|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
nie najada sie po prostu. nie chce za duzo i koniec. pewnie z czasem by jadla ale poki co wole dac sloiczek i zeby zjadla i byla najedzona. no nie wiem moze zle robie
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Oczywiście najważniejsze żeby dziecko najedzone było...ale może jak zgłodnieje to więcej zje
|
|
#4563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jestem dobrej mysli
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Pewnie jej łatwiej, bo mniej gryzienia jednak niż normalne danie. A jakie dajesz, tzn które. Te po roku, duże słoiczki? Staraj się czesciej próbować dawać coś od Was. Ja mam w głowie Bartka, który długo jadł słoiczki i potem nie mógł się przestawić, a poza tym do tej pory nie je wielu warzyw, owoców i innych, bo nie miał dawane jakbył mały i potem już go nie moglam przekonać do próbowania.
|
|
#4565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pani powiedziała - jak przyjdą , to będą ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- No już przesadzają ile można czekać...zwariować możnaAle bądź dobrej myśli
|
|
#4567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no wiem wiem, ale ona dostaje te z duzymi kawalkami tez i po roku kilka. wiem ze to wygodnictwo i wydatek jakby nie bylo - ale wole zeby byla najedzona niz chodzila za cycem... ale prouje dawac swoje i bede probowala to jak z nocnikiem - tesciowa juz dla męza powiedziala ze ona to jak dzieci mialy rok to robily na nocnik, a Amelka ma juz ponad rok i pieluchy - wyklad dostal biedak od mamusi a no i wydatek bo ona nam na te pieluchy daje a jak widze ze Amelka sama idzie i robi na nocnik to ok, ale jak widze ze nie ma ochoty nawet siadac to mam ja na sile trzymac? no ale ona swoje dzieci nauczyla... az mnie trzesie jak przypomne ta rozmowe...ale tak jak pisalam - daje jej swoje jedzenie i je ale nie duzo |
|
|
|
|
#4568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak pytam o czesci ciala to zawsze pokazuje oczy. Wie co to mis i co to ksiazeczka. Te 2 rzeczy zawsze rozpoznaje bezblednie. Nie umie jesc lyzeczka i kiepsko trzyma butelke. Umie chodzic. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4569 |
|
BAN stały
|
jeszcze pyt mam - jakie fajne filmy ogladalyscie i mozecie polecic? sciagam wlasnie troche zeby miec co ogladac - teraz np mam 2 programy ze zwyklej anteny i to nie mam dzis bo cos robia. sciagam jakis horror dziewiate wrota... zapowiada sie na fajny film. lubie horrory
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje.
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Moja Natalka jest jeszcze na sloiczkach. |
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
-Efekt motyla -Ondine -Requiem dla snu Coś dla zainteresowanych: jaki chlebek dla naszych dzieciaczków.
|
|
#4572 |
|
BAN stały
|
co moge wziac na bol brzucha - okres jak karmie? no spa pomoze cos?
|
|
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z nowszych to słyszałam mnóstwo super opinii nt filmu pt. "Kwiat pustyni". Sama niestety jeszcze nie obejrzałam ![]() Magi, Skierka
|
|
#4574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze ponczochy kupic bo nienawidze rajstop najchetn iej to bym poszla w golych nogach ale raczej glupio w pazdzierniku![]() ulala takie numery malzowi odwalalas? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli tez bede ta jedna narazie mierzyc Cytat:
teraz je tylko moje jedzienie, mikser poszedl w odstawke, nawet miesko ladnie pogryzie, a sloiczki mam pare tak w razie w jakby nic na obiad nie bylo i tez zje, a np. synek mojej znajomej odkad zaczal jesc dorosle jedzenie to nic ze sloika nie tknie
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jajecznicy nie lubi. Jak ja cos jem i wyciagnie reke to jej dam, ale zazwyczaj ona nie chce Naszego doroslego jedzenia. Ucieka, pluje, placze. ![]() Z "doroslych" to lubi skorke od chleba, frytki , ze dwa razy zjadla mi maliny, szarlotke no i oczywiscie chrupki ryzowe czy kukurydziane.
|
|
|
|
|
#4576 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
o wlasnie bo wtedy najlepiej zaczac uczyc to tesciowa tak samo...dzieki ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ksiazke czyalam super byla - filmu poszukam. a z ksiazkowych ekranizacji polecam "wyznania gejszy" |
||
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4578 |
|
BAN stały
|
no Amelka zjadla właśnie ze mna sniadanie - pewnie z cala kromke chlebka z wedlina - wiec nie jest tak zle
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Doczytałam post Kasi. Mam nadzieje ze ten lek pomoże i wszystko bedzie się układało dobrze. Trzymam mocno kciuki Kasiulku. Czekoladko, ja to pończochy przeważnie z gatty kupowałam. |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko od razu mówię, że to mocny film, na dłuuuugo zapada w pamięć ![]() a jeszcze apropos nocnika to moja ciotka (niania) i mama strasznie mnie naciskają na ten nocnik, że one to sadzały juz od roku itp itd. A ja się wtedy pytam czy dzieci szybko zajarzyły i zaczęły sikać do niego to odpowiedź była, że nie I mam ogólnie mętlik w głowie co z tym nocnikiem
|
|
#4581 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tego to chyba nie ogladalam.... co do nocnika to Amelka najpierw nie interesowala sie nim, potem zaczela zabawe z nim, zakladanie na glowe, zagladanie do srodka - pustegoo a teraz jak sciagam jej pieluszke i mowie idziemy zrobic siku na nocniczek to sama pedzi do lazienki i siada - najczesciej zrobi siku malo albo wiecej ale zrobi. kupuje w tym m-cu te pieluchomajtki pampersa zeby czesciej z nia chodzic, bo wygodniej to zdjac i nalozyc i bedziemy trenowac. nic na sile i jak widze ze nie chce to nie zmuszam. ale nasze dzieciaczki juz madre bestie i mozna to wykorzystac
|
|
|
|
|
#4582 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Moja uczyła mojego brata ciotecznego jak miał 11, ale na szczęscie nic mi nie narzuca-slyszymy się przez tel kilka razy do roku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiadomo, każde dziecko inne i różne są przyczyny niejedzenia niektórych art. Cytat:
Cytat:
Chodzi Ci pewnie o film "Next"
|
|
#4583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję sama i presji wewnętrznej nie mam![]() Cytat:
Cytat:
A z ekranizacji...mój najulubieńszy film...Zielona Mila...polecam wszystkim film, książkę czytałam kilka razy ale ciężko przebrnąć, tylko dla średnio wytrwałych i wytrwałych![]() Horrory uwielbiam...zaraz napiszę Ci kilka super tytułów
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
mój też po swojemu kręci pupką ![]() powinnam raczej napisać "nie stepuje" bardziej chodziło mi o ten slogan w całości
|
|
#4586 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to poprosze no a ja nie kojarze o czy on byl... ale sciagne - poki co sciagnely sie dziewiate wrota, teraz sciaga sie kwiat pustyni |
|
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
mogłam zaznaczyć - tydzień do tyłu po nim chodziłam
Co do nocnika - ja też już kilka razy dziennie Martysię sadzam, zazwyczaj siku zrobi ale sama nie kojarzy że jej się chce więc to tak dla treningu Chociaz muszę przyznac że jak zapytam, czy zrobi siku na nocniczek, ona pokazuej że nie a ja i tak ją posadzę to jeszcze ani razu nie zrobiła
|
#4588 |
|
BAN stały
|
Amelka jakies dziwne zapędy ma
szczypie sie za nos i mowi ał ał. potrafi mnie uszczypnac albo meza i tak samo ałał mowi tak śmiesznie - nie wiem chyba jej to przyjemnosc sprawia
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
* Silent Hill - fajny
* Gothika - fajny lajcik z halle * Oszukać przeznaczenie (Final Destination) zwłaszcza część1, ale są też 2 i 3...jest też 4 ale nie widziałam jeszcze * Wzgórza mają oczy 1 (Hills have eyes)- super ekstra mi się podobał * Wzgórza mają oczy 2 - można obejrzeć, ale bez rewelacji * Zejście (Descent) - może być * Droga bez powrotu (Wrong Turn) - ekstra straszny ![]() * Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną Początek - oglądałam cz.1 i jest strasznie krwawa ![]() * Amityville - fajny * Klątwa (Grudge) - straszny * Stygmaty (Stigmata) - jeden z moich ulubionych horrorów...warto obejrzeć * Statek widmo (Ghost Ship) - bardzo fajny * Motel (Vacancy) - nr 1 wg mnie ![]() Pisać dalej? Bardzo lubię horrory i kiedyś oglądałam z sąsiadem wszystkie jakie wychodziły
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

nie najada sie po prostu. nie chce za duzo i koniec. pewnie z czasem by jadla ale poki co wole dac sloiczek i zeby zjadla i byla najedzona. no nie wiem moze zle robie

Oczywiście najważniejsze żeby dziecko najedzone było...ale może jak zgłodnieje to więcej zje
NIE LUBIĘ TROLLI

A coś mówili jak pytałaś o nie? Kiedy będą?
pani powiedziała - jak przyjdą , to będą
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
a no i wydatek bo ona nam na te pieluchy daje 

, ze dwa razy zjadla mi maliny, szarlotke
to tesciowa tak samo...