Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 13:28   #1111
vette
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Zrobiłam lasagnie, mały wstał zaraz je i pójdziemy na spacer.
uciekaj !!

skad ja wezme teraz lasagne?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:28   #1112
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

marta moja blizna po cc też czerwona.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:31   #1113
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Vette aż sprawdziłam ( bo pamiętam, że rodziłaś w niedzielę). Przecież Jana skończyła 6 tygodni 3 dni temu

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:34   #1114
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Vette aż sprawdziłam ( bo pamiętam, że rodziłaś w niedzielę). Przecież Jana skończyła 6 tygodni 3 dni temu
wszystko przez gUpi suwak ;/
Stary 2010-09-29, 13:35   #1115
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
wszystko przez gUpi suwak ;/
Też mnie to myli Bo przecież miesiąc to nie są równe 4 tygodnie
Stary 2010-09-29, 13:36   #1116
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
ola k_11- kiełbaska z cebulką -jesz normalnie cebule?
sprostowanie: cebulka dla TŻ na kiełbasce a ja samą kiełbaskę zjem
ale ogólnie to przemycam cebulę w małych ilościach, nie tak żebym zupełnie nie jadła np. w mielonych trochę, w sosach pomidorowych do makaronów itp.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:37   #1117
entertete
Rozeznanie

Kurka nie mogę znaleźć, ale ktosia pisała o zatkanych porach, jakaś rada na to????, Bo mój synek też ma chyba i nie wiem jak odetkać, pilingu nie zrobię przecież Myję wodą tylko, ale smaruję emolium, bo jednocześnie ta skórka jest popękana jeszcze (po krostkach) no i chyba jakieś to błędne koło jest. I co robić?
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:41   #1118
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A ja jem normalnie cebulę i wszystko inne i nie widzę żadnych skutków ubocznych dla Igi.
Stary 2010-09-29, 13:47   #1119
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
Mój mały dojrzewa bo ma trądzik i najgorsze jest to, że jak mu sie zaczyna goić to on rozdrapuje i mu się strupki robią Chyba mu ręce do nóg przywiążę.
A ja się dzisiaj fatalnie czuję, w głowie mi się tak kręci, że po ścianach chodzę, boję się, że fiknę. Nie wiem czy to ta pogoda, czy mi hemoglobina znowu spadła. Poszłabym do łóżka, ale on nie ma zamiaru zasnąć.
A ja mam dzisiaj na obiad spagetti
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:56   #1120
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Boli Cię cały dzień? Czy tylko podzas karmienia?

Kundełek kochany...Cezar ma na imię. Teraz mieszka z moją Mamą i siostrą, ale to nadal Mój pies . Zostało mu kilka dni... Kurcze pierwszy raz muszę uśpić własne zwierzę. Dotychczas zdechł mi myszoskoczek (ale nie było mnie w domu) i myszka spadła z szafy i skręciła kark . A jednak PIES to Najlepszy Przyjaciel człowieka. Będzie mi go piekielnie brakować
biedny piesek a na co zachorował ? eh eh wiem jak to jest nic mi nigdy mojego psa nie zastąpiło ja nie szłam z moim do weterynarza bo nie mogłam, mama poszła wtedy ja wyjechałam z domu :/
współczuję Ci ;( i łączę się w żalu

A pierś tak czasem kłuje czasem nie, ale to nie ma chyba związku z karmieniem, chociaż jak była pełna to bolała bardziej. Teraz np nie bli, godzine temu trochę bolała
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:59   #1121
kinia656
Zadomowienie

Napisane przez entertete
a ja to chyba jakaś inna jestem, może ktosia też tak ma, bo kocham swoje dziecko, ale tęsknie za dawnym życiem bardzo i mam jakies wahania nastroju i ciągle się przez to czepiam małża, bo chciałabym sobie częściej gdzieś wyjść bez dziecka.

mam to samo ;/

niezawsze mój TŻ ma 38 lat.. jestem też na forum w stylu "starsi faceci, kobiety mlodsze 10 lat i wiecej" jakos tak ;p ale zapewne nie bedzie ci sie chcialo szukac wiec jak masz jakies pytania to "no problem" ;p/

Też miałam z TŻ robić lasagne bo mam taką ochotę.. ale jakoś nie ma czasu ;/

Współczuję z powodu pieska

U mnie też ciągle leje i jest zimno :/ ale mam na 15 do fryzjera i się cieszę bo w końcu wyjdę bez dziecka na ok 3godz ahh i spokój, bo otatnio ciągle płacze ;/
Nakarmiłam, a on dalej w ryk.. ale cyca już nie chciał. Przekręciłam go na brzuszek, popłakał, powiercił się aż w końcu po 5min zasnął.

No a jutro znowu wychodne bez maluszka na 4 godz bo wychodze z kolezankami (pewnie pierwszy i ostatni raz ;/ ) i znowu bede siedziec miesiacami w domu albo jak bedzie wyjscie to z wozkiem ;/

Mam nadzieję że TŻ zdąży i będzie o 14,30 w domku jak zawsze, bo jak nie to się spóźnię

I oczywiście chce żebym nakarmiła Natanka przed wyjściem (mleczko moje już też stoi w lodówce) ale co.. tak się namęczyłam żeby zasnął i mam go budzić? no ale jak TŻ tak chce.. to on się potem bedzie męczył z jego płaczem ;p

Dziewczyny was nadrobić to graniczy z cudem. Ja nie wiem co by to było jakbym przez 1 dzień tu nie zajrzała :P
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:02   #1122
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja jem normalnie cebulę i wszystko inne i nie widzę żadnych skutków ubocznych dla Igi.
Ja też jem wszystko. Dopiero fasola z puszki i kapusta kiszona spowodowała wzdęcia, więc zrezygnowałam. Cebula takich objawów u nas nie daje.

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
A pierś tak czasem kłuje czasem nie, ale to nie ma chyba związku z karmieniem, chociaż jak była pełna to bolała bardziej. Teraz np nie bli, godzine temu trochę bolała
To chyba po prostu starość...

Mnie pierś kłuje prawie od początku. Przez większość czasu prawa, od niedawna lewa. Ale to się pojawia głównie przy karmieniu, kiedy w głowie kłębi się- rób mleko, rób mleko . Nieprzyjemne uczucie, ale wiem, że związane z napływem mleka.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-29, 14:05   #1123
aniaa22
Zakorzenienie

witajcie!

Alguien i farminka
wasze skarby jakie juz duze Lenka i Milenka
kinia witaj maly slodziutki
kasienka2607 niezle mialas przejscia z ta oddzialowa
papi biedny Adas sie nameczyl na szczepieniu
zabka ciesze sie ze udalo sie z paszportem
Misiulka sliczna niunia. mala bokserka
Frania widze ze masz podobny problem z karmieniem co u nas ja jak zbliza sie pora karmienia to juz jestem zdenerwowana co znow sie bedzie dzialo
dzidzia super ze juz nie ma sladu po zoltaczce
Siala trzymam kciuki za wytrwalosc
elcia witaj sliczna masz coreczke
Basia84 dla Oscara
Morgana my mielismy chrzciny w lokalu. 12 osob tylko my dziadkowie i chrzestni
olakola ciesze sie ze juz mniej ci dokucza paskuda. a z chrzcinami niezle
entertete moj juz 2 miesiac prawie je smoczkiem 2
glooria slodka niunia
HD super ze chrzciny udane a Szymek jaki juz duzy

nadrobilam do 26 strony i nie dam rady wiecej. misiek nie spi w dzien wcale i caly czas potrzebuje uwagi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:07   #1124
vette
Zadomowienie

anuszka ma racje dzidzia Alisa 6 tyg konczy za 3 dni :P
Stary 2010-09-29, 14:12   #1125
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
anuszka ma racje dzidzia Alisa 6 tyg konczy za 3 dni :P
Nie Kochana. Anuszka pisała to do Ciebie :P. Jana ma miesiąc i dwa tygodnie, czyli 4tyg+kilka dni z końca pierwszego miesiąca+2 tygodnie :P.
Czyli 6 tygodni skończyła 3 dni temu :P.
Alisa urodziła się w środę i dziś mija dokładnie 6 tygodni od tamtego dnia.

Przecież miesiąc i 2 tygodnie to nie jest 6 tygodni tylko trochę więcej :P

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-29, 14:14   #1126
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Chyba mu ręce do nóg przywiążę.

Cytat:
A ja się dzisiaj fatalnie czuję, w głowie mi się tak kręci, że po ścianach chodzę, boję się, że fiknę. Nie wiem czy to ta pogoda, czy mi hemoglobina znowu spadła. Poszłabym do łóżka, ale on nie ma zamiaru zasnąć.
wiem co czujesz, tez sie slabo czulam i juz mialam wizje jak fikne a maly bedzie siedzial i plakal
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:18   #1127
vette
Zadomowienie

Cytat:
Przecież miesiąc i 2 tygodnie to nie jest 6 tygodni tylko trochę więcej :P
Wiem, ze mleko mi na mozg sie rzucilo ale zobacz
na suwaczek anuszki. Urodzila 12 sierpnia czyli w czwartek, jej suwaczek powinien wg Ciebie pokazywac jutro 7 tygodni, a jest inaczej.
Stary 2010-09-29, 14:24   #1128
scoobs
Rozeznanie

Frania Pirania, czy u Was w Manchester robia normalnie USG bioderek, czy pojechalas do polskiej przychodni?

NIe moge skakac na razie bo mnie kolano boli, chyba powinnam sie byla rozciagac przed cwiczeniami.

Siala trzymam kciuki za diete, moze tez na nia pojde, jak skoncze karmic. Mialam juz kiedys podejscie... A moze Tobie sie po prostu duzo wody nagromadzilo w organizmie, i wiekszosc tak szybko spadnie
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:27   #1129
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze mleko mi na mozg sie rzucilo ale zobacz
na suwaczek anuszki. Urodzila 12 sierpnia czyli w czwartek, jej suwaczek powinien wg Ciebie pokazywac jutro 7 tygodni, a jest inaczej.
Bardzo Ci się rzuciło .
A przelicz to na dni?
miesiąc to 4 tygodnie tak? ale pozostają wolne zwykle również 2-3 dni, bo miasiąc ma ich 30 lub 31. Do tego dochodzą 2 tygodnie z suwaczka i te 4 dni( jutro). To ile wychodzi tygodni Kobieto?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-29, 14:30   #1130
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
witajcie!

Frania widze ze masz podobny problem z karmieniem co u nas ja jak zbliza sie pora karmienia to juz jestem zdenerwowana co znow sie bedzie dzialo
kiedys nie jadl, spal, teraz to, z tamtego wyrosl, mam nadzieje ze z tego tez wyrosnie
Stary 2010-09-29, 14:34   #1131
vette
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo Ci się rzuciło .
A przelicz to na dni?
miesiąc to 4 tygodnie tak? ale pozostają wolne zwykle również 2-3 dni, bo miasiąc ma ich 30 lub 31. Do tego dochodzą 2 tygodnie z suwaczka i te 4 dni( jutro). To ile wychodzi tygodni Kobieto?
Nie neguje tego co piszesz. Masz racje, ale sprawdz suwaczek
Stary 2010-09-29, 14:34   #1132
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
witajcie!
entertete moj juz 2 miesiac prawie je smoczkiem 2
to ja zapóźniona jestem w wolnej chwili napisz mi jeszcze jak to jest z tą matą edu, co masz, czyli czy da się ją jakoś złożyć bez większego demontażu, żeby np wepchnąć pod lożeczko czy trzebaby ją rozbierać na części?
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:40   #1133
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie neguje tego co piszesz. Masz racje, ale sprawdz suwaczek
Ale Wasze suwaczki przecież nie liczą tygodni, tylko miesiące, więc wszystko jest jak należy.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-29, 14:44   #1134
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Och widzisz...I licz tu na kompetencje lekarza. Najważniejsze, że wszystko ok.
Śliczna czupryneczka.

Nie mówiłam Wam, bo jakoś tak mi ciężko na serduszku, ale muszę uśpić piesa mojego . Był z nami 14 lat!

Siala, z moim też ostatnio jest tak, że tak jak w ciąży byłam pewna, że to ten jeden, jedyny i nie wyobrażam sobie innego ojca dla mojego dziecka, tak teraz mnie tak wkur... , że mam ochotę wyjechać :/.
Wczoraj np. późnym wieczorem wzięłam się za skakankę, jak mała usnęła. Mamy panele i gruby dywan, do tego grube stropy, więc sąsiedzi nieszczególnie coś słyszeli. Poskakałam 5 minut i pokazuje mu jak mi serce wali ze zmęczenia. A on na to: to może już skończ? Się pytam o co mu chodzi- on że o hałas. To się go pytam kiedy niby mam to robić. On na to- w dzień, jak Mała śpi. To mu mówię, że ona śpi raczej tylko na spacerach. A on na to- "nie przesadzaj, nie znajdziesz 5min w dzień"? Nosz kutwa, czy ja się cały dzień opier..., że się tak wyrażę? Tak się składa, że mam zajęcie na co najmniej obie ręce i oba cycki . Rzadko chwilę tylko dla siebie.
Ja tez mialam kiedys pieska i musialam uspic go. Mial 16 lat.
Tak to czasem bywa z facetami.

Cytat:
Dzień dobry
Mój mały dojrzewa bo ma trądzik i najgorsze jest to, że jak mu sie zaczyna goić to on rozdrapuje i mu się strupki robią Chyba mu ręce do nóg przywiążę.
Nie mialam czasu wczesniej napisac. Bylam w poniedzialek u pediatry. Nie wiadomo czy mala ma skaze. Kazala mi odstawic na tydzien nabial. Ja tak lubie mleko i jego przetwory. Poswiece sie.Mowila, zeby moje rzeczy tez prac w proszku dla dzieci. Dagusia ma bardzo wrazliwa skore. Byc moze, ze bede musiala zrezygnowac z Loveli i przejsc na Jelpa - jest mniej uczulajacy. Przepisala masc do zrobienia - Hydrocortisoni, powinno zejsc. mam obserwowac.
Zauwazyla tez u niej syndrom zachodzacego slonca - mala robi czasem takie wielkie oczy - widac bialka nad zrenicami. Obserwowac ok miesiaca, jesli bedzie nadal to wybrac sie na usg glowki. Wczoraj przeczytalam w necie, ze to moze byc cos z wodoglowiem. Az sie poryczalam, jeszcze dzis mam spuchniete powieki. zaraz do niej wczoraj zadzwonilam, a ona, ze mam nie czytac w internecie, kazdy przypadek jest inny. Mam sie nie denerwowac, bo gdyby bylo cos nie tak to ona by mi powiedziala i od razu dala skierowanie na usg. Ja zaraz zaczelam dopatrywac sie u maje powiekszonej glowy. Powiedzialam lekarce o tym, a ona na to, ze kazdy ma inny ksztalt glowki, ze to nie to. Musialam do niej zadzwonic, zeby sie upewnic. Ja to taka panikara jestem.
Stary 2010-09-29, 14:46   #1135
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Frania Pirania, czy u Was w Manchester robia normalnie USG bioderek, czy pojechalas do polskiej przychodni?
on mial skierowanie od lekarki ktora go badala w drugiej dobie zycia, wiec mial jeden i teraz drugie, a czy tak bez skierowania badaja to nie wiem a badany byl w angielskim szpitalu
Stary 2010-09-29, 14:48   #1136
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
kiedys nie jadl, spal, teraz to, z tamtego wyrosl, mam nadzieje ze z tego tez wyrosnie
miskowi jakby mijalo. staram sie zawsze uspokoic i zabawic go przed jedzeniem no i czasem sie uda. coraz wiecej mamy karmien bez placzu. niestety nie bardzo chce jesc nutramigen i wypija tylko 80-120 ml ale przewaznie ponizej 100

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
to ja zapóźniona jestem w wolnej chwili napisz mi jeszcze jak to jest z tą matą edu, co masz, czyli czy da się ją jakoś złożyć bez większego demontażu, żeby np wepchnąć pod lożeczko czy trzebaby ją rozbierać na części?
mata bez problemu sie sklada. laczysz ze soba te dwa palaki i masz taki jeden luk i na dole ten material tylko
Stary 2010-09-29, 14:49   #1137
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Mi zaworki wymienili, posprzatalam juz Na obiad dzis nalesniki zapiekane z mieskiem mielony i fasolka czerwona w sosie pomidorowym

Moja Anastazja dzis konczy 12 tygodni u mnie zaraz lunie;( wiec sie nie wybieram znow nigdzie
ania - witam po dlugiej nieobecnosci

Lilka
- ciebie chyba tez boli tak jak mnie masakra jakas

A mala ciśnie kupke zaraz zajrze, az sie boje:P

alutka
- kazda mama sie przejmuje, ale wlasnei internet ma plusy i minusy, latwo sie dowiedziec o wszystm ale i czlowiek zaczyna sobie tez wmawiac wiele rzeczy, bo wszystkie objawy pasuja...dlatego trzeba podchodzic do tego z lekkim dystansem bo inaczej sie zwariuje
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-29 o 14:54
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:50   #1138
Alguien
Zadomowienie

Hello

aniaa to masz podobnie to mnie ze spaniem w dzien - Milena juz od dluzszego czasu ma 3 drzemki w ciagu dnia po 20-30 min. A jak Michas?

Misiulka wspolczuje z tymi butelkami, bo to jednak czasem niezbedne. A probowalas roznych smoczkow tak?

vette witaj Doskonale rozumiem Twoje emocje zwiazane z rozlaka z mala Tak to juz matki maja

anuszka a pytal Cie pediatra jak Iga przesypia noce? Bo przeciez ona bardzo malutka jeszcze jest, wiec powinna jesc wiecej

Dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak maja, ze czasem pojekuja sobie (ale wiem, ze nic jej nie jest), a jak tylko podejde do niej, to usmiech od ucha do ucha i juz sie uspokaja Tzn najczesciej zaczyna wtedy gadac do mnie Towarzyska ta moja corka
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:03   #1139
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak maja, ze czasem pojekuja sobie (ale wiem, ze nic jej nie jest), a jak tylko podejde do niej, to usmiech od ucha do ucha i juz sie uspokaja Tzn najczesciej zaczyna wtedy gadac do mnie Towarzyska ta moja corka
Anastazja tez w ciagu dnia ma 3 drzemki od 30-1h chyba ze na spacerku jestesmy to dluzej
A jesli chodzi o pojekiwanie, to Nastka nie lubi w dzień leżeć w łóżeczku bo nie widzi za duzo i sie denerwuje...wiec jest ze mna a jak mnie nie widzi za dlugo to krzyczy jak mnie zobaczy to sie usmiecha i uspokaja lubi towarzystwo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:11   #1140
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hello

aniaa to masz podobnie to mnie ze spaniem w dzien - Milena juz od dluzszego czasu ma 3 drzemki w ciagu dnia po 20-30 min. A jak Michas?
Misiek w ciagu dnia ma 3-4 drzemki po 5-10 min odkad daje mu nutramigen to zaczal duzo ulewac miedzy karmieniami tak z 4-5 razy ulewa. no i jest malym terrorysta bo tylko by chcial byc na pionowo na rekach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości