"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 21:07   #2371
MARIKA.S
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Przeszukałam moje materiały ze studiów i znalazłam parę odnośnie karmienia piersią i noworodka. Wstawiłam na chomika
Może się Wam coś z tego przyda

kaskup ja bardzo lubię kaszkę mannę na mleku i często ją robię bo mój mąż po prostu uwielbia
Już ostatnio się śmiałam, że będę musiała chować przed nim kaszki dla córci bo mi wszystkie zje

Chociaż odnośnie kaszek, nie wiem jak Wy, ale nie zamierzam kupować tych wszystkich smakowych bebiko czy innych bo to sama chemia jest
Fakt szybko się je robi bo tylko wystarczy zalać gorącą wodą i zamieszać, ale wole żeby moje dziecko jadło kaszkę mannę do której dołożę jakieś owoce.
Manny zresztą nie gotuje się pół dnia Mnie wystarcza 5 minut

s_a_j ciesze się, że do czegoś się przydaje

Gdybyście nie miały chomika albo nie mogły z niego ściągać to piszcie wstawię tutaj

anka_bzzz ja ostatnio powiedziałam mężowi, jak mi się żalił, że mu brzuch urósł, ze nie ma się przejmować bo jak już urodzimy to nam brzuchy znikną
Ostatnio to przy kasie w markecie nawet się kasjerka zaczęła śmiać, bo on wykładając z wózka zakupy, taki zatroskany mówi "Ta ciąża coś mi nie służy, bo już plecy zaczynają mnie boleć"

A odnośnie leków homeopatycznych to nie wierzę w nie ani trochę, to tak jakbyśmy brały placebo.....Naprawdę...
Oglądałam ostatnio program, gdzie sprawdzali skuteczność tych leków....żadnego skutku. Działają tylko i wyłącznie na psychikę i pomagają zazwyczaj w takich stanach, w których w dużej mierze choroba leży w głowie np. przy bezsenności.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:40   #2372
make_up_istka
BAN stały

Co do wózków, nie polecam kupować tych tanich bezfirmowych lub tanich firm. Moja ciocia kupiła i co? Owszem ładny, kolorowy, duże koła, tyle że w drugim miesiącu na spacerze (po chodniku!) poszło jedno koło, potem zaczęły się problemy z plastikami które najzwyczajniej w świecie się łamały i koniec końców na szybko musieli kupować jakąś spacerówkę-parasolkę porządnej firmy, bo tej z wózka prawie nie użyli, bo nie było już z czego korzystać... G***o jakich mało, cały czas byl oddawany do naprawy.
Przy drugim dziecku mieli właśnie Implastu i bardzo sobie chwalili, bo nic się nie działo, nic nie psuło i dało się nawet chodzić na wycieczki do lasu na wakacjach.
Może też jest inaczej jak kupuje się osobno wózek z gondolą a potem dokupuje spacerówkę (a nie kilka w jednym), bo wtedy po prostu krócej ich używamy, to moze nie zdążą się popsuć.
Ja oglądałam wózki w sklepie już jakiś czas temu. Bardzo mi zależy na tym zeby był trójkołowy (bo prowadzi się łątwiej, a ja do siłaczy nie należę) i miał duże koła (byłam nianią dziecka które miało wózek z małymi przednimi kołami i na jakichkolwiek nierównościach to była masakra!!!) Dlatego zdecydowałam się już prawie na 100% na X-Landera. Ewentualnie tego Implasta, choć do tamtego bardziej jestem przekonana.
I chyba chciałabym czerwony

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-29 o 21:44
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:53   #2373
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Co do wózków, nie polecam kupować tych tanich bezfirmowych lub tanich firm. Moja ciocia kupiła i co? Owszem ładny, kolorowy, duże koła, tyle że w drugim miesiącu na spacerze (po chodniku!) poszło jedno koło, potem zaczęły się problemy z plastikami które najzwyczajniej w świecie się łamały i koniec końców na szybko musieli kupować jakąś spacerówkę-parasolkę porządnej firmy, bo tej z wózka prawie nie użyli, bo nie było już z czego korzystać... G***o jakich mało, cały czas byl oddawany do naprawy.
Przy drugim dziecku mieli właśnie Implastu i bardzo sobie chwalili, bo nic się nie działo, nic nie psuło i dało się nawet chodzić na wycieczki do lasu na wakacjach.
Może też jest inaczej jak kupuje się osobno wózek z gondolą a potem dokupuje spacerówkę (a nie kilka w jednym), bo wtedy po prostu krócej ich używamy, to moze nie zdążą się popsuć.
Ja oglądałam wózki w sklepie już jakiś czas temu. Bardzo mi zależy na tym zeby był trójkołowy (bo prowadzi się łątwiej, a ja do siłaczy nie należę) i miał duże koła (byłam nianią dziecka które miało wózek z małymi przednimi kołami i na jakichkolwiek nierównościach to była masakra!!!) Dlatego zdecydowałam się już prawie na 100% na X-Landera. Ewentualnie tego Implasta, choć do tamtego bardziej jestem przekonana.
wiesz to chyba zależy na jaki wózek sie trafi, ja przy Amelce miałam Quinny głęboko spacerowy i tez cudne opinie na jego temat czytałam, a po jakis 3 miesiącach gdzie jezdziłam tylko po chodnikach odpadały im koła, materiał wyblakł w słońcu.. pozniej kupiłam spacerówke firmy Arti mało znana i złe opinie ale jak dla mnie była super gdyby nie waga to posłużyłaby pewnie do końca pozniej kupiliśmy coneco i tez dobra była do tej pory stoi w garażu jak nowa..

mi sie Implast ten ecoline bardzo podoba ale on wychodzi bardzo drogo bo nie ma w nim folii ani okrycia na nózki a jakby chciał tak dokupic to wyjdzie duzo ponad 2000 zł a tyle nie dam za wózek bo pewnie i tak okaże sie ze posłuży 8-12 mcy..

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Przeszukałam moje materiały ze studiów i znalazłam parę odnośnie karmienia piersią i noworodka. Wstawiłam na chomika

kaskup ja bardzo lubię kaszkę mannę na mleku i często ją robię bo mój mąż po prostu uwielbia
Już ostatnio się śmiałam, że będę musiała chować przed nim kaszki dla córci bo mi wszystkie zje

Chociaż odnośnie kaszek, nie wiem jak Wy, ale nie zamierzam kupować tych wszystkich smakowych bebiko czy innych bo to sama chemia jest
Fakt szybko się je robi bo tylko wystarczy zalać gorącą wodą i zamieszać, ale wole żeby moje dziecko jadło kaszkę mannę do której dołożę jakieś owoce.

Gdybyście nie miały chomika albo nie mogły z niego ściągać to piszcie wstawię tutaj

anka_bzzz ja ostatnio powiedziałam mężowi, jak mi się żalił, że mu brzuch urósł, ze nie ma się przejmować bo jak już urodzimy to nam brzuchy znikną
Ostatnio to przy kasie w markecie nawet się kasjerka zaczęła śmiać, bo on wykładając z wózka zakupy, taki zatroskany mówi "Ta ciąża coś mi nie służy, bo już plecy zaczynają mnie boleć"

A odnośnie leków homeopatycznych to nie wierzę w nie ani trochę, to tak jakbyśmy brały placebo.....Naprawdę...
Oglądałam ostatnio program, gdzie sprawdzali skuteczność tych leków....żadnego skutku. Działają tylko i wyłącznie na psychikę i pomagają zazwyczaj w takich stanach, w których w dużej mierze choroba leży w głowie np. przy bezsenności.
ja tez nie bede dawała tych kaszek, Amelce dałam raz i tak jesc nie chciała... nawet zupki jej sama gotowałam.. chyba ze wyjątkowo jej słoik dalm ale tez nie bardzo go jadła..
aha ja nie mam chomika i jakoś nie daje rady tego sobie sciagnac..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-29 o 21:54
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:57   #2374
madelinem
Zadomowienie

