3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 10:30   #3931
Ishka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Witam kobietki

My jeszcze w dwupaku a Junior rośnie sobie w brzucholku heh co mnie powoli przeraża mam nadzieje że za duzo nie urośnie

Idziemy dziś o 21:00 do lekarza ortopedy z tym moim rozłażeniem sie kości bo ledwo co juz chodze o spaniu nie ma mowy...eh zobaczymy co mi powie.

Ok kobietki życze wszystkim miłego dzionka Ja mykam do rodziców bo w domu mi sie nie chce siedzieć ostatnie chwile luzu heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:32   #3932
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
mam pytanie do Kotek81 bo ja juz zgupiałam mam termin na 22 listopada jak Ty i faktycznie na kalkulatorze jak wpisałam to wyszedł mi 33 tydzien.
i zgodnie z logika tydzien 40 to od 16 listopada do 22.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=40
natomiast lekarz mowi jak u Ciebie ze 32 t 3 d, a zatem 22 listopad to pierwszy dzien 40 tygodnia a nie ostatni tak ma byc???/ nie bardzo rozumiem
sama się w tym czasem gubię

Mój gin podaje mi zawsze skończone tygodnie więc jak mówi 32 t 3 d to już jest 33 tydzień rozpoczęty.
Z tp to mi wychodzi, ze 22.11 kończę już 40 tc i 23.11 będzie 40 t 1 d czyli zaczęty 41 tydzień
Chyba namieszałam
No ale sama się motam z tym liczeniem i dlatego zawsze dla pewności sprawdzam w swoim suwaczku
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:33   #3933
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Każdy myśli że jak da ci worek starych ciuchów to powinnaś być wniebowzięta
dla tego ja już mówię że mam ciuchy do pół roku i nie chcę niczego

co do kombinezonu to teść stwierdził że może być o tyle za duży

-------------------------------------------------------------

TŻ w nocy chrapał, mała się wierciła
a ja oczywiście nie spałam....

dziś wizyta u lekarza jestem ciekawa co powie
ciągle mam takie bóle jak na okres
taaa co do tych ciuchów to racja... ja też się spotkałam z tekstem "po co kupujesz, wszystko dostaniesz" :spoko: tylko ja dostałam same rzeczy wiosenne i letnie, więc trochę nie bardzo....
irsin, apolonia za wizytę

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-30 o 10:34
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:36   #3934
apoolonia
Rozeznanie

Anecka

widzę że masz podobne problemy
siostra moje TŻ udaje dorosłą ale jak coś się dzieje to potrafiła o 23 przyjechać z płaczem do młodszego brata

chyba że jej się powodzi to olewa nas totalnie i nawet jeśli o coś poprosisz to zapomnij....
do tego okropna zazdrość skarpetek nie możesz mieć lepszych od niej
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:37   #3935
Aliszcze
Zakorzenienie

Biejatka, super, że się odezwałaś ja też się trochę połogu obawiam, znaczy się najbardziej tego, bym była w pełni "na chodzie" by odpowiednio zaopiekować się dzieckiem.
Dobrze, ze samochodu nie ukradli, ale to straszny pech!! mojemu ojcu 2 razy ukradli koło zapasowe. Koło można przeboleć, ale najgorsze, że wybili szybę, by się dostać do koła, ojciec mówi, że wolałby już im otwarty bagażnik zostawić, bo koło to pal licho, ale szyba byłaby cała.
A co do tych badań, przecież z Wami mieszka córeczka TŻ, jest jej dobrze, traktuje Ciebie jak mamę i teraz przez jakieś testy mogą odebrać ją Wam odebrać? Mi się wydaję, że czasem na wyrost są czy jakieś ośrodki decydujące komu dziecko zostawić, myślą stereotypowo, ze najlepiej z mamą biologiczną, to czasem jest g... prawda.

tak wczoraj narzekałyście na kłucia w pochwie, ze w wczoraj jak już szłam spać to poczułam takie ukłucie, chyba jakby w pęcherzu, że sie az zgięłam. Potem córcia zaczęła mnie kopać i każdy jej kop sprawiał mi własnie tego typu ból. A dziś też coś "tam" się niewyraźnie czuję, ale już nie boli jak córka kopie. Mam nadzieję, żeto żadna infekcja pęcherza

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:39   #3936
KarolinaB
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, wróciłam od rodziców, teraz leże i was czytam
Przeptraszam, że tak mało piszę, ale obiecuje sie poprawić, poza tym będzie mi łatwiej, kiedy mam kompa i czas tylko dla siebie. W domu w rodziców, na wsi to wiecznie coś do zrobienia było, bo chata poniemiecka, wielka, pomieszczeń sporo, to sprzątanie choćby. |Sad wielki rodzice mają, to jabłka akurat spadają i gruszki, zrobiłam słoiki sobie i mamie, zawsze na zimowe wieczory będą jakieś przetwory. Wzięłam też z ogrodu cukinie i będę dzisiaj robić placek po węgiersku
powolutku was sobie teraz podczytuję,
pisałyście o strachu odośnie porodu... ja ostatnio mam schizę nie o porodzie i połogu, ale o wychowaniu już dziecka i to kilkulayka i w wzwyż ;/ przeraża mnie syn w wieku nastoletnim, jak z nim rozmawiać, żeby jako taki kontak mimo wszystko był... ja wiem, że to jeszcze kuuuuuuuuupe czasu, ale po prostu siedzę czasami i się zastanawiam, jak moje kochane dziecko będzie się zmieniało, pyskowało (bo obawiam się, że nikt nie jest w stanie tego uniknąć, choćby starał się ze wszystkich sił,) przeraża mnie fakt, że mogę kiedys nie mieć kontaktu z własnym dzieckiem... hehehhe głupol ze mnie

Wzięłam się za szydełkowanie. Wprawdzie umiem raptem kilka wzorów, mama mnie kiedyś nauczyła, ale stwierdziłam, że poszukam starych kłębków włóczki i będe robic młodemu kocyk wychodzi mi narazie składak z każdego możliwego koloru nie wygląda bardzo reprezentatywnie, ale mam choć poczucie, że robię coś pożytecznego a koc może być do wózka hehehe zakryje się, jak będzie bardzo paskudny
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:40   #3937
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ide zaraz do lekarza

ciekawe ile wazy moja cora

w którym jesteś tygodniu?
z tego co pamiętam to obawiałaś się dużej wagi dziecka
moja też jest ogromna

kończę 29tc i nastawiam się na ponad 2 kg

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

My jeszcze w dwupaku a Junior rośnie sobie w brzucholku heh co mnie powoli przeraża mam nadzieje że za duzo nie urośnie

Idziemy dziś o 21:00 do lekarza ortopedy z tym moim rozłażeniem sie kości bo ledwo co juz chodze o spaniu nie ma mowy...eh zobaczymy co mi powie.

Ok kobietki życze wszystkim miłego dzionka Ja mykam do rodziców bo w domu mi sie nie chce siedzieć ostatnie chwile luzu heh
ciesz się wolnością
Stary 2010-09-30, 10:47   #3938
kotek81
Zakorzenienie

Ja miałam nie kupować kocyka (mam dwa małe po córce) ale dziś na targu znajoma miała takie cudne koce z mikrofibry (duże chyba 160*200) po 35zł, że się po prostu zakochałam i musiałam wziąć
Wzięłam 2 sztuki - jeden z Arielką a drugi z jakimis księżniczkami - dam dziewczynom na mikołaja
Stary 2010-09-30, 10:48   #3939
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Anecka

siostra moje TŻ udaje dorosłą ale jak coś się dzieje to potrafiła o 23 przyjechać z płaczem do młodszego brata

chyba że jej się powodzi to olewa nas totalnie i nawet jeśli o coś poprosisz to zapomnij....
Skąd ja to znam.Siostra mojego męża jest taka sama.Tym że jej brat i ja bedziemy mieli dziecko nie interesuje się wcale.Nigdy nawet nie zapytala sie jak się czuje.
Ciągle tylko wykorzystuje mojego męża dzisiaj tez u niej coś robi.Codziennie coś znajduje.Przez to on nie ma czasu dla mnie.
Dzisiaj się z nim posprzeczałam bo stwierdzilam ze jak bedziemy mieli dziecko to on czasu dla dziecka w ogóle nie bedzie miał bo ciągle tylko jego siostrunia.
Ale gdybyśmy my czegoś od niej chcieli to ona ciągle nie ma czasu.
To taka wredna baba że aż strach.I na dodatek ciągle mi dogryza.
Jak ją zobacze w szpitalu po urodzeniu dziecka to sie tak wkurze że chyba bedą mi dozylne leki uspokajające potrzebne
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:51   #3940
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy myśli że jak da ci worek starych ciuchów to powinnaś być wniebowzięta
dla tego ja już mówię że mam ciuchy do pół roku i nie chcę niczego

co do kombinezonu to teść stwierdził że może być o tyle za duży

-------------------------------------------------------------

TŻ w nocy chrapał, mała się wierciła
a ja oczywiście nie spałam....

dziś wizyta u lekarza jestem ciekawa co powie
ciągle mam takie bóle jak na okres
No wlasnie powinnam bym wniebowzieta ze nie wydam kasy.. Ok ja rozumiem na pierwsze pol roku zycia moge dostac, ale pozniej chce kupowac eh.. Spoko ciekawa jestem co powie tz jak mu oznajie ze ta kurtka ze spodniami narciarskimi to na lato bedzie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wiesz, Anecka, mój tż też był taki że stawiał swoją rodzinę ponad mnie, raz z imprezy musiałam wracać sama przez miasto o 4 rano bo on musiał zostać z pijaną mamą i jej znajomymi. tak jakby nie mógł mnie odprowadzić i wrócić :/ ale suma sumarum wszystko się jakoś zmieniło z czasem, mama nadal jest dla niego ważna tak jak i była (wg mnie to bardzo dobrze) tylko że ona nie należy do tych co tak jak Twojego tż wydzwaniają co 2h no przecież to dorosły facet :/ a odkąd mieszkamy razem, jakoś samo mu przeszło ta taka nadopiekuńczość wobec swojej mum, może też trochę dlatego że on bardzo dużo pracuję i nie ma czasu nawet. no wszystko trzeba umieć rozgraniczyć, tak jakby nie mógł zabrać tego dziecka i byście pojechali razem :niewiem: nie denerwuj się mocno, choć wiem że to nie łatwe
No wlasnie moj tez pracuje, ale tak ze np 2 dni po 12h i jeden dzien wolny, nie mniej on ma z pracy do domu minute, bo na przeciwko klatki swojej pracuje, wiec JUZ WIEM!!! ze po pracy bedzie zachodzil do domu na godiznke i do nas bedzie wracac pozno Obym sie mylila, zobaczymy jak dobrze go znam...

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ide zaraz do lekarza

ciekawe ile wazy moja cora
Obstawiam 4 kilo

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

WOW, jaka godzina na wizyte
3mam kciuki za wizyte!!!!

Cytat:
Anecka

No akurat tutaj jest tak ze on jest starszy, ona ma 20 lat, 2 letnie dziecko i w ogole jest taką matka polka ktora nie ma na mleko dla dziecka bo nie pracuje, ale na nowe buty firmowe ma kase.. niewiem moze na lewo i prawo daje?

A w ogole to teraz mam caly dzien rozwalony przez nią.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-30 o 10:56
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:59   #3941
kretencja
Zakorzenienie

Jakoś nie mam weny dziś... Ponury dzień, na moim parterze, osłoniętym drzewami, ciemno... Siedzę wśród bałaganu, którego chwilowo nie da się posprzątać z powodu braku części mebli. Mam nadzieję, że mężowi uda się dziś wymienić w ikei te felerne półki i złożymy drugi regał najpóźniej w weekend... A moje myśli pochłaniają kwestie "ocieplenia" atmosfery. Przeglądam w necie naklejki ścienne, zasłony, ramki na zdjęcia...
A powinnam za obiad się wziąć

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:00   #3942
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka to ona bardzo młodo urodziła... nie to żebym ja była jakaś stara ale no zawsze .
Może jak jego dziecko przyjdzie na świat to się zmieni... OBY !

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-30 o 11:01
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:06   #3943
Artystka23
Dragonfly

heh tz nie ma rodzenstwa,ale moj byly to ciagle mnie zostawial sama w domu,bo jego braciszek piardnal i cos potrzebowal,koledzy na piwo chcieli a tesciowa to byla chodzacy falsz-nigdy wiecej takiej poczwary kolo siebie nie chce Okropne jest ,jak sie widzi ze partner wybiera rodzine i wspolnie spedzany czas na tym cierpi,w ogole sie nie potrafilam cieszyc jak w koncu bylismy razem,bo bylam wsciekla... Dobrze,ze teraz jest inaczej,choc babka wystawia czasem moja cierpliwosc na naprawde ciezkie proby,dzis znowu tu przyjezdza.ale jest tesciowa i tz to przy nich jak walnie glupi tekst,to zrobia z nia porzadek..

No a ja od wczoraj sie wygrzewam,pije sok zurawinowy,wlewaja we mnie hektolitry wody,jade na no-spie a nerki nadal nie pracuja...tyle ile wypilam,zastanawiam sie,gdzie ta cala woda znika ale jeszcze do szpitala mnie nie wywiezli,a mnie te najgorsze bole przeszly
Stary 2010-09-30, 11:08   #3944
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
C ja ostatnio mam schizę nie o porodzie i połogu, ale o wychowaniu już dziecka i to kilkulayka i w wzwyż ;/ przeraża mnie syn w wieku nastoletnim, jak z nim rozmawiać, żeby jako taki kontak mimo wszystko był... ja wiem, że to jeszcze kuuuuuuuuupe czasu, ale po prostu siedzę czasami i się zastanawiam, jak moje kochane dziecko będzie się zmieniało, pyskowało (bo obawiam się, że nikt nie jest w stanie tego uniknąć, choćby starał się ze wszystkich sił,) przeraża mnie fakt, że mogę kiedys nie mieć kontaktu z własnym dzieckiem... hehehhe głupol ze mnie
Oj jak ja cie rozumiem. Boje sie wlasnie tego okresu, jak dziecko juz bedzie 2-4 latka mialo, i beda pierwsze okresy buntu.Rzucanie sie na podloge, plucie itp.Przerabialam to z moja o 11 lat mlodsza siostra. No i okresu nastoletniego. Moja matka nie ma kontaktu z 3 dzieci i mam nadzieje, ze ja bede inna. Zreszta ja zawsze probowalam rozmawiac, kompromisy wypracowac a moja matka uwazala, ze dzieci glosu nie maja.Mam zamiar swoje inaczej traktowac, mam nadzieje, ze mi sie to uda. Tym bardziej, ze rodzina meza jest wlasnie taka, ze zawsze brali pod uwage, co ma dziecko do powiedzenia i tz z siostra maja z rodzicami swietny kontakt i zrobia dla nich wszystko.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:09   #3945
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
heh tz nie ma rodzenstwa,ale moj byly to ciagle mnie zostawial sama w domu,bo jego braciszek piardnal i cos potrzebowal,koledzy na piwo chcieli a tesciowa to byla chodzacy falsz-nigdy wiecej takiej poczwary kolo siebie nie chce Okropne jest ,jak sie widzi ze partner wybiera rodzine i wspolnie spedzany czas na tym cierpi,w ogole sie nie potrafilam cieszyc jak w koncu bylismy razem,bo bylam wsciekla... Dobrze,ze teraz jest inaczej,choc babka wystawia czasem moja cierpliwosc na naprawde ciezkie proby,dzis znowu tu przyjezdza.ale jest tesciowa i tz to przy nich jak walnie glupi tekst,to zrobia z nia porzadek..

No a ja od wczoraj sie wygrzewam,pije sok zurawinowy,wlewaja we mnie hektolitry wody,jade na no-spie a nerki nadal nie pracuja...tyle ile wypilam,zastanawiam sie,gdzie ta cala woda znika ale jeszcze do szpitala mnie nie wywiezli,a mnie te najgorsze bole przeszly
Mam nadzieje że się poczujesz lepiej.

Widze że nie tylko mój TŻ jest taki.Mam nadzieje ze jak na świat przyjdzie nasze dziecko to on troche oprzytomnieje.
On daje się wykorzystywać swojej siostrze na maxa ,ale tego jak go obgaduje do kogo sie da to już nie słyszy.
Mnie wyzywa jak tylko potrafi ale przy mnie udaje ze jest ok.Ale ja nawet nie mam o czym z nią rozmawiać.
Stary 2010-09-30, 11:14   #3946
kotek81
Zakorzenienie

wrzucam fotki kocyków
Stary 2010-09-30, 11:15   #3947
apoolonia
Rozeznanie

ale tematy

idę porobić zdjęcia części ubranek i powklejam

boję się tej wizyty

fajne kocyki
n a prezent jak znalazł

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-30 o 11:18
Stary 2010-09-30, 11:17   #3948
kretencja
Zakorzenienie

Ale macie z tymi rodzeństwami i szwagrami...
Mój Brat to fantastyczny człowiek, kończy informatykę na polibudzie, studiuje grafikę na prywatnej uczelni, podróżuje i ma milion zainteresowań. Choć ciężko się z nim umówić, bo ma też milion znajomych, to można na niego liczyć, jest zawsze chętny do pomocy jesli tylko ma czas, no i w ogóle jest świetnym człowiekiem i facetem

Jedna siostra męża ma dopiero 16 lat, właśnie zaczęła liceum, ale nie mam z nią żadnych trudności, wreszcie niedawno weszła w wiek, że naprawdę można z nią sensownie pogadać (a ja pamiętam ją z czasów jak zaczynała podstawówkę! ).
Druga jest rok młodsza od mojego męża (tak jak ja), mieszka w innym mieście (ta młodsza razem z rodzicami też mieszka w innym mieście niż my). Razem ze swoim wieloletnim już partnerem zbudowali domek, mieszkają tam sobie całkiem wygodnie, jest niezależną, fajna kobitką, na którą też można zawsze liczyć Ładnych parę lat temu, jak miałyśmy po 18 lat, nie dogadywałyśmy się, obie jeszcze chyba nie wyszłyśmy wtedy z okresu buntu, zwłaszcza ona. Ale teraz jest super szwagierką, chyba fajną siostrą i myślę, że będzie fajną ciotką naszego synka

Kotek, mnie się niestety te kocyki kompletnie nie podobają Ale jeśli są w guście twojej córeczki to super Będzie miły prezent

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-30 o 11:19
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:19   #3949
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
wrzucam fotki kocyków
Piękne

Siostra mojego TŻ ma 40lat więc to co wyczynia jest przerażające jak na jej wiek.
Mój TŻ jest 11 lat starszy ode mnie.
Stary 2010-09-30, 11:24   #3950
De28
Wtajemniczenie

Ja na szczescie nie mam klopotow z siostra tzeta, poza jednym. Czasami zapomni jej sie oddac pieniadze Np. skladaja sie na prezent dla tescia, ale tz ten prezent kupuje, a ona ma polowe przelac na konto i tego nie robi. A moj tz mowi, ah daj spokoj, to w koncu moja siostra. Mi sie to jednak nie podoba, bo ona zarabia wiecej od tzeta poza tym ma w domu dwie wyplaty, bo jej maz rowniez pracuje. U nas w sumie jest tylko jedna wyplata i dziecko w drodze i nie pasuje mi, gdy np.100 euro nam nie odda. Bo ja sobie dorabiam i na te 100 euro musze pare dni pracowac.
Ale tak to czesto sama meza gonie by sie z nia spotkal jak brat z siostra itp.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-30 o 11:28
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:28   #3951
Patrycja_1708
Zadomowienie

Jak ja was doskonale rozumiem co przechodzicie z rodzinami tż. U mnie jest to samo. Moja rodzinka spoko, zero nacisków na cokolwiek a z jego strony to masakra. A o siostrach tż to już w ogóle brak slów. Idiotki do kwadratu które mnie nie uważają od początku, wszystkie sprawy jakie mają tylko do tż a ze mną to nawet nie rozmawiają... Dlatego ciesze się ze jestesmy tak daleko od nich bo tutaj mamy święty spokój, a nie wyobrazam sobie co by to było gdybyśmy w Polsce mieszkali gdzies blisko nich... Życie bym miała tak zatrute i pewnie z tżtem non stop bym sie kłóciła przez nie...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-30 o 11:34
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:30   #3952
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kotek, mnie się niestety te kocyki kompletnie nie podobają Ale jeśli są w guście twojej córeczki to super Będzie miły prezent
też mi się to kiedyś nie podobało, ale już 2 lata non-stop patrzę na pościel w takie same wzory (pamiętam jaka była mego ogromna radość jak je dostała ) jak te kocyki i przywykłam - a nawet samej zaczęło mi się to jakiś czas temu podobać
Zresztą najważniejsze, że wiem, ze córa będzie zachwycona a to w końcu jej ma się najbardziej podobać
Stary 2010-09-30, 11:36   #3953
apoolonia
Rozeznanie

idę na drugie śniadanie podsmażyć pierogi
Stary 2010-09-30, 11:42   #3954
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Anecka to ona bardzo młodo urodziła... nie to żebym ja była jakaś stara ale no zawsze .
Może jak jego dziecko przyjdzie na świat to się zmieni... OBY !
No oby sie zmienilo cos.. mlodo mlodo, matury nie ma, nawet nie kwapi sie isc do pracy.. ale narzka ze mleczka nie ma za co kupic!

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że się poczujesz lepiej.

Widze że nie tylko mój TŻ jest taki.Mam nadzieje ze jak na świat przyjdzie nasze dziecko to on troche oprzytomnieje.
On daje się wykorzystywać swojej siostrze na maxa ,ale tego jak go obgaduje do kogo sie da to już nie słyszy.
Mnie wyzywa jak tylko potrafi ale przy mnie udaje ze jest ok.Ale ja nawet nie mam o czym z nią rozmawiać.
Ja tak samo. Pamietam jak bylam w szpitalu w 20 t.c. to przyszedl tz z siostrunią, no wiadom oz tz mialam temat do rozmowy a ona siedzila jak ta cipka i tyltko jak na chwile byla cisza to ona wypalala cos o swoim dziecku i w ogole. Przepraszam ale co mnie obchodzi ze jej dziecko zrobilo dzisiaj kupe

Po za tym ja cuzje ze jestem jakas inna, bo ja nie lubie rozmawiac o dzieciach ze znajomymi. Zawsze mnie dziwilo to ze jak sasiadka urodzila to ciagle o dzieciach z sasiadkami rozmaiala doslownie ZADNEGO innego tematu nie mialy do rozmow. Troche przykre.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Oj jak ja cie rozumiem. Boje sie wlasnie tego okresu, jak dziecko juz bedzie 2-4 latka mialo, i beda pierwsze okresy buntu.Rzucanie sie na podloge, plucie itp.Przerabialam to z moja o 11 lat mlodsza siostra. No i okresu nastoletniego. Moja matka nie ma kontaktu z 3 dzieci i mam nadzieje, ze ja bede inna. Zreszta ja zawsze probowalam rozmawiac, kompromisy wypracowac a moja matka uwazala, ze dzieci glosu nie maja.Mam zamiar swoje inaczej traktowac, mam nadzieje, ze mi sie to uda. Tym bardziej, ze rodzina meza jest wlasnie taka, ze zawsze brali pod uwage, co ma dziecko do powiedzenia i tz z siostra maja z rodzicami swietny kontakt i zrobia dla nich wszystko.
I to jest najwazniejsze! Tak wlasnie nawet jest napisane w jednej ksiazce..

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
wrzucam fotki kocyków
Mnie sie podoba pierwszy bo ksiezniczek nie lubie no wlasnie musze kocyk kupic, jakie rozmiary sie kupuje? jakies mniejsze czy standardowe?
Jak pojade dzis do Pepco to bym cosik tam kupila,,

Robie zupke grzybową a teraz wcinam kielbase z beczki bo ja kocham

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:46   #3955
apoolonia
Rozeznanie

Wybrałam wczoraj karuzelę
a dziś się rozmyśliłam

kupiła już któraś ten gadżet?
Stary 2010-09-30, 11:49   #3956
kotek81
Zakorzenienie

Te co ja wzięłam sa akurat duże bo 160*200 ale że są cienkie to jak się złoży na pół albo na 4 to będzie akurat

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

ja nie kupowałam - dostałam jakąś jako gratis do łóżeczka ale wcale mi się nie podoba i raczej nie będę jej używać zresztą ja juz nawet kiedys pisałam, ze przy młodej karuzelka wcale mi się nie sprawdziła więc nie mam zamiaru teraz kupować - wolę wydać kase na coś innego
Stary 2010-09-30, 11:49   #3957
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No oby sie zmienilo cos.. mlodo mlodo, matury nie ma, nawet nie kwapi sie isc do pracy.. ale narzka ze mleczka nie ma za co kupic!

Ja tak samo. Pamietam jak bylam w szpitalu w 20 t.c. to przyszedl tz z siostrunią, no wiadom oz tz mialam temat do rozmowy a ona siedzila jak ta cipka i tyltko jak na chwile byla cisza to ona wypalala cos o swoim dziecku i w ogole. Przepraszam ale co mnie obchodzi ze jej dziecko zrobilo dzisiaj kupe

Po za tym ja cuzje ze jestem jakas inna, bo ja nie lubie rozmawiac o dzieciach ze znajomymi. Zawsze mnie dziwilo to ze jak sasiadka urodzila to ciagle o dzieciach z sasiadkami rozmaiala doslownie ZADNEGO innego tematu nie mialy do rozmow. Troche przykre.

I to jest najwazniejsze! Tak wlasnie nawet jest napisane w jednej ksiazce..

Mnie sie podoba pierwszy bo ksiezniczek nie lubie no wlasnie musze kocyk kupic, jakie rozmiary sie kupuje? jakies mniejsze czy standardowe?
Jak pojade dzis do Pepco to bym cosik tam kupila,,

Robie zupke grzybową a teraz wcinam kielbase z beczki bo ja kocham
OOOOO zupka grzybowa mniam mniam
Stary 2010-09-30, 11:55   #3958
apoolonia
Rozeznanie

mi bardzo zależny na karuzeli

ale nie mam pojęcia jaką kupić........

chcę z projektorem ale coś mi się wydaje że mała będzie go miała w d..
wątpię by ja zainteresowały cienie na suficie jak maluchy rozpoznają tylko kontrastowe kolory

pierogi zjedzone idę pstryknąć zdjęcia
Stary 2010-09-30, 11:57   #3959
vikicullen
Zadomowienie

kotek81 mi sie kocyki podobają, hehe ja lubie takie z księżniczkami, z misiami, kolorowe
Po nocy tak mnie spojenie boli ze ciężko mi wstac eh:/ potem juz w dzien jak sie rozchodzi to jest lepiej, niewiele lepiej ale lepiej

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

A ja dzis robie 2 ciasta na imieniny mamy- snicers (mniaaaaaaam) i zebre (też mniaaam)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:01   #3960
kotek81
Zakorzenienie

Heh wiecie co do tego "podobania" albo "nie podobania" to dla maluszków można się kierować tylko i wyłącznie własnym gustem ale niestety po ok. 2 latach trzeba zacząć brać pod uwagę tez gusta i guściki dzieciaków - chociaż to czasami łatwe nie jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości