"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 13:20   #2311
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
wiem wiem tylko ze wiesz ja to jest ja pracowałam tam ładnych pare lat właśnie cały czas z tym ze jak w końcu z całego etatu odejdzie baba na emeryture to ja ja zastąpie, miałam inne propozycje pracy ale cały czas miałam obiecane ze pojde na cały etat wiec tamte propozycje mniej atrakcyjne ale na cały etat nie przyjmowałam to sie trzymałam tego pol z mysla ze wskocze na cały w pracy takiej która naprawde lubiłam.. dlatego to najbardziej mnie boli i wyje na sama mysl o tym jak dziecko..
Szczerze, to teraz nie ma co wierzyć w obietnice pracodawców...ja sama też byłam rok zwodzona przez szefa obietnicą etatu po studiach, premii, wyższych zarobków...a tylko pracy mi dochodziło. Zero wyrozumiałości, a pracowałam na równi ze studiami dziennymi. W końcu, kiedy wykonywałam pracę, którą spokojnie mogłabym obdzielić kilku innych pracowników, po roku nerwów i harówy za śmieszne pieniądze (albo ich brak - bo firma ma kłopoty etc.) dałam sobie spokój.
Druga sytuacja - moja teściowa, też pracuje u prywaciarza już chyba z 30 lat. Co prawda jest kierowniczką, ale nadzoruje tylko na papierze - w praktyce haruje za całą firmę, siedzi po godzinach w pracy i nawet "dziękuję" z tego nie ma. Od stycznia przyszła do niej studentka - na praktyki i przyuczenie do zawodu. Moja teściowa to dusza - człowiek, doradzała, pomagała, wyręczała...co się okazało? Że od września ta już absolwentka studiów przejmuje etat mamy. W praktyce teściowa robi to, co przedtem, ale na papierze to ta nowa jest kierowniczką - przychodzi do biura, przesiedzi 8godz przy kompie i sru...do domku. Taka jest sprawiedliwość.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
no to faktycznie nie ma co sie uzerac tylko uciekac
albo powiedzcie jej otwarcie ze idziecie ogladac mieszkanie bo z nia juz macie dosc mieszkac i wygarnac jaka jest a moze akurat coś się w niej zmieni bo przerazi sie wizja samotnosci..
Już raz jej tak powiedzieliśmy -tak ze 3 lata temu, jak zastanawialiśmy się, czy damy radę z nią mieszkać. Płakała, że ona taka biedna sama zostanie, że jesteśmy niewdzięczni etc. A potem w kłótni stwierdziła, że ona doskonale da sobie sama radę. O mojej babce mogłam powieść napisać, albo jakiego audiobooka wydać, jakbym ją trochę ponagrywała. Serio - po prostu aktorka z niej pierwsza klasa - łzy na zawołanie, nagła choroba etc. W kłótni powie przykre rzeczy, a za chwilę się ich wyprze, że niby ja je sobie sama nagadałam...Smutne, że tak piszę o własnej babci, ale niestety taka jest prawda. U mnie w rodzinie każdy ma o niej takie zdanie, tylko ja się łudziłam, że może nie jest taka straszna - ale jest.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:22   #2312
mysiopez
Zadomowienie

Przeczytałam w końcu, a nadrabiałam pół dnia

Co do rodziców:
Ja z moją mamą nie mam prawie kontaktu. Tzn ona odkąd dowiedziała się, że jestem w ciaży to dzwoni codziennie, wcześniej zdarzało się, że raz na 2-3 tygodnie. Ale ja nie potrafię się do niej zbliżyć. Z ojcem - kontakt jak z sąsiadem. Mogę od czasu do czasu porozmawiać, ale nie o sobie czy o problemach. O dziecku nic nie mówi. Okej, niby się cieszy, ale jakoś nie odzywa się na ten temat. Na początku jedynie z pretensjami do mnie, że za mało jem.
Z teściami jest inna sytuacja. Moja teściowa jest zachwycona, że będzie babcią. To jej pierwszy wnuk. Kupiła już kocyk, ubranek dużo nawet płyn do ubranek kupiła.. Mój małż mówi, że ona się patrzy ciągle na brzuch, bo chciała by zobaczyć jak mały kopie, ale się wstydzi to zrobić. Może jak kiedyś się przełamię to jej pozwolę, narazie nie lubie jak ktoś "mnie maca" po brzuchu.
Cytrynka ja miałam podobną sytuację z babcią jak mieszkałam z nią. Ona mnie w sumie wychowała i to taka moja druga mama, kochana choć ma dużo za uszami. Odkąd jednak mieszkam w innym mieście to rozpacza, że mnie nie widzi, że za mało przyjeżdzam i w ogóle. Zmieniła się o 180 stopni. Jest nie do poznania!

Wczoraj mój małz wyciągnął z piwnicy moje łózeczko, które będzie stało u teściów. Dziś mój teść ma zobaczyć czy wogóle ono się jeszcze do czegoś nadaje. Jak tak, to on je odnowi, bo to taka złota rączka.

Któraś z dziewczyn pisała o czkawce maluszka. Ja już od kilku tygodni czuje. Na początku jak nie wiedziałam co to, to się przestraszyłam.

I płaskie sutki moja zmora. Zbieram się, żeby na następnej wizycie z położną porozmawiać na ten temat.

W realu jest teraz (od 30.09)promocja na:
proszek Dzidzius za 12 zl
rajstopki z postaciami disneya za 7,99 od rozmiaru 62
i skarpetki.. ale zapomniałam ceny
w Carreefurze (czy jak to się pisze..) jest promocja na:
butelki aventa - od 18,98
kocyk akrylowy 30 zł - 100x140
i cała wyprawka do łózeczka

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:22   #2313
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
wiem wiem tylko ze wiesz ja to jest ja pracowałam tam ładnych pare lat właśnie cały czas z tym ze jak w końcu z całego etatu odejdzie baba na emeryture to ja ja zastąpie, miałam inne propozycje pracy ale cały czas miałam obiecane ze pojde na cały etat wiec tamte propozycje mniej atrakcyjne ale na cały etat nie przyjmowałam to sie trzymałam tego pol z mysla ze wskocze na cały w pracy takiej która naprawde lubiłam.. dlatego to najbardziej mnie boli i wyje na sama mysl o tym jak dziecko..
ze swojego doswiadczenia i z doswiadczenia znajomych a w szczegolnosci mojego męza stwierdzam że "obiecanki cacanki a glupiemu radosc"
w pracy nie liczy sie najczesciej czy dobrze pracujesz i jak dlugo tylko kogo znasz i jak z kim trzymasz..
ja wiecej nie dam sie oszukac a jak sie pochorowalam przez prace to moje myslenie sie zmienilo kiedy zamiast mi pomoc wysylali mailami zadania do domu jak bylam na L4 itp. wiele sie staralam i dostawalam najtrudniejsze rzeczy i najlepsze oceny pracownicze dostawalam a przy podwyzkach potraktowali niesprawiedliwie wiec koniec i kropka juz nie mam zamiaru sie przepracowywac dla idei i konczyc roczny limit nadgodzin jak do tej pory w lipcu..
ale czlowiek musi chyba na wlasnej skorze poczuc..
ale wiem ze zdrowie i teraz dziecko a nie praca najwazniejsze a tak naprawdę dla chcacego nic trudnego i jak sie chce to pracy na rynku jest i to nie najgorszej tylko ze czlowiek jest z natury leniwy i nieskłonny do zmian ...ale wkocu trzeba sie przelamac i isc na przód..

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-09-29 o 13:27
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:24   #2314
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziękujemy! Jak dobrze, że jesteś na tym forum. Zabieram się za ściąganie.

Wczoraj dowiedziałam się od znajomej, że mogę mieć problemy w karmieniem, bo mam płaskie sutki. Wie któraś, czy to prawda?
Właśnie ja mam ten sam problem Ale znalazłam takie ćwiczenia na wyciąganie sutków w internecie i może to pomoże.
Marika a może Ty nam doradzisz?
Może powinnam laktatorem je wyciągać Albo niech Tż poświęci im więcej uwagi
Stary 2010-09-29, 13:28   #2315
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
no to faktycznie nie ma co sie uzerac tylko uciekac
albo powiedzcie jej otwarcie ze idziecie ogladac mieszkanie bo z nia juz macie dosc mieszkac i wygarnac jaka jest a moze akurat coś się w niej zmieni bo przerazi sie wizja samotnosci..
wątpię, żeby coś to dało, ten typ tak ma. wiem coś o tym, bo TŻ ma taką babcię, jego rodzice z nią mieszkają i jednym słowem- MASAKRA to jest. jego mama powoli się wykańcza i nic nie mogą z tym zrobić. pozostaje tylko czekać aż umrze, niestety. straszne, ale prawdziwe.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:33   #2316
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
wątpię, żeby coś to dało, ten typ tak ma. wiem coś o tym, bo TŻ ma taką babcię, jego rodzice z nią mieszkają i jednym słowem- MASAKRA to jest. jego mama powoli się wykańcza i nic nie mogą z tym zrobić. pozostaje tylko czekać aż umrze, niestety. straszne, ale prawdziwe.
Dokładnie - ja nie zamierzam być kłębkiem nerwów do końca życia, tym bardziej, że moja babcia czuje dziwną radość, jak się pokłóci, zrobi przykrość drugiemu człowiekowi etc. Dosłownie wampir energetyczny!

Fajnie, ze więcej w Was ma problemy w tymi sutkami - może jakoś razem popróbujemy tych sposobów i wybierzemy najlepszy.

Kurczę, wyczytałam, ze przy tym położeniu miednicowym może być cc...nie chcę!!!! Mam nadzieję, że maluszek się odwróci jakoś pod koniec ciąży...

Stary 2010-09-29, 13:35   #2317
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

o i sie rozpadalo chyba rezygnuje z zajec bo dzis zmarzlam; ]
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:47   #2318
_havana_
Raczkowanie

madelinem dziękuję za sposoby na grypę Wczoraj jadłam rosołek a dzisiaj kroję cebulę na syrop

cytrynka3002 mi akurat ostatnio też dzidzia się tak ułożyła, ale gin powiedział, że to się jeszcze wszystko może zmienic i dziecko się może przekręcić więc narazie się nie martwmy

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
o i sie rozpadalo chyba rezygnuje z zajec bo dzis zmarzlam; ]
Ja to bym dzisiaj najchętniej z łóżka nie wychodziła Dopada mnie jesienne lenistwo
Ale czeka mnie zrobienie prania i obiadku.

A jutro połówkowe Je Je JE!!!
Oby mi tylko maluszek pokazał co tam wychodował bo nie mogę się różowych albo błękitnych zakupów
Stary 2010-09-29, 13:49   #2319
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
madelinem dziękuję za sposoby na grypę Wczoraj jadłam rosołek a dzisiaj kroję cebulę na syrop

cytrynka3002 mi akurat ostatnio też dzidzia się tak ułożyła, ale gin powiedział, że to się jeszcze wszystko może zmienic i dziecko się może przekręcić więc narazie się nie martwmy

Ja to bym dzisiaj najchętniej z łóżka nie wychodziła Dopada mnie jesienne lenistwo
Ale czeka mnie zrobienie prania i obiadku.

A jutro połówkowe Je Je JE!!!
Oby mi tylko maluszek pokazał co tam wychodował bo nie mogę się różowych albo błękitnych zakupów
No pogoda faktycznie do d...!

A co do połówkowego - oby tylko lekarz "potrafił określić". Bo moja to przypuszczam, że jak przyjdę do niej w 38tc to nadal będzie miała z tym problem.

Kurka...zostały mi jeszcze dwie części od Mariki do ściągnięcia, ale dziś odpuszczam - idę pooglądać Comedy Central, chociaż moje ulubione seriale już przeleciały kurka.

Miłego popołudnia, Mamuśki

I życzonka dla wszystkich mężulków Michałków.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-29 o 13:50
Stary 2010-09-29, 13:58   #2320
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dokładnie - ja nie zamierzam być kłębkiem nerwów do końca życia, tym bardziej, że moja babcia czuje dziwną radość, jak się pokłóci, zrobi przykrość drugiemu człowiekowi etc. Dosłownie wampir energetyczny!

Fajnie, ze więcej w Was ma problemy w tymi sutkami - może jakoś razem popróbujemy tych sposobów i wybierzemy najlepszy.

Kurczę, wyczytałam, ze przy tym położeniu miednicowym może być cc...nie chcę!!!! Mam nadzieję, że maluszek się odwróci jakoś pod koniec ciąży...
przewróci sie dzieciaczki przewracaja sie czasem dopiero w końcówce ciązy, moj tez był ostatnio położony miednicowo.. zobaczymy w poniedziałek czy zmienił pozycje ale chyba nie bo ładuje w moj biedny pecherz..

Louboutinka masz racje chyba kazdy musi dostac po dupie zeby sie przekonac.. ja sie nowej pracy nie boje tylko tutaj gdzie mieszkam nie jest z nia łatwo bo niestety wszedzie znajomosci i duza kasa.. a teraz kiedy jestem w ciąży to juz wogóle na prace nie mam co liczyc.. ale napewno nie bede siedziec i sie dreczyc, tylko musiałam sie wyzalic, bo swieze to wszystko dla mnie jeszcze było
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:59   #2321
vilya
Zadomowienie

cytrynka moja też jest w położeniu miednicowym, mnie się wydawało zawsze, że na tym etapie ciąży to normalne i że dopiero pod konie ciąży dziecko się do góry nóżkami obraca jak się zbliża poród. Przecież dla niego lepiej tak na poziomo na razie leżeć.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:14   #2322
make_up_istka
BAN stały

Nie martwcie się tym położeniem miednicowym Ostatnio jak byłam na powtórce USG 4D, a mała już czwartą wizytę z rzędu siedzi na pupce (i chyba się inaczej nie przekręca, co najwyżej raz bliżej prawego a raz lewego boku) i zapytałam sie czy to problem, ale lekarka powiedziała mi że na razie to zaden problem, że mała ma jeszcze bardzo dużo czasu żeby zdążyć się przekręcić główką w dół i na razie mam się tym nie przejmować. (choć mnie wydawało się, ze powinna się juz chociaż coraz częściej przewracać głową w dół, ale jak widać nie musi)

J trochę cierpię, bo mieszkamy u przyszłych teściów - mamy górę domu, ale zastanawiam się jak to będzie po porodzie. Mój tata specjalnie ma zaplanowany urlop, który moze wziąć w każdym dniu stycznia, mama będzie miała ferie, bo pracuje w szkole i oboje na pewno chcieliby pobyć trochę z pierwszym wnukiem, a tu tak trochę głupio, bo mieszkamy poza Wrocławiem, musieliby codziennie przyjeżdżać po 30km, a nie wiem jak by było z noclegiem. Może nie byłby to problem, ale z zanocowaniem raz, a nie przez kilka dni... smutno mi trochę z tego powodu, bo chciałąbym żeby rodzice mogli tu pobyć ile chcą i ile ja tego potrzebuję (a oni nie są absolutnie z typu wtrącających się - w porównaniu do teściów)

Też zamierzam się bliżej rozejrzeć za wózkiem, ale właściwie zdecydowaliśmy się kupić używany X-Lander z wszystkimi częściami. Wychodzi koło 600-800zł A tak jak już pisałam, ja o Implaście (ale nie tym najnowszym) słyszałam bardzo dobre opinie.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:39   #2323
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Dzisiaj cały dzień coś jem, bo jestem głodna, właśnie wciągnęłam gotowaną kukurydzę mniam

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:41   #2324
make_up_istka
BAN stały

No ja od kilku dni właściwie mam problemy, zeby być całkowicie nasycona Mama się śmieje, ze może jednak więcej przytyję niż się spodziewam, skoro tyle jem, ale to nie dziecko zrobi się duże tylko ja
Stary 2010-09-29, 14:46   #2325
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Ostatnio tak jadłam, kiedy miałam mdłości, jak zjadłam, to było lepiej a teraz non stop głodna jestem muszę trochę przystopować z jedzonkiem

make-up-istka, powiedz mi, czy do tego dr na Bulwarze Ikara trzeba się rejestrować jakoś odpowiednio wcześniej? Czy 2 tygodnie przed wizytą wystarczy?

Stary 2010-09-29, 14:47   #2326
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
No ja od kilku dni właściwie mam problemy, zeby być całkowicie nasycona Mama się śmieje, ze może jednak więcej przytyję niż się spodziewam, skoro tyle jem, ale to nie dziecko zrobi się duże tylko ja
Ty jesteś taki chudzielec, że i tak ładnie Ci będzie z dodatkowymi kilogramami
Mnie od kilku dni męczy zgaga i przez to straciłam znowu apetyt.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:48   #2327
gabishing
Rozeznanie

a mój Ludzik leży poprzecznie
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:54   #2328
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
a mój Ludzik leży poprzecznie
oooo, mojej koleżance, która niedawno urodziła, też córeczka się ułożyła poprzecznie, i miała cc. Ale chyba jest jeszcze sporo czasu, aby się odwrócił?
Ja się dowiem dopiero we wtorek, jak mój się ułożył, bo będę mieć połówkowe

Stary 2010-09-29, 14:57   #2329
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ty jesteś taki chudzielec, że i tak ładnie Ci będzie z dodatkowymi kilogramami
Mnie od kilku dni męczy zgaga i przez to straciłam znowu apetyt.
to tak jak ja... przez zgagę nie mam wcale apetytu... jedyne co mi pomaga to migdały...
Stary 2010-09-29, 15:00   #2330
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
no co ty?

Jak moi rodzice powiedzieli, że oni mi chcą pomagać - bo jestem ich jedyną i kochaną córą to TŻta rodzice puknęli się w głowę i powiedzieli że oni nie czują się w geście - pomagania nam, bo sobie sami powinniśmy radzić (tylko czemu nie powiedzą tego swojej córce tylko jej wpychają do portfela a od mojego TŻ to jeszcze by chcieli coś);
Z drugiej strony mam ich w nosie... wiem że rodzice moi są dla mnie najważniejsi i ja dla nich i to się dla mnie liczy - a teściowie...byle tylko te 2lata przeżyć pod ich dachem (nad czym ubolewam trochę bo jednak bardzo bym chciała mieć swoje już - bo nawet moi rodzice krępować się będą z wpadaniem do mnie, czy też nawet brak możliwości zanocowania a są z innego miasta) i potem szukamy czegoś do kupienia.

Przyznam że moja mama ciężko przeżyła to że jestem w ciąży bo faktycznie sobie obplanowała nie tylko ona ale i ja - że na 5 roku będzie bobo, ale jest jak jest - teraz jesteśmy bliżej siebie niż dalej w kwestii rozmów i okazywania sobie uczuć; mama jest wyrozumiała i wyciszona i ja tak samo- nawet nauczyłam się nie "pyskować" . Wczoraj usłyszałam, że w sumie cieszy się i tak też powiedziała naszej sąsiadce że jest szczęśliwa mimo wszystko.
Także czuję się pozytywnie podładowana, ja swojej mamie bym nieba uchyliła a ona to samo - myślę że takie coś jest najbardziej pożądaną rzeczą na świecie...okazywanie sobie miłości i wiedza że można na siebie liczyć - a u TŻ każdy wychodzi z założenia że "każdy sobie rzepkę skrobie i nara!"

Justine ja Cię podziwiam że masz tyle siły . Cieszę się że opiekujesz się siostrą, zostaniesz dzielną mamą!
Szkoda że Twoja matka nie wie co to prawdziwe bycie mamą... ale Ty będziesz wzorową mamą tak czuję

Cytrynka oj to może kiepskie usg ma ta lekarka...albo faktycznie jakaś nieogarnięta.
Mój TŻ się zdziwił a jednocześnie oburzył że ja na usg do szpitala śmigam i że kombinuję
Bo chcę iść teraz do szpitala jutro - to akurat do kartoteki mojej ciążowej do lekarza pójdzie a na początku listopada będę szła na 3D prywatnie

Szkoda że z Twoją babcią nie da się dogadać, bez sensu faktycznie męczyć się pod jednym dachem.

...
Jestem zła, poszłam na zajęcia rano i nic praktycznie nie było..tylko wyganiają nas po niecałej godzinie i to taka robota;
wyszło że mam 5h wolnego, chciałam załatwić leki mamie ale jeszcze nie ma ich w aptece...i siedzę i objadam się winogronami i lodami
a potem znów na zajęcia, a pogoda taka straszna;/
Mam nadzieje, ze okarze sie ze masz racje..bardzo bym chciała byc dobra mama...napewno nie popelnie błedów mojej wiem jak dziecko wtedy cierpi...a to juz pół sukcesu;-)

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:08   #2331
make_up_istka
BAN stały

Ja tylko raz w życiu - włąśnie na początku ciąży - miałam zgagę, spowodowaną wymiotowaniem właściwie... Może nie dopadnie mnie i pod koniec ciąży Zresztą póki malutka leży głowką do góry, uciska mi na pęcherz a nie na żołądek. Choć zaczyna mi się coraz ciężej oddychać - szybciej się męczę.

A ja jutro mam wizytę u gina, a w piątek zaczynamy 10-tygodniową szkołę rodzenia Wprawdzie dwa zajęcia były, ale jedne to organizacyjne i nie ma problemu z dołączeniem. Dobrze, przynajmniej trochę się poruszam, bo z porządną gimnastyką. No i skończymy ją na spokojnie pewnie koło 35 tyg. (bo pewnie przez święta i sylwester, któreś zajęcia odpadną i się przesuną)
Niestety tam gdzie chciałam wcześniej - czyli w Bocianku na Klinikach, gdzie jest taniej i podobno też fajnie - zajęcia rozpoczną się dopiero w listopadzie i to trochę późno dla mnie... Poza tym godziny takie, że TŻ albo w pracy albo na uczelni.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:16
Stary 2010-09-29, 15:17   #2332
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Ja tylko raz w życiu - włąśnie na początku ciąży - miałam zgagę, spowodowaną wymiotowaniem właściwie... Może nie dopadnie mnie i pod koniec ciąży Zresztą póki malutka leży głowką do góry, uciska mi na pęcherz a nie na żołądek. Choć zaczyna mi się coraz ciężej oddychać - szybciej się męczę.

A ja jutro mam wizytę u gina, a w piątek zaczynamy 10-tygodniową szkołę rodzenia Wprawdzie dwa zajęcia były, ale jedne to organizacyjne i nie ma problemu z dołączeniem. Dobrze, przynajmniej trochę się poruszam, bo z porządną gimnastyką. No i skończymy ją na spokojnie pewnie koło 35 tyg. (bo pewnie przez święta i sylwester, któreś zajęcia odpadną i się przesuną)
Niestety tam gdzie chciałam wcześniej - czyli w Bocianku na Klinikach, gdzie jest taniej i podobno też fajnie - zajęcia rozpoczną się dopiero w listopadzie i to trochę późno dla mnie... Poza tym godziny takie, że TŻ albo w pracy albo na uczelni.
make-up-istka, ponawiam pytanie do Ciebie, czy do tego dr Łątkowskiego na Bulwarze Ikara trzeba się rejestrować jakoś odpowiednio wcześniej? Czy 2 tygodnie przed wizytą wystarczy?

a do jakiej szkoły rodzenia się zapisałaś? i jaki jest koszt?

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:19
Stary 2010-09-29, 15:20   #2333
agape
Zadomowienie

Witam, a ja dziś mam usg i już się nie mogę doczekać tymbardziej ze rzadko czuje ruchy maluszka, chygba jakis leniuszek z niego będzie

co do rodzinki to moi rodzice bardzo się cieszą z wnuka ale nie kupują jeszcze niczego "bo za wcześnie" natomiast teście... teściowa pomału sie oswaja że "już w wieku 53 lat będzie babcią" ale raz posłała mi owoce i ogólnie mówi że mam dbać o siebie ale poza tym nie ma z nią kontaktu a tymbardziej nie dzwoni żeby się dowiedzieć jak się czuję a teść natomiast - nie wiem... niby się ucieszył ale to był lipiec a teraz cisza... ale mnie to wsio rawno

co do wklęsłych sutków to TŻ dba by były wypukłe ale i tak myślę że tak jak mama niestety nie będe miała pokarmu (bardzo dużo po niej odziedziczyłam) ale zobaczymy, napewno będę próbowała

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:22   #2334
Koperco
Zakorzenienie

hej dziewczyny a nie wiecie moze czy istnieje wątek mam lutowo-marcowych??bo ja się jednak do nich zaliczam a nie mogę znaleźć wątku takiego..
z góry dzięki
pozdrawiam
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:26   #2335
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
hej dziewczyny a nie wiecie moze czy istnieje wątek mam lutowo-marcowych??bo ja się jednak do nich zaliczam a nie mogę znaleźć wątku takiego..
z góry dzięki
pozdrawiam
jest marcowo- kwietniowych jedynie, może tamten Ci podpasuje
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:28   #2336
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
make-up-istka, ponawiam pytanie do Ciebie, czy do tego dr Łątkowskiego na Bulwarze Ikara trzeba się rejestrować jakoś odpowiednio wcześniej? Czy 2 tygodnie przed wizytą wystarczy?

a do jakiej szkoły rodzenia się zapisałaś? i jaki jest koszt?
Ojej, to jeśli wcześniej pytałaś to nie zauważyłam pytania

Jeśli idziesz prywatnie, to czasem wystarczą nawet 2-3 dni wcześniej (raz udało mi się dzień wcześniej, bo mi pasowało), ale jak masz konkretny dzień kiedy chcesz iść, to zadzwoń dla spokoju z tydzień wcześniej. Jak na NFZ to bywa różnie (podobno, bo nie chodzę na NFZ do lekarzy) i bywa że kilka tygodni się czeka (jak coś się dzieje, to ewentualnie lekarz przyjmie wcześniej np w szpitalu na Klinikach - moją koleżankę tak przyjął) Łątkowskiego nie ma w przychodni na pewno w piątki. Ja zazwyczaj umawiam się na środę lub czwartek.

Do szkoły rodzenia zapisaliśmy się w Trzebnicy, bo mieszkamy w pobliżu (a moi rodzice, nasza praca i szkoła są we Wrocławiu). Koszt to 370zł. (ta jest podobno bardzo fajna, gimnastyka porządna, dużo specjalistów, zajęcia skierowane też dośc mocno na partnera, co dla nas się liczyło) czyli cenowo podobnie jak w większości szkół we Wrocławiu. Wyjątkiem jest Bocianek - 250zł (6 lub 7 tyg. chyba 2x w tyg. ale pewna nie jestem) ale jak mówię, dla mnie to trochę późno, poza tym chciałabym już zacząć się ruszać.

Co do karmienia, moja mama miała straszny nawał pokarmu na początku, po prostu nie miała go zbyt długo bo ok 2-3 miesiące.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:30
Stary 2010-09-29, 15:31   #2337
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
nigdy nie wiadomo co na kogo zadziala moze one widza ze to tylko straszenie i nikt sie i tak nie wyprowadza to dalej mecza a moze to juz przypadlosc wieku nie do opanowania..
wiem po mojej mamie jaka jest zmeczona psychicznie babcią i czesto placze przez to..
moze to okrutne ale fakt ze czekanie na smierc to jakies rozwiazanie...ale ogolnie starosc jak widac jest okrutna i z ludzi robi kogos kim najczesciej niebyli..
a babci naprawdę pomagaja te psychotropy..robi sie spokojniejsza i niewyzywa ale nie chce ich brac..tak jakby nie chciala sie czuc dobrze..widocznie pasuje jej meczenie innych :-/
trzeba sie najlepiej zdystansowac i nie przejmowac tym co mowią starzy ludzie bo najczesciej w pelni swiadomosci i sil z przed lat tak by nie mysleli ani nie mowili..
Stary 2010-09-29, 15:33   #2338
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
z góry dzięki
pozdrawiam

wątki sa co dwa miesiace ten jest mam styczniowo - kutowych czyli tych które będą rodzić w styczniu lub w lutym
jest kolejny wątek mam marcować - kwietniowych.
A kiedy będziesz rodzić?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:35   #2339
Louboutinka
Raczkowanie

ah
zapomnialam się pochwalić ze udalo mi się w koncu znaleźć i kupić czarny maly kombinezonek na zimę
opróczslodkich niech i ma inne rzeczy ale sadze ze i tak bedzie miodzio

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:36
Stary 2010-09-29, 15:44   #2340
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Ojej, to jeśli wcześniej pytałaś to nie zauważyłam pytania

Jeśli idziesz prywatnie, to czasem wystarczą nawet 2-3 dni wcześniej (raz udało mi się dzień wcześniej, bo mi pasowało), ale jak masz konkretny dzień kiedy chcesz iść, to zadzwoń dla spokoju z tydzień wcześniej. Jak na NFZ to bywa różnie (podobno, bo nie chodzę na NFZ do lekarzy) i bywa że kilka tygodni się czeka (jak coś się dzieje, to ewentualnie lekarz przyjmie wcześniej np w szpitalu na Klinikach - moją koleżankę tak przyjął) Łątkowskiego nie ma w przychodni na pewno w piątki. Ja zazwyczaj umawiam się na środę lub czwartek.

Do szkoły rodzenia zapisaliśmy się w Trzebnicy, bo mieszkamy w pobliżu (a moi rodzice, nasza praca i szkoła są we Wrocławiu). Koszt to 370zł. (ta jest podobno bardzo fajna, gimnastyka porządna, dużo specjalistów, zajęcia skierowane też dośc mocno na partnera, co dla nas się liczyło) czyli cenowo podobnie jak w większości szkół we Wrocławiu. Wyjątkiem jest Bocianek - 250zł (6 lub 7 tyg. chyba 2x w tyg. ale pewna nie jestem) ale jak mówię, dla mnie to trochę późno, poza tym chciałabym już zacząć się ruszać.

Co do karmienia, moja mama miała straszny nawał pokarmu na początku, po prostu nie miała go zbyt długo bo ok 2-3 miesiące.
dzięki za info. To Łętkowski przyjmuje też w szpitalu na klinikach ? A, już widzę, że tak znalazłam. A wiesz już, gdzie będziesz rodzić?

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości