"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 19:48   #2461
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kurcze już widać, że dzieciorki się różnią Wcześniej wszystkie takie same

u mnie rozłożyła nogi jak na fotelu ginekologicznym i nikt nie miał wątpoliwości, oprócz mnie, bo juz taka jestem
Mój synek też się nie wstydził i rozłożył nózki przed panem doktorem...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:03   #2462
MARIKA.S
Zadomowienie

agape śliczne zdjęcia !

CO myślicie o pieluszkach wielorazowych, tylko takich jak pampersy?
Bo się nad tym zastanawiam.....czy w takie nie zainwestować
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:09   #2463
muron
Zakorzenienie

mogę sobie pomarudzić jak to kijowo się czuję, oddychając połową nosa?;-) Juz mi lepiej hi hi
Podobno jutro delikatnie lepsza pogoda
CZy Wam tez już coraz ciężej przewrócić się z boku na bok, albo "ruszyć" z łóżka? Fokom trudno:-(

Wypiłam czekoladę na gorąco i choć mało smaku czuję przez katar to mnie zmuliło, ale chociaż cieplej...

Ja zbieram biblioteczkę klasyczną dla córki Hani/Nataszy/Kaliny/Natalii/.../.../.../... mam juz "po sobie" 2 t Muminków, Kubusia i Chatkę (klasyczne), 30-letniego K garbuska z cudnymi rysunkami Szancera, jeszcze pradziadka była i inne podobne baśnie, Anię z ZW, Ronję, Narnię po angielsku ( ma byc dzieckiem 2-dwujęzycznym;-)), Andersena, Brzechwę- po mamie i tacie No i oczywiście Braci Lwie Serce A Lindgren, co polecam, wspaniała książka dla dzieci, już paroletnich, która pięknie i spokojnie przybliża problem odchodzenia, tam do Karju KwitnącychWiśni (nie mylić z Japonią) Polecam.
Moja mama uczyła polskiego, stąd to zbieractwo,od małego mi czytała. Szkoda, że juz nie ma Poczytaj mi Mamo

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:10   #2464
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
agape śliczne zdjęcia !

CO myślicie o pieluszkach wielorazowych, tylko takich jak pampersy?
Bo się nad tym zastanawiam.....czy w takie nie zainwestować
słyszałam, że droga kicha;-(

tu znalazłam jakies opinie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...e_opinie_.html

http://parenting.pl/doradca-ds-stoso...-i-porady.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-30 o 20:12
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:12   #2465
marleen32
Rozeznanie

Dziewczyny ja ten zestaw aventu kupuje w Niemczech , nie wiem jakie tu sa lepsze, a te firmy co wymieniacie chyba tu nie ma, ale pewna nie jestem, bo ja do tylu z nowosciami dla bejbikow jestem
Agape piekne zdjecia, ja tez mam bardzo wyrazne, ale zeskanuje jutro albo zrobie fotke z fotki to wstawie
U mnie 21 tydzien plus 3 dni, mala jes dziewczynka tak jak myslalam, dala dzis sie ladnie podejrzec, wiec dzieciaki zachwycone, wazy 453 gram i ma 21 cm, slodko popijala wody, lekarka wszystko dzieciakom dokladnie tlumaczyla, a ja odetchnelam z ulga, bo wszystko ok, serduszko w calosci, a balam sie, zeby po mezu cos nie miala, ale 4 komory sa, jak sie nalezy
Maz twierdzi, ze podobna do mnie, mi sie wydaje, ze taka mieszanina obu siostr, ale zmieni sie jeszcze wiec nie gdybam.
Ale slodko tak wyraznie malenstwo widziec, jednak 3D i 4 D to technika, ale fotki mam w 3D czarno-biale
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:15   #2466
MARIKA.S
Zadomowienie

muron ja też kolekcjonuję już książki dla mojej córci no i pewnie dla przyszłego dzieciątka
Ogromną ilość mam swoich, takich, które dostałam od rodziców. U nas była taka tradycja, że na każde święta czy urodziny i imieniny dostawałyśmy oprócz prezentu książki. W zależności od wieku różne. Więc mam i bajki i encyklopedie dla dzieci i różne różności
Cieszę się niezmiernie bo bardzo książki lubię.
A najbardziej takie z dedykacja dla mnie. Fajnie je potem otwierać i wspominać jak to się miało 10 lat

No właśnie te pieluszki...za zestaw wychodzi około 2 tyś złotych. Na pampersy pewnie wydam i tak więcej przeliczając na rok, ale te wielorazowe są bardziej ekologiczne....i sama nie wiem....

mareleen gratuluję córeczki! Jak mąż zareagował? Nie liczył po cichu na synka? Mój tata jak po 13 latach urodziła mu się trzecia córka to aż zbladł

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-30 o 20:18
Stary 2010-09-30, 20:29   #2467
marleen32
Rozeznanie

Marika maz na pewno na synka liczyl, ale ostatnio po swoich przejsciach zdrowotnych, powiedzial, ze wazne zeby zdrowe bylo.
Potem jak zobaczyl jak lyka wody plodowe, to byl "sprzedany", powiedzial, ze nie moze sie doczekac, kiedy bedzie mogla ja wziac na rece
Stary 2010-09-30, 20:30   #2468
make_up_istka
BAN stały

Cześc dziewczyny, jestem troszkę załamana i troszkę się boję , bo bylam dziś na wizycie, powiedziałam lekarzowi o moich bólach w samym dole brzucha które pojawiają się kilka razy dziennie (średnio 2-4 po kilka sekund) i okazało się, że... szyjka mi się skraca!!!
Mała zdrowa, wszystko OK, ale ja mam brać 2 no-spy dziennie i się oszczędzać (a przecie,z i tak ja prawie nic nie robię,to już nie wiem jak bardziej mogę się oszczędzać!), ale ten raz w tyg. na szkole rodzenia mogę ćwiczyć. Jak bóle będą częstsze i bardziej regularne, to od razu mam się stawić u lekarza...
Co to moze oznaczać? MARIKA, pociesz jakoś...

Co do książeczek, ja też mam trochę zebranych jeszcze po TŻcie - ale dla przedszkolaków, typu: Król Lew, Królewna Śnieżka, Kaczor Donald, Pocahontas - wszystkie pięknie wydane Disney'a
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:37   #2469
marleen32
Rozeznanie

Wstawilam fotke malej do awataru.
make_up_istka bierz nospe, i bedzie dobrze, ja mialam to samo w drugiej ciazy, plus starsze dziecko, a ciaze dzieki lekarstwom przenosilam.
Teraz mam lekki niedobor zelaza, wiec od jutra musze zaczac brac, ale to bylo pewne, bo juz na ostatniej wizycie mialam niskie.
Marika sama nie wiem z tymi ekologicznymi pampersami, ciekawe czy nie przeciekaja, moze sa jakies opinie na ten temat w necie?
No i co z rozmiarami, jakies regulowane sa?
Bo racja, ze lepsze takie, i dla srodowiska, i jak ktos wiecej dzieci planuje ze wzgledow oszczednosciowych.
Ja poki co na jednorazowkach chyba bede, ale takie ekologiczne w sumie super by byly, ciekawe czy u nas tez sa..
Stary 2010-09-30, 20:46   #2470
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
mogę sobie pomarudzić jak to kijowo się czuję, oddychając połową nosa?;-) Juz mi lepiej hi hi
CZy Wam tez już coraz ciężej przewrócić się z boku na bok, albo "ruszyć" z łóżka? Fokom trudno:-(
mi też... dodatkowo brzuszek zaczyna przeszkadzać mi w wiązaniu butów, tzn w schylaniu nie mówiąc o depilacji "tam" na razie korzystam z lusterka, tż się boi mnie tam dotknąć maszynką

i gratuluje tym, które poznały płeć

przyznam, że pierwszy raz słyszę o ekologicznych pampersach.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:53   #2471
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
mi też... dodatkowo brzuszek zaczyna przeszkadzać mi w wiązaniu butów, tzn w schylaniu nie mówiąc o depilacji "tam" na razie korzystam z lusterka, tż się boi mnie tam dotknąć maszynką
ja mam mały brzuch więc narazie nie mam takich problemów. Jedynie stękam jak mam usiąść;D z pozycji leżącej...;D

Stary 2010-09-30, 20:58   #2472
MARIKA.S
Zadomowienie

make_up_istka nie przejmuj się! Lepiej byłoby gdyby szyjka się nie skracała, ale nie wiem czy pamiętasz ja jakieś dwa tygodnie temu też wróciłam od gina z takim rozpoznaniem....
Też nie wiem jak mam się oszczędzać jeszcze bardziej.....bo normalnie to już nic nie mogę robić....
Ale wracając do Ciebie, kup tę No-Spę i bierz ją jeżeli będzie Cię bolało, a dodatkowo kup Aspargin i łykaj go trzy razy dziennie po posiłku. Eliminuje skurcze. To magnez i potas. Ja biorę go od dwóch tygodni i nie czuje takich napięć jak wcześniej. A przedtem bolała mnie nawet szyjka! Podobno miałam też 0,5 cm rozwarcia.
Głowa do góry! Damy radę A zobaczysz że na końcu to jeszcze przenosimy

A co do pieluch wielorazowych.....czytam i czytam i coraz bardziej się do nich przekonuje.....i wyliczyłam że to koszt rzędu 1200 zł......
Stary 2010-09-30, 21:02   #2473
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
make_up_istka nie przejmuj się! Lepiej byłoby gdyby szyjka się nie skracała, ale nie wiem czy pamiętasz ja jakieś dwa tygodnie temu też wróciłam od gina z takim rozpoznaniem....
Też nie wiem jak mam się oszczędzać jeszcze bardziej.....bo normalnie to już nic nie mogę robić....
Ale wracając do Ciebie, kup tę No-Spę i bierz ją jeżeli będzie Cię bolało, a dodatkowo kup Aspargin i łykaj go trzy razy dziennie po posiłku. Eliminuje skurcze. To magnez i potas. Ja biorę go od dwóch tygodni i nie czuje takich napięć jak wcześniej. A przedtem bolała mnie nawet szyjka! Podobno miałam też 0,5 cm rozwarcia.
Głowa do góry! Damy radę A zobaczysz że na końcu to jeszcze przenosimy

A co do pieluch wielorazowych.....czytam i czytam i coraz bardziej się do nich przekonuje.....i wyliczyłam że to koszt rzędu 1200 zł......
Dziękuję Aspargin mam w domu, to będę brać, no-spę też mam brać bez względu na to czy boli czy nie. Na razie idę wziąć ciepłą kąpiel, bo już padam z nóg...

A co do pieluszek - ja jestem za leniwa na te wielorazowe I radzę na początek kupić tylko kilka i opakowanie pampersów, bo znam już dwie takie co nastawiały się na wielorazowe i po kilku dniach rzucały je z wściekłości w kąt i pampki szły w ruch
Stary 2010-09-30, 21:10   #2474
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Mi ciężko wstać z łóżka, liczę raz, dwa, trzy... i mąż mnie wypycha za plecy ha ha ha
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:17   #2475
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Mi ciężko wstać z łóżka, liczę raz, dwa, trzy... i mąż mnie wypycha za plecy ha ha ha
Ja się budzę w nocy jak chcę się na drugi bok przekręcić

Kurcze, znowu łapie mnie ten cholerny skurcz i boli wzięłam Aspargin i No-Spę...
Stary 2010-09-30, 21:17   #2476
madelinem
Zadomowienie

Ostatnio to w ogóle mi ciężko, czasami czuje się jak stara babcia
Stary 2010-09-30, 21:18   #2477
_havana_
Raczkowanie

marleen32 gratuluję trzeciej księżniczki!
Mąż to będzie miał dopiero stresa jak zaczną przyprowadzać chłopaków
A zdjęcie przesłodkie!!
Koniecznie muszę iść na 3D to może będę usatysfakcjonowana

Co do książek to dałyście mi do myślenia i chyba zacznę zbierać jakieś ładne serie bo po mnie za bardzo nic się nie zachowało
Stary 2010-09-30, 21:25   #2478
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam Lovi Canpola 2 duże, 2 małe+ 1 mały avent
bo raczej będę od początku butlą
butelki można od razu a potem wymienić tylko smoczki na starszaka, bo butelki są te same

Będę szukać po allegro jakichś ofert. Muszę obejrzeć wszystkich wymienianych firm.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
udało sie, załączam zdjęcia na dwóch dzidziuś z profilu, na jednym stópka a na jednym rączka w piąstke zacisnięta
Gratuluję ślicznych fotek. Ja po połówkowym (prywatnie, 150zł) zdjęć nie dostałam

Stokrotka gratuluję córy! (też bym chciała córkę...)

Oj teraz mi klina tymi pieluchami wielorazowymi wbiłyście. Ale Koszt początkowy i pranie mnie przerażają...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:26   #2479
kaskup
Rozeznanie

ojjj ja tez mam problem juz ze schylaniem, goleniem, wiązaniem butów.. a co bedzie dalej..
moj TZ zadeklarował pomoc w goleniu ale ja jkoś sie boje

marleen32 gratuluje trzeciej księżniczki!! śliczna buźka księżniczki

make_up_istka nie martw sie ja w pierwszej ciąży tez jechałam na nospie a dodatkowo na depegyt czy jak mu tam bo ciśnienie miałam wysokie i teraz tez nie jest za niskie.. ostatnio jak mierzyłam u mamy miałam 130/80..

co do książek to moja Amelka ma małą księgarnie, ona bardzo lubi jak jej ktos czyta a teraz ma manie czytania nam... po swojemu

Marika co do pieluszek.. hmmm ja jakoś nie słyszałam ani takich ani takich opini.. choć nie powiem ze przy Amelce tetry tez uzywałam.. a te wielorazowe w jaki sposób działają?? maja jakąś cerate czy coś??

a przy okazji butelek i laktatora.. ja miałam Aventu i bardzooo sobie chwiliłam.. wcześniej miałam canpola i był do kitu.. a z Aventem ściągałam dużo i długo.. ale jak ostatnio na niego zaglądałam to chyba ponad 5 lat zrobiło swoje i nie wiem czy sie nada.. a szkoda bo on drogi..
zaraz poszukam jakiegos linka do tego co ja miałam

a ja juz sie stresuje prze jutrzejszymi płytkami.. matko juz z nimi chyba nie wyluzuje nigdy..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-30 o 21:29
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:29   #2480
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Mi ginekolog (jak u niej wstawałam) kazała najpierw opuścić nogi, na boczek się przekręcić i dopiero wstawać.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-09-30 o 21:38
Stary 2010-09-30, 21:32   #2481
kaskup
Rozeznanie

no i link do tego co ja miałam..

http://www.tomi.pl/szczegoly/10530/a...00_20_warszawa

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Mi ginekolog (jak u niej wstawałam) kazała najpierw opuścić nogi, nja boczek się przekręcić i dopiero wstawać.
moj ginekolog zawsze podaje reke zeby pomoc wstac...
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:35   #2482
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
Mój nie jest taki szarmancki.. ale przeprasza mnie przed każdym badaniem..;D ostatnio 3 razy przepraszał, bo najpierw wziernikiem badał, potem robił cytologię a potem palcami badał i za kazdym razem przepraszał.. Też macie takich lekarzy?

Stary 2010-09-30, 21:40   #2483
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
no i link do tego co ja miałam..

http://www.tomi.pl/szczegoly/10530/a...00_20_warszawa

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Wtedy mi nie pomagała, bo męża miałam pod ręką. Ale powstanie po USG nie jest takie tragiczne, gorzej, jak mnie badała... I zawsze mi mówi, ja pomogę, powolutku, itp. A ja się zawsze denerwuję. Nie przeprasza chyba za często, ale ogólnie stara się być miła.
Stary 2010-09-30, 21:40   #2484
MARIKA.S
Zadomowienie

make_up_istka to szybciutko weź kąpiel i połóż się do łóżka.
Jakie położenie ma Twoja mała? Też główkowe tak jak moja?

Pieluchy wielorazowe wyglądają jak pampersy tylko, że dziecko czuje, że ma mokro, trzeba je częściej wymieniać no i prać.
Ja gdybym kupowała to kupiłabym takie All In One, czyli wszystko w jednym i na cały okres pieluchowania bo są rosnące z dzieckiem.
Są jeszcze takie alternatywy, że kupuje się takie wkłady np. bambusowe albo bawełniane i na to zakłada otulacze które nie przeciekają....ale jak dla mnie to za dużo zachodu
Nie wiem sama, bo na pampersy też sporo kasy pójdzie jak się zliczy koszty z całego roku....

Gdybym kupowała to takie:

http://ekomaluch.pl/bumgenius-pielus...y,p766,l1.html

Jak wstajecie z łózka to najprościej tak:
- obrócić się w łóżku na bok, w kierunku wyjścia
- spuszczać powoli nogi, jednocześnie unosząc się na łokciu

Tak nie będzie Was nic ciągnęło, zapewniam. Po operacjach brzusznych tak się wstaje z wyrka

A mój gin jest bardzo delikatny. Ostatnio mu nawet powiedziałam, że on to w porównaniu do jednej lekarki z oddziału to anioł jest Zawstydził się trochę

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-30 o 21:47
Stary 2010-09-30, 21:51   #2485
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Mój nie jest taki szarmancki.. ale przeprasza mnie przed każdym badaniem..;D ostatnio 3 razy przepraszał, bo najpierw wziernikiem badał, potem robił cytologię a potem palcami badał i za kazdym razem przepraszał.. Też macie takich lekarzy?
mój nie przeprasza, ale miły jest, ostatnio jak badał palcami to się pytał czemu taką krzywą minę mam. ciekawe jaką on by miał jakby mu ktoś gdzieś palce "pchał" ale ogólnie to nie narzekam na niego...

ale mnie mała kopie... w końcu się rozruszała, bo od kilku dni spokojna była
Stary 2010-09-30, 21:53   #2486
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja ten zestaw aventu kupuje w Niemczech , nie wiem jakie tu sa lepsze, a te firmy co wymieniacie chyba tu nie ma, ale pewna nie jestem, bo ja do tylu z nowosciami dla bejbikow jestem
Agape piekne zdjecia, ja tez mam bardzo wyrazne, ale zeskanuje jutro albo zrobie fotke z fotki to wstawie
U mnie 21 tydzien plus 3 dni, mala jes dziewczynka tak jak myslalam, dala dzis sie ladnie podejrzec, wiec dzieciaki zachwycone, wazy 453 gram i ma 21 cm, slodko popijala wody, lekarka wszystko dzieciakom dokladnie tlumaczyla, a ja odetchnelam z ulga, bo wszystko ok, serduszko w calosci, a balam sie, zeby po mezu cos nie miala, ale 4 komory sa, jak sie nalezy
Maz twierdzi, ze podobna do mnie, mi sie wydaje, ze taka mieszanina obu siostr, ale zmieni sie jeszcze wiec nie gdybam.
Ale slodko tak wyraznie malenstwo widziec, jednak 3D i 4 D to technika, ale fotki mam w 3D czarno-biale
gratuluje córeczki

i ponawiam pytanie:
a pozaty pytanie do Mariki: ilosc wod plodowych jest dość niska , jeszcze nie malowodzie , ale malo, i jakies rady, co robic bo za tydz ide do swojego gina dopiero, a ten mi nie odpowiedzial tylko kazal ze swoim lekarzem konsultowac??
Stary 2010-09-30, 21:54   #2487
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Mnie odstrasza jednorazowy wydatek, ale sama idea jest świetna. Jakby nie było, z pampersami jest tak, że nie kupuje się ich na rok z góry, więc wydatek się rozkłada.
Sama nie wiem...
Stary 2010-09-30, 22:08   #2488
make_up_istka
BAN stały

MARIKA mała do tej pory cały czas leżała główką w górę, ale zapomniałam zapytać jak dzisiaj leży
A mam takie pytanie, bo wolę wiedzieć jednak, czy w takim razie w ogóle wolno współżyć? Bo lekarz nic na ten temat mi nie powiedział. Mam tylko się oszczędzać, chodzić spokojnie na ćwiczenia w szkole rodzenia i brać no-spę...
Wzięłam kąpiel i duuuużo lepiej się czuję

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-30 o 22:09
Stary 2010-09-30, 22:12   #2489
MARIKA.S
Zadomowienie

Stokrotka81 a mówił Ci lekarz jaki masz współczynnik AFI?
Ilość wód płodowych to długi temat. Jeżeli jest ich krytycznie mało lub dużo, grozi to dziecku.
Podejrzewam jednak, że gdyby tak było w Twoim przypadku lekarz dałby Ci znać.
Ze swojej strony mogę Ci poradzić żebyś piła dużo wody mineralnej, byc moze ilosć wód się zwiększy.
Chociaż nie jest to tak do końca wypróbowana metoda, bo ilość wód zależy od poziomu hormonów. Jednak jest wiele ciężarnych, które właśnie w ten sposób uzupełniły sobie braki płynu owodniowego. Nie zaszkodzi spróbować
Nie martw się na zapas. Jeżeli byłoby naprawdę źle lekarz na pewno by Ci powiedział
Głowa do góry

make_up_istka no niestety ze współżyciem nie bardzo Ja tez nie jestem tym faktem pocieszona.....a mój mąż tym bardziej
Stosujemy metody zastępcze
Chyba, że w prezerwatywie i bardzo delikatnie

Lecę do łózka....bo padam z nóg.
Buziaki Dziewczyny

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-30 o 22:14
Stary 2010-09-30, 22:16   #2490
make_up_istka
BAN stały

Aha... No to trzeba będzie działać inaczej Dziękuję za odpowiedź, buziaki, też idę spać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości