Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 09:18   #4771
angy
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Angy, gratuluje podwyzki
Syla, trzymam kciuki za powtorne badania, oby bylo dobrze.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

To teraz będziesz gwiazdorzyć Fajna taka imprezka, ale dzika bym nie tknęła

Nie wiesz co tracisz

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wszystko, a zmarzłam okrutnie

No właśnie, zaraz Wam napiszę, o tuż, wyników u nas lab. nie ma, na stronie inter. nie ma. Małż zadzwonił do Wawy, bezpośrednio do lab. gdzie robią badania i Pani mówi, że są wyniki od dawna, tylko ktoś tam nie złożył podpisu i nie mogła ich wrzucić do systemu. Powiedział, że za pół godziny będą już na stronie. Wyniki czekały już od 22. września czyli dwa dni po oddaniu moczu i ... mocz piękny, czysty i pachnący Ale co nam strachu napędzili...

Druga dobra wiadomość - Małż dostał podwyżkę ( z wyrównaniem od początku roku) Może w końcu uda nam się zmienić auto

Maciuś śpi, dobre dziecko - to trzecia dobra wiadomość
Extra super

Cytat:

No, pachnie radością

Dzięki, bo nie wiedziałam czy większego bigosu sobie nie narobię
Jutro złoże swoją aplikację

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pokażesz jakie?
Bo ja dostałam dwie piżamki early days i jakoś słabo mi się widzą. Jedna ma mocno rozkloszowaną bluzeczkę.
Ja też właśnie dostałam te rozkloszowane i nie podobają mi się
Ja kupiłam chyba 4 albo 5 pajaców z HM i najbardziej je lubię.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
pała

Odkręcacie już kaloryfery? grzejecie?
ja dziś pierwszą noc, bo wydaje mi się że coś się przyplątało bo całą noc odkryta była.
To dziś nie dość że kaloryfer to jeszcze w śpiwór ją zapakowałam.

ja też mamwiększośc ED i nie mam im nic do zarzucenia
U nas juz palą, ale mamy skręcone jeszcze, bo mamy wyjątkowo ciepłe mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Martynka rozgadała się na całego od wczoraj chodzi i "śpiewa" la- la -la, potrafi też powiedzieć ta-ta, ba, da, zia-zia i czasem ma-ma i różne inne kombinacje
Moja mama ma dzisiaj urlop to może uda mi się bez Martynki po zakupy skoczyć...

Cytat:
w pewnym stopniu się zgodzę ale trzeba patrzeć też tak - Laurcie jest wybitnie "bezproblemowym" dzieckiem Nie wszystkie takie są:
niektóre trudniej przestawiają się na "dorosłe" jedzenie (patrz Amelcia), niektóre mają taką skórę, że nie możesz kupić zwykłych pieluszek i prać w pierwszym proszku jaki masz pod ręką bo leczenie u dermatologa murowane (patrz mój Martek ), ciuszki można co prawda kupować w lumpkach i szukać promocji ale nie zawsze to się udaje -Martynka np. dopiero zaczyna z pierwszymi kroczkami, także butki na zimę muszę mieć porządne - nie pytaj ile kosztują
Też tak myślę, nie zawsze się da po najmniejszych kosztach niestety.

Dzień dobry

Imprezka super się udała, wróciłam coś koło 19.
Ale nocka nieciekawa, małż wstawał do Zosi chyba z 5 razy, popłakuje, śpi jakoś niespokojnie i przed 6 już się obudziła Ma cały czas taki wodnisty katar, chociaz prawie nie kicha - wiąże to wszystko z zębami. A dupcia już się prawie zagoiła

Lece na żurek, bo wczoraj zostało trochę i mamy w firmie drugie śniadanie

Miłego dnia

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:19   #4772
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
...

magi to Maciuś ci pospał - no ale co sie dziwic w dzien sie wyspal. i gratki bdb wiesci

Cytat:
Cześć

nie uwierzycie - wczoraj i dzisiaj spaliśmy do 7.20 chyba ta jedna drzemka Martynce nie wystarcza i musi w nocy nadrobić mój śpioszek kochany Ale żeby nie było - nie cieszę się na zapas

Martynka rozgadała się na całego od wczoraj chodzi i "śpiewa" la- la -la, potrafi też powiedzieć ta-ta, ba, da, zia-zia i czasem ma-ma i różne inne kombinacje

My już palimy w piecu od kilku dni no ale u nas zimno - dzisiaj tylko 6 stopni od rana

Miłego dnia
oby już tak zostało.

Gaduła się rozkręca

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

dziewczyny malemu znow nasilil sie kaszel i katar a dzis w nocy mial temperature -8dni temu, w sumie juz 9 szczepilismy go priorixem - myslicie, ze ma to zwiazek? mam sie martwic
czytalam, ze takie moga byc skutki uboczne ale to chyba o niczym nie swiadczy zlym nie?

magi ciesze sie, ze wyniki sa dobre

p4w albo kat - da mi ktora linka do inhalatora? planuje kupic

jade dzis koniecznie do tesco po bebilon ten w promocji, no i ciuchy sa tez przecenione wiec zobacze co jest
Może to przypadek,bo wirusy teraz szaleją Ile dni temu Marci był szczepiony?

Udało się w końcu zamówić keratynę na zamówieniowym , więc przed zabiegiem mogę mieć do Ciebie kilka pytań Myślałam, że już się nie uda po tej całej "aferze". Doczekać się już nie mogę, nawet smród mi nie straszny

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Pogodę DDTVN nadają z ogrodu mojej bratowej

Dzień Dobry
Masz sławną bratową

Cytat:
...magi, super wieści. Ładnie Ci się wrzesień skończył
No i wyniki, suuuuper

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:22   #4773
UnholyOne
Ola-Unhola

http://w63.wrzuta.pl/film/1zK0wB2qO2...-_secret_video
Fajny teledysk z zona, taki intymny

angy, cieszę się, ze imprezka się udała
Stary 2010-10-01, 09:23   #4774
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

p4w albo kat - da mi ktora linka do inhalatora? planuje kupic
zaraz postaram sie znalezc, kupowałam w superpharm

Cytat:
w pewnym stopniu się zgodzę ale trzeba patrzeć też tak - Laurcie jest wybitnie "bezproblemowym" dzieckiem Nie wszystkie takie są:
niektóre trudniej przestawiają się na "dorosłe" jedzenie (patrz Amelcia), niektóre mają taką skórę, że nie możesz kupić zwykłych pieluszek i prać w pierwszym proszku jaki masz pod ręką bo leczenie u dermatologa murowane (patrz mój Martek ), ciuszki można co prawda kupować w lumpkach i szukać promocji ale nie zawsze to się udaje -Martynka np. dopiero zaczyna z pierwszymi kroczkami, także butki na zimę muszę mieć porządne - nie pytaj ile kosztują
zgadzam się, zawsze znajdzie sie jakies rozwiazanie
Ja nie pisalam tego pod katem mojego dziecka tylko ogolnie-zakładajac ze nie ma problemu z jedzeniem a sloiki, nie ma uczelenia a drogie proszki itd,itd,itd
Cytat:
wiem Kasiu, ale napisałam moze komus sie przyda. ja kupuje Amelce sloiczki i nie widze w tym nic zlego i wiem ze gdyby wiecej jadla doroslych to duzo by w portfelu zostalo. to z czasem. pampersy dla nas najlepsze - sama kiedys pisalas ze tez uzywasz. przetestowalam inne i innych mi sie nie oplaca kupowac. kaszki je na kolacje, sokow nie pije tylko wode. i cyca. nie kupuje mleka - a to tez spora kaska tylko je cycusia to moge pokarmic sloikami za to ciuchy ma polowe z ciucholandu i pepco
i wg dziecko kosztuje ale od nas zalezy ile - ja mam takie priorytety dla niej
proszę czytać ze zrozumieniem
nie napisałam personalnie=bezpośrednio do ciebie a ty mi się tłumaczysz? po co? twoja sprawa czym karmisz i jak karmisz

Owszem używam pampersów, i co z tego> bo nie widzę związku z tematem

Cytat:
kat uwazasz, ze dziecko jest tanie?
pogadamy za kilka lat

i nie chodzi o sloiki bo kilku latek ich nie jada
wiem jakie sa wydatki na dziecko.Od noworodka po czas kiedy staja sie samodzielne.Mam okazje obserwowac to na codzien u siostry u starszych dzieci, moją mamę z 12to letnią siostrą i kuzynów gimnazjalistów mieszkających obok.
Nie uważam by było tanie, ale nie jest bardzo drogie-choć to pojęcie względne, dla każdego oznaczające coś innego w zależności od przychodu,budżetu domowego
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:32   #4775
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Może to przypadek,bo wirusy teraz szaleją Ile dni temu Marci był szczepiony?

Udało się w końcu zamówić keratynę na zamówieniowym , więc przed zabiegiem mogę mieć do Ciebie kilka pytań Myślałam, że już się nie uda po tej całej "aferze". Doczekać się już nie mogę, nawet smród mi nie straszny
9 dni temu

pytaj smialo
Cytat:
wiem jakie sa wydatki na dziecko.Od noworodka po czas kiedy staja sie samodzielne.Mam okazje obserwowac to na codzien u siostry u starszych dzieci, moją mamę z 12to letnią siostrą i kuzynów gimnazjalistów mieszkających obok.
Nie uważam by było tanie, ale nie jest bardzo drogie-choć to pojęcie względne, dla każdego oznaczające coś innego w zależności od przychodu,budżetu domowego
a ja uwazam, ze jest bardzo drogie

no chyba, ze do szkoly daje sie kanapki z mortadela a ciuchy kupuje w lumpie - ale nie popadajmy w skrajnosc, mowie o normalnym zyciu na jakims tam poziomie a nie na skraju ubostwa

same ciuchy sa strasznie drogie, czesto drozsze niz dla doroslych i ciezej o promocje, a co kwartal musze wymieniac cala garderobe bo wyrasta, od bielizny po kurtki i czapki, jedzenia nie licze bo wiadomo, ze i tak kupujemy i gotujemy dla siebie, teraz doszly ksiazki do szkoly, juz poszla stowa na komitet, druga stowa na skladki, do tego ubezpieczenie, dwie stowy mundurek szkolny, do tego wyprawka w postaci blokow itp, biore pod uwage tez zabawki bo w koncu to dziecko wiec wiadomo, ze sie nimi bawi, wypady do kina czy na kulki, nawet przy glupim wyjsciu na plac wydaje pieniadze bo to piciu, bo to rogalik, chrupki itp......wiem mozna picie zrobic w domu - ale tez trzeba najpierw kupic
dziecko jest na maaaaksa drogie
nie stac mnie zeby isc poszalec na zakupach bo musze kupic ciuchy dzieciom
kombinezon dla Eryka kosztuje 200zl
Marciemu moge kupic na all za 40zl - ale czy chce?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:46   #4776
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
...

Extra super

...

Imprezka super się udała, wróciłam coś koło 19.
Ale nocka nieciekawa, małż wstawał do Zosi chyba z 5 razy, popłakuje, śpi jakoś niespokojnie i przed 6 już się obudziła Ma cały czas taki wodnisty katar, chociaz prawie nie kicha - wiąże to wszystko z zębami. A dupcia już się prawie zagoiła

Lece na żurek, bo wczoraj zostało trochę i mamy w firmie drugie śniadanie

Miłego dnia

że dupcia ma się dobrze.

Cytat:
9 dni temu

pytaj smialo

...
Myślę, że to wirus, a nie wynik szczepionki

---

Ma któraś tą czapkę? Jest ok?

http://allegro.pl/yorker-yo-czapki-c...248767503.html

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-01, 09:49   #4777
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja się zgodzę w połowie z Wami
Na częsci rzeczy da się oszczędzić, na wielu niestety nie.
Bo tak jak mogę kupić np. kombinezon używany i nie jest to kwestia tego czy chce, ale czy mnie stać na droższy. (Bo chcieć to ja bym chciała nowy wypasiony, ale mnie w tej chwili nie stać ), to niestety, ale ubezpieczenia w szkole, składki, dodatkowe książki, które w drodze głosowania rodziców zostały wybrane, mundurki itp muszę kupić i muszę na to dać tyle pieniędzy ile inni Rodzice.
Stary 2010-10-01, 09:50   #4778
angy
Zakorzenienie

Cytat:
http://w63.wrzuta.pl/film/1zK0wB2qO2...-_secret_video
Fajny teledysk z zona, taki intymny

angy, cieszę się, ze imprezka się udała

Dzisiaj może przyjdzie ten płaszczyk dla Zosi co Wam pokazywałam-juz się doczekać nie mogę
A w ogole wtedy kupiłam jej jeszcze to:
ten pierwszy komplet to używany, za 30 zł, to chyba niedużo, nie? Opaska na wesele, a sweterek mam taki sam tylko brązowy i jest super znaczy Zosia ma

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-10-01 o 09:55
Stary 2010-10-01, 09:51   #4779
magi77
Wtajemniczenie

A to uśmiech z dnia dzisiejszego dla wirtualnych cioć

Załącznik 3444071

Maćkowi włos się sypie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-01, 09:52   #4780
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a ja uwazam, ze jest bardzo drogie

no chyba, ze do szkoly daje sie kanapki z mortadela a ciuchy kupuje w lumpie - ale nie popadajmy w skrajnosc, mowie o normalnym zyciu na jakims tam poziomie a nie na skraju ubostwa

same ciuchy sa strasznie drogie, czesto drozsze niz dla doroslych i ciezej o promocje, a co kwartal musze wymieniac cala garderobe bo wyrasta, od bielizny po kurtki i czapki, jedzenia nie licze bo wiadomo, ze i tak kupujemy i gotujemy dla siebie, teraz doszly ksiazki do szkoly, juz poszla stowa na komitet, druga stowa na skladki, do tego ubezpieczenie, dwie stowy mundurek szkolny, do tego wyprawka w postaci blokow itp, biore pod uwage tez zabawki bo w koncu to dziecko wiec wiadomo, ze sie nimi bawi, wypady do kina czy na kulki, nawet przy glupim wyjsciu na plac wydaje pieniadze bo to piciu, bo to rogalik, chrupki itp......wiem mozna picie zrobic w domu - ale tez trzeba najpierw kupic
dziecko jest na maaaaksa drogie
nie stac mnie zeby isc poszalec na zakupach bo musze kupic ciuchy dzieciom
kombinezon dla Eryka kosztuje 200zl
Marciemu moge kupic na all za 40zl - ale czy chce?
a czy któreś dziecko jest gorsze dlatego że chodzi w rzeczach z lumpeksu?
ja osobiście uważam ze niektóre lumpkowe są ladniejsze niż klepane na 1kopyto sklepowe.Jakość nie ma porównania.Podczas gdy ze sklepowych robi się szmata w lumpkowych 2dziecko śmiało może chodzić.

Ja rzeczy po L wszystkie mam schowane.Jeśli będę mieć 2dziewczynkę to wszystko idealnie mi przypasuje w te same pory roku.
Nie masz niczego po Eryku dla Marcela?

książki i wyprawki rozumiem, że jest to wydatek, ale wiedząc że za "x" czasu będzie trzeba dużo wydać -ja zaplanowałabym wcześniejsze odkładanie grosz do grosza by nie biło po kieszeni na raz

Atrakcje...hmmm temat rzeka.Można zapewnić je na 2 sposoby....kino,kulki-coś za co trzeba zapłacić.Można jechać do lasu.Zbierać liście,szyszki, kasztany...
Można jechać na spacer, można udać się na plac z paczką kolorowej kredy, można zaprowadzić dziecko do domu kultury tam są zajęcia dla chłopców i dziewczynek w różnym przedziale wiekowym.
Można dużo rzeczy wspólnie robić w domu
Możliwości jest wiele.
Do kina czy teatrzyku też można iść nikt nie mówi ze nie.Wszystko zależy czy kogoś stać.
Moje zdanie jest takie ze dziecko niekoniecznie jest bardziej zadowolone z wyjscia do kina jak z popoludnia spedzonego z rodzicami

Małą butelka picia na pewno jest droższa w lokalu niż bidon picia przyniesiony z domu.

Ja tu w dużej mierze odnoszę się do swojej osoby, tego jak było u mnie w domu i tego jak bede postepowac z dziecmi.
Wyjscie gdzies nie bedzie oznaczac ze trzeba stracić fortune.Dla przykładu :idąc na kulki pojdziemy po obiedzie, a na deser wrocimy do domu.
Jakiś smakołyk, gumę ,ciastko,lizaka, można wziąć z domu.

co znaczy "ale czy chce" tzn czy chcesz tak tani czy uzywany?

Stary 2010-10-01, 09:56   #4781
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A ja się zgodzę w połowie z Wami
Na częsci rzeczy da się oszczędzić, na wielu niestety nie.
Bo tak jak mogę kupić np. kombinezon używany i nie jest to kwestia tego czy chce, ale czy mnie stać na droższy. (Bo chcieć to ja bym chciała nowy wypasiony, ale mnie w tej chwili nie stać ), to niestety, ale ubezpieczenia w szkole, składki, dodatkowe książki, które w drodze głosowania rodziców zostały wybrane, mundurki itp muszę kupić i muszę na to dać tyle pieniędzy ile inni Rodzice.
no wlasnie - wiec dziecko jest drogie
Cytat:

Załącznik 3444071

Maćkowi włos się sypie
ale niebieskie oczy
Stary 2010-10-01, 09:58   #4782
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Dzisiaj może przyjdzie ten płaszczyk dla Zosi co Wam pokazywałam-juz się doczekać nie mogę
ten pierwszy komplet to używany, za 30 zł, to chyba niedużo, nie? Opaska na wesele, a sweterek mam taki sam tylko brązowy i jest super znaczy Zosia ma
super zakupy

Cytat:

Załącznik 3444071

Maćkowi włos się sypie

Amelka spi nie zebym narzekala, ale wstala o 7.30 i zazwyczaj spalaby ok 11-12 a padla tak szybko... no ale mam czas na wizaz

Kasiu nie tlumacze sie, Ty napisalas swoje zdanie ja swoje
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:58   #4783
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 3444071

Maćkowi włos się sypie
Ależ on będzie przystojny...:love :

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-01, 10:00   #4784
skierka1981
BAN stały

a ja kupilam dla Amelki na zime cos takiego
http://allegro.pl/dwuczesciowy-kombi...239452766.html
ma kurtke jeszcze dobra z tamtego roku ciepla, to starczy do konca zimy spokojnie. a poza tym ma jeszcze z H&M ten kozuszek sliczny tylko to nie na mrozy

magi a oczy ma przepiekne i rzesy....
Stary 2010-10-01, 10:05   #4785
angy
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kupilam dla Amelki na zime cos takiego
http://allegro.pl/dwuczesciowy-kombi...239452766.html
ma kurtke jeszcze dobra z tamtego roku ciepla, to starczy do konca zimy spokojnie. a poza tym ma jeszcze z H&M ten kozuszek sliczny tylko to nie na mrozy

magi a oczy ma przepiekne i rzesy....

Fajny komplecik, tylko ja mam alergię na taki odcień różu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-01, 10:05   #4786
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja osobiście uważam ze niektóre lumpkowe są ladniejsze niż klepane na 1kopyto sklepowe.Jakość nie ma porównania.Podczas gdy ze sklepowych robi się szmata w lumpkowych 2dziecko śmiało może chodzić.

Ja rzeczy po L wszystkie mam schowane.Jeśli będę mieć 2dziewczynkę to wszystko idealnie mi przypasuje w te same pory roku.

książki i wyprawki rozumiem, że jest to wydatek, ale wiedząc że za "x" czasu będzie trzeba dużo wydać -ja zaplanowałabym wcześniejsze odkładanie grosz do grosza by nie biło po kieszeni na raz

Atrakcje...hmmm temat rzeka.Można zapewnić je na 2 sposoby....kino,kulki-coś za co trzeba zapłacić.Można jechać do lasu.Zbierać liście,szyszki, kasztany...
Można jechać na spacer, można udać się na plac z paczką kolorowej kredy, można zaprowadzić dziecko do domu kultury tam są zajęcia dla chłopców i dziewczynek w różnym przedziale wiekowym.
Możliwości jest wiele.
Do kina czy teatrzyku też można iść nikt nie mówi ze nie.Wszystko zależy czy kogoś stać.
Moje zdanie jest takie ze dziecko niekoniecznie jest bardziej zadowolone z wyjscia do kina jak z popoludnia spedzonego z rodzicami

Małą butelka picia na pewno jest droższa w lokalu niż bidon picia przyniesiony z domu.

Ja tu w dużej mierze odnoszę się do swojej osoby, tego jak było u mnie w domu i tego jak bede postepowac z dziecmi.
Wyjscie gdzies nie bedzie oznaczac ze trzeba stracić fortune.Dla przykładu :idąc na kulki pojdziemy po obiedzie, a na deser wrocimy do domu.

Zgadzam się, można zastąpić pewne komercyjne atrakcje innymi, niekoniecznie gorszymi

Cytat:
no wlasnie - wiec dziecko jest drogie

ale niebieskie oczy
Jest drogie, ale można te koszty zmniejszyć jak się chce tnąc niektóre wydatki, a nie podchodzić, czy chce mi się kupić kombinezon za 40 zł. Tak myślę ja gdy mam wystarczająco pieniędzy, czyli jak tylko wróce do pracy. Wtedy kupię kombinezon za 200 zł, bo mnie będzie na to stać, choć zawsze będę uważała, że to sporo, ale nie będę tak bardzo oszczędzała i szukała zamienników, bo starczy mi do 1, na wykarmienie dzieci.
Stary 2010-10-01, 10:07   #4787
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Możliwości jest wiele.

ja nie mowie, ze jest gorsze - ale ja nie umiem kupowac rzeczy w lumpeksie i brzydza mnie te rzeczy, nie potrafie kupowac sobie i nie umiem takze dzieciom - pewnie jakbym byla zmuszona to bym kupowala.....

a jak bedziesz miec chlopca to Ci nie przypasuje - po Eryku chowam tylko rzeczy z teraz bo 7 lat temu, bedac z ex nie planowalam nigdy wiecej dzieci wiec wszystko oddalam

co do ksiazek.....ja tez zaplanowalam wczesniej ale wyszlo milion innych wydatkow i co zrobisz? nic pan nie zrobisz

co do atrakcji......jak pada deszcz albo jest mega zimno to do lasu nie pojdziesz, ja nie mowie o chodzeniu do kina codziennie i na kulki, bez przesady, moje dziecko chodzi raz na pol roku, ale chodz i lubi i nie chce mu tego odbierac
piszesz jakbym tylko do kina z dzieckiem chodzila a nie spedzalo ono inaczej czasu z rodzicami - przeciez codziennie spedza ze mna czas, codziennie chodze z nim na spacery i na plac zabaw czy do parku

co do picia....nikt nie mowi o piciu w lokalu, skad Ci to przyszlo? mowi o piciu na placu zabaw wlasnie - i wcale nie zaoszczedze robiac w domu bo na plac kupuje mu wode smakowa, na to samo wyjdzie jak zrobie mu z sokiem w somu

przeciez ja nie trace fortuny wychodzac z dzieckiem z domu czy ja pisalam o codziennym chodzeniu do kina? nie, chodzi mi o takim wyjsciu raz na jakis czas, a jako wydatek podalam to jedno z wielu bo to nie o to chodzi glownie

i ja tez idac na kulki nie objadam sie w restauracji i nie chodze na desery dlaczego piszac popadasz w skrajnosci?
przeciez nie chodzi mi o zycie jak krolowie tylko o normalne zycie na jakims poziomie
i tak odmawiamy sobie prawie wszyskiego bo sa wazniejsze wydatki
ale chyba pojscie raz na jakis czas do kina czy na kulki nie jest zbrodnia?

co do ostatniego zdania.........chodzi mi o to, ze nie znalazlam zadnego kombinezonu w tej cenie, ktory by mi odpowiadal, strasznie podobal mi sie ten z pluto ale pozniej spojrzalam, ze on ma zwykle spodnie na gumce nie zakrywajace plecow, a inne mi sie nie podobaja
Stary 2010-10-01, 10:07   #4788
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Bardzo fajne zakupki

Cytat:

Załącznik 3444071

Maćkowi włos się sypie
O WoW, jaki przystojniak
Stary 2010-10-01, 10:11   #4789
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jest drogie, ale można te koszty zmniejszyć jak się chce tnąc niektóre wydatki, a nie podchodzić, czy chce mi się kupić kombinezon za 40 zł. Tak myślę ja gdy mam wystarczająco pieniędzy, czyli jak tylko wróce do pracy. Wtedy kupię kombinezon za 200 zł, bo mnie będzie na to stać, choć zawsze będę uważała, że to sporo, ale nie będę tak bardzo oszczędzała i szukała zamienników, bo starczy mi do 1, na wykarmienie dzieci.
ale dlaczego pijesz do mnie w tym momencie? ja widocznie nie chce tnac wydatkow i moge sobie kupic kombinezon drozszy wiec po co przytaczasz moje slowa w ten sposob?

tez uwazam, ze 200zl to duzo - ale jesli bedzie mnie stac to taki kupie
zreszta i tak pewnie tesciowa sie szarpnie na kombinezon dla malego wiec sie tak tym nie martwie
Stary 2010-10-01, 10:12   #4790
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Fajny komplecik, tylko ja mam alergię na taki odcień różu

ja jakos za specjalnie w te rozowe nie ubieram, tak wyszlo jakos ze taki kolorek, ale mi odpowiada
Stary 2010-10-01, 10:21   #4791
katarzynka00
Zakorzenienie

JEZUUUUUUUUUUUU, ALE ON JEST ŚLICZNY!!!!!!!
No matka, nie opędzisz się od dziewczyn

Cytat:
ja nie mowie, ze jest gorsze - ale ja nie umiem kupowac rzeczy w lumpeksie i brzydza mnie te rzeczy, nie potrafie kupowac sobie i nie umiem takze dzieciom - pewnie jakbym byla zmuszona to bym kupowala.....

a jak bedziesz miec chlopca to Ci nie przypasuje - po Eryku chowam tylko rzeczy z teraz bo 7 lat temu, bedac z ex nie planowalam nigdy wiecej dzieci wiec wszystko oddalam

co do ksiazek.....ja tez zaplanowalam wczesniej ale wyszlo milion innych wydatkow i co zrobisz? nic pan nie zrobisz

co do atrakcji......jak pada deszcz albo jest mega zimno to do lasu nie pojdziesz, ja nie mowie o chodzeniu do kina codziennie i na kulki, bez przesady, moje dziecko chodzi raz na pol roku, ale chodz i lubi i nie chce mu tego odbierac
piszesz jakbym tylko do kina z dzieckiem chodzila a nie spedzalo ono inaczej czasu z rodzicami - przeciez codziennie spedza ze mna czas, codziennie chodze z nim na spacery i na plac zabaw czy do parku

co do picia....nikt nie mowi o piciu w lokalu, skad Ci to przyszlo? mowi o piciu na placu zabaw wlasnie - i wcale nie zaoszczedze robiac w domu bo na plac kupuje mu wode smakowa, na to samo wyjdzie jak zrobie mu z sokiem w somu

przeciez ja nie trace fortuny wychodzac z dzieckiem z domu czy ja pisalam o codziennym chodzeniu do kina? nie, chodzi mi o takim wyjsciu raz na jakis czas, a jako wydatek podalam to jedno z wielu bo to nie o to chodzi glownie

i ja tez idac na kulki nie objadam sie w restauracji i nie chodze na desery dlaczego piszac popadasz w skrajnosci?
przeciez nie chodzi mi o zycie jak krolowie tylko o normalne zycie na jakims poziomie
i tak odmawiamy sobie prawie wszyskiego bo sa wazniejsze wydatki
ale chyba pojscie raz na jakis czas do kina czy na kulki nie jest zbrodnia?

co do ostatniego zdania.........chodzi mi o to, ze nie znalazlam zadnego kombinezonu w tej cenie, ktory by mi odpowiadal, strasznie podobal mi sie ten z pluto ale pozniej spojrzalam, ze on ma zwykle spodnie na gumce nie zakrywajace plecow, a inne mi sie nie podobaja
ty nie umiesz i ciebie to brzydzi, ale jest sporo, baaa wielokrotnie tańsze.Ten kto nie ma nic przeciwko na tym skorzysta i jest kilka stów do przodu.

Ciuchy dla chłopca będę miec od siostry.

Nie to nie jest żadna zbrodnia wybrać sie z dzieckiem do kina, na kulki,na płatny plac zabaw, na karuzele, gdziekolwiek, ja napisałam jak można spędzić czas nie mając pieniedzy albo chcąc zaoszczędzić, bo gdybym zbierała przykładowo na komitet to atrakcji w tym okresie by nie bylo, bez znaczenia czy lubi czy nie i czy bedzie robilo sceny

Stary 2010-10-01, 10:21   #4792
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ale dlaczego pijesz do mnie w tym momencie? ja widocznie nie chce tnac wydatkow i moge sobie kupic kombinezon drozszy wiec po co przytaczasz moje slowa w ten sposob?

zreszta i tak pewnie tesciowa sie szarpnie na kombinezon dla malego wiec sie tak tym nie martwie

No piję, piję
Bo piszemy o tym, że dziecko jest drogie i o mozliwościach zaoszczędzenia na niektórych rzeczach. Bo wiadomo oszczedzamy przede wszystkim dlatego, bo zmusza nas do tego syt finansowa. I jak np piszę, ze jest drogie, że nie mam kasy, to oszczędzam bo musze a nie chce
A Ty nie chcesz, bo nie musisz. I bardzo dobrze

Ale nie ważne. Ja nikomu przecież nic nie narzucam, nie wytykam nie oceniam
Rozwinął się temat i tyle. Każda ma swoje zdanie i swoje robi

Coś miałam się Was spytac i zapomniałam

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-10-01 o 10:23
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:24   #4793
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

jak dla mnie to jest koniec dyskusji i była ona bez sensu
skoro uwazasz ze dziecko jest drogie wysuwajac za argument ze nie chcesz ciac kosztow to po co ta dyskusja?
EOT

Stary 2010-10-01, 10:30   #4794
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ciuchy dla chłopca będę miec od siostry.

Nie to nie jest żadna zbrodnia wybrać sie z dzieckiem do kina, na kulki,na płatny plac zabaw, na karuzele, gdziekolwiek, ja napisałam jak można spędzić czas nie mając pieniedzy albo chcąc zaoszczędzić, bo gdybym zbierała przykładowo na komitet to atrakcji w tym okresie by nie bylo, bez znaczenia czy lubi czy nie i czy bedzie robilo sceny
Ty bedziesz miec od siostry - ale nie wszyscy maja takie szczescie

ja nie chodze na platny plac zabaw ani na karuzele, a jak nie mam pieniedzy to nie chodze nigdzie - i jak zbieram na komitet to tez nie ide do kina, nawet jak dziecko robi mi sceny - co Wy probujecie udowodnic?
Cytat:
No piję, piję
Bo piszemy o tym, że dziecko jest drogie i o mozliwościach zaoszczędzenia na niektórych rzeczach. Bo wiadomo oszczedzamy przede wszystkim dlatego, bo zmusza nas do tego syt finansowa. I jak np piszę, ze jest drogie, że nie mam kasy, to oszczędzam bo musze a nie chce
A Ty nie chcesz, bo nie musisz. I bardzo dobrze

Ale nie ważne. Ja nikomu przecież nic nie narzucam, nie wytykam nie oceniam
Rozwinął się temat i tyle. Każda ma swoje zdanie i swoje robi

Coś miałam się Was spytac i zapomniałam
nie - nie piszemy o mozliwosciach zaoszczedzenia tylko o tym czy dziecko jest drogie czy nie, nawet jak nie je sloikow i nie nosi pampersow.

i ja nie powiedzialam, ze nie musze oszczedzac - musze rowniez i to na wielu rzeczach, ale nie musi mi sie to podobac
i dalej uwazam, ze dziecko jest drogie, a jakby bylo mnie stac to mialoby wszystko co najlepsze

pewnie, ze chcialabym chodzic co tydzien do kina, roic wypady do restauracji na pyszny obiad, jezdzic do zoo i na zakupy do centr handlowych - ale mnie nie stac, zycie

jakbym nie miala dzieci i mieszkania, ktore trzeba utrzymac to to wszystko bym miala, wiec niech nikt nie pisze, ze utrzymanie dzieci jest tanie

ale nie narzekam bo takie zycie wybralam i takie mi odpowiada
nie musze natomiast kupowac rzeczy w lumpeksach i to mnie cieszy
Stary 2010-10-01, 10:30   #4795
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Martynki. Jeszcze uciszyc jej nie bedziesz mogla

Cytat:
Ja nie musze pytac. Za buty dla Leny zaplacilam 215zl Musialm zainwestowac w dobre bo w przedszkolu sporo czasu spedzaja na dworze.

Cytat:

Załącznik 3444071

Maćkowi włos się sypie
Jaki slodziak A oczy

A my troche chorujemy tzn Lenka. Wczoraj jak po nia pojechalismy do przedszkola chodzila po dworze bez czapki Przy 9 stopniach na dworze nie raczyly zalozyc dzieciom czapek No i dzisiaj Lenka obudzila sie z temperatura Tak myslalam ze tak bedzie bo caly wieczor kichala. Rano sa przymrozki, po poludniu cieplej ale czuc mrozne powietrze a one puszczaja je bez czapek
Jakby tego bylo malo to mamy za soba juz 4 kupy Ehh.

ide robic kawke

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:33   #4796
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kuzwa maly stukl mi wazon i pelno szkla teraz a kot jest pod kanapa
ahhh

paa
Stary 2010-10-01, 10:34   #4797
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ty bedziesz miec od siostry - ale nie wszyscy maja takie szczescie

ja nie chodze na platny plac zabaw ani na karuzele, a jak nie mam pieniedzy to nie chodze nigdzie - i jak zbieram na komitet to tez nie ide do kina, nawet jak dziecko robi mi sceny - co Wy probujecie udowodnic?

nie - nie piszemy o mozliwosciach zaoszczedzenia tylko o tym czy dziecko jest drogie czy nie, nawet jak nie je sloikow i nie nosi pampersow.

i ja nie powiedzialam, ze nie musze oszczedzac - musze rowniez i to na wielu rzeczach, ale nie musi mi sie to podobac
i dalej uwazam, ze dziecko jest drogie, a jakby bylo mnie stac to mialoby wszystko co najlepsze

pewnie, ze chcialabym chodzic co tydzien do kina, roic wypady do restauracji na pyszny obiad, jezdzic do zoo i na zakupy do centr handlowych - ale mnie nie stac, zycie

jakbym nie miala dzieci i mieszkania, ktore trzeba utrzymac to to wszystko bym miala, wiec niech nikt nie pisze, ze utrzymanie dzieci jest tanie

ale nie narzekam bo takie zycie wybralam i takie mi odpowiada
nie musze natomiast kupowac rzeczy w lumpeksach i to mnie cieszy

Tak jeszcze koncząc temat. Ja się cieszę, że kupuję

magi, nie mam tej czapki. Fajnie wyglądaja, ale u nas chyba odpada nie wiązana-Antos ściąga

syla, no jak to bez czapki małe dzieci przy 9 st puszczają??? Nieźle...
Stary 2010-10-01, 10:38   #4798
skierka1981
BAN stały

no i po zakupach. kasa nie poszla jeszcze na konto
Stary 2010-10-01, 10:42   #4799
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

A my troche chorujemy tzn Lenka. Wczoraj jak po nia pojechalismy do przedszkola chodzila po dworze bez czapki Przy 9 stopniach na dworze nie raczyly zalozyc dzieciom czapek No i dzisiaj Lenka obudzila sie z temperatura Tak myslalam ze tak bedzie bo caly wieczor kichala. Rano sa przymrozki, po poludniu cieplej ale czuc mrozne powietrze a one puszczaja je bez czapek
Jakby tego bylo malo to mamy za soba juz 4 kupy Ehh.

ide robic kawke
Bez czapki???
Widać wyobraźnia trochę kuleje

Kurde biedna ta Twoja Lenka, cos wydobrzeć nie może

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-01, 10:51   #4800
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, fajną kurtkę znalazłam(są tez inne kolory)
http://allegro.pl/speed-zimowa-kurtk...250930073.html

ta też nawet nawet
http://allegro.pl/klasyczny-fason-b-...248251878.html

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-10-01 o 10:55
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości