Kurs instruktora fitness - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 08:19   #91
inch
Zakorzenienie

Dot.: Kurs instruktora fitness

Andziu we wrocławiu masz fajne fkluby fitness, jest tam studio Marty Bednarz, niedługo sama się tam wybieram na szkolenie Ona współpracuje z OM, to jedna z najlepszych szkół fitnessu w Polsce.

Powiem Wam że z perpektywy czasu, jak patrzę na swoje wpisy sprzed kilku lat o tym, że chciałabym coś osiągnąć- np. o kursie instruktora i patrzę na siebie teaz...dochodzę do wniosku, że każdy ma swoją drogę i wytrwałość to coś, co może dać nam kopa na długi czas

to tak z przemyśleń inch o życiu, o ile mnie jeszcze ktoś tu pamięta
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 09:37   #92
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Gosiu napisz proszę coś o pomorzu, nikt nie da mi tak duzo wolnego, abym mogla dojezdzac na 2gi koniec Polski - o ile w ogole dostane wolne

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 09:51   #93
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inch Pokaż wiadomość
Andziu we wrocławiu masz fajne fkluby fitness, jest tam studio Marty Bednarz, niedługo sama się tam wybieram na szkolenie Ona współpracuje z OM, to jedna z najlepszych szkół fitnessu w Polsce.

to tak z przemyśleń inch o życiu, o ile mnie jeszcze ktoś tu pamięta

jak mozemy Cie nie pamietac
tylko teraz juz rzadziej sie udzielasz niz kiedys

A za informacje dziekuje
Stary 2009-01-21, 22:51   #94
inch
Zakorzenienie

Andzya dziękuję

Suzana, sama ostatniego lata spędziłam kilka dni na dance'owych workshopach właśnie na północy, zresztą pisałam Ci o tym. Północ pod tym względem jest rewelacyjna- bo tam jest główny "bastion" szkoły OM (właśnie dla niej przemierzałam prawie całą Polskę żeby się podszkolić). A interesuje Ci fitness czy siłówka? Bo własnie dostałam od nich maila, że organizują najnowsze kursy w Szczecinie, Gdyni i Bydgoszczy.
A po drugie: nic mi nie mówiłaś o swoich planach
Stary 2009-01-21, 22:59   #95
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez inch Pokaż wiadomość
Andzya dziękuję

Suzana, sama ostatniego lata spędziłam kilka dni na dance'owych workshopach właśnie na północy, zresztą pisałam Ci o tym. Północ pod tym względem jest rewelacyjna- bo tam jest główny "bastion" szkoły OM (właśnie dla niej przemierzałam prawie całą Polskę żeby się podszkolić). A interesuje Ci fitness czy siłówka? Bo własnie dostałam od nich maila, że organizują najnowsze kursy w Szczecinie, Gdyni i Bydgoszczy.
A po drugie: nic mi nie mówiłaś o swoich planach
to ja bardzo poproszę Gosiu o informacje nt. siłówki

nic nie mówiłam bo jeszcze nikt nie wie, ze chce rzucic prace i zmienic zawód na bardziej normalny - a jesli nie rzucic to ciągnąć dwa etaty
tylko ciiii

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2009-01-21 o 23:01
Stary 2009-01-21, 23:05   #96
inch
Zakorzenienie

no to akurat
nie ma to jak rzucać pracę po cichu pisząc to nieanonimowo na forum internetowym

ja też mam podobne myśli czasem

Aniu, siłówki nie robi OM, siłówka najlepsza jest w W-wie. Zrobisz państwówkę, później dołożysz sobie kulturystykę i git, tylko grunt to porządna szkoła- tu aż tak dobrze się nie znam, bo od jakiegos czasu poszłam troszkę w inną stronę i teraz uczę jogi i takich tam ale nie ukrywam, też mam takie plany na najbliższą przyszłość
Stary 2009-01-27, 16:43   #97
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Gosiu zabrzmi narzekająco, ale nikt nie da mi tyle wolnego, zebym mogla dojezdzac na kurs do stolicy - niestety mam do wyrobienia godziny i nadgodziny (obowiązkowe w moim wydziale i daromwe przy okazji)
Ty masz podobne mysli czasem? To ja proponuje zamianę. Co Ty na to?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 06:10   #98
inch
Zakorzenienie

Suzasana, poszukaj gdzieś na Północy- daję głowę że masz w okolicy jakaś szkołę. Zazwyczaj są to zjazdy weekendowe. Wychodzę z założenia, że jeśli masz pracę która ogranicza Twoją pasję, to...zmień pracę, nie pasję

I nie ma mowy o żadnej zamianie. Tzn ja chętnie, ale z Ciebie przy moim trybie życie zostałaby juz tylko jakaś chuda niteczka, a na to nie możemy pozwolić ;]
Stary 2009-04-19, 10:18   #99
LaLaRe
Rozeznanie

witajcie, nie chce zakładać nowego wątku, dlatego napiszę tutaj.

jestem z Bydgoszczy, są u mnie organizowane kursy z zakresu instruktora fitnessu bądź też aerobiku.
Nie jestem po AWF'ie, ale wiele lat byłam tancerką baletową w Operze Novej oraz trenowałam akrobatykę i gimnastykę sportową. Chciałabym wrócić do sportu, stąd pomysł na ten kurs...
Nie wiem, na który się zdecydować... co jest teraz bardziej popularne.. na co jest zapotrzebowanie. Nie bardzo wiem, gdzie szukać informacji na ten temat....?

Powiedzcie mi, jeśli macie pojęcie, czy zatrudniając intruktora np. aerobiku kluby sportowe patrzą na to czy jestem po AWF czy nie?czy jakiś wpływ ma to, ze wiele lat wiazałam ze sportem?

naprawde bede wdzieczna za odpowiedzi od osób, któe mają o tym jakieś pojęcie.
Stary 2009-07-23, 12:09   #100
siebiekocham
Przyczajenie

Witam,
wybieram się na kurs w Warszawie w Polskiej Akademii Zdrowia. Czy któraś z was wie może coś na temat organizowanych tam kursów. Znalazłam też kursy ProActiv. Chciałabym docelowo zrobić kurs instruktora pilates; i tak się zastanawiam czy najpierw wybrać się na kurs instruktora aerobiku, a później pilates. Myslę że jakieś przygotowanie by się przydało, bo pilates to już ściślejsza dziedzina, więc wczesniejsze przygotowanie np. aerobik by było pomocne. Co o tym myslicie dziewczyny. Ewentualnie może polecicie jakąś iną szkole w Warszawie??? Chodzi mi o kurs dwutygodniowy, weekendowy niestety trochę za długo się rozciąga w czasie, i te dojazdy... :/
siebiekocham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 20:12   #101
kkaarroollaa
Raczkowanie

A może ktoś kończył kurs w Krakowie w Fan Fit lub Fit Styl? Jak to wszystko tam wygląda, zajęcia, zaliczenie i oczywiście atmosfera. Albo może polecacie inne kursy na instruktora organizowane w Krakowie?
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 23:28   #102
tribalfitness
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kkaarroollaa Pokaż wiadomość
A może ktoś kończył kurs w Krakowie w Fan Fit lub Fit Styl? Jak to wszystko tam wygląda, zajęcia, zaliczenie i oczywiście atmosfera. Albo może polecacie inne kursy na instruktora organizowane w Krakowie?
Witam Zapraszam na kurs instruktorski do Tribal Fitness na ul.św. Filipa 9a, z kolejną edycją ruszamy 6 marca. Kurs w systemie weekendowym, z karnetem open na zajęcia klubowe,myślę,że dobrze przygotuje Cię do pracy w tym zawodzie
tribalfitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 23:47   #103
selene211
Zakorzenienie

GG do selene211 Send a message via Skype™ to selene211

Cytat:
Napisane przez tribalfitness Pokaż wiadomość
Witam Zapraszam na kurs instruktorski do Tribal Fitness na ul.św. Filipa 9a, z kolejną edycją ruszamy 6 marca. Kurs w systemie weekendowym, z karnetem open na zajęcia klubowe,myślę,że dobrze przygotuje Cię do pracy w tym zawodzie
A ja jestem załamana po przeczytaniu tego krótkiego wątku . O kurs instruktora pytają nawet dziewczyny które piszą że nie miały nigdy do czynienia z aerobikiem albo szukają ciekawszego zawodu itp. Żeby byc instruktorem , trzeba po pierwsze pochodzić kilka dobrych miesięcy . Po drugie trzeba to pokochać . To jest naprawdę cięzka praca , wymagająca poswięcenia . Na każde zajęcia trzeba się przygotować , na większość przygotować choreografię żeby robić to porządnie i nie wystawiać się na pośmiewisko . Nie dziwię się że później w klubach pracują tacy a nie inni instruktorzy . Przepraszam za szczerość , ale jak przeczytałam kilka tekstów to mnie zatkało . To coś podobnego jak nie umieć jeździć na nartach i zapisać się na kurs instruktora narciarstwa . Chyba że ktoś robi to dla przyjemności i nie będzie robił tym później krzywdy klientom .
Stary 2010-02-05, 11:18   #104
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez selene211 Pokaż wiadomość
A ja jestem załamana po przeczytaniu tego krótkiego wątku . O kurs instruktora pytają nawet dziewczyny które piszą że nie miały nigdy do czynienia z aerobikiem albo szukają ciekawszego zawodu itp. Żeby byc instruktorem , trzeba po pierwsze pochodzić kilka dobrych miesięcy . Po drugie trzeba to pokochać . To jest naprawdę cięzka praca , wymagająca poswięcenia . Na każde zajęcia trzeba się przygotować , na większość przygotować choreografię żeby robić to porządnie i nie wystawiać się na pośmiewisko . Nie dziwię się że później w klubach pracują tacy a nie inni instruktorzy . Przepraszam za szczerość , ale jak przeczytałam kilka tekstów to mnie zatkało . To coś podobnego jak nie umieć jeździć na nartach i zapisać się na kurs instruktora narciarstwa . Chyba że ktoś robi to dla przyjemności i nie będzie robił tym później krzywdy klientom .
U mnie na kursie połowa osób była całkowicie lub w dużej mierze "zielona" i z tego co wiem w chwili obecej żadna z tych osób nie pracuje jako instruktor. Realia same weryfikują prawdziwe umiejętności.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2010-02-05, 11:59   #105
selene211
Zakorzenienie

GG do selene211 Send a message via Skype™ to selene211

Według mnie przed kursem instruktora powinna być prosta selekcja . Pół godziny zajęć prowadzonych przez kompetentną osobę z choreografią na poziomie zaawansowanym. Od razu wyjdzie kto chć trochę mysli o tym poważnie Ale kasa najważniejsza, aby przyjąć jak najwięcej osób

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 22:36   #106
truskawaa
Raczkowanie

To prawda, że realia weryfikuja umiejętności, tylko, żeby to się nie odbywało kosztem klientów. I nie mówię tu o źle przeprowadzonych zajęciach pod względem metodycznym. Ale o wiedzy z zakresu anatomii, fizjologii czy korekcji. Niestety spotkałam się w dość "prestiżowych" klubach z ćwiczeniami po których 40letnia Pani, która koło mnie ćwiczyła może mieć problem np. z kręgosłupem. Strach się bać.
Taki zakres wiedzy zapewni tylko samozaparcie i siedzenie w książkach, i to tez nie wszystkich jak leci Jak dla mnie to jest ogromna odpowiedzialność, a chyba nie wszyscy sobie zdają z tego sprawę?

primo non nocere

Pozdrawiam
Stary 2010-02-06, 10:52   #107
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez selene211 Pokaż wiadomość
Według mnie przed kursem instruktora powinna być prosta selekcja . Pół godziny zajęć prowadzonych przez kompetentną osobę z choreografią na poziomie zaawansowanym. Od razu wyjdzie kto chć trochę mysli o tym poważnie Ale kasa najważniejsza, aby przyjąć jak najwięcej osób
Tam gdzie robiłam kurs osoba prowadząca postawiła sprawę jasno zaraz po pierwszych zajęciach - powiedziała że nie podpisze certyfikatów swoim nazwiskiem, tym osobom, które jej zdaniem kompletnie nie posiadają wiedzy i nie nadają się na trenera - czyli dała szansę zrezygnowania jeszcze bez uiszczania całości kwoty. Oczywiście nikt nie zrezygnował, a certyfikat dostała mniejszość.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2010-02-06 o 10:53 Powód: lit
Stary 2010-04-07, 21:58   #108
godess
Raczkowanie

Suzana, a gdzie Ty robiłaś kurs jeśli można wiedzieć?

jeśli można coś doradzić to powinno się robić kurs tam, gdzie dają uprawnienia państwowe. Bo tylko takie uprawniają do wykonywania zawodu.

Wklejam Wam kilka linki do miejsc, gdzie można zrobić kurs:
http://www.bodylife.com.pl/fileadmin...008/s42_46.pdf
http://www.szkoleniafitness.com/
http://www.fitnesscollege.pl/
http://www.nasser.pl/
http://www.olimpijka.pl/
http://www.fitstyl.pl/szkolenia_fitness.html

Ze szkół policealnych uprawnienia państwowe daj TEB Edukacja w porozumieniu z AWF Gdańsk bodajże i chyba Akademia Zdrowia.
Poza tym TKKF-y w różnych miastach, m.in Krakowie, Toruniu.

Jak się komuś uda to można zrobić kurs za friko:
w Warszawie: http://www.szs.pl/?go=materialy&typ=program y&id=284 - tutaj organizują kolejne edycje.
http://akademia-sportu.org/index.php...d=46&Itemid=96
w łodzi: http://ladyfit.ovh.org/index.php
Kurs może też sfinansować UP, jeśli mają środki,a z tym rożnie bywa jak wiemy...

Zanim się rozpocznie kurs warto zasięgnąć języka tu i tam, bo czasem jest tak, że szkoleniowiec jest gwiazda fitnessu, ale przekazywać wiedzy nie potrafi i odwrotnie: dobry, ale niezbyt znany instruktor może być świetnym szkoleniowcem.

W Krakowie odradzam EPFS. Wprawdzie "szkoleniowiec" jest dobrym instruktorem,a le w ogóle nie ma żyłki do przekazywania wiedzy. Nie umie wytłumaczyć,a potem się wścieka, że nikt nic nie rozumie, człowiek się frustruje itd. Poza tym nie dają uprawnień państwowych.

W Krakowie daje za to ART-FIT. Polecała mi go jedna instruktorka, która skończyła tam kurs i prowadzi zajęcia.
http://www.art*******/?p=wymagania

Stowarzyszenie Promotor organizuje darmowy ( ze środków UE) kurs instruktora kulturystyki - tylko dla Mazowszanek. http://www.promotor.waw.pl/
Rozpoczęcie 8 lipca.

Edytowane przez godess
Czas edycji: 2010-05-06 o 00:44
godess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-13, 14:08   #109
monia064
Przyczajenie

gdzie najlepiej zapisać się na kurs w Poznaniu i okolicach?myślę żeby poważnie zająć się aerobikiem i dlatego zależy mi na naprawdę rzetelnie prowadzonym kursie zakończonym egzaminem państwowym...z gory dzieki za info

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

i przy okazji chciałam jeszcze zapytać jaki klub polecacie, bo brakuje mi jeszcze pół roku żebym mogła zrobić taki kurs...
monia064 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-01, 20:44   #110
fitnessman
Przyczajenie

W Poznaniu kursy organizuje profi fitness school, link masz podany powyzej, polecam ich szkolenia

Szkolenia fitness - Ogólnopolski kalendarz szkoleń fitness
Fitness - Baza filmów z choreografiami fitness
fitnessman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 15:26   #111
Princess of Egypt
Raczkowanie

Kobitki, a jeśli chodzi o Wrocław, to jaki kurs możecie mi polecić? Polecano mi klub Aerofit i chyba tam się wybiorę. Co prawda studiuję na wrocławskim AWFie, ale nie słyszałam pochlebnych opinii o robieniu tam specjalizacji instruktorskiej z fitness.
Macie jakieś wiadomości na ten temat?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Edytowane przez Princess of Egypt
Czas edycji: 2010-10-15 o 15:49
Princess of Egypt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 17:15   #112
karola15574
Przyczajenie

Hej dziewczyny, ja troche z innej beczki, widze, ze jest tu kilka dziewczyn, ktore sie znaja. A mianowicie mam stworzyc uklad choreograficzny metoda fragmentaryczna- 1 blok. Mam wieeelki problem ze stworzeniem bazy, no i w ogole ciezko mi wysmyslec jakis ciekawy uklad i prosty zarazem moglaby mi ktoras lopatologicznie podac jakis przykladowy uklad? co i jak po kolei?? baaardzo Was prosze jesli mozecie to piszcie na maila pulp12@poczta.fm
karola15574 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 08:07   #113
IFSS
Przyczajenie

Dot.: kurs instruktora fitness

Jesli jeszcze szukacie takiego kursu to w Lublinie rusza bezpłatny kurs finansowany z UE "Instruktorka fitness - zawód z pasją" instruktorkafitness.pl
IFSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 22:40   #114
efcia00
Przyczajenie

Czy ktos moglby mi polecic jakis kurs instruktora fitness w Szczecinie??
efcia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 12:01   #115
Klepsydra88
Zakorzenienie

czy ktoś wybiera się 16 czerwca do Bielska?
Stary 2012-03-23, 13:42   #116
czoko1989
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

podbijam. oprocz profi fitnes czy cos jeszcze jest fajnego na pomorzu? bo ja wlansie rozmyslam nad fitnesem a dietetyka
czoko1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 11:24   #117
Justyna_fit
BAN stały

Zapraszam serdecznie na kurs Instruktorski Fitness - nowoczesne formy gimnastyki (aerobik) w Poznaniu

Termin - 8-30 września (kurs weekendowy). W trakcie zajęć uczymy kursantów praktycznej wiedzy z zakresu prowadzenia różnych form:
- cardio (m.in. Hi-Lo, Fatburning, Dance, Afro, Latino),
- muscle (m.in. Body Sculpting, ABT)
- form mieszanych oraz typu Body&Mind.

Prowadzące zajęcia mają licencje IFAA oraz Euro Fitness School, są doświadczonymi instruktorkami, zajmującymi się także treningiem grup sportowych oraz układaniem choreografii do teledysków. Jedna z prowadzących jest także fizjoterapeutką.

Kurs daje tytuł zawodowy, zaświadczenie i legitymację instruktora, można po nim legalnie pracować jako instruktor w siłowni!

więcej info: kursy@efib.pl
Justyna_fit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 09:39   #118
spacja86
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Bardzo proszę Was o pomoc, bo męczy mnie ta kwestia już od długiego czasu i powstrzymuje przed podjęciem działań w kierunku uzyskania uprawnień instruktora.
Mam ogromny dylemat, co wybrać:
1. studia podyplomowe na awf z zakresu: fitness i ćwiczenia siłowe
czy może
2. kurs na IFAA
Niestety o AWF-ie słyszałam dosć niepochlebne opinie, jednak mimo wszystko, jako uczelnia państwowa, wciaż cieszy sie uznaniem, a podyplomówka, to jednak podyplomówka. O IFAA natomiast słyszałam całą masę pozytywnych opinii, niestety kurs trwa krócej (na AWF dwa semestry, tu zaledwie 2 miesiące), i otrzymuje się jedynie dyplom w języku polskim i angielskim (a nie legitymację i uprawnienia państwowe).
Jak sądzicie, co wybrać?
spacja86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 20:17   #119
seedofwonder
Raczkowanie

Hej! Planuję zrobić kurs fitness w Warszawie.
1. Czy po takim kursie jest w ogóle możliwość pracy?
2. Gdzie najlepiej? W Polskiej Akademii?
seedofwonder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-21, 11:44   #120
rabiegasylwia
Przyczajenie

Dot.: Kurs instruktorów fitness

Może pomyśl nad kursem online. Dobre kursy ma Polska Akademia Kultury i Sportu. Sama realizowałam kilka od nich i byłam pod wrażeniem jakości i ilości wiedzy jaką otrzymałam. Po szkoleniu dostajesz certyfikat ukończonego kursu, który daje Ci możliwość pracy w zawodzie w PL i całej Unii Europejskiej.
rabiegasylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości