|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
katarzynka00 super!
Fajnie to zrobiłaś! Bardzo się cieszę,że rodzice Cię miło rozczarowali Ja też sie obawiam chociaż wiem,że rodzice nic złego mi nie powiedzą a jednak i tak jakoś tak boję się im powiedzieć. Tchórz jestem
|
|
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Ja dziś jestem pociągająca, za oknem pada a muszę do gina na wizytę. Pokażę usg ze szpitala, wypis, może kartę ciąży mi założy i da skierowanie na badania? Na pewno dostanę dalsze zwolnienie. Pytań nie mam wiele, a te co mam to i tak przeczuwam jaką dostanę odpowiedź ![]() A i odkryłam coś, co może niektórym z Was się przydać. Chodzi mi o Mamuśki biorące Duphaston. W mojej aptece (Dbam o zdrowie) można kupić Duphaston z importu równoległego. To ten sam lek, ta sama dawka, ten sam producent a 5zł taniej na opakowaniu (co mi miesięcznie daje ponad 20zł oszczędności). Tylko opakowanie może nie być po polsku i pewnie będzie czarno-białe. |
|
|
|
#1383 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki! Ale mam dziś dobry dzień
Od rana chodzę z bananem na ustach bo... jestem w ciąży! I aż mi się płakać chce z radości, serce mi mocniej bije i czuję się najszczęśliwszą osobą pod słońcem Cytat:
W dzieciństwie znosiłam do domu, żaby, ptaszki, ślimaki, raz nawet martwego króliczka! I modliłam się aby go ożywić U teściowej dwa persiaki, też wrzucę później fotki ![]() Cytat:
![]() caffelate Ja przed ciążą rzadko kiedy się przeziębiałam a teraz już mam dwa choróbska za sobą. Wczoraj zaczęło mnie boleć ucho ale szybko pojechałam do apteki po olejek kamforowy, smarowałam się cały dzień i siedziałam opatulona szalikiem i mi przeszło. Cytat:
![]() A spróbuję, dzięki Cytat:
A jeśli chodzi o piersi to u mnie też nie ma jakiejś spektakularnej zmiany. Są większe jak przed @ ale na pewno nie powiększyły się o 2 rozmiary.Cytat:
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
a ja powiedzialam, ze beda dziadkami i sie ucieszyli ogrooomnie
a tz swoim rodziom tzn moim tesciom powiedzial, ze spodziewamy sie dziecka ;-) |
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamięta, miałam mieć termin na 1 maja ale niestety okazało się że to ciąża biochemiczna, a w związku z tym że nie było przeciwwskazań to staraliśmy się od razu i...... termin na 3 czerwca |
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym najchetniej do 3 miesiąca nie mówiła żeby nie zapeszyć....
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No niesamowite, że tak szybko Wam się udało. Widzisz, moje kciuki się przydały ![]() Byłaś już na usg?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-09-29 o 10:35 |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dzisiaj niemrawo z rana, bo nie moge sie podniesc z lozka, spalam kiepsko od rana mam mega mdlosci nic nie moge zjesc, nei wymiotowalam, ale mam odrzut od jedzenia. a pogoda taka piekna.... buziaki
|
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz mam pełno obaw każdy mocniejszy ból brzucha mnie przeraża, biorę zapobiegawczo magnez. Tak czytałam że po ciąży bioch szybciej się zachodzi. Do lekarza tak w 7-8 tyg pójdę bo nie chcę się niepotrzebnie denerwować jak za wcześnie pójdę.Tym razem testy wcześniej wychodziły tzn w 27 dc po południu miałam widoczna kreskę jak w wtedy 30 dc z rana. Także wierzę że to dobry znak, a i piersi mocniej bolą i mam lekkie mdłości o różnych porach dnia. Jeśli można wpisać mnie to termin 3 czerwca lat 29 Jak ja wam zazdroszczę że możecie pospać ja w pracy a w innym wypadku to syncio spać nie da
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też to ostatnio odkryłam, jak zapytałam, czy nie ma jakichś większych opakowań zbiorczych. Dostałam tańszy duphaston, a na nim jakieś napisy po arabsku ( lub w równie egzotycznym języku ). U nas trzeci dzień z rzędu leje . Miłego dnia. krętoszczurek, witaj ponownie )
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bylo trudno sie ukrywac przed wszystkimi ![]() Cytat:
Na polnocy tez. To chyba leje w calej Polsce. Niestety dolaczam do grona obolalych i zasmarkanych Obudzilam sie rano z katarem i bolem gardla i teraz sie zastanawiam, co wolno lykac w ciazy bez konsultacji z lekarzem. jak rozumiem mozna jesc witamine C i Calcium oraz Tantum Verde na gardlo? Moze to mi chociaz troche pomoze?
|
||
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.
No i mam. Dokłądnie: początek zapalenia tchawicy. Słychać jakiś szmer nad tchawicą. Poszłam do lekarza, bo chciałam L4, myślałam, że to nic wielkiego a tu cała masa lekó! Bioparox, orofar, syrop dla dzieci pini i L4 i wiecie co - siedze w pracy! Szef mi dzisiaj "nie pozwolił" iść do domu. Masakra!!!!!Męczę sie i nie wykupiłam leków, ale musze się zmyć stąd szybko. W końcu zwonić mnie nie może .
|
|
|
|
#1393 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() U mnie też pada, na szczęście już nie jakoś mocno ale jednak pada. Czuję się bardzo dobrze Dużo śpię tylko Choć wstaję o 6.45, a jak synal wyjdzie do szkoły to robię sobie małą drzemkę Ale tak do 9 ![]() Mnie na szczęście, odpukać nic nie bierze, ale tak jak Wam kiedyś pisałam o mojej szwagierce tej w ciąży to wczoraj się dowiedziałam że jest w szpitalu, z zapalenia oskrzeli zrobiło jej się zapalenie płuc, do tego nie mogła nic jeść, wymiotowała, leży teraz pod kroplówkami od soboty, robia jej jakieś inhalacje i pewnie jakies leki daja i troszkę się jej poprawiło. Więc nie ma co zaniedbywać takich przeziębień tylko się kurować i nie wychodzić z domku, wygrzewać się. |
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Dżizas! To ja jade do apteki po jakies wapno, tantum verde i rutinoscorbin. Jak wróce z pracy wskakuje do łóżka !!! Fatalnie sie czuje...
Strzała
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Już ustaliłyśmy wcześniej z dziewczynami tutaj, że to nie jest zapeszanie Jak ma być ok to będzie choćbyś powiedziała całemu światu Także głowa do góry![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1397 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Moria a my dziś 9 tydzień
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
wczoraj zrobilam pierszy test no i wyszedl pozytywnie ... dzisiaj rano 2 i dwie kreski jak byk tak wiec chyba juz moge przyzwyczajac sie do mysli , ze jestem w ciazy nie byla planowana , ale cieszymy sie i tak ![]() mieszkam we Francji i dopiero co przeprowadzilismy sie do nowego miasta i nie znam tutaj nikogo tak wiec nie mam pojecia jaki szpital i lekarza wybrac ogolnie jeszcze malo wiem na temat przebiegu ciazy tutaj i duzo musze sie dowiedziec jeszcze brak znajomych tez pwnie nie ulatwi sprawy ... w pon. jade do Pl ( wyjazd zaplanowany przed tym jak dowiedzialam sie o ciazy ) i tam pojde do lekarza pierwszy raz , a po powrocie tutaj sie zapisze z tego co mi wychodzi to jestem ok. 4 tc i 3 dni .... termin porodu na okolo 9 czerwca .... mam na imie Asia 28 lat ![]() jeszcze w szoku jestem hehe zycze wam spokojnych i zdrowych ciaz !!! no i sobie tez
|
|
|
|
#1399 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Francja |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
kretoszczurek witaj ponownie
super, że się Wam tak szybciutko udałomoniqac masz rację, zwolnić Cie nie mogą więc szybko do domu! asionek31 witaj Te choróbska faktycznie nas nie oszczędzają, mnie już przeszło, jeszcze tylko kaszel w nocy męczy. Od wczoraj chodził za mną dżem truskawkowy dzisiaj zrobiłam pyszniutkie naleśniki, a teraz odpoczywam brzuchem do góry ![]() Eweska ja wyprzedzam Was o dzień
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-29 o 13:07 |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki, poszlam dzis rano po zakupy i juz w aucie wcinalam mortadelle
a wczoraj poznym wieczorem mialam napad na ciasteczka![]() Catia88 a miewasz ciagniecia w podbrzuszu, jak sie zmecze np. sprzataniem to takie miewam i musze przysiasc, pozatym spie i spie, malo co mi sie chce, moj dzidzius bedzie leniuszkiem hehhe Aliczka88 i inne Mamusie zazdroszcze Wam tym, ze powiadamiacie rodzicow, przyszlych dziadkow, ja tylko mam meza, narazie powiedzielismy tylko przyjaciolom, trzymaja kciuki, bo fasolka byla b.dlugo przez nas wyczekiwana, no a jakims dalszym znajomym to zdaze jeszcze powiedziec ![]() asionek31 witaj i gratulacje
|
#1402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to gratulacje kochana My też Tobie zyczymy spokojnej i zdrowej ciąży ![]() Ja od kilku dni znowu struta chodzę... Martwie się tym kolejnym usg... Bo jak znowu serducha nie zobaczą to ja nie wiem... ;(
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja to na pewno mam dobrze moj babystrology zrobione?
Bo mi pokazuje ze 36 t i 5 dni zostało, czyli że niby w którym tyg jestem? Chyba mi ta ciąża rozum odbiera:P Bo w piatek bede miała 8 tydzień, wiec cos mi sie nie zgadza... Albo nadal nie zakumałam tych liczb![]() Coś mi sie wydaje ze zle zaznaczyłam robiąc moje "babe" w tym programie, bo jak teraz zaznaczam to wychodzi wieksze, ale jak skopiuje link to i tak moj stary link wchodzi
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-09-29 o 13:36 |
|
|
|
#1404 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
czesc
![]() u mnie tez leje od poniedzialku...masakra... az sie nosa z domu nie chce wychylac...ale coz trzeba...rano odprowadzam Olusie do żłobka a pozniej mam dla siebie czas...ale jakos sprzatac mi sie nie chce obiad mam zrobiony wiec leniuchuje asionek31 witaj ![]() Catia gratuluje pamietam jak ja sie cieszylam i z lic i z mgr fajne uczucie takiego spelnienia tylko racja...nerwy robia swoje...kretoszczurek super ![]() jesli chodzi o dziadkow to jedni juz wiedza pokazalismy zdjecie USG (tak jak w poprzedniej ciazy), na serio byli zaskoczeni ( nie tylko oni ) dziadek happy na maksa siostra jak zawsze piszczala z radosci do mnie i tak jakos to jeszcze nie dociera a przeciez juz jedna ciaze przezylam ale to moze dlatego ze narazie nie planowalismy powiekszenie rodzinki marzylam o drugim dziecku przed 30-stka i mam i zdarze ze wszystkim a drudzy dziadkowie pewnie sie dowiedza w swoim czasie...u mnie mdlosci brak...apetyt taki sobie...slodkie narazie fe...wczoraj mi tylko przyszla ochota na kotleta i musialam sobie go zrobic byl smaczniutki ![]() _________________ Olusia 27.03.2008 - Nasze Życie...Nasz Cud... |
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://redandpale.blox.pl/2007/07/Danio-Placki.html |
||
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
No chyba wpisałam ostatnia miesiaczke 6.09 zamiast 6.08...
http://babystrology.com/tickers/baby...3Cembed%20src= to moj wlasciwy link tylko teraz znowu mi nie weszło w opisie na dole Ide kombinowac
|
|
|
|
#1408 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ja czekam na synka zaraz przyjdzie ze szkoły i będziemy jeść obiadek, głodna się zrobiłam |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie chcialam
ale zapeszczyc mozesz zawasze rownie dobrze moze cos sie stac w 5miesiacy ( odpukac!! ) wiec zycia nie przewidzisz ja sie ciesze z tego, ze bedziemy z mezem rodzicami, wiec juz rodzina wie i paru znajomych, oczywiscie nie wszyscy
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To smacznego!!! Ja jestem ciągle głodna...Przeraża mnie to! ![]() Takie cos mi wysakuje: Twój podpis nie może być dłuższy niż 600 włączywszy kod BBCode formatujący tekst. Nie wiem jak wtedy wstawiłam sobie ten link Bo tak sami robie jak wtedy...
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-09-29 o 13:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Fajnie to zrobiłaś! Bardzo się cieszę,że rodzice Cię miło rozczarowali
Ja też sie obawiam chociaż wiem,że rodzice nic złego mi nie powiedzą a jednak i tak jakoś tak boję się im powiedzieć. Tchórz jestem

W dzieciństwie znosiłam do domu, żaby, ptaszki, ślimaki, raz nawet martwego króliczka! I modliłam się aby go ożywić 
ale szybko pojechałam do apteki po olejek kamforowy, smarowałam się cały dzień i siedziałam opatulona szalikiem i mi przeszło.

. 

Martwie się tym kolejnym usg...
Bo jak znowu serducha nie zobaczą to ja nie wiem... ;(