Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 10:48   #1921
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Mój męzuś jak ja wczoraj bylam na zebraniu u eryka w szkole(17-19) to od dziadka po pracy dzieciaki ze spaceru przejął(mój ojciec nie umie się dziećmi zajmować, ale jedyny na kogo mogę liczyć, to spaceruje) Erwi ssikany po pachy, Eryk przemoczone buty bo pod drzewami na mokrej trawie kasztanów szukał(dla leśnych zwierząt zbieramy żołędzie i kasztany) Przebrał dzieci, zrobił kolację, Erwinowi deserek chciał dać, ale ten jako najedzony odmówił przyjęcia. Więc można z nim dzieci zostawić. Potem jeszcze wykąpał małemu, dużemu kąpanie uszykował, i winko kupił żeby ze mną wypić na romantyczny wieczór, tylko przy tym winie tak się grą w kompie zajął że nie zauważył jak poszłam spaćczemu prądu nie wyłanczaja na wieczór

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

DDTVN jest Zawitkowski, dzieci i zwierzęta. Spytali się małego chłopczyka czy ma ulubione zwierzę, to powiedział że ma "mewę"
To tak jak Eryk 3 lata temu w MCu pani sie pyta co do picia i jedzenia, a on herbatę i gołąbki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:50   #1922
aixa
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

POP boliiiiiiiiiii ale tak już jest, że każdy "palacz" znajdzie sobie dobre wytłumaczenie żeby zapalic fajeczkę

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 10:51   #1923
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzisiaj mam maraton po urzędach z dzieckiem na ręku, jak ja to kocham
Rano byłam na braniu krwi po coś słabnę strasznie, jakaś anemia czy comuszę więcej magnezu w czekoladzie przyjmować

Stary 2010-09-29, 10:54   #1924
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój męzuś jak ja wczoraj bylam na zebraniu u eryka w szkole(17-19) to od dziadka po pracy dzieciaki ze spaceru przejął(mój ojciec nie umie się dziećmi zajmować, ale jedyny na kogo mogę liczyć, to spaceruje) Erwi ssikany po pachy, Eryk przemoczone buty bo pod drzewami na mokrej trawie kasztanów szukał(dla leśnych zwierząt zbieramy żołędzie i kasztany) Przebrał dzieci, zrobił kolację, Erwinowi deserek chciał dać, ale ten jako najedzony odmówił przyjęcia. Więc można z nim dzieci zostawić. Potem jeszcze wykąpał małemu, dużemu kąpanie uszykował, i winko kupił żeby ze mną wypić na romantyczny wieczór, tylko przy tym winie tak się grą w kompie zajął że nie zauważył jak poszłam spaćczemu prądu nie wyłanczaja na wieczór

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

DDTVN jest Zawitkowski, dzieci i zwierzęta. Spytali się małego chłopczyka czy ma ulubione zwierzę, to powiedział że ma "mewę"
To tak jak Eryk 3 lata temu w MCu pani sie pyta co do picia i jedzenia, a on herbatę i gołąbki
no brawo dla tż tylko czar prysł przez tą grę komputerową a tak pięnie zaczął
też oglądam DDTVN niezły ten malutki, a jak Prokop się zmieszał

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-29, 11:07   #1925
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jestem tego samego zdania, ja musze miec pewnosc ze jak NIE DAJ BOZIA cos by sie stalo to tz bedzie sie umial mala zajac i nie bedzie mu sprawialo to zadnych problemow.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Moj tez jest bardziej cierpliwy
wczoraj odlozylismy mala do lozeczka a ta zamiast spac puszczala taki glosny chichot ze tz przychodzi do kuchni i mowi nie no ja wymiekam zaraz padne ze smiechu zamiast siedziec cicho ale szybko jej przeszedl napadl smiechu i usnela
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:29   #1926
P0P70
Zakorzenienie

Megi - właśnie przeczytałam Twój dowcip TZ-owi. Spytałam: Czyż nie idealnie do nas pasuje? A on na to : Trochę

Potem powiedział mi że mała go znowu obudziął i jest niewyspany bo musiał ja w nocy nosić. Powiedziałam mu że zawsze mogę mała zabrać do siebie coby się wysypiał. On na to że absolutnie nie. Że jest dobrze tak jak jest i dziecka nie odda.
No nic oby do jutra - o 19 będę już małą ściskała i do niedzieli to ja będę z nią spała co by ulżyć temu biedakowi. Będzie mi gotował dietetyczne dania

PL_Madzia - jakie rozczarowanie na koniec a mogło by być tak pięknie

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:34   #1927
Darusiaaaa
Zakorzenienie

czy wasze dzieci tez uwielbiaja lancuszki i medaliki? moja za tym medalionem co mam na szyi chce sie skichac bo sie ladnie swieci i chce mi go zjesc, nawet nie wie jakie to cenne ale coz dla niej wszystko smaczne.
A.Camus
Stary 2010-09-29, 11:45   #1928
Ferrou
Zakorzenienie

Cześć
Nie wiem co chciałam każdej z Was odpisać...
aha, Aixa, trzymam kciuki zęby wyniki były dobre Dzielni jesteście

Ja walczę od wczoraj z komputerem. Nie chodzą mi wszystkie strony jak powinny, co mnie wpienia. Próbowałam różnych metod, ostatecznie przeistalowałam cały system z formatowaniem całego dysku i dalej nie jest tak jak powinno być. Jestem zła, nie mam już sił ani do kompa, ani do netu... i oczywiście wszyscy "chętni", jak zawsze, do pomocy....

Mały chyba znowu chory, w nocy trochę kaszlał, rano jak zakaszlał to zwymiotował. A jutro mieliśmy iść na przegląd do dzieci zdrowych, chyba sobie daruję...
Spać nie śpi, jak się budzi to z takim krzykiem, że chyba sąsiadów wszystkich wybudza. to samo jak go kładę spać - krzyk taki gardłowy ... I jakiś dziwny jest, wczoraj wieczorem przed zasnięciem przewracał się na brzuszek i w końcu tak zasnął, po raz pierwszy...

Deszcz pada, głowa mnie boli.. ehh... idę dalej szukać, pytać itp...
Stary 2010-09-29, 11:47   #1929
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez uwielbiaja lancuszki i medaliki? moja za tym medalionem co mam na szyi chce sie skichac bo sie ladnie swieci i chce mi go zjesc, nawet nie wie jakie to cenne ale coz dla niej wszystko smaczne.
Moja uwielbia okulary zdejmować. Biżuterii nie noszę bo parę razy huknęła głową w kolczyki i później był płacz ale też jej się podoba. Zwłaszcza u babci

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Cześć
Nie wiem co chciałam każdej z Was odpisać...
aha, Aixa, trzymam kciuki zęby wyniki były dobre Dzielni jesteście

Ja walczę od wczoraj z komputerem. Nie chodzą mi wszystkie strony jak powinny, co mnie wpienia. Próbowałam różnych metod, ostatecznie przeistalowałam cały system z formatowaniem całego dysku i dalej nie jest tak jak powinno być. Jestem zła, nie mam już sił ani do kompa, ani do netu... i oczywiście wszyscy "chętni", jak zawsze, do pomocy....

Mały chyba znowu chory, w nocy trochę kaszlał, rano jak zakaszlał to zwymiotował. A jutro mieliśmy iść na przegląd do dzieci zdrowych, chyba sobie daruję...
Spać nie śpi, jak się budzi to z takim krzykiem, że chyba sąsiadów wszystkich wybudza. to samo jak go kładę spać - krzyk taki gardłowy ... I jakiś dziwny jest, wczoraj wieczorem przed zasnięciem przewracał się na brzuszek i w końcu tak zasnął, po raz pierwszy...

Deszcz pada, głowa mnie boli.. ehh... idę dalej szukać, pytać itp...
Idź koniecznie do lekarza już dziś
Stary 2010-09-29, 11:49   #1930
aixa
Rozeznanie

Moje dziecko uwielbia wszystko co nie dla dzieci czyli sznureczki(zwłaszcza przy mojej bluzie), kabelki zwłaszcza od myszki o laptopa, gazety, folie, hit to tak jak u większości chusteczki do pupy, pampersy też lubi miętolic no cóż na razie wstrzymujemy się z kupnem zabawek edukacyjnych dopóki sama nie będzie siedziec. Tż dzwonił i mówił, że dziś przy badaniu usg brzuszka bardzo interesowała ją ta głowica a zwłaszcza kabelek od niej Badanie oczywiście profilaktycznie i wszystko ok.
Asiulek Lena też ma ADHD przy jedzeniu. Kręci się wierci obraca głowę, drapie mi rękę skubie swoje ubranko miętoli swoje ucho no chyba, że jest bardzo głodna to wtedy nawet nie drgnie przy butli dopóki nie zobaczy dna

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-29, 11:51   #1931
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Moja uwielbia. A zarówno ja jak i TZ mamy takie duże krzyże na szyi. I ona właśnie nimi uwiebia się bawić. No i kolczyki też są OK.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:53   #1932
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moja uwielbia okulary zdejmować. Biżuterii nie noszę bo parę razy huknęła głową w kolczyki i później był płacz ale też jej się podoba. Zwłaszcza u babci
a no tak zapomniałam, że jak widzi mnie w okularach korekcyjnych (używam tylko do oglądanias tv lub do auta) to tak dziwnie na mnie patrzy z miną jakby chciała powiedziec "mamo ale ty fajnie w tych okularkach wyglądasz". Po czym sięga po nie i mi je zdejmuje

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-29, 12:06   #1933
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Aixa trzymam mocno kciuki za Lenusię,biduleczka-dobrzeże już ma to za sobą,kierowniczka bardzo ładnie się zachowała i tak by z Ciebie pożytku nie mieli bo trudno myślec o czymś innym w takiej sytuacji,trzymaj się

Cigi mi Daniel też tak robi,ja wyczaiłam,że jemu o to chodzi,że nie leci cały czas i niby chce jeśc ale się denerwuje i zaczyna płakac,mój sposób w trakcie podaję mu butelkez woda do popicia,wypije troszkę i je dalej spróbuj może się uda

Gmyrelka
ale masz kocioł ale niedługo już będziesz pełna satysfakcji

Mrowaczku mam dla Ciebie zadanie domowe codziennie z samego rana wejdź na stronę dowcip.pl i czytaj po kilka kawałów-któryś musi Cię ruszyc i wkońcu będzie uśmiech na buzi

Co do ząbków u nas tez idą 2 się wyrzyna

Aneczka
gratulacje dla Maciusia!!!

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Tak jest! Mówisz i masz

Właśnie sprzedałam na All ubranko Oli z chrztu, to ze zdjęcia Dziś muszę nadać paczkę, więc hurra, mam spacer wieczorkiem na pocztę. Osobiście lubię deszczową pogodę, ale odkąd mam Olę nie wychodzę na dwór gdy leje. Zwłaszcza, że nadal ma zatkany nosio :-(
ja tez musze wystawic może się sprzeda.

Megi boski kawał

Darusia ja nie nosze łańcuszka ale dal mnie gorzej bo moje kolczyki nie chce zostawic w spokoju,boję się,że kiedyś za mocno pociągnie i będzie zonk.

Drcronik
wystawiasz coś na aukcję??

tak piszecie o tż- mi jest smutno bo znowu kolejny tydzieńjest w 2 pracach więc jest dopiero wieczorem tylko we wtorki nie idzie ze względu na basen,no ale pókijest okazja to niech popracuje,pieniążki zawsze się przydadzą ale i tak mi smutno tym bardziej przy takiej pogodzie co wyjsc się nie da.
Cały czas się zastanawiam nad klubem maluchabo moja mama mnie irytuje,zachwuje się jakby to było obce dziecko oj szkoda mi go zostawic a już co raz bliżej,tylko,że nie mogę już zabardzo nic zrobic bo ona zrezygnowała z pracy(um. zlecenie) i teraz bym ją zostawiła na lodzie,mam nadzieję,że zmieni się jej podejście.Nic sobie nie da powiedziec bo traktuje to jako atak i ona wie wszystko najlepiej.Nawet nie próbuje przemyslec to co jej mówię tylko od razu neguje.
Np mówi,że jak będzie starszy i niegrzeczny to dostanie klapa w dupę,ja mówię,że nie warto bic dzieci za to,że są niegrzeczne bo później on cię bije jak ty jesteś dla niego niegrzeczna np nie chcesz mu cos dac.Mama mówi "no pewnie może jeszcze dziecko bezstresowo chcesz wychowywac?" no szlak mnie trafia....

jejciu chyba Libra podałaś link na te nianie masskraco się tam czyta a już mama która oszczędza na pampersach i dziecko ma grzybicę odbytu i mega odparzenia to bym ją chyba utłukła i kazałą przez tydzieńw czyms takim chodzic-biedne dziecko,jak chce oszczędzac to niech tetrę pierze i nie kupuje pieluch

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:32
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:12   #1934
anakazar
Zakorzenienie

Witam
U mnie smutno,pisac mi się nie chcę,tylko was po cichutku czytam.
Tęsknie strasznie za mężem,oboje sobie chlipiemy w słuchawke i od paru dni jestem taka do d..py

Jeszcze dzisiaj w nocy budził mnie ryk krów sąsiada i tak płakały żałośnie i teraz wiem czemu-patrze przez okno,bo podjechała taka wielka ciężarówka i stoi pełno mężczyzn-sąsiadów i patrze co oni robią i tak się wystraszyłam,aż wymiotowac mi się chciało z bezsilności i obrzydzenia-czułam się jakbym podejrzała coś czego widziec nie powinnam
Wciągali te biedne krowy do tej ciężarówy i ja nie wiem czy to ja jakaś głupia jestem i nie wiem,że to się tak robi czy oni są wyjątkowo brutalni,bo te krowy tak na chama,walili je jakimś kołkiem,pysk miały na ziemi,reszta ciała w normalnej pozycji i to tego ten okropny ryk,wciągnąc ich nie mogli i tak wszystko nerwami,silą,a to przecież biedne ,wystraszone zwierzęta-okropne to było i nie wiem nie wyglądało to humanitarne.
Normalnie może się dziac się na tym świecie wszystko,ale nie jestem w stanie zniesc krzwdy zwierząt i dzieci.

Byłam w pracy z szefem się dogadałam i pracuję w domu,ale narazie choc to mi czas wypełnia to mnie w ogóle nie cieszy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:18   #1935
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
a no tak zapomniałam, że jak widzi mnie w okularach korekcyjnych (używam tylko do oglądanias tv lub do auta) to tak dziwnie na mnie patrzy z miną jakby chciała powiedziec "mamo ale ty fajnie w tych okularkach wyglądasz". Po czym sięga po nie i mi je zdejmuje
Ja na stałe okulary noszę i mam je równie stale opalcowane i tłuste
Stary 2010-09-29, 12:19   #1936
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam łańcuszek(nie cieniutki jakiś)a na nim malutkie serduszko i jeszcze drugie serduszko większe w które chowa się to mniejsze i to moją małą tak ciekawi i za każdym razem próbuje złapac i raz jej się udało,tak szarpnęła,że zerwała-musiałam leciec do złotnika,żeby naprawiłmówiłam tż,że Nina też od niego chcę taki prezent

u nas deszcz,deszcz i nic więcej,ale wystawiłam malutką na taras,żeby troszkę powdychała wioskowych aromatów.

aixa trzymam kciuki za Lenke

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:36   #1937
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Aixa trzymam mocno kciuki za Lenusię,biduleczka-dobrzeże już ma to za sobą,kierowniczka bardzo ładnie się zachowała i tak by z Ciebie pożytku nie mieli bo trudno myślec o czymś innym w takiej sytuacji,trzymaj się

Drcronik
wystawiasz coś na aukcję??

Cały czas się zastanawiam nad klubem maluchabo moja mama mnie irytuje,zachwuje się jakby to było obce dziecko oj szkoda mi go zostawic a już co raz bliżej,tylko,że nie mogę już zabardzo nic zrobic bo ona zrezygnowała z pracy(um. zlecenie) i teraz bym ją zostawiła na lodzie,mam nadzieję,że zmieni się jej podejście.Nic sobie nie da powiedziec bo traktuje to jako atak i ona wie wszystko najlepiej.Nawet nie próbuje przemyslec to co jej mówię tylko od razu neguje.
Np mówi,że jak będzie starszy i niegrzeczny to dostanie klapa w dupę,ja mówię,że nie warto bic dzieci za to,że są niegrzeczne bo później on cię bije jak ty jesteś dla niego niegrzeczna np nie chcesz mu cos dac.Mama mówi "no pewnie może jeszcze dziecko bezstresowo chcesz wychowywac?" no szlak mnie trafia....
Dzięki

Drcron wystawiła już aukcję http://allegro.pl/czapeczki-szydelkowe-i1249066843.html
współczuję wątpliwości. Ja też je mam co do swojej mamy ale cóż wolę ją niż kogoś obcego.

tż dzwonił i dzisiaj ok 17stej wychodzą ze szpitala:jupi : jadę po nich o 14stej
anakazar no to widoki miałaś przykre. Szkoda zwierząt. Ja jak Lence daję obiadek z cielęcinką to zawsze mówię "jedz kochanie i nie marnuj bo mała krówka musiała zginąc dla tego obiadku" wyobrażam sobie tęsknotę za tż. Kiedyś rozstaliśmy się na 2 tyg. bo byłam na szkoleniu z pracy. Bardzo tęskniłam mimo, że szkolenie było w środku lata nad samym morzem.

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:40
Stary 2010-09-29, 12:46   #1938
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Moze ona chce cyca i dlatego polyka jedzonko, zeby szybciej byl cyc i marudzi? Ale przeciez czasem cyca dostaje dopiero po godzinie a nie od razu, to skad to skojarzenie. Dzis zjadla caly maly sloiczek marchewy i za pol godziny dalam jej cyca i wydoila wszystko.

A ja myslalam, ze taki sloiczek zastapi jej posilek, a tu nic z tego. To jak ja ja bede kiedys odstawiac? Pomijajac fakt, ze przeciez bez cyca nie usnie. Wybudza sie po zasnieciu w dalszym ciagu. A wczoraj w nocy, hit, 4 razy na cyca.

Ja tez mam takie krzeselko od rodzinki. A czy ty juz Olcie w nie wkladasz, bo to tak do siedzenia na prosto? Ona Ci juz siada? Bo ja jeszcze krzeselka nie uzywam, mala jada w wozku podniesionym. I na moich kolanach, bo cos jej nie pasi jak je
Cigi - ja mojej cyckowej pannie zawsze po obiadku daję cyca. Nie traktuję słoiczka jako pełnego posiłku, no może jak już będzie jadła te większe słoiczki po 190ml, ale póki co, wcina 125 ml plus cycuś. A jak wrócę do pracy, to mam nadzieję, że zamiast cycucia po obiadku będzie właśnie wcinać te większe porcje.
Ola na ogół się wierci przy jedzeniu jak się "skupia".

Jeszcze nie wkładam jej do krzesełka bo nie siedzi sama sztywno, karmię ją w leżaczku.

Aixa - dzielna z Ciebie mamusia i nie możesz mieć do siebie żadnego żalu Różne historie się przytrafiają. Moja przyjaciółka w drugim tygodniu po porodzie (bliźnięta) wylądowała w szpitalu na kilka dni (kamienie). Jej mąż sam sobie poradził z takimi maluchami - nie miał innego wyjścia. Z piersi dzieci przestawił je na butelkę. Kilka dni zleciało, mama ze szpitala wróciła, dzieci nie pamiętają, że jej nie było, wszystko jest po staremu.
Dobrze, że TŻ świetnie sobie radzi, no i masz super przełożoną

Tylkooliwka - współczuję. Ja też mam teraz przejścia - z moją teściową. Miałam do Oli zatrudnić nianię (okazyjnie poznaną w sklepie młodą dziewczynę), ale moja mama pomimo przebytej niedawno operacji na żylaki chce się Małą opiekować jak będziemy z TŻ w pracy. Tylko, że łatwiej by jej było, gdyby była z Olą 2-3 dni w tygodniu, a kolejne dni moja teściowa. Niestety ta (teściowa) zrobiła się ostatnio anty-rodzinna. Widziała Oleńkę m-c temu i nic, a nic nie interesuje się, co u niej Zresztą, jak by już przyszła, to te jej mądrości skutecznie zatruwają relacje między nami na kolejne tygodnie. Wszystko wie lepiej, zupełnie zapomniała, że wychowaliśmy już jednego syna...
I chyba znowu na poważnie pomyslę o tej niani...albo tak jak Ty, o tym klubie maluszka.

A propos TŻtów - mój też dostanie wreszcie "szkołę". Umówiłam się w sobotę do fryzjera. I nie żadne cięcie biegiem, tylko farbka/pasemka czy co tam jeszcze wymyślę, mycie, cięcie, modelowanie. A niech mnie nie będzie i ze trzy godziny, niech zobaczy jak fajnie być tylko i wyłącznie do usług małego człowieka. No i oczywiście obiad niech zrobi, hmm... Ciekawe, czy znajdzie czas na siku

Ja zakładam okulary tylko do komputera i auta - Ola też robi dziwną minę, jak je mam na nosie, taka jest raczej zdziwiona, no i oczywiście jeśli tylko może to je zdejmuje. Biżuterii nie noszę, więc nie wiem, czy lubi - nic po porodzie nie schudłam, więc nie wchodzę w stare pierścionki.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-09-29 o 12:49
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:25   #1939
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dusiaczka no widzisz jak to jest jak nie urok to sr....
właśnie koleżanka mi podsunęła pomysł żebym została w domu i wzięła jeszcze jedno dziecko do opieki bo jest wiele mam które tak wolą niż dac do żłobka.Dawaj Olę do mnie Ty szukasz niani ja nie chcę do pracy.....
oczywiście żartuję chyba musze isc do pracy
aż tak bardzo nie mogę na ta mamę narzekac,bo kiedy nie zadzwonię,że potrzebuję wyjśc dolekarza czy cokolwiek to zawsze przyjedzie i z nim zostanie i radzi sobie tylko mi tak strasznie się nie podoba jej podejście,może się zmieni i zacznie chociaż częściej usmiechac

Dziewczyny podajcie jakieś menu dla dziecka co gotujecie-może Libra?,kurczaki ja nie wiem co mu gotowac przeciez nie będzie jadl ciągle warzywek już musi jesc i mięsko i żóltka itd stoje przy lodówce i nie wiem co począc jakaś nie moc mnie ogarnęła
biorąc poduwagę jakie składniki już jadł ze słoiczków to powinno byc dosc bogate to menu jaego a ja nie wiem co gototwac,robiłyscie już coś z ryżem albo z kaszą?
wczoraj ugotowałam marchewkę z jabłuszkiem za nic nie chciał tego nie wiem czemu

no i chyba nie podchodzą kaszki bobovity wtedy dałam malinowa i miał rumień myślałam,że to malina kupiłam nestle banan wszystko ok,teraz podałam bobovity banan i już ma cos policzek zaczerwieniony

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

A propos TŻtów - mój też dostanie wreszcie "szkołę". Umówiłam się w sobotę do fryzjera. I nie żadne cięcie biegiem, tylko farbka/pasemka czy co tam jeszcze wymyślę, mycie, cięcie, modelowanie. A niech mnie nie będzie i ze trzy godziny, niech zobaczy jak fajnie być tylko i wyłącznie do usług małego człowieka. No i oczywiście obiad niech zrobi, hmm... Ciekawe, czy znajdzie czas na siku

.
i dobrze ja od października znowu zaczynam angielski w piątki do 21.00 też będzie sam bo muszę tam jechac prosto po pracy

co do ząbków smarujecie czymś?bo ja mam d....coś tam ale on mi to zjada jak chce posmarowac,chociaż źle tego nie znosi ale jest trochę bardziej marudny niż zwykle.Właśnie patrzy z zainteresowaniem jak pisze ale on jest śmieszniutki czasami

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-29 o 13:21
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:39   #1940
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
co do ząbków smarujecie czymś?bo ja mam d....coś tam ale on mi to zjada jak chce posmarowac,chociaż źle tego nie znosi ale jest trochę bardziej marudny niż zwykle.
Ja też mam to D... coś tam i robię tak. Daję jednego palca małemu do buzi, a jak on gryzie tamtego, to drugim z żelem smaruję dziąsła. Wczęśniej zjadał żel od razu i tyle było smarowania. Mój znosi bardzo ciężko - jest straszny płacz, gorączka i w ogóle

A za 5 godzin jedziemy nad morze Podobno ma być ładna pogoda nawet. No i planuję połazić po lesie i grzybobrać
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:44   #1941
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Przeważnie wracalam na kąpiel albo szłam razem z tż i teściowa sie zajmowała albo moja mama.
Asia, Twojemu TZtowi mądrze z oczu patrzy-da sobie radę na 100%, a Twój wpis po raz kolejny uświadomił mi, że my z TZ nie wyszliśmy nigdzie tylko we dwoje od.....porodu. I nie zanosi sie na zmiane, bo nie mamy z kim zostawic malej-moja mama sie nie nadaje i jest 80km od nas, a nie-tesciowa 30km i nie mobilna i nie lubiaca nocowac u kogos. No, to mamy impas.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Od samego początku mam poczucie że zawiodłam. Nie potrafiłam donosić i te jej problemy zdrowotne przypisuję chcąc nie chcąc sobie, nie karmiłam, w szpitalu też nie siedziałam non stop, a potem też często się na nią denerwowałam no i na koniec opuściłam dziecko i wróciłąm do pracy i to do innego miasta.
Tylko niestety czasami nie mamy wyjścia. Live is brutal.
1- nie ma takiego pojecia jak "NIE POTRAFILAM donosic"-no czys Ty na głowe upadla? Ty, ktora nam zycie tlumaczysz tutaj nie raz piszesz takie cuda? A myslalas, ze mozna isc do szkoly na kurs pt. jak donosic ciaze? No hukne Cie zaraz! Chyba Ci sie od tej stolYcy pomerdalo w glowie!

2- nie karmilas, bo nie moglas, a nie NIE CHCIALAS-widzisz roznice? Bo jak nie widzisz to naprawde hukne!

3- nie siedzialas non stop, bo nie mozna siedziec non stop! Zwariowalabys, znerwicowala sie, a i tak nic nie moglabys przyspieszyc. Huknąc???

4- jak kazda z nas-ten argument sie nie nadaje

5- nie opuscilas, tylko wyjechalas do pracy, o ktorej sama pisalas, ze ja lubisz, ze sie realizujesz i potrzebujesz jej do normalnego funkcjonowania. W kazdej chwili mozesz zrezygnowac jak sama piszesz. No hukne no!

Jeszcze wczoraj pisalas, ze mnie tu brakuje- uwazaj co piszesz na drugi raz

Cytat:
Mrowaczku mam dla Ciebie zadanie domowe codziennie z samego rana wejdź na stronę dowcip.pl i czytaj po kilka kawałów-któryś musi Cię ruszyc i wkońcu będzie uśmiech na buzi
hehehehe, cale wieki minely od czasu kiedy ostatni raz ktos mi prace domowa zadal

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
Tęsknie strasznie za mężem,oboje sobie chlipiemy w słuchawke i od paru dni jestem taka do d..py

Byłam w pracy z szefem się dogadałam i pracuję w domu,ale narazie choc to mi czas wypełnia to mnie w ogóle nie cieszy.
troche nie wiem jak Cie pocieszyc z ta tesknota, bo pogada sobie moge.... jedynie moge napisac, ze masz nas na wizazu-marna pociecha, ale lepsza marna niz zadna (?)

a co w ogole porabiasz, ze pracujesz z domu?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:25   #1942
libra777
Zakorzenienie

Aixa to super że wszystko dobrze
A co do szefowej to jednak są jeszcze ludzie.

Darusia ja wierzę w takie coś

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
o mój tak kolczyki chce mi poobrywać a noszę takie duże dyndające i kabelki wszelkiego rodzaju uwielbia , sznurki , paski itp.
Cytat:

jejciu chyba Libra podałaś link na te nianie masskraco się tam czyta a już mama która oszczędza na pampersach i dziecko ma grzybicę odbytu i mega odparzenia to bym ją chyba utłukła i kazałą przez tydzieńw czyms takim chodzic-biedne dziecko,jak chce oszczędzac to niech tetrę pierze i nie kupuje pieluch
widziałaś odcinek usta usta jak babcia stasiowi przywaliła klapsa bo na cymbałkach grał i nie chciał przestać a staś za to wywalił babci całą miskę owsianki na głowę może nie będzie tak źle a jak się nie dogadacie to oddasz małego do klubu i już

Ja przeczytałam cały ten wątek o tych nianiach masakra a jedna matka jak dziecko się zsikało wystawiała je gołe na taras na 1 min żeby wiedziało że to za kare, dziecko później chorowało i miało problemy z oddawaniem moczu a mamusia mówiła że ona nie wie z kąd się ten problem wziął
no zadzwoniłabym na policje albo do opielki jak nic , niektórzy rodzice to naprawdę powinni egzamin zdawać
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
doskonale Cię rozumiem
Cytat:

Dziewczyny podajcie jakieś menu dla dziecka co gotujecie-może Libra?,kurczaki ja nie wiem co mu gotowac przeciez nie będzie jadl ciągle warzywek już musi jesc i mięsko i żóltka itd stoje przy lodówce i nie wiem co począc jakaś nie moc mnie ogarnęła
biorąc poduwagę jakie składniki już jadł ze słoiczków to powinno byc dosc bogate to menu jaego a ja nie wiem co gototwac,robiłyscie już coś z ryżem albo z kaszą?
wczoraj ugotowałam marchewkę z jabłuszkiem za nic nie chciał tego nie wiem czemu

no i chyba nie podchodzą kaszki bobovity wtedy dałam malinowa i miał rumień myślałam,że to malina kupiłam nestle banan wszystko ok,teraz podałam bobovity banan i już ma cos policzek zaczerwieniony

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

i dobrze ja od października znowu zaczynam angielski w piątki do 21.00 też będzie sam bo muszę tam jechac prosto po pracy

co do ząbków smarujecie czymś?bo ja mam d....coś tam ale on mi to zjada jak chce posmarowac,chociaż źle tego nie znosi ale jest trochę bardziej marudny niż zwykle.Właśnie patrzy z zainteresowaniem jak pisze ale on jest śmieszniutki czasami
Ja gotuję różne zupki np. barszcz , albo z kalafiorem , albo z ryżem no i z mięskiem od razu z piersi póżniej mięsko miksuję a warzywa gniote widelcem tak drobno
Gotowałam tez kaszę jaglaną tak na papkowato i dawałam z owocami.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Dentinox chyba macie do smarowania ponoć jest dobry?
Ja mam bobo coś tam ale ja wiem czy to w ogóle cos daje?

Madzia ale początek był dobry
Od 17 do 19 na zebraniu byłaś? nie strasz mnie kobieto bo ja dzisiaj idę na 15 mam nadzieję że w godzinę będzie po wszystkim
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 14:48   #1943
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Wiesz co Młoda mam wrazenie że te dzieci to jak w jakims worku wrzucone. hehe jakos nie przemawia do mnie wiązanie chusty na dwoje.
Na jedno jest super ale razem ich bym nie zawiazła

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
gratuluje kolejnego zęba

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

My juz po USG wychodzi na to ze wszystko wraca do normy powiększone przestrzenie zmalały o 1 mm tak sie ciesze

Super bardzo sie ciesze że jest poprawa
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:10   #1944
lindsley
Zakorzenienie

Tu sa przepisy bo któras pytała...
http://przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...przeciery.html

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:19   #1945
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Hehe... widzialam. dzieci to jednak maja pomysły. I na pytanie czy ma mewę powiedział że ma nad morzem ach te dzieci...

Cytat:
Tak, tak... normalka. Ja raczej w domu nie noszę, bo mam taki nawyk, że jak tylko wracam do domu to sie przebieram w "domowe" i ściągam całą bizuterię. Ale jak czasem coś tam mam na szyi to normalka, że ciągnie. Tak samo kocha sznureczki od mojej bluzy i kabelek od laptopa.

Cytat:
Asiulek Lena też ma ADHD przy jedzeniu. Kręci się wierci obraca głowę, drapie mi rękę skubie swoje ubranko miętoli swoje ucho no chyba, że jest bardzo głodna to wtedy nawet nie drgnie przy butli dopóki nie zobaczy dna
Identycznie No... to mi ulżyło, że nie tylko ja mam taką "wariatkę"

Cytat:
a no tak zapomniałam, że jak widzi mnie w okularach korekcyjnych (używam tylko do oglądanias tv lub do auta) to tak dziwnie na mnie patrzy z miną jakby chciała powiedzieć "mamo ale ty fajnie w tych okularkach wyglądasz". Po czym sięga po nie i mi je zdejmuje
Hmmmm... zdejmuje powiadasz. To może jednak mówi "mamo, jakoś Ci nie do twarzy w tych okularach... zdejmij je bo jak nie to Ci pomogę"

Właśnie wyszła ode mnie moja ciężarna koleżanka. Wyzbyłam się wszystkich małych rzeczy po Werci, rożków itp. Od razu lżej w szafach

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:41   #1946
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny wyslane nie bede odpisywala na meilach ze wyslalam dobrze ??
a i wystawilam nowa aukcje moze komus sie spodoba jest drozsza bo welna grubsza i drozsza i wiecej zchodzi na czapke
http://allegro.pl/czapeczki-szydelko...4.html#gallery

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:47   #1947
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

dzisiaj idę doszkoły rodzenia
Wózek zachciało mi się sprzedać a nie chce wysylać i pakować, to tam ogłoszenie zaniosę
No i przy okazji może mi coś mądra kobiecina powie żebym nie musiala mego dziecka tylko przez sen cycem karmić. Po położna co u mnie byla powiedziała że on taki już dorosły się czuje, a tak wogle to dzieci już nie potrzebują mleka jak maja 6 mc
No i jeszcze ogłoszenie zaniosę jutro do lumpkatam pełno przyszłych mamuś chodzi, więc może się uda.
No i tak się spytam bo u mnie ciężko w podejmowaniu decyzji
http://allegro.onet.pl/xv-x-lander-2...242007153.html
Miala któraś z tym wózkiem do czynienia? bo bardzo bym go chciała, ale jak widziałam na filmiku to do schowania do bagażnika niby trzeba oddzielnie stelaż i siedzenie, i tego trochę się boję, bo chciała coś co szybko się sklada bez rozkładania na części.

Stary 2010-09-29, 15:58   #1948
Darusiaaaa
Zakorzenienie

A ja uściułałam jakieś grosze:P pojechalam i kupilam tezetowi 3 rybki nowe dwie mu sie strasznie podobaly wczesniej i bodrowego bojownika zawiozlam go na rehabilitacje przywiozlam jak zobaczyl to mial radoche nie z tej ziemi
dobrze, ze jemu do szczescia nie wiele potrzeba a ja mam prezent imieninowy z glowy

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

u mnie jest jeden lumpek gdzie babka skupuje wozki, non stop jakies na wystawie, moze bedzie w koncu jakas fajna spaceroweczke;P

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

moje dziecko spi 4 godzine;P

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

tż leczo wcina a ja nigdy nie lubilam, ale ze te warzywa zmielone takie drobniutko to ostatnio sie nauczylam jesc i mi zasmakowalo wiec wyszlam z pokoju co by mnie nie kusilo;D

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

drcronik a czy ta czapka krówka tez jest taka cieplusia , taka na teraz ? albo nawet na zimniejsze dni?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

jeśli taka cieplejsza to ja poprsze ale po 9 pazdziernika :P

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

tż mówi ze zamiast krowy tą czarną wiec ta czarna poprosimy
A.Camus
Stary 2010-09-29, 16:04   #1949
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No to się chłopak ucieszył Miło...
Mój tata też jest maniakiem rybek. w ogóle maniakiem zwierząt Ale zawsze marzyło mu się takie ogromne akwarium. Kiedys miał w domu tylko moja mama wiecznie wyzywała... bo glośno chodziły te pompy (kiedyś wiadomo- nie to co teraz). No i kiedyś zkilkwidowal ale zawsze mówil, że jak będzie na emeryturze to założy takie ogromne. Mama wyzywa bo mieli małe mieszkanie i sobie tego nie wyobrażała. No i jak zacząl pracować jako ochronirz (założył firmę ochroniarską) to na swojej bazie sobie założył wymarzone a ze tam wiecej czasu spedza niz w domu to ma czas. No i mama zadowolona i on. On to moze się w to akwarium wpatrywać godzinami, twierdzi, że go uspokaja... i zna się na rzeczy. Odkąd pamięam zawsze pelno w domu walało się książeczek o akwarystyce, w ogóle o zwierzętach... gołębie też hodował i też do tego wrócił (na działce). Maniak jakiś... Nie wspomnę o kotach, psach itp... ale my to taka rodzina "zezwierzęcona" mamy hopla na punkcie zwierząt i gdybym zobaczyla to co widziała anakazar (?)... echhhh... szkoda gadać... biedne krowki...

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Moja też dziś sporo śpi bo już 4 razy. Teraz już mija godzina, czasem dobija do 3 ale 4???. Nigdy!!

A jak tam wyniki morfologii Oliwki? Bo może ona taka senna bo ma niedokrwistość? Oczywiście, życzę żeby tak nie bylo. Moja miała niedokrwistość. Jutro idę na badanie to okaże się czy kuracja pomogła... Ale u niej odwrotnie. Na nią działała pobudzajaco. Podobno moze dzialać tak że dziecko jest rozdraznione a może dziecko byc senne...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:05   #1950
drcron
Zakorzenienie

Darusia jaka czarna ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości