niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 21:55   #2671
agata_slomka
Wtajemniczenie

Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.

alkohol faktycznie może obniżyć skuteczność działania tabletek antykoncepcyjnych, ale pod warunkiem, że spowoduje wymioty

na tym onecie to taki lekarz siedzi jak ze mnie poeta dni płodne ... kurcze.. a ja myślałam, ze biorąc tabletki w ogóle nie mam owulacji - o ja głupia i naiwna

Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:56   #2672
Neciak89
Zakorzenienie

Nie, alkohol nie powoduje obniżenia skuteczności tabletek. Wczesne wymioty powodują. I tego trzeba się trzymać, bo później dziewczyny się pytaja o ten alkohol.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 22:22   #2673
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agata_slomka Pokaż wiadomość
alkohol faktycznie może obniżyć skuteczność działania tabletek antykoncepcyjnych, ale pod warunkiem, że spowoduje wymioty

na tym onecie to taki lekarz siedzi jak ze mnie poeta dni płodne ... kurcze.. a ja myślałam, ze biorąc tabletki w ogóle nie mam owulacji - o ja głupia i naiwna

Można mieć owulację biorąc tabletki. Nie mówię w tym momencie o Tobie, ale ogólnie to bywa w określonym niżej przypadku możliwe.
Cytat:
Preparaty jednoskładnikowe

Działanie antykoncepcyjne środków zawierających tylko gestagen polega głównie na zmienianiu właściwości śluzu w szyjce macicy i utrudnianiu wnikania plemników do dróg rodnych kobiety. Hormony te hamują również owulację, ale tylko u 70% kobiet. Tabletki tego typu są zatem mniej skuteczne od dwuskładnikowych. Jeśli jednak dojdzie do zapłodnienia, gestageny utrudniają zagnieżdżanie zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy, powodując śmierć zarodka i w ten sposób nie dopuszczając do ciąży.
Co nie usprawiedliwia wypowiedzi tego "lekarza"

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.

Edytowane przez mrytka
Czas edycji: 2010-09-14 o 22:24
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 22:31   #2674
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrytka Pokaż wiadomość
Można mieć owulację biorąc tabletki. Nie mówię w tym momencie o Tobie, ale ogólnie to bywa w określonym niżej przypadku możliwe.
Co nie usprawiedliwia wypowiedzi tego "lekarza"
można, ale z tego co wiem nie jest to 'normą' a 'wyjątkiem'

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

przepraszam - nie doczytałam końca Twojej wypowiedzi. Może faktycznie tak jest z pigułkami jedno-składnikowymi. Nie wiem. Ja mam 2-składnikowe i z tego co się orientuję to lekarze raczej takie przepisują.
Jedno-składnikowe są głównie skierowane do kobiet karmiących, prawda?
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
Stary 2010-09-14, 22:39   #2675
monius9
Zakorzenienie

ok, ale po 1. panienka nie sprecyzowała jakie bierze tabletki - ale za to podkreśliła że to była 1 z 3 tygodnia, więc to nasuwa skojarzenie z dwuskładnikowymi, jaki że przy jednoskładnikowych nie ma znaczenia tydzień, bo bierze się je bez przerwy; po 2. to i tak nie zmienia faktu, że wyliczanie 'dni płodnych' z kalendarzyka jest bzdurą :P

jednoskładnikowe poleca się kobietom karmiącym i tym, które mają zwiększone ryzyko zakrzepicy [np. palaczkom]
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 22:48   #2676
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
ok, ale po 1. panienka nie sprecyzowała jakie bierze tabletki - ale za to podkreśliła że to była 1 z 3 tygodnia, więc to nasuwa skojarzenie z dwuskładnikowymi, jaki że przy jednoskładnikowych nie ma znaczenia tydzień, bo bierze się je bez przerwy; po 2. to i tak nie zmienia faktu, że wyliczanie 'dni płodnych' z kalendarzyka jest bzdurą :P

jednoskładnikowe poleca się kobietom karmiącym i tym, które mają zwiększone ryzyko zakrzepicy [np. palaczkom]
Szczególnie u osób stosujących antykoncepcję hormonalną...
Stary 2010-09-15, 08:09   #2677
madzia6217
Raczkowanie

No to i ja dodam moje 3 grosze apropo lekarzy i antykoncepcji.
Od 5 tygodni boli mnie brzuch, bóle te są różne i w różnych miejscach, choć najczęściej boli mnie podbrzusze (bardzo blisko biodra) po prawej stronie. Wylądowałam w szpitalu po 2 tygodniach takich przeróżnych bóli. Noi tu zaczyna się cyrk. Od razu powiedziałam lekarzom, że stosuje Nuvaring, byłam u ginekologa i powiedziała, że wszystko jest ok. 5 razy słyszałam pytanie czy mam regularne miesiączki i 5 razy tłumaczyłam, że byłoby ciężko nie mieć tego krawienia z odstawienia regulanie przy stosowaniu hormonów. Pojawiały się także stwierdzenia, że skoro obecnie (czyli po 2 tygodniach bólu brzucha) jestem w połowie cyklu no to to jest jajeczkowanie! Eureka Więc tłumacze Panu doktorowi, że ja nie jajeczkuje. A Pan doktor na to, że jakbym jajeczkowała to właśnie teraz, więc sie zgadza. Nie wspomne, że wtedy jajeczkowałam już od 2 tygodni, a aktualnie tak jak zaznaczyłam na wstępie moje jajeczkwanie trwa już 5 tygodni Jako ciekawoske dodam, że miałam już w tym czasie krawienie noi wielokrotnie kochałam się z TŻ co niechybnie powinno mnie obrodzić dzieciątkiem
Uciekłam z tego szpitala gdzie pieprz rośnie. Faszerowano mnie no-spą, ktora ani razu mi jeszcze nie pomogła.
Kwiat Polskiej Medycyny
madzia6217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:15   #2678
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia6217 Pokaż wiadomość
No to i ja dodam moje 3 grosze apropo lekarzy i antykoncepcji.
Od 5 tygodni boli mnie brzuch, bóle te są różne i w różnych miejscach, choć najczęściej boli mnie podbrzusze (bardzo blisko biodra) po prawej stronie. Wylądowałam w szpitalu po 2 tygodniach takich przeróżnych bóli. Noi tu zaczyna się cyrk. Od razu powiedziałam lekarzom, że stosuje Nuvaring, byłam u ginekologa i powiedziała, że wszystko jest ok. 5 razy słyszałam pytanie czy mam regularne miesiączki i 5 razy tłumaczyłam, że byłoby ciężko nie mieć tego krawienia z odstawienia regulanie przy stosowaniu hormonów. Pojawiały się także stwierdzenia, że skoro obecnie (czyli po 2 tygodniach bólu brzucha) jestem w połowie cyklu no to to jest jajeczkowanie! Eureka Więc tłumacze Panu doktorowi, że ja nie jajeczkuje. A Pan doktor na to, że jakbym jajeczkowała to właśnie teraz, więc sie zgadza. Nie wspomne, że wtedy jajeczkowałam już od 2 tygodni, a aktualnie tak jak zaznaczyłam na wstępie moje jajeczkwanie trwa już 5 tygodni Jako ciekawoske dodam, że miałam już w tym czasie krawienie noi wielokrotnie kochałam się z TŻ co niechybnie powinno mnie obrodzić dzieciątkiem
Uciekłam z tego szpitala gdzie pieprz rośnie. Faszerowano mnie no-spą, ktora ani razu mi jeszcze nie pomogła.
Kwiat Polskiej Medycyny
I jak tu ufać lekarzom jeśli brak im podstawowej wiedzy...?
Stary 2010-09-15, 10:15   #2679
19kacha90
Raczkowanie

Hej, w końcu przebrnęłam przez te wszystkie strony, dawno się tak nie uśmiałam
A co do kwiatków to słyszałam,że podczas okresu nie można kisić ogórków
19kacha90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:21   #2680
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19kacha90 Pokaż wiadomość
Hej, w końcu przebrnęłam przez te wszystkie strony, dawno się tak nie uśmiałam
A co do kwiatków to słyszałam,że podczas okresu nie można kisić ogórków
Bo co?
Skisną?

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:43   #2681
agata_slomka
Wtajemniczenie

a może się spasteryzują i wyjdzie wino ogórkowe

tak samo jak podczas okresu nie wychodzą ciasta i inne potrawy taaa.... jak ktoś jest dobry to wszystko wyjdzie, a z doświadczenia wiem, że większy wpływ na potrawy ma np deszczowa pogoda i wahania ciśnienia niż okres

S. Mrożek
Stary 2010-09-16, 08:03   #2682
19kacha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Bo co?
Skisną?
Bardzo możliwe
A tak serio,to sporo jest przesądów związanych z okresem,jak np.że nie można wtedy farbować włosów(może coś w tym jest,ale ja w to nie wierzę)
Stary 2010-09-16, 08:45   #2683
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez 19kacha90 Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe
A tak serio,to sporo jest przesądów związanych z okresem,jak np.że nie można wtedy farbować włosów(może coś w tym jest,ale ja w to nie wierzę)
Słyszałam, że włosy są w czasie okresu mniej podatne na układanie i wszelkie zabiegi fryzjerskie. Nie wiem, czy tak jest naprawdę, ponieważ nie farbuję włosów
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:04   #2684
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Słyszałam, że włosy są w czasie okresu mniej podatne na układanie i wszelkie zabiegi fryzjerskie. Nie wiem, czy tak jest naprawdę, ponieważ nie farbuję włosów
Mam znajomą, która jest święcie przekonana, że podczas okresu jak się kisi ogórki to nie wyjdą.
A ja naprawdę wierzę, że placki drożdżowe nie wychodzą podczas okresu:P Wiele razy już tak mi się zdarzyło. Nie wiem może to coś przez hormony które wtedy buzują w organizmie. Nie wierzę w żadne cudy czy zabobony, ale to jedno mi nie daje spokoju.

Moja fryzjerka nie pomaluje mi włosów jak mam okres. Mówi, że nie wiadomo co by z nich wyszło bo zmienia się "chemia organizmu" tak samo jak ktoś bierze jakieś leki, to różnie może być z tymi włosami, podobno szczególnie najlepiej to widać przy robieniu trwałej.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:07   #2685
paolyn
Rozeznanie

moja mama tez tak robi, tak samo nie wolno iscx do dentysty ze wzsględu na krwotok?

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:09   #2686
19kacha90
Raczkowanie

Co do tych włosów-koleżanka farbowała nie znając przesądu po wszystkim spanikowana się na na s wydarła,że jej nie uświadomiłyśmy.Ale wszystko wyglądało w porządku(przynajmniej na zewnątrz Może coś ciekawego działo się wewnątrz organizmu
Stary 2010-09-16, 09:10   #2687
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja niby wiem, że to bzdura, ale kiedyś farbowałam z ciotką włosy tą samą farbą z tego samego opakowania i ona zeszła z ciemnych do blondu, a moje nawet nie drgnęły, niestety. A miałam okres. Chętnie bym coś logicznego obwiniła, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Zawsze wszystkie farby mnie chwytały :/

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:09   #2688
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Od 15 lat farbuję włosy - zarówno podczas okresu, bez okresu jak i w ciąży. I powiem wam, że ten przesąd to jedna wielka bzdura.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mam znajomą, która jest święcie przekonana, że podczas okresu jak się kisi ogórki to nie wyjdą.
A ja naprawdę wierzę, że placki drożdżowe nie wychodzą podczas okresu:P Wiele razy już tak mi się zdarzyło. Nie wiem może to coś przez hormony które wtedy buzują w organizmie. Nie wierzę w żadne cudy czy zabobony, ale to jedno mi nie daje spokoju.
Jak masz okres to z reguły towarzyszy temu złe samopoczucie, a im gorsze masz nastawienie tym trudniej ci zrobić coś poprawnie - nawet rzeczy, które zawsze ci wychodzą. Ale to generalnie nie chodzi o sam fakt krwawienia tylko o nastrój

Cytat:
Moja fryzjerka nie pomaluje mi włosów jak mam okres. Mówi, że nie wiadomo co by z nich wyszło bo zmienia się "chemia organizmu" tak samo jak ktoś bierze jakieś leki, to różnie może być z tymi włosami, podobno szczególnie najlepiej to widać przy robieniu trwałej.
To nie jest prawda Wielokrotnie to sprawdziłam.
Po drugie teoria ta nie ma żadnego naukowego uzasadnienia

Cytat:
Napisane przez paolyn Pokaż wiadomość
moja mama tez tak robi, tak samo nie wolno iscx do dentysty ze wzsględu na krwotok?
Wolno iść do dentysty, jednak nie powinno się stosować znieczulenia wtedy gdyż rzeczywiście działa ono w ten sposób, że zwęża najpierw a potem rozszerza naczynia krwionośne i można dostać krwotoku podobno. Aczkolwiek ja 2 razy rwałam zęby pod silnym znieczuleniem w trakcie okresu i nic mi nie było

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Ja niby wiem, że to bzdura, ale kiedyś farbowałam z ciotką włosy tą samą farbą z tego samego opakowania i ona zeszła z ciemnych do blondu, a moje nawet nie drgnęły, niestety. A miałam okres. Chętnie bym coś logicznego obwiniła, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Zawsze wszystkie farby mnie chwytały :/
Bo może farba była zła do twoich włosów. Próbowałaś tej farby jeszcze raz, poza okresem?
Stary 2010-09-16, 10:17   #2689
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wolno iść do dentysty, jednak nie powinno się stosować znieczulenia wtedy gdyż rzeczywiście działa ono w ten sposób, że zwęża najpierw a potem rozszerza naczynia krwionośne i można dostać krwotoku podobno. Aczkolwiek ja 2 razy rwałam zęby pod silnym znieczuleniem w trakcie okresu i nic mi nie było
ja do dentysty nie chodzę, kiedy mam okres, bo mam wtedy podwyższony próg bólu (wszystko mnie boli o 100 razy mocniej - nawet sobie brwi nie powyrywam, bo mam wrażenie że razem z cebulką cały mózg sobie wyciągnę) a co dopiero gmeranie w zębach u dentysty..

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 10:33   #2690
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez agata_slomka Pokaż wiadomość

przepraszam - nie doczytałam końca Twojej wypowiedzi. Może faktycznie tak jest z pigułkami jedno-składnikowymi. Nie wiem. Ja mam 2-składnikowe i z tego co się orientuję to lekarze raczej takie przepisują.
Jedno-składnikowe są głównie skierowane do kobiet karmiących, prawda?
ja ze względów zdrowotnych przez rok brałam jednoskładniowe (tylko tyle można, potem obowiązkowo przerwa) i z tym jajeczkowaniem to prawda, było o tym w ulotce no ale jakoś dzidziusia się nie dorobiłam przez ten rok
Stary 2010-09-16, 10:38   #2691
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość

Farbowałam włosy podczas okresu i piekłam ciasta i zawsze wszystko wychodzi.
Ciasta zwykle mi nie wychodzą jak zapomnę czegoś dodać, ale nie pamiętam czy miewam wtedy okres
Ostatnio zapomniałam dodać mąki, a wcześniej proszku do pieczenia.
A raz mi nie wyszło bo piekarnik się zepsuł. Ale nie wiem czy to przez okres.
Cytat:
Podczas okresu jest podwyższona wrażliwość na ból.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:31   #2692
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Bo może farba była zła do twoich włosów. Próbowałaś tej farby jeszcze raz, poza okresem?
A, nie próbowałam Ale fakt, że to był chyba jedyny raz, kiedy farba na mnie nie zadziałała. Za to trwałą robioną w trakcie okresu nosiłam pół roku i się nie rozprostowała :P

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:54   #2693
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.

Cytat:
A, nie próbowałam Ale fakt, że to był chyba jedyny raz, kiedy farba na mnie nie zadziałała. Za to trwałą robioną w trakcie okresu nosiłam pół roku i się nie rozprostowała :P
Pytam bo wiesz, jakbyś stale robiła tą samą farbę (ja przez 8 lat jeden kolor, a teraz od prawie 6 drugi, ale ciągle ten sam) to byś miała duże porównanie. I gwarantuję, że nie ma różnicy A trwałą podczas okresu też robiłam i pokręcona byłam jak nie wiem co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 12:08   #2694
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Z tym denstystą to prawda - jak miałam chirurgicznie rwane zęby to musiałam się umawiać bez okresu. Pani powiedziała, że kobiety mdleją je wtedy :P
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:40   #2695
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie trwała trzymała miesiąc później się wyprostowały moje kudły.
Nie wiem czy miałam wtedy okres
Jak dla mnie to są wszystko zabobony - wszystko jest kwestią nastroju. Jak mnie TŻ porządnie wkurzy, to też mi wszystko z rąk leci

S. Mrożek
Stary 2010-10-01, 09:55   #2696
AnnGabi
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedy rejestrowalam sie do dentysty by usunac 8-ki recepcjonistka od razu powiedziala mi, ze ma nadzieje, ze nie mam okresu wtedy...
bo moze mocniej leciec krew!

single woman. double life.

- Serce mi mówi, że się mylisz...
- Ale rozum wie, że mam rację.

AnnGabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:41   #2697
paulaa6

To samo usłyszałam od swojej ortodontki.

a tak z innej beczki to rozmawiałam kiedyś z koleżankami o ciąży i.t.p. Otóż moje koleżanki były zszokowane faktem, że kobieta jest zszywana w tym intymnym miejscu po porodzie. Normalnie nie wiedziałam co powiedzieć gdyż mamy już swoje lata, jesteśmy kobietami a co najlepsze od kilku lat czy to na biologii czy wychowaniu do życia w rodzinie(różne nazwy tego są, ja osobiście znam taką) rozmawiamy o tym. Po prostu szok.
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:44   #2698
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
To samo usłyszałam od swojej ortodontki.

a tak z innej beczki to rozmawiałam kiedyś z koleżankami o ciąży i.t.p. Otóż moje koleżanki były zszokowane faktem, że kobieta jest zszywana w tym intymnym miejscu po porodzie. Normalnie nie wiedziałam co powiedzieć gdyż mamy już swoje lata, jesteśmy kobietami a co najlepsze od kilku lat czy to na biologii czy wychowaniu do życia w rodzinie(różne nazwy tego są, ja osobiście znam taką) rozmawiamy o tym. Po prostu szok.
Nie wiem ile masz lat ale ja dopiero mając 18 dowiedziałam się, że kobieta jest rozcinana przed porodem. Jakoś na żadnej biologii albo, pożal się Boże. WDŻ czegoś takiego nie było.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-10-01, 17:47   #2699
paolyn
Rozeznanie

u nas mowili, ze sie cialo samo rozrywa, a jak sie rozerwac nie moze, lekarz bez znieczulenia przecina.

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 17:53   #2700
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
u nas mowili, ze sie cialo samo rozrywa, a jak sie rozerwac nie moze, lekarz bez znieczulenia przecina.
Podobno powinno się rozciąć żeby pośladek nie pękł. Mojej cioci pękł. Aż mnie boli jak o tym myślę..

Kosmetycznie

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości