3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 13:46   #4411
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciuki by jak najszybciej był z tobą

dziewcyzny jaka posciel najlpesza do lozeczka 60x120 - 90X120 czy 100x135????????
ja kupilam 90 x 120 cm
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:47   #4412
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No wlasnie nie moge napalic, bo nie mamy wegla, czekamy na ojca, bo on ma kupic wegiel a po drugie cale centralne mamy wylaczone bo ojciec bedzie wstawial dwa grzejniki jeszcze, wiec jeszcze jakies 2 tygonie w chlodzie.
Ale ja nie jestem zmarzluch jakis mega, tzn jestem, ale owijam sie tym moim kocem i jestem gorąca, albo zakladam swoj super szlafrok i juz mi jest bardzo cieplo
Dlatego wkurza mnie jak tz przychodzi i narzeka ze mu zimno! To niech nie chodzi w koszulce z krotkim rekawem tylko niech zalozy swetr!

Biejatka, tez mnie wkurzalo jak sie pytali "co bedzie?". Odpowiadalam ze tygrys bengalski albo zyrafa..

hMM a to lekarz mowi jak bedziemy rodzic? bo mooj to jeszcze nic nie pisnal w tej sprawie.. wiecie co zastanawiam sie czy czasami nie poprosic tz o to, zebby na urodziny zafundowal mi prywatna wizyte u innego lekarza

ANECKo lekarz prowadzacy czasem widzi wskazania to od razu mowi tak jak np u KOOTKA i MIsia, albo jak ktos ma wade miednicy, nirozrosniete miejsca niektore lub torbiele w nietypowych miejscach ale wade wzroku (ale to skrajne przypadkI) nadcisnienei cukrzyca stara pierwiastka etc... wtedy od razu wiadomo ze bedzie cc
ale na ogol wszystkie jestesmy szykowane do SNtyle tylko ze w trakcie wychodzi cos co sugeruje ze moze zakonczyc sie cc - np,. ja w 1-ym porodzie mialam stan rzucakowy a to kwalifikuje mnie od razu do cc wtedy, a jak teraz bedzie? wszystko na ostatnio godzine sie dowiem...
czesto tez jest tak ze lekarze nie sugeruja cc nie chcac staszyc tylko od razu wziac na stol...
jak Malk. ci nie mowi ze masz jakies powody do cc to ich naprawde nie ma ! iw tym mu wierze w 100 % pod tym wzgledem jest super lekarzem... i on akurat zawsze tez bada kolor wod na wizycie dlatego masz tak bolesne badania (choc mnie one akrat nie bola) nie wiem czemu
a kolor wod wieel mowi o stanie dz. i kobiety ciazy...

wg mnie kase z prywatnej wizyty trzymaj na masci i rzeczy potrzebne tobie po porodzie
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:47   #4413
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Uwaga!

Kupilam w koncu wozek
x-landera 2010 w kolorze szaro pomaranczowym - kolory ta kolekcja ma srednie, ale niech juz taki bedzie
Stary 2010-10-02, 13:49   #4414
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
a ja wg USG mam dziś 36+5 ....ja pierdziele lecę pakować walizkę - torba okazuje się być za mała
na poprawę nastroju po czwartkowej wizycie mam troszkę ciuszków od znajomej z Niemiec - tak a propo używanych. mam większość ubranek od niej wszystkie w idealnym stanie nawet plamki nie ma, poprane - choć ja i tak piorę jeszcze raz - i praktycznie wszystko H&M i C&A więc się bardzo cieszę
wkleję kilka co dziś dostałam - na roczne dziecko ale lepiej mieć . kurcze mam 2 szafy pełne sukienek i ciuszków typowo dziewczęcych - jak będzie jednak chłopak to będzie zgryz
sliczne sa - na pewno ci sie przydadza

ja tez mam po Tosiu i teraz Kamie pozyczylam i sa niektore jak nowe i nie ma na zadnym plamek!
Stary 2010-10-02, 13:50   #4415
Biejatka
Rozeznanie

Popłakałam się, nie wiem czemu, ja przeczytałam że Weronisia już po wszystkim, a potem do tego ta wiadomość, że zabrali dzidzię do innego szpitala Jak mi się smutno zrobiło.
Trzymajcie się !
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:52   #4416
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
własnie dostałam maila, że przysyłkę nadali dopiero w czwartek bo niby dziecko się rozchorowało... i tak mam jeszcze czas... nawet łóżeczka jeszcze nie mam

hmmm... kurczę i ja muszę pomyśleć nad torbą, bo jakoś tak omijam ten temat szerokim łukiem nie mam jeszcze majtek jednorazowych i czegoś do porodu, reszta jest.

A jeśli mogę zapytać to jakie podpaski na później kupujecie?? no bo wiadomo na początek te wkłady, a później?? jakieś grube czy takie cienkie?? jak ja wytrzymam tyle czasu w tych podpachach tampony były dla mnie zbawieniem
dopoki si enie wygoi to te absorgyn poza tym po 1 ciazy mialam strasznie silne krwawienia mimo ze tylko 3-4 dni ale nawet te grube wystraczaly mi na 30 min! potem uzywlaam belli bez siateczki bo mnie odparzala a potem normalnie always
Stary 2010-10-02, 13:54   #4417
apoolonia
Rozeznanie

Przecież nie urodziła aż tak szybko
dla czego mały jest gdzie indziej?

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciuki by jak najszybciej był z tobą

dziewcyzny jaka posciel najlpesza do lozeczka 60x120 - 90X120 czy 100x135????????
moim z\daniem ta pierwsza

dziecko nie potrzebuje wielkiej kołdry
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:56   #4418
lisek15
Zakorzenienie

Weronisia mam nadzieje,że niedługo bedziesz z Paskalem

Irsin super,że kupiłaś. Ja nadal mam dylemat I nic poza graco na oku Mam nadzieję,że szybko cos mi wpadnie.

Kootek nic innego nie zostaje jak zyczyć Michałkowi,żeby nadal ładnie się zachowywał. W końcu czas najwyższy wracać do domu

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:14   #4419
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Kretencja ja cię rozumiem.
Miałam cc, nie chcę cc i panicznie się boję, że jednak na cc się skończy.
Z drugiej strony każdy jest inny i są kobietki, które cc przechodzą bardzo pozytywnie.
Będę trzymać kciuki by było dobrze...

Weronisiu powodzenia

Ja byłam na spotkaniu z położną w sprawie porodu po cc.
Szanse są... znaczy mam nadzieję, ze nadal są, bo wczoraj do mnie zadzwonili z informacją, że mam cukrzycę
We wtorek lekarz, od dziś dietka.

Planuję w przyszłym tygodniu wszystkie zaległości w pracy nadrobić, torbę spakować w razie czego.
NO JA CC MILO WSPOMINAM :/az glipo soe przyznac by operacje milo wspominac dzieki cw i tego jestem pewna szybciej dralowalam niz te ktore daly sobie spokoj od 6-go 7-go mies. i mialy dwa dni opoznienia jedna nawet tydzin po chodizla zgieta w pol...
ale to tez kwestia nastawienia prob sil psychiki!
jedyne co MI DOKUCZA PO CC do tej pory to to ze w miejscu wklucia mam dyskopatie i kregoslyp przez caly czas mnie boli ! a jak juz ide na spacer 40 min lub podzwigam to pol godziny odchodza mi bole z kregoslpa nizym na plasko sie poloze!
Stary 2010-10-02, 14:15   #4420
kropka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
K...a mać!!!
Mam już dość.
Nie dość,że jem mało i to co jest w diecie, biorę insulinę, zwiększam dawki jej, to K...A dalej mam zbyt wysoki cukier!!!!!! Pierdo..a dostanę!!! Chcę już mieć to za sobą!!!
Jaki sens jedzenia dietetycznie jak i tak g..no to daje?
Płakać mi się chcę.
Idę spać dalej.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Lisek wiem o czym mówisz- ja tez mam juz dosyc tej cukrzycy. Insuliny nie biore bo wizyte u diab mam dopiero 15 paz mam nadzieje ze nie bedzie takij koniecznosci- chociaz jak patrze na moje pomiary to sama nie wiem. Raz niewiele zjem i mam pomiar 130, a drugim razem po super sniadanku (wg mnie) mam 50 w caly siwa te pomiary.

Trzymam kciuki za Weronisie aby doszla szybko do siebie i miala Pascalka juz przy sobie.

Dziewczyny a jak jest z karmieniem po cc - bardzo ciezko jest dostac pokarm- nie orientuje sie w tej sprawie.

Aha i mam prosbe do spakowanych dziewczyn- napiszcie prosze sklad Waszych toreb spakowanych - ja tez musze sie za moja zabrac ale nie wiem co pakowac....
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:17   #4421
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Uwaga!

Kupilam w koncu wozek
x-landera 2010 w kolorze szaro pomaranczowym - kolory ta kolekcja ma srednie, ale niech juz taki bedzie
ooo... fajnie od tego sprzedawcy co Ci podawałam??
mi kolory bardziej podobają się te z 2010 niż z 2009

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
dopoki si enie wygoi to te absorgyn poza tym po 1 ciazy mialam strasznie silne krwawienia mimo ze tylko 3-4 dni ale nawet te grube wystraczaly mi na 30 min! potem uzywlaam belli bez siateczki bo mnie odparzala a potem normalnie always
dziękuję za odp
czyli musze kupić te grubaśne belli, a na później normalne masakra

ja mam pościel tą większą 100/135 tzn wypełnienia jeszcze nie mam, ale mam taką pościel

ale się najadłam obiadem zrobiłam sobie oszukane frytasy (najpierw obgotowałam kostki z ziemniaków, a potem je usmażyłam) nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam frytki więc może mi waga wybaczy

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:21   #4422
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Wiadomość od Weronisi (12:42):

Pascal urodził się 4 tyg przed terminem, waży 2450, ma 44cm. Jest w innej klinice. Nie wiem kiedy będę mogła go zobaczyć. Zależy jak dojdę do siebie po cesarce.
Gratuluje serdecznie Witam Pascalka zycze Wam duzo zdrowka i obyscie szybko sie zobaczyli
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:27   #4423
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
ja kupilam 90 x 120 cm
Ja też

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Przecież nie urodziła aż tak szybko
dla czego mały jest gdzie indziej?
Może w tym szpitalu co rodziła nie mają odpowiedniego sprzetu lub specjalistów. Bądź co bądź to wcześniak i w sumie dobrze, że starają się zrobic wszytsko,żeby maluch jak najszybciej doszdł do Ciebie.
trzymamy kciuki.

U was tez tak zimno? Ledwo 9 stopni na zewnątrz.brrr otworzyłam okno to aż mnie odrzuciło..
Idę zrobic budyń

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:29   #4424
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Uwaga!

Kupilam w koncu wozek
BRAWOOOOOOOOOO
MI SIE BARDZO POODBAJA SZARO POMARANCZOWE

a Werka jak z nia bedzie wszystko dobrze to za 4 dni zobaczy malego bo ja wypuszcza badzmy dobrej mysli NAPISZCIE TYLKO DO NIEJ :/ albo podajcie nr tel to zadzwonie
Stary 2010-10-02, 14:34   #4425
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Biejatka, tez mnie wkurzalo jak sie pytali "co bedzie?". Odpowiadalam ze tygrys bengalski albo zyrafa..
Dobre
Cytat:
K...a mać!!!
Mam już dość.
Nie dość,że jem mało i to co jest w diecie, biorę insulinę, zwiększam dawki jej, to K...A dalej mam zbyt wysoki cukier!!!!!! Pierdo..a dostanę!!! Chcę już mieć to za sobą!!!
Jaki sens jedzenia dietetycznie jak i tak g..no to daje?
Płakać mi się chcę.
Idę spać dalej.

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

a mi się należą baty, bo albo nic nie jem bo nie mam ochoty, albo jem słodycze :/ albo coś niezdrowego skrzyczcie mnie !!!!!!
No to witaj w klubie bo ja mam tak samo

Cytat:
Dziwne TZ do mnie dzwonil odebralam, rozlaczylo sie, oddzwaniam a tu abonent niedostepny.

No nic ja sie zbieram i jade na cmentarz mamie mojej kochanej swieczke zapalic ..
Pewnie mu bateria padła albo stracił zasięg

Cytat:

A jeśli mogę zapytać to jakie podpaski na później kupujecie?? no bo wiadomo na początek te wkłady, a później?? jakieś grube czy takie cienkie?? jak ja wytrzymam tyle czasu w tych podpachach tampony były dla mnie zbawieniem
Ja kupuję Always cienkie - oczywiście te najdłuższe - niecierpię grubych podpasek

Cytat:

Pascal urodził się 4 tyg przed terminem, waży 2450, ma 44cm. Jest w innej klinice. Nie wiem kiedy będę mogła go zobaczyć. Zależy jak dojdę do siebie po cesarce.
za Pascalka kurde czemu inna klinika
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jeeeeeeeeeee weronisia tez juz???
to juz po napewno, trzymam kciuki zeby wszystko było ok

widzicie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny

jak michałek bedzie tak grzeczny jak dzisiaj to jutro rowno miesiac czyli 03.10 pani dr go wypisze
SUUUPEEER !!!! No to oby Michaś był grzeczniutki i ładnie wcinał

Lecę dalej nadrabiać
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:34   #4426
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

Ide zamawiać rzeczy z all, dobrze, że miałam na to odłożone jeszcze pare groszy. Spać nie mogę przez te nasze problemy, czuję taki ciężar na klatce piersiowej, tż aż schudł z nerwów, szkoda mi go, mam nadzieję, że będzie lepiej.
Przepraszam, że nie odpisuje każdej z osobna, ale nie mam siły, ale podczytuje Was.
niebieska długo jakoś Cię nie było super że z synkiem wszystko dobrze ... eh... co za beznadziejna sytuacja... same stresy przez ta prace mam nadzieje i że szybko jednak to się rozwiąże i będzie wszystko dobrzeee

Cytat:

Witamy na świecie Pascalka klask i:
dochodźcie szybko do siebie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jeeeeeeeeeee weronisia tez juz???
to juz po napewno, trzymam kciuki zeby wszystko było ok

widzicie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny

jak michałek bedzie tak grzeczny jak dzisiaj to jutro rowno miesiac czyli 03.10 pani dr go wypisze
super wiadomości niech wychodzi, czas już najwyższy wracać do domku

Cytat:
my kupilismy te wieksza - chcialam zaoszczedzic poprostu ale jak dostalismy ten mniejszy rozmiar mimo ze nie bylam zadowolona z prezentu to teraz sie ogromnie ciesze!!!!!!! i wiem ze to byl strzal w 10

ja zrobilam przekret i zamowilam kolezanke by przekopala nam polowe dzialki i wyrowanala teren na sadzenie trawy - powiedzialam niepotrzebnie tż i sie wsciekl ale trudno jak on nie ma sily czasu i pogody na to , to wzielam to w swoje rece... fakt zaplace 100 ale bede wiedziec ze mamy trawe ! dla mluszkow na cieply sezon 2011 - przeciez tosiek nie bedzie sie w chwastach na dzialce bawil jak bede sadzic warzywka i owoce nie?
powiedzcie ze dobrze zrobilam prosze
ja uważam że bardzo dobrze zrobiłaś

Cytat:
Uwaga!

Kupilam w koncu wozek
gratki najważniejszy zakup z glowy

Cytat:

dziękuję za odp

ja mam pościel tą większą 100/135 tzn wypełnienia jeszcze nie mam, ale mam taką pościel

ale się najadłam obiadem zrobiłam sobie oszukane frytasy (najpierw obgotowałam kostki z ziemniaków, a potem je usmażyłam) nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam frytki więc może mi waga wybaczy
ja też chcem prosić o tego sprzedawcę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:41   #4427
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
Lisek wiem o czym mówisz- ja tez mam juz dosyc tej cukrzycy. Insuliny nie biore bo wizyte u diab mam dopiero 15 paz mam nadzieje ze nie bedzie takij koniecznosci- chociaz jak patrze na moje pomiary to sama nie wiem. Raz niewiele zjem i mam pomiar 130, a drugim razem po super sniadanku (wg mnie) mam 50 w caly siwa te pomiary.

Trzymam kciuki za Weronisie aby doszla szybko do siebie i miala Pascalka juz przy sobie.

Dziewczyny a jak jest z karmieniem po cc - bardzo ciezko jest dostac pokarm- nie orientuje sie w tej sprawie.

Aha i mam prosbe do spakowanych dziewczyn- napiszcie prosze sklad Waszych toreb spakowanych - ja tez musze sie za moja zabrac ale nie wiem co pakowac....
z tego co wiem to lista jest na 1-ej stronie

karmienie po cc eh od razu u nas dzieck anie daja ,usiamalm czekac dobe by przystawic a do tej pory butla i smoczkiem pakowali ;(
ale jak przystaialm mleko samo cieklo mialam pokarm slodziutenki
siare mialam gdzies od 5,5 mies. wowczas... malenko a w 8-9 mies. juz mi sie lala na koszulki, problem pojawial sie z karmieneim pozniej... ale to z innych przyczyn niz brak pokarmu
kolezanka miala przez cc i karmila 9 mies. bez problemu
inna miala problem na poczatku ale mowila ze to bardziej psychicznie nie chciala i rzeczywiscie pokarmu miala znikome ilosci...
jeszcze inna karmi do dzis roczniaka tez po cc
wiec do gory glowa - chcesz to bedziesz mleko miec ale fakt jest taki ze pobudzanie laktatorem to nie to samo co wypijanie z piersi matki przez dziecko - instynkt sie odzywa wtedy a laktator co daje nam? tyle ze odciaga :/ wic jak ktos tylko laktatorem odciaga to czesto konczy sie to coraz mniejsza produkcja lub zapaeniem piersi albo siedzeniem caly dzien przy odciaganiu - porazka psych.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

u nas dzis 12 stopni wczoraj popoludniu 10 stopni ale rano wczoraj bylo 0 stopni o 7-10 potem cieplej cieplej i doszlo do 10-ki

hmmmmmm moze zamiast slodyczy przerzuccie sie na owoce kupcie rozniaste jelsi was stac, bo czesto slodycze tansze niz owoce :/ niestety

PAULINKO dziekuje (cmok) ehhh nieco mi lzej po pokrzepieniu hehe

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
***luna widzę,że zbiera się większa liczbą słodkich dziewczynek cieszyć się i nie cieszyć się. Pocieszeniem jest to,że już nie dużo nam zostało. A jaki miałaś wynik??

Powiedzcie mi czy to normalne,że kluje mnie i trochę boli w pępku. Tak co jakiś czas. A Młodycały czas sie teraz wierci.
tak tak tak
u wiekszosci kobiet to normalne pomoc???
- wiecej pic!
- znalezc dogodniejsza pozycje
- pod brzuch podkladac poduszke lub i miedzy uda na boku lezac...
i przy okazji powiedziec lekarzowi ktory i tak powie ze to u wiekszosci sie zdarza ijest ok nie ma sie czym martwic hehe

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

ISHA
KRETENCJA
BEDZIE DOBRZE (różyczka dla was )
Stary 2010-10-02, 14:42   #4428
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
ja zrobilam przekret i zamowilam kolezanke by przekopala nam polowe dzialki i wyrowanala teren na sadzenie trawy - powiedzialam niepotrzebnie tż i sie wsciekl ale trudno jak on nie ma sily czasu i pogody na to , to wzielam to w swoje rece... fakt zaplace 100 ale bede wiedziec ze mamy trawe ! dla mluszkow na cieply sezon 2011 - przeciez tosiek nie bedzie sie w chwastach na dzialce bawil jak bede sadzic warzywka i owoce nie?
Dobrze zrobiłaś
Cytat:
Uwaga!

Kupilam w koncu wozek
gratuluję
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
U was tez tak zimno? Ledwo 9 stopni na zewnątrz.brrr otworzyłam okno to aż mnie odrzuciło..
Niestety tak
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:43   #4429
sylwia01485
Zadomowienie

pelnia- jezeli chodzi o dzialke, tak samo bym zrobila jak Ty. Ja czasami tak robie, jak prosze o cos, co trzeba zrobic w domu, a maz nie ma czasu ,to znajduje kogos do zrobienia- troche jest potem urazony, bo niby sam chcial to zrobic, ale z pewnymi rzeczami w nieskonczonosc nie mozna czekac. Oby pieknie trawa na wiosne rosla...
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:59   #4430
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dzasta ja tez taka melodie sluchamdglosy deszczu, odglosy natury itp.

Pocieszcie mnie ze tez tak macie na miescie wszedzie slysze placzace dzieci..nie placzace- WRZESZCZACE! Strasznie mnie to denerwuje.. az sie boje, czy do swojego bede cierpliwa...
ANECKA A MOZE ZAMIAST REKLAMOWEK MASZ W DOMU TAKIE TORBY MATERIALOWE?????? TE EKOLOGICZNE CO SPRZEDAJA?
SA PO:
1. pakowne
2. nie rozwala ci sie uszy
3. nie podziurawia
4. w szpitalu codziennie beda je przesuwac pod lozkiem jak beda zamiatac czy myc i ci w ten sposob zwykle rekl. podziurawia
5. sa mniej stabilniejsze od tych materialowych ekologicznych bo te eko maja usztywnienie na dole

to tylko moja propozycja

DE OJJ MIALAM TAK MIALAM
I TERAZ ZACZYNAM MIEC to ogolne rozdraznienie - ono mija bynajmniej mnie chyba ze zmeczenie wejdzie w gre po porodzie to tez bedzie ale na krotki czas, wazne by zadbac tez o siebie i swoje zdrowie psychiczne

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez omimi Pokaż wiadomość
hej MAMUŚKI
Słuchajcie mam pytanie(może któraś z Was też tak ma). Chodzi o to, że jestem w 31tyg. a według usg to 35tyg. to normalne? Doktorka powiedziała, że duże dziecko. Czy to znaczy, że poród może się zacząć wcześniej? Czy po prostu będzie maluch-gigant?
po 1-e jakie obliczenie - termin mialam w 1-ych 2 mies.?????????? i tego si etrzymaj jako porod ewentualnie +/- 2 tyg lub rozne sytuacje jak teraz u Wery...

po 2-e moze usg wskazywac ze wiekszy tydzien bo???
- duze dziecko
- wody plodowe zniekszatlacaja i tak wychodzi
tak bylo w moim przypadku!
dziecko mialo byc duze 4500 przewidywali
mialam duuzy brzuch i ich to zmylilo dodatkowo!
a Tosiek mial 51 cm i 3550 g

dziecko gigant - no mam nadzieje ze odzywiasz sie racjonalnie dziecko jest i bedzie zdrowe i nie urodzisz sumo jak hmmmmmm gdzie to sie wydarzylo ze dz. mialo 6 kg?? nie pamietam... ale to malenstwo z choroby biedne takie

kuzynka miala dziecko ktore wazylo 4200 i urodzila sn popekala rzecz jasna, nikt nie przypuszczal ze bedzie duuuze na usg wychodzilo 3850, urodzila w terminie wiec duze dziecko jesli rzeczywisdie takowe jest nie znaczy porod szybszy
porod szybszy moze byc z innych czynnikow - np szybsze odejscie czopa, nadcisnienie, i wiele innych ale to juz komplikacje...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

KOTKU SYLWIA wielkie dzieki dziewczyny !!
ehhhhhhh az lzy mi si zakrecily... wiecie czlowiek ma wyrzuty moglo byc na pampersy ale pozniej w lecie sie obudzi?? hmm teraz niech wiec porobi w domu co ma zrobic a jest tego jak zawsze... pobedzie z Toskiem a 100 za obrobienei dzialki to niewiele...
wiec dziekuje wam

zbiera mnie na wymioty musze uciec od kompa... a juz niewiele do nadrobienia mi zostalo ehhh i znowu nie dokoncze a bedzie nowe hehe

caluski dla was

p.s. dzis tż jedzie po lozeczko kolyske drewniane nie te za ok 300 zl
zdjecie wkleje z czasem
Stary 2010-10-02, 15:03   #4431
Aliszcze
Zakorzenienie

witamy Pascala na świecie mam nadzieję, ze Weronisia raz dwa dojdzie do siebie i zobaczy Pascala szybko
Pascal pewnie w innej klinice, bo się trochę przed czasem urodził i pewnie tamta klinika ma lepszy sprzęt, inkubator czy coś w tym stylu. A Weronisi po cc nie chcieli targać do innej kliniki. W Poznaniu tez bywa podobnie, jest wiele szpitali, ale jeden z nich ma tak naprawdę świetny sprzęt dla noworodków i w razie co inne szpitale przewożą dzieciaczki właśnie tam.

a dzis do moich rodziców przyjeżdża kuzyn z żoną i ich połrocznym synkiem Marcinkiem z meżem też idziemy przyzwyczajać się do obecności dziecka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:13   #4432
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
De28 przedstawię Ci moją chrześnicę,która ma 2,5 roku to stwierdzisz,że lubisz dzieci od 6 rż Głowa do góry.Chyba każdą z nas dopadają takie myśli

De28 na pierwszej stronie wypisane.
Dyżurne: 79Marta, Kliwia, Mallinka
Dziekuje U nas wiele dzieci w wieku od paru miesiecy do lat 6. Jeden wyjatkiem mnie nie zniecheci.

[QUOTE=irsin;22441677]Jak w innej klinice
Cytat:

mozliwe ze tam gdzie jest Werka nie mogli mu podlaczyc aparatury i musieli dz. przewiezc dlatego sa osobno! innego wytlumaczenia nie ma :

Bardzo dobrze zrobilas. Tez bym tak postapila
A co do szpitala i tego, ze Pascalek jest w innej klinice- moze ma taki szpital jak ja- ktory w razie najmniejszych komplikacji przewozi dziecko do duzej kliniki. Tkze jak sie wczesniak urodzi.Wiec niekoniecznie oznacza to cos zlego. Moze dlatego, ze wczesniej urodzila i tam bedzie mial lepsza opieke. Trzymam kciuki

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:14   #4433
kliwia
Zakorzenienie

myszka ja kupilam koldre 100-135 ale lozeczko mam 140x70, a koldre kupilam wieksza by na dluzej starczyla
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:22   #4434
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

dziękuję za odp

tak u niego

wypelnienie mam takie:
http://allegro.pl/baby-raj-antyalerg...250933019.html

dokupilam jeszcze jedna posciel:
http://allegro.pl/baby-raj-3el-posci...246737703.html

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
BRAWOOOOOOOOOO
MI SIE BARDZO POODBAJA SZARO POMARANCZOWE

a Werka jak z nia bedzie wszystko dobrze to za 4 dni zobaczy malego bo ja wypuszcza badzmy dobrej mysli NAPISZCIE TYLKO DO NIEJ :/ albo podajcie nr tel to zadzwonie

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
niebieska długo jakoś Cię nie było super że z synkiem wszystko dobrze ... eh... co za beznadziejna sytuacja... same stresy przez ta prace mam nadzieje i że szybko jednak to się rozwiąże i będzie wszystko dobrzeee

Witamy na świecie Pascalka klask i:
dochodźcie szybko do siebie

super wiadomości niech wychodzi, czas już najwyższy wracać do domku

ja uważam że bardzo dobrze zrobiłaś

gratki najważniejszy zakup z glowy

ja też chcem prosić o tego sprzedawcę

http://allegro.pl/x-lander-xa-gondol...257097614.html

dokupilam u niego adaptery do fotelika maxi cosi

na fotelik poluje na All
Stary 2010-10-02, 15:22   #4435
EdziaO
Zakorzenienie

Weronisia gratulacje!
Obyście jak najszybciej byli razem.

Dziewczyny nie było mnie bo nie mam weny do pisania. Zero energii życiowej, więc wybaczcie że nie będę wszystkiego nadrabiać.

Kotek
super wieści

Kretencja rozumiem Cie, ale powiem Ci szczerze, że jak napisałaś jaką masz wadę to ja się spodziewałam takiego rozwiązania. Są też plusy cc np. nie zdeformują Ci się okolice intymne co m nie osobiście spędza sen z powiek, będziesz wiedziała kiedy to będzie, możesz się przygotować. Rozumiem Twój żal. Sama mam wadę wzroku i wizyta przede mną. Też chciałabym rodzić sn, chociaż spróbować. Ale skoro musi tak być to nic nie poradzisz. Nie robisz tego dla włąsnej fanaberii

A co do kołdry ja mam tą większą...bo takzupełnie sie nad tym nie zastanawiałam, brałam co byłojakoś sobie chyba poradzę.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:25   #4436
79 Marta
Wtajemniczenie

Weronisia , trzymam kciuki za Was.
U mnie mała dziś strasznie po pęcherzu skacze, szok. Zaraz się zbieramy na zakupy i do kina w koncu z domu wychodzę, normalnie wielkie święto trzymajcie się dziewczyny
Stary 2010-10-02, 15:27   #4437
Gustawek
Rozeznanie

Weronisia, ale niespodzianka
WITAMY PASCALKA
kciuki żebyście szybko się zobaczyli
Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
...
moja torba: paczka matopat absorgyn,paczka wkładów belli,paczka podpasek, 3 szt.podkladow na łóżko,5szt.majtek siatkowych,5 szt. majtek fizelinowych,2rolki ręczników papierowych,ręcznik kąpielowy,klapki pod prysznic,kapcie,3pary skarpet,2pary majtek bawelnianych,biustonosz do karmienia,szlafrok,dwie koszule po porodzie,długi t-shirt jako koszula do porodu,osłonki silikonowe,tantum rosa,bepanthen,kosmetyczk a,dokumenty,wyniki badań. Laktator się nie zmieścił, trudno w razie potrzeby tż dowiezie.
Dzidkę pakuję w oddzielną torbę.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-10-02 o 15:29
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:29   #4438
mallinka
Zadomowienie

A u mnie dziś mama szaleje-myje mi wszystkie okna i pierze firanki stąd nie mam czasu pisać, ale jak tylko cos się dowiem od Weronisi to dam znać napisałam jej kilka słów i teraz czekamy na wieści co z Pascalkiem
jednak to są intymne chwile i nie będę jej naciskać-jak będzie chciała to da nam znać

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:58   #4439
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
tak u niego

wypelnienie mam takie:
http://allegro.pl/baby-raj-antyalerg...250933019.html

dokupilam jeszcze jedna posciel:
http://allegro.pl/baby-raj-3el-posci...246737703.html

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

http://allegro.pl/x-lander-xa-gondol...257097614.html

dokupilam u niego adaptery do fotelika maxi cosi

na fotelik poluje na All
merci ;*

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 16:20   #4440
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Przeryczałam pół godziny
Okulista napisał mi wskazanie do cc
Wiem, że wiele kobiet dałoby sobie zrobić bez mrugnięcia i jeszcze by były zadowolone, ale poród sn to było moje największe marzenie. Nigdy go nie zrealizuję
Wiem, że najważniejsze jest, żeby dziecko przyszło na świat zdrowe i żebym ja też była bezpieczna. Ale potrzebuję chyba czasu, żeby się z tą myślą oswoić.
Jestem załamana
Kretencja nie załamuj się, są różne szkoły. Podobno wada wzroku w sensie krótkowidzenie np. nie jest wskazaniem do cc. Ja mam wade -4 i nawet nie bylam u okulisty, ale wybiore sie na wszelki wypadek. Moja oczy zawsze były zdrowe tylko mam wadę krótkowzroczności. Znalazłam taki artykuł i wynika z niego, że tylko operacja przyklejenia siatkówki jest przeciwskazaniem. Może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...oku_35494.html
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości