|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś poszłam do położnej na pogawędkę i ledwo co mogłam iść Wyglądam, jak chodząca gozilla Zrobiłyście mi apetyt na ciasto Mam nawet w domu takie na szybko w proszku, ale obiecałam sobie nie jeść słodyczy. A jak upiekę to będę musiała całe zjeść (co by mi nie przeszkadzało
|
||
|
|
|
#4022 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
tO NIESPRAWIEDLIWE!! mi prawie nic nie urosły![]() Cytat:
Cytat:
Norweżki tez przeważnie pracują do konca.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam chyba od początku krótką, bo gin ostatnio mi mówił, że mam 2cm i wszystko w porządku. Jest zamknięta, nic niepokojącego się nie dzieje.
Zabawne, że macica powinna być miękka, ale jej szyjka - twarda
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
Z przymróżeniem oka
![]() Zapomnij o poradnikach na temat wychowywania dzieci i przestań bujać w obłokach. 1. Kobiety: aby przygotować się do macierzyństwa: włóż szlafrok i przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9 miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu. Mężczyźni: aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż cala zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi. Następnie pójdź do supermarketu i załatw, by cala Twoja pensja była co miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu. 2. Aby przekonać się, jak będą wyglądały Twoje noce, powinieneś chodzić po pokoju od 5 po południu do 10 wieczorem, nosząc mokry tobołek o wadze około 5 kilogramów. O 10 wieczorem odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać. O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o 2 i weź sobie cos do picia. Wróć do łóżka o 2.45. Wstań, gdy budzik zadzwoni o 3. Śpiewaj piosenki przy zgaszonym świetle do godziny 4. Ustaw budzik na 5. Wstań. Zrób śniadanie. Postępuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia. 3. Wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pingpongowej. Zawieś na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i spróbuj za pomocą łyżeczki przełożyć jej połowę do wnętrza bujającego się melona, udając przy tym, ze jesteś samolotem. Drugą połowę papki wylej sobie na kolana. Jesteś juz gotów karmić roczne niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj dżem na kanapie i wszystkich zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafa i zostaw go tam na parę miesięcy. 4. Ubieranie maluchów nie jest wcale takie łatwe, jak się wydaje. Kup ośmiornice i siatkowa torbę. Spróbuj włożyć ośmiornice do torby tak, by żadne jej ramie nie wystawało na zewnątrz. Czas przeznaczony na to zadanie: cale przedpołudnie. 5. Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź kilkanaście metrów od domu. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj się, by dokładnie przyjrzeć się każdemu niedopałkowi na chodniku, każdej gumie do żucia, każdemu papierkowi i każdemu martwemu owadowi. Wróć pod dom. Krzycz głośno, ze masz juz tego wszystkiego dosyć, aż sąsiedzi stana w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz jesteś juz gotów, by zabrać swojego malucha na spacer. 6. Pojdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego dorosły kozioł. Jeśli chciałbyś mieć więcej niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Zrób sprawunki na cały tydzień, nie spuszczając ich z oczu ani na chwile. Zapłać za wszystko, co kozły zjedzą lub zniszczą. 7. Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się, ze śpiewasz podczas kąpieli "Ja jestem pan tik_tak", jesteś gotów, by zostać rodzicem. 8. Pamiętaj, aby wszystko to, co mówisz, powtarzać przynajmniej pięć razy. 9. Zanim dorobisz się potomstwa poszukaj ludzi, którzy maja juz dzieci. Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwości, za to, ze nie uczą swoich pociech dyscypliny i ze pozwalają im na wszystko. Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobić, by dzieci wcześniej szły spać, jak maja nauczyć je dobrych manier i zachowania przy stole. Ciesz się tym okresem. Nigdy później nie będziesz już tak doskonałym ekspertem w wychowywaniu dzieci. |
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
waga juz poważna
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Szyjka juz mi sie skraca , ale trzymam za slowo lekarki - mowila ,ze okolo 20 moge urodzic, aby SN
jakos ja wydusze
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Margaryt, już kiedyś to czytałam
Śmieszne i przerażające zarazem
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
margaryt, dobre
byłam do południa pełna energii, a teraz czuję się jak flak w dodatku od czasu do czasu kłuje mnie w pochwie![]() irsin, no to trzymam kciuki za wypchniecie SN
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:confuse d:![]() ![]() Ciekawe co mi w poniedzialek powiedzą ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
moja w 29 tyg wazyła 1860 to teraz nie wiem ile już ma A do 40 tyg jaki kawał czasu
|
||
|
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Dwa dni ostatnio zupę grzybową wcinam. Już mi się przejadła. W ogóle coś grzyby mi nie wchodzą. ![]() apoolonia, cudne ciuszki. Wczoraj na SR położna bardzo dokładnie opowiadała nam o wodach płodowych - konsystencji, kolorze. I dziś w nocy śniło mi się, że wody mi odeszły w tramwaju i po całym tramwaju się rozlewały. Wkrótce zabieram się za zakup rzeczy do szpitala. Wy już w większości pokupowałyście, więc mam więc dwa pytania: 1. W jakim rozmiarze podkłady poporodowe?? Są 27x7,5 cm i 34x9 cm 2. Ile kupić majtek poporodowych (tych siateczkowych)? Dwie sztuki wystarczą? Wyglądają na szybkoschnące.
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
brawo, ja bym w życiu nie umiała
![]() tzn może jakbym musiała to i bym umiała, ale nie cierpie takich robót:/
|
#4034 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. dwie sztuki chyba starcza, chociaz lepiej miec w zapasie i wziąśc 4, tym bardziej ze tanie one są.
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje, dziekuje
![]() Ja uwielbiam takie roboty. Skladanie mebli to moj konik Rozbieranie nie bardzo. Sie maz zdziwi. Jeszcze jedna komoda i bede miala wszystko. Tylko jakies duperele.
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
De
ja też wszystko lubię sama robić |
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
margaryt ale się obśmiałam
Cytat:
Kularek, odpoczywaj dużo a na pewno wszystko będzie dobrze De gratki, ale Ty samodzielna ![]() Joanna majtek siatkowych mam 5 sztuk, najpierw kupilam 2 żeby to pomacać ale dokupiłam żeby nie prać w szpitalu |
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja mnie bardzo bolało
i znowu jakiś czas temu złapało... Może któraś z dziewczyn wie czy to skurcze (post z wcześniejszej strony)?
|
|
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ale mam doła
byłam dziś u gina i na usg wyszło że mała ma powiększoną prawą komorę mózgu... - potem nawet zrobiło mu się głupio że tak palnął prosto z mostu jak zobaczył moją minę - myślałam ze zawału dostanę. Powiedział że trzeba to obserwować ale mam się nie przejmować. poza tym powiedziałam mu o tym moim pieczeniu po prawej stronie - wg niego to wątroba ale stwierdził ze to działka internisty . Potem jeszcze zmierzył główkę małej i wychodzi ze to 36 tydzień!!! a całą ciąże on, inny gin u którego byłam prywatnie i dwa usg w szpitalu mówiły ze ciąża jest o tydzień młodsza a tu nagle 3 tygodnie do przodu!!!jeszcze stwierdził że ta zwiększona waga dziecka może być związana z problemami z tarczycą - kurde i miał pretensje że sobie SAMA NIE ZROBIŁAM badań w tym kierunku, choć na początku ciąży mówiłam mu że moja mama ma nadczynność i jakieś guzy na tarczycy!!! |
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
Wcinam McFisha i oglądam Mode na sukces
|
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki moje kochane...Ktoras z was dawala przepis na szarlotke.Podaly byscie go jeszcze raz???PROSZE
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki... u mnie w linku pisze ze w czasie aktywności powinnam naliczyć 1o ruchów na godz... mnie sie wydaje ze ona przez cały dzien sie tyle nie rusza...
sereniti ale może wlasnie jak glowę miała przy pecherzu to tak bylo widac... boli mnie glowa jestem zla i wogole mi smutno i chce mi sie plakać. |
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
smutno mi tak strasznie dzisiaj
chyba przez tą pogodę. sereniti nie martw się na zapas.... !! kiedy masz następną wizytę ? jeju... biedna... musisz się zamartwiać wagą się nie przejmuj... zrzucisz wszystko jak tylko maleństwo przyjdzie na świat
|
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
Sereniti, idz moze za pare dni do innego gina na ponowne badanie. Moze rzeczywiscie mala tylko sie tak ulozyla. Uspokoisz sie.
|
|
|
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idz na jeszcze jedno do kogos innego i wypytaj dokładnie co robic. ja po usg dzidziusia mam poszczegolne czesci ciała na inne tygodnie od 29 do 32
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-30 o 16:00 |
|
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak to to moja też się tyle nie rusza napewno bo czasami sobie śpi pare godzin smacznie
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...466186&page=57 Serenity, bardzo współczuję takiego stresu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

Wyglądam, jak chodząca gozilla
Mam nawet w domu takie na szybko w proszku, ale obiecałam sobie nie jeść słodyczy. A jak upiekę to będę musiała całe zjeść (co by mi nie przeszkadzało

tO NIESPRAWIEDLIWE!! mi prawie nic nie urosły

waga juz poważna

i znowu jakiś czas temu złapało... Może któraś z dziewczyn wie czy to skurcze (post z wcześniejszej strony)?

- potem nawet zrobiło mu się głupio że tak palnął prosto z mostu jak zobaczył moją minę - myślałam ze zawału dostanę. Powiedział że trzeba to obserwować ale mam się nie przejmować. poza tym powiedziałam mu o tym moim pieczeniu po prawej stronie - wg niego to wątroba ale stwierdził ze to działka internisty
nie martw się na zapas....
!! kiedy masz następną wizytę ? jeju... biedna...
musisz się zamartwiać
a tak to to moja też się tyle nie rusza napewno