|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie śmieszna sprawa ale nie głupia!No wyobraź sobie, że mnie się zdarzyło takie coś odczuwać, nieraz jak siadam to czuję taki jakby mały bąbelek powietrza, że ze mnie uchodzi ![]() No bo wiecie.. jak w Onej jest powietrze.. a włoży się Onego.. to powietrze gdzieś musi spierdzielić i powstaje taki dźwięk jak pierdzenie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Ja
![]() Kocham Go mimo Jego wad ale widzę, że się stara, bo o co Go nie poproszę to robi (nawet jeśli czasem coś pod nosem pogada hehe). Poza tym okazuje mi uczucie, całuje, przytula i Małego tak samo... Widzę, że nas kocha i nie jest obojętny, pomaga mi - sprząta(ale tylko jak poproszę, bo sam z siebie nigdy ), wyjdzie z psem, z Małym na spacer żebym ja mogła odespać, na zakupy pojedzie...karolciu nie denerwuj się. Widać ma gorsze dni ale na pewno Mu na Was zależy, przecież ludzie się nie zmieniają z dnia na dzień. Znasz Go przecież. W końcu złość minie i się pogodzicie
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
siala super foty, 8 fajne bardzo - wygląda z profilu jak przedwojenny polityk jaki
![]() lilka a czy przypadkiem Twoj maly nie nauczył się ostatnio czegoś nowego robić???? ja zauwazyłam, że mój ma lenia z podnoszeniem łebka jak coś nowego zacznie robić (skok, teraz mamy koniec 12 tygodnia akurat) i np wtedy przez 3, 4 dni nie podnosi tylko myk na bok łepek i piącha w gębola. Nic tylko klaść uparcie, aż se przypomni, ja praktykuję samolot - jakoś lepiej mu idzie wtedy i lądujemy tak, żeby był podniesiony i czaił, że tak coś widać. Teraz lekki offtop ale w temacie, przegladałam wczoraj jakie są zabawki dla dzieci, no i moje ulubione teraz to: http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-...242287327.html http://allegro.pl/klein-8515-mlot-pn...251582152.html uśmiałam się po pachy a już z tą wiertarką to chyba na pohybel starym, ciekawe jaki to ma dźwięk![]() a i jeszcze coś fajnego:http://www.huffingtonpost.com/2010/0...3.html#s133064 nie wiem niby dla kogo to ma być, dziewczynek, chłopców???? boże głupota ludzka jest bezgraniczna. A wczoraj jak mi małż sypnął "złotom myślom" to myślalam, że padnę z wrażenia: bo tak gadalismy o różnych zabawkach i on w końcu, że nie ważne jakie zabawki będzie miało dziecko tylko jakich rodziców ![]() siala aż musiałam edytować, Ty powinnas pisać podręczniki wychowania seksualnego
Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-30 o 11:00 |
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jest w tym prawda...ps. wiecie co: mnie w czasie seksu boli coś (tak obciera) a wogóle jak w lusterku na moją pipkę, to na wejściu do niej jest taka jakby mięsna poduszeczka a kiedyś jej nie było... no i nie wiem czy to nie przez to...a do gina idę w poniedziałek |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
siala bala
Ja też jak patrzę na swoją cipulkę w lusterku to przy wejściu (już wewnątrz ale przy wejściu) mam takie jakby 2 małe kuleczki ;/ a też kiedyś tego nie było. Jeny ile przez ten poród się zmienia ;/ ;/ ciekawe czy ja w ogóle kiedyś będę się mogła normalnie bzykać. ![]() Jeśli będzie kolejne dziecko to chyba będę krzyczeć że chcę cc.. bo jak znowu mi natną cipkę to będzie porażka, nie przeżyję tego drugi raz ;/ entertete matko jakie zabawki ;O te 2 pierwsze to chyba dla dzieciaka który koniecznie chce naśladować tatę w robótkach :P a ta ostatnia.. może żeby dziewczynki od małego już się uczyły tańczyć na rurze
Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:09 |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
i zdrowka dla Alusia Siala wygladacie fantastycznie razem
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-09-30 o 11:24 |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
jak wy oglądacie fotki ślubne siali bali? to jest na wizażu? :P bo ja się w tym nie łapię
![]() ----------- myślicie że po pedagogice będzie można przeżyć? (tzn z ewentualną pracą w tym zawodzie?) czy może lepiej jakaś administracja? Kręci mnie pedagogika ale boję się że po tym nie będę miała pracy albo będę miała ale b.mało płatną a nie chciałabym żyć w przyszłości od wypłaty do wypłaty.. Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:34 |
|
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
entertete hmm wiesz co w sumie to on ostatnio cały czas ciumka swoje rączki i jak go położę na brzuszku to też je wcina więc może rzeczywiście zapomniał o podnoszeniu głowy A paluszka ma już całego czerwonego od tego ciumkania![]() siala przez ciebie o mało kawy nie wyplułam na podłogę ![]() żabka fajna ta grzechotka. Ja miałam kupić matę, ale jak czytam że niektóre dzieci się nią nie interesują to się zastanawiam czy warto te 200 zł wydawać. A ta grzechotka w rozsądnej cenie jest. |
|
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
a to dzis jest ?
![]() Cytat:
![]() ![]() To nie zdziw sie jak mojego wysle na nauki do Torunia Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-09-30 o 11:37 |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam pracę w ochronie i nie żałuję ![]() Jeśli już to wybrałabym coś innego, niekoniecznie zgodnego z moim powołaniem ale coś co zapewni mi byt bo jak narazie w mojej życiowej drodze to jest sam od-byt kijowo płatna praca, szef wyzyskiwacz i zero wykształcenia
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nie mialabym 3 dzieci gdyby nie tz , tzn jego charakter![]() a jesli chodzi o staż to ja z moim tż jestesmy parą od 13 lat, małżenstwem od 9
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-09-30 o 11:52 |
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
siala bala eh troszke mnie dobilas ale w sumie sama wiedzialam ze po pedagogice moze nic nie byc ;p a praca w szkole to mi sie nie marzy. W ochronie? a ja myslalam ze kobiet do ochrony nie biora ;D ale w zasadzie to jaka ochrona?
![]() hm. to chyba bede musiala poszukac jakiegos innego kierunku.. itakasia masz 3 dzieci? a jak rodzilas? sn czy cc? ja mimo ze mialam latwy porod to odechcialo mi sie kolejnych dzieci (przez to je** ciecie pipki ;/ )vette tak dzisiaj
Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:55 |
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A foty sialiii na NK |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. nabawilam sie tylko rozstepow, ale to pozostalosc po 1 ciąży .
|
|
#1245 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
U nas kiepska noc. Agata wypięła się w nocy na mojego cycka i musiałam w popłochu robić mm. Potem z kolei jakoś nie najlepiej brzuszkowo jej po nim było. Aniaa chyba faktycznie spróbuję bebiko na takie okazje. Czy to prawda, że Bebiko ma uboższy skład od innych mlek? Za to rano myślałam, że mi piersi eksplodują po całej nocy i ściągnęłam ponad 200 ml.- No w końcu mam zapas dwóch porcji ![]() Ja powiem Wam szczerze, że też jestem w 100% zadowolona z tż - nie myślałam, że kiedykolwiek to powiem, bo zawsze było mi coś nie tak. Od kiedy pojawiła się Agata patrzę na niego innymi oczami. Zajmuje się nią, robi wszystko o co go poproszę (muszę to wyartykułować) i ogólnie jest świtnym ojcem i niezmordowanym "nosidłem". A ja chyba stałam się mniej wymagająca i nie zwracam uwagi na pierdoły, tak jak kiedyś ![]() Siala, ależ cudowne fotki!! Też takie chcę! |
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że dziecko zmienia nasze podejście do życia (żeby nie powiedzieć, że robimy się dorośli, odpowiedzialni itd) a to wpływa na Twoje postrzeganie świata. Przykład: gdy miałam 15 lat to zależało mi aby mój chłopak był przystojny i fajnie tańczył a teraz to nie ma żadnego znaczenia. Mam inne priorytety. Może teraz potrzebujesz kogoś innego... i stąd zmiana podejścia do M. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Najbardziej podoba mi się ostatnie )---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Z okazji wczorajszych wieści z instytutu wypiłam wieczorem 2 lampki wina A co trzeba świętować nowe życie Dzisiaj byliśmy na USG bioderek - wszystko OK. Nic nie płaciłam |
|||
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry! Piszę z synkiem na kolanach
![]() hd tak się ciesze kochana , że wszystko ok ![]() aniu przykro mi, że Misio takie ma przeboje z jedzeniem. Ale może już niedługo z tego wyrośnie. Bądź dzielna kochana. siala ja rok po ślubie miałam kryzys mojej miłości do męża. Żałowałam wiele razy, że tak wcześnie wyszłam za mąż ( miałam 23 lata) i nie mam już tyle swobody. Ale przeszło mi, bo zdałam sobie sprawę z tego jaka jestem szczęśliwa z moim M. Nie ma problemów żebym wychodziła sama z koleżankami, jest troskliwy czuły. Nadal czuje, że ja jestem ważniejsza niż syn. Wspaniale sie opiekuje Frankiem. Wiadomo czasem mnie wkurza, ale nie moge narzekać. Moje dziecko słabo spało dziś w nocy Po rannym karmieniu o 8 jeszcze poszliśmy spać i tak oto by mąż zaspał do pracy na 12
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wczoraj bylismy w poradni, badanie i usg. po raz drugi za free. wszystko ok, kolejna kontrola za 2 mies. mamy 3 wizyty bo pierwsza byla w 11 dobie. ale wszystkie za free. nie wiem od czego to zalezy
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja żem baba herod to biorą No jedna klawiszka z zakładu karnego mówiła tak.. co roku po resocjalizacji wychodzi ze szkół setki osób a miejsc pracy zwalniają się ze 4 xD w pierwszej kolejności przyjmują mężczyzn ze znajomościami potem mężczyzn z kompetencjami takich "z ulicy", potem baby ze znajomościami a na końcu wykwalifikowane kobiety ![]() Więc ja jako, że nie mam znajomości to nie miałabym szan na taką pracę a nie chciałam pracować nigdzie indziej jak tylko ze zwyrodnialcami ![]() Cytat:
![]() Mój m jest dla mnie przystojny ale nie tańczy fajnie i nie wiem czego mi w im brakuje.. on jest jak duże dziecko.. zero rozumności, rozsądku, jakiegoś pomyślunku, ale i spontaniczności.. wszystko na co go stać to zaproponowanie kina (oklepanego) albo spaceru i to wtedy jak ja się upomnę, że może coś byśmy porobili np w weekend jak małego daję mamie! ale nie bo on by całą niedzielę spał.... wszystko robi od dupy strony.. głupi przykład: byliśmy załatwiać chrzciny i ksiądz pyta czy mamy ślub kościelny, mówię krótko i nerwowo "nie".. ksiądz: "a czy chcieliby Państwo może..." ja: "nie" bo już wiem że mi będzie chciał ślub "wciskać" i jeszcze kilka takich podejść zrobił ale ja szybko ucinałam by dac mu do zrozumienia by sobie darował tylko załatwiał co trzeba i koniec. No i gadamy o dokumentach i innych dupach, pytamy ile wynosi "cołaska" no to pokazał nam zeszyt a tam wszędzie minimum 100zł.. no ale nic, okej.. a TŻ wyjeżdża z hasłem"a co jakbyśmy chcieli ze ślubem? jak by sprawa wyglądała?" No więc robi ze mnie debila albo babę co nie ma nic do powiedzenia w domu i sama nie wie, że jej się ślub załatwia. A gadaliśmy kiedyś o kościelnym i mówiłam M że jakbym chciała to bym go brała razem z cywilnym a nie teraz! I twardo rozmawia wdając się w szczegóły z tym księdzem o ślubie :[ Nic nie dało, że go kopałam pod biurkiem. Wkurzył mnie bardzo bo chyba taką decyzję powinniśmy jak już podjąć razem, w domu a nie na szybko przed księdzem! Poza tym ten temat był wałkowany i myslałam, ze nie ma do czego wracać. Pożarliśmy się o to jak wyszliśmy od księdza bo M nie widział w tym nic złego, i nie miał pojęcia o co mi chodzi :[ jeszcze to on się usiłował obrazić że nie chcę z nim ślubu! No przecież jeden mam i mi starczy
||
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
itakasia i wszystkie rodzilas sn? podziwiam
ale moze gdybym sie tak bardzo nie przejmowala wygladem (w tym rozstepy i naciecie) to pewnie tez bym miala 3 dzieci (jesli 2 byloby chlopcow ;p) bo chcialabym miec pare porod sam w sobie szybko mi poszedl ale po porodzie to koszmar.Haha ale Natanek mi usmiechow wlasnie nastrzelal bosko ![]() lece do mamusi ;p Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-30 o 12:40 |
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czuję taki jakiś wstręt do niego, drażni mnie, nie lubię jak mnie przytula.. nie wiem co jest grane. Ale to nie hormony
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
kinia
tak, rodzilam sn, ale zapewniam cie ze to zaden wyczyn
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
karolcia - faceci tak mają, że jak mają jakieś problemy to duszą je wszystkie w sobie i jeszcze to się na nas Bogu ducha winnych kobitkach odbija. JA bym spróbowała tego sposobu z sms-em na mojego to działa.
kinia656 - nie idz w pedagogike, ja skończyłam zintegorwaną pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolna z elementami logopedii i co nie pracuję w swoim zawodzie, nie to , że bym nie chciała, ale jak pomyslę sobie o tyh zarobkach to jednak wolę pozostać przy swojej aktualnej pracy. A ja z M jesteśmy razem 12 lat w tym 4 lata małżestwem i nie wyobrażam sobie bycia z jakimś innym fagasem, chociaż tż nie jest idealny i nie wierzę, ze sa tacy ale klażdy z nas ma wady, a czasami potrafi mi ciśnienie podnieść tak, że w myślach różne epitety lecą. Ale właściwie jest dobry dla nas i robi wszystko aby było nam dobrze w naszym życiu.
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Siala- no to niewątpliwie masz kryzys
On chyba biedny nic nie zrobił... nie jest niczemu winien. Tak czasem bywa...
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
hd naprawdę się cieszę, że wszystko u Ciebie ok. Ja aż tyle się na forum nie udzielam, ale często o Tobie myślałam i miałam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Hmm mówisz, że wino piłaś? A karmiłaś później normalnie, czy wcześniej ściągnęłaś mleko, bo też bym się napiła chociaż piwka
![]() A co do chłopów to mój też mnie czasem tak wkurza, że zabić bym mogła, ale tak to już chyba z tymi facetami jest, że z nimi źle , a bez nich jeszcze gorzej ![]() A młody dalej rączkę wcina i jak mu wyleci to ryk
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak było u was na chrzcinach? Chrzestny kupował świeczkę a chrzestna szatkę? Nam ksiądz nic nie mówił ani o świecy ani o szatce jak byliśmy uzgadniać chrzest
a tu teraz moja kuzynka pyta czy ma kupić szatkę - nigdy nie widziałam by zakładali je podczas mszy dzieciakom.---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Kochana.. ile to trwało u was?
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Siala
swieca i szatka obowiazkowo.
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakarmiłam o 21 wszej. Ściągnęłam trochę Potem winko. Spał do 4tej więc karmiłam po 7 godzinach.Jeszcze kilka lat temu zalecano od czasu do czasu lampkę wytrawnego wina ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Ale to tylko tradycja. W rzeczywistości to rodzice kupują wszystko. Nie wyobrażam sobie, że miałabym obciążać chrzestną obowiązkiem kupienia ubranka ... czy chrzestnego opłatami za chrzest. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

to naprawdę jest głupie :P jeszcze padniecie ze śmiechu i będę miała was na sumieniu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tacierzyns two im nie sprzyja.
ale wszystkie za free. nie wiem od czego to zalezy