|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Zosia taka wybredna jest? te mieszanki to dobra sprawa, a gdzie je kupiłaś? Cytat:
|
||
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
![]() Cytat:
No jest wybredna, jest ![]() A wiesz co nie pamiętam, ale sprawdze w domu, to potem dam znać
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
schudne trochę przed weselem Martynka ma zasypiać, z drugiego pokoju słyszę jak koope produkuje Idę obadać sytuację.
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Svinecko proszę powiedz mi do kiedy trzeba by było wpłacić pieniądze na te buty wojskowe? I jak z rozmiarówka?
|
|
#4625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
pelen sukces -mala ani razu nie plakala
![]() Cytat:
a spac po kapieli to bedzie oczywiscie w domu , gorzej w dzien bo nie wiem czy zasnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm a jaki kolor? mi podobaja sie te jasne ale jak z utrzymaniem czystosci? Cytat:
![]() nawet kotleta w panierce smazonego i mowi"mniam, mniam" ja nie gotuje jej juz nic osobno-je to co my na sniadania nie mam pomyslu bo ona by tylko szynke i kielbaske jadla, no jajko jeszcze zje ale zrobilam jej ostatnio z bieluchem i posmarowalam dzemem troche to zjadla a z samym serkiem to nie chce ![]() musze zrobic kiedys podejscie do warzyw znowu-moze zje Cytat:
a kupilam ja w czerwcu.....a ty na to wesele idziesz jakos jak ja nie??
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Svi wymiatasz!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! rozchuśtałaś mój korbolek ![]() Ale żeście naklikały szalone jestescie czy co?jak ja mam byc z wami na bierząco? Wojtusiu dziękuję za kciuki.Każdej z osobna właściwie też ![]() Automat do chleba mam Tefala Zmywarke Bosha, ale blokady nie mam.Mam taka do zabudowy i guziki są chowane pod blatem jak jest zamknieta , a zamknieta mam caly czas bo jak ciut szczeline córka widzi to porządki chce robic ![]() Mikrofalowke ,piekarnik i drugą zamrazarke Amica Udało mi sie was nadrobic uziemiajac L z miseczka różyczek kalafiora na podłodze i czytałam mega szybko, jak ominęłam jakieś pytanko to przepraszam---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- a wiecie co, teraz to sie nagle wszystko okazuje po czasie odzywaja sie znajome, co wiedzialy albo juz od kogos uslyszaly ze jestem w ciazy i nagle ile to z nich nie mialo tak jak ja...no szok... Naprawde nie pamietam żadnej by miala taki przypadek, a teraz wrecz sie tym chwala.... ![]() nie lubie jak ktos cos ukrywa a potem wygada sie po czasie.Jak juz klamaly to do konca, niech trzymaja sie swojej wersji.Teraz to sporo stracily w moich oczach...aktorki od 7miu bolesci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy idziesz na weselicho, bo zapomniałam ![]() Maciek właśnie padł , a ja padam, bo sił mi brak. Dzisiaj nie miałam co na obiad zrobić. W lodówce to już tylko światło zostało i wymyśliłam coś mało skomplikowanego, a wyszło pyszne.Zeszkliłam cebulkę, dodałam pokrojoną pierś z kurczaka (wcześniej natarłam ją Kucharkiem), podlałam wodą i za 15 minut dorzuciłam 3 trójkąty serka topionego, do tego zioła prowansalskie. Dusiło się tak wszystko do zgęstnienia sosu. Na koniec, jak sos już zgęstniał dałam 1,5 łyżeczki śmietany. Do tego makaron świderki i Polecam!
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-09-29 o 16:10 |
|
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie nadrobie nigdy piszecie jak szalone.Kuba dosc pozno zasnał, obiad juz sie gotuje. Cytat:
Mam wspaniałą synową Cytat:
(Ogladałam te wszystkie ktore wyzej wymieniłas )A z ostatnio obejrzanych na dlugo zapadnie mi w pamieci film "Kwiat pustyni". Ogladałyscie? Nakrecony na podstawie ksiazki pod tym samym tytułem. Naprawde swietny dramat a koncowka nie do opisania. Jak sobie o niej pomysle płacze jak bobr
|
|
|
#4629 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wredna niepoprawne zgloszenie napisalas, popraw bo nie moge Cie dopisac
rozmiarowki nie znam jezeli bedzie komplet to trzeba wplacic do przyszlej srody kat - polecam sie na przyszlosc
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kurier dostarczył kombinezon. Jest super
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-09-29 o 16:24 |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi te zmywarke to tak mam juz ograniczony budzet bo za 2tys musze kupic zmywarke i mikrowele pod zabudowe- na kuchene wypasionej mi nie zalezy bo jedynie do podgrzewania wiec bez zadnych bajeranckich funkcji , ale zmywarka to juz jakas porzadna by musiala byc , nie wiem jaka szer lepsza 45-60? zeby garnki tez pomiescila-zielona jestem
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz to dawno zauwazylam i tak dusiłam w sobie nie majac gdzie tego napisac ![]() Ja kupiłam zaledwie 1 parę butów, ale widziałam ze wiekszosc organizatorek miala problem żeby napisać o kolorze komuś Wiem, że to jest w FAQ zamówień czy gdzies tam, ale nie każdy to czyta (choc powinien), ale org powinno zależeć na jak najszybszym zebraniu zamówien A póki obserwowałam tamten wątek (latem) to posty w złym kolorze były ignorowane, mimo że ktoś któryś raz się zgłaszał. Tak więc Wredna, zamówienia musisz pisać w kolorze przypisanym organizatorce, bo Svi też jakoś tak zagadkowo to napisała jakby nie wiadomo o co chodziło ![]() Cytat:
w 40 to same talerze i sztucce, wzglednie rondelki Ja mam 60 i mi jest mała szczegolnie jak nawkładam miseczek-zabieraja mnostwo miejsca, zdradzieckie takie są.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My tez mamy ograniczony budżet dlatego kupimy pewnie na raty. Jeśli w ogóle mąż się zgodzi kupić. Microfale mamy już. A o pralko-suszarce to moge sobie pomarzyć, jak mu powiedziałam to powiedział, ze mam nie wymyślać
|
||
|
|
|
#4635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie masz kuchni typu "ambona" wez 60cm. 45 jest ddobra dla singli lub osob co maja kuchnie ale z nazwy tylko. ![]() Do tej kwoty powiem szczerze latwo Ci nie bedzie wybrac. Ja tez tak na poczatku chcialam. Ale im wiecej czytalalam tym jasniejsze stawalo sie dla mnie ze dla wlasnego dobra musze dolozyc wiecej. My kuplismy zmywarke na raty. Zmywarka u mnie chodzi bez przerwy tak jak pralka i lodowka. Wiec te rzeczy musza byc trwale! Niestety. Zaraz sprawdze ten swoj model ... SMV53M00EU. ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Swieta racja miseczki sa najgorsze! |
||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Slepafuria, mam na mysli to że teraz nagle sie okazuje ze też miały rozbieżności miedzy i usg a datą ost @, tylko wszystkie trzymały język za zębami, dzieci sie porodzily i nikomu ani mru mru, a teraz wykrzykują swoje racje
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 45., bo innej nie mogłam mieć ze względu na meble, nam wystarcza (jak na razie). Zmywarka chodzi u mnie co drugi dzień, latem po jedym dniu waliło z niej jak nie wiem. Do 60. musiałabym zbierać naczynia ze trzy dni, wtedy smród by mnie już zabił .
|
|
|
#4639 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a co do pisania poprawnych zgloszen - sory ale jedyne co musza zrobic uzestniczki zamowien to przeczytac pierwszy post watku zamowieniowego - zreszta swiadczy o tym tytul, a tam jest wszystko napisane po prostu juz tyle razy byl walkowany ten temat, ze przesada, ile mozna? moderatorki zadecydowaly, ze mamy ignorowac takie posty i juz. aczkolwiek czesto dziewczyny pisza na zamowieniowym "popraw kolor" itp ale przez to robi sie smietnik, jakby tak kazdemu pisac to watek zrobilby sie malo czytelny i przejrzysty ale niewazne - juz sobie ide bo mialo mnie nie byc ![]() milej reszty dnia
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide kawe wypic i książke poczytać. Marzy mi sie chwila pod kocykiem, z kawą i ksiażką. Oli drzemie
|
|
|
|
|
#4641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naciskalam, naciskalam, bylam nieugieta. Ty tez badz nieugieta.Zmywarka to moje najbardzej ukochane urzadzenie w domu. Codziennie skladam modly dziekczynne do tworcy tego cuda. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez slepafuria Czas edycji: 2010-09-29 o 17:35 |
||
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dziś obok empiku i chciałam kupić kolejną część Zmierzchu i zapomniałam - tak byłam zajęta szukaniem szaliko-golfu
|
|
|
#4643 |
|
Ola-Unhola
|
My mamy 45 cm i nam wystarczy, a naczyń jest sporo. Jest nas czwórka, ale dajemy rade. Zresztą większa by nie weszła. Ale w mojej wymarzonej wielkiej kuchni, pewnie będe miała 60. Mamy amice, jest ok
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Czytałyście? http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...me_schody.html
|
#4644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Są, nawet dwa wiszą, ale latem zawsze capiło.
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-09-29 o 17:50 |
||
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za rady odnosnie zmywarki
jak dobrze was miec
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do zmierzchu się przymierzałam, ale oglądałam film i juz teraz nie bardzo mi sie chce czytać. Wole najpierw przeczytac a potem ekranizacje zobaczyć. Teraz czytam to. narazie jakos mnie nie wciągneła, ale moze się rozkręci jakoś. |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi sie, ze lepiej kupic ta 60.
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wolę najpierw książkę a potem film, ale w odwrotnej kolejności też może być - lubię tak porównywać ...
|
|
|
#4649 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aha Cytat:
muszę kiedyś ten twój przepis wypróbować... a te zioła to masz taką gotową mieszankę? Cytat:
czytałam...nie pamiętam jak się skończyła ![]() Cytat:
Ja teraz żałuję że nie mam- pogoda jest jaka jest i nie mam gdzie prania suszyć, wisi ciągle na tej suszarce ![]() Cytat:
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naczyń w ciągu dnia... Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Bardzo fajna sprawa, zwłaszcza w niedzielę, na poniedziałek jest wtedy świeży chlebek

:pi wo:

Idę obadać sytuację.

szalone jestescie czy co?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, a ja padam, bo sił mi brak.
Polecam!
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

piszecie jak szalone.