Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 20:51   #1411
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
Na pw tzn prywatna wiadomość?

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:51   #1412
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Misiulka - to faktycznie wspolczuje ach te psy...ale dobrze ze szczesliwie dojechalas...moja mala juz spi...padla odrazu po jedzonku
A TZ dzis jaki mily...jak nigdy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 20:53   #1413
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
2. nie jest zalecane podciaganie dziecka do siadu za raczki. Choc niektorzy lekarze i rodzice to praktykuja. Ja slucham rad Zawitkowskiego i on odradza "przyspieszania" pewnych czynnosci ,ktore dziecko w pewnym momencie zrobi same.
Dzięki za odp, nie chciałabym przyspieszać, ale też i nie przegapić czegoś.

Na razie musimy intensywnie ćwiczyc brzuszek, bo co jakiś czas zapomina mu się tudzież dostaje lenia, no albo jest to to coś co zawsze zapomina jak uczy się nowych rzeczy - a nowych od niedawna sporo,
- ssie kciuka jak mu smok wypadnie, zazwyczaj lewego więc czasem i przewróci się na ten bok,
- rączki łapie jedna za drugą, a dziś nawet ruszal kulką z grzechotki tak, że się kręciła (chyba ma jednak napięcie z prawej strony bo jeszcze często ma zaciśniętą piąstkę i bardziej spiętą, na razie ćwiczymy prowokując do otwarcia, ale chyba się przejdziemy w końcu do lekarza)
- udaje się go rozśmieszyć regularnie tak, że śmieje się w głos
- zaczyna przesypiać noce
-gada coraz więcej

No i tylko ten brzuch gorzej, choć w pionie nieźle trzyma łepek, taka samo na samolota

A i jak na początku miał główkę w jedną stronę to tak go "przekręciłam", że teraz preferuje tę drugą, więc znowuż odkręcamy się trochę

Aniaa, ładnie, i pogoda jakaś w miarę

Alutka jak mam 5,5, a właściwie jakieś 7 - 7,5 i stoi

Poskakałam, idzie mi już lepiej, tylko muszę być sama w domu, bo tak to jakoś się krępuje ćwiczyć i mi nie idzie
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:13   #1414
Linka24
Wtajemniczenie

Enternete a powiedz mi jak jest z pozycją w pionie, czy jak puścisz główkę to ona leci do tyłu? to samo czy jak podnosisz to główka opada do tyłu???
Bo mój tak ma i nie wiem czy to normalne, a one tego samego dnia się urodziły

Alquien 2 razy ciągnie cyca a reszta to na butli bo cwaniak się tak nauczył i nie pytaj ile je... Dziś na jedno posiedzenie wyciągnął 240...
Teraz przed spaniem 200 i dopił herbatką... a ma nie całe 3 miesiące..

Alutka ja tez się w zadne spodnie nie mieszczę i chodzę w dresach
A na dodatek.....do tej pory wazylam 54kg a wczoraj się wazylam i 55,5!!!! Nie wspominając ze przed ciążą miałam 46...

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-10-01 o 21:23
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:15   #1415
żabka19
Raczkowanie

Szymonek dzis przewrocil sie z pleckow na brzuszek ,jak zwykle podazal za smokiem

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
- udaje się go rozśmieszyć regularnie tak, że śmieje się w głos
Kurcze jak wam sie udaje rozmieszyc zeby sie zasmial? Szymon usmiecha sie przy "rozmowie" prawie non stop, piszczy ,wydaje okrzyki radosci, kreci sie tak smiesznie na boczki jak sie cieszy,ale smiechu jeszcze nie bylo.

Co do zaciskania piastek.. jak zaciska piastki to masuje mu wtedy raczke od ramionka do dloni i sam je otwiera.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:15   #1416
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Kurczę na ostatnie wizycie lekarz powiedział, zeby odstawiła małej już witaminę tylko nie pamiętam jaką D czy K??? Miałam 2 w 1 dlatego dawałam jej jeszcze, wczorakj mi sie skończyły jutro musze kupić bo zapomniałam tylko, którą D czy K??? Wiecie może jak to jest z tymi witaminami wspomnę, że karmię piersią???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-10-01, 21:26   #1417
karolcia228
Zakorzenienie

To moja je 120-150ml a nie umie sie jeszcze przewrocic bo jest paczusiem, choc juz niezle sie kolysze do tego przewrotu, a jak leży na brzuszku to macha nogami kreci sie na boki, a na plecach to samo...pewnie nie dlugo sie przkreci...i jak trzymam w pionie to trzyma glowke sztywno...czasem sie zdazy ze jej poleci ale co raz rzadziej

Zaliczylam rowerek

Stary 2010-10-01, 21:26   #1418
entertete
Rozeznanie

linka ja go tak noszę przewieszonego przez ramię do bekania, i on stawia łepek, trochę sprężynuje ale prędzej mu do przodu leci gwałtownie jak się zmęczy, a do tyłu nie wiem, bo to nie jest tak zupełnie pionowo tylko przez ramię jak pisałam więc ta pozycja wymusza opad w przód, zobaczę jutro.

żabka rozmieszyć pewnie da się każde dziecko inaczej, u nas na razie 2 sposoby czyli 1. trzepię włosami nad nim - bardzo go to cieszy
2. łaskoczę w nosek i mówię dig dig dig, głupie ale działa, raz się nawet zakrztusił ze śmiechu

misiulka obsatawiam odstawienie K, bo raz że to jest od niedawna wprowadzone i różnie lekarze podchodzą a dwa D daje się nawet do roku czy dłużej bo to zdaje się wpływa na czaszkę i chyba układ kostny
Stary 2010-10-01, 21:42   #1419
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Kurczę na ostatnie wizycie lekarz powiedział, zeby odstawiła małej już witaminę tylko nie pamiętam jaką D czy K??? Miałam 2 w 1 dlatego dawałam jej jeszcze, wczorakj mi sie skończyły jutro musze kupić bo zapomniałam tylko, którą D czy K??? Wiecie może jak to jest z tymi witaminami wspomnę, że karmię piersią???
U mnie pewnie troche inaczej bo K wcale sie nie podaje ,a D (a wlasciwie tran czyli w tym wit. D,A ,Omega3)w ilosci 100% zalecanej dawki,a od 6 miesiaca podwojna ,wiec pewnie w Polsce dalej podaje sie wit. D,tym bardziej w zime gdy slonca brak,a odstawia sie K.

Cytat:
żabka rozmieszyć pewnie da się każde dziecko inaczej, u nas na razie 2 sposoby czyli 1. trzepię włosami nad nim - bardzo go to cieszy
2. łaskoczę w nosek i mówię dig dig dig, głupie ale działa, raz się nawet zakrztusił ze śmiechu
Zgadza sie ,ale ja juz probuje na wszelkie sposoby i nie chce malolat wydobyc z siebie smiechu ,a inne dziwne dzwieki mu wychodza ,a ja tak bardzo chce to uslyszec ! Przynajmniej dobrze ,ze jak jest najedzony to usmiecha sie caly czas ,niewazne co by sie do niego mowilo Dobra jutro poprobuje twoich sposobow ,nie bede go teraz budzic

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-10-01 o 21:43
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:50   #1420
aniaa22
Zakorzenienie

Misiulka niezle z tym twoim psem. ech ja bym chyba sie zastanowila nad oddaniem go ale sobie nie wyobrazam oddac mojego psa

miska tez ciezko rozsmieszyc. czasem sie zasmieje glosno ale to takie pojedyncze zasmiania (co za slowo stworzylam ) dzis naprzyklad smial sie jak glupi bo zlapal sobie raczka recznik i go ciagnal tak ze zrzucil z oparcia kanapy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:53   #1421
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez karmie piersia i mi jak bylam w poniedzialek na wizycie to kazala wybrac do konca wit K, D ma brac jeszcze dlugo. Ponoc K bierze sie do 3 m-ca.
Moze ktos potwierdzic?

A jak u Was z Cebionem? Mi lekarka tez kazala odstawic, mowi, ze jesli ja biore witaminy to jej juz nie musze Cebionu wiecej podawac. Wam tez tak lekarze mowia?

Edytowane przez alutka78
Czas edycji: 2010-10-01 o 21:56
alutka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 21:56   #1422
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

entertete, żabka19, alutka - Dziękuje za odp. co do witaminy w takim razie kupuję D.
Ania niezły spryciula z Miska rośnie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-10-01, 22:03   #1423
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
J
A jak u Was z Cebionem? Mi lekarka tez kazala odstawic, mowi, ze jesli ja biore witaminy to jej juz nie musze Cebionu wiecej podawac. Wam tez tak lekarze mowia?
Ja biorę moje witaminy jak mi się przypomni, a Cebionu nikt nie zlecał. Na własną rękę podałam 2 razy jak mała była zakatarzona.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:18   #1424
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

A na co to jest pierwsze słyszę??? Bierzecie jakieś witaminy jak karmicie bo mnie bardzo włosy po ciąży wychodzą??!!

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-10-01, 22:27   #1425
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzien doberek!
wstawiam fotki mojej adusi, bo dawno tego nie robilamsa to zdjecia w wiekszosci z wyjazdu do krakowa
Ślicznie Śmieszną minę zrobiła ta Adusi koleżanka- takie ciekawskiej dziewczynki na ploteczkach
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dukana test to podstawa zanim sie rozpocznie diete

Jak wpisałam ze chce ważyć 70 to mi wyliczył 68kg... no to wpisałam ze chce ważyć 40kg żeby mi wyliczył ile mogę schudnąć maksymalnie przy wzroście 175 i wyliczył 61,4 tego nie osiągnę raczej ale pomarzyć mogę
Też sobie zrobiłam ten test,ale chyba powiedział mi,że nie powinnam się odchudzać Chyba,bo ni słowa w tym języku nie umiem
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Szanowna Pani Prodziekan nie zechciała mi przedłużyć sesji dłużej, niż wszystkim innym studentom... i nie miało znaczenia, że mieszkam 60km od uczelni, mam 2 miesięczne dziecko i jestem do cholery na urlopie macierzyńskim.... a na koniec moje podanie o przedłużenie zaginęło i ani dziekanat ani prodziekan nie wiedzą gdzie jest i się wypierają jego posiadania...:m ur: Także mam czas do końca przyszłego tygodnia na zaliczenei 4 przedmiotów i egzaminu....
Współczuję i w pewnym sensie podzielam Twój los.Jestem na urlopie dziekańskim,a wczoraj dowiedziałam się,że muszę chodzić na zajęcia i od poniedziałku normalnie studia.Kto normalny każe chodzic na wszystkie zajęcia w trakcie urlopu dziekańskiego? Skoro chodzę na zajęcia to na czym polega ten mój urlop poza tym,że będę mieć rok w plecy

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zdjecia z chrzcin
Ładnie wyglądaliście.Przejeżdżal ismy w weekend przez Staszów.Miałam zaproponować Lence żeby odwiedziła Misia,ale spała całą drogę

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dziś na jedno posiedzenie wyciągnął 240...
Teraz przed spaniem 200 i dopił herbatką... a ma nie całe 3 miesiące..
Może powinnaś też zacząć zagęszczać mu mleko kleikiem? Mówiłaś lekarzowi,że tyle je? Nasz pediatra mówił,że jak tak dużo dziecko pochłania samego mleka to też niedobrze,bo jest przebiałczenie organizmu czy cuś takiego
Cytat:
K daje się tylko do 3 miesiąca

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja biorę moje witaminy jak mi się przypomni, a Cebionu nikt nie zlecał. Na własną rękę podałam 2 razy jak mała była zakatarzona.
Mnie też nikt Cebionu nie kazał.Tylko wit.D.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:41   #1426
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
zdjecia z chrzcin
super fotki Wszystko sie fajnie udalo?

Misiulka wlosy beda wychodzic do 6 miesiecy i niestety nic na to specjalnie nie poradzisz. Za to witaminki jak najbardziej bierz, jesli karmisz piersia U nas zalecaja te same, co sie w ciazy bralo.

farminka, Morgana
wspolczuje tych przejsc ze szkola

zabka raczej nie zmusisz maluszka do smiechu, musi przyjsc jego pora na to
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:55   #1427
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

Ładnie wyglądaliście.Przejeżdżal ismy w weekend przez Staszów.Miałam zaproponować Lence żeby odwiedziła Misia,ale spała całą drogę
dziekujemy
o ty taka okazja do randki. misio aniolek odstawiony impreza a ty co przyjecie bylo w Staszowie a chrzest u mnie w kosciele

a z ta szkola twoja to paranoja jakas nie czaje jak moga kazac ci chodzic na zajecia

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
super fotki Wszystko sie fajnie udalo?
tak udalo sie tylko ze szybko nam sie przyjecie skonczylo bo wszyscy byli z dziecmi i wiadomo takie maluchy to ciezko dluzej zabawic. na dodatek o maly wlos bysmy musieli szukac nowego chrzestnego bo mu sie w biodro cos stalo w piatek i nie mogl wstac z lozka. na szczescie seria zastrzykow pomogla. misio w kosciele poplakal bo pierdki go meczyly ale tak to ok
Stary 2010-10-01, 23:14   #1428
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy wodnistą kupę, ale nie biegunkę, bo jest raz na dobę jak zawsze, kolor okej, tylko baaaardzo rozwodniona (juz 2 czy 3 dzień). Co to może być???
Kochana nic się nie martw. Mój robił takie wodniste kupy przez okres 5 tygodni conajmniej, właściwie pierwsze 3 tyg życia były kupy jednego rodzaju, potem się zaczęły wodniste - bardzo rzadkie papki, były raz dziennie albo 2... i tak do 10tygodnia życia, potem te papki zrobiły się nieco gęstsze i takie są do teraz. Hmm uświadomiłam sobie że wczoraj i dziś nie było kupala
Pytałam o te papki pediatrę bo się wystraszyłam taką nagłą zmianą ale powiedziała, że są okej. Jeśli byłaby to biegunka to by były kupy wodniste - woda podbarwiona kupą w zasadzie i częste. Papki mogą być jak najbardziej, nawet jak zaznaczyłam, że są bardzo rzadkie - coś konsystencji jogurtu... a u nas były dodatkowo całkiem zielone i zielone są do teraz ale to też nic złego - zielony odcień kupa może mieć od zawartości żelaza w mleku jakie pije mogą być w kupce nawet małe ilości śluzu i też jest w porządku

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 23:18   #1429
farminka
Wtajemniczenie

aniaa ale Lenka nie była odstawiona,tylko tak na podróż ubrana,więc na randkę nie gotowa Możecie wpaść jak my będziemy robić chrzciny Planujemy 11 listopada
A propo jak Wam się podoba taki strój: http://allegro.pl/bialy-chrzest-68-p...238142897.html ? Chciałabym coś ciepłego i bez tysiąca falbanek i ciężko mi znaleźć coś sensownego.Dla siebie też nie mogę znaleźć nic Dzisiaj ruszyłam do galerii,ale wróciłam z próbką pampersów z rossmana i słoiczkiem zupką-kremem marchewkowym Jutro próbujemy jeść obiadek
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 23:53   #1430
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Siala chwalipięto! Że Ci waga hop do góry zrobiła się nie pochwaliłaś . Za mało wody pijesz!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 00:25   #1431
kinia656
Zadomowienie

ja też mam Cebion ale to dlatego że Natanek był przeziębiony i kaszlał i pediatra nam przepisała tą witaminkę.

A o witaminkach dla mnie nic nie wiem... dokończyłam te co mi zostały z ciąży ale więcej nie kupowałam..
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 00:27   #1432
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Siala chwalipięto! Że Ci waga hop do góry zrobiła się nie pochwaliłaś . Za mało wody pijesz!!!
Porcelanki nie było wczoraj
Wody była wystarczająca (chyba) ilość - na pewno były 2l. (zalecane przez Dukana)
Ale mało zjadłam bo czasu nie było :/

I dziś tez nie rewelacja bo w ciągu całego dnia zjadłam naleśnik Dukanowy z serkiem wiejskim.. potem jeden płat śledziowy z octu (zalewa bez cukru ) i znowu serek wiejski :/ i mało piłam i znowu porcelany przez cały dzień nie było, więc jutro będzie pewnie w górę znowu :/

Chwalę się sukcesami a nie porażkami

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 03:58   #1433
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
A na co to jest pierwsze słyszę??? Bierzecie jakieś witaminy jak karmicie bo mnie bardzo włosy po ciąży wychodzą??!!
Ja biore Falvit. Wlosy mi wypadaja. Trzeba skrocic.
Cebion to vitaminy - taka mieszanka wieloskladnikowa.

Cytat:
aniaa ale Lenka nie była odstawiona,tylko tak na podróż ubrana,więc na randkę nie gotowa Możecie wpaść jak my będziemy robić chrzciny Planujemy 11 listopada
A propo jak Wam się podoba taki strój: http://allegro.pl/bialy-chrzest-68-p...238142897.html ? Chciałabym coś ciepłego i bez tysiąca falbanek i ciężko mi znaleźć coś sensownego.Dla siebie też nie mogę znaleźć nic Dzisiaj ruszyłam do galerii,ale wróciłam z próbką pampersów z rossmana i słoiczkiem zupką-kremem marchewkowym Jutro próbujemy jeść obiadek
JA mam chrzciny 6 listopada. Tez ogladalam ten stroj. Zastanawiam sie czy nie bedzie jej zimno w tym. Chyba trzeba dokupc jeszcze jakis plaszcyk albo pelerynke. Ogolnie bardzo fajny komplecik,
Dla siebie to myslalam o legginsach i jakiejs tunice - w zwiazku z malym spadkiem wagi, plaszczyk. Zobaczymy.
Stary 2010-10-02, 08:24   #1434
karolcia228
Zakorzenienie

Witam u mnie noc super o 5 zjadla i spala sobie do 8 Pogoda zapowiada sie super....ubralam w mala w ubranka od znajomych na 6-9 miesiecy

farminka - bardzo ładny strój

Stary 2010-10-02, 08:43   #1435
entertete
Rozeznanie

siala dzięki, poczekam więc na razie, bo to właśnie taki jogurt jest

linka co do tej głowy, na brzuchu znowu dziś protesty, choć ze dwa razy podniósł, ale wcześniej już było wyżej i lepiej
No i jak biorę do góry to głowa odchyla się do tyłu, ale już w pionie to jak poleci to raczej do przodu albo na boki, do tyłu już tak nie.

farminka mi się ten strój podoba, dyskretny taki i dla mnie plus, że (ja jestem praktyczna w takich kwestiach do bólu) da się potem wykorzystać elementy stroju na co dzień.
A i w tej aukcji fajny ten strój chłopca w zdjęciu reklamowym, jak kiedyś będę chrzcić to poszukam chyba czegoś podobnego.

karolcia nieźle z tymi ubraniami, ale tez i te rozmiarówki to pokićkane często (choć wiem, że Twoja mała duża jest)
Stary 2010-10-02, 08:50   #1436
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
stroj fajny a Lenka pewnie zawsze jest odstawiona wiec sie nie wymiguj my juz raczej w tym roku sie nie wybieramy na poludnie. za daleko zeby ciagnac tego malego grzybka tak czesto

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam u mnie noc super o 5 zjadla i spala sobie do 8 Pogoda zapowiada sie super....ubralam w mala w ubranka od znajomych na 6-9 miesiecy
misio tak samo dzis wstawal a wogole to zawalu chcialam dostac bo nad ranem jak sie przebudzil to przywalil reka w karuzele i tak trafil ze sie wlaczyla
Stary 2010-10-02, 08:54   #1437
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

karolcia nieźle z tymi ubraniami, ale tez i te rozmiarówki to pokićkane często (choć wiem, że Twoja mała duża jest)
Wiem o tym, ale jak to zobaczylam mowie a za duze jeszcze, ale zmierzylam ze spodniami ktore nosi teraz i minimalne wieksze zakladam i dobre...zrobie fotke jej to wstawie

Cytat:

misio tak samo dzis wstawal a wogole to zawalu chcialam dostac bo nad ranem jak sie przebudzil to przywalil reka w karuzele i tak trafil ze sie wlaczyla
No to super nie dziwie sie Nastka bawi sie z tata on ja nakrywa koldra a ona piszczy

Stary 2010-10-02, 09:51   #1438
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Bierzecie jakieś witaminy jak karmicie bo mnie bardzo włosy po ciąży wychodzą??!!
mi też wychodzą masakrycznie, już chyba połowę straciłam, biorę penatal dhea dla karmiących, ale na włosy nie pomaga

Cytat:
A propo jak Wam się podoba taki strój: http://allegro.pl/bialy-chrzest-68-p...238142897.html ?
elegancko
tylko czy twoja mała się ślini ? bo mój Kuba bardzo i jakby miał z takim futerkiem, to byłoby całe wylizane i pozlepiane

wczoraj mieliśmy 2gą dawkę szczepienia, byłam cała zestresowana, bo podobno każde kolejne szczepienie jest gorsze, a u nas na odwrót, było dużo lepiej niż za pierwszym razem; fakt, że wieczorem nie mógł zasnąć (a zawsze zasypia przy cycu), ale w sumie leżał na mnie i nie wiem kto pierwszy odleciał, ja czy on
Kuba waży 7360, czyli prawie 2 razy urodzeniowa
mam już dawać 2 krople wit D, bo ma duże ciemiączko (3 na 3), a K odstawić
i widać zęba, prześwituje przez dziąsło, ale lekarka mnie pocieszyła, że może jeszcze nie wyjść; ja nie chcę zębów, boję się że mnie pogryzie
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 10:00   #1439
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny...robie postepy jestem na 45 stronie
Wczoraj poza prezeniem na kupe mialam cudowne dziecko...karmilam co 2-3 h ,troszke zabawy i spanko..zrobil 2 kupy kolki byly krotkie ale dzis zas sie prezy..teraz zasnal i sie usmiecha....choc co jakis czas brzuch go wybudza....
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
JEST OK
super!!!
misiulka mały ode mnie tez butli nie wezmie, jak wrocilam z zabiegu to tz go karmil u mnie od razu szukal...
siala mam identyczne rozstepy a sesja babo po prostu piękna!!!!!!!!!!! a Sebcio wykapany tatus
belunia no wlasnie mysle ze na pewno czegos nie toleruje
ania super ze z karmieniem Miska lepiej
co do skojarzen po porodzie to wlasnie jak bylam na czyszczeniu i slyszalam ktg to az mnie otrzepalo
wikimi super niunia
wiolek

wogole to nie poszlam dzis na zajecia bo tz w pracy a choc mama sie zaoferowala to jakos dzis jeszcze odpuscilam...tym bardziej ze na dzis mialam zabrac stroj 2 czesciowy bo masaz brzucha fajnie ale moj brzuch jest obrzydliwy by go obnazac przed cala grupa jutro za to praktycznie caly dzien bede w szkole (podst. psychologii i pracownia chem. kosmetycznej ) a tz z malym w domku.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 10:12   #1440
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
wczoraj mieliśmy 2gą dawkę szczepienia, byłam cała zestresowana, bo podobno każde kolejne szczepienie jest gorsze, a u nas na odwrót, było dużo lepiej niż za pierwszym razem; fakt, że wieczorem nie mógł zasnąć (a zawsze zasypia przy cycu), ale w sumie leżał na mnie i nie wiem kto pierwszy odleciał, ja czy on
Kuba waży 7360, czyli prawie 2 razy urodzeniowa
mam już dawać 2 krople wit D, bo ma duże ciemiączko (3 na 3), a K odstawić
i widać zęba, prześwituje przez dziąsło, ale lekarka mnie pocieszyła, że może jeszcze nie wyjść; ja nie chcę zębów, boję się że mnie pogryzie
no pieknie wazy super ze dobrze zniosl szczepienie nas czeka we wtorek i juz sie boje bo rano szczepienie a po poludniu usg jaderka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości