Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 19:41   #1441
postanowienie
Raczkowanie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

wcześniej brałam luteinę dowcipnie i z powodu infekcji został mi przepisany duphaston - więc krwawienie nie jest z niedobory progesteronu (temperatura też jest wysoka - 37,1). dlatego się martwię.
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:50   #1442
moria44
Wtajemniczenie

postanowienie tempkę jak na ciążę masz jak najbardziej prawidłową. Krwawienia bardzo często są przyczyną zbyt niskiego progesteronu ale czasem jest to wynik powiększającej się macicy, pękają w niej jakieś drobne naczynka stąd lekkie różowawe krwawienia.
Nie zamartwiaj się, bo to Ci na pewno nie pomoże. Staraj się odpoczywać i myśleć pozytywnie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:57   #1443
postanowienie
Raczkowanie

W takim razie pasuje . Mam nadzieję, że te krwawienie przejdzie za jakiś czas.
Stary 2010-09-29, 20:01   #1444
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodka71 Pokaż wiadomość
katarzynkaoo to jest moja wypowiedź z tamtego piątku... To dlatego tak sie denerwuje i martwie... Boję się najgorszego a usg mam mieć nie w ten piatek tylko przyszły To jest 9 tydzień na usg pisało 7/8 to było moje pierwsze usg przez brzuch i lekarz mówił że już powinno być widać akcje serca...
Jagódka nie przejmuj się, na pewno będzie wszystko dobrze, a według mnie to za wcześnie na usg przez brzuch. Nie zamartwiaj się i w razie wątpliwości poproś o usg dowcipne Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Postanowiłam do Was dołączyć. Jestem w 5 tyg. ciąży i mam termin na 01.06.2011. Jednak sytuacja u mnie nie jest zbyt ciekawa. Mam niski progesteron i biorę Duphaston 3x dziennie. Wczoraj i dzisiaj miałam lekkie krwawienie - byłam w szpitalu i po usg wyszło, że wszystko ok. Za to mój gin kazał mi leżeć i da jutro L4 (nie wiem na ile). Powiedział, że albo będę leżeć albo poronię - strasznie mnie wystraszył.
Więc leże i szukam współtowarzyszek niedoli i powierniczek. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie.
Witaj, więc nie masz wyjścia, musisz leżeć, ale są tego plusy, wszystko podane do łóżka I na pewno będzie wszystko dobrze Zaglądaj do nas jak najczęściej
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
postanowienie tempkę jak na ciążę masz jak najbardziej prawidłową. Krwawienia bardzo często są przyczyną zbyt niskiego progesteronu ale czasem jest to wynik powiększającej się macicy, pękają w niej jakieś drobne naczynka stąd lekkie różowawe krwawienia.
Nie zamartwiaj się, bo to Ci na pewno nie pomoże. Staraj się odpoczywać i myśleć pozytywnie
To może ja tak miałam wczoraj, powiększała się macica i dlatego śluz był zabarwiony na różowo (bo na pewno bardziej był różowy niż czerwony), na razie się tym nie przejmuje, było tego tylko troszeńke i wszytko jest już dziś ok.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:28   #1445
minio1984
Zadomowienie

Witam

Od jakichś 2 tygodni spóźnia mi się okres, więc w niedzielę zrobiłam pierwszy test i pojawiła się bledziutka druga kreska, więc postanowiłam zrobić dziś kolejny test ( pani w aptece powiedziała że jest najlepszy) i wyszły wyraźne dwie kreseczki. Cały czas nie dowierzam i patrzę na test czy aby na pewno są te dwie kreski. Idę jutro zrobić test Bhcg żeby mieć pewność na 100%, ale myślę że test się nie myli.
A tak w ogóle to jeżeli się wszystko potwierdzi to przyjmiecie mnie do swojego grona

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i gratuluję

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:33   #1446
Klaterina
Zadomowienie

no to ja podobnie, dopiero co po teście jestem, w zasadzie po dwóch i na obu są dwie cudowne kreski. teraz badania krwi i się upewnie na 100% a potem gin, tylko że dopiero w listopadzie mam termin. Nie za późno ?

witam i pozdrawiam wszystkie oczekiwajki
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:39   #1447
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
no to ja podobnie, dopiero co po teście jestem, w zasadzie po dwóch i na obu są dwie cudowne kreski. teraz badania krwi i się upewnie na 100% a potem gin, tylko że dopiero w listopadzie mam termin. Nie za późno ?

witam i pozdrawiam wszystkie oczekiwajki

No właśnie, też mam pytanie w związku z ginekologiem. Dziewczyny powiedzcie mi kiedy powinno się pójść na pierwszą wizytę? Parę dni po zrobieniu testu, czy później, np. za ok mięsiąca? Bo nie jestem jeszcze zorientowana w tych sprawach

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2010-09-29, 20:43   #1448
Siasiek
Zadomowienie

Witamy nowe mamusie

Co do lekarza to myślę, że jeśli nic się nie dzieje to na przełomie 6- 7 tygodnia. Wcześniej może nie być nic widać na pierwszym usg.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:50   #1449
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Widze ciagle mamy nowe dobywaja, wiec i ja witam
ja dzis niestety do lekarza sie nie dobilam, ale zapiaslam sie na 8.10 no i z polozna porozmawialam. No i powiedziala,ze to zle jak pod duphastonie boli mnie brzuch nadal;( zapobiegawczo jeszcze 2 x dziennie nospe mowila by brac, boje sie ,ze mi po wizycie sie szpital ukloni pecherz juz moj lepiej ale w razie co tylko zuravit moge.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Wlasnie jak to jest z tym usg przez brzuch? Kiedy na takim cus widac?
Stary 2010-09-29, 21:18   #1450
eweska
Moderatoreska

Witam wszystkie nowe mamusie, życzę miłych i spokojnych ciąż

Co do usg przez brzuch to ja będe miała je robione w 10 tygodniu, ale wtedy się okaże czy coś widać czy nie, jeśli nie to lekarz zrobi dopochwowo.
W 8 tygodniu sprawdzał czy już coś widać przez brzuch niby było ale za słabo żeby cokolwiek dokładnie zobaczyć.

A ja humor mam taki sobie, tż dzwonił i nastapiła wymiana zdań w sumie tylko z mojej strony, bo bardzo mnie zdenerwował swoim zachowaniem. Będą ciche dni tz bez sms-owe :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:20   #1451
Aliczka88
Zadomowienie

No.... Nadrobiłam Was Witam wszystkie nowe mamusie! Ale nas tu dużo!!! Obyśmy wszystkie szczęśliwie przeszły ciąże, donosiły i urodziły HEJ!
U mnie przeziębienia ciąg dalszy! Mam dreszcze, temp 37,4. Dużo? Gardło boli... Teraz cyckam czosnek, TŻ mówi, że jestem bardzo pociągająca Czad! Oglądne jeszcze top model i pojde spac bo ledwo żyje!!!!
Całuje mocno Was moje Mamuśki

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:30   #1452
minio1984
Zadomowienie

Dzięki za przyjęcie mnie do swojego grona
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze badania
Pozdrawiam

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2010-09-29, 21:30   #1453
Klaterina
Zadomowienie

no i kolejne pytanie, liczycie ciąże od dnia zapłodnienia czy pierwszego dnia poprzedzającej @ ?
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:42   #1454
katarzynka00
Zakorzenienie

Jagódko, dziękuje za wyjaśnienia.W takim razie z całych sił zaciskam kciuki

Ale nas się namnożyło w pół dnia suuuper
ale będzie wesoło
witajcie zafasolkowane

Hmmm nie zacytowałam wypowiedzi nowej mamy , która ma leżeć, tak więc mój głos rozsądku grzmi: leż coż masz lepszego do roboty? jak dbanie o dobro maleństwa hm? wszystko inne zaczeka.Mówie to ja, która przeleżała już 9mc i na wizażu poznała kilka fajnych i serdecznych duszyczek
Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość

Katarzynka a kiedy miałaś ostatnią @??
16.08, ty też jakoś w okolicy hm?
Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
no i kolejne pytanie, liczycie ciąże od dnia zapłodnienia czy pierwszego dnia poprzedzającej @ ?
gin liczy od ost @
a mi na usg wychodzi o zapłodnienia i na chwilę obecną nie wiem co myśleć, bo w 1 ciąży tak nie miałam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 21:47   #1455
asiak1981
Rozeznanie

Witam na naszym wątku!!!

termin od pierwszego dnia ostatniej miesiączki

a ja zauważyłam że nie mogę pić soków - mam mega wzdęcia

w ogóle od 2 dni mam taki brzuch jak w poprzedniej ciąży miałam w 5 miesiącu, póki co w biodrówki wchodzę, mam jedne spodnie które kupiłam w zwykłym sklepie ale nie mają paska tylko taki fajny materiał i je będę traktować jako oszukane ciążowe

u nas pogoda ostatnio paskudna

kretoszczurku - cieszę się że jednak u nas jesteś!!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:37   #1456
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

to i ja witam nowe mamusie
cos czuje , ze bedzie nas tutaj spora gromadka

dobrej nocki
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:26   #1457
agniese79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mam niedoczynność tarczycy i zdiagnozowane hashimoto.
Selen ( pierwiastek ) hamuje rozwój przewlekłego zapalenia tarczycy podczas ciąży i wykryto, że powoduje regresję choroby u kobiet ciężarnych.
Trafiłam do tego endo w czerwcu tego roku, mówiłam mu, że stracilam w marcu bejbika ( wtedy miałam TSH 3,37 a endo nie podniosła mi hormonów ) i że planujemy następną ciążę. Wtedy zalecił mi przyjmowanie selenu w dawce 200. Przeciwciała spadły mi w ciągu m-ca z ponad 600 do 219, a TSH ustabilizowało.
Na wczorajszej wizycie kazał podtrzymać dawkę selenu, powiedział mi również, że chorni przed poronieniem.
Wierzę temu lekarzowi, specjalizuje sie w chorobach tarczycy kobiet ciężarnych, a na wizytę przyjeżdżają do niego pacjentki z całego województwa. Jest docentem, wykłada na katowickiej uczelni i cały czas prowadzi badania naukowe w tym kierunku.
Znalazłam go w necie, poczytałam opinie, pojechałam tam w czerwcu i nie żałuję.

O matko czytam i juz się boje bo mam tsh 3,04, ft3 2,66, ft4 1,20. Rozmiawiałam z moją ginekolog-enokgrynolog w poniedziałek i mówiła, że zostawiamy jak jest leki (biorę euthyrox 25mg) no i mam w październiku zrobic jeszcze raz badania. Mam stwierdzoną autoimmunologczna chorobę tarczycy, w karcie wpisane Hashimoto. Nic o selenie mi nie mówiła, więc nie bede nic brać na własną rękę. Co prawda ufam mojej Pani doktor ale to zawsze jakiś niepokój wzbudza. No nic zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam
Stary 2010-09-30, 06:41   #1458
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
O matko czytam i juz się boje bo mam tsh 3,04, ft3 2,66, ft4 1,20. Rozmiawiałam z moją ginekolog-enokgrynolog w poniedziałek i mówiła, że zostawiamy jak jest leki (biorę euthyrox 25mg) no i mam w październiku zrobic jeszcze raz badania. Mam stwierdzoną autoimmunologczna chorobę tarczycy, w karcie wpisane Hashimoto. Nic o selenie mi nie mówiła, więc nie bede nic brać na własną rękę. Co prawda ufam mojej Pani doktor ale to zawsze jakiś niepokój wzbudza. No nic zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam
Skoro ufasz swojej lekarce to dobrze. Nie możemy się tak do końca porównywać, bo ja mam niedoczynność, Ty co innego.
Jednak o optymalnym TSH w ciąży ( od 1 do 2 ) wiem nie tylko od swojego lekarza, czytałam o tym sporo opracowań w necie. Podobnie, jak o podwyższaniu dawki hormonów po zajściu w ciążę ( gdyż zaczyna się rozwijać w nas nowy organizm ). Kontroluj wyniki i na pewno będzie dobrze

Mój TŻ pojechał do pracy, więc ja jeszcze na godzinkę do wyrka wracam
Dzisiaj wybieram się do gina.
Miłego dnia mamuśki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 07:53   #1459
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Wg. mnie to wyniki masz trochę słabe, powinna była Ci podwyższyć dawkę. A kiedy robisz nastepne badanie?? Bo może chce najpierw sprawdzić tsh?? Zapytaj na następnej wizycie o Selen, ja też zapytam, Anulinka ty chyba najbardziej jesteś w temacie Anulinka, Agniese a jak robicie tsh?? Bierzecie w tym dniu leki??? Bo moja Dr. mówi że przed badaniem tsh nie wolno brać leków (w moim przypadku Letrox).

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Mój TŻ pojechał do pracy, więc ja jeszcze na godzinkę do wyrka wracam
Dzisiaj wybieram się do gina.
Miłego dnia mamuśki
Ale Ci dobrze, a ja już w pracy jestem. Powodzenia na wizycie
Katarzynka ja miałam ostatnią @ 12.08, więc tylko 4 dni różnicy mamy
Stary 2010-09-30, 08:12   #1460
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Wg. mnie to wyniki masz trochę słabe, powinna była Ci podwyższyć dawkę. A kiedy robisz nastepne badanie?? Bo może chce najpierw sprawdzić tsh?? Zapytaj na następnej wizycie o Selen, ja też zapytam, Anulinka ty chyba najbardziej jesteś w temacie Anulinka, Agniese a jak robicie tsh?? Bierzecie w tym dniu leki??? Bo moja Dr. mówi że przed badaniem tsh nie wolno brać leków (w moim przypadku Letrox).
Może i jestem w temacie, ale tylko i wyłącznie przez doświadczenia marcowe. Jak zaszłam w ciążę od razu poleciałam do swojej gin, miałam TSH 3,37, a ona stwierdziła, że jest wszystko ok. Wcześniej wyczytałam w necie, że od razu dawkę hormonów się podwyższa, ale nie miałam wtedy odwagi powiedzieć lekarce, że wyczytałam w necie, że tak trzeba.
Teraz, po stracie bejbika jestem już mądrzejsza, chociaż na 100% pewna nie jestem, że to była wina hashi.
Dlatego min. zmieniłam endo. I teraz czuję się pewnie, wiem, że facet naprawdę się zna i zrobi wszystko, żebym tą ciążę donosiła

Badania zawsze robię na czczo, tzn. euthyrox zażywam po pobraniu krwi.
Stary 2010-09-30, 09:09   #1461
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Może i jestem w temacie, ale tylko i wyłącznie przez doświadczenia marcowe. Jak zaszłam w ciążę od razu poleciałam do swojej gin, miałam TSH 3,37, a ona stwierdziła, że jest wszystko ok. Wcześniej wyczytałam w necie, że od razu dawkę hormonów się podwyższa, ale nie miałam wtedy odwagi powiedzieć lekarce, że wyczytałam w necie, że tak trzeba.
Teraz, po stracie bejbika jestem już mądrzejsza, chociaż na 100% pewna nie jestem, że to była wina hashi.
Dlatego min. zmieniłam endo. I teraz czuję się pewnie, wiem, że facet naprawdę się zna i zrobi wszystko, żebym tą ciążę donosiła

Badania zawsze robię na czczo, tzn. euthyrox zażywam po pobraniu krwi.
Anulinka to jak hormony się podwyższają to tsh jest niższe, a ft3 i ft4 wyższe, tak?? Ja zawsze miałam (tzn, od 2006r.) tak. od 1,07 - 1,72 tylko wczoraj 2,13, mam nadzieję że jak podwyższyła dawkę to tsh spadnie, przed następną wizytą mam zrobić tylko ft3 i ft 4
Stary 2010-09-30, 09:31   #1462
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinka to jak hormony się podwyższają to tsh jest niższe, a ft3 i ft4 wyższe, tak?? Ja zawsze miałam (tzn, od 2006r.) tak. od 1,07 - 1,72 tylko wczoraj 2,13, mam nadzieję że jak podwyższyła dawkę to tsh spadnie, przed następną wizytą mam zrobić tylko ft3 i ft 4
Tego to tak dokładnie nie wiem. Wiem tylko, że w ciąży TSH może przyjmować różne wielkości i dlatego robi się dodatkowo Ft3 i Ft4.
Ja przy następnej wizycie ( 28.10 ) mam mieć tylko aktualne TSH, a dopiero przy następnej komplet badań.

4 tygodnie temu miałam TSH 0,391, ale już wtedy byłam w ciąży ( byłam 5 dni przed planowaną @, ale już wtedy podejrzewałam ) i pewnie daltego ten wynik był taki dziwny, w stosunku do poprzedniego ( 1,35 ).

Tak czy owak musimy tarczycę monitorować, aby bejbik rozwijał się dobrze.
Pytałam jeszcze o witaminy. Powiedział, żeby brać z jodem. Od 12 tygodnia obowiązkowo, bo wtedy tarczyca bejbika się rozwijała będzie.
Stary 2010-09-30, 09:45   #1463
postanowienie
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Na szczęście nie mam problemów z tarczycą, za to moje krwawienie, mimo, że mniejsze to ciągle w środku mam śluz w kolorze łososiowym. Nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, dalej leżę. Czasami czuję minimalne bóle @-owe - ale są one delikatne, ciągnące. Najgorsze, że mój gin nie wie co mi jest - twierdzi, że na tym etapie (5 tydz.) nie może stwierdzić przyczyny i jego jedynym pomysłem jest L4 i leżenie - pewnie ma racje ((.
Stary 2010-09-30, 09:56   #1464
Catia88
Rozeznanie

Ale z Was ranne ptaszki
Witam nowe przyszłe Mamusie Faktycznie bardzo nas dużo ale fajnie bo przynajmniej będziemy zorientowane jak różne dziewczyny przeżywają ciążę i będzie można porównać

Mnie gin liczyła tydzień ciąży od pierwszego dnia ostatniej @, i na USG się pokryło (była różnica chyba 4 dni).

Dziewczyny! Ale miałam wczoraj wieczór... masakra! W reszcie zebrałam się na odwagę i powiedziałam rodzicom o ciąży (mój tż chyba by mnie zabił jakbym znów nie powiedziała ). Mama była w takim szoku że zaniemówiła a ojciec jak pare dni nie palił papierosów tak wziął i zapalił Ja oczywiście się poryczałam, bo mam troche na mnie naskoczyła,że jak to teraz będzie itd Ale rozumiem ją. Na co mój brat podsumował,że powinna się cieszyć że chociaż wiem z kim będę miała to dziecko rozwalił mnie, a później że jest niż demograficzny więc dobrze że będzie Dzidzia Na szczęście później podniosła ją na duchu moja starsza siostra bo mama odrazu do niej zadzwoniła i na spokojnie pogadali ze mną. Także już teraz nie jest źle ale ich reakcja była... straszna W niedziele przyjeżdzają rodzice tż i będą ustalać z moimi wszystko na temat mojej przeprowadzki Mam nadzieję,że jakoś to będzie

postanowienie- twój gin ma rację. skoro niewiadomo dokładnie co się dzieje to powinnaś leżeć i wypoczywać Trzymam kciuki,żeby to nie było nic poważnego!

Życzę miłęgo i spokojnego dnia wszystkim Mamusiom

Edytowane przez Catia88
Czas edycji: 2010-09-30 o 09:57
Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:15   #1465
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny! Dzien dobry!
ale nas duzzoooo! maj -czerwiec popularne miesiace)
ja dzisiaj po wczorajszym dniu pelnym odiwedzin itp postanowilam polezec i odpoczac, godzine zbieralam sie do zjedzenia sniadanka, ale jakos sie udalo i nawet mnie po ni bardzo nie mdli! wiec maly sukces gorzej mam z obiadami, ale nauczylam sie juz ze najbardzije podchodza mi...frytki!!!)) wiem, wiem, ze niezdrowo, ale co zrobic...

dziewczyny i mam pytanie? ja ze wzgledu na wczesniejsze poronienie i skurcze w macicy biore i duphaston 2x1 i luteine 2x1, czy ktoras z was bierze albo brala oba leki na raz? mnie przepisal je lekarz w PL i dopiero na pocz 12 tyg do niego ide w PL i nie wiem jak dlugo mam je brac? wlasnie zaczelo mnie to zastanawiac...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:29   #1466
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Tak czy owak musimy tarczycę monitorować, aby bejbik rozwijał się dobrze.
Pytałam jeszcze o witaminy. Powiedział, żeby brać z jodem. Od 12 tygodnia obowiązkowo, bo wtedy tarczyca bejbika się rozwijała będzie.
Ja biorę Feminatal 800, tam jest właśnie jod, pytałam endokrynolog czy mogę to brać bo ja nie mogę jodu, ale powiedziała że jak najbardziej, bo dziecku jest on potrzebny a to że mi szkodzi to trudno, trzeba zwiększyć dawkę leku i już no i że Dzidzi jest teraz ważniejsze. Więc chyba trzeba się wybrać nad morze
Stary 2010-09-30, 10:30   #1467
agniese79
Rozeznanie

[QUOTE=kruczaa;22394928]Wg. mnie to wyniki masz trochę słabe, powinna była Ci podwyższyć dawkę. A kiedy robisz nastepne badanie?? Bo może chce najpierw sprawdzić tsh?? Zapytaj na następnej wizycie o Selen, ja też zapytam, Anulinka ty chyba najbardziej jesteś w temacie Anulinka, Agniese a jak robicie tsh?? Bierzecie w tym dniu leki??? Bo moja Dr. mówi że przed badaniem tsh nie wolno brać leków (w moim przypadku Letrox).

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

No ja wiem, że troche słabo i tez mi to gin. powiedziała, ze pewnie jak będę w ciązy (jak jeszcze nie byłam) to trzeba bedzie zwiększyć dawkę. No ale na razie kazała nie. Mam w październiku jeszcze raz zbadać i przyjść z wynikami. Trudno mi cokolwiek powiedziec nie byłam nigdy w ciązy i też właściwie dzieki jej leczeniu (miałam hiperprolaktynemię) w ogóle w ciażę zaszłam. U mnie to jest tak dziwinie, że hormony mam w normie ale przeciwciała mam podwyższone. No nic zobaczymy człowiek niestety uczy sie na błędach, mam nadzieję, że nic się nie bedzie działo. Na razie czuję się ok
Stary 2010-09-30, 10:33   #1468
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

dziewczyny i mam pytanie? ja ze wzgledu na wczesniejsze poronienie i skurcze w macicy biore i duphaston 2x1 i luteine 2x1, czy ktoras z was bierze albo brala oba leki na raz? mnie przepisal je lekarz w PL i dopiero na pocz 12 tyg do niego ide w PL i nie wiem jak dlugo mam je brac? wlasnie zaczelo mnie to zastanawiac...
Ja będę brała duphaston na pewno do końca I trymestru.
Moja bratowa brała jeszcze dłużej.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Ja biorę Feminatal 800, tam jest właśnie jod, pytałam endokrynolog czy mogę to brać bo ja nie mogę jodu, ale powiedziała że jak najbardziej, bo dziecku jest on potrzebny a to że mi szkodzi to trudno, trzeba zwiększyć dawkę leku i już no i że Dzidzi jest teraz ważniejsze. Więc chyba trzeba się wybrać nad morze
Mi został Feminatal N, więc dokończę opakowanie.
Ma w sobie 150 jednostek jodu, więc w sam raz.
Stary 2010-09-30, 10:35   #1469
kruczaa
Rozeznanie

Agniese na pewno będzie wszystko dobrze, Dr. wie co robi.
Anulinka a duphaston z jakiego powodu bierzesz?? Tak zapobiegawczo o tarczycę??
Stary 2010-09-30, 10:36   #1470
anula_81
Zakorzenienie

anulinka a ile razy dziennie bierzesz?
bo ja w sumie razem z luteina to biore spora dawke tego progesteronu... ale chyba bede brala poki lekarz nie powie stop

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości