|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Dziecko jest szczęśliwe wtedy gdy jest szczęśliwa matka. więc zdrowie i dobre samopoczucie jest matki jest bardzo ważne. moja mama straciła pokarm zaraz po porodzie więc ja jestem z butelki i nie widzę żadnej różnicy miedzy tymi co byli karmieni piersią
![]() ![]() ![]() a ja właśnie piję kawę w mojej nowej kuchni ![]()
#962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu dzięki
![]() Ja jestem karmiona piersią a mój brat był od razu na butelce i cóż to ja byłam i jestem wiecznie chora a on zdrowy jak rydz mało tego przerósł mnie baaardzo więc się śmieję, że pewnie mnie obżarł ![]() My też już po kawce a mała po jedzonku siedzi sobie i podziwia naszą kuchnię choć nie wiem dokładnie co widzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Aniu87, już po przeprowadzce? I jak??
![]() My wczoraj wróciliśmy pod wieczór, niestety....było tak super, że chętnie bym tam wróciła i to zaraz ![]() W czwartek zrobiliśmy imprezę pożegnalną - czy jak kto chciał integracyjną ![]() ![]() Ostatnie dni spędziliśmy na korzystaniu z pięknej pogody - czyli zwiedzanie, basen itp. Powiem wam że drugi tydzień minął mi kilka razy szybciej niż pierwszy... Na plus całego pobytu: piękne okolice, pogoda, bardzo, bardzo sympatyczne panie prowadzące zabiegi (same zabiegi też super) no i świetne towarzystwo! ![]() Małe minusy - średnie warunki mieszkaniowe. No ale nie ma co narzekać, najmniej czasu spędzaliśmy w pokoju ![]() Ogółem było suuuuper - ja chcę jeszcze!!! ![]() A jak mowa o kawie, to dotrzymuję wam towarzystwa i właśnie sobie popijam - muszę się pochwalić że wczoraj mąż w prezencie urodzinowym kupił mi wymarzony ekspres ciśnieniowy ![]() ![]()
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Ania w takim razie od dziś robisz nam rano kawę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
o tak!!!!!
![]() ![]() tak, już po przeprowadzce ![]() ![]() ![]() ![]()
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ~ania_87, jeszcze raz powiem, że tylko pozazdrościć ![]() ![]() Cytat:
![]() aania_20, ważne, że sobie odpoczeliście i macie co wspominać ![]() libelle, ~ania_87 ma rację, jak Ty będziesz szczęśliwa, to i mała będzie ![]() ![]() U mnie dzisiaj deszczowo, TŻ mnie w weekend czymś zaraził, bo jak się tylko obudziłam, tak gardło nie chciało mi dać spokoju... Ale już jest trochę lepiej, tata kupił mi jakieś tabletki, przygotował coś z witaminami do picia i jakoś się trzymam ![]()
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś deszczowo, ponuro...wróciłam właśnie z uczelni, od przyszłego tygodnia już się ostro zaczyna...ale w sumie to może i dobrze
![]() ![]() Cytat:
Płacić musieliśmy tylko za mnie za noclegi. No i jedzenie ale to jak pisałam, we własnym zakresie, bo ze stołówki nie chciałam korzystać. A TŻ miał za darmo wszystko - pobyt, wyżywienie i zabiegi (zabiegi ja też ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Czyli termin też można samemu sobie wybrać, tak?
Ale jest jakieś ograniczenie, że np do kilku tygodni po powrocie, czy coś takiego?
#969 |
Zakorzenienie
|
W każdym sanatorium są turnusy - terminy podają np na stronach internetowych. Spośród tych turnusów można wybierać. A sanatorium przysługuje do 2 lat po powrocie z misji.
W temacie misji.... - ['][']['] ![]()
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() Właśnie słyszałam... Miał za kilkanaście dni wracać do domu... Straszne... ![]()
#971 |
Raczkowanie
|
no tak... właśnie widziałam w faktach że kolejny zginął. ja jakoś nie mogę słuchać o misjach bo nie umiem się z całą tą wojną pogodzić ![]() wczoraj (a raczej dzisiaj) z Tż wróciliśmy w nocy z Biłgoraja z wesela i kuzyn Tż-ta powiedział co myśli o jego wyjeździe na misję... że może wrócić, ale jesli wróci bez nogi lub ręki to nic z tego nie będzie miał. że koledzy będą o nim pamiętać i mu współczuć ale potem o nim zapomną. że to nie nasza wojna i bez sensu jest tam jechać. mówił jeszcze wiele ale co najgorsze- mam takie samo zdanie jak on ![]() a wesele... hmm... połowę niego siedziałam sama bo Tż się uwalił i musiałam go zbierać z chodnika spod remizy. potem spał w samochodzie a ja się bawiłam sama a raczej z jego rodziną którą znam lepiej niż innych. generalnie mogło być lepiej... wróciliśmy wczoraj do łodzi. Tż usypiał już jak jechał bo po 1-sze się nie wyspaliśmy a po 2-gie miał mega kaca- jeszcze takiego go nie widziałam ![]() ![]() Aniu_87 super się czyta cały ten opis wesela! ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie.... co ma być to będzie. W sanatorium rozmawiałam z żonami wojskowych, większość z panów już po kilku misjach. No i rozmowy wyglądały podobnie - "gdzie byłeś? kiedy znów jedziesz?" ale i same panie pytały w ten sposób - "to Twój już się szykuje na następną?" To chyba kwestia przyzwyczajenia i oswojenia się...ale powiem Wam że dobrze posłuchać trochę od bardziej doświadczonych - jak można tak powiedzieć. trochę mi to dało.... Mój TŻ teraz nie jedzie, na wiosnę nie ma go na razie (odpukać!!!!) na listach, ale zobaczymy....
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
aania_20 super, że Wam sie wyjazdu udał
![]() ja się tak właśnie zastanawiałam, co tacy młodzi ludzie jak Wy robicie w senatorium, ale już wiem co i jak ![]() pidzi to widzę, że Twój Tż ostro zaszalał na weselu ![]() a co do wyjazdu, to ja znam jedną osobę, która była w Iraku i niestety ona też mojemu Tż nie powiedziała "nie jedź" a wręcz przeciwnie, bo przecież wiadomo, że wróci... u mnie (u nas) wszystko po staremu. ciągle sprawy weselne na tapecie ![]() no i w piątek mieliśmy wieczór panieńsko-kawalerski i bawiliśmy się wyśmienicie ![]() ![]() poza tym Tż ciągle męczy się na tym angielskim, do tego w środę przed weselem ma pierwszy ważny test, który musi zdać bo inaczej wyleci z kursu :/... aż mi go szkoda momentami, ale musi to jakoś przetrwać :/
![]() |
#974 | |||
Rozeznanie
|
Chyba dobrze, że wczoraj nie miałam czasu na tv, słyszałam w radiu że zginął kolejny żołnierz ale nic więcej....
Cytat:
![]() A co do wesela to ja jeszcze mojego tż nie widziałam KO i chyba bym go sprała wcześniej na kwaśne jabłko zanim by sięgnął po jeden kieliszek za dużo ![]() Cytat:
![]() Aniu_20 cieszę się, że wyjazd Wam się udał i dalej pluję sobie w brodę za to że mój tż to taka ciućma w tej sprawie ![]() I kurdeeee o wiele spóźnione życzonka urodzinowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A mojemu tż tak się marzy ten angielski a tu go wysłać nie chc :/ tam to chyba trzeba mieć niezłe plecy albo komuś loda zrobić żeby coś wywalczyć ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ślub mamy 9 października, czyli dokładnie za 11 dni ![]() mój Tż chętnie by się z Twoim zamienił. on na ten angielski strasznie nie chciał iść, bo on ma "złe doświadczenia z przeszłości" i ciężko mu idzie nauka języków :/ ale niestety nie mógł się od tego wykręcić, bo dowiedział się na 2 dni przed rozpoczęciem kursu. ktoś zrezygnował i pech chciał, że wysłali jego i jego najlepszego kumpla, choć jego dowódca był temu przeciwny bo nie ma kto teraz u nich na baterii obsługi rocznej sprzętu robić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że same śluby i urodziny na naszym wątku kobiet mundurowych ![]() Cytat:
![]() co do list to tak, u mojego Tż już dawno są listy i on właśnie na niej jest.
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś TŻ mi powiedział, że prawdopodobnie nie będą mieli przepustek przez 3 miesiące...
![]() |
#979 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aicila to już nie długo Twój ślub! A w ogóle nie wydajesz się być zdenerwowana ![]() Cytat:
Jeżel chodzi o "branie mojego zdania pod uwagę" to jakbym kategorycznie zabroniła to pewnie pokłócilbyśmy się i musiałby szukać rozwiązania innego ale takie stawianie go pod murem mnie nie pasuje a do tego faktycznie jak "go brałam" to wiedziałam, że może wyjechać więc trudno żebym tego teraz nie akceptowała ![]() Cytat:
U mnie tż na liście na wiosne nie jest ale nie mam się co cieszyć bo póki co wciąż jest na rezerwie na zimę i pewnie dlatego... a szefostwo wpisywało wszystkiech na listę na wiosnę jak popadnie czy ktoś chciał czy nie chciał i po cholere ten castin?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też taka jestem, że nie powiem Tż "nie jedź". wiem, że to by było najgorsze co mogłabym zrobić w takiej sytuacji, bo on wsparcia ze strony rodziców na pewno nie będzie miał, bo jego ojciec na samo słowo "misja" wpada w furię i takie bzdury opowiada, że szkoda gadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, przepraszam!, źle się wyraziłam ![]() Cytat:
No właśnie chyba mam tak samo.... nie powiem mu pewnie zdecydowanie "nie jedź" bo jak się poznaliśmy to już służył więc "widziały gały co brały..." ![]() Dziś wreszcie złożyłam wniosek o wymianę dowodu. Na razie używam starego nazwiska wszędzie, strasznie dziwnie było się podpisać na wniosku nowym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Witam Panie !
Przepraszam za małą nieobecność, ale jakoś mi tak zeszło ![]() U nas pieluchowa codzienność. Dziś wybieram się do lekarza, bo niestety po porodzie cały czas boli i "lata" mi kość ogonowa. Nie mogę nadal siedzieć a jak już siądę to mam problemy ze wstaniem a od porodu minęło już ponad 5 tygodni. Mam zamiar zrobić sobie prześwietlenie, bo niestety nie jest to normalne. Mój TŻ wydzwaniał pół godziny od 7 do przychodni żeby mnie zarejestrować, bo jak chciałam się zarejestrować we wtorek usłyszałam tylko od Pani, że już mają 40 osób i nie ma więcej miejsc. ![]() ![]() Pogodę mamy tak paskudną, że nawet nie wybieramy się z mała na spacery. Nocami mamy po 2 stopnie. Szkoda że lato tak szybko usiekło a jakoś złotej polskiej jesieni nie widać... Mogło by być tak jak w zeszłym tygodniu... ![]() Sorki ale trochę wam tu pomarudziłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Ja też czekam na tą naszą piękną jesień bo nie lubię gdy pada
![]()
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
Ja też czekam na piękną złotą polską jesień bo chcemy zrobić plener
![]() Acila nie stresuj się ślubem tylko ciesz sie chwilą!!! ![]() ![]() ![]()
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zadzwoniłam zarejestrować się na wizytę... najbliższy termin - 2 listopada o 21.00 ![]() Gdzie będziecie robić? ![]() Ja dziś zaniosłam wreszcie zdjęcia z wesela do wywołania, pozałatwiałam trochę spraw na uczelni (choćby zmianę nazwiska ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Podobno kilka osób coś przeskrobało, ale w sumie to i tak nie wiadomo dlaczego (co nowością oczywiście nie jest) i też nikt nie wie, ile w tym prawdy. Oby to niezdecydowanie i ciągłe zmiany decyzji we wojsku chociaż teraz okazały się na moją korzyść...
![]() libelle, to jak, jesteś już zapisana? Mam nadzieję, że niedługo wszystko będzie ok. U mnie pogoda też nie najlepsza, a wczoraj musiałam spędzić z tatą cały dzień na dworze, żeby wyszykować auto na wyjazd. Dzisiaj już jestem w akademiku i strasznie się cieszę. Jakoś przywiązałam się do tego miejsca i pokoju. Szkoda tylko, że nikogo ze znajomych tu nie ma, ale z drugiej strony wychoruję się spokojnie, bo ostatnio coś mnie wzięło...
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisałam się i nawet byłam. Dostałam skierowanie na prześwietlenie, bo najprawdopodobniej mam złamaną albo pękniętą kość ogonową. Zobaczymy na 100% co i jak jak już będę miała prześwietlenie z opisem.
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie panie...ah jak zazdroszcze Wy sie szykujecie do wesela aja?.....do kolejnej misji afg.....heh
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
co do przepustek to raz Tż nie miał ich właśnie przez 3 miesiące i naprawdę było mu (no i mi) bardzo ciężko mimo że starałam się go odwiedzać przynajmniej co tydzień, ale wiadomo że to nie to samo... 3-4 godziny w niedzielę i tak to było... ale wytrwaliśmy, daliśmy radę i Wam też tego życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie ja też nie umiem zabronić, bo nawet się nie da. wtedy tylko kłótnie i tyle,a po co... Cytat:
![]() i oj nie wszystkie bo ja się nie szykuję na wesele,ale dokładnie na to co Ty.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.