Marika jesteś wielka. dzięki za to co wrzucasz

co do wózków to się nie znam. dostaliśmy, czerwono- szary, nawet nie wiem, jakiej jest firmy. Używany tylko przy jednym dziecku. Aż będę musiała spojrzeć co za firma, bo koleżanka strasznie go zachwalała, zresztą wygląda jak nowy.

jutro jadę do mamy, bo mnie tż wkurza... ale wrócę... nawet obiad mu ugotuje, może to tylko te moje humorki ciążowe.

miłych snów
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:58   #2375
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
a ja jak bede kupowac xlandera to chyba brązowy z żółtym.. taki nam sie podoba..
u nas w mieście ostatnio roi sie od wóżków w kolorze zielonym.. takiego koloru juz bym nie kupiła.. choc nie powiem ładnie sie niektóre prezentują
Stary 2010-09-29, 22:12   #2376
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
a ja jak bede kupowac xlandera to chyba brązowy z żółtym.. taki nam sie podoba..
u nas w mieście ostatnio roi sie od wóżków w kolorze zielonym.. takiego koloru juz bym nie kupiła.. choc nie powiem ładnie sie niektóre prezentują
Mi się spodobał baby alu jet właśnie dlatego, że ma kawowy kolor. i do tego kawa z mlekiem. niestety na all nie mogę go kupić i muszę wiecej opinii poczytac.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:18   #2377
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Mi się spodobał baby alu jet właśnie dlatego, że ma kawowy kolor. i do tego kawa z mlekiem. niestety na all nie mogę go kupić i muszę wiecej opinii poczytac.
a ja nie wiem co to za wózek, jak mozesz podaj linka z ciekawości zobacze..

dobranoc!!!

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:25
Stary 2010-09-29, 22:33   #2378
make_up_istka
BAN stały

Tak naprawdę kolor będzie się liczył jak najmniej, bo zależy nam na konkretnym modelu x-landera aa mało tego jest na Allegro, więc zobaczymy co się trafi
Stary 2010-09-29, 22:34   #2379
Stokrotka81
Wtajemniczenie

dziewczyny ja tylko na chwilke wpadam bo zmeczona jestem jak nie wiem co
trzymajcie kciuki za jutrzejsze połówkowe

i co do opinii o xlanderze ze palak przeszkadza... z tym sie nie zgodze , dziecku swiata nie przeslania i moje siedzilo w nim pieknie rowniotko, zreszta do dzis siedzi jak trzeba

jedyne co palaka mozna sie czepic ze jest taki "ruchliwy" i to mnie draznilo... wiec najczesciej zostawialam go w domu, ale niania caly czas z paląkiem zasuwa na dwor
dobranoc i nie piszcie tyle bo ciezko nadrobic 4 str za 1 dzien
a kolor wozka mimo ze synek to wozek jest czerwony bo taki mi sie podobal i mojemu blondaskowi w czerwieni twarzowo

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:35
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:36   #2380
make_up_istka
BAN stały

A co do fotelików, to mi mamy polecały Chicco, Graco i Peg Perego
Stary 2010-09-29, 22:38   #2381
dewi
Rozeznanie

My mieliśmy przy Michasiu czerwono szarego Deltim Fokus ....

Znalazłam uroczy komplecik dla dziewczynki...

http://allegro.pl/komplecik-h-m-grat...245838209.html

Na moją będzie za duży...

Edytowane przez dewi
Czas edycji: 2010-09-29 o 22:39
dewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:02   #2382
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)

Ja właśnie chyba nie mam już chomika...

Oj ci mężowie... Mój niestety przez leki trochę przybrał za bardzo. Ale sumie dobrze, bo chudzina był nieziemska, a ja przy nim taka beka. Na szczęście na plecy jeszcze nie narzeka.

Ja też nie jestem zwolenniczką homeopatii, a to co podałam, to leki, które mi ginekolog poleciła. Na razie nie czułam potrzeby ich wykupienia.

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwilke wpadam bo zmeczona jestem jak nie wiem co
trzymajcie kciuki za jutrzejsze połówkowe
Trzymam kciuki mocno. A znacie płeć? Bo jak nie to mam nadzieję, że Wasze maleństwo będzie bardziej skore do współpracy

Dziewczyny, ja Was proszę... Teraz zaczęłam rozważać kupno butelek, zastanawiam się ile kupić, jakie pojemności (no jakie? ),a Wy już o wózkach... Zawrót głowy normalnie.

Idę spać. Jestem po cięzkiej nocy. Mam zamiar się dziś wyspać. Dobranoc.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:11   #2383
make_up_istka
BAN stały

anka_bzzz przede wszystkim ilość butelek zależy od tego czy będziesz karmić piersią. Jeśli tak, to myślę że dwie na początek wystarczą. Mam płytę CD z filmikiem Aventu odnośnie kupowania butelek, smoczków do butelek, ściągania mleka laktatorem i karmienia piersią (jak TŻ mi pomoże to może uda mi się ją jakoś na komputer skopiować to ewentualnie będę mogła ją wam wysłać) i zdaje się że mówili, ze na początek wystarczy ta najmniejsza pojemność (już nie pamiętam ale chyba 125ml) bo dziecko pije często, ale mniej jak jest malutkie.
Stary 2010-09-29, 23:29   #2384
anka_bzzz
Wtajemniczenie

make_up_istka dzięki wielkie. Karmić piersią zamierzam, ale co z tego wyniknie... Myślałam właśnie o tych najmniejszych,m ale wydają mi się aż z a małe. One są plastikowe? Zmykam już ( tak od godziny...)
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:50   #2385
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
make_up_istka dzięki wielkie. Karmić piersią zamierzam, ale co z tego wyniknie... Myślałam właśnie o tych najmniejszych,m ale wydają mi się aż z a małe. One są plastikowe? Zmykam już ( tak od godziny...)
To są jakieś specjalne niealergizujące plastiki - każda firma ma nieco inne.
Stary 2010-09-30, 08:13   #2386
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Ja znalazłam niedawno ten wózek i też mi się spodobał, nawet bardziej, niż tako. Ech, ja już nie wiem, jaki mam kupić, za dużo tego jest!! My chyba kupimy w grudniu, albo i w styczniu, jakoś na razie się nie spieszę.

Cytat:
anka_bzzz przede wszystkim ilość butelek zależy od tego czy będziesz karmić piersią. Jeśli tak, to myślę że dwie na początek wystarczą. Mam płytę CD z filmikiem Aventu odnośnie kupowania butelek, smoczków do butelek, ściągania mleka laktatorem i karmienia piersią (jak TŻ mi pomoże to może uda mi się ją jakoś na komputer skopiować to ewentualnie będę mogła ją wam wysłać) i zdaje się że mówili, ze na początek wystarczy ta najmniejsza pojemność (już nie pamiętam ale chyba 125ml) bo dziecko pije często, ale mniej jak jest malutkie.
Mi wszystkie młode mamusie, jakie znam doradziły, żeby na początek kupić dwie butelki o tej najmniejszej pojemności. Na razie mam jedną antykolkową z Aventu - podobno b. dobra. Wystarczą dwie - jedna do mleka, druga do herbatki. Smoczki tak samo - mam oba z Nuka uspokajające - jeden silikonowy, drugi lateksowy, żeby mały wybrał, jaki mu bardziej pasuje.

A u nas wczoraj była mała imprezka - przyszli rodzice na imieniny mężulka. Mama popiła trochę z Michałem i było wesoło. Dostaliśmy też prezent dla dzidziusia - kaskę na łóżeczko. Teraz się zastanawiam - czy lepiej zamówić na all taki cały komplet łóżeczko, materac, ochraniacze, pościel etc., czy lepiej wszystko osobno kupić. Nie mam pojęcia! No i do kiedy kurka mam czekać z zakupem? Mąż najchętniej już dziś by zamówił, ale mnie wszystkie koleżanki przestrzegają, że łóżeczko to na końcu się kupuje...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 08:18   #2387
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
wczoraj jadlam migdaly i to nie pomaga..

no a na lekach na zgage pisze nie dla dzieci i kobiet w ciąży
bo tez juz z desperacji wczoraj w nocy w tesco sprawdzalam..wiec nie kupilam i dalej się męczę
spróbuj mleko. Mi pomaga. Małymi łyczkami, w odstępach czasu pić. Mi pomaga w mig!i zdrowe

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
wątki sa co dwa miesiace ten jest mam styczniowo - kutowych czyli tych które będą rodzić w styczniu lub w lutym
jest kolejny wątek mam marcować - kwietniowych.
A kiedy będziesz rodzić?
teoretycznie 24luty aczkolwiek +-2tyg więc wychodzi luty/marzec
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 09:06   #2388
marleen32
Rozeznanie

Witam
Cytrynko my kupowalismy lozeczko przy pierwszym dziecku duzo wczesniej, tylko nie skladalismy, stalo tak zapakowane, a maz zlozyl krotko przed porodem , ale mala i tak nie lubila w nim spac.
Ja, mysle powoli jednak zaczac kupowac, raz ze pozniej w jednym miesiacu ciezko bedzie, zwlaszcza ze swieta, urodziny przed nami, drugi, ze ja potem moge czuc sie nie na silach, z mlodsza lekarz nakazal mi lezec, a na meza calych zakupow nie zwale, bo on nigdy nie wie co kupic
Co do butelek, ja kupie aventu, jest taki caly zestaw ekstra dla noworodkow, a w nim 2 * 260 ml. butelka
2* 125 ml. butelka
smoczek i szczotka do czyszczenia tych butelek, maja akurat w promocji, wiec chyba sie skusze i kupie juz .
Chce tez kupic ta wielka poduszke do karmienia, mam malutka po dziewczynkach, bo duza wywalilam, ale pamietam ze bardzo przydatne to bylo, i do spania w ciazy, i do karmienia, i jak malenstwo np: w naszym lozku spalo, jako ochrona przed upadkiem
Wozek chce czekoladowy , co do koloru jestem pewna, ewentualnie khaki, ale jaki bedzie, to sie okaze.
Fotelik chce Maxi Cosi, obie dziewczynki mialy tej firmy, mlodsza z poczatku miala Haucka, ale badziwie, po 2 miesiacach bieglam po Maxi Cosi, bo sie nie miescila, wiec teraz nie ryzykuje, kupie Maxi Cosi, tez czekoladowy (brazowy), lub czerwony, dziewczynkom bardziej podoba sie czerwony
Marika masz racje z tymi kaszkami, ja tez zawsze gotowalam zwykla manna, ale czasem na szybko, lub u kogos podawalam tez te owocowe, na swoim mleku...
Zupki tez sama gotowalam, nie mniej sloiki tez w uzytku byly, ciekawe jak to teraz przy trojce bedzie
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 09:12   #2389
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Witam
Cytrynko my kupowalismy lozeczko przy pierwszym dziecku duzo wczesniej, tylko nie skladalismy, stalo tak zapakowane, a maz zlozyl krotko przed porodem , ale mala i tak nie lubila w nim spac.
Ja, mysle powoli jednak zaczac kupowac, raz ze pozniej w jednym miesiacu ciezko bedzie, zwlaszcza ze swieta, urodziny przed nami, drugi, ze ja potem moge czuc sie nie na silach, z mlodsza lekarz nakazal mi lezec, a na meza calych zakupow nie zwale, bo on nigdy nie wie co kupic
Co do butelek, ja kupie aventu, jest taki caly zestaw ekstra dla noworodkow, a w nim 2 * 260 ml. butelka
2* 125 ml. butelka
smoczek i szczotka do czyszczenia tych butelek, maja akurat w promocji, wiec chyba sie skusze i kupie juz .
Chce tez kupic ta wielka poduszke do karmienia, mam malutka po dziewczynkach, bo duza wywalilam, ale pamietam ze bardzo przydatne to bylo, i do spania w ciazy, i do karmienia, i jak malenstwo np: w naszym lozku spalo, jako ochrona przed upadkiem
Wozek chce czekoladowy , co do koloru jestem pewna, ewentualnie khaki, ale jaki bedzie, to sie okaze.
Fotelik chce Maxi Cosi, obie dziewczynki mialy tej firmy, mlodsza z poczatku miala Haucka, ale badziwie, po 2 miesiacach bieglam po Maxi Cosi, bo sie nie miescila, wiec teraz nie ryzykuje, kupie Maxi Cosi, tez czekoladowy (brazowy), lub czerwony, dziewczynkom bardziej podoba sie czerwony
Marika masz racje z tymi kaszkami, ja tez zawsze gotowalam zwykla manna, ale czasem na szybko, lub u kogos podawalam tez te owocowe, na swoim mleku...
Zupki tez sama gotowalam, nie mniej sloiki tez w uzytku byly, ciekawe jak to teraz przy trojce bedzie
Też zdecydowaliśmy, że kupujemy wózek bez fotelika w komplecie, bo przeważnie dają taki mały do 11-13kg. Mojej koleżance maluszek nie wchodził w taki fotelik jak miał pół roku!! Także po co kupować dwa razy, lepiej dołożyć trochę kaski i kupić od razu dobrej firmy i większy. Tak mi się wydaje.

Stary 2010-09-30, 10:08   #2390
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na zgagę próbowałam migdałów, ale pomagają tylko w chwili, kiedy je jem Dla mnie super jest Rennie, na opakowaniu jest napisane, że mogą stosować kobiety w ciąży, w gazecie jakiejś dla przyszłych mam też polecali jako bezpieczny środek. Ja stosuje i pomaga.

Chciałam się z Wami podzielić super promocjami, jakie są w Pepco. Jeśli macie w swoim mieście ten sklep to polecam się przejść. Zrobiłam dziś nalot i kupiłam kilka bodziaczków za 4,99, pajacyk welurkowy za 14,99 i skarpeteczki niemowlęce za 0,99

Jeśli któraś mama wybiera się do Carrefoura to widziałam w ulotce też bodziaki i kaftaniki za 3,98 ale czy ładne to nie umiem powiedzieć, bo jeszcze się tam nie wybrałam. Za to te z pepco są śliczne, ładne, żywe kolorki
u nas zamknęli Pepco:-(

Wera- z przeziębieniem uważam nie ma co chodzić do lekarza jeśli nie jest potrzebne L4;-) Preziębiene po prostu musi przyjść, chyba, że masz gorączkę, nie ma poprawy. Wyleżeć się, popić miodków, malin etc., jak nie pomogą to nie zaszkodzą na pewno

A ludzie oczekują, że "pani doktor przepisze leki", więc ona pewnie dla świętego spokoju... Chociaż jest to naganne, a Polacy są lekomanami śmiem twierdzić;-)

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Hejka wieczorkiem
Widze, ze Wy tu o jedzeniu piszecie, a jedzenie w tej ciazy to moja straszna wada, jem, jem, jem i chyba nigdy jeszcze nie bylam syta, na szczescie ciut mniejszy apetyt sie pojawil, jak TZ na wyjezdzie byl, ale wraz z nim wrocil.
Ogladalam te wozki, i powiem, szczerze ze nic mi sie podpasowalo, a jak juz cos bylo fajne, to cena taka, ze szok, powariowali normalnie.
I dalej typu zadnego nie mam, hauck wyglada ok, ale TZ powiedzial, ze niewygodne to to, i w ogole jemu sie nie podoba.
Quinny nie mieli, mimo ze mialy byc w tym tygodniu, ogolnie kiepski wybor, wiec dalej wiem tyle co wczesniej
Chyba tez za jakims uzywanym sie rozejrze.
Wspolczuje wszystkim co mieszkaja "z kims", my na szczescie nie, i nie wyobrazam sobie tego nawet
ja mam ABC Design Condor 6S i polecam już go z innym dzieckiem wypróbowaliśmy, 3 w 1 to ok 2,4 kupilismy uzywany, ale jak nowy za 1,2

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

właśnie to samo napisałam o homeo;-)
Niestety w wielu porzypadkach leków też tak jest, wystarczy poczytać trochę fachowej prasy- poligon doświadczalny koncernów farmaceutycznych. Nie mówiąc o chemioterapii, która powinno się dostosowywać jednostkowo i krzyżować, a stosuje się kilka opracowanych jakby składów i tyle.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

beznadziejne te zmiany na alle, wolę wybrać rozmiar i mieć wszystkie części garderoby, a nie np sweterki i rozmiar brr

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:51   #2391
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A u nas wczoraj była mała imprezka - przyszli rodzice na imieniny mężulka. Mama popiła trochę z Michałem i było wesoło. Dostaliśmy też prezent dla dzidziusia - kaskę na łóżeczko. Teraz się zastanawiam - czy lepiej zamówić na all taki cały komplet łóżeczko, materac, ochraniacze, pościel etc., czy lepiej wszystko osobno kupić. Nie mam pojęcia! No i do kiedy kurka mam czekać z zakupem? Mąż najchętniej już dziś by zamówił, ale mnie wszystkie koleżanki przestrzegają, że łóżeczko to na końcu się kupuje...
u nas łóżeczko dla Amelki tez dużo szybciej stało, teraz nie rozkładamy bo na razie nie mamy miejsca.. także myśle ze to przesądy jak wszystkie inne..

muron mi tez sie nie podobają te zmiany na allegro.. wolałam wybrac rozmiar jak Ty.. ale co zrobic trezba sie przyzwyczaic..

u nas dzis tylko 5 stopni jest... normalnie rano zmarzłam.. i deszcz leje.. buu....

dziś własnie kończe 22 tydzień ciąży.. 23 rozpoczęty

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-30 o 11:44
Stary 2010-09-30, 11:48   #2392
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Dzisiaj DZIEŃ CHŁOPAKA . Nie zapomnijcie złożyć Waszym Chłopcom życzeń.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:05   #2393
kaskup
Rozeznanie

ile płaciłyście za test obciążenia glukoza w labolatorium??
Stary 2010-09-30, 12:10   #2394
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
u nas łóżeczko dla Amelki tez dużo szybciej stało, teraz nie rozkładamy bo na razie nie mamy miejsca.. także myśle ze to przesądy jak wszystkie inne..

muron mi tez sie nie podobają te zmiany na allegro.. wolałam wybrac rozmiar jak Ty.. ale co zrobic trezba sie przyzwyczaic..

u nas dzis tylko 5 stopni jest... normalnie rano zmarzłam.. i deszcz leje.. buu....

dziś własnie kończe 22 tydzień ciąży.. 23 rozpoczęty
A ja w sobotę mam pełne 23tc...zaczynam 24 - jejku, jak ten czas leci...a pamiętam, jak czekałam, żeby II trymestr w końcu zacząć....

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Dzisiaj DZIEŃ CHŁOPAKA . Nie zapomnijcie złożyć Waszym Chłopcom życzeń.
Jejku, dobrze, że przypomniałaś!! Całkiem mi z głowy wyleciało. Może wymyślę na szybko jakąś laurkę czy coś.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
ile płaciłyście za test obciążenia glukoza w labolatorium??
Ja miałam ze skierowania, więc za darmo, ale u mnie w Toruniu cena to około 15zł. A za glukozę w aptece dałam nie więcej, jak 2 zł (miałam robione miesiąc temu, nie pamiętam już dokładnie).

Stary 2010-09-30, 12:11   #2395
mysiopez
Zadomowienie

W połowie października spadnie pierwszy śnieg, a w listopadzie zima będzie już w pełni. Scenariusz przewidujący wczesne nadejście zimy na terenie Polski potwierdzają m.in. Amerykanie z Agencji Badania Oceanu i Atmosfery, którzy publikują prognozę sezonową dla wybranych rejonów świata. Według nich zbliżająca się zima będzie w Polsce co najmniej tak mroźna i śnieżna jak poprzednia.

odsyłam do całego artykułu :http://wiadomosci.onet.pl/raporty/po...wiadomosc.html

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:19   #2396
agape
Zadomowienie

Witam
byliśmy wczoraj na usg połówkowym i wszystko w porządku dzidziuś nam pomachał i tak słodko podrapał się po bródce wytrzymałam presje otoczenia i dalej nie znamy płci maluszka
no i termin porodu pokrył się z pierwszym usg - 21 luty czyli 10 dni później niż w karcie ciąży lekarz zwrócił uwagę że to bardzo ważne żeby nie było że ktoś powie że ciąża przeterminowana i mnie będa ciąć (a tego nie chce)...

pogoda paskudna a wiadomość o mroźnej zimie nie jest pocieszająca...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:21   #2397
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
W połowie października spadnie pierwszy śnieg, a w listopadzie zima będzie już w pełni. Scenariusz przewidujący wczesne nadejście zimy na terenie Polski potwierdzają m.in. Amerykanie z Agencji Badania Oceanu i Atmosfery, którzy publikują prognozę sezonową dla wybranych rejonów świata. Według nich zbliżająca się zima będzie w Polsce co najmniej tak mroźna i śnieżna jak poprzednia.

odsyłam do całego artykułu :http://wiadomosci.onet.pl/raporty/po...wiadomosc.html
Cos w tym jest, bo u nas tez nadaja sroga i wczesna zime, ja co prawda mieszkam w miare w cieplym miejscu, gdzie snieg lezal co roku gora po 2 dni, ale w ubieglym roku bylo go chyba z 2 miesiace
Na sama mysl brr i fuj
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:25   #2398
agape
Zadomowienie

załączam zdjęcia na dwóch dzidziuś z profilu, na jednym stópka a na jednym rączka w piąstke zacisnięta

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

chyba jednak nie dołącze zdjęć bo mi net za wolno chodzi

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:27   #2399
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

dobra wiadomość, agape

ja robię właśnie zupę krem z kalafiora, ale pachnie cudnie potem chyba zrobię canelloni

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
załączam zdjęcia na dwóch dzidziuś z profilu, na jednym stópka a na jednym rączka w piąstke zacisnięta

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

chyba jednak nie dołącze zdjęć bo mi net za wolno chodzi
może wielkość jest za duża?

kurcze, to nieciekawie z ta zimą, akurat jak nasze maleństwa przyjdą na świat..

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:32   #2400
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A ja w sobotę mam pełne 23tc...zaczynam 24 - jejku, jak ten czas leci...a pamiętam, jak czekałam, żeby II trymestr w końcu zacząć....

Jejku, dobrze, że przypomniałaś!! Całkiem mi z głowy wyleciało. Może wymyślę na szybko jakąś laurkę czy coś.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja miałam ze skierowania, więc za darmo, ale u mnie w Toruniu cena to około 15zł. A za glukozę w aptece dałam nie więcej, jak 2 zł (miałam robione miesiąc temu, nie pamiętam już dokładnie).
chyba III? Bo II to od dawna;-) Ja juz w III, 27 tydzień się zaczął....

Wysmarkałam 2 wagony chusteczek, helpunku

fajny płaszczyk ciążowy się kończy na alle:
http://moda.allegro.pl/modny-wygodny...239454383.html

Ja kupiłam taki:
http://moda.allegro.pl/item1227325967_1227325967.html

Brzuch się mieści,a le rękawy muszę skrócić na szympansa chyba;-)
A tu sukieneczka bo się powstrzymać nie mogłam, nowa, Next (uwielbiam) 20 z przesyłką

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-30 o 12:35
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości