|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:)
Claris, ale jestem podekscytowana
Podoba mi się sala, nie mogę uwierzyć, że to już... Już z niecierpliwością czekam na Twoją relację
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mike Oldfield - Moonlight Shadow ... ale pewnie źle mi się kojarzy
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Claris, sala śliczna
![]() Ale bałabym się że tańczący goście będą mi wpadać na tych siedzących
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
no raczej nie to...
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co Wy myślicie o tym, żeby dziecko, które np. skończyło studia (przez cały ich czas było na utrzymaniu rodziców), ma pracę itd. zafundowało rodzicom jakiś prezent typu wycieczkę zagraniczną albo coś takiego "z jajem"?
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe Cytat:
![]() Już leżę w łóżku, ale i tak jeszcze nie mogę iść spać, bo przyjedzie jakoś niedługo wujek z w-wy i pies będzie szczekał, że ktoś obcy, a śpi u mnie więc i tak mnie obudzi... w ogóle jakiego on jutro będzie miał stresa tyle ludzi, jeszcze zostanie sam z sąsiadem, który będzie nam domu pilnował. Szkoda mi go ![]() W ogóle zazdraszczam gościom, którzy będą spać w tych pokojach gościnnych co są przy sali. Fajowe są . Bo sobie mogliśmy tam sami wziąć po weselu pokój i zostać do poprawin, a takto lipa...
|
||
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Tż był
coś koło 2 i poł h ale to i tak nieźle
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
OLka, pomysł ciekawy
![]() Claris, pamiętaj ze my czekam na relację minuta po minucie, od kiedy wstaniesz
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Claris powodzenia
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co ja odpowiedziałam, że jak zacznę zarabiać sama na siebie to będę się zastanawiać co ciekawego zrobić w życiu, poza tym, wcale nie uważam, żeby moje życie było nudne i kolejna sprawa- jestem na takich studiach, ze albo rybki albo akwarium. Pojechał trochę po mnie, że "wykorzystuję rodziców". Jak powiedziałam, ze kiedyś im się odwdzięczę za to i że teraz mnie utrzymują bo pewnie po cichu liczą na to (nie na prezenty tylko choćby na pomoc jak będą starzy) to stwierdził, że przecież "rodzicom od dzieci nic się nie należy". I jakoś tak dziwnie mi się zrobiło. Bo będą mnie utrzymywali jeszcze przez 3 lata.... i pewnie potem pomogą stanąć jakoś na nogi więc w sumie jakieś 27 lat ich pracy.... I spytałam czy wg niego to za mało, żeby sie odwdzięczyć. Nadal stał przy swoim. A ja uważam, że rodzicom należy się wdzięczność choćby za to, że mi wycierali dupsko jak zasrałam całą pieluchę na rzadko. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Byłaby relacja jak się patrzy
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, jak to nic się nie należy... w kochającej się rodzinie należy się cholernie dużo - szacunek i wdzięczność - widzę po swoim przykładzie. Nie raz się nie dogaduję z nimi - zwłaszcza z mamą, ale mam poczucie, że z OGROMU rzeczy rezygnowali przez całe życie po to, żebym ja miała lepiej od nich. To chyba normalne, że chcę im kiedyś z tego powodu podziękować jakoś bardziej, niż powiedzieć "dziękuję". Ten Twój kumpel takim tekstem sam jest pasożytem, który w pewnym momencie odłączył się od rodziców i żyje sobie w milutkim przekonaniu, że nie jest im nic winny. Co to w ogóle znaczy - cz jeśli któreś z jego rodziców będzie potrzebowało na starość pomocy to powie im to samo - "sorry mamo/tato, ale nic się ode mnie ci nie należy"? ![]() Ola, mądrze uważasz i nawet się nie zastanawiaj nad tym czy to słuszne bo tak po prostu jest. Ten kumpel najpewniej zmieni zdanie kiedy sam zostanie rodzicem. Ciekawe jak by się poczuł jakby dziecko, do którego wstawał w nocy a później harował całe dnie na to, żeby to dziecko miało wszystko co potrzebne mu nagle wyparowało "bujaj się tato, już nic mi od ciebie nie trzeba, możesz spadać". Rany, co za nastawienie do życia
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie skonczyłam gadać ostatni raz przed spaniem przez tel. z narzeczonym
:brzy dal: i idę spać. Co z tego, że jak przyjedzie wujek to i tak mnie pies obudzi Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i kciuki ) papa |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
kamerka lepsza
![]() najlepiej z relacją na żywo ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Claris, tylko pamiętaj o właściwych rękach w kościele
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale różne są przypadki w rodzinach, to inna kwestia...
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
RAin
![]()
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Claris - i śpij dobrze
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ja zrobiłam
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a właśnie, tak jak mówisz- należy zrobić coś więcej niż zwykłe "dziękuję". W końcu nikt im nie kazał nas wychowywać- mogli utopić albo oddać do domu dziecka a tego nie zrobili. A pytanie zadałam właśnie dlatego, że mnie poraziło trochę takie nastawienie i sprawdzam jak inni ludzie myślą. Ja patrzę ze swojej perspektywy... gdybym tyle pracowała na dziecko i starała się zapewnić mu byt to byłoby mi miło jakbym coś "dostała" od tego dziecka.
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co na to rodzice tego pana... chociaż jest też taka możliwość, że akurat w tej rodzinie od pokoleń funkcjonuje model rodzica - tymczasowego żywiciela, którego się odsyła do diabła jak przestanie być użyteczny i są na to przygotowani ![]() ...chociaż szczerze wątpię, żeby jakikolwiek rodzic, po całym ogromie pracy i poświęceń dla własnego dziecka przyjąłby ze spokojem taką postawę swojego potomka Ja nie mówię, że miałaby to być jakaś postawa w stylu "należy mi się", ale osobiście chciałabym mieć kiedyś poczucie, że moje dziecko jest mi wdzięczne za to wszystko - nikt nie mówi, że to ma być materialne. Chociaż tak jak mówiłam planuję coś dla swoich rodziców i mam zamiar zacząć odkładać na to pieniądze jak tylko zacznę pracować - czy to będzie właśnie wycieczka czy samochód czy cokolwiek innego to się okaże. Wycieczka byłaby fajnym rozwiązaniem bo moi rodzice nigdy nie byli na takich prawdziwych wczasach a wiem, że np. bardzo chętnie pojechaliby do Chorwacji...---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Spadam spać, jutro sobota i zamierzam się od rana wypiękniać na spotkanie z Przyszłym Mężem ![]() ...co oznacza, że jak chcę wyglądać w miarę jak człowiek to muszę wcześnie wstać ![]() Dobranoc Spacja położyła się spać na stosie złożonych ręczników z prania |
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem czy zasnę
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
http://piczon.pl/smakowity-suchar/
![]() Idę spać, bo zaczynam oglądać jakieś dziwne strony. Dobranoc
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
A co do rodziców to się zgodzę w zupełności - ja się strasznie stresuję, jak mi dają pieniądze - bo wolałabym, żeby dla siebie zachowali.
A pomoc jak najbardziej
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle mam strasznego śmiecha, bo była mojego narzeczonego ( i własnie się zorientowałam że od wtorku mam błąd w podpisie, bo jesteśmy razem od 2008 a nie 2009 tak jak napisałam, nie wiem co mi się na mózg rzuciło że tak napisałam ![]() foto pierdzionka tu: http://www.yes.pl/images/file_column...01-1549w05.jpg jutro oddaję go i wymieniam na mniejszy muszę się z nim rozstać ale wiecie co TŻ powiedział? bo on się zorientował, że te zaręczyny były mniej romantyczne niż sobie wyobrażałam...i doszedł do wniosku, że jak odbierzemy ten mniejszy, to je powtórzy hahahahaha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2010-10-01 o 23:13 |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
baby śliczny jest
a była, no cóż... jej sposób na odreagowanie pewnie, no i nie może przecież wyjść na ofiarę losu co do wody - piję na bieżąco podczas biegu, inaczej nie dałabym rady. Wczoraj nie miałam takiego problemu, dzisiaj dopiero. Z tą różnicą, że wczoraj byłam względnie najedzona przed, a dziś głodna.
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
![]() jejjjjku ale jestem podekscytowana slubikiem britnejki naszej
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-10-02 o 00:40 |
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam z myślą o Claris - trzymam kciuki kochana
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Claris w tym dniu życzę Ci dużo uśmiechu, wzruszeń bez łez, coby makijażu nie naruszyć, pewności podczas wypowiadania przysięgi i zabawy do rana. Poza tym idealnego małżeństwa, wiosennych, dobrych wiatrów zamiast sztormów w związku i jak najszybszego wybudowania wymarzonego domku. Wszystkiego dobrego!
Olka co do tematu wdzięczności, to u mnie jest tak, że rodzice całe studia wspierali mnie finansowo, ale nie utrzymywali, bo raczej za 500 zł/mc ciężko by mi było przeżyć. Ale wiem, że gdybym tylko poprosiła, to dawaliby mi więcej. I ta świadomość jest dla mnie najważniejsza. Bo nie chodzi o to że nie mieli pieniędzy, tylko ja mam taki charakter, że nie lubię ciągnąć od kogoś kasy. Wolałam w wakacje zapracować i mieć odłożone na cały rok. A co do wynagradzania im czegokolwiek w Twoim przypadku, uważam, że jest to bardzo na miejscu. Też swojego czasu myślałam o wykupieniu rodzicom wycieczki, ale póki tata jest za granicą, to ciężko by było to zorganizować. Jeżeli czujesz taką potrzebę, to jest to bardzo fajny pomysł. Nie należy jednak zapominać o takim "wynagradzaniu" im na codzień, poprzez bycie dla nich wsparciem w trudnych chwilach, rozmowy, telefony, pomoc. Najważniejsze, żeby nie mieć rodziców w nosie, bo oni tego się najbardziej boją - samotności. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Podoba mi się sala, nie mogę uwierzyć, że to już... Już z niecierpliwością czekam na Twoją relację 

ten z Farmoną i musem do ciała? Demyt, ja nie przeglądałam tej strony, ale chyba zaraz to zrobię...

Jezusie, no nie mogę... 
. Bo sobie mogliśmy tam sami wziąć po weselu pokój i zostać do poprawin, a takto lipa...

i śpij dobrze 
13.03.2008