|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
...
krew nie woda, majtki nie pokrzywy ![]() Edytowane przez aaaidiL Czas edycji: 2013-02-15 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Raczkowanie
|
aaaidiL moim zdaniem to super decyzja zrobić coś szybkiego, żwawego i we własnym zakresie - macie 100% racji, że nie ma o się porywać na treningi jeśli to miałoby kogoś stresować. Grunt, żebyście sie dobrze bawili, powodzenia!
![]() A czy któraś z Was zastanawiała się może nad "Hallelujah" np. http://www.youtube.com/watch?v=bsuXbkrA_AQ&ob=av2n Strasznie lubię tą piosenkę, ale nie widziałam na youtubie żadnego walca wiedeńskiego poza tym : http://www.youtube.com/watch?v=UxyzSHeR5b4&translated=1
![]() |
#1864 |
Konto usunięte
|
Ja bym wybrała Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing lub Metallica -Nothing else matters.
Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2010-09-25 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
astro-loszka
|
Mnie się marzy na pierwszy taniec:
Sarah Brightman - Scene d'Amour http://www.youtube.com/watch?v=s3N_zxb62J8 po prostu zakochałam się w tej piosence. Nie mam tylko pojęcia, jaki to taniec, bom zielona w temacie. Walc? Mój TŻ najchętniej by widział "Zabiorę cię" Kancelarii - tez ładne, ale jak dla mnie, trochę oklepane. Co do piosenki dla rodziców, chodzi za mną coś niefrasobliwego, wesołego, na pewno nie "Cudownych rodziców mam". Znajomi mieli na swoim weselu dla rodziców: "Rodzina, ach rodzina" i "Nie ma jak u mamy" bodajże Młynarskiego - bardzo mi się ten zestaw ![]()
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
My wybralismy piosenkę z naszych pierwszych randek i towarzyszącą nam przez cały związek
![]() alicia keys - if i ain't got you
![]() |
#1867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałaby brzmiec fajnie jako pierwszy taniec ta damsko-męska wersja... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Zadomowienie
|
A my mieliśmy Strachy na Lachy "Dzień dobry kocham cię"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 | |
Rozeznanie
|
Dot.: pierwszy taniec.... :))
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Wtajemniczenie
|
ag9, to taki pozytywny akcent na początek wesela ta piosenka
![]() Co do Hijo de la Luna to ja myślałam o tym walcu, ale co najwyżej w wersji instrumentalnej - bez śpiewu żeby było, nawet mam gdzieś ściągniętą. Bo np. moja chrzestna mieszka w Hiszpanii i na pewno by każde słowo z tej historii opowiedzianej w piosence zrozumiała.
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm świetny pomysł z tą wersją instrumentalną. Ja znalazłam jedną: http://amaterasu17.dwrzuta.pl/audio/...mental_version Co o niej myślicie? Piosenka jest po prostu NIEZIEMSKA! Tylko ten tekst, jak dla mnie odpada... ale bez tekstu tylko muzyka to już inna sprawa... Jak ktoś znajdzie może fajniejszą wersje instrumentalną tej piosenki BARDZO proszę o link ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Raczkowanie
|
Tą piosenkę pierwszy raz usłyszałam w czołówce jakiegoś filmu ślubnego na youtubie, pasowała idealnie
![]() Utwór jest cudowny... Rzadko zakochuje się w utworze od "pierwszego usłyszenia" jak było w tym wypadku ![]() ![]() ![]() "Syn Księżyca"
Głupi, Ten kto nie rozumie Pewną legendę Opowiada O tym jak Piękna Cyganka Zaklinała księżyc Aż po blady Świt Z oczyma Łez pełnymi Boginię błagała By Luna, Roma dorodnego Za męża jej dała Dostaniesz swego mężczyznę Ciemna będzie jego cera Bogini Księżyca Odrzekła jej Z nieba Lecz domagam się W zamian Syna twojego, Którego mu urodzisz Jako pierwszego On dziecko to Poświęci Bym nie trwała Samotnie, w niebiesiech Gdyż muna nim Nie będzie zależeć Luno, pragniesz Być matką A nie możesz Spotkać tego Kogo byś mogła pokochać By cię uczynił kobietą Powiedz mi, Księżycu ze srebra Co zamierzasz uczynić Z ludzkim dzieckiem? Z ojca barwy Cynamonu Narodziło się dziecię O skórze białej Jak futro Na gronostaja Grzbiecie Oczach jasnoszarych W sam raz jak oliwka Dziecko Bogini Księżyca Przeklęta ojcu jego Ta postać się zdała Toż to dziecię Ze wsi Jakowegoś chama! Cygan w swym honorze Poczuł się zraniony Nóż trzymając w ręku Podszedł do swej żony Czyjeż jest to dziecię Wiem napewno Żeś zdradziła mię I śmiertelnie ją ranił Po czym ruszył W góry W ramionach tulił dziecię Tam na pastwę losu Pozostawił je Syna księżyca Luno, pragniesz Być matką A nie możesz Spotkać tego Kogo byś mogła pokochać By cię uczynił kobietą Powiedz mi, Księżycu ze srebra Co zamierzasz uczynić Z ludzkim dzieckiem, Synem Księżyca Mówią, Że gdy nocą Luna pełne Lico ukazuje To dlatego, Że syn jej W górach Dobrze się czuje A gdy załka Dziecię zmniejszy się W łódeczkę By mu ze swych Rożków uczynić Łóżeczko w wersji instrumentalnej będzie równie piękna jak i z tekstem ![]() a mi wciąż nie wybiły się z głowy "dmuchawce latawce..." na pierwszy taniec ![]() Edytowane przez Grzesiowa Czas edycji: 2010-09-30 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja troche żałuję, że jednak nie wybraliśmy dmuchawców ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hmmm a do niej da radę zatańczyć walc? Mi się wydaje, że tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Wtajemniczenie
|
Da się do niej z pewnością zatańczyć walca wiedeńskiego, tylko właśnie z tym może być problem, bo to bardzo męczący taniec i mój TŻ nie skłania się ku temu, raczej walc angielski on by chciał
![]() ![]() Aha, a co do innych instrumentalnych wersji, to na youtube można znaleźć w wykonaniu orkiestry np. ten: http://www.youtube.com/watch?v=F1M8xhRCI4k Że o metalowych lub rockowych coverach nie wspomnę, są świetne, tylko z tekstem i trochę za ostre chyba na pierwszy taniec, ale byłyby bardzo w moim klimacie ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-10-01 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
a my tańczymy disco foxa do tej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=4nmz6RX9gUQ
już jutro aaaaaaaaaa ![]() ![]() Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-10-01 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze się nie zdecydowałam na piosenkę .... a wesele za 3tyg... szaleństwo jakieś :/
co myślicie ?? http://www.youtube.com/watch?v=KOY_05KwJYk Krawczyk - bo jesteś ty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Przyczajenie
|
Mi sie podoba piosenka Lady Pank "Otul mnie", albo Uniwers za tobą pójde w ogień" a dla rodziców wybrałam Cliver " Dla Rodziców" piękna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
Raczkowanie
|
A my wybraliśmy piosenkę przepiękną ! Zatanczymy walca do utworu w wykonaniu Edith Piaf "Non, je ne regrette rien". Bo tekst piękny. O tym, ze niczego nie żałujemy, bo zycie zaczyna dla nas dopiero teraz, gdy jesteśmy razem
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Zadomowienie
|
a my wybralismy kancelarie - zabiore cie wlasnie tam, nie jest oklepana a nasz zespol ma ja w swoim repertuarze wiec oki, musze sie ich jeszcze o piosenke dla rodzicow zapytac, bo nie chce cudownych rodzicow mam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
My chcielibyśmy oryginalnie
![]() zobaczymy co z tego nam wyjdzie w marcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hi hi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
Ja trochę z innej beczki. Poszukuję pary narzeczeńskiej, która chciałaby dołączyć do mnie i mojego narzeczonego do indywidualnego kursu tańca. Interesuje nas listopad, grudzień, styczeń. Z racji tego, że dla dwoch par jest o połowę taniej stwierdziliśmy, że chetnie poszukamy kogoś (najlepiej z Katowic, Jaworzna, Sosnowca, Mysłowic), kto dołączy, wówczas jedna lekcja (dla dwóch par) kosztowałaby połowę ![]() Jesli ktoś miałby ochotę się "podłączyć" proszę o kontakt. Nas interesuje: wal angielski, walc wiedeński oraz standard (2 na 1) Jeśli chodzi o szkołe to zostanawiamy się nad tą: http://www.novaszkolatanca.pl Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
wybralismy juz pierwszy taniec-tzn na razie pierwsza piosenka-nad krokami popracujemy pozniej
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- swoja droga,skoro w temacie-znacie jakas szkole tanca w krakowie dla mlodych par?jakies sprawdzone namiary? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
BAN stały
|
http://www.youtube.com/watch?v=k_MLinGRuU0 <--- ta piosenka i ten taniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Mi się ostatnio podoba piosenka Kasi Cerekwickiej - Jak cudownie. Można spokojnie zatańczyć do niej walca
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1890 |
Przyczajenie
|
a co mysliecie o tej piosence
anna wyszkoni - wiem ze jestes tam tylko troszke bym slowa zmienila czekam na komentarze do niej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.