|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Też mam lenia, Oliwka była łaskawa dla mnie i pospała 2 godzinki, zdarzyłam ugotować i wypić kawke. |
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Magi, szwagierka ma 28 lat, dwojke dzieci w wieku 9 i prawie 1
![]() Na szczescie tesciowie sa przekochani i do rany przyloz, a takze druga szwagierka lat 16 . Maciulka przekochany Syla, u nas moze nie az tak ostro i zimno, ale np dziecko w czapce to rzadkosc, niewazne jaka pora roku i jaka temperatura. Za to mamy w szalikach, futrzastych kolnierzach ![]() . Mialam spory problem, aby kupic dla Antosia rajstopki, bo dla chlopcow sa tylko leginsy, a rajstopki dla dziewczynek bardzo dziewczynskie i cienkie, no a ja chce rajstopki, aby skarpetki jeszcze zalozyc. Czapka z wiazaniem - masakra. Dobrze, ze istnieje ebay. . Generalnie Antos tez w czapkach chadza tylko latem, gdy slonce i w zime. Ja sama mam lightowy stosunek do czapek i np nie drze, gdy wieje, bo u nas caly czas prawie wieje(nie mowie o zimie).
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojtusiu mój chodzi troszkę jak młynek do kawy.W ciągu dnia też o kilka kresek podgłośnić bym musiała, a jak na śpiocha to w mega twardej fazie by się nie obudziła od brzęczenia Svi jak tylko solą fizjol.W razie kontaktu z lekarzem poproszę o recepty.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam zdjęcia do albumu
|
|
|
|
#4865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja corcia spi juz drugi raz a ja jeszcze nic nie zrobilam ![]() Cytat:
Tym bardziej ze w powietrzu czuc bylo mroz. Po tym co napisala Megi zastanawiam sie czy nie bylo to celowe Brak im obslugi bo sie pochorowala wiec moze kombinuja jak tu zmniejszyc ilosc dzieciaczkow :pa la:
|
|
#4866 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
o znalazlam u tego sprzedawcy taki dla chlopca, chyba go kupie http://allegro.pl/nowy-jednoczesciow...254954938.html jak myslicie czy jak mierze malgo i patrze na wymiary aukcji to o ok 6cm wieksze wymiary na dlugosc od malego beda ok? nie za duze? jak nie jadlas szczawiowej? ![]() Cytat:
ja wole jednoczesciowy - wciagam caly i juz nawet dla Eryka szukam jednoczesciowego bo to zawsze byla dla mnie wieksza wygoda wciagnac mu na tylek caly kombinezon i nigdy nic pod kurtke sie nie dostawalo, w sensie snieg itp ja robie zamowieniez tandemu na czarne ![]() Cytat:
![]() a wiec postanowione, kupuje inh a jak bede u lekarza to popytam o jakies inne preparaty
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ale dzisij piszecie
![]() bylam na zakupach- kupilam ponczochy ale nie uraczysz nigdzie z gatty majteczki se tez kupilam i ramiaczka z cyrkoniami -chyba je zaloze do tej sukienki czarnej Werka biegala po rynku za ptakami , potem wpadlismy do tescia a tam na dworze 3 male kotki i oczywiscie je ganiala ![]() glowa mnie boli, nie posprzatane a jeszcze na 18 do znajomych mamy isc , a mi sie nie chce
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, gratuluje zakupow
Mnie tez glowa dzis boli. Antos dzis spal 3 godziny,wiec mialam czas popisac. Na dworze leje, wiec nici ze spaceru. Teraz przygotowalam wszystko na obiad i zaraz jade po meza do pracy. Tak rano dzis lalo, wiec zlitowalam sie i nie musial jechac na motocyklu. ![]() Z tego rodzinnego prania brudow zapomnialam wam napisac, ze Antonio dzis wzial balon do reki i przemaszerowal sam od fotela do telewizora, a to prawie cala szerokosc pokoju ![]() Miramej
|
#4869 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie wiem czy chce czarne ![]() Cytat:
|
|
|
#4870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moim też
![]() Ja też nie jadłam nigdy ![]() Cytat:
super wiadomość My już po inhalacji, katar Amelii się taki puścił, że bąble z nosa idą Robimy porządki w ciuchach, mała mi pomaga
|
|
#4871 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nieeee no jak mozna nie jesc nigdy szczawiowej?
![]() to smak z dziecinstwa normalnie u babci zawsze jadlam mniaaaam z jajeczkiem na twardo magi takie jak na zdj brawa dla Antonia
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje
Svi, buty ladne. Ja tez nie jadlam nigdy szczawiowej. U mnie w domu nigdy sie jej nie gotowalo, w przedszkolu, szkole rowniez nie. Megi, mam nadzieje, ze katar szybko przejdzie. Chce inhalator , a nigdzie nie widzialam takiego jak wy macie.
|
#4873 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny, ktore nie jadly szczawiowej
![]() naprawde jest pycha musicie sprobowac, robi sie ja bardzo prosto ja robie wywar normalnie na wloszczyznie, czasem tez dorzuce kostke na wedzonym boczku, potem kroje marchewke na kawalki i wrzucam oraz ziemniaki w kostke szczaw kroje i podsmazam na masle i wrzucam do gara wszystko zageszczam smietana wymieszana z maka i gotowe podaje z jajkiem ugotowanym na twardo pokrojonym na cwiartki mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmm
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie zupy jeszcze robicie? bo szukam jakiegoś nowego smaku. Kat mówiła o dyniowej. Ja to chyba robie tylko: szczawiowa rosół barszcz czerwony/ukraiński krupnik jarzynowa grochowa pomidorowa grzybowa hmm, nie pamietam jakie jeszcze znam. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- przez te zupy zrobiłam sie głodna, co jecie na kolację? Oli bawi się z dziadkami, mąż w pracy. nic mi sie nie chce. Aaa w Mohito jest zniżka 25% jakby któras byla zainteresowana. Na ich stronie trzeba chyba kupon wydrukować. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-10-01 o 19:11 |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Odpadliśmy z MŚ i mam doła
![]() Ps. przyszedł płaszczyk dla Zosi i jestem zachwycona Mariolko cieszę się razem z Tobą z postępów Antosia, wiedziałam, że tak będzie ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-01 o 19:55 |
|
|
|
#4876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stołówkach nie jadałam ani na koloniach. W wlkp to chyba rosół króluje. No i napisz nam co dr i na co poleciłCytat:
![]() Antonio, ale niespodzianka A to, to nie pierwszy i nie ostatni raz ![]() Cytat:
mój mąż nie lubi zup więc rzadko gotuję, ale u mojej mamy często robią rosół,pomidorową,krupnik, fasolówkę,ogórkową,grzybo wą/pieczarkową, latem taką warzywna ![]() Ja wcz rosół gotowałam i lane kluski wpiły cały rosół to nalałam L w butelke z dziubkiem treningowym lovi i obaliła 120ml ciepłego rosołku. Ale była zdziwiona.Pierwszy raz zupę z dziubka piła od razu jej się na głos odbiło i rumieńców dostała.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4877 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly znow mial temp
prawie 39dalam ibum i schodzi jak jutro znow tak bedzie to jade do lekarza mialam oddac dzieci do dziadkow ale w tej sytuacji.....wiadomo Cytat:
![]() janie robilam nigdy ze sloika, ale musze kupic sloik bo dosc malo szczawiu mialam i wyszla malo szczawiowa ![]() ja robie czesto zupy bo my wszyscy lubimy - poza tymi, ktore wymienilas robie jeszcze: gulaszowa ogorkowa kapusniak z kwasnej kapusty kapusniak ze slodkiej kapusty fasolowka pieczarkowa zurek kalafiorowa szparagowa wiecej narazie nie pamietam
|
|
|
#4878 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też uwielbiam szczawiową
Robię takie zupki: pomidorowa, żurek barszcz biały ogórkowa grzybowa pieczarkowa barszcz ukrainski barszcz czerwony krupnik kapuśniak grochowa fasolowa rosół owocowa jarzynowa kalafiorowa i chyba tyle+ mrożonki hortexu, czyli wiosenna, prezydencka, jesienna, zimowa ![]() Mariolu, ![]() ![]() klask i: dla Antosia
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak się robi gulaszową i szparagową? A zurek to robisz taki z torebki? czy sama go w całości przygotowujesz? ja kiedys zrobiłam torebkowy, ale nie pamietam czy był dobry bo to dawno było. Kiedys słyszałam o takiej zupie co się mięso mielone dodaje. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- kapuśniaki uwielbiam, zapomniałam o nich
|
||
|
|
|
#4880 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a szczaw można normalnie w sklepie kupić? jakoś nigdy nie widziałam Ja gotuję tylko rosół, kapuśniak, pieczarkową, żurek, krupnik i ogórkową (dzisiaj jest), wolę drugie danie ![]() Cytat:
i wklej fotkę płaszczyku na modelce ofkors ![]() Amela walczy w łóżeczku, snu po niej nie widać ostatnio nie pozwala sobie czyścić uszu. Dziś ją się z nią bawiłam, że ona mi myje i sposobem miodek usunęłam ![]() Ale mnie gardło boli, małż mleko przywiezie to z miodkiem na noc wypijemy
|
|
#4881 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zrobilam muffinki czekoladowe
![]() Cytat:
nie wiem o co chodzi gulaszowa robie tak, ze kupuje kawalek wolowiny, kroje ja w kosteczke, przyprawiam i podsmazam na patelni - potem wrzucam ja do gara z woda i robie z niej wywar jak na kosci normalnie, wrzucam wloszczyzne itp no i do samej zupy to pokrojona marchewka, duzo pokrojonego pora, meeeeeega duzo pokrojonej czerwonej papryki, zielony groszek, ziemniaki - wszystki przyprawiam, dodaje tez sporo slodkiej papryki w proszku - pycha, dawno nierobilam musze ugotowac szparagowa robie tak samo jak kalafiorowa praktycznie i podobnie smakuje nawet, zabielam smietana zurku dawno nie robilam ale jak robilam to taki mieszany, troche z zakwasu a troche z trebki, obowiazkowo biala i normalna kielbasa ![]() i ziemniaki w mundurkach podawane z maselkiem i sola ![]() Cytat:
ale sa ez w sloikach w supermarketach - one chyba sa juz gotowe do dodania do zupy Marciemu nie dalam bo wrzucilam dwie kostki rosolowe - ale bez nich bym mu dala napewno
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi smaka narobiłaś.zjadłam koreczki śledziowe na kolacje i ide spać Dobranoc
|
|
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu ja robiłam z tego przepisu
http://zwegowani.pl/zupa-krem-z-dyni/ pyszna była ![]() Cytat:
Cytat:
za przykładnośćJa mam wywar ze szparagów pomrożony. Tajemnica tkwi w nagotowaniu wywaru na obierkach-łupinach To ma najwięcej smaku i aromatu.Potem wrzucam kawałki bez główek Jak już są miekkie traktuje całość blenderem i doprawiam solą i odrobiną cukru.Wrzucam głowki-one bardzo szybko dochodzą do miękkości i całość zaciągam śmietanką z żółtkiem Podaję z cienką krajanką-makaron z biedronki-ten co co 3min się gotuje Mój mąż kocha tą zupkę. Mam ją dosłownie schowaną w zamrażarce i uraczę go nią jak będzie biało za oknem.Wiem że oszaleje
||
|
|
|
#4884 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaa patrz zapomnialam o tych obierkach itp, ja tez ta robilam - przeciez Ty mi dawalas ten przepis
|
|
|
#4885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie jest w sumie na kaszel tylko na duszności, bo rozkurcza oskrzela - więc raczej na taki duszący kaszel i świszczący oddech Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za odp ![]() Nic Ci nie umknie ![]() Ja małej daję zupy z kostkami, ale nie zawsze bo czasem mam dla niej męsko odłożone to wolę jej dać niż zupę Małż wrócił, czas iść spanko
|
|
#4887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawa ![]() Jeszcze chciałam pogratulować Martynce bo wcześniej mi umknęło. Anula jak Mała się rozgada to nie nadążysz za Nią ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- I jeszcze Kasia pytała o odkręcanie grzejników. U nas grzeją od połowy września ale mamy cały czas zakręcone bo jest i tak bardzo ciepło u nas. W dzień mała zawsze śpi przy otwartym oknie i wieczorem jak zaśnie to też Jej otwieram, chyba że mocno wieje to wtedy chociaż na 10 min. |
||||
|
|
|
#4888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Anula
dla małej Gadułki...teraz to się dopiero rozkręci![]() Unholy trzymama kciuki za chłopców żeby się nic nie przyplątało ![]() Syla za zdrówko Lenki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyle by kolor dawało![]() Cytat:
im się należy...plus dyscyplinarka![]() Cytat:
![]() Co do szwagierki to aż brak słów...jak słyszę takie historie to się zastanawiam jak tak można, czy ona w ogóle chociaż raz zastanowiła się co robi...i jak można być tak chamskim dla własnej Rodziny...tego nie zrozumiem nigdy... Ja znam fajną zupę...ale z wołowinką i mielonymi Baleciami Tuli na pewno też zna bo to typowo holenderska zupa...a jaka pyszna![]() ......................... .. Dobry wieczór ![]() A ja dopiero teraz...tzn byłam wcześniej ale tyle naskrobałyście że nadrabiałam Dziś ciężki dzień...oj bardzo ciężki i pracowity...ostatnie chwilę z moim M ale za to wieczór przemiły...w grocie
|
|
#4889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wpadłam tylko na chwile. Dzisiaj tez nie nadrobie, za duzo piszecie ![]() Cytat:
Uwielbiam lumpek i Pepco i pieluchy rossmanowskie a Kuba ma zwyczajne zabwki. Cytat:
![]() Cytat:
Mowie, ze jak nie wyczysci uszek to "bi" czyt. pająk mu tam wejdzie. Od razu daje wyczyscic ![]() Chciałam wiecj pocytowac ale TŻ musi popracowac na kompie. Do jutra Dobranoc
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedźcie mi czy Wasze Maluchy pozwalają obcinać sobie paznokcie? Ja mam z tym niemały problem...ostatnio Zu obcinałam prawie godzinę o 1 w nocy, jak spała baaaardzo twardo...a i tak ciężko było
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

i cienkie, no a ja chce rajstopki, aby skarpetki jeszcze zalozyc. Czapka z wiazaniem - masakra. Dobrze, ze istnieje ebay.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
:pa la:

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

prawie 39
klask i: dla Antosia

im się należy...plus dyscyplinarka