![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kurs instruktora fitness
Andziu we wrocławiu masz fajne fkluby fitness, jest tam studio Marty Bednarz, niedługo sama się tam wybieram na szkolenie
![]() Powiem Wam że z perpektywy czasu, jak patrzę na swoje wpisy sprzed kilku lat o tym, że chciałabym coś osiągnąć- np. o kursie instruktora i patrzę na siebie teaz...dochodzę do wniosku, że każdy ma swoją drogę i wytrwałość to coś, co może dać nam kopa na długi czas to tak z przemyśleń inch o życiu, o ile mnie jeszcze ktoś tu pamięta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Gosiu napisz proszę coś o pomorzu, nikt nie da mi tak duzo wolnego, abym mogla dojezdzac na 2gi koniec Polski - o ile w ogole dostane wolne
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mozemy Cie nie pamietac ![]() tylko teraz juz rzadziej sie udzielasz niz kiedys ![]() A za informacje dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Andzya dziękuję
![]() Suzana, sama ostatniego lata spędziłam kilka dni na dance'owych workshopach właśnie na północy, zresztą pisałam Ci o tym. Północ pod tym względem jest rewelacyjna- bo tam jest główny "bastion" szkoły OM (właśnie dla niej przemierzałam prawie całą Polskę żeby się podszkolić). A interesuje Ci fitness czy siłówka? ![]() A po drugie: nic mi nie mówiłaś o swoich planach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic nie mówiłam bo jeszcze nikt nie wie, ze chce rzucic prace i zmienic zawód na bardziej normalny - a jesli nie rzucic to ciągnąć dwa etaty tylko ciiii ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2009-01-21 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
no to akurat
nie ma to jak rzucać pracę po cichu pisząc to nieanonimowo na forum internetowym ![]() ja też mam podobne myśli czasem ![]() Aniu, siłówki nie robi OM, siłówka najlepsza jest w W-wie. Zrobisz państwówkę, później dołożysz sobie kulturystykę i git, tylko grunt to porządna szkoła- tu aż tak dobrze się nie znam, bo od jakiegos czasu poszłam troszkę w inną stronę i teraz uczę jogi i takich tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Gosiu zabrzmi narzekająco, ale nikt nie da mi tyle wolnego, zebym mogla dojezdzac na kurs do stolicy - niestety mam do wyrobienia godziny i nadgodziny (obowiązkowe w moim wydziale i daromwe przy okazji
![]() Ty masz podobne mysli czasem? To ja proponuje zamianę. Co Ty na to? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Suzasana, poszukaj gdzieś na Północy- daję głowę że masz w okolicy jakaś szkołę. Zazwyczaj są to zjazdy weekendowe. Wychodzę z założenia, że jeśli masz pracę która ogranicza Twoją pasję, to...zmień pracę, nie pasję
![]() ![]() ![]() I nie ma mowy o żadnej zamianie. Tzn ja chętnie, ale z Ciebie przy moim trybie życie zostałaby juz tylko jakaś chuda niteczka, a na to nie możemy pozwolić ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
witajcie, nie chce zakładać nowego wątku, dlatego napiszę tutaj.
jestem z Bydgoszczy, są u mnie organizowane kursy z zakresu instruktora fitnessu bądź też aerobiku. Nie jestem po AWF'ie, ale wiele lat byłam tancerką baletową w Operze Novej oraz trenowałam akrobatykę i gimnastykę sportową. Chciałabym wrócić do sportu, stąd pomysł na ten kurs... Nie wiem, na który się zdecydować... co jest teraz bardziej popularne.. na co jest zapotrzebowanie. Nie bardzo wiem, gdzie szukać informacji na ten temat....? Powiedzcie mi, jeśli macie pojęcie, czy zatrudniając intruktora np. aerobiku kluby sportowe patrzą na to czy jestem po AWF czy nie?czy jakiś wpływ ma to, ze wiele lat wiazałam ze sportem? naprawde bede wdzieczna za odpowiedzi od osób, któe mają o tym jakieś pojęcie.
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Witam,
wybieram się na kurs w Warszawie w Polskiej Akademii Zdrowia. Czy któraś z was wie może coś na temat organizowanych tam kursów. Znalazłam też kursy ProActiv. Chciałabym docelowo zrobić kurs instruktora pilates; i tak się zastanawiam czy najpierw wybrać się na kurs instruktora aerobiku, a później pilates. Myslę że jakieś przygotowanie by się przydało, bo pilates to już ściślejsza dziedzina, więc wczesniejsze przygotowanie np. aerobik by było pomocne. Co o tym myslicie dziewczyny. Ewentualnie może polecicie jakąś iną szkole w Warszawie??? Chodzi mi o kurs dwutygodniowy, weekendowy niestety trochę za długo się rozciąga w czasie, i te dojazdy... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
A może ktoś kończył kurs w Krakowie w Fan Fit lub Fit Styl? Jak to wszystko tam wygląda, zajęcia, zaliczenie i oczywiście atmosfera. Albo może polecacie inne kursy na instruktora organizowane w Krakowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem załamana po przeczytaniu tego krótkiego wątku . O kurs instruktora pytają nawet dziewczyny które piszą że nie miały nigdy do czynienia z aerobikiem albo szukają ciekawszego zawodu itp. Żeby byc instruktorem , trzeba po pierwsze pochodzić kilka dobrych miesięcy . Po drugie trzeba to pokochać . To jest naprawdę cięzka praca , wymagająca poswięcenia . Na każde zajęcia trzeba się przygotować , na większość przygotować choreografię żeby robić to porządnie i nie wystawiać się na pośmiewisko . Nie dziwię się że później w klubach pracują tacy a nie inni instruktorzy . Przepraszam za szczerość , ale jak przeczytałam kilka tekstów to mnie zatkało . To coś podobnego jak nie umieć jeździć na nartach i zapisać się na kurs instruktora narciarstwa . Chyba że ktoś robi to dla przyjemności i nie będzie robił tym później krzywdy klientom .
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Według mnie przed kursem instruktora powinna być prosta selekcja . Pół godziny zajęć prowadzonych przez kompetentną osobę z choreografią na poziomie zaawansowanym. Od razu wyjdzie kto chć trochę mysli o tym poważnie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
To prawda, że realia weryfikuja umiejętności, tylko, żeby to się nie odbywało kosztem klientów. I nie mówię tu o źle przeprowadzonych zajęciach pod względem metodycznym. Ale o wiedzy z zakresu anatomii, fizjologii czy korekcji. Niestety spotkałam się w dość "prestiżowych" klubach z ćwiczeniami po których 40letnia Pani, która koło mnie ćwiczyła może mieć problem np. z kręgosłupem. Strach się bać.
Taki zakres wiedzy zapewni tylko samozaparcie i siedzenie w książkach, i to tez nie wszystkich jak leci ![]() primo non nocere ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2010-02-06 o 10:53 Powód: lit |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Suzana, a gdzie Ty robiłaś kurs jeśli można wiedzieć?
![]() jeśli można coś doradzić to powinno się robić kurs tam, gdzie dają uprawnienia państwowe. Bo tylko takie uprawniają do wykonywania zawodu. Wklejam Wam kilka linki do miejsc, gdzie można zrobić kurs: http://www.bodylife.com.pl/fileadmin...008/s42_46.pdf http://www.szkoleniafitness.com/ http://www.fitnesscollege.pl/ http://www.nasser.pl/ http://www.olimpijka.pl/ http://www.fitstyl.pl/szkolenia_fitness.html Ze szkół policealnych uprawnienia państwowe daj TEB Edukacja w porozumieniu z AWF Gdańsk bodajże i chyba Akademia Zdrowia. Poza tym TKKF-y w różnych miastach, m.in Krakowie, Toruniu. Jak się komuś uda to można zrobić kurs za friko: w Warszawie: http://www.szs.pl/?go=materialy&typ=program y&id=284 - tutaj organizują kolejne edycje. http://akademia-sportu.org/index.php...d=46&Itemid=96 w łodzi: http://ladyfit.ovh.org/index.php Kurs może też sfinansować UP, jeśli mają środki,a z tym rożnie bywa jak wiemy... Zanim się rozpocznie kurs warto zasięgnąć języka tu i tam, bo czasem jest tak, że szkoleniowiec jest gwiazda fitnessu, ale przekazywać wiedzy nie potrafi i odwrotnie: dobry, ale niezbyt znany instruktor może być świetnym szkoleniowcem. W Krakowie odradzam EPFS. Wprawdzie "szkoleniowiec" jest dobrym instruktorem,a le w ogóle nie ma żyłki do przekazywania wiedzy. Nie umie wytłumaczyć,a potem się wścieka, że nikt nic nie rozumie, człowiek się frustruje itd. Poza tym nie dają uprawnień państwowych. W Krakowie daje za to ART-FIT. Polecała mi go jedna instruktorka, która skończyła tam kurs i prowadzi zajęcia. http://www.art*******/?p=wymagania Stowarzyszenie Promotor organizuje darmowy ( ze środków UE) kurs instruktora kulturystyki - tylko dla Mazowszanek. http://www.promotor.waw.pl/ Rozpoczęcie 8 lipca. Edytowane przez godess Czas edycji: 2010-05-06 o 00:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
gdzie najlepiej zapisać się na kurs w Poznaniu i okolicach?myślę żeby poważnie zająć się aerobikiem i dlatego zależy mi na naprawdę rzetelnie prowadzonym kursie zakończonym egzaminem państwowym...z gory dzieki za info
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- i przy okazji chciałam jeszcze zapytać jaki klub polecacie, bo brakuje mi jeszcze pół roku żebym mogła zrobić taki kurs... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
W Poznaniu kursy organizuje profi fitness school, link masz podany powyzej, polecam ich szkolenia
![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Kobitki, a jeśli chodzi o Wrocław, to jaki kurs możecie mi polecić? Polecano mi klub Aerofit i chyba tam się wybiorę. Co prawda studiuję na wrocławskim AWFie, ale nie słyszałam pochlebnych opinii o robieniu tam specjalizacji instruktorskiej z fitness.
Macie jakieś wiadomości na ten temat? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ![]() Edytowane przez Princess of Egypt Czas edycji: 2010-10-15 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja troche z innej beczki, widze, ze jest tu kilka dziewczyn, ktore sie znaja. A mianowicie mam stworzyc uklad choreograficzny metoda fragmentaryczna- 1 blok. Mam wieeelki problem ze stworzeniem bazy, no i w ogole ciezko mi wysmyslec jakis ciekawy uklad i prosty zarazem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Dot.: kurs instruktora fitness
Jesli jeszcze szukacie takiego kursu to w Lublinie rusza bezpłatny kurs finansowany z UE "Instruktorka fitness - zawód z pasją" instruktorkafitness.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Dot.: kurs instruktora fitness
Czy ktos moglby mi polecic jakis kurs instruktora fitness w Szczecinie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
podbijam. oprocz profi fitnes czy cos jeszcze jest fajnego na pomorzu? bo ja wlansie rozmyslam nad fitnesem a dietetyka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Zapraszam serdecznie na kurs Instruktorski Fitness - nowoczesne formy gimnastyki (aerobik) w Poznaniu
Termin - 8-30 września (kurs weekendowy). W trakcie zajęć uczymy kursantów praktycznej wiedzy z zakresu prowadzenia różnych form: - cardio (m.in. Hi-Lo, Fatburning, Dance, Afro, Latino), - muscle (m.in. Body Sculpting, ABT) - form mieszanych oraz typu Body&Mind. Prowadzące zajęcia mają licencje IFAA oraz Euro Fitness School, są doświadczonymi instruktorkami, zajmującymi się także treningiem grup sportowych oraz układaniem choreografii do teledysków. Jedna z prowadzących jest także fizjoterapeutką. Kurs daje tytuł zawodowy, zaświadczenie i legitymację instruktora, można po nim legalnie pracować jako instruktor w siłowni! więcej info: kursy@efib.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Bardzo proszę Was o pomoc, bo męczy mnie ta kwestia już od długiego czasu i powstrzymuje przed podjęciem działań w kierunku uzyskania uprawnień instruktora. Mam ogromny dylemat, co wybrać: 1. studia podyplomowe na awf z zakresu: fitness i ćwiczenia siłowe czy może 2. kurs na IFAA Niestety o AWF-ie słyszałam dosć niepochlebne opinie, jednak mimo wszystko, jako uczelnia państwowa, wciaż cieszy sie uznaniem, a podyplomówka, to jednak podyplomówka. O IFAA natomiast słyszałam całą masę pozytywnych opinii, niestety kurs trwa krócej (na AWF dwa semestry, tu zaledwie 2 miesiące), i otrzymuje się jedynie dyplom w języku polskim i angielskim (a nie legitymację i uprawnienia państwowe). Jak sądzicie, co wybrać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Hej! Planuję zrobić kurs fitness w Warszawie.
1. Czy po takim kursie jest w ogóle możliwość pracy? 2. Gdzie najlepiej? W Polskiej Akademii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kurs instruktorów fitness
Może pomyśl nad kursem online. Dobre kursy ma Polska Akademia Kultury i Sportu. Sama realizowałam kilka od nich i byłam pod wrażeniem jakości i ilości wiedzy jaką otrzymałam. Po szkoleniu dostajesz certyfikat ukończonego kursu, który daje Ci możliwość pracy w zawodzie w PL i całej Unii Europejskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.