Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 18:59   #391
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

A i ortodontka zaleciła mi mycie szczoteczką dla dzieci 5 razy dziennie. Nic po za tym. Dlatego jak czytam o tym czym czyścicie to sama nie wiem co mam o tym myśleć. Zakupiłam z własnej inicjatywy płyn do płukania ust jeszcze tylko.

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:39   #392
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessaa11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! pisze do Was z pytaniem bo może i ja w niedalekiej przyszłości dołączę do grona aparatek tzn.jest to moim marzeniem i wierzę że kiedyś się spełni utrudnieniem sa fundusze i to że mieszkam w małej miejscowości gdzie jest tylko jedna ortodontka o której leczeniu nawet nic nie wiem i w związku z tym mam mam dwa pytania:
1) czy ktoś może jest po nieudanym leczeniu ortodontycznym? tzn. zęby nie wyprostowały się tak jak byście tego chciały? itp.?
2) rosną mi ósemki dwie na dole i 2 na górze..i czy dobrze rozumiem bedę musiała je wyrwać?

pozdrawiam szczęściary
Hmm moja koleżanka nie do końca zadowolona, ale to też przy okazji jej wina, na początku okay, a po dłuższym czasie gdy chodziła, a w sumie nie było efektów - orto jakby szła na kase, kiedy w końcu zwróciła jej uwagę, spieła się i po kilku miesiącach miała zdjęte- ale nie była do końca zadowolona... a dodatkowo "po" musiała wyrwać dwie 8 ....

a co do 8- ja mam aparat samoliogaturujacy i teoretycznie nie trzeba wyrywacale moja orto powiedziała, ze sa to standardowe zeby przy aparacie do wyrywania i dodatkowo czesto sie psuja, wiec w sumie wyszlo na plus, bowiem wiele moich znajomych chce wyrwac, ale sie boi - a nie ma czego SERIO - ale jak sie nie ma powodu, to sie ich nie wyrywa, a potem tak jak moja kumepla komplikacje leczyla, a i tak musiala sie pozbyc
Stary 2010-09-28, 19:52   #393
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
ja tez sie nie zastanawialam co jesc na uczelni jadłam to co przyswajałam na samym początku noszenia aparatu + zawsze coś do picia, bo jedzonko potrafi wejsc wszedzie ewentualnie plukanie woda w lazience, albo mala buteleczka plynu do plukania ust i ok, teoretycznie miałam wizje, noszenia tego wszelkiego przy sobie - szczoteczka i pasta i wosk itp. - ale na poczatku ma sie taka manie potem to przechodzi
ja w szkolę wytrzymuję (z ledwością) bez jedzenia... czasami tylko zjem sobie paczkę paluszków jak już bardzo głodna jestem... nie trzeba gryźć przednimi zębami więc się nie "ubrudzą"

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:26   #394
piffy
Przyczajenie

Ja myję normalnie 2 razy dziennie i płuczę. Na początku myłam często ale teraz już mi się nie chce ;p nie wiem co to będzie jak mi zdejmie ten aparat xd no ale trudno, mam nadzieję że nie będzie jakiś wielkich plam ;o
Wzrost : 165 cm
piffy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:30   #395
wesola84
Rozeznanie

Dziuniaaa piękne efekty leczenia! A jaką miałaś wadę?

Co do jedzenia, to pracuję a jako typ żarłoczka nie wytrzymałabym 8 godzin bez jedzenia, więc jem normalnie, a później pędzę do łazienki umyć zęby... znajomi już się przyzwyczaili, czasem tylko sobie żartują... hehe

Mam do Was pytanie - od pewnego czasu zauważyłam dziwną rzecz - o różnych porach dnia mam różny zgryz... tzn. np. jak wstaję rano to zęby mogę normalnie "zagryźć", buzia mi się zamyka... a po kilku godzinach gadania i jedzenia... w ciągu dnia... mam problem z zamknięciem buzi - zęby już nie chcą się ze sobą zetknąć... obraziły się czy co? I w kółko to samo - rano normalnie, a popołudniu już nie zamykam buzi... czasem się to nie zdarza... czy ktoś może napisać o co kaman?

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:33   #396
chemica
Raczkowanie

A mi zęby się znowu rozbujały... O gryzieniu nie ma mowy...
chemica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:34   #397
piffy
Przyczajenie

Ee. ja nic takiego u siebie nie zauważyłam. Najlepiej zapytaj ortodontkę
Wzrost : 165 cm
piffy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:52   #398
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Ja to na początku z 3 dni z jogurtem do picia, teraz ostatnio normalnie chleb, czy miękką drożdzówkę. O myciu zębów w szkole nie ma mowy -.-. Była bym znana jako ta "co jest dziwna i myje zęby w szkolnej łazience"- więc no cóż nie dzięki. Ale staram się mieć jakieś picie żeby "przepłukać" buzię. Mam pytanie warto zakupić nitki dentystyczne?

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-09-28, 21:27   #399
chemica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość

Co do jedzenia, to pracuję a jako typ żarłoczka nie wytrzymałabym 8 godzin bez jedzenia, więc jem normalnie, a później pędzę do łazienki umyć zęby... znajomi już się przyzwyczaili, czasem tylko sobie żartują... hehe

Mam do Was pytanie - od pewnego czasu zauważyłam dziwną rzecz - o różnych porach dnia mam różny zgryz... tzn. np. jak wstaję rano to zęby mogę normalnie "zagryźć", buzia mi się zamyka... a po kilku godzinach gadania i jedzenia... w ciągu dnia... mam problem z zamknięciem buzi - zęby już nie chcą się ze sobą zetknąć... obraziły się czy co? I w kółko to samo - rano normalnie, a popołudniu już nie zamykam buzi... czasem się to nie zdarza... czy ktoś może napisać o co kaman?
Kiedy się szerzej uśmiecham albo wołam psa (który właśnie mi nawiał ) to czuję, że mi się szczęka rozszerza i zęby przesuwają...Takie trochę dziwne uczucie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
Ja to na początku z 3 dni z jogurtem do picia, teraz ostatnio normalnie chleb, czy miękką drożdzówkę. O myciu zębów w szkole nie ma mowy -.-. Była bym znana jako ta "co jest dziwna i myje zęby w szkolnej łazience"- więc no cóż nie dzięki. Ale staram się mieć jakieś picie żeby "przepłukać" buzię. Mam pytanie warto zakupić nitki dentystyczne?
Ja ze swojej strony polecam
chemica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:32   #400
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Ok, muszę mamie powiedzieć i przy najbliższej okazji dokupię. ;]

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-09-28, 22:53   #401
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
ale i tak w szkole jogurty - boję się, że coś mi wejdzie, jeszcze nie mam dobrze opracowanego 'wylizywania' jedzenia a myć w szkole, to tak głupio
Eeee...no co Wy??? Niedawno pisałam: mam aparat od paru tygodni dopiero (we czwartek będzie 5 ) i myję zeby gdzie popadnie - ostatnio w mega zatłoczonym Mc Donald's przy drodze krajowej nr 1
Dziwnie ludzie patrzyli ale mnie to lata koło nosa
I nie widzę żadnego problemu w myciu zębów w "miejscach publicznych". Mam ze sobą zawsze szczoteczkę i pastę i w razie potrzeby śmigam do tojleta i po zawodach - mogę się szczerzyć bez obawy, że w aparacie resztki tagiatelli z brokułami zalegają
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 00:32   #402
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
ale i tak w szkole jogurty - boję się, że coś mi wejdzie, jeszcze nie mam dobrze opracowanego 'wylizywania' jedzenia a myć w szkole, to tak głupio
Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się jak to będzie jak zaczną się zajęcia na uczelni :P jak ja będę myła ząbki teraz myje po każdym jedzeniu bo zawsze coś mi gdzieś tam wejdzie :P pewnie też będę się żywiła tylko jogurtami może przynajmniej trochę schudnę
Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
ja tez sie nie zastanawialam co jesc na uczelni jadłam to co przyswajałam na samym początku noszenia aparatu + zawsze coś do picia, bo jedzonko potrafi wejsc wszedzie ewentualnie plukanie woda w lazience, albo mala buteleczka plynu do plukania ust i ok, teoretycznie miałam wizje, noszenia tego wszelkiego przy sobie - szczoteczka i pasta i wosk itp. - ale na poczatku ma sie taka manie potem to przechodzi
Ja nie widzę problemu w myciu zębów w łazience na uczelni. Jem wszystko na co mam ochotę, nie chodzę głodna i zwykle mam czas i możliwość umycia zębów. I cały czas (ponad rok) noszę przy sobie odpowiednie akcesoria.

Według mnie pasta i szczoteczka, nitka i płyn do płukania to zestaw obowiązkowy, szczególnie przy aparacie. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić higienę jamy ustnej bez nitki. Dodatkowo przy aparacie mogą przydać się wyciorki, wosk, jakiś żel na otarcia błon sluzowych itp.

Cytat:
2) rosną mi ósemki dwie na dole i 2 na górze..i czy dobrze rozumiem bedę musiała je wyrwać?

pozdrawiam szczęściary
Jeżeli ósemki już wyjdą bez większych problemów, to nie zawsze jest konieczność ich usuwania. Ja np. zachowałam wszystkie 3 (czwartej nie będzie, nie widać na rtg) pomimo stłoczenia.

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2010-09-29 o 20:07
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 01:32   #403
2011801131227
Konto usunięte

GG do 2011801131227 Send a message via Skype™ to 2011801131227

Cytat:
cześć dziewczyny! pisze do Was z pytaniem bo może i ja w niedalekiej przyszłości dołączę do grona aparatek tzn.jest to moim marzeniem i wierzę że kiedyś się spełni utrudnieniem sa fundusze

pozdrawiam szczęściary
kochana! ja prosiłam rodziców chyba z 5 lat o aparat. Stwierdzili, ze nie bedą wydawac grubych tysiecy na moje, jak to nazwali "fanaberie"
az w koncu w te wakacje, mając owe 19 lat na karku poszlam do pracy i odłozyłam sobie na wiekszosc leczenia Więc głowa do gory ja tez nie wierzylam, ze kiedykolwiek moje marzenie sie zisci bo zeby to byl jeden z moich najwiekszych kompleksow...oczywiscie nadal są, bo aparat mam dopiero od dwoch tygodni:P ale juz szczerze sie jak wariat:P i nie wstydze sie ich, bo przynajmneij cos z nimi robię.

oczywiscie aparat jest męczący w utrzymaniu ...zarowno w kwestii materialnej ja i higienicznej:P ale robie to w intencji pięknego usmiechu, aby juz nigdy się go nie wstydzić! Tobie też sie uda!
2011801131227 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:25   #404
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

a ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, ponieważ otrzymaliśmy z mężem szansę przeniesienia się do Wrocławia i to będzie jakieś 430 km od miejsca gdzie teraz mieszkam i gdzie zakładałam aparat i chodzę na wizyty, aparat mam od około 2 miesięcy a przeprowadzka byłaby po nowym roku i nie wiem czy inny orto podjął by się dalszego leczenia, czy miała któraś z Was taką sytuację,ze podczas leczenia zmieniała orto??

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Edytowane przez aniyam
Czas edycji: 2010-09-29 o 07:26
aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:35   #405
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
Tak... taki jakby plastik na zębach;p okrągłe to i nic nie da się przegryźć dobrze xD

hehe kurcze a ja się nad tym nie zastanawiałam;p W szkole jadlam jogurty bo hassa miałam, i jedynie płukałam płynem...a teraz jak zjem kanapkę czy coś .... bo na jogurtach nie wysiedzę tyle godzin;p np w poniedziałek mam od 8:00 do 16:00 zajęcia;p
A te nakładki kiedy Ci rozbiła? :P bo słyszałam, że rozwala się je młoteczkiem tylko nie wiem czy po skończonym rozkręcaniu czy dopiero przy ściąganiu całego "cudownego" Hassa?? :P

Ja mam np w piątek od 8:00 do 19:00 i też nie dam rady wysiedzieć tylko na jogurtach :p muszę coś konkretnego zjeść więc szykuj się uczelnio/toaleto bo krzywulec nadchodzi :p

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander

Edytowane przez ShowMeYourAffection
Czas edycji: 2010-09-29 o 08:36
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:46   #406
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
w sumie to co widać, za ciasno w górnej szczęce i na zgryz miałam wyciągi żeby pasowała góra do dołu (tyłozgryz)

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:04   #407
redeyes66
Przyczajenie

Witam wszystkie aparatki

Chciałam się przywitać i dołączyć do tej wspaniałej grupy wsparcia :P
Od dzisiaj mam szafir na górze i jest chyba całkiem nieźle (przynajmniej na razie).

Oficjalnie chciałam też podziękować Modomance, która bardzo mi pomogła udzielając ważnych wskazówek i rad dotyczących aparatu

redeyes66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:10   #408
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Ja jestem tak "szczęśliwie" przez Boga stworzona, że obdarzył mnie tylko jedną 8!
Więc tylko jeden ząb do wyrwania będzie . Jak się nie mylę to nawet 7 nie mam wszystkich - po prostu zawiązki zębów się nie utworzyły już jak byłam płodem (o ile tak to można nazwać?)

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-09-29, 16:33   #409
Justyna1505
Raczkowanie

GG do Justyna1505

Ja mam pytanie do ex aparatek Ja tam Wasza rentencja? Jak długo musicie nosić retainery i jak one wyglądają? Czy tylko ja muszę nosić pół roku non stop??
Stary 2010-09-29, 16:39   #410
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

te retainery wyglądają tak samo jak te co nosi się zdejmowane-bądź jak kto woli- na noc?
Bo nosiłam takie pare lat przed stałym i strasznie sepleniłam w nim. Obym nie musiała mieć takiego czegoś jeszcze na koniec.;p

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2010-09-29, 17:14   #411
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja w szkolę wytrzymuję (z ledwością) bez jedzenia... czasami tylko zjem sobie paczkę paluszków jak już bardzo głodna jestem... nie trzeba gryźć przednimi zębami więc się nie "ubrudzą"
A co to za problem zjeść i umyć zęby w szkole? Ja tak robię, koleżanka z aparatem również i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Jaki sens się głodzić?
Stary 2010-09-29, 18:41   #412
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Modomanka Pokaż wiadomość
A co to za problem zjeść i umyć zęby w szkole? Ja tak robię, koleżanka z aparatem również i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Jaki sens się głodzić?

jakoś tak nieswojo bym się czuła... u nas kible są małe i zazwyczaj duże kolejki w nich

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:35   #413
Pipi180
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
A te nakładki kiedy Ci rozbiła? :P bo słyszałam, że rozwala się je młoteczkiem tylko nie wiem czy po skończonym rozkręcaniu czy dopiero przy ściąganiu całego "cudownego" Hassa?? :P

Ja mam np w piątek od 8:00 do 19:00 i też nie dam rady wysiedzieć tylko na jogurtach :p muszę coś konkretnego zjeść więc szykuj się uczelnio/toaleto bo krzywulec nadchodzi :p
tzn ja nie wiem o jakie nakładki ci chodzi;p mi jak zdejmowala hassa to nie mogla go odkleić normalnie, czymś tam podwadzała ale nie dala rady, to musiala mi pilować ten plastik i w kawałkach odszedl;p.. a jak juz go rozkręcisz do końca to ona ci zalepi tą dziurkę i bedziesz go tak nosiła ze 2-3 miesiace. ja mialam cos takiego:
Stary 2010-09-30, 10:40   #414
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
tzn ja nie wiem o jakie nakładki ci chodzi;p mi jak zdejmowala hassa to nie mogla go odkleić normalnie, czymś tam podwadzała ale nie dala rady, to musiala mi pilować ten plastik i w kawałkach odszedl;p.. a jak juz go rozkręcisz do końca to ona ci zalepi tą dziurkę i bedziesz go tak nosiła ze 2-3 miesiace. ja mialam cos takiego:
Chodzi mi o ten plastik na zębach :P bo ja myślałam, że jak już rozkręcę go do końca, to że orto zalepi mi tą dziurkę i ściągnie mi te plastiki z zębów, tak że zostałabym z samymi drutami :P

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 14:08   #415
Justyna1505
Raczkowanie

GG do Justyna1505

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
te retainery wyglądają tak samo jak te co nosi się zdejmowane-bądź jak kto woli- na noc?
Bo nosiłam takie pare lat przed stałym i strasznie sepleniłam w nim. Obym nie musiała mieć takiego czegoś jeszcze na koniec.;p
Nie, na szczęście nie Ja mam taką bezbarwną nakładkę idealną w kształcie zębów. Noszę ją cały czas, tylko do mycia zębów zdejmuję, albo jak jest coś większego do przegryzienia. Jest praktycznie niewidoczna, nikt jej jeszcze u mnie nie zauważył
Stary 2010-09-30, 14:26   #416
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Eeee...no co Wy??? Niedawno pisałam: mam aparat od paru tygodni dopiero (we czwartek będzie 5 ) i myję zeby gdzie popadnie - ostatnio w mega zatłoczonym Mc Donald's przy drodze krajowej nr 1
Dziwnie ludzie patrzyli ale mnie to lata koło nosa
I nie widzę żadnego problemu w myciu zębów w "miejscach publicznych". Mam ze sobą zawsze szczoteczkę i pastę i w razie potrzeby śmigam do tojleta i po zawodach - mogę się szczerzyć bez obawy, że w aparacie resztki tagiatelli z brokułami zalegają
Mądra dziewczynka .
U mnie w pracy zawsze wszyscy szczerzyli banana, kiedy przyłapywali mnie na szczotkowaniu.. Ba.. Wszyscy dzielnie mi kibicowali w aparatkowych zmaganiach, to jest czad

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 15:03   #417
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
mi 3 wyrosły
na początku głupio mi było uśmiechać się zakrywając buzię, ale po pewnym czasie się przyzwyczaiłam.
i pomyśleć jak bardzo lubiłam jako dziecko szczerzyć się, nawet jak coś przeskrobałam...
źle się wyraziłam. miałam na myśli że brakowało miejsca na kła:P
Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja nie dałabym rady w szkole bez jedzenia. czasami nawet dwa razy jem. zębów nie myję i chyba nic na nich nie zostaje. mam już wyćwiczony język;D

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 15:26   #418
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
źle się wyraziłam. miałam na myśli że brakowało miejsca na kła:P

ja nie dałabym rady w szkole bez jedzenia. czasami nawet dwa razy jem. zębów nie myję i chyba nic na nich nie zostaje. mam już wyćwiczony język;D
To musisz miec bardzo sprawny jezyk....

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 15:38   #419
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
To musisz miec bardzo sprawny jezyk....
hehe, ale nie daję rady z resztkami nad pierścieniami. język trochę za krótki jest:p a na siekaczach raczej nic nie zostaje.

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 15:54   #420
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
hehe, ale nie daję rady z resztkami nad pierścieniami. język trochę za krótki jest:p a na siekaczach raczej nic nie zostaje.
Ja jeszcze nie mam idealnie prostych zebow dlatego mi pomiedzy nimi zostaje. Zawsze mam ze soba wode i jak co to sobie 'pije'

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości