|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
dajcie spokój ten pogrzeb to tragedia. ta kobieta jest sama bo z ojcem dziecka sie rozwiedli, miała tylko ją.
a chemie dali po prostu za silną i ona tego nie wytrzymała. dostała gorączki i reszte już znacie. a na poczatkuy lekarze mówili ze bedzie ok i ze w listopadzie wrócą do domu. bo ten rodzaj białaczki u takich małych dzieci wyleczalny jest w 85 %. jak zobaczyłam matke dziecka na pogrzebie to obraz nedzy i rozpaczy. trzymała jej ulubiony kocyk w rękach a jak wkładali trumne do ziemi to przykryła trumne tym kocykiem. mówie Wam zwariować można było. nikt nie mógł jej tam uspokoić. i wcale sie nie dziwie. naszczescie rodzice są z nią i oby ją dobrze przypilowali. to był koszmar nie pogrzeb. |
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
az sie poplakalam!
nie wyobrazam sobie takiego czegos! Ja bym sie sama do wariatkowa chyba oddala!
|
|
#2073 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pisałam o tym nieco wcześniej. W 3mcu życia Lenki na rutynowej kontroli okulistycznej wykryli małej oczopląs. Polega na tym, że gałki oczne nie stoją w miejscu tylko "pływają". Malutka miała badane oczy u 3 różnych okulistów oraz w Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie. Badania nie wykazały żadnych uchybień w budowie oka lecz Lenusia była za mała aby ją zbadać dokładniej. Neurolog też nie widział zastrzeżeń co do rozwoju małej. Zrobił usg przezciemiączkowe które też nic nie wykazało. Przyczyn oczopląsu jest milion i ciężko stwierdzić dlaczego ona go ma. Im jest starsza tym bardziej trzyma gałki oczne w jednym miejscu i potrafi skupiać wzrok na interesujących ją przedmiotach. Neurolog polecił badanie rezonansem magnetycznym, aby znaleźć przyczynę. Rezonans prześwietla móżg i móżdżek badanego milimetr po milimetrze jest to obecnie jedno z najdokładniejszych i najdroższych badań w Polsce. Wyklucza bądź potwierdza niektóre choroby związane z tzw. CUN czyli Centralnym Układem Nerwowym. Poza tym widzi ewentualne guzy mózgu, tętniaki, uciski na nerwy, wodogłowie itp. choroby. Teraz czekamy na dokładny opis z badania ale lekarz od razu na sali uspokoił nas, że wtępne badanie nic nie znalazło i nie ma powodu do obaw. Pozostało nam tylko poczekać do roczku Lenki(lekarze twierdzą, że czasami mięśnie oka wolniej się rozwijają i są niedojrzałe dlatego ona nie potrafi utrzymać gałki ocznej w jednym miejscu) do roczku może minąć samoistnie. Jeśli nie minie to być może pomogą okularki lub ewentualnie operacja laserem. Uffff mam nadzieję, że opisałam to dość zrozumiale.Cytat:
![]() Cytat:
Ice women nie wiem co powiedzieć. Bardzo przykra sprawa. Nie wiem gdzie jest wtedy Bóg
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Aixa. napewno jej to zaniknie. Głowa do góry.
a gdzie był Bóg??? powiem ci ze jak dostałam sms od niej ze" jej Nikolka zasnęła na zawsze" to tez sie zastanawiałam. tyle bandytów, podłych ludzi chodzi, żyje a takie małe dziecko, ehh szkoda słów. mam nadzieje ze zrozumiemy to kiedyś, oczywiście "po tamtej, mam nadzieje ze lepszej stronie". |
|
|
|
#2075 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Patrzę na moją śpiącą niunię i gardło ściska... Bardzo współczuję,ale słów brak normalnie... AniuP, ja na all znalazłam jakieś jeszcze inne trany, ale nawet nie czytałam co to za specyfiki, bo tak Tobie ufam , że od razu ten kupiłam (w aptece, bo na all z kosztami przesyłki drożej by mi wyszło..) Drcron no szok, jak można zostawić dziecko w wózku przed sklepem, w tch czasach?! Mojej znajomej kiedyś jej kolega zrobił głupi kawał... na tak zostawiła swoją córeczkę i na sekundę weszła do sklepiku, a ten akurat szedł, zobaczył znajomy wózek i podjechał za róg, schował się ![]() Facet bez wyobraźni... Ja to pamiętając, jak idę sama z Hanią do sklepu, to tylko w chuście, albo do takiego, co mogę wjechać. |
||
|
|
|
#2076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki gościu przystojniacha Ci rośnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaszlachtowałabym tych skur.....ów najwyżej bym poszła siedzieć Jezu w głowie się nie mieści , nie wiem czy oni jej upilnują , jak mi żal tej mamy aż się serce kraje |
||||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrabialam Was pieczolowicie caly dzien i zaznaczalam posty, na ktore chcialam odpisac, a przed chwila do kompa usiadl TZ i moje okna się w tajemniczy sposob zamknęly....
![]() Cytat:
lekarza wsadzilabym do pierdla na ladne kilka(nascie?) lat i dozywotnio zakazala wykonywania zawodu, a jeszcze kazala wyplacic odszkodowanie tylko co to wszystko da...... przepraszam, ze teraz o tym przypominam, ale ta historia mi przypomniala....nadal zbieramy fundusze dla malej Zosi (opisywalam sytuacje jakis czas temu) Jesli ktos bedzie chetny, powtorze numer konta (moze byc na PW) anakazar, dzieki za pamiec-polecam sie na przyszlosc, a PW faktycznie nie doszlo
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-09-30 o 21:40 |
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
ja coraz mniej zaczynam wierzyc, czemu zabiera takie niewinne kochajace zycie istotki i dobrych ludzi a zostawia takich meneli....
|
|
#2079 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sismuerte - gratulujemy ząbków wszystkiego naj naj najlepszego dla Małego ![]() Izumi - wracajcie szybko do zdrowia ![]() Cytat:
i nie wiem co poradzić... Aż się boję jak Kuba dostanie zębów W sumie piersią to karmię dziennie może z 2-3razy więc szybko byśmy przeszli calkowicie na butlę.Super wieści Cytat:
Tylko poczuje, że nie ms nic na stopach, to siup palce do buzi śmiesznie to wygląda![]() Cytat:
Cytat:
My nadal bezzębni ![]() tylkooliwka, z Twojego Danielka to przystojniak drcron, jak to ukradli ??? Boże, co się dzieje na tym świecie? wiadomo czy znaleźli, itp? icewoman - co za tragedia... nie mogę sobie wyobrazić tego bólu, w sumie nawet nie chcę........... az się popłakałam czytając opis pogrzebu.... Co za konowały, jak tak można?? Dla nich to życie w ogóle się nie liczy!!!
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa to samo pomyślałam gdzie jest Bóg , czy On jest jeśli pozwala na takie coś tylko niech nikt nie pisze że chce tych lepszych u siebie.
Pamiętam pisałaś o oczopląsie ale jakoś nie powiązałam jednego z drugim,a posty czytam
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Darusiaaaa dobrze powiedziane. życie jest bardzo kruche i niesprawiedliwe jak widać.
dobra uciekam oglądać tancerzy może troszke sie rozwesele bo lubie ten serial. ku.wa co za dzień. trzymajcie sie dziewczyny. i przepraszam ze tak zasmuciłam, ale musiałam komus o tym powiedziec.. buuuziookiii. |
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja strasznie przeżywam takie coś , kiedyś przeczytała o chłopczyku co go matka zagłodziła , nie mogłam spać w nocy , teraz też pewnie mi się to wryje w głowę
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mój TŻ był na piwie z księdzem. to taki znajomy nasz... i ten mówił że dla niego najtrudniejsze i najcięższe jest wytłumaczenie, dlaczego umarło dziecko czy młoda osoba... tego chyba się nie da wytłumaczyć w taki sposób aby choć w minimalnym stopniu załagodzić ten ból...
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
I tak cie podziwiam ze tam poszlas!!
Trzymaj sie
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka zyczę wszystkim zakichańcom u nas już po katarze
Może to tez przez zęby był ![]() A ja mu smarowałam dziąsła u góry bo myślałam że tam wyjdą a on mnie zrobił w konia i na dole jest ząbek
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo!
Wczesniej nie bylaz AŻ TAK wrażliwa. Po urodzeniu Oliwci placze 100 razy czesciej, kazda taka wiadomosc zostaje mi strasznie dlugo w glowie i nie moge sie tego pozbyc.
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację Ferrou tego się nie da wytłumaczyć
|
|
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
Ice woman - Boze, poryczalam sie. Jakie to jest przeokropne. W jakim stanie musi byc ta kobieta, jaki sens w zyciu moze ona teraz widziec... Przeciez tego sie nie da przetrwac, kiedy odchodzi wlasne dziecko, jeszcze takie malenkie, pelne radosci i najgorsze, ze przez glupote i nieodpowiedzialnosc cholernych, nietykalnych wazniaczkow. Bo jeszcze rozumiem, kiedy dzieci chore nieuleczalnie, to tez jest straszne, wiadomo, ale mozna sie do tego przygotowac jakos. Ale tutaj... No po prostu brak slow.
Podobnie nie wyobrazam sobie utracic dziecka w porwaniu; To tak czesto sie zdarza? Ja o czyms takim nigdzie w poblizu nie slyszalam. Chyba, ze to Drcon, u niej wszystko sie zdarza, ; (to tak zartem, choc trudno w tym przypadku zartowac)
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba jeszcze hormony nas trzymają że takie wrażliwe jesteśmy
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
ice woman, Ty nie przepraszaj przeciez! ja sama nie tak dawno smucilam tutaj bardzo-dobrze ze mamy gdzie smucic
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczyny za zyczenia dla Basi
Sismuerte wszystkiego dobrego dla Twojego maluszka. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Libra, Izumi, gratuluje zabkow ![]() Libra, no w koncu; A u mojej to zaczynam powatpiewac czy to to w koncu. Nic nie widac. Zasypia mi moja pchla troche lepiej, tzn tez sie przebudza, ale utulana zasypia, bez cyca; a dzis odlozylam ja nawet dolozeczka jeszcze swiadoma i usnela przy moim nuceniu. Tylko w nocy budzila mi sie dzis 3 RAZY!!! Mamy cyckowe, czy to aby nie za duzo jesc 3 razy w nocy? Jak wasze, tylko pytam sie nie jak w momentach kryzysowych tylko ogolnie; O kurczak jeczy, lece |
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, ja tez zasmucalam.
Nie wiem czy hormony ale od razu wyobrazam sobie przez co ja bym przechodzila, a raczej wlasnie nie wyobrazam
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie tego absolutnie nie wyobrazam- dobrze pamietam jak czulam sie jeszcze kilka tygodni temu w zwiazku ze sprawa, ktra teroretycznie mnie bezposrednio nie dotyczyla, a w takiej sytuacji nie wiem czy potafilabymdalej funkcjonowac
Cytat:
drcron, a taka czapuche-zimuche tez szyjesz? Bo ja wlasnie nie mam nic dla Gabulca na zime fajnego i nie wiem czy szukac czy najciemniej pod latarnia i Ty cos wymyslisz?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-09-30 o 22:14 |
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też z tż mamy taką nadzieję ale cuda się czasami zdarzają wystarczy w nie mocno wierzyć ![]() Cytat:
![]() Tylkooliwka zapomniałam dopisać, że twój Danielek jest przeeeeeeeeeeeesłodki. Normalnie kociak mały
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśmy dzisiaj byli na szczepieniu na pneumo. Maly był dzielny, bo zapłakał tylko przy wkłuciu i jeszcze chwilkę po a inne dzieci to jeszcze w poczekalni długo płakały... Mały waży 8,5kg i mierzy 70cm ![]() W ogóle dzisiaj tak zmarzłam - 7 stopni było, w porywach 9, wyszliśmy na dwór moze na 40min, ręce to miałam lodowate, aż bolały - chyba będę musiała wyciągnąć rękawiczki. I u nas w domu jeszcze nie grzeją... włączamy farelkę ale to tylko na chwilę, szybko temperatura spada... heh.. chyba trzeba się szykować na zimę w połwie października.. ja chcę do ciepłych krajów
|
|
#2096 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo czasami słyszę jak Lenka jęczy![]() Drcron słów mi na Ciebie brak PRZYPOMINAM, ŻE NADAL CZEKAM NA NR KONTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mur :![]() :tas aczek:![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() u nas też zimno a moja teściowa właśnie wczoraj wróciła z Turcji(była na tyg) Jest taki murzyn że z zazdrości nie mogę na nią patrzeć widać taka wypoczęta i zrelaksowana i mówi ale tu u was zimno jakby zapomniała, że w Polsce aktualnie jest kalendarzowa jesień eh ja też chcę do ciepłych krajów
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Dziś wyszłysmy ze spitala Na wypisie było rozpoznanie: infekcja górych dróg oddechowych czy cos takiego.. bez sensu miała tylko czerwone gardeło ecale nie kaszlała i płucka czyste wyszły..\ Pediatra powiedziała że to była jakas infekcja i tyle wiem Wszystkie wyniki krew mocz, posiew rtg usg brzuszka ok. Więc nie wiem na co jej ten antybiotyk podawali Bo i gorączki od pniedziałku nie miała. Juz jest super, w szpitalu była ANIOŁ zero róznicy miedzy pobytemw domu a w szpitali w szoku byłam!!!! Pielęgniarki i lekarze podziwiali jej kolorowe pieluszki wielorazowe i szacun do nie że "mi sie chce" bo to tak zdrowo itp. We wtorek wyleciałam na godzine o 20 do CH kupiłam sukienke i koszule na chrzciny srednio zadowolona jestem bo zrobłam to w 30 minut!!! buuu i wydałam z koralami 260 zł!!! Dalej... chrzciny w sobote a ja jutro nie wiem w co rece włozyc dzis tylko alkohol kupilismy i soki. Ten strój dziergany co zamawiałam na allegro na żywo jest 100000razy piekniejszy!!!!!!!! dzis go odebrałam. W dodatku nie mieszkam w domu tylko od 20-tej jestem u tesciów... bo gosc który ma kuchnie robic wyjeżdza za tydzien do niemiec na 2 msc i szybko T. mój musi skonczyc kotłownie robic zeby posprawdzac grzejniki i rury a gosc musi zalać potem te wykłute w podłodze dziury i w tydzien musza oboje sie wyrobic wiec mamy MEGA SAJGON TERAZ.. i przymusowo całe auto spakowałam rzeczy i mieszkamy sobie na drugim koncu wsi.. ale mamy ciepło hihih bo pal.a w piecu .. w domku nie mamy jeszcze OC.. ale tydzien max i bede w raju .. w wyczekiwanym od czerwca raju!!! nie mam czasu was nadrobic mam chrzciny na głowie i cierpie na brak czasu...
|
|
#2098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i mam, super metoda na ssaki-gryzaki Ola mnie od kilku dni gryzła i już sił do niej nie miałam. Na szczęście pomyśłałam i wymyśliłam - jak wkładam jej cycusia do buzi tak płytko, to ona go sobie zasysa = od kilku dni nie zasysa, tylko przygryza. Zaczęłam czuć strach przed własnym dzieckiem. Bałam się przytulić ją do piersi. Wymyśliłam więc, że nie dam jej cycusia jak zawsze, płytko, tylko włożę do buzi dużo więcej i......... podziałało. Z szeroko otwartą buzią, wypełnioną maminym cyckiem moje dziecię nie gryzie ![]() Teraz jak widzę, że otwiera pyszczek i czeka na cycusia robię szybki ruch i wkładam jej jak najwięcej piersi do buzi. Nagimnastykować się muszę, ale może jeszcze trochę dam radę ją karmić.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
madziwnia super że już jesteście w domku
dusiaczku pomysłowa z Ciebie babeczka dobrze, że znalazłaś sposób na małą Olę "gryzonia"dobranoc mamusie
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Icewoman - przykra sparawa
ja jakl chodze na cmentarz to ciezko patrzeć na te maleńskie grobiki , bo wiem ze kazdy to tragedia jakiejś mamy . przykro się z tym pogodzić tym bardziej jak to wina lekarza . aż nie wiem co napisac bbuuuu Cytat:
ktoś pytał o danonki . jak dla mnie nigdy nie jest na nie dobra pora . ogólnbie nabiał mniej wieecj od 8 miecha . danonki smakowe są od 3 roku życia ( kiedys wyczytałam to na stronie danona ) jak dla mnie te serki sa syfne i SZymek ich nie jada . raz ze małe i drogie - musia lby zjeść cztery żeby poczuc że zjadł a dwa że mają pełno cukru . ludzie to kupują bo wierza w głupie reklamy z wit D i wapnem . wole podac dziecku D z kropelek i sama zrobić serek . ja kupuje naturalne serki czsto biore owoce - truskawki ( mrożone zimą ) czy inne co tam dziecko lubi miksuje blenderem do serka i tak je Szymek . jada też jogurtsy -bardzo lubi pitne czy maslanke smakową . EW ze smakowyh je normalne serki jogobelli czy bakomy ale nie danonki . to oczywiscie moje prywatne zdanie . ogólnie kupujac serek i owoce taniej nas wyjdzie niż danonki no i zdrowiej przy okazji . a czasem kupowałam takie malutkie serki z bakomy sa pakowane po 6 i kazde 2 szt mają inny smak np dwa brzoskwiniowe, truskawkowe , waniliowe. 4 zeta za 6 szt to kosztowało
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

I ciesze się, że wszystko w porządku. Trzymam kciuki za dobre wyniki ale myślę, że to tylko formalność 
pisałam o tym nieco wcześniej. W 3mcu życia Lenki na rutynowej kontroli okulistycznej wykryli małej oczopląs. Polega na tym, że gałki oczne nie stoją w miejscu tylko "pływają". Malutka miała badane oczy u 3 różnych okulistów oraz w Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie. Badania nie wykazały żadnych uchybień w budowie oka lecz Lenusia była za mała aby ją zbadać dokładniej. Neurolog też nie widział zastrzeżeń co do rozwoju małej. Zrobił usg przezciemiączkowe które też nic nie wykazało. Przyczyn oczopląsu jest milion i ciężko stwierdzić dlaczego ona go ma. Im jest starsza tym bardziej trzyma gałki oczne w jednym miejscu i potrafi skupiać wzrok na interesujących ją przedmiotach. Neurolog polecił badanie rezonansem magnetycznym, aby znaleźć przyczynę. Rezonans prześwietla móżg i móżdżek badanego milimetr po milimetrze jest to obecnie jedno z najdokładniejszych i najdroższych badań w Polsce. Wyklucza bądź potwierdza niektóre choroby związane z tzw. CUN czyli Centralnym Układem Nerwowym. Poza tym widzi ewentualne guzy mózgu, tętniaki, uciski na nerwy, wodogłowie itp. choroby. Teraz czekamy na dokładny opis z badania ale lekarz od razu na sali uspokoił nas, że wtępne badanie nic nie znalazło i nie ma powodu do obaw. Pozostało nam tylko poczekać do roczku Lenki(lekarze twierdzą, że czasami mięśnie oka wolniej się rozwijają i są niedojrzałe dlatego ona nie potrafi utrzymać gałki ocznej w jednym miejscu) do roczku może minąć samoistnie. Jeśli nie minie to być może pomogą okularki lub ewentualnie operacja laserem. Uffff mam nadzieję, że opisałam to dość zrozumiale.
Bidula, pewnie ją głowa boli, teraz przysnęła to co jakiś czas pojękuje tak. Ja padam, niewyspana, tż pracuje, a tu obiad sam się nie zrobi, trza to ogarnąć wszystko....

ale tylko na 1/8 etatu jako programista żeby wychowawczy dostać. No ale co zrobić.Doła trochę mam przez to, bo tak jakoś nie mam teraz swojej kasy, tylko to co tz zarobi, a to dla mnie straszne
wszystkiego naj naj najlepszego dla Małego 
i nie wiem co poradzić... Aż się boję jak Kuba dostanie zębów
boję się mimo, że wstępnie wiemy że są dobre. Obok w sali byli rodzice z 2tygodniowym dzieciątkiem. Malutka miała badanie rezonansem i wyszedł bardzo zły wynik. Kazali im jechać do kliniki do Poznania. Cały czas mam przed oczami widok jak mama tej dziewczynki bardzo płacze a mąż ją tulił i też miał łzy w oczach. Świat jest bardzo niesprawiedliwy.

:tas aczek: