|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
| używać odpowiedniego szamponu |
|
78 | 3,86% |
| częściej myć |
|
10 | 0,49% |
| stosować różnego rodzaju odżywki |
|
1 413 | 69,85% |
| domowe sposoby |
|
522 | 25,80% |
| Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Cytat:
ale mam wrażenie, że obecnie przekracza to moje zdolności pojmowania jakby nie było zamierzam spróbować, najfajniejsze w CG jest, że co by się nie zadziało w kwestii lokowej na pewno ten typ pielęgnacji pozytywnie wpłynie na stan mojego owłosienia a przynajmniej taką mam nadzieję... cały psikus polega na tym, że gdyby nie Twój post, który bądź co bądź, dał mi wiele do myślenia od wczorajszego wieczoru byłabym szczęśliwą posiadaczką zestawiku encanto do keratynowego prostowania włosów ale dałam sobie na wstrzymanie. zobaczymy co dobrego CG przyniesie moim włoskom
Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności i daje więcej światła... Walczę o zdrowe włosy 18.08.10 - Olej kokosowy 21.08.10 - amla/ bhringraj/ sesa/ vatika Zapuszczam włosy (cel 5o cm): 29.08.10 - 27 cm 28.09.10 - 29 cm 31.10.10 - 30,5 cm 05.03.12 - 43 cm moja włoskowa historia |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie, mozna zrobic keratyne- włosy beda jak najzdrowsze na świecie i proste idealnie. ale czy na pewno o to chodzi? podziwiam za powazna decyzję i trzymam kciuki, zeby Ci sie udało.CG na pewno włosów nie zniszczy, wrecz przeciwnie, jest zalecane nawet do włosów zniszczonych, bo te tez wymagają szczególnej troski. a dalsze dywagacje lepiej prowadzic na zakreconym, zgadzam się
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
.Otóż jak ktoś mógł już przeczytać moje włosy przeszły sporą męczarnię. Ale ostatnio zakupiłem tak 2 produkty o których pisałem. -Szampon brzozowy. - Wax-a do zniszczonych. Pewnego dnia dokładnie w sobotę 2 tygodnie temu, stwierdziłem iż nie mam już siły prostować ciągle włosów, same/sami wiecie trochę to czasu zajmuje itp. Więc postanowiłem nie prostować bo mam kręcone, to znaczy miałem bo teraz o nie walczę. A więc pierwszy raz pokazałem się w szkole z naturalnymi włosami, to ludzie się na mnie patrzyli jak bym z księżyca conajmniej spadł ale to nie jest ważne. Przechodząc do konkretów: Mam ochotę odzyskać dawne włosy ale moim problemem jest to że po umyciu szamponem i nałożeniu odżywki i siedzeniu tak 30-50min i zmyciu i nie rozczesaniu, włosy się gdzieniegdzie wykręcają przez jakaś chwile a potem się puszą i nie skręcają prawie w ogóle, a np. jak ostatnio szedłem w deszczu i potem mi wyschły i obudziłem się następnego dnia z takimi ładnymi po wywijanymi/kręconymi włosami. Moje pytanie... Co zrobić żeby się tak nie puszyły a kręciły?? I ogólnie odżywka Wax firmy rainforest do włosów ciemnych Ps. wszystko przez twój post "mysia m" dał mi dużo do myślenia, mam nadzieje że pomożesz znowu .
Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2010-09-28 o 18:29 |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jak pierwszy raz wyszłam do ludzi w loczkach to też miałam wrażenie że się ludzie na mnie dziwnie patrzą, ale moje "nowe" włosy wywołały bardzo pozytywne wrażenia ![]() żeby się nie puszyły potrzebne im nawilżenie, pomoże też porcja odżywki b/s, mi na puszenie pomaga pielęgnacja bezhumektantowa w produktach b/s o humektantach i nie tylko przeczytasz tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387831
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
gagz, a może podcinaj regularnie włosy, albo najlepiej zetnij porządnie
i później zapuszczaj zdrowe. Mam wrażenie, że facetom rosną szybciej włosy :|
kosmetolog szuka pracy Edytowane przez _Sarenka_ Czas edycji: 2010-09-28 o 19:18 |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście włosy zamierzam podcinać co jakiś czas, ale jak najmniej... :P Zanim jednak ta "spalona" czy "gumowa" część odrośnie to minie chyba parę lat- zastanawiam się czy nie zmienić przedziałka-na drugą stronę tam włosy są zdrowsze a te zniszczone będą miały wieksze szansę na regenerację! ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- pchelka1981 tak właśnie mam zamiar zrobić, spróbuję tych Waszych zabiegów-może też OMO mi pomoże
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak też zrobiłem ostatnio, pisałem o tym przy okazji blond pasemka xD xD jeśli można je takim nazwać. rosną ale tylko na krótkich bo potem się nie zauważa jak rosną..... ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
tym bardziej nauczyciele.![]() Właśnie zamierzam kupić jakaś odżywkę bez spłukiwania ale też jakąś na bazie naturalnych składników. Ps. Dziękuje za tak szybką odpowiedz. |
||
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio, to ja uzywam balsamu z Joanny mleko i miód, ale tylko dlatego, że był polecany, jeszze nie umiem się na jego temat wypowiedziec. Bardzo łądnie pachnie- dla mnie tak troche po męsku, może dlatego ze mój mąz uzywa podobnych perfum wiec może by Ci podpasował, ale równie dobrze moze byc balsam z nivei do loków, choc nowa wersja zawiera silikon. I ten baslam tylko wgniatasz we włosy, które wczesniej spłukałes po odzywce, na której z kolei wolno włosy rozczesac. Potem juz nie, bo zamiast loków są własnie puchacze. A potem jak juz wyschną do 80%, to wgniatamy piankę. Jak wyschną z pianką, to żeby nie były takie 'crunchy' po prostu je wygniatamy po raz kolejny. To tyle teoria. Zajrzyj na Faq dla zakreconych, tam jest masa informacji i wskazówek.jak ktos całe zycie nosi proste a potem nagle przyjdzie w kręconych, to robi niezłe wrazenie. Jak moja rodzina mnie zobaczy w loczkach, to nie uwierzy, że sa prawdziwe
|
|
#3099 |
|
BAN stały
|
hej. Mam pytanko. wyczytalam tutaj, ze dobre na odzywienie wlosow sa miod i plukanka z octu. Z tym, ze ja mam ciemne wlosy i nie chce ich rozjasniac, a poszperalam w internecie i znalazlam info, ze oba te specyfiki dzialaj rozjasniajaco. Buuu. To prawda?
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
miód i ocet działają wysuszająco, więc moga sprawic, ze włosy wizualnie będa jaśniejsze, bo suche włosy to jasniejsze włosy. Miód najlepiej mieszac z olejem i żółtkiem- to doskonała maseczka na odżywienie włosków. Olej musisz dobrac sama- moze byc po prostu oliwa z oliwek albo amla- sprawdza se przy ciemnych włosach albo zwykły rycynowy. Octu dodajemy maxymalnie poł łyzki na litr wody, chodzi o zakwaszenie wody a nie płukanie ich octem jako takim. Ale rownie dobrze działa zimna woda- ostatnie płukanie samych włosów bez moczenia skóry głowy.
|
#3101 |
|
BAN stały
|
czyli miod zastosowany w maseczce z jajkiem i olejem a takze lekko zakwaszona octem woda do splukania nie powinny rozjasnic za bardzo mi wlosow;>?
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A działanie lekko rozjaśniające (i ocieplające odzień włosów) faktycznie posiada.To zależy od włosów. Ta płukanka octowa raczej nie powinna włosów rozjaśnić, co do miodu- ciężko powiedzieć. U mnie miód nigdy nie rozjaśniał włosów, ale są osoby, którym rozjaśnił. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje Dziękuje ponownie!!!!!! ![]() W ogóle wczoraj jak tamto pisałem siedziałem z Waxem z czepkiem i czapką na głowie przez 2? godziny i jak już zmyłem to.....schły pierwszy raz przez 1 h! Bo tak długo wciągały tą wodę co była! A moim oczom ukazały się już takie dobre zalążki loczków i tak fajnie wszystko dostawało, jeszcze dzisiaj padało to w drodze do szkoły się zmoczyły i były takie ładne ))))Ps. Jutro wybiorę się na jakieś zakupy do apteki bo może jakiś balsam czy odżywkę seboardinu wychaczę bez spłukiwania. A co myślicie o tej odżywce z waxa taka w spryskiwaczu bez spłukiwania?? Nie pamiętam nazwy niestety... Ps. 2 Ostatnie daty jak narazie na proste włosy to : 14 październik bo dzień nauczyciela i występ I 7 Listopad Urodziny by sprawdzić ile urosły i tak dla odmiany. ![]() "Mysia m" Prześwidrowałem cały dziennik regeneracji na forum dla zakręconych i muszę powiedzieć że wiele samozaparcia trzeba mieć do tych technik co dziewczyny opisują Ale może ja też dam radę
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem nic o waxie do psikania, ja mam do psikania apteczny radical mgiełke i jest fajna, ale bardzo zmiękcza włosy, więc jak kto lubi. Ja tam lubie takie mięciutkie jak u dziecka. Seboradin ma duzo alkoholu więc zalecam ostrożnosc. nie trzymaj tego waxa tak długo, bo Ci wysuszy włosy zamiast nawilzyc- 30 minut to optimum. Rzoczesujesz włosy grzebieniem z szerokimi zebami, spłukujesz letnią wodą. Dajesz balsam bez spłukiwania jaki tam sobie chcesz, bo chyba jednak wszytskie podobnie działają i wgiatasz i juz nic nie czesz, to sie fajne loczki zrobią. Dzien nauczyciela taki ważny jest? No na urodziny to co innego. Zaparcie rodzi się samo, bo jak widzisz, że cos działa, to chcesz miec tak cały czas. A potem to juz wchodzi w krew. Ja nie nakłądam jajek czy płukanek z octu, bo mi się nie chce. Starcza mi oliwa z oliwek raz w tygodniu i 1 w tyg maska mocnoregenerujaca na 10minut.
|
|
#3105 |
|
Przyczajenie
|
Hej a czy bierzecie jakieś suplementy? Ja kupiłam Ha-pantoten za niecałe 10zł w aptece Cefarmu na Nowym Świecie w Warszawie - już kiedyś coś tam pisałam, że mają tam tanio ale dlaczego nie skoro można sporo zaoszczędzić? I to ponad 20zł na miesięcznej kuracji :O)
I polecam nowość z Garniera - szampon przyspieszający wzrost włosów - taki w biało-fioletowym opakowaniu. Odżywki jeszcze nie próbowałam ale bez szamponu nie potrafię już się obejść - jest rewelacyjny. W Drogerii Natura mają promocję na szampon z odżywką :O) Mam nadzieję, że dzięki tabletkom i kosmetykom włosy mi w końcu urosną do wymarzonej długości :O) |
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień nauczyciela.....bo występ będę miał )).Kupiłem sobie dzisiaj tego radicala przetestuje na wieczór .I chyba wyskoczę sobie po to nivea curly ....Ach co ludzie by zrobili gdyby nie takie osoby jak ty? ![]() ![]() Ps. jak tam twoje fale ?
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem jak dla mysi ale mi ten nivea wysuszal loki
kazdy musi znalezc swoj patent widac
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daję go tylko na skalp inaczej susza gwarantowana
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
Hejka ! Mam takie pytanie: w jakim Wy macie kolorze włosy? I jakie fryzury z oryginalnymi kolorami widziałyście?
Chodzi o to, że korci mnie żeby zafarbować włosy na jakiś oryginalny kolor. Niekoniecznie całe, ale są różne sposoby np. widziałam diewczyny które tylko spodnią warstwę mialy zafarbowane na np. fioletowo. Albo tylko grzywka. Albo pasemka na grzywce czy cos takiego. Macie jakieś jeszcze pomysły? ;P Może widziałyście u kogoś coś ciekawego? |
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może poszukaj przez wyszukiwarkę. |
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez po to jest to forum, co byśmy sobie doradzali, jakbym ja się nie zlitowała nad Twoim postem, to na pewno zrobiłby to ktoś inny. ja sobie wczoraj kupiłam odżywkę Lorys - mega giga wielka i pachnie jak budyn owocowy. wczoraj sobie nią umyłam i nawet bez pianki wyszły mi niezłe falki a dzis nią umyłam i chciałam włosy wyprostowa Ci nie wyszło. Nie chce nic pisac, ale chyba włosy się przyzwyczajają do lepszego. No wiec dzis mam na głowie siańsko. Szczotka nie dała rady tego wygąłdzic, pojedyncze pasma próbowały sie skrecic, zostały rozczesane.. skończyłamw kucyku. to rozumiem, że podobasz się sobie bardziej w prostych? ja tez się jeszcze nie przyzwyczaiłam, ale jak patrze na mój dzisiejsyz dramat, to wole fale. Cytat:
caskada, dzięki za info, ja i tak na razie musze zużyc to, co mam, bo juz mi półek w łazience zaczyna brakowac, wiec póki co nie bede zukac tego balsamu.
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
mysia m ja dzis uzylam odzywke pantene do lokow i fal bs jest strasznie silikonowa ale sobie pomyslalam ze skoro w szamponie i masce nie uzywam ich to chociaz w jakims stylizatorze to wykorzystam
bez nich cholerka skret nie jest ladny i sprezysty![]() wlasnie susze metoda z jessicurl zobacze co mi z tego wyjdzie
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() silikony niektórym służa, nawet kręconowłosym. Ale trzeba spróbowac tez bez nich, żeby wiedziec co dobre. Ty się juz przekonałas, ze je lubisz. Ja mam jednak zbyt delikatne włoski an silikony- zaraz mam oklapnięte a bez nich pełne życia.
|
|
#3115 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłem sobie wczoraj te Nivea curly, i wypróbowałem dzisiaj, i po pierwsze spełnia swoją obietnicę braku puchu, miałem małe problemy bo chyba za dużo nałożyłem, ale i tak są dość ładnie powywijane i lekko zloczkowane, ale muszę przyznać że są troszkę suche.
Ps. co myslicie o tym jak bym sobie kupił ten olejek rycynowy i dodał odrobinę do tego wax-a co mam?? Ps2. muszę wypróbować patent z basenem bo chodzę sobie co sobotę, by nałożyć waksa na włosy i na to gumowy czepek i tak pływać 1h, i po tym zmyć, myślicie że to dobre bedzie?? |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poeksperymentowac zawsze mozesz
|
|
|
#3117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to nawet nie do końca wina tego bo jeszcze nie doprowadziłem ich do super stano, ale to nie to co było. ![]() Świetne włoski tak poza tym w avatarze ![]() A co stosujesz na nawilżenie swoich włosów? |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie jakas tresciwa maska narazie jest to Lorys(nie bardzo tresciwa) juz sie przymierzam do zakupu elseve total repair 5 ma dobre opinie i skladowo jest tez ok![]() moja pielegnacja ogolnie polega na natluszczaniu wlosow bez obciazenia ich silikonami czyli unikam ich w szamponie a dorzucam sobie je do maski badz jakiejs odzywki bs ![]() zapomnialam dodac ze nie uzywam zadnych pianek zeli czy lakierow..
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Tą odżywkę którą podałaś odradzam, miałem włosy po niej były takie szorstkie i dziwne ogólnie mam też szampon w domu, ale on również nie zachwyca.
Ja mam mój szampon brzozowy chyba Farmony i jest dobry bo dobrze spłukuje wszystkie zabrudzenia itp., Kupiłem też sobie tą mgiełkę radical i też może być. Ps. A co do tej odżywki co podałaś że chcesz kupić to to są moje tylko spostrzeżenia, jak wiemy na każdego działa co innego.
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze w glowie z lorela absolut repair cos takiego linia profesjonalna one sa swietne mialam kiedys z ich linii i bardzo mi pomogly![]() co do lorysa czlowiek sie tyle naczyta i pozniej probuje kazdy ma inne wlosy i potrzeby metoda prob trzeba dojsc do idealu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

ale mam wrażenie, że obecnie przekracza to moje zdolności pojmowania
jakby nie było zamierzam spróbować, najfajniejsze w CG jest, że co by się nie zadziało w kwestii lokowej na pewno ten typ pielęgnacji pozytywnie wpłynie na stan mojego owłosienia
a przynajmniej taką mam nadzieję... cały psikus polega na tym, że gdyby nie Twój post, który bądź co bądź, dał mi wiele do myślenia od wczorajszego wieczoru byłabym szczęśliwą posiadaczką zestawiku encanto do keratynowego prostowania włosów
ale dałam sobie na wstrzymanie. zobaczymy co dobrego CG przyniesie moim włoskom 
i trzymam kciuki, zeby Ci sie udało.
.
i później zapuszczaj zdrowe. Mam wrażenie, że facetom rosną szybciej włosy :|