|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kasiorek
![]() Madizulka foty super! ajniutki golask na plaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
witajcie.przez ostatnie 3 dni bylam w pracy i nie mialam czasu pisac.
w pn bylismy ul lekarza, Dawid ma pluca czyste tylko nosek zawalony i kaszel.dostal:2 syropy,cos do nosa, tantum verde na dziasla. prawie nic nie przybral przez 3 tyg,wazy ok9300 ale lekarka mowi ze ok bo i tak ma wage rocznego dziecka, a jak dziecko zabkuje to ma szybszy metabolizm i nie przybiera. bylam u laryngologa,powiedzial abym zrobila hormony i usg szyi bo mam jakas gruba szyje!i cos tam twardego i moge miec cos z tarczyca.kurcze...mam nadzieje, ze to nic zaawansowanego.w sumie schudlam jakis czas temu sporo,wlosy mi wypadaja... czekam na TŻ, mial byc szybko a pojechal z moja glupia tesciowa a prosilam go zeby byl szybko w domu bo ten chce miec czas dla siebie, a do pracy musze tyle zrobic. wkuirzyl mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
No dziewczyny
![]() jak oglądam fotki i czytam to mam doła że moje się uwstecznia ...nic nowego nadal sama nie siada nie raczkuje i nie wstaje ...mimo że jest dość silna ![]() Ciczę z nią codziennie... ![]() ![]() ![]() Madziulka ...ten twój przystojniak ![]() ![]() Fajne fotki ![]() ![]() Dla chorowitków ![]() ps Kuba zachwycony przedszkolem chyba się stęsknił ...przybył z nowymi pracami ...już wiszą na magnetycznej ścianie ... Już mówił że będzie chodził cały tydzień bo przecież dziś poniedziałek ![]() hihi No i zrobił piękną laurkę dla tatusia ![]() Z teściową uszło...... ![]()
#3484 |
Zakorzenienie
|
wrócili.Dawidek już zdążył usnąć.zmęczona jestem jak zawsze.jeszcze coś obejrzę i spać bo padam.na szczęście jutro mam wolne.
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Pysia a jak ćwiczysz z Córcią?niee przejmuj się, mój sam nie siedzi, nie raczkuje,mają jeszcze czas,moja lekarka powiedziala,że jak Dawidek wyzdrowieje, mamy przyjść, a ona posprwdza czy ma odruchy prawidłowe i ma dać mu ćwiczenia na raczkowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Jula podnosi pupkę i próbuje raczkować. Robi już parę kroczków
![]() ![]() Za to pełza do tyłu hehe :d bardo szybko już ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Dawidek pełza już od 5 miesiąca, ale pupy jakoś nie ma siły podnieść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że na szybsze samodzielne siedzenie, czy teraz na raczkowanie ma duży wpływ kilka kwestii (u Nas tak było)
- Maja sama ćwiczyła, bo bardzo dużo leżała na brzuchu - praktycznie non stop jej czas aktywności to brzuch. Jak była na brzuchu to podnosiłam wysoko zabawkę nad jej głową,ona się za nią patrzyła, a to powodowało, że dodatkowo jej mięśnie brzucha pracowały - Dodatkowo jak była na pleckach to robiłyśmy windę, czyli chwytanie za łapki ale w nadgarstkach koniecznie i jedzie winda do góry, Majcia się podciągała, a potem jedzie winda na dół i leżała i tak kilkakrotnie. To również na mięśnie - stolik skoczek wykształcił w Mai bardzo dobrą równowagę. Od momentu gdy go ma coraz to pewniej siedziała sama i coraz mniej się chwiała. Parę minutek w nim dziennie wystarczało - a wtedy ja miałam czas na przygotowanie obiadu ![]() - moja Majka nigdy nie była rączkowa, ona w ogóle nie lubi być na rękach. Bardzo mi na tym zależało. Sama musiała świat poznawać i kombinować jak się do zabawek dostać. Dlatego u Nas już od dawna w salonie leży kołdra i tam jest plac zabaw Mai. I dziś tak kombinowałą, że tyłek w góre i raczek się ruszył ![]() To są niektóre z rzeczy które myślę, że miały wpływ na szybszy rozwój ruchowy. Ale i tak każde dziecko rozwija się indywidualnie i poprostu teraz był jej czas na te umiejętność. Tak więc umie sama siadac, pomału raczkuje a zębów dalej brak ![]()
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Kasiorek Dawid też uwielbia pozycję na brzuchu i mimo to nie raczkuję ani nie siedzi samodzielnie choć jak go posadze to potrafi sam długo siedzieć,oczywiście bez podparcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
moja Zuza tez nie siada, nie raczkuje. Ledwo co usiedzi przez chwilke jak sie ja posadzi. I od kilku dni potrafi tez chwile postac jak sie ja postawi. Sama nie staje, bo nie ma jak (caly dzien na podlodze spedza).
Ale podnosi tylek i kiwa sie na raczkach. Pelza do tylu, kreci sie wokol wlasnej osi. Tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja juz bym mogła zostac, bo wystarczy mi roboty dla tepych Iroli, ale mojemu mezowi jakos nie spieszno jeszcze, a o oddzielnym zyciu nie ma mowy ![]() Jak narazie postanowione, ze najdłuzej do momentu szkoły zostajemy, czyli jeszcze z 4 lata ![]() Madziulka super fotki ![]() ![]() Dzis bylismy odwiedzic rodzinke za miastem ![]() Jutro mama ma wolne i zabiera nas na obiad do chinskiej restauracji ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() a my dzisiaj bylismy u mojej kuzynki w Głogowie. ona ma rocznego synka wiec Krzys mial sie z kim bawic a ja popatrzec jakiego malego rozbojnika bede miala za 4 miesiace ![]() ![]() ![]() ![]() Madziulka extra fotki ![]() Aldii za postepy ![]() Karola za kosi kosi i papa ![]() ![]() a jezeli o chodzi o ruchowe umiejetnosci to spokojnie kazdy maluszek zacznie. moj zaczal szybko tak mi sie wydaje. bo siedzial pewnie jak mial 6 m-cy, jak mial 7 to zaczal wstawac a jak 7,5 to raczkowac tak pewnie i sprawnie. troszke nei pokolei ale coz on nigdy nie byl ksiazkowy. no i on zawsze byl bardzo wyrywny do wszystkiego i nigdy nie umial ulezec na miejscu od malenkiego ciagle wierzgal nogami ![]() aha no i jak bylam w pracy a maly z tz to podobno taka mu kupe mega walnal ze szok. wyleciala mu z pampka i pobrudzil koszulke spodnie i uwaga....nawet materac w kojcu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Rozeznanie
|
Gosbaj
![]() ![]() No dlatego też pisałam wcześniej, że każde dziecko rozwija się indywidualnie. I na każdego przyjdzie czas. Jedynie pisałam co my robimy i co mogłoby ale nie musiało ułatwić wcześniejsze umiejętności ruchowe ![]() A nóż miało wpływ , nie wiem ![]()
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Karola
![]() spozniony urodzinowy ![]() ![]() ![]() Filka ![]() Dobrze ze sie nie zakrztusila tym tiktakiem Swietny tekst,musze zapamietac,bo do tej pory ograniczalam sie do kosi kosi ![]() Ya ![]() Kasiorekzeta co to za program ? Da sie @ przeslac ? Mnie cos ostatnio do czerni ciagnie... edit.doczytalam,ale 30zl to sporo. Mamuski macie cos darmowego ????? Ja zeby wyczulam dopiero jak sie przebily ![]() Moze to uczulenie na ktorys z lekow ? ![]() Metody na oprycha podala juz Zebcia wiec nie bede powielac Pantee jest sterimar baby i nie sciagaj wtedy,tylko poloz na brzuszku i samo powinno splynac Faceci to najlepsi fryzjerzy (tak jak i kucharze) Moja pediatra tez z tych,co nie wierza w homeopatie Z ta waga to rzeczywiscie nieciekawie.moze zrob jej prywatnie morfologie Kalka ![]() Gosbaj ![]() ![]() Eudaimonia ![]() Zebra ![]() Pysia ![]() ![]() Najlepszego dla TZ Sensuel ![]() Sliczne foty.Szkoda,ze takmalo widac ta sukienke Dennego ![]() Youyou ![]() Bydgoszczanka ![]() Celka my juz mamy za soba kilka upadkow ;/ PatkaM niestety nie doradze jak odzywyczaic lulania W sprawie pracy moze jeszcze zadzwonia Kwiat ![]() Malinka slowa Olafka ![]() Lilus szybko sie wdrozysz do pracy ![]() Madziulka biedactwo,kolejna mauska z problemem tarczycowym ![]() Kamyk u nas z kawalkami bywa roznie Jak je "normalne" jedzenie,to nawet lepiej sobie radzi niz czasami ze sloiczkami Lu ma podobne butki,tylko bezowe i z jakimis kwiatkami wyhaftowanymi przy zapieciu Blonde ![]() ![]() ![]() Reszte nadrobie jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
darmowe ![]() ![]() http://ikf.styl.fm/kdf/wirtualny-fryzjer tu się płaci 3,66 zł za smsa ![]() http://www.joanna.pl/fryzury/ darmowe ![]() To koszt też 30zł, ale podobno niezłe http://dobieraniefryzury.pl/ A tu trzeba sprawdzić ale już zmęczona jestem, więc nie wiem czy darmowe. http://www.ofeminin.pl/fiche/uroda/f...e-w-sieci.html Uciekam Mamusie Dobrej nocki ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-09-29 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
kolejny nudny dzień za nami,przez te deszcze można zwariowac w domu.padało non stop i nie udało nam sie wyjść.jutro jak bedzie lepiej to ide do fryzjera a Adzie wezmie tesciowa po drodze do siebie,muszę tez brwi wyregulować i jakieś dodatki na wesele jeszcze dokupić.
musze sie pochwalić że moja córcia już chodzi przy łóżku,kroczek za kroczkiem w bok i sie przesuwa w łóżeczku tez czasami.w ogóle dzis stwierdziłam że ona juz taka duuża jest,zwykle ja jej wyciagałam zabawki na początku dnia a teraz już sama podchodzi do pudła siada i sobie wyciaga a ile sie przy tym nagada po swojemu. ![]() aha gosbaj jaki Krzys cudaśny w tej czapuli ![]() ![]() madziulka przystojniak jak tala lala ![]()
#3496 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() widziałam śliczne fotki.. Gosbaj Krzyś ![]() Sensuel Dennis uroczo wygląda w sukience ![]() Madziulka fajny pirat Dużo słoneczka dla Was wszystkich podobno dziś miało już być lepiej. Blanka w domu ma bardzo krótkie drzemki a jak ciągle leje to nie ma jak wyjść na spacerek. Wczoraj spała w dzień łącznie może z 40 min... za to nocki się jakby (odpukać ![]() nadal mamy katar już z 2 tyg się to ciągnie i znów dziś nie będzie zaszczepiona...no trudno mam nadzieję że za tydzień już będzie w pełni zdrowa poza tym humor jej dopisuje i doskonali swoją dziwną technikę poruszania się... ona nie raczkuje tylko jeździ na tyłku z jedna nogą do przodu a druga do tyłu... ![]() ![]() robi też kosi kosi i papa, uwielbia jak się z nią tańczy...wtedy to sobie nawet pośpiewuje po swojemu Pozdrowienia dla wszystkich chorusków ![]() ....wracam do pracy...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Madziulka jaki słodziak ![]() Ja w pracy to jakies nieporozumienie chyba..... jak tu jest okropnie..... ludzie z kosmosu, nikt ze mną nie gada, masakra totalna!
#3498 |
Zakorzenienie
|
Lila współczuje:\ Mam nadzieje, że to przejściowe...ale ludzie dziwni...znają Cię a zachowują się jakbyś nowa była...
Mam zły humor, pogoda do d.... a liczyam, że wyjdziemy na cholerny spacer chociaż.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lila, może zaczep kogoś ![]() Poproszę o głosy http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie/56179/1 i tutaj http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie/56178/1 Dziękuję ![]()
![]() |
#3500 |
Rozeznanie
|
Lila -
![]() Blonde - 4 lata, to jeszcze trochę zostało. Tylko, żeby szanowny małżonek za bardzo się nie przyzwyczaił i nie chciał przypadkiem zostać na stałe ![]() Madziulka - fotki super Mężulek jednak kupił Mai tego gokarta (za kasę od chrzestnej). Używany, ale wypaśny. Jak zmieszczę moje dupsko, to też sobie pojeżdżę i nie omieszkam z tej jazdy wkleić filmik, żeby wnieść maksimum radości w Wasze wizażowe życie. Bo wyobrażacie sobie MNIE (starą d..) na DZIECIĘCYM gokarcie. Buuahhaa.... ![]() Myślcie o mnie o 18 zero zero. Wtedy zaczynam spalanie tłuszczu. Do boju! Aha, chińskie bańki działają na cellulit ![]() ![]()
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
no własnie miało nie padac ![]() karola skad wiesz ze juz działaja ![]() ![]() u nas noc w miare ,troche zmarzłam a 22st były ![]() ![]()
#3502 |
Rozeznanie
|
Lila wdrożysz się, będzie dobrze
![]() ![]() Bydgoszczanka głos poszedł ![]() Zeberko u Nas też pogoda masakra, leje, pochmurno. Ale co zrobić jesień. Teraz większość dni takich będzie. Musimy psychicznie przygotować się do ponurej aury, ale jest ciężko, oj ciężko ![]() Karola 18 zero zero kciuki mocno zaciśnięte, dasz radę ![]() U Nas nocka w miarę o 24 dałam Mai mleko z miarką kaszy a o 4 mleko mm. Wstała po 7 i wtryniła dwa cyce ![]()
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
karola własnie poczytałam o tych bankach i maja pozytywne opinie,ja mam taki masazer i chyba działa podobnie tylko brak systematycznosci
![]() http://www.swistak.pl/a4307479,-masa...SE-BEAUTY.html
#3504 |
Zakorzenienie
|
Pogłosowane...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Rozeznanie
|
Bydgosia -kliknięte; kurczę, fajnie, że możesz podać bezpośredni link do twoich zdjęć, bo w tym konkursie Bebiko to nie można i zanim się człowiek doklika do tej 733 strony
![]() ![]() Filka - bańki bolą, oj bolą. Skóra jest mocno zassana i trzeba przeciągnąć bańką wzdłuż np. uda. Ale ja efekt widzę, skóra jest mocno ukrwiona i staje się taka jędrna. Zaparłam się i dam radę. Cellulit mi się paskudny rzucił na uda i wydałam mu wojnę ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś też w nocy podkręciłam kaloryfer, bo nawet mój ciepluszek Adaś nie był w stanie mnie ogrzać, a przytuliłam się do tego małego ciałka... to jest taki mały kaloryferek mój. Zebra - no co Ty. Piękna pogoda za oknem, słoneczko świeci. Dawaj do Bydzi to razem pójdziemy na spacer ![]()
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-09-30 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
witajcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Znowu padam... Miałam wieczorem tyle zajęć, że karteczkę zamówioną na dzisiaj robiłam po nocy... Dokładnie do 1.20 w nocy i jestem padnięta... Ale wyszła fajnie...
#3508 |
Zadomowienie
|
O rajusku! Sloneczko wyszlo, nareszcie!
![]() ![]() Maz juz na szczescie lepiej sie czuje, Szymek ma dalej katarek, ale nie jakis straszny, a ja chyba najgorzej. Katar troche mniejszy, ale siedzi mi cos na zatokach i drapie mnie w gardle, zwlaszcza w nocy mam ataki kaszlu. Jakas taka w ogole wypluta jestem. W dodatku mam od wczoraj takie bole glowy, ze ![]() A z tymi badaniami w sprawie tarczycy to jednak nie dam rady isc jutro. Dobrze, ze zadzwonilismy, bo okazalo sie, ze maja mega terminy. tzn. chcieli mi dac na 7, no ale bedziemy w Pl, to ide dopiero 14. Mam miec badánie krwi, usg i jeszcze jedno, ale to lekarz zadecyduje juz o tym, czy robic czy nie. Babka od razu powiedziala, ze bezbolesne. To dobrze, bo np. gastroskopii nie wpominam dobrze.... Dziekujemy bardzo za tyle cieplutkich komplementow!!! ![]() ![]() ![]() ![]() strippi dobrze, ze juz zdrowiejecie ![]() aldii ![]() karola kciukasy zacisniete ![]() ![]() pysiu ojjjj, to musisz powiedziec mezowi, ze ma powaznego konkurenta ![]() ![]() pola trzymam kciuki zeby bylo wszytsko ok z tarczyca. Ja poszlam na badania, bo myslalam, ze anemia, a tu kicha... Zobaczymy co wyjdzie na tych badaniach 14 pazdziernika. Maz dzis w domu, musi pisac program do jednego projektu, a jak jest gdzies na urzadzeniu, czy w biurze to kurcze tysiac osob na ra mu dupe truje, takze zamiast robic to co ma robic, to gada co chwile przez telefon ![]() Poszedl teraz do mechanika, bo cos znowu z autem sie pieprzy...Jak jechalismy z Chorwacji to przy hamowaniu cos trzeszczalo, okazalo sie, ze klocki hamulcowe do wymiany i z tarcza cos nie tak, A kurde wymieniane byly koncem maja. Fakt faktem duuuuzo jezdzimy, ale zeby az tak szybko sie zuzyly ![]()
#3509 |
Zakorzenienie
|
Madziulka ja do pracy robię morfologię, to przy okazji zrobię te nieszczęsne hormony.
idę się szykować,bo jadę odwiedzić babcię i siostrę cioteczną TŻ-ta. |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Karola??? Jak to się nie da wejść od razu na stronę z adaśkiem???? da się!
Głosujcie! Bo takie przechodzenie od 1 do 733 to masakra ![]() http://www.bebiko.com.pl/home/konkur...howPhoto=11005 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.