|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Na szczescie pietro nizej mieszkają moi rodzice i tato najczesciej się tym zajmuje. Od kilku dni juz pali, bo zimno takie, ze nie da się wytrzymać. Ale najczesciej wieczorem rozpala dopiero. Cytat:
Pasie to sie krowy Ja czasem kupuje słoiki, zwłaszcza jak mamy gdzies wyjechac i na wyjeździe dać Oli obiad, bo tak mi wygodniej. A na codzien je gotowane obiady. Cytat:
Kat, Svi, jednej rzeczy z waszych rozważań nie rozumiem.... co to znaczy iść na kulki? Tak w ogóle dzien dobry
|
|||
|
|
|
#4802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
czesc
![]() Cytat:
Cytat:
czasem ja przykryje jak mi jest chlodno , ale sie odkrywa![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no rzeczywiście nie zabrzmiało to najlepiej, ale oddaje to , to co miałam na myśli, czyli ilość zjadanego obiadu w stosunku ceny U mnie w domu też 1 stoi od czasu strzykawkowego karmienia. A kulki to się nauczyłam od Svi to basen z piłakmi, taka atrakcja dla dzieciCytat:
przykrecasz zeby było chłodno tak? +otwarte okno? czy uchylasz?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zakrecam i uchylam okno, Werka nie lubi jak jest za cieplo a przynajmniej juz wiem jaka temp. jej odpowiada do spania ![]() jak jest za cieplo to potem sie wierci
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Anula, brawa dla malej Gaduly ![]() Magi, Maciulek jest sliczny U nas Antonio jest priorytetem. W miare mozliwosci finansowych dostaje najlepsze jedzenie, ubrania, zabawki na jakie nas stac. Mam rowniez na mysli jakosc, a nie cene. Mnie przerazaja wydatki szkolne, nie wiem, jak to bedzie i jak podolamy. Szczegolnie, ze tutaj duzo aktywnosci poszaszkolnych-platnych jest iejako wymuszonych. Ja ubran po Antonio nie mam, wszystko poszlo do szwagierki, ktora niejednokrotnie plakal przez telefon jal im ciezko, zle i nie maja pieniedzy. Czesto nawet upominala sie o ubranka, czy mamy jakies i bywalo tak, ze nawet jak A mogl w nich jesszcze chodzic, to pakowalam i wysylalam, takze nowe buty, zabawki, kosmetyki itp. Gdy ich odwiedzilismy zobaczylam odstawiony dom z drogim sprzetem nowka, dwa smaochody na podjezdzie, w tym jeden maly mercedes, a szwagierka nosila okulary z najnowszej kolekcji D&G, ktore u mnie po przecenie kosztowaly ponad 200 funtow i jeszcze mowila, ze to stare , jakbym sie nei znala i ich nie mierzyla na lotnisku . Okazalo sie, ze zyja na duzo lepszym poziomie niz my, mimo dwoch pieknych pustych pokoi ugoscila nas w pokoju bez okna, po przyjezdzie nawet nei zapytala, czy jestesmy glodni (chociaz caly dzine spedzilismy w podrozy), sniadania dnai nastepnego rowniez nie bylo . Nawet nie chce mi sie opowiadac, ale sytuacja wyglada tak, ze moj maz nie zamierza juz znia utrzymywac kontaktow, a ja juz na pewno po tym, jak otrzymawszy prezent od nas (perfumy + zlote kolczyki kupione u renomowanego jubilera) stwierdzila, ze kolczyki sa z tombaku i opowiada o tym na prawo i lewo. Podobnie bylo z prezentem na chrzciny (zloty lancuszek z krzyzykiem, ktory sobie zazyczyla). Pozwolila dziekcu nosic go caly dzien, no i Jorge pociagnal i zerwal. Po naszym wyjezdzie dala go tesciowej mowiac, ze takiego g***a, co sie zaraz zepsulo, to ona nie chce, poza tym to rowniez nie jest zloto i jak moj maz chce kupic cos kupic, to niech kupi kiedys cos porzadnego i drogiego. Rece opadaja. Tak wiec teraz nie bedzie prezentow na swieta, urodziny, zadnych kartek, wiadomosci, nic. Nie zamierzam jej nigdy ogladac na oczy i moje dziecko rowniez. A maz niech robi co chce, bo to jego siostra. To tsk w skrocie, ale nikt nigdy mnie jeszcze tak nie potraktowal, szczegolnie, ze staralam sie zawsze z calych sil i nieraz sobie nie kupilam, a im tak... Ech...Wiem, ze to nie ma zwiazku z tematem, ale musialam sie wygadac. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- wybaczcie literowki, ale jakbym miala to jeszcze raz pisac i poprawiac, to pewnie skasowalabym
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariola
coz za bezczelnosc Napewno tak jak ty zakonczylabym taka "znajomosc". Normalnie chamstwo i to na najwyzszym szczeblu
|
#4807 |
|
Ola-Unhola
|
Moja Mama ma półpaśca chyba, a wczoraj się widzieliśmy i Antka brała na ręce....
Bartek miał ospe, to nie powiniem, ale Antoś....
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4809 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Współczuję takiej szwagierki....Ja też miałam różne przeprawy z moimi, więc wiem co czujesz... Chamstwo straszne.... ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Mariolko zbieram szczęke z podłogui
Cytat:
![]() ale wiesz...mama już zarażała na kilka dni wstecz, czyli może np jak ciocia była... osz... w takim razie zaciskam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za przeproszeniem kopnąć w dupę taką szwagierke i patrzeć czy długo leci![]() Cytat:
Mam nadzieję, że u Was tez będzie ok
|
|
#4812 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
I Bartek, który miał ospę wcale nie jest chroniony, bo moze się zarazić i ma półpaśca, a Antoś, który na nic nie chorował raczej ospę. No rzesz... droga kropelkowa się zaraża, więc wszystko możliwe... No masakra.... Teraz nic innego nie będę robiła, jak tylko myślała.... ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
No też mam nadzieję, tylko, ze moja Mama dzieci całowała non stop....
|
|
#4813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...236217483.html Cytat:
![]() ale zawsze mam kilka słoiczków w domu Cytat:
nie dziwię się, że masz dość takiego towarzystwa - to jest brak kultury !!! a to, ze Was nie ugościli pozostawię bez komentarza przytulam --------- jeśli chodzi o dziecko to uważam, ze jest drogo - wszystkie akcesoria są drogie ogólnie oczywiście można wszystko kupić tańsze i droższe - można kupić podgrzewacz, można podgrzewać w mikrofalówce, można kupić wózek za 5000 zł a można i za 500 zł... przykłady można mnożyć, bo zawsze można wybrać coś tańszego i droższego, ale nikt mi nie powie, ze wychowanie dziecka jest tanie teraz już może mniej to odczuwam, ale początek był dla nas ciężki (szczególnie szczepienia nas dobiły, ale tak wiem - można było szczepić tylko refundowanymi )- więc wszystko jest względne - można wychować dziecko taniej, można drożej to nie ulega wątpliwościdrugie dziecko w krótkim odstępie czasu na pewno nie będzie już takim obciążeniem jak pierwsze dziecko w rodzinie (ja np. nic nie miałam po kimś, bo nie było od kogo) kat, pomyśl sobie ile musiałabyś wydać, gdybyś nie miała rzeczy (ciuszków czy choćby zabawek, krzesełka, rowerka... ) po dzieciach siostry
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-10-01 o 12:01 |
|||
|
|
|
#4814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby Chlopakow ominelo to paskudne chorobsko ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje za zrozumienie.
Nie spotkalam tej siostry wczesniej, wiec nie wiedzialam co za sucz, ale tak nas serdecznie zapraszala i tak dalej.. Trzeba bylo sluchac tesciowej Ona nawet wlasna matke kasuje 10 Euro, gdy ja podwozi zakupow do domu, a nie jest to daleko . Stwierdzilam, ze dalismy za malo, kupilismy za malo jedzenia (mimo, ze cale dnie spedzilismy gdzie indziej, a jedlismy u niej tylko sniadania, bwt przed wylotem byly to 2 kromki zamrozonego chleba wrzuconego do tostera i margaryna , ktoryc nie tknelam, dlatego tez przewidujac pojechalismy na lotnisko 5 godzin wczesniej, aby moc cos zjesc itp), a oni korzystali z naszych zakupow w tym czasie, ale to nie bylo dla mnie problemem. Mojemu mezowi bylo wstyd przede mna, ja pohamowywalam sie bardzo, aby nie zrobic wielkiej awantury. Takich przykladow moglabym tu setki...Przesadzila i to mocno, nie dostanie ode mnie juz nic, teraz bedzie wiedziala ile dziecko kosztuje, bo poza jedzeniem nie kupila jeszcze dla Jorge'a niczego, bo nie musiala. Gooopia jestem i tyle. Nie robilam tego, bo oczekiwalam wdziecznosci. nie. myslalam, ze nie maja, potrzebuja. Oczekiwalam tlyko milej gosciny, dobrej atmosfery i nie mam tu namysli suto zastawionego stola.
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze nie potrafiła docenić serdecznych gestów i nie umiała nawet zwyczajnie rodzinnie Was ugościć ![]() mam nadzieję, ze za bardzo tego nie przeżywałaś
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zamian za rzeczy starałam się zrekompensować równowartość w zabawkach, pieluchach, mleku, albo wykupiłam receptę, albo kupiłam coś co jej było potrzebne, a moja w spadku i tak dostanie.
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie jaki super
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, mam nadzieje, ze chlopcy sie nie zarazili
![]() p4w, przezywalam i to bardzo. Po powrocie do domu nastepnego dnia upilam sie na max , musialam jakos to odreagowac.
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu czy ja dobrze zrozumiałam, że cały urlop byliście u niej?
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mariolu zszokowałaś mnie. tak sie zaczytałam w twojego posta ze pierogi przypaliłam, az mi mowe odebrało. Bardzo dobrze robicie teraz, nic nie dawaj, niech sama zobaczy ile to wszystko kosztuje. jak można być takim człowiekiem? kompletny brak taktu i wychowania. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- angy jaki cudny komplecik! |
||
|
|
|
#4822 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ja nie mowie, ze to zle
bogaci ludzie sie tam ubieraja i wygladaja super ale ja nie umiem, brzydze sie, smierdzi mi tam i coz....taka moja natura Cytat:
ale chyba jednak kupie w sklepie stacjonarnym bo ostatnio przymierzalam Erykowi ze sciagaczem na dole i on byl tak ciasny, ze mu dopiac nie moglam, nawet w duzo za duzym rozmiarze a podobne do tej pierwszej teraz sa w Auchan za 49zl chyba, musze sie przejechac zobaczyc chociaz Eryk ma jeszcze kurtke z tamtego roku jakas, bo byla za duza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
polpasiec jest gorszy bo to takie skupisko tych babli i rany, Eryk ma blizny po nim Cytat:
![]() a te leki co sa tam wymienione to pewnie wszystko na recepte? czytalam z Waszych rozmow z kat, ze dajecie sol fizjologiczna i jakis Olbas - to wystarczy? musze to kupic w koncu mariola straszna ta Twoja szwagierka ojjj powiedzialabym jej co o tym wszystkim mysle ![]() masz racje,ze ucinasz z nia kontakt, tez bym nie chciala w ogole rozmawiac z kims takim ale mialam akcje z tym wazonem - Marci przewrocil taki ogromny szklany, pelen kamyczkow co stal przy kanapie - szybko go wzielam ogladajac czy sie nie pokaleczyl, ale przestraszyl sie i plakal a ja stalam trzymajac go pod pacha i zastanawiajac sie co zrobic z kotem, ktory lezy pod kanapa we szkle - zadzwonilam z rykiem do tz za ile bedzie, na szczescie juz jechal - udalo mi sie malego uspokoic i wsadzilam go do kojca i akcja wyciagnie kota zeby sie nie pokaleczyl, musialam odsuwac kanape i go na sile praktycznie wyciagac, ale udalo sie i wszyscy cali kota zamknelam w lazience, zaraz przyjechal TZ i sprzatalam ta tone kamieni ze szklem a Bisiek bidny tak sie zestresowal, ze az zwymiotowal w tej lazience
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
No, cena tez niestety cudna, w zależności od aukcji-230-260 zł
![]() Trochę boję się kupować przez internet kombinezon, ale urzekł mnie (czytaj: nie wiem, czy bym go nie kupiła , nadmieniam, że mnie stać
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam ostatnio podobną akcję-Zośka rozbiła na kafelkach butelkę po piwie-rozprysło sie na wszystkie strony świata. Myślałam, ze się rozpłacze: cos tam na patelni sie przypieka, wokół pełno szkła, a Zośka jakby nigdy nic se siedzi i wyciąga ręce po "tulipana"
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
svi ja kupiłam taki
http://www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=171 a ten olbas własnie nie do nebu
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wodnisty katarek i jakieś resztki kaszlu daję samą sól i na noc nawilżacz powietrza przy łóżeczku włączam (wiem, mogłabym mokrą pieluchę pożyć - taka jestem nieoszczędna )Olbasa nie miałam, ale to podobno nie do nebulizatora tylko na pościel, pieluszkę... angy, kombinezon śliczny
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie kiepski żart
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
a czy te wasze inhalatory są ciche, czy głośno pracują?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

Na szczescie pietro nizej mieszkają moi rodzice i tato najczesciej się tym zajmuje. Od kilku dni juz pali, bo zimno takie, ze nie da się wytrzymać. Ale najczesciej wieczorem rozpala dopiero.
Pasie to sie krowy

i czasem ma-ma 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
coz za bezczelnosc
Napewno tak jak ty zakonczylabym taka "znajomosc". Normalnie chamstwo i to na najwyzszym szczeblu

w takim razie zaciskam