mi tu tylko dukać dalej grzecznie, bo ![]() No pierwsze słyszę... Nie wiem jak ja się tu uchowałam w takiej niewiedzy ![]() Ale dziś ptasianka śmiga - jedno, co pewne ![]() No! Papcio Duk mówi: Po wzrostach przychodzą spadki. No i przychodzą... Brawo ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- A teraz witam siostry drogie. U mnie dzis STOI. Szkoda, że nie spada, ale dobrze, że nie rośnie ![]() Kostka twarogu wieczorem nie zaszkodziła, ale i nie pomogła. Za to smaczna była na słodko - też pierwszy raz jadłam w ten sposób ser Dziś powtórzymy manewr. Jutro białeczka same, w piatek też zrobię PP - a co, kopa sobie zafunduję, może coś się ruszy wreszcie, bo mnie wkurzenie ogarnia... Dziś mam dzień z ucztą niby, ale nie zamierzam szaleć, po prostu zjem sobie jakiś zwykły obiad. Na przykład pierogi ruskie, których daaawno nie jadłam. I nie nawpieprzam sie ich tylko zjem jak Pan Bóg przykazał normalna porcję i poprawię jakimś deserkiem, np. lodem Twisterem Oj, przepraszam Was, tu chyba nie powinnam takich rzeczy pisać... ![]() Ale lekka irytacja mnie bierze, bo przez dwa tygodnie III-jki nic mi więcej nie spadło, a na to liczyłam Tak więc dwa dni proto w tym tygodniu sobie sieknę i będzie glut - mam nadzieję... Miłego dnia, dziewuszki. |
|
|
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej ![]() Ja dziś zaczynam 3ci dzień diety ![]() Jestem bojowo nastawiona boooooo... -900g !! Czyli po dwóch dniach diety poszło precz 2,900 - 3,400 Bo nie wiem jaką wagą początkową mam się sugerować.. dwa razy waga pokazała 90,2 a dwa razy 90,7 ![]() A dziś jest 87,3
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#429 | |||
|
Zadomowienie
|
Ożesz Ty szalona!!!!! Ale się cieszę, że Ci tak leci na łeb, nas zyję...
![]() A pamiętasz jak płakałaś, że stoi albo rośnie i że już masz dość? No i popatrz... A teraz ja stoję, a kiedyś mówiłyście do mnie "perszing"... ![]() Dzięki, a tak się spełniłam literacko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i sukcesów życzymy ![]() Cytat:
Ja bym tam ta wyższą wzięła jako stratową Zawsze to bardziej imponujący wynik, nie?
|
|||
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem się dziwić, że jedna czy druga grzeszy ![]() Ja wczoraj stwierdziłam że jak babcinym pierogom i szarlotce się oparłam to mnie już nic na tym świecie nie skusi! ![]() I za każdym razem będę sobie powtarzać w chwili słabości... ty czekolado ty, nie zjem cię.. pierożków nie zjadłam to i bez ciebie się obejdę ![]() A ptasiankę to i ja dziś robię ale zamiast kakao dodam kawę rozpuszczalną kombinowałam jak by tu sypaną przemycić ale chyba nie da rady a mam nawet taką z cykorią ![]() Kiedyś kawę z cykorią pili ludzie klasy robotniczej i biedota a dziś ludzie płacą ciężkie pieniądze za to ustrojstwo... kto to widział kawę z sałaty ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Duk Duk
![]() Teścik zrobiony, na szczęście to nie przyczyna spóźniającego się okresu. Chociaż nie wiem czy takie szczęście bo nadal jestem w kropce i nie wiem dlaczego tak jest U mnie od niedzieli spadło 1.2kg ale to w większości na pewno będzie tylko woda która się ostatnimi czasy u mnie zadomowiła |
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej DUKANUJĄCY
.Chciałam tylko powiedzieć,że wysiłki wszelkie ,w końcu zostają nagradzane,bo ja na III-ce po drugim miesiącu mam -3kg,i już wszystko z II-ej fazy utrwalone,zatem obecna III-ka (bo wg Dukana ubytki trójkowe już nie utrwalamy),to już właściwie dla mnie stabilizacja .Mam nadzieję jeszcze troszkę schudnąć i już do Was gościnnie jedynie zaglądać. Osobiście dla mnie ta faza może być na stałe,bo nie komplikuje mi życia,a dobre nawyki z II-ej fazy w mojej kuchni na co dzień towarzyszą. Coraz więcej nabywam produktów pełnoziarnistych,i odkrywam ich pełne walory nie tylko dietetyczne,ale i smakowe... A dla tych,co czasem grzeszą,powiem na pocieszenie,że na 100% "wierna"Dukanowi też nie byłam,ale z racji tego,że na max do 10 kg chciałabym schudnąć,to czasem na małe "coś więcej" sobie pozwalałam. .... zatem bez załamek do przodka (widzę,że koleżanki podpatrując mnie,zataczają szersze koło "dukanowe")...he,he ))).
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-29 o 09:34 |
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam ogromny problem.. Dopiero 3dzień jestem na diecie a nie mogę już patrzyć na białko.. wolę nic nie jeść niż białko bo po prostu mam wrażenie, że je zwrócę.. Zawsze jadłam b.dużo owoców i strasznie mi ich brakuje.. Czy po jakimś czasie można się do tego białka przyzwyczaić??? |
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U mnie nie ma czym sie chwalic tzn waga spada, ale i tak jest duuuuużo wyższa od mojej najnizszej dukanowej no, ale coż, nikt do grzeszenia mnie nie zmuszal
|
|
|
|
#436 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
![]() Niby nie jetsem na diecie dukana, ale troszkę przepisów sobie od niego ukradłam^^ ![]() Mam takie pytanko, bo strasznie przyzwyczaiłam się do tego,ze nadrugie sniadanie (ok10:00) jem placki otrębowe, fakt na patelnie daje jedną krople oliwy, rozsmarowuje wszystko,aby placuszek się nie przyklejał,ale czy skoro sa one smazone ( wiadomo nie kapie z nich olej!;p) to czy sa faktycznie zdrowe???? Pozdrawiam WaS
|
|
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Od dziś zaczęłam dietę Dukana, więc będę tu stałą bywalczynią ![]() Stosowałam różne diety, ale bez rezultatu, zawsze wracałam do swojej wagi mój cel to 12 kg! Mam nadzieje, że się uda![]() A tymczasem podrukowałam sobie informacje dot. tej diety i zabieram się do lektury
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też myślałam że bedzie mi strasznie cieżko bez owoców a jak na razie to bardziej mi brakuje pieczywa.Ja lubie jajka białe sery ryby i drób zawsze duzo tego jadłam jak na razie to wszysto zajadam ze smakiem nawet wieśniaki
|
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
DUK DUK chudziny moje
ledwo zyje po dzisiejszym wejsciu na wage.... +1kg, cholera wie od czego ale podpis zostaje bez zmian bo licze ze jutro to pojdzie!!uwaga, odpisuje, bedzie post duzy jak moja szanowna d..a o jaaaaaaaaaaaaaaa, jakie cudaaaaaaaaaaaa ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- no... jak ja bym przyprowadzila kota do domu, to musialabym z nim dzielic sie swoim obiadem, bo TŻ by nie dal kasy na kota
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się zdarzało,że np.wieśniaka miałam dosyć,ale wtedy więcej drobiu,albo rybek jadłam... Za jajkami gotowanymi i jajecznicą nie przepadam na co dzień,ale za to jajka w formie omletowo-otrębowego placka,były dla mnie rarytasem,na śniadanka.... Zatem trzeba wybrać coś dla siebie... Da się żyć czasowo bez owoców i słodkości,szczególnie jak spadek wagi jest uwieńczeniem tych starań ...Ale np.syrop lidlowy 0 %,o którym tu się sporo mówi,może być dodany do wieśniaka,i w pewnym sensie,przypomina smak owocowy i zaspokaja na chwilę jego brak....no coś za coś... Pierwszy tydzień,na diecie,jest najtrudniejsze,potem dukanowanie,zmienia przyzwyczajenia do cukrów prostych zdecydowanie .
|
|
|
#443 | ||
|
Zadomowienie
|
o zesz Ty
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() no wlasnie... a kto ma brzydkiego kota??
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-29 o 10:45 |
||
|
|
|
#444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Ciebie i calej rodzinki Cytat:
zagladaj czesciej do przepisow i umilaj sobie diete, wedlug zasad of course
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałam takich przebojów, dziewczyny, które tu są tez nie miały, może te, które miały to zrezygnowały z diety... Pomyśl, co konkretnie Ci nie wchodzi. "Białko" to brzmi nijako, czyli jak psychiczna blokada. Co Ci nie podchodzi? Ser? Jajka? Mięso? To co jadłaś do tej pory? Może w ten sposób to przeanalizuj... Może się okzać, że masz blokade np. na jajka. No to ich nie jedz. Jest dużo produktów białkowych, mozna coś wybrać... Pozdrawiam i mam nadzieję, że dasz sobie jakoś z tym radę... ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
To czytaj sobie, czytaj. A jak już przeczytasz to jeszcze przeczytaj pierwszy post naszego wątku i zrób sobie test wujcia Duka - link i tłumaczenie też w pierwszym poście. Powodzenia |
||
|
|
|
#447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() tylko przeczytaj na opakowaniu jakie jest ograniczenie!! (pamietam ze 3, ale nie pamietam czy lyzki czy lyzeczki....)
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zatem postanowiłam utrwalić ten mały ubytek już do końca i ewentualnie powrócić na II-kę. Ale zauważyłam,że na tym utrwalaniu waga nie rośnie,a wręcz spada jeszcze i to mnie zmotywowało,by już spróbować do II-ki nie wracać. Szczególnie,że (nie ma co tu bajerować)"wierna"tej fazie na 100% nie byłam... .Zdarzaj ą się zastoje,wzrosty tak w gr.pół -do kilograma przed @,ale w miesięcznym bilansie zdecydowany kliogram ubytkowy jest odnotowanyMam do tej pory -5kg i dukam stabilnie.Wiem,że dla Wielu Dukanek to jest mało zadawalający ubytek 3 miesięczny,ale dla mnie najbardziej budująca jest Stabilizacja ,któ ra mi w tej diecie towarzyszy.
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

gratuluję pięknie !

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

U mnie od niedzieli spadło 1.2kg ale to w większości na pewno będzie tylko woda która się ostatnimi czasy u mnie zadomowiła

do 21.11 -11,5 kg
dla Ciebie i calej rodzinki