|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Dzisiaj w lokalnej gazecie czytałam, że na kalosze jest taki szał, że trzeba sie wpisać na listę i czekać na najbardziej popularne rozmiary. Podobno juz w hurtowniach zaczyna kaloszy brakować. Są wersje ocieplane, z futerkiem na wierzchu (obwódka) i przypominające kozaki
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#752 |
|
Konto usunięte
|
Widziałm już na żywo kalosze-kowbojki na obcasie, dekorowane w obrazek z warzywami.
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22379291]Widziałm już na żywo kalosze-kowbojki na obcasie, dekorowane w obrazek z warzywami.[/QUOTE]
Czego to ludzie nie wymyslą Gorsze sa jeszcze wg mnie kalosze botki, takie krótkie do kostki. To dopiero brzydactwo.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie mam nic do żadnych butów, nawet do kaloszy, chociaż osobiście nie założyłabym ich gdyby nie padało... Widziałam za to ostatnio coś ciekawszego, przy okazji nauki jazdy konnej. Przyszłam na nią w zwykłych czarnych geterkach, skórzanych butach za kostkę, koszulce i jakimś starym sweterku na ramiona, tak żeby mnie nie przewiało bo było chłodnawo.
Na koniu siedziała dziewczyna, która wprawiła mnie w osłupienie, i chyba nie tylko mnie ... Rzuciłam okiem na jej nogi: co, do jasnej anielki, tak się świeci, myślę sobie rajstopy ? Zapytałam instruktorki, czy mi się przypadkiem w oczach nie mieni, ale ona widziała to samo, co ja: szorty, do tego świecące RAJSTOPY i czarna koszula. Już abstrahując od tego, że było to śmieszne, powaliła mnie głupota tej panienki, żeby do tego stopnia być lalką pozbawioną wyobraźni? Podobają mi się szorty połączone z rajstopami, ale litości, nie u kogoś siedzącego w siodle |
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#756 |
|
Konto usunięte
|
A właściwie w jaki sposób rajstopy przeszkadzają w jeździe konnej?
Pytam z ciekawości, w siodle siedziałam może raz w życiu. |
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
W tym, że są śliskie, jak ktoś jest niedoświadczony, i do tego jeździ kiepsko, rajstopy mogą mu tylko ułatwić upadek. Siodło do nauki jest najczęściej intensywnie używane, wyślizgane, a nowicjuszami na ogół w nim telepie, więc dośpiewaj sobie resztę
...
Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2010-09-29 o 14:45 |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
mnie co do kaloszy to rozwala fakt, że w Polsce padało od zawsze
a dziwnym trafem akurat od niedawna ludziom nagle ten deszcz zaczął przeszkadzać do tego stopnia, że trzeba wyskoczyć w kaloszach na ulicę.ciekawe, dlaczego nie przeszkadzał im jakiś czas temu, gdy nie było szału na gumiaczki (za ponad 200zł tylko dlatego, że mają logo Hermesa) i nikt nawet nie pomyślał, że można w nich wyskoczyć na miasto
|
#759 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie zawsze w taką pogodę chodziłam w glanach lub martensach, bo nie przemakały ![]() mnie właśnie najbardziej w modzie rozwala wydawanie przesadnie dużej ilości pieniędzy na coś, tylko dlatego, że ma taką metkę a nie inną , tylko że bez tej konkretnej metki, raczej nikt nie chodzi i nie dokonuje rewizji markowej co do noszonych ubrań czy biżuterii
|
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kalosze od dzisiaj uwielbiam, bo wróciłam z 4h łażenia po deszczu i kałużach z suchymi stopami, co nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy. Jakoś zawsze wszystkie buty mi przemakały.
Fakt faktem, dopóki nie zrobił się na nie szał, nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby kupić kalosze. Ale to też między innymi dlatego, że zawsze widywałam tylko takie zwykłe granatowe i ciemnozielone i w sumie dopóki nie zobaczyłam moich żadne mi się tak naprawdę nie podobały. Teraz jest większy wybór, więc może też dlatego więcej osób je nosi. A co do płacenia tylko za metkę to ogólnie się zgadzam. Chociaż jeżeli za metką idą materiał i wykonanie o niebo lepsze to uważam że warto dopłacić. Ale za kalosze bym kilkuset złotych nie dała akurat.
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie do końca zgadzam z bezsensem płacenia za metkę. Jeśli np jestem redaktorką jakiegoś modowego pisma, czy np panią prezes w prestiżowej firmie itp to niewyobrażam sobie martwić się jakością tanich ubrań czy dodatków np z H&M skoro mnie stać na lepszą rzecz, gdzie bedzie ona wygladać, nie bedzie problemu z użytkowaniem i bedzie mnie satysfakcjonować jej krój, wygląd. Pewne zawody wymagają "wyglądania", w końcu jak Cię widzą tak Cię piszą" To jest tylko moje zdanie.
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przy zakupie zwracam uwagę na materiał, wykonanie a nie na to, jakiej marki jest to ubranie czy buty.
|
|
#764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o przesadne zakupy w konkretnych sklepach i na domiar złego obnoszenie się z tym.. Wolę wybrać i kupić sobie ciuch, który mi się podoba i będzie mi pasował, niż taki, jaki jest teraz w modzie, czy w którym chodzi połowa dziewczyn w mieście.. Poza tym rozwala mnie moda typu: - arafatki, czy jak to tam.. nie wiem, nie znam się, czy nadal jest to modne, ale jak było to co druga dziewczyna/ chłopak nosiła czarno-białą (albo, o zgrozo, kolorową) chustkę pod szyją. Nie mam nic przeciwko szalom, apaszkom, chustom, ale arafatki odpadają, jak dla mnie. - noszenie okularów (typu kujonowego itp. :P), gdy się nie ma żadnej wady wzroku, albo dla samego lansu. To jest dla mnie totalna porażka. - czeszki. Te buty, podobnie, jak kalosze w ogóle mi się nie podobają. Wyglądają, jak kapcie, które nosiło się w podstawówce. |
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
I co jesli żadne z tych ubrań nie ma widocznego logo? |
||
|
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kaloszy to dziś widziałam te, o których wspominałyście - na obcasie !! |
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
od kaloszy mi sie slabo robi:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabójcze połączenie, też chcę Hello Kitty w wersji Po Ciemnej Stronie Mocy
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę coś Wam wyznać - ja, wielka przeciwniczka kaloszy kupiłam je sobie
Aha - i tego samego dnia dostałam mnóstwo pochwał w związku z moimi kaloszami, ludzie są dziwni ![]() Zamierzam twardo je nosić, gdy tylko będzie mokro!
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
mnie rozwalają następujące rzeczy
:
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
L_V -właśnie obejrzałam wzmiankę o tej kaloszowej katastrofie w metrze, chyba faktycznie to był jakiś poważny wypadek, skoro rozwaliło całe schody
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) są teraz na czasie i świadczą o niewątpliwym guście ich posiadaczki... ![]() Widziałam niedawno taką modnisię (na oko 15-16 lat), twarzyczka dziewczynki, niewinna jak u aniołka, a na nosie tzw. kujonki, wielkie pingle w czarnej oprawce... Ta dziewczyna wyglądała szkaradnie, po prostu śmiesznie... No, ale za to MODNIE ![]()
|
|
#777 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
Żartuje ![]() ![]() ![]() No nie ma się co dziwić !! kalosze poprzez masowy atak stały powszechnie akceptowane - już to widzę jak kilka lat temu wszyscy sypaliby komplementami
|
||
|
|
|
#778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny w nich wyglądają strasznie pokracznie, kojarzą mi się z krowami, tylko im wymion na wierzchu brakuje (zazwyczaj) ![]() Wybaczcie, mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam (bo wiem, że na wizażu moda na te buty), ale wyrażam swoje zdanie. Edytowane przez f _ c k yea Czas edycji: 2010-09-30 o 22:42 |
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem jakaś nie na czasie w ogóle ostatnio.. a co znaczy "kopytka", że tak skromnie spytam? Bo założyłam dziś moje jedyne wygodne buty i moje przyjaciółki zaczęły dopytywać, gdzie je kupiłam, że są teraz takie modne.. Wszystko dobrze, gdybym nie kupowała ich z trzy lata temu :P Czy chodzi o taką podeszwę łączoną ? Bo może mam jakiś modowy hit, a nic o tym nie wiem :P |
|
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

Gorsze sa jeszcze wg mnie kalosze botki, takie krótkie do kostki. To dopiero brzydactwo.
... Rzuciłam okiem na jej nogi: co, do jasnej anielki, tak się świeci, myślę sobie rajstopy
? Zapytałam instruktorki, czy mi się przypadkiem w oczach nie mieni, ale ona widziała to samo, co ja: szorty, do tego świecące RAJSTOPY i czarna koszula. 

) są teraz na czasie i świadczą o niewątpliwym guście ich posiadaczki... 
Nakarm pieska...