|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
w jednej klasie jest Nikola, Nikolina i Nicole
normalnie szaleństwo
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
a my mamy Filip i Olga
![]() jakoś wszyscy stawiają na Filipa
|
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
to ja też sie wypowiem
Mi dla dziewczynki podoba sie dosyć dużo imion ale dla chłopca prawie żadne. Chciałabym jakieś oryginalne imię, ale nic w stylu jessici czy samanthy Dla córeczki podoba mi się Anastazja, Nadia i Matylda a dla chłopca nie mam jeszcze pomysłu. Tak w ogóle to wczoraj pojechałam z tż do bydgoszczy i kupiłam w deichmannie polarowe paputki dla meleństwa z napisem ,, i love mummy" i w tesco zestaw 5 body. A dla siebie jeansy ciążowe bo nie mam co na tyłek włożyć A po powrocie byłam tak wykończona że od razu poszłam spać a dziś pobolewa mnie podbrzusze - chyba maluch mści się za to że wczoraj za dużo biegałam A i oglądałam wózki i mam już swój typ
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to takie piękne imię hehe ![]() Chłopiec Maks, Gabriel ja osobiście choruję na Miłosza i Jakuba jeszcze Dziewczynka Natalka, Malwina a wczoraj gdzieś mi wpadło w ucho Alicja ![]() Milena o tak, moja Mama też nakupiła mi z miesiąc temu bodziaków w tesco z tego działu FF i muszę przyznać, że są bardzo fajne jakościowo a można trafić na niezłe obniżki
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2010-10-02 o 16:10 |
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się jeszcze Łucja podoba ale mojemu już nie bardzo ![]() Cytat:
nie robili w urzędzie żadnego problemu
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
ja zauważyłam u nas modę na imiona rosyjskie,
Lena, Nadia, Natasza, Borys,
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż jak wybiera to by pasowało do nazwiska a ja czytam znaczenie imienia i jak ma sie do znaku zodiaku itp itd
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
czesć mamuśki
![]() jeszcze was nie nadrobiłam bo dopiero wróciłam od lekarza. I oto czego się dowiedziałam będziemy mieć CÓRCIĘ !!!!![]() normalnie jestem zaskoczona, bo w sumie nastawiliśmy się na syna, tak więc już po naszym Filipku rokowania tak na 90% oczywiście po drodze musiałam wstąpic do 5-10-15 i zakupiłam różowe bodziaki, i taki śpiworek w promocji za 19.90 z 60![]() moj TZ tez jakis taki zaskoczony mowilismy do naszej corci przez 4 miesiace Filip a imienia dla niej nie mamy![]() dzis wieczorem bedziemy intensywnie myslec. ja obstawiam najbardziej Emilkę, ale mój TZ jest wybredny więc nie wiem co on wymysli ![]() TZ mówi, ze tyle dziewczynek wokoło że narodzi się dziurawe wojsko!!! ![]() a tak poza tym to wszystko ok, TZ był ze mną na USG i lekarz mu fajnie pokazywał wszystko, taki dumny był jak paw ![]() teraz was trochę nadrobię
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-02 o 17:04 |
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też patrzę na skróty i znaczenie ![]() Cytat:
![]() ![]() to będzie Filipinka
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulację a który Ty już masz tydzień ciąży ze było już widać pleć ?
|
|
|
|
|
#3011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() castia szczere gratulacje , kolejna dziewczynka ja dziś wpadłam na ciuchy i zakupiłam białą welurową bluzę, różowo białe bodziaki i różowe spodenki a miałam nic nie kupować różowego bo nigdy nie lubiłam tego koloru a tu proszę jaka zmiana ![]() laseczka u mnie lekarz płeć określił w 15 tyg i 4 dniu |
||
|
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje ja też chce dziewuszkę
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia gratulacje zdrowej dzidzi i córeczki
![]() ![]() klask i:Emilka coraz bardziej mi się podoba jak tak czytam "emilka" to super brzmi no no bo i ja się zaurocze w tym imieniu ![]() Zmykam na Kuchenne rewolucje - uwielbiam ten program |
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
córunia? suuuuuper, gratulacje! ![]() to jeszcze ja mam szansę na Filipka he he
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Castia gratuluję córeczki słonko
![]() Ja też się wypowiem: u nas od zawsze byliśmy zgodni co do imion: Wiktoria (Wiki) lub Jakub (Kubuś), ostatnio jednak jakoś też mnie wzięło na Nadię lub Rafała, podoba mi się też Zosia ale mój TŻ stwierdził, że w żadnym wypadku! I po Zosi ... Podejrzewam jednak, że pozostaniemy przy Kubusiu lub Wiki.
|
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Castia super że wszystko w porządku i że córcia będzie!
U mnie jak byłby chłopiec to Szymuś, a jak dziewczynka to chyba Oliwia
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u teściowej na kawie,
i dowiedziałam się, że niedługo nasz rodzina powiększy się o: Joannę oraz Maje ![]() Tak apropo tematu imion ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Gratuluję kolejna dziewczynka, po prostu szok, mam nadzieję, że na tym wątku będzie ich jeszcze dużoooo, żeby dla każdej wystarczyło
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia wpisać Ci na pierwszą stronę płeć?
Dziewczyny czy Wy też zauważyłyście że możecie mniej zjeść? Jem porcje jak zawsze a czuje się bardziej najedzona a jak zjem kolacje na którą mam zawsze największy apetyt to po troszku jestem taaaka najedzona
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=trzyrazyi;22435484]A w ktorym tyg.jestes???? ja tez mam za soba jedno poronienie ja w 16 tyg.i od paru dni pobolewa mnie brzuch dolem jak na miesiaczke ale to ponoc normalne bo macica sie rozszerza czasami w jajnikach tez rwie ale nic poza tym ...nie plamilam ani razu wszystko wyglada dobrez takze nie martw sie bedzie ok....ale gdyby byl bardzo silny bol to ja bym do lekarza poszla ...zdrowka zycze
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- jestem w 14 tyg. ciąży i 2 dni. Przestało mnie boleć jak wziąłam nospę i położyłam się. po godz. było ok. ale szczerze mówiąc wystraszyłam się trochę. Dobrze że mam wizytę we wtorek. Gratuluję kolejnej dziewczynki na forum |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jem mniejsze porcje ale ostanio zauważyłam, że coraz częściej zaczynam jeść
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Castia,ale szczęściara z Ciebie!
Gratulacje!!! ;*blackrose4u,ja dopiero dzisiaj to spostrzegłam.Stałam nad garami dwie godziny,bo taki miałam apetyt(zrobiłam nawet marchewke z groszkiem...tak na zdrowo :P ) i kiedy zaczęłam konsumować moje dzieło-odstawiłam po paru kęsach,bo czułam,że zaraz pęęęęęęęęeknę!
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tania tylko męża nie przekonam ![]() Castia Wielkie Gratulacje super jeszcze raz gratulacje a co do Emilki - piękne imię u nas też będzie emilka jak będzie dziewuszka![]() Cytat:
ale mój mąż owszem i na odwrót - gdyby mój mąż nie miał na imię Konrad - nasz synek tak by się nazywał bo bardzo mi się podoba to imię![]() blackrose4u ja też tak mam mam chęć straszną na jedzenie a zjem trochę i czuję się pełna i na dodatek jest mi potem niedobrze cały dzień i siedzi mi to cały dzień na żołądku
|
|
#3023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jeny jak dziewczynkami sypneło
Ja jestem ciekawa co tam u naszego malucha słychać między nóżkami, ale jeszcze poczekamy pewnie ponad miesiąc. Ale zauważyłam, że moja ochota na dziewuszkę mineła i teraz jest mi bardziej wszystko jedno a może też widząc ten wysyp myślę że moje statystyczne szanse na chłopca rosną...Cytat:
Cytat:
No a z chłopcem du** ale będę się martwić jak ktoś dojrzy mi siusiaka może wtedy skończę z Julkiem, podoba mi się też Franek - ale gorzej z Franciszkiem![]() W ogóle dziś się zorientowałam, ze badania tarczycy powinnam robić przed przyjęciem euthyroxu tego dnia, tyle, że mój endo mi nie mówił i robiłam po tabletce, a dziś dopiero wyczytałam w necie i teraz nie wiem czy moje wyniki były dobre czy z fałszowane |
||
|
|
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia, Asieńka.. Moja przyjaciółka ma tak na imięi ostatnio narzekała, że ma takie brzydkie, a mnie się podoba![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3025 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to bedzie wtedy to polowkowe, ale dzis tez lekarz wszystko zmierzyl , popatrzyl i zlecil badankaCytat:
![]() a mój TZ odnosnie Emilki się krzywi no i nadal jest bezimienna,nie mozemy dojsc do kompromisu![]() Milena to trzymam kciuki za dziewczynkę ![]() ![]() Cytat:
będę miała córcię ![]() hmmm no nie wiem,ale możesz juz wpisać, raczej nic jej tam nie wyrosnie chyba ![]() Cytat:
pozytywnym oczywiscieale cos czuję, że męzulo zawiedziony ![]() mówi, że sie cieszy bo w koncu to nasze pierwsze dziecko wiec nam było obojetne no ale jakos tak od poczatku nastawialismy się na Filipa ![]() dziś miałam pierwsze USG przez brzuszek, ale lekarz nie mogl dojrzec dokladnie płci, i zrobił mi jeszcze dopochwowe i mówi, że wygląda mu to na zdrową, silną dziewczynkę no ale jeszcze nie chwalimy sie w domu, powiemy po nastepnym USG jak sie potwierdzi to przesyłam dziewczynkowe fluidki dla kazdej ktora chce córę
|
||||
|
|
|
#3026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ginekolog miał rację- oni zawsze wpisuja termin z OM, nie ma się na to co złościc, Ty sobie możesz prywatnie zapisac ten termin przez siebie wyliczony, ale do dokumentacji lekarz wpisze tremin z OM i tyle. Mimo, ze jest to termin liczony dla cyklu 28 dniowego. a jak ktos ma cykle krótsze lub dłuższe , to inaczej wyjdzie- mozna sobie samemu policzyc wg reguły naegelego. W szpitalach itd tez zawsze będą Cie pytali o OM i liczyli z tego termin dla cyklu 28 dni i ten termin wpisywali do dokumentacji, takie sa przyjęte zasady. Po prostu medycyna musi przyjąć jakieś jednolite zasady, poza tym możesz wiedziec kiedy miałas owulację, ale nie wiesz dokładnie kiedy nastapiło zagnieżdźenie zarodka No i oczywiście ten termin to jest przyblizony, " statystycznie rzecz ujmując ciąża człowieka trwa 281 dni plus minus 22 dni " i to jest w terminie.---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Gratuluje kolejnych dziewczynek
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-02 o 23:40 |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konrad i Emilka moje faworyty Głupio z tym jedzeniem ![]() Castia to wpisuje Ci na pierwszą stronę dziewczynkę ![]() lece robić śniadanko bo głodna jestem. |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja szczerze mówiąc byłam bardzo zdziwiona, jak wczoraj siostra tż powiedziała mi o Joannie ![]() zamiast głupia powiedzieć od razu, że bardzo ladne imię, ale wybrnełam z sytuacji bo sama wiem jak to jest jak się powie imię, które się wymyśliło a wszyscy robią głupie miny bo imiona które ja wybrałam też niestety nie przypadają innym do gustu ![]() ta siostra tż ma już córkę Zuzannę natomiast druga siostra tż, która spodziewa się Mai, ma już Julię i Jakuba
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-03 o 10:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

normalnie szaleństwo

Problem polega na tym ze ja nie chce zeby wolali na niego Olek bo tak zazwyczaj sie to konczy tak samo jest z moja siostrzenica Oliwia wszyscy na nia Ola i tak juz zapewne zostanie

klask i:

i teraz nie wiem czy moje wyniki były dobre czy z fałszowane