3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 12:33   #3781
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Muszę kupić kocyk, otulaczek i flanelki

powiedzcie jakie wzór wybrać?

będzie dziewczynka
i bardziej podoba mi się ten gdzie jest odrobinę różu
ale na litość boską większość rzeczy mam różowych
A ja jestem przeciwniczką otulaczków. Im więcej swobody ma dziecko tym lepiej wg mnie, można nakryć kołderką, albo włożyć w śpiworek a swoboda ruchów jest jednak dużo większa. Otulaczki kojarzą mi się z kaftanem bezpieczeństwa. Nie chciałabym spać w czymś takim.

Na szkole rodzenia odradzano nam otulaczki ze względu na blokowanie fizjologiocznych odruchów moro u niemowlaków("wyrzucanie" rączek i nóżek w przypływie różnych emocji). Jeśli te odruchy zostaną zablokowane, nie znajdą ujścia na zewnątrz, to tak naprawdę nie wiemy, gdzie te emocje znajdą swoje ujście.

Edytowane przez Agatkia
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:35
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:34   #3782
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

No no Ishka to juz lada dzień

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:38   #3783
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Muszę kupić kocyk, otulaczek i flanelki

powiedzcie jakie wzór wybrać?

będzie dziewczynka
i bardziej podoba mi się ten gdzie jest odrobinę różu
ale na litość boską większość rzeczy mam różowych
Mi też podoba się ten drugi.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Nadrobię później, ale widze, że apoolonia planuje kupić otulaczek. Kochana, dotykałaś ich? Bo ja jak pomacałam w Smyku to zrezygnowałam, taka szmatka byle jaka, myślałam, że to grubsze troszkę jest...
Ja też zastanawiam się nad tym otulaczkiem. Masz rację, że cienki, ale wkońcu to otulaczek a nie rożek. Za to jaki mięciutki.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Myślałam że jak odchodzi czop to już na dobre się rozkręca, a tu proszę... to po co ten czop w ogóle jest?
Czop śluzowy chyba chroni dziecko przed bakteriami z zewnątrz. Jak odejdzie to np. już nie można chodzić na basen, itp.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:39   #3784
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

ja miałam okropną noc.... wstawałam Bog wie ile razy teraz mnie boli brzuch jak na @ i w sumie nawet mocno... nie wiem czy do lekarza sie nei wybiore

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:46   #3785
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

ja miałam okropną noc.... wstawałam Bog wie ile razy teraz mnie boli brzuch jak na @ i w sumie nawet mocno... nie wiem czy do lekarza sie nei wybiore
też mnie dzisiaj bołał brzuch jak na @ i też mocno dość, ale to raczej normalne jest.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Dziewczyny, jaka wy torbe bierzecie do szpitala? chodzi mi wielkosciowo, bo mam w domu taka co jak wyjezdzam ja biore, ale mi sie tam nie miesci wszystko:/ mam jeszcze taka ala walizke(z tych mniejszych), ale co do szpitala z walizką na kółkach??no ale bezsensu kupować torbę na 1 raz.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:48   #3786
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jaka wy torbe bierzecie do szpitala? chodzi mi wielkosciowo, bo mam w domu taka co jak wyjezdzam ja biore, ale mi sie tam nie miesci wszystko:/ mam jeszcze taka ala walizke(z tych mniejszych), ale co do szpitala z walizką na kółkach??no ale bezsensu kupować torbę na 1 raz.
ja mam dwie zwykle podrozne materialowe - wielkosc - hm...... takie sredniawe no moze bardziej male niz srednie

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:59
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:50   #3787
De28
Wtajemniczenie

sereniti- jestem ciekawa co ci usg wykaze. Ja jeszcze u lekarza z moim bolem nie bylam.

Odkurzylam, pozmywalam podlogi.Zaraz biore sie za klatke schodowa. Objadek mam z wczoraj- potrawka curry.
U nas dzis piekna pogoa- az chce sie zyc.Cieplo i slonecznie a jednoczesnie tak swiezo. Lozeczko jeszcze nie doszlo ale moze do 15 dotrze.A jak nie to dojdzie na pewno jutro.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:51   #3788
rptrbj1978
Rozeznanie

a mnie cos boli i nie wiem czy tak zołądek czy serce??? tez mnie zaczyna bolec podbrzusze ehh teraz to chyba juz tak bedzie

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:52
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:53   #3789
kretencja
Zakorzenienie

Bardzo z grubsza nadrobiłam

Edzia, termometr kupiłam taki:
http://allegro.pl/termometr-z-miekka...240965329.html
Czytałam w necie dosyć dobre opinie o nim (w przeciwieństwie do podobnego z BabyOno )

Co do oddychania przeponowego to ja niestety bardzo tego nie lubię. Bardziej mnie męczy niż pomaga cokolwiek...

Mąż kupił mi w końcu ten vitabutin z żurawiny, dostał w innej aptece za 62zł (to jest 100 kapsułek, gin kazał pobrać przez kilka dni 3x2 kapsułki dziennie, a potem zejść do 3x1, więc będzie na niecały miesiąc). Powiedział, że tańszego zamiennika nie mieli. No i trudno, jak trzeba to trzeba. Mam nadzieję, że pomoże, za 2 tygodnie będę robić znów kontrolnie mocz.

Co do torby do szpitala to jeszcze nie mam. Zamierzam kupić, taką jakąś średnią.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:10   #3790
Patrycja_1708
Zadomowienie

Właśnie dzwoniłam do mojej położnej i wyobraźcie sobie ze nawet na wizyte nie musze sama dzwonic i sie umawiać bo powiedziała że ona zadzwoni i mnie umówi bo pojedzie ze mną . To będzie pierwsza wizyta u gina w DE więc będę się lepiej czuła jak ze mną położna pojedzie i dokładnie przetłumaczy każde słowo. Oby tak dalej szła współpraca z położną aż do porodu to będę się bardzo cieszyć Juterko ma mi oddzwonić kiedy i na którą pojedziemy na wizyte
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:13   #3791
ona1010
Raczkowanie

Agatkia- a ja czytalam, ze wlasnie dzidzius lubi byc tak troche zcisniety i otulony do zasypiana, bo czuje sie wtedy jak w brzuszku, kiedy ma malo miejsca i spokojnie zasypia.

Od kilku dniu, mam jakies dziwne do opisania bole. Tak jakby mnie cos w macicy zciskalo, a czasem to tak, ze chyba bym popuscila w gatki, jakby mi sie mocniej siusiu chcialo. Z poczatku myslalam, ze to moze dzidzius mnie gdzie tam od dolu atakuje, ale teraz sama juz nie wiem. Mam nadzieje, ze to jeszcze nie te pierwsze skurcze. Jutro zapytam lekarza.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniłam do mojej położnej i wyobraźcie sobie ze nawet na wizyte nie musze sama dzwonic i sie umawiać bo powiedziała że ona zadzwoni i mnie umówi bo pojedzie ze mną . To będzie pierwsza wizyta u gina w DE więc będę się lepiej czuła jak ze mną położna pojedzie i dokładnie przetłumaczy każde słowo. Oby tak dalej szła współpraca z położną aż do porodu to będę się bardzo cieszyć Juterko ma mi oddzwonić kiedy i na którą pojedziemy na wizyte

Widzisz wszystko sie uda i bedzie dobrze, a tak sie martwilas.
Wiesz, o tym, ze ok 34 tyg trzeba sie tutaj zameldowac do porodu?? Mowila Ci polozna?? Ja musze na dniach to zrobic, ale jeszcze jakos z dnia na dzien to odwlekam
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:15   #3792
malgosiak25
Raczkowanie

a ja na obiad dzis robię zupke grzybową, a na drugie ziemnieki kotlety z piersi kurczaka i jakas sałatkę wyciągnie się z piwnicy

Jestem coś cała obolała, co chwilke czuje taki twardy brzuch, ale to może mała się tak układa, że śmiesznie naciska i plecy no potwornie mnie bola

kurcze ja tylko czekam , az moj jeden netbook sie sprzeda to wtedy bede mogła zrobić reszte zakupów bo niestety trzeba było dac kasę na węgiel, ziemniaki itd :/ ehhh a tu jeszcze tyle wydatków teraz cała wypłata poleci na opłacenie wszystkiego :/ a na dodatek mój TŻ zaczyna kolejne studia podyplomowe i na dzień dobry musi wydać ponad tysią zł :./ czemu kasa nie rosnie na drzewie !!!

Fajna ta jedna stronka allegrowicza justinex sama sie skusze na pare zakupów u niej

Co do termometru tez mam ten z Canapol z miekka końcówka, ale nie moge go rozgruść, jak byłam chora zmierzyłam tem. i pokazało mi na nim o 5 stopni mniej niz na rteciowym :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:16   #3793
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
A ja jestem przeciwniczką otulaczków. Im więcej swobody ma dziecko tym lepiej wg mnie, można nakryć kołderką, albo włożyć w śpiworek a swoboda ruchów jest jednak dużo większa. Otulaczki kojarzą mi się z kaftanem bezpieczeństwa. Nie chciałabym spać w czymś takim.

Na szkole rodzenia odradzano nam otulaczki ze względu na blokowanie fizjologiocznych odruchów moro u niemowlaków("wyrzucanie" rączek i nóżek w przypływie różnych emocji). Jeśli te odruchy zostaną zablokowane, nie znajdą ujścia na zewnątrz, to tak naprawdę nie wiemy, gdzie te emocje znajdą swoje ujście.
No hej w koncu sie pojawilas co tam u ciebie??jak sie czujesz??ktory u ciebie juz tydzien??buziaczki
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:18   #3794
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
apoloniaa różowyyyyyyy bierz zamawiasz u nich na stronce?
słuchajcie tak się nie wysypiam.... i mam pytanko do dziewczyn po 30 tc, czy macie te kojce i czy wam dają ulgę ? bo ja wcześniej nie miałam problemów takich ze spaniem, to stwierdziłam że stówy nie będę wydawać, a teraz zastanawiam się czy mi kojec pomoże
Ja nie mam kojca bo szkoda mi kasy między nogi wkładam sobie zrolowaną kołdrę
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

Cytat:
też mnie dzisiaj bołał brzuch jak na @ i też mocno dość, ale to raczej normalne jest.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

taką średnią mam - raczej niewielka - jak się nie zmieszczę to wezmę jeszcze reklamówkę
A ty jak masz większą na kółkach to bierz i się nie przejmuj
Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a mnie cos boli i nie wiem czy tak zołądek czy serce??? tez mnie zaczyna bolec podbrzusze ehh teraz to chyba juz tak bedzie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:18   #3795
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
a ja na obiad dzis robię zupke grzybową, a na drugie ziemnieki kotlety z piersi kurczaka i jakas sałatkę wyciągnie się z piwnicy

Jestem coś cała obolała, co chwilke czuje taki twardy brzuch, ale to może mała się tak układa, że śmiesznie naciska i plecy no potwornie mnie bola

kurcze ja tylko czekam , az moj jeden netbook sie sprzeda to wtedy bede mogła zrobić reszte zakupów bo niestety trzeba było dac kasę na węgiel, ziemniaki itd :/ ehhh a tu jeszcze tyle wydatków teraz cała wypłata poleci na opłacenie wszystkiego :/ a na dodatek mój TŻ zaczyna kolejne studia podyplomowe i na dzień dobry musi wydać ponad tysią zł :./ czemu kasa nie rosnie na drzewie !!!

Fajna ta jedna stronka allegrowicza justinex sama sie skusze na pare zakupów u niej

Co do termometru tez mam ten z Canapol z miekka końcówka, ale nie moge go rozgruść, jak byłam chora zmierzyłam tem. i pokazało mi na nim o 5 stopni mniej niz na rteciowym :/
Dziewczyny dajcie mi linka do tej justinexx
Stary 2010-09-29, 13:19   #3796
Artystka23
Dragonfly

no to widze, ze jest nas wiecej:P czyli to chyba normalne i nie warto siać paniki
Stary 2010-09-29, 13:22   #3797
kliwia
Zakorzenienie

kretencja przeponowego mozesz nie lubic, ale wtedy dzidzius dostaje wiecej tlenu co podczas skurczu jest bardzo istotne. Moze za szybko oddychasz?
pamietaj ze wydech ma byc 2 razy dluzszy od wdechu. Ma byc 8 wdechow na 30 sekund czyli 16 wdechow na minute
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:23   #3798
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Agatkia- a ja czytalam, ze wlasnie dzidzius lubi byc tak troche zcisniety i otulony do zasypiana, bo czuje sie wtedy jak w brzuszku, kiedy ma malo miejsca i spokojnie zasypia.

Od kilku dniu, mam jakies dziwne do opisania bole. Tak jakby mnie cos w macicy zciskalo, a czasem to tak, ze chyba bym popuscila w gatki, jakby mi sie mocniej siusiu chcialo. Z poczatku myslalam, ze to moze dzidzius mnie gdzie tam od dolu atakuje, ale teraz sama juz nie wiem. Mam nadzieje, ze to jeszcze nie te pierwsze skurcze. Jutro zapytam lekarza.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Widzisz wszystko sie uda i bedzie dobrze, a tak sie martwilas.
Wiesz, o tym, ze ok 34 tyg trzeba sie tutaj zameldowac do porodu?? Mowila Ci polozna?? Ja musze na dniach to zrobic, ale jeszcze jakos z dnia na dzien to odwlekam

Jeszcze tak szczegółowo z nią nie rozmawiałam bo tylko raz była u nas przedstawić jak to tutaj wszystko wygląda i kazała zadzwonic jak sie zdecydujemy na poród tutaj a wtedy umowimy się znowu na spotkanie i wszystko dokładnie mi powie co i jak. A o co dokładnie chodzi z tym meldowaniem?? W szpitalu pewnie trzeba zgłosic ze bede u nich rodzić??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:26   #3799
kliwia
Zakorzenienie

vikicullen ja biore taka mala na kolkach walizke Lepsze to niz targanie ciezarow

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

A ten otylaczek to mysle ze mozna zastapic cienkim kocykiem I kocyk ma wiecej zastosowan niz jedno.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:29   #3800
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja biore malutka walizeczke lotnicza, bo torby nie mam miekkiej, tzn mam ale lepiej mi bedzie ciagnac niz sie targac czego w sumie nie mozna robic.

Tzn u mnie bedzie walizeczka + reklamowka z pampersami, podkladami itp

Ide zdejmowac ziemniaki z ognia i w koncu zjem smaczny obiadek

Co do kocyka ja sie zastanawiam nad tym http://allegro.pl/koc-dla-dzieci-ant...241751717.html
Sama teraz spie pod kocem bo mam z poscieli rulonik do spania no i mam kocyk z wełny z lamy, REWELA.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-29 o 13:30
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:30   #3801
malgosiak25
Raczkowanie

Zenia proszę cie bardzo

http://allegro.pl/show_user_auctions...927936&p=1&p=2
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:31   #3802
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
nam na sr mówili, żeby nie nadużywać takich otulaczków lub rożków właśnie z powodu blokowania ruchów dziecka ale w niektórych przypadkach idealnie się nadają, np. jak dziecko bardzo płacze lub nie może zasnąć a wszystko jest w porządku (pielucha, nakarmione, zdrowe, nie zimno i nie gorąco) to wtedy taki otulaczek pozwala mu poczuć się jak u mamusi w brzuszku i uspokoić emocje.
Myślę, że tak naprawdę to wszystko jest dozwolone w rozsądnych ilościach
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:43   #3803
ona1010
Raczkowanie

Patrycja- sama nie wiem dokladnie o co chodzi jutro ide do lekarza, wiec sie go zapytam i popoludniu pojade sie zapisac do szpitala. A jak juz sie dowiem o co chodzi to Ci napisze. Wydaje mi sie, ze potrzebuja tylko danych do porodu i ubezpieczenia i to wszytsko. Tak mi mowila moja polozna

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
nam na sr mówili, żeby nie nadużywać takich otulaczków lub rożków właśnie z powodu blokowania ruchów dziecka ale w niektórych przypadkach idealnie się nadają, np. jak dziecko bardzo płacze lub nie może zasnąć a wszystko jest w porządku (pielucha, nakarmione, zdrowe, nie zimno i nie gorąco) to wtedy taki otulaczek pozwala mu poczuć się jak u mamusi w brzuszku i uspokoić emocje.
Myślę, że tak naprawdę to wszystko jest dozwolone w rozsądnych ilościach
jestem ZA wszystko dozwolone w rozsądnych ilościach
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:48   #3804
De28
Wtajemniczenie

U nas trzeba sie zameldowac w szpitalu pomiedzy 34-36 tygodniem.Wczesniej nie przyjmuja rejestracji.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:48   #3805
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, ja właśnie oddycham bardzo wolno. Jak na SR ćwiczyliśmy ten oddech torem brzusznym to mąz miał kłopot, żeby sie do mnie dostosować, bo dla niego było za wolno

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:53   #3806
zenia2211
Rozeznanie

Malgosia dzieki
Dziewczyny robilyscie sobie moze ta wrozbe na plec z obraczka??hehe Nie wierze w takie rzeczy ale smieszna ta wrozba.Mi sie krecila w koleczko
Stary 2010-09-29, 13:55   #3807
Anecka
Zakorzenienie

Ciekawe gdzie sie podziala pelnia

Obiad zjedzony, mala mi sie wlasnie wypiela (moze miala na cos innego ochote niz ziemniaki/kurczaczek i pomidor )

Kurde dzis sie w miare czuje ok i bym cos zrobila typu wlasnie spakowac sie do szpitala ale doslownie mi sie NIE CHCE NIC, tylko bym lezala

lutien, Ty chyba pisalas ze gracie z mezem w cos, ale na PC/PS/XBOX?

My mamy PS3 i czesto gramy, ja uwielbiam wyscigowki Swoja droga marzy mi sie taki dodatek do PS3, ze trzyma sie w dloni taki pilot i tak jak na WII mozna grac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-29, 14:23   #3808
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
lutien, Ty chyba pisalas ze gracie z mezem w cos, ale na PC/PS/XBOX?

My mamy PS3 i czesto gramy, ja uwielbiam wyscigowki Swoja droga marzy mi sie taki dodatek do PS3, ze trzyma sie w dloni taki pilot i tak jak na WII mozna grac
Tak, jak Ty PS3 Mamy kierownicę do wyścigów i super się gra w takie gry. Choć wczoraj coś TŻ nie szło w tą formułę 1 Ale dziś znów gramy
Też się zbieramy do kupna tego kontrolera, jak do WII. Ale to chyba poczeka, bo mamy teraz dużo innych wydatków.
Choć ja to czekam na premierę Simsów na PS3, bo uwielbiam w nie grać, a laptopa mam za słabego niestety.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:29   #3809
Anecka
Zakorzenienie

o

Taki kontroler to chyba strasznie spory wydatek.

My tylko pady mamy choc ja od wielu lat choruje na kierownice, ale .. pady nam narazie wystarczają
Niestety TZ to woli strzelanki, fantasy a mnie wlasnie wyscigi kreca najbardziej nfs i burnout dominator

Simsy to mam na lapku ale szczerze piszac strasznie szybko mi sie znudzily. Kiedys potrafilam w nie grac godzinami, a teraz mnie to wkurza ze dodatkow nie mozna sciagnac np mialam simsy 2 i do tego pelno dodatkow z torrentow a do simsow 3 w sumie nie ma chyba czegos takiego jak np zwierzaki czy cos.. choc nie pamietam, moze sa.

Dziewczyny posluchajcie i obejrzyjcie
http://www.youtube.com/watch?v=Z3Bl3LvzTSs

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-29, 14:31   #3810
MILA25*
Wtajemniczenie

Wklejam wam mój dzisiejszy brzuchas
27 tydzień + 5 dni .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości