|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiesz co tracisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam chyba 4 albo 5 pajaców z HM i najbardziej je lubię. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Imprezka super się udała, wróciłam coś koło 19. Ale nocka nieciekawa, małż wstawał do Zosi chyba z 5 razy, popłakuje, śpi jakoś niespokojnie i przed 6 już się obudziła Ma cały czas taki wodnisty katar, chociaz prawie nie kicha - wiąże to wszystko z zębami. A dupcia już się prawie zagoiłaLece na żurek, bo wczoraj zostało trochę i mamy w firmie drugie śniadanie ![]() Miłego dnia
|
|
#4772 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Cytat:
oby już tak zostało.Gaduła się rozkręca Cytat:
Udało się w końcu zamówić keratynę na zamówieniowym , więc przed zabiegiem mogę mieć do Ciebie kilka pytań Myślałam, że już się nie uda po tej całej "aferze". Doczekać się już nie mogę, nawet smród mi nie straszny ![]() Masz sławną bratową ![]() Cytat:
|
|
|
#4773 |
|
Ola-Unhola
|
http://w63.wrzuta.pl/film/1zK0wB2qO2...-_secret_video
Fajny teledysk z zona, taki intymny ![]() angy, cieszę się, ze imprezka się udała
|
#4774 | |||
|
Zakorzenienie
|
zaraz postaram sie znalezc, kupowałam w superpharm
Cytat:
Ja nie pisalam tego pod katem mojego dziecka tylko ogolnie-zakładajac ze nie ma problemu z jedzeniem a sloiki, nie ma uczelenia a drogie proszki itd,itd,itd Cytat:
![]() nie napisałam personalnie=bezpośrednio do ciebie a ty mi się tłumaczysz? po co? twoja sprawa czym karmisz i jak karmisz Owszem używam pampersów, i co z tego> bo nie widzę związku z tematem Cytat:
Nie uważam by było tanie, ale nie jest bardzo drogie-choć to pojęcie względne, dla każdego oznaczające coś innego w zależności od przychodu,budżetu domowego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4775 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
pytaj smialo ![]() Cytat:
no chyba, ze do szkoly daje sie kanapki z mortadela a ciuchy kupuje w lumpie - ale nie popadajmy w skrajnosc, mowie o normalnym zyciu na jakims tam poziomie a nie na skraju ubostwa same ciuchy sa strasznie drogie, czesto drozsze niz dla doroslych i ciezej o promocje, a co kwartal musze wymieniac cala garderobe bo wyrasta, od bielizny po kurtki i czapki, jedzenia nie licze bo wiadomo, ze i tak kupujemy i gotujemy dla siebie, teraz doszly ksiazki do szkoly, juz poszla stowa na komitet, druga stowa na skladki, do tego ubezpieczenie, dwie stowy mundurek szkolny, do tego wyprawka w postaci blokow itp, biore pod uwage tez zabawki bo w koncu to dziecko wiec wiadomo, ze sie nimi bawi, wypady do kina czy na kulki, nawet przy glupim wyjsciu na plac wydaje pieniadze bo to piciu, bo to rogalik, chrupki itp......wiem mozna picie zrobic w domu - ale tez trzeba najpierw kupic ![]() dziecko jest na maaaaksa drogie nie stac mnie zeby isc poszalec na zakupach bo musze kupic ciuchy dzieciom kombinezon dla Eryka kosztuje 200zl ![]() Marciemu moge kupic na all za 40zl - ale czy chce?
|
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że to wirus, a nie wynik szczepionki ![]() --- Ma któraś tą czapkę? Jest ok? http://allegro.pl/yorker-yo-czapki-c...248767503.html
|
|
|
#4777 |
|
Ola-Unhola
|
A ja się zgodzę w połowie z Wami
![]() Na częsci rzeczy da się oszczędzić, na wielu niestety nie. Bo tak jak mogę kupić np. kombinezon używany i nie jest to kwestia tego czy chce, ale czy mnie stać na droższy. (Bo chcieć to ja bym chciała nowy wypasiony, ale mnie w tej chwili nie stać ), to niestety, ale ubezpieczenia w szkole, składki, dodatkowe książki, które w drodze głosowania rodziców zostały wybrane, mundurki itp muszę kupić i muszę na to dać tyle pieniędzy ile inni Rodzice.
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj może przyjdzie ten płaszczyk dla Zosi co Wam pokazywałam-juz się doczekać nie mogę ![]() A w ogole wtedy kupiłam jej jeszcze to: ten pierwszy komplet to używany, za 30 zł, to chyba niedużo, nie? Opaska na wesele, a sweterek mam taki sam tylko brązowy i jest super znaczy Zosia ma
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-01 o 09:55 |
|
|
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
A to uśmiech z dnia dzisiejszego dla wirtualnych cioć
Załącznik 3444071 Maćkowi włos się sypie
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiście uważam ze niektóre lumpkowe są ladniejsze niż klepane na 1kopyto sklepowe.Jakość nie ma porównania.Podczas gdy ze sklepowych robi się szmata w lumpkowych 2dziecko śmiało może chodzić. Ja rzeczy po L wszystkie mam schowane.Jeśli będę mieć 2dziewczynkę to wszystko idealnie mi przypasuje w te same pory roku. Nie masz niczego po Eryku dla Marcela? książki i wyprawki rozumiem, że jest to wydatek, ale wiedząc że za "x" czasu będzie trzeba dużo wydać -ja zaplanowałabym wcześniejsze odkładanie grosz do grosza by nie biło po kieszeni na raz Atrakcje...hmmm temat rzeka.Można zapewnić je na 2 sposoby....kino,kulki-coś za co trzeba zapłacić.Można jechać do lasu.Zbierać liście,szyszki, kasztany... Można jechać na spacer, można udać się na plac z paczką kolorowej kredy, można zaprowadzić dziecko do domu kultury tam są zajęcia dla chłopców i dziewczynek w różnym przedziale wiekowym. Można dużo rzeczy wspólnie robić w domu Możliwości jest wiele. Do kina czy teatrzyku też można iść nikt nie mówi ze nie.Wszystko zależy czy kogoś stać. Moje zdanie jest takie ze dziecko niekoniecznie jest bardziej zadowolone z wyjscia do kina jak z popoludnia spedzonego z rodzicami Małą butelka picia na pewno jest droższa w lokalu niż bidon picia przyniesiony z domu. Ja tu w dużej mierze odnoszę się do swojej osoby, tego jak było u mnie w domu i tego jak bede postepowac z dziecmi. Wyjscie gdzies nie bedzie oznaczac ze trzeba stracić fortune.Dla przykładu :idąc na kulki pojdziemy po obiedzie, a na deser wrocimy do domu. Jakiś smakołyk, gumę ,ciastko,lizaka, można wziąć z domu. co znaczy "ale czy chce" tzn czy chcesz tak tani czy uzywany?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4782 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Amelka spi nie zebym narzekala, ale wstala o 7.30 i zazwyczaj spalaby ok 11-12 a padla tak szybko... no ale mam czas na wizaz ![]() Kasiu nie tlumacze sie, Ty napisalas swoje zdanie ja swoje |
||
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:love :
|
|
#4784 |
|
BAN stały
|
a ja kupilam dla Amelki na zime cos takiego
http://allegro.pl/dwuczesciowy-kombi...239452766.html ma kurtke jeszcze dobra z tamtego roku ciepla, to starczy do konca zimy spokojnie. a poza tym ma jeszcze z H&M ten kozuszek sliczny tylko to nie na mrozy magi a oczy ma przepiekne i rzesy.... |
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny komplecik, tylko ja mam alergię na taki odcień różu
|
|
#4786 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jest drogie, ale można te koszty zmniejszyć jak się chce tnąc niektóre wydatki, a nie podchodzić, czy chce mi się kupić kombinezon za 40 zł. Tak myślę ja gdy mam wystarczająco pieniędzy, czyli jak tylko wróce do pracy. Wtedy kupię kombinezon za 200 zł, bo mnie będzie na to stać, choć zawsze będę uważała, że to sporo, ale nie będę tak bardzo oszczędzała i szukała zamienników, bo starczy mi do 1, na wykarmienie dzieci.
|
|
#4787 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a jak bedziesz miec chlopca to Ci nie przypasuje - po Eryku chowam tylko rzeczy z teraz bo 7 lat temu, bedac z ex nie planowalam nigdy wiecej dzieci wiec wszystko oddalam co do ksiazek.....ja tez zaplanowalam wczesniej ale wyszlo milion innych wydatkow i co zrobisz? nic pan nie zrobisz ![]() co do atrakcji......jak pada deszcz albo jest mega zimno to do lasu nie pojdziesz, ja nie mowie o chodzeniu do kina codziennie i na kulki, bez przesady, moje dziecko chodzi raz na pol roku, ale chodz i lubi i nie chce mu tego odbierac piszesz jakbym tylko do kina z dzieckiem chodzila a nie spedzalo ono inaczej czasu z rodzicami - przeciez codziennie spedza ze mna czas, codziennie chodze z nim na spacery i na plac zabaw czy do parku co do picia....nikt nie mowi o piciu w lokalu, skad Ci to przyszlo? mowi o piciu na placu zabaw wlasnie - i wcale nie zaoszczedze robiac w domu bo na plac kupuje mu wode smakowa, na to samo wyjdzie jak zrobie mu z sokiem w somu ![]() przeciez ja nie trace fortuny wychodzac z dzieckiem z domu czy ja pisalam o codziennym chodzeniu do kina? nie, chodzi mi o takim wyjsciu raz na jakis czas, a jako wydatek podalam to jedno z wielu bo to nie o to chodzi glowniei ja tez idac na kulki nie objadam sie w restauracji i nie chodze na desery dlaczego piszac popadasz w skrajnosci?przeciez nie chodzi mi o zycie jak krolowie tylko o normalne zycie na jakims poziomie i tak odmawiamy sobie prawie wszyskiego bo sa wazniejsze wydatki ale chyba pojscie raz na jakis czas do kina czy na kulki nie jest zbrodnia? co do ostatniego zdania.........chodzi mi o to, ze nie znalazlam zadnego kombinezonu w tej cenie, ktory by mi odpowiadal, strasznie podobal mi sie ten z pluto ale pozniej spojrzalam, ze on ma zwykle spodnie na gumce nie zakrywajace plecow, a inne mi sie nie podobaja
|
|
|
#4788 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4789 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tez uwazam, ze 200zl to duzo - ale jesli bedzie mnie stac to taki kupie zreszta i tak pewnie tesciowa sie szarpnie na kombinezon dla malego wiec sie tak tym nie martwie
|
|
|
#4790 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
JEZUUUUUUUUUUUU, ALE ON JEST ŚLICZNY!!!!!!!
No matka, nie opędzisz się od dziewczyn Cytat:
Ciuchy dla chłopca będę miec od siostry. Nie to nie jest żadna zbrodnia wybrać sie z dzieckiem do kina, na kulki,na płatny plac zabaw, na karuzele, gdziekolwiek, ja napisałam jak można spędzić czas nie mając pieniedzy albo chcąc zaoszczędzić, bo gdybym zbierała przykładowo na komitet to atrakcji w tym okresie by nie bylo, bez znaczenia czy lubi czy nie i czy bedzie robilo sceny
|
|
|
|
#4792 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No piję, piję ![]() Bo piszemy o tym, że dziecko jest drogie i o mozliwościach zaoszczędzenia na niektórych rzeczach. Bo wiadomo oszczedzamy przede wszystkim dlatego, bo zmusza nas do tego syt finansowa. I jak np piszę, ze jest drogie, że nie mam kasy, to oszczędzam bo musze a nie chce ![]() A Ty nie chcesz, bo nie musisz. I bardzo dobrze ![]() Ale nie ważne. Ja nikomu przecież nic nie narzucam, nie wytykam nie oceniam ![]() Rozwinął się temat i tyle. Każda ma swoje zdanie i swoje robi ![]() Coś miałam się Was spytac i zapomniałam
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-10-01 o 10:23 |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro uwazasz ze dziecko jest drogie wysuwajac za argument ze nie chcesz ciac kosztow to po co ta dyskusja? EOT
|
|
|
|
#4794 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja nie chodze na platny plac zabaw ani na karuzele, a jak nie mam pieniedzy to nie chodze nigdzie - i jak zbieram na komitet to tez nie ide do kina, nawet jak dziecko robi mi sceny - co Wy probujecie udowodnic? ![]() Cytat:
i ja nie powiedzialam, ze nie musze oszczedzac - musze rowniez i to na wielu rzeczach, ale nie musi mi sie to podobac i dalej uwazam, ze dziecko jest drogie, a jakby bylo mnie stac to mialoby wszystko co najlepsze pewnie, ze chcialabym chodzic co tydzien do kina, roic wypady do restauracji na pyszny obiad, jezdzic do zoo i na zakupy do centr handlowych - ale mnie nie stac, zycie jakbym nie miala dzieci i mieszkania, ktore trzeba utrzymac to to wszystko bym miala, wiec niech nikt nie pisze, ze utrzymanie dzieci jest tanie ale nie narzekam bo takie zycie wybralam i takie mi odpowiada nie musze natomiast kupowac rzeczy w lumpeksach i to mnie cieszy
|
|
|
#4795 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Martynki. Jeszcze uciszyc jej nie bedziesz mogla![]() Cytat:
Musialm zainwestowac w dobre bo w przedszkolu sporo czasu spedzaja na dworze.Cytat:
A my troche chorujemy tzn Lenka. Wczoraj jak po nia pojechalismy do przedszkola chodzila po dworze bez czapki Tak myslalam ze tak bedzie bo caly wieczor kichala. Rano sa przymrozki, po poludniu cieplej ale czuc mrozne powietrze a one puszczaja je bez czapek![]() Jakby tego bylo malo to mamy za soba juz 4 kupy Ehh.ide robic kawke
|
|
#4796 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa maly stukl mi wazon i pelno szkla teraz a kot jest pod kanapa
ahhh paa
|
|
#4797 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tak jeszcze koncząc temat. Ja się cieszę, że kupuję ![]() magi, nie mam tej czapki. Fajnie wyglądaja, ale u nas chyba odpada nie wiązana-Antos ściąga ![]() syla, no jak to bez czapki małe dzieci przy 9 st puszczają??? Nieźle...
|
|
#4798 |
|
BAN stały
|
no i po zakupach. kasa nie poszla jeszcze na konto
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać wyobraźnia trochę kuleje ![]() Kurde biedna ta Twoja Lenka, cos wydobrzeć nie może
|
|
#4800 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, fajną kurtkę znalazłam(są tez inne kolory)
http://allegro.pl/speed-zimowa-kurtk...250930073.html ta też nawet nawet http://allegro.pl/klasyczny-fason-b-...248251878.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-10-01 o 10:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Fajna taka imprezka, ale dzika bym nie tknęła 

), ciuszki można co prawda kupować w lumpkach i szukać promocji ale nie zawsze to się udaje -Martynka np. dopiero zaczyna z pierwszymi kroczkami, także butki na zimę muszę mieć porządne - nie pytaj ile kosztują 

Myślałam, że już się nie uda po tej całej "aferze". Doczekać się już nie mogę, nawet smród mi nie straszny
Masz sławną bratową
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), to niestety, ale ubezpieczenia w szkole, składki, dodatkowe książki, które w drodze głosowania rodziców zostały wybrane, mundurki itp muszę kupić i muszę na to dać tyle pieniędzy ile inni Rodzice.

nie zebym narzekala, ale wstala o 7.30 i zazwyczaj spalaby ok 11-12 a padla tak szybko... no ale mam czas na wizaz
:love :
dla Martynki. Jeszcze uciszyc jej nie bedziesz mogla