|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
ja na dzis mowie dobranoc - obejrzymy z mezem jakis film, Amelka to nie wiem o ktorej zasnie bo po 18 jeszcze drzemke miala
dobrej nocy |
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Cytat:
miłego wieczorku
|
||
|
|
|
#4653 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważaj na siebie Cytat:
Ondine mam w planie dopiero Cytat:
![]() szarlotke zreszta tez zreszta ona wszystko lubi (poza szpinakiem) z jajecznica na poczatku miała problem ale teraz wcina az sie jej uszy trzesa, tyle ze ja czesto szczypiorka dodaje, bardzo lubi kanapki ze szczypiorkiem, mniej z dżemem do skierki (z tych co ogaladałam i pamietam): * Silent Hill - fajny * Oszukać przeznaczenie - tylko 1 mi sie podobała * Zejście (Descent) - świetny dla mnie * Droga bez powrotu (Wrong Turn) - bardzo mi sie podobał * Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną Początek - popieram że krwawa, ale słabo pamietam * Stygmaty (Stigmata) - ogladałam 7 razy i moge ogladnac 8 raz, miał coś w sobie Cytat:
Cytat:
zrobie Cytat:
foty zakupów poniedziałkowych wkleje jak bede miec wiecej czasu byłam z Zuza u lekarza, przeziebiona ide robic małej mleczko
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze padne ze smiechu dzis, wyglupialam sie z mala i tulilam jej misia mowiac moj misio i glaskalam go a Werka podeszla zabrala mi misia i stanowczym glosem krzyknela "moj"!! i go przytulila
![]() i oczywiscie ciagle bylo moj, moj, moj moja kochana papuga mi tyle nie chodzi o dzien co o nocke, zeby mala ladnie spala a mamusia spokojnie sie bawila aa to ja ide 5-6 pazdziernik-ponoc ma sie ocieplic znowu gdzies kolo 15st. ma byc to dobrze i ma nie padac ![]() Cytat:
musze malza zapytac co on sadzi nic sie nie martw, jescze Zuzia walnie ci wierszykiem ![]() laski ale sie wkurzylam , zamowilam mamie sprzet do kuchni -piekarnik i plyte pod zabudowe ale z innego sklepu niz ja zamawialam, tydzien temu wyslali meila ze nadali przesylke firma kurierska Kolporter i w pon. gosciu dzwonil do malza ze juz pozno i nie dojedzie, dobra myslalam ze wczoraj bedzie ale dupa, dzisiaj rano dostalam meila ze towar wreczono kurierowo i dzisiaj powinien byc, caly dzien czekalam i co- napisali meila po 19.00 ze awizo- nieudana proba doreczenie , jak mam to rozumiec? kurier ani nie dzwonil ani sie nie zjawil, no chyba nie moja wina ze nie doreczyl![]() napisalam meila juz i do sklepu i do firmy kurierskiej , narazie nikt nie odpisal
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() No wiec bylismy u lekarza i cosik jest nie tak Nie wiem jeszcze dokladnie co bo tak mi lekarz zapisal nazwe ze nie moge odczytac . Powiedzial ze dziwne jest , ze tylko ten enzym ma poza norma i ze moze wystapila jakas pomylka Mysle ze nas czarowowal zebysmy nie wpadli w panike. Pobrali malej jeszcze raz krew zeby powtorzyc badania. jesli znowu wyjda zle to skieruja nas do jakiejs kliniki w Oslo.Biegunke ma od wirusa i sama musi go zwalczyc Nie dostala zadnych medykamentow![]() Poza tym ma niski poziom zelaza wiec musielismy kupic w plynie. Narazie jednak wstrzymuje sie z podawaniem bo tak mysle ze moze to od tej biegunki ma taki niski poziom Zaopatrzylam sie w artykuly zawierajace duzo zelaza i bedziemy gotowac i jesc . Oby pomoglo bo nie usmiecha mi sie podawac żelaza w plynieKiedys lubilam horrory, teraz sie boje ale StygmatyZmywarke polecam wieksza czyli 60 Niestety nasza jest glosna
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam obawy i 20 km do domu z sali ![]() dobrze by było
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
och Svi nie drocz się, bo teraz wygląda to tak, jakbyś nas karała swoją nieobecnością.Nie tędy droga
![]() Cytat:
a ja pamiętam jeszcze z poczekalni że jako jedyna nie miałaś przekonania do tego sprzętu, baaaa nawet odważyłabym się stwierdzić że nie chcesz i nie będziesz chciała mieć bo wolisz tradycyjnie zmywać, no ale mimo wszystko za zmiane zdania.To naprawdę świetny wynalazekCytat:
jak to możliwe było u ciebie? często testowałaś by ujrzeć II ? Czy miałaś owu i cykl bez krwawienia i wtedy udało się zajść? u mnie niby te cykle dość unormowane oscylowały w okolicach 30dni, więc nie wiem skąd takie rzeczy na usg ![]() p4w musze jeszcze zadać 2pytnka -ile dni mogę ją inhalować? -a tak co by mieć porównanie w ile czasu 5ml filtruje twój sprzęt. Pytam bo dziś koleżanka mi mówiła że jej to zajmuję 15min...a mi nie więcej jak 5 Bardzo wychwalała i zachwalała.Ma 2synków.Jeden przedszkolny znoszący smarki i kaszle i mówi że dzięki inhalatorowi młodszy (14mc) nie miał zapisanych ani razu antybiotyków.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwne to wszytko...trzymam mocno kciuki
|
#4659 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i znowu przez Ciebie musialam a mialo mnie nie byc idem
|
|
|
#4660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiscie na poczatku przyszlego tygodnia ![]() Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
a mysllicie ze ten inhalator z lidla bedzie oki? http://mokazja.pl/okazja/inhalator-s...9-z%C5%82-lidl
Kasia ile twoj kosztował? |
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owszem, na dzien dzieiejszy zmywarka nam nie potrzebna bo z 2 osob + małe dziecko nie ma az tak duzo naczyn i daje rade ręcznie ale jak sie rodzinka jeszcze powiekszy, bedzie wiekszy dom, wiecej gosci (bo domek wlasny) to i zmywarka sie przyda A bede chciała miec dobrze wyposazona kuchnie ze wszystkimi sprzatami Syla, mam nadzieje ze to nic powaznego? A z anemia szybko wygrasz, teraz jak juz nasze maluchy moga jesc wszystko napewno dostarczysz małej duzo zelaza w jedzonku
|
|
|
#4663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech ta biegunka szybko jej minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
tylko zeby to jakis bubel nie byl
|
|
#4664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Unikam tylko dan smazonych a tak je wszystko to co my dlatego dziwi mnie niski poziom zelaza Moze to przez biegunke, jakby nie bylo 3 tygodnie mogly porobic spustoszenia![]() Cytat:
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
a to na biegunke jest? pisalas ze lekarz nic nie dal, wiec sama kupilas i podajesz?
wazne ze pomaga
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Syla może faktycznie przez tą biegunkę ta anemia. Mam nadzieje, ze szybko się z nią uporacie. Aby tylko lenka nie wybrzydzała i zjadała wszystko ładnie. Buraczki polecam
Ide spać do padam po przytulankach ![]() Jutro mąż ma wolne i robimy rajd po urzędach, bo zaświadczenia musimy wziąć do zasiłku. A ze mój mąż gdzie indziej zameldowany (jakos przez 3 lata nie ma czasu sie przemeldowac do mnie) to urzedy tez mamy w innych miejscowościach i jest troche zachodu ze wszystkim. Do jutra dobranoc. |
|
|
|
#4667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Cytat:
jesteś śliczna Cytat:
Cytat:
![]() najlepszą ![]() ![]() Hmm ciekawe czemu ten poziom za wysoki ale może wyniki źle zrobili nie martw sie ![]() Cytat:
mój tak jak i twój w 15 min Dobranoc
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mojego malza to jeszcze w domu nie ma
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
no ba,, 2 razy
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syla przykro mi że coś jednak lekarz znalazł...mam nadzieję że to nic poważnego za apetyt i za wyniki
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-29 o 22:48 |
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
no nie kurier wlasnie dzwonil do malza ze za 20 min bedzie z przesylka
co za firma malz juz dojezdza, mama wrocila do domu wiec ide pod prysznic
|
#4672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zalatwilam sobie od kolezanki![]() Cytat:
![]() Nie zazdraszczam wedrowek po urzedach ![]() Ja pije piffko
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też ok 10-15 min ... nie wiem czemu Tobie tak szybko może to kwestia maseczki - dziecięcą wolniej leci bo ma mniejszą powierzchnię
|
|
|
#4674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj, szybki przepis, nie wymaga zaangażowania i jak u mnie - zdolności kulinarnych Mieszanka gotowa - Zioła prowansalskie Cytat:
Mam nadzieję, że to błąd w badaniu i następne wyjdzie już prawidłowo ![]() Może Wojtusia ma rację, że ten niski poziom żelaza wynika z biegunki Będzie dobrze --- Dzień dobry się z kawką
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-09-30 o 07:46 |
||
|
|
|
#4675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie było to możliwe własnie z uwagi na ZPJ a co do testów, to nie pamietam ile zrobiłam ![]() a jak zaszłam to zrobiłam 3, tez wyszły negatywnie, ten 3 juz powinien pamietam potwierdzic ale tez był neg, robiłam pre-testem ja zaczełam tez powaznie myslec o inhalatorze ![]() Cytat:
ja jak miałam anemie to miałam jesc pomidory i papryke m.in
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
no może trochę
![]() To ja się ze śniadankiem przyłączę ale nie wiem na jak długo - mała szaleje w kojcu
|
#4677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i polubiła pomidory ku mojej uciesze ![]() Cytat:
Uuuu.... Mam nadzieję, że powtórne wyniki będą juz ok, mocno trzymam ![]() A żelazo to pewnie od biegunki tak jak dziewczyny pisały, bo 3 tygodnie to długo. No koniecznie musze go zobaczyć. Witam się z rana Słonecznie dzisiaj bardzo Dzisiaj jadę na naradę terenową i potem na wódeczkę z dzikiem w tle, w garnku rzecz jasna Trzeba cuś postawić za dodatkową gwiazdkę![]()
|
|
#4678 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() syla, mam nadzieję, ze wyniki kolejnych badań będą dobre, a to była tylko pomyłka Myślę, ze do anemii przyczyniła się biegunka - jak najbardziej jest to prawdopodobne Miłego dnia z kawką
|
#4679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pytałam o ten lidlowski kilka dni wstecz. Ola nie polecała. no nie jak mój, bo mój w 5 Cytat:
Karola extra avatar Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Syla ja też życzę szybkiego skoku żelaza Doczytaj tylko jak przyrządzać buraki by podczas gotowania nie wygotować wszystkich vit Majaszko-dziękuję za odp to się też oddalam na kawę, a potem biorę się za fasolkę po bretońsku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uuu, niezla imprezka sie szykuje Udanej zabawy.Skrobalam dzisiaj szyby w samochodzie Witajcie pierwsze przymrozki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

miłego wieczorku

więc mam duphastonik i następna wizyta za 2tyg
, ze dwa razy zjadla mi maliny, szarlotke
no i oczywiscie chrupki ryzowe czy kukurydziane.
Polecam!

, zamowilam mamie sprzet do kuchni -piekarnik i plyte pod zabudowe ale z innego sklepu niz ja zamawialam, tydzien temu wyslali meila ze nadali przesylke firma kurierska Kolporter i w pon. gosciu dzwonil do malza ze juz pozno i nie dojedzie, dobra myslalam ze wczoraj bedzie ale dupa, dzisiaj rano dostalam meila ze towar wreczono kurierowo i dzisiaj powinien byc, caly dzien czekalam i co- napisali meila po 19.00 ze awizo- nieudana proba doreczenie , jak mam to rozumiec? kurier ani nie dzwonil ani sie nie zjawil, no chyba nie moja wina ze nie doreczyl
i jesc
. Oby pomoglo bo nie usmiecha mi sie podawac żelaza w plynie

za zmiane zdania.To naprawdę świetny wynalazek
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jesteś śliczna 

i za wyniki
MACIEJKA SYNEK KOCHANY