|
|
#1591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .. Chyba zaczęły mi się zachcianki kulinarne . Chodzą za mną krokiety z kapustą i grzybami w wydaniu mojej teściowej . Mniam |
|||
|
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przedwczoraj miałam chcicę na frytki Mój TŻ kupił mi takie do piekarnika, zdrowsze to trochę niż te z Mc Donalds'a![]() Jednak na razie staram się pilnować z jedzeniam, żeby za 2 tygodnie bez problemu wejść do kiecki ślubnej. Myślę, że nie jem więcej, niż przed ciążą. Zresztą ponoć zapotrzebowanie wzrasta dopiero w drugim trymestrze i tylko o 300 kalorii. Potem już będzie luzik
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamusie
Ach u mnie dzisiaj od rana rodzice szaleją bo jutro czekają nas odwiedziny rodziców mojego Tża... mam nadzieję,że wszystko będzie ok Miło i przyjemnie.katarzynka00 ja również zauważyłam,że dużo Dziewczyn z forum ma już jedno dziecko ja nie należę do tej większości Ta ciążą jest moją pierwszą (i nie planowaną z resztą). Moria trzymamy kciuki za dzisiejszą (?) wizytę u gina! Na pewno wszystko będzie ok i zobaczysz swoją małą kochaną fasolkę! Powodzenia życzę! i zdaj relacje po wizycie ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich fasoleczki |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie... naszły mnie jakieś dziwne wątpliwości. Pomyślałam, że może wcale nie jestem w ciąży, ostatnio byłam dość solidnie przeziębiona (antybiotyków nie brałam), poza tym jeden test może podać zły wynik...ta najważniejsza krecha była blada...
Już sama nie wiem. Okresu nadal nie ma.Dziś małż wraca z wyjazdu...ma przywieźć jeszcze jeden test, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1596 |
|
Moderatoreska
|
Witam
![]() Wpadam tylko na chwilkę się pokazać, że żyję Dziś mam w końcu dzień sprzątania, pomyłam już okna, teraz trzeba się zabrać za resztę, pogoda ładna więc dziś mnie na szło. Zostałam sama w domku, synal wczoraj wieczorkiem pojechał na weekend do dziadków na wieś ![]() Więc co by się nie nudzić i wykorzystać słoneczną pogodę zabrałam się za porządki, okna normalnie maskara, nie wiem jak dałam radę je pomyć. Skończyli robić elewację bloku, więc nie było wyjścia i trzeba sprzatać, zaraz zmykam na balkon bo on też jest w fatalnym stanie. Z tż ciche dni nie odzywamy się do siebie od środy, zero smsków, sygnałków, telefonów. Ale ja pierwsza się nie odezwę. Pozdrawiam mamuśki
|
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
DariaKom jak miałaś 2 kreski i @ nadal nie ma to dobry znak
Jeszcze zobaczysz jaki wynik da ten drugi test, jak znów 2 kreski to ja myślę,że wszystko będzie jasne Ja jak u siebie zobaczyłam 2 kreski to i tak nie wierzyłam, dopiero beta mi to jakoś "uświadomiła" ![]() Eweska och to porządki pełną parą Ale faktycznie pogoda taka,że aż chce się sprzątać. Synka nie masz to spokojnie możesz szaleć w domku Tylko się nie przepracuj. Mam nadzieję,że twojemu Tżowi wróci rozum do głowy i się do Ciebie odezwie Chyba że dobrze Ci tak jak jest? ![]() Pozdrowienia |
|
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj pies tak mial. Miala brzuch i mleko jej z sutkow lecialo
|
|
#1599 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ale po jego zachowaniu nie mam ochoty wcale się odzywać do niego, dopóki sam się nie odezwie i nie przeprosi. A w sprzątaniu robię sobie małe przerwy na chwilke odpoczynku i znowu do boju Staram się nie przepracować, robię wszystko pomału na spokojnie
|
|
|
|
|
#1600 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam juz usg przez brzuch,bo sie uparłam,ze chce posłuchac serduszka,a ,ze był to koniec 9tc to sie udało. trzymam kciuki za Twoją fasolke,tez juz niedługo posłuchasz serduszka Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=katarzynka00;224340 29]wiesz, powiem tobie że wszystkie moje koezanki które mają obecnie 1 dziecko, są dla mnie pełne podziwu, za to że daję radę cały dzień z mała i mogę odsapnąc wtedy kiedy jest taka możliwość a nie wtedy kiedy chce Większość z nich po powrocie z pracy nic nie chciały na oczy widzieć a po przejsciu na L4 nie wystawiały nosa poza łóżko,względnie mieszkanie wiem cos o tym,ja sama sie sobie dziwie ,ze daje rade, najpierw rzyganko,potem choroba,teraz przeprowadzka plus opieka nad Julką i to wszystko siama siama Julka wczoraj była I raz w przedszkolu a dzisiaj ma gorączke,chyba ode mnie sie zaraziła, kurcze jakbym mało zmartwień miała,cóż zanim zaszłam w II ciąże myslalam,jak ja sobie dam rade,teraz wiem,ze kobieta jak musi to ze wszystkim sobie poradzi ![]() Cytat:
![]() poza tym dalej mnie katar męczy,czasem głowa boli,ale chociaż mdłości mniejsze. kurcze oby Julce przeszło do pon,bo po 1 dniu do przedszkola nie pójdzie ![]() nie wiedziałam,ze to takie trudne,posłac dziecko do przedszkola,wczoraj całe 5h miałam łzy w oczach jakos tak pusto w domu było,a Jula też co jakis czas popłakiwała ponoc ,ale chce isc w pon,wiec nie jest zle. tez miałyscie tak?? Siasiek jak Twoj synek?? poszedł do przedszkola?? całuski dla Was wszystkich i dzieciaczków, |
||||
|
|
|
#1601 |
|
Moderatoreska
|
Mazianka mój synal poszedł z chęcią do przedszkola i z chęcią do niego chodził, bardzo mu sie podobało, zawsze marudził że za wcześnie po niego przychodzę, a chodziłam po niego po 14 po podwieczorku, a on nie chciał wychodzić bo chciał się z dziećmi jeszcze pobawić, a zaprowadzałam go na 8.30 i ciągle mu było mało przedszkola. Mnie z początku było smutno samej w domu, ale szybko przywykłam. Synka posłałam do przedszkola tylko dlatego, żeby miał kontakt z innymi dziećmi itp.
Choć z tego co pamiętam po miesiącu chodzenia do przedszkola zaczął mi wymiotować w drodze jak go zaprowadzałam, trwało to kilka dni i nie wiedziałam co się dzieje. Rozmawiałam z jego Panią i w przedszkolu wcale nie wymiotował, myślałam, że może coś zjadł itp. Ale popołudniami w domu nic mu nie było, ale Pani powiedziała, że może to być reakcja na przykład na stres bo było to dla niego coś nowego, choć z chęcią chodził do przedszkola, organizm mógł tak reagować, ale na szczęście nie trwało to długo. Ale się rozpisałam hehehe ![]() We wtorek kolejna wizyta u lekarza w pon muszę jeszcze zrobić badania krwi. Mam nadzieję, że z fasolkami wszystko ok
|
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomozcie mi dziewczyny zinterpretowac wynik bety. Wyszlo mi HCG 104 - to wynik ciazy czy braku ciazy? nie umiem zinterpretowac tego wyniku
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( norma od 9,5 do 750 ). Być może bardzo wczesna ciąża. Powodzenia
|
|
|
|
|
#1604 | ||||||
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja
![]() Cytat:
Cytat:
ja juz po slubie i bardzo fajnie wspominam ten okres pomimo masy stersow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja to na obczyznie i takich rarytasow nie mam wiec teraz w pl mam zamiar najesc sie na zapas hehe , mamcia juz gotuje ![]() Cytat:
Cytat:
moze TZ przemysli i sam sie w koncu odezwie dziewczyny nie myjcie okien ... naprawde podnoszenie rak do gory przez dlozszy czas podczas mycia okien , wieszania firanek itd. moze zaszkodzic bardzo moze to za was zrobic facet , a jak nie ktos z rodzinki ja mam jakies ataki paniki nie wiem czy w ciazy ktos mnie wezmie do pracy ?? do tego musimy mieszkania szukac , bo narazie jestesmy w tymczasowym i wogole czeka nas mala rewolucja wiec moment taki sredni na dziecko , ale trzeba bedzie dac rade wiec troche sie tym wszystkim stresuje ....
|
||||||
|
|
|
#1605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja i tak w domciu jestem,myslalam tez ,ze sobie odpoczne,jak bedzie w przedszkolu,ale I dzień jakos dziwnie było,mam nadzieje,ze sie przyzwyczaje i ja i ona ![]() niby chce chodzic,ale pani mówiła,ze wczoraj kilka razy była histeria ![]() mam nadzieje,ze to przejdzie
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejku... 5 testow ciazowych wyszlo negatywnie..a tu taka niespodzianka!
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
Testy nie wykrywają tak szybko, jak beta. A jesteś po terminie @??
|
|
|
|
#1608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
70 czy 7?? bo na 70 to za mała ta beta.
|
|
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wszystkie czynności można wykonywać jesli sie je robi z wyczuciem,ja od początku ciąży sie rozciągam własnie wyciągając ręce do góry,trzeba tylko wyczuć granice. a w I ciązy myłam okna,wieszałam firanki,nawet pokój malowałam i Julka sie 2 tyg po terminie urodziła. ![]() ![]() Lekarz tez mi kazał nie dzwigac,niestety jak sie jest samej z dzieckiem to trzeba i zakupy robic i dziecko czasem podniesc, w I ciązy mozna sobie pozwolic na leniuchowanie,w II juz niestety z tym ciężko. |
|
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie to 72 dc. Z tym, ze prawdopodobnie nie mialam owulacji w 1 cyklu, wiec drugi zaczal sie bez miesiaczki. Tak to sobie tlumacze...ale teraz zaczelam sie martwic, ze moze cos z dzieckiem nie tak...
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że trzeba sprawdzić czy beta przyrasta. Wtedy będziesz wiedziała, że ciąża się rozwija. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
JanuszAgnieszka tak chciałaś do nas dołączyć
może więc się udało trzymam kciuki Mazianka mój mały jeszcze nie chodzi do przedszkola, cały czas czekamy na miejsce. Miało być od października ale na dzień dzisiejszy nic nie ruszyło. W poniedziałek idziemy się pokazać. U nas z przedszkolami strrrraszny problem jest. Dobrze, że siedzę w domu bo inaczej dalej miałby nianie (raczej się przyzwyczaił bo to starsza kobitka ale wole przedszkole). Agus Catia powodzenia jutro ![]() Ja dzisiaj spałam do 11 a teraz się zbieramy do teściów na kawę tzn ja na soczek bo kawa feee.
|
#1614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a 1 cykl byl bezowulacyjny wg mojego wykresu i wg lekarza, wiec zafasolkowalam w 2 cyklu, ktory nie zaczal sie @ a bete na pewno jeszcze zrobie, ale najpierw musze zapisac sie do lekarza, bo zawsze trzeba czekac ok 2 tyg na wizyte...![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
tylko kurcze z tymi moimi cyklami to teraz nie wiem, kiedy mialabym termin porodu chyba koniec maja lub poczatek czerwca ale swietnie tak jak chcialam
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka daj znac czy gin powteirdzil ciaze, bo ja tak mialam w maju, ze @ nie przychodzil i nie przychodzil, testy negatywne, w 46-tym jakos dniu cyklu zrobilam bete i wyszla pozytywna, ale za pare dni przyszla @, mogla byc to ciaza biochemiczna, no a jesli masz braki progesteronu to powinnas brac luteine po owulacji i ja kontynuowac do pozytywnego testu....hmm cos mi sie tu u Ciebie nie zgadza, ta beta jest za niska jak na ten dzien cyklu
nic trzymam kciuki, daj znacKochane ja zaczelam 9ty tydzien i widac juz brzusio, czy to nie za wczesnie??? mam nadzieje, ze nie stane sie gigantem!!! w spodnie sie jeszcze dopinam, ale bedac b.szczupla osobka brzuszek juz nie jest wklesly a taki jakby najedzony ![]() W mieszkaniu mam troszke syfu, ale maz dzis pomyje podlogi, narazie olalam sprzatanie, przeciez kurz nie ucieknie a jak wiecej odpoczywam to nie mam tych bolow w podbrzuszu
|
#1616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co oznacza ciaza biochemiczna? tzn ze moglam zajsc w ciaze, ale nastapilo samoistne poronienie?
|
|
#1617 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem tu sama nie mam nikogo kto by mi pomógł, rodzice mieszkają 30km ode mnie ale oni sami maja kupę roboty, wybudowali sobie dom i teraz jeszcze wykańczają, w sumie dużo im nie zostało, ale jednak, no i pracują więc nie będę jeszcze mamy prosić, żeby mi pomogła. Na większe zakupy chodzę z synkiem zawsze troszkę mi pomoże. Wiadomo trzeba na siebie uważać, ale nie jesteśmy też skorupkami jajka, żeby bardzo na siebie uważać. Co innego gdyby się coś działo i musiałabym lezeć to wtedy na bank nic ciężkiego bym nie robiła. W pierwszej ciąży dużo robiłam, pracowałam, przeprowadzka była, remont i jakoś ze wszystkim sobie dałam radę, wszystko pomału się robiło z odpoczynkami, ale też starałam się nie dźwigać itp. Na razie czuję się dobrze nic mi nie dolega więc robię to co mogę, ale na spokojnie bez pośpiechu. Teraz w grudniu/styczniu czeka nas remont mieszkania, do zrobienia nasz duzy pokój, przedpokój i pokój synka, może jeszcze kuchnia ale nie wiem czy wyrobimy finansowo. Będzie wszystko wymieniane, kucie, sufity podwieszane, prąd no dosłownie wszystko. Na szczęście najgorsza była łazienka ale już zrobiona ![]() Agnieszka moim zdaniem to wczesna ciąża, więc dbaj o siebie i zobaczysz wszystko będzie w porządku
|
||
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede dbala o siebie jeszcze bardziej niz wczesniej. Trzymajcie kciuki, zeby naprawde bylo wszystko dobrze, chcemy tego dzidziusia i to bardzo
|
|
#1619 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
anulinka no i jak tam, masz fotkę z usg?
![]() Cytat:
Załączam fotencję Cytat:
![]() Cytat:
Ale najważniejsze, to sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy więc najlepiej powtórzyć badanie po 2-3 dniach. Badałaś też progesteron we krwi? Czy od razu dostałaś duphaston, luteinę?Asiak nadążasz z wpisywaniem nowych mam? Macie już swoje typy imion dla maluszka? Może będziemy je wpisywać na I stronę przy danych każdej mamuśki?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-10-02 o 15:44 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

. Chodzą za mną krokiety z kapustą i grzybami w wydaniu mojej teściowej

Już sama nie wiem. Okresu nadal nie ma.

ja moze na jutro upieke muffinki bo mam jutro urodziny i sobie prezent zrobie 

wiec teraz w pl mam zamiar najesc sie na zapas hehe , mamcia juz gotuje
moze TZ przemysli i sam sie w koncu odezwie
wiec troche sie tym wszystkim stresuje ....