3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 19:10   #4471
rypka85
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
dzieki kochane.
no właśnie jak nie mozna przeskoczyć problemu to ciężko, ja się w nocy budzę i rozmyślam bo nie mogę już zasnąć, czuję taki niepokój.
Dołuje mnie, że czego sie dotkniemy to coś/albo ktoś nam uniemożliwia żeby się podnieść, wiem, że wszystko wymaga czasu, ale ja bym chciała te ostatnie tygodnie przetrwać w spokoju a nie w ciągłym zamartwianiu się.

Dziś zajmowałam sie ciągle czymś, robiłam obiad dość długo, pranie rozwieszałam, sprzątałam trochę, aż mnie brzuch zaczął ciągnąć i musiałam się położyć. Dzidź się wypiął pupą tak jak mówicie, u mnie z lewej strony i już musiałam się położyć. Potem tż dzwonił z kiepską wiadomością i się poryczałam bo siły nie mam.
Właśnie wraca do domu.
Dzieki za wsparcie, tego mi trzeba
Kochana nie martw się.Ja wierze że Ci się ułoży.Nad kobietami w ciąży to ktoś chyba czuwa bo mi coś pomaga rozwiązywac problemy.

Zobaczysz TŻ znajdzie prace i wszystko się ułoży.
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:15   #4472
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

WERONISIA ODEZWAŁA SIĘ NA WRZESNIÓWECZKACH

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:17   #4473
Weronisia
Zakorzenienie

Maz przywiozl mi laptopa. pisze jedna reka, wybaczcie za bledy.

Pascal ma sie dobrze. Maz byl u niego z dziecmi. zrobil mu zdjecia. pozniej wkleje jak mi maz przesle.
najwazniejsze ze Pascal sam juz oddycha i nawet wyjeli go z inkubatora. ma apetyt i dzis wieczorem mam powalczyc z laktatorem, zeby pobudzic laktacje. wtedy maz by mu dowozil moje mleko.
Ja tu musze zostac na pewno do poniedzialku. rana boli potwornie i w jedym miejscu sie saczy. jak nie przestanie to otworza mi rane i beda szyc od nowa. mialam wysoka goraczke, ale po kroplowkach opadla.

dzis jest 35 t i 6 dni. to nie wina malin. prawdopodobnie to moja infekcja sprawila. Pascal byl bardzo wysoko, wcale nie chcial wyjsc. nie mialam rozwarcia. pekl tylko pecherz plodowy. nie mialam skurczy. porod trwalby wieeele godzin. bolal mnie tylko krzyz ale przepotwornie juz od wczoraj.
dzis o 3.40 wstalam jak zwykle na siusiu i od razu po wstaniu chlusnely mi wody. poszlam pod prysznic, wydepilowalam sie, wymalowalam, wlosy wyprostowalam, zapakowalam torby i o 5 rano pojechalismy do szpitala.
podczas usg wyszlo ze maly znowu zle lezy. nie wiem kiedy sie obrocil. rozplakalam sie jak dziecko a maz zaslabl.
musielismy poczekac na pediatre z kliniki dzieciecej.
o 9.30 dostalam zastrzyk w kregoslup. maz byl przy mnie.
nagle mialam trudnosci z oddychaniem. cisnienie skoczylo na 200/? i nie moglam juz oddychac. wyprowadzili meza. mi dali tlen i powoli wracalam do zywych. znowu wpuscili meza.
poczulam jak cisna mi na brzuch, przy zebrach i zoladku. tak mna szarpali, ze caly stol chodzil. uslyszalam cieniutki glosik i maz pobiegl za glosikiem. lezalam tam ponad godzine, tyle mnie czyscili i szyli. przyniesli pascala , moglam go pocalowac i zobaczylam czesc twarzy, nic wiecej i go zabrali do innej kliniki.

najwazniejsze ze wszystko z nim dobrze. i obym tylko miala pokarm.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:20   #4474
lisek15
Zakorzenienie

Weronisia dobrze,że jest już wszystko ok. Mam nadzieję,że niedługo będziecie już razem

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-02, 19:21   #4475
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Weronisia już pewnie rozpakowana To dziś pewnie będę często tu wpadać patrzeć, czy napisała czy wszystko z nimi ok.
Aż nie mogę w to uwierzyć, bo obstawiałam, że Ishka będzie pierwsza. Ciekawe, kiedy przyjdzie moja pora Dobrze, że mam przygotowaną torbę i właściwie, to mogę już jechać na porodówkę
Co do wskazań do cc, to ja sobie myślę, że wolałabym od razu iść na cc niż męczyć się kilkanaście godzin ze skurczami a i tak urodzić przez cc. I tego się chyba najbardziej obawiam - że się namęczę a i tak mnie potną

My czekamy na meble - miałam nadzieję, że wcześniej przyjadą a tu się okazuje, że cały dzień możemy czekać
Co do rozmowy z TŻ to wczoraj poszło zaskakująco gładko. Powiedziałam, co mi leży na wątrobie, TŻ mi przyznał rację i ma przemyśleć, jak rozwiązać ten problem.

EDIT: Właśnie doczytałam wiadomość do Weronisi. Trzymam kciuki, żeby szybko doszła do siebie i mogła zabrać Pascala do domu

Lutein nie wiem czy już pisałaś o tym, bo mnie nie było.
Wybrałaś pieluszki?

Ja wybrałam pop-in.
Załączam fotkę

Wyglądają na solidne i mają dobre opinie

Lisku współczuję, życzę by cukier się uspokoił

Niebieska oby wszystko się pozytywnie ułożyło

Mnie już dołek powoli przechodzi z powodu cukrzycy, powoli się oswajam, najważniejsze, zeby z Zosinkiem było wszystko w porządku.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:23   #4476
Anecka
Zakorzenienie

No to Weronisiu, teraz tylko czekac az Pascal juz bedzie z Tobą.
Zycze Ci zebys szybko wyszla ze szpitala i zeby rana po CC szybko się goiła a Ty nabierala sil na zmagania z noworodkiem

Dobra, ide sie wykapac, TZ bedzie za 1,5h i.. zostaje. Ciekawe jak to bedzie.. Bo służącą nie zamierzam być.

Ok koniec o tz bo jeszcze bedzie czytac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:27   #4477
lisek15
Zakorzenienie

***luna już nie będę się stresowała(przynajmniej na chwilę). Stres też podnosi cukier. Spróbuję kilku tych przepisów i zobaczymy co mi to da. Mam nadzieję,że nie będzie tak skakał. A przynajmniej nie tak wesoło.

Też spadam powiesić pranie młodego i uciekam do sąsiadów na herbatkę

Miłego wieczoru

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-02, 19:27   #4478
***luna
Zakorzenienie

Weronisiu życzę zdrówka dla Ciebie i Paskalka.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:29   #4479
apoolonia
Rozeznanie

Weronisia GRATULACJĘ
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:39   #4480
Martinixxx
Zadomowienie

Niebieskaa będzie dobrze.Pamiętaj nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

weronisia Gratulacje i dobrzej szybciutko

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:42   #4481
Ishka
Zadomowienie

Weronisia Gratulacje! I trzymam kciuki żebyście jak najszybciej byli razem z Pascalkiem

Ja też juz sie nie umiem doczekać mojego brzdąca...ale narazie sie modle zeby jakoś do tego poniedziałku wytrzymac bo wole żeby nie bylo żadnych akcji tylko żeby na spokojnie wszystko mi zrobili...

U mnie jednak nie jest wszystko ok bo nogi mam popuchniete od 3 dni jak u słonia i ciśnienie podwyższone ale to z bólu przez te moje spojenie rozlazłe...ale to juz końcówka wiec dam jakoś rade.

Pozdrawiam Was dziewczynki wszystkie i trzymajcie sie cieplo
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:45   #4482
_paulinka2
Wtajemniczenie

Weronisia dobrze, że już po wszystkim! chwila moment i Pascalek będzie z Toba

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:46   #4483
Anecka
Zakorzenienie

No.. po kapieli, opatulona .. cieplej od razu a w poniedzialek to chyba pojde zobaczyc ten dres welurowy z oferty lidlowej.

Ishka, dotrzymaj do poniedzialku, dotrzymaj Bedzie dobrze, bo inaczej byc nie moze.. takze jeszcze troche i synus z Wami bedzie

A wlasnie jakby co to w REALU jest plyn do prania Dzidzius za 4.99. W ogole nie kumam jednej rzeczy. Sklad ma IDENTYCZNY co Loveli mleczko do prania a Lovela 22zł

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-02, 19:49   #4484
apoolonia
Rozeznanie

Zrobiłam suwaczka jak go wkleić w podpis

widzę że mi się udało
Stary 2010-10-02, 19:50   #4485
Donuś
Zadomowienie

Weronisia Gratulacje.... I buziaki dla Pascalka Powodzenia z pokarmem ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 19:50   #4486
Weronisia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny
a Pascala zabrali,bo jest wczesniakiem i jest strasznie malutki, a tu nie ma oddzialu dla wczesniakow.

jejku, ja mam najmniejsze ciuszki na 56cm, a on ma 44 cm!

jak bedzie ze mna dobrze to w poniedzialek przewioza mnie do niego.

a na razie strasznie to przezywam i placze. dlaczego nie moge go tulic. tak bardzo bym chciala go miec przy sobie.
Stary 2010-10-02, 19:55   #4487
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
a Pascala zabrali,bo jest wczesniakiem i jest strasznie malutki, a tu nie ma oddzialu dla wczesniakow.

jejku, ja mam najmniejsze ciuszki na 56cm, a on ma 44 cm!

jak bedzie ze mna dobrze to w poniedzialek przewioza mnie do niego.

a na razie strasznie to przezywam i placze. dlaczego nie moge go tulic. tak bardzo bym chciala go miec przy sobie.

nie martw się

przeczekasz zły czas i bedziecie razem w domu

zobacz kootek juz niedługo wychodzi a jak się martwiła
Stary 2010-10-02, 19:58   #4488
M25
Zadomowienie

Weronisia, napewno będzie wszystko dobrze. Pascal jest już duży i silny. Tobie współczuję bólu i życzę szybkiego zagojenia się rany. I oby z laktacją nie było problemów
Stary 2010-10-02, 19:59   #4489
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Lutein nie wiem czy już pisałaś o tym, bo mnie nie było.
Wybrałaś pieluszki?

Ja wybrałam pop-in.
Załączam fotkę

Wyglądają na solidne i mają dobre opinie
Niestety jeszcze nie wybrałam, bo musimy odłożyć ten zakup na później - póki co finansowo kiepsko stoimy Na razie mamy na początek paczkę pampersów i zainwestowałam w tetrowe, więc pewnie po domu będę zakładać tetrę. Ale oboje z TŻ nadal mamy w planach te wielorazówki Widziałam na jakimś forum, że polskie firmy udostępniają pieluszki testowe i chyba przed zakupem skorzystam z opcji darmowego testu. Ale to pewnie, jak Nika będzie miała ze 2-3 miesiące, bo teraz kasy brak

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Maz przywiozl mi laptopa. pisze jedna reka, wybaczcie za bledy.

Pascal ma sie dobrze. Maz byl u niego z dziecmi. zrobil mu zdjecia. pozniej wkleje jak mi maz przesle.
najwazniejsze ze Pascal sam juz oddycha i nawet wyjeli go z inkubatora. ma apetyt i dzis wieczorem mam powalczyc z laktatorem, zeby pobudzic laktacje. wtedy maz by mu dowozil moje mleko.
Ja tu musze zostac na pewno do poniedzialku. rana boli potwornie i w jedym miejscu sie saczy. jak nie przestanie to otworza mi rane i beda szyc od nowa. mialam wysoka goraczke, ale po kroplowkach opadla.

dzis jest 35 t i 6 dni. to nie wina malin. prawdopodobnie to moja infekcja sprawila. Pascal byl bardzo wysoko, wcale nie chcial wyjsc. nie mialam rozwarcia. pekl tylko pecherz plodowy. nie mialam skurczy. porod trwalby wieeele godzin. bolal mnie tylko krzyz ale przepotwornie juz od wczoraj.
dzis o 3.40 wstalam jak zwykle na siusiu i od razu po wstaniu chlusnely mi wody. poszlam pod prysznic, wydepilowalam sie, wymalowalam, wlosy wyprostowalam, zapakowalam torby i o 5 rano pojechalismy do szpitala.
podczas usg wyszlo ze maly znowu zle lezy. nie wiem kiedy sie obrocil. rozplakalam sie jak dziecko a maz zaslabl.
musielismy poczekac na pediatre z kliniki dzieciecej.
o 9.30 dostalam zastrzyk w kregoslup. maz byl przy mnie.
nagle mialam trudnosci z oddychaniem. cisnienie skoczylo na 200/? i nie moglam juz oddychac. wyprowadzili meza. mi dali tlen i powoli wracalam do zywych. znowu wpuscili meza.
poczulam jak cisna mi na brzuch, przy zebrach i zoladku. tak mna szarpali, ze caly stol chodzil. uslyszalam cieniutki glosik i maz pobiegl za glosikiem. lezalam tam ponad godzine, tyle mnie czyscili i szyli. przyniesli pascala , moglam go pocalowac i zobaczylam czesc twarzy, nic wiecej i go zabrali do innej kliniki.

najwazniejsze ze wszystko z nim dobrze. i obym tylko miala pokarm.
Gratuluję synka Obyś doszła szybciutko do siebie
Współczuję przeżyć, ale teraz już będzie tylko lepiej

---------------
Ja mam dziś średni dzień Mieli przywieść meble i Dzwoniliśmy do sklepu dwa razy dziś się upewnić, że na pewno je przywiozą i dwa razy nam powiedzieli, że na pewno będą. No i co? Jest prawie 20-ta a ich nie ma
TŻ wkurzony przez to (wcale się nie dziwię, bo będzie miał cały tydzień do bo będzie musiał popołudniami meble skręcać). Ja też wkurzona, choć staram się wrzucać na luz.
Coś mnie od wczoraj jakoś inaczej tam boli i mam jakieś dziwne przeczucie, że lada dzień pojadę na porodówkę Mam wrażenie, że Nika stara się wpasować główką już przy szyjce, bo bardzo się nią wierci i bardzo boleśnie mnie nią uderza A jutro jest idealny dzień na jej pojawienie się na świecie
Chyba pójdę sobie wziąć kąpiel, bo wszystko mnie już boli i jakoś się ułożyć nie mogę.
Aha - no i napiszę, że postanowiłam iść do fryzjera i się drastycznie ściąć Bo sobie uświadomiłam, że przez następne pół roku co najmniej nie muszę się przejmować wyglądem w pracy (co trochę mnie hamowało zawsze) i mogę sobie zrobić fryzurkę o jakiej zawsze marzyłam Będzie coś a'la Natalia Kukulska (tak z podgolonymi boczkami), ale jak znajdę dokładną fryzurkę, to Wam pokażę
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:00   #4490
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Weronisia Gratulacje! I trzymam kciuki żebyście jak najszybciej byli razem z Pascalkiem

Ja też juz sie nie umiem doczekać mojego brzdąca...ale narazie sie modle zeby jakoś do tego poniedziałku wytrzymac bo wole żeby nie bylo żadnych akcji tylko żeby na spokojnie wszystko mi zrobili...

U mnie jednak nie jest wszystko ok bo nogi mam popuchniete od 3 dni jak u słonia i ciśnienie podwyższone ale to z bólu przez te moje spojenie rozlazłe...ale to juz końcówka wiec dam jakoś rade.

Pozdrawiam Was dziewczynki wszystkie i trzymajcie sie cieplo
Ishka trzymaj się i oby u Ciebie było wszystko dobrze
Stary 2010-10-02, 20:12   #4491
Anecka
Zakorzenienie

oo Lutien, to pokaz fryca jak juz zrobisz

Ja bym poszla do fryzjera, ale kasy brak poki co a nie jest to jakas nagla rzecz ktorej potrzebuje Po za tym ja to tylko podciac wlosy i sie zastanawiam znow nad grzywka ale przy dziecku to pewnie nie bede miala czasu zeby ta grzywke robic bo moje wlosy rosna tak ze jak dam na czolo to musze na noc dac opaske bo inaczej grzywka ni lezy

Jem kanapeczki z twarogiem lososiowym

Wiecie co taka refleksja mnie naszla, ze te dni tak szybko zlatują.. masakra jakas, niedawno sie obudzilam i znow czas do wyrka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-02, 20:25   #4492
Weronisia
Zakorzenienie

oto moj synek
Stary 2010-10-02, 20:33   #4493
MILA25*
Wtajemniczenie

Weronisia gratulacje !!!!!!!!!!!!!!

Jest po prostu słodziuchny !!!!!!!
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:40   #4494
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Aha - no i napiszę, że postanowiłam iść do fryzjera i się drastycznie ściąć Bo sobie uświadomiłam, że przez następne pół roku co najmniej nie muszę się przejmować wyglądem w pracy (co trochę mnie hamowało zawsze) i mogę sobie zrobić fryzurkę o jakiej zawsze marzyłam Będzie coś a'la Natalia Kukulska (tak z podgolonymi boczkami), ale jak znajdę dokładną fryzurkę, to Wam pokażę
Jestem za
Sama nosiłam włosy prawie do pasa z 10 lat i miesiąc temu obcięłam na krótko i rozjaśniłam. Czuję się świetnie i ani przez chwile nie żałowałam.

Stary 2010-10-02, 20:40   #4495
Anecka
Zakorzenienie

Weronisia.. PASCAL jest po prostu CUUUDNY!!!!!

Ale masz pociechę Zleci Tobie szybko jak kotkowi i bedziesz z małym w domu

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-02, 20:42   #4496
Martinixxx
Zadomowienie

Weronika prześliczna kruszykna:lov e: napatrzeć sie nie mogę

Stary 2010-10-02, 20:47   #4497
mallinka
Zadomowienie

Weronisia słodziak z Twojego synka wygląda uroczo

mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i ładnie się rana będzie goić
byłaś bardzo dzielna a teraz już same piękne dni przed Tobą z rodzinką w komplecie pozdrawiam Was serdecznie i ściskam mocno!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:48   #4498
Weronisia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny.
chyba musze w koncu pospac. w nocy spalam tylko 3 godziny, a w dzien nic.
dobranoc.
Stary 2010-10-02, 20:56   #4499
_paulinka2
Wtajemniczenie

Weronisia Pascal jest uroczy ! gratulację

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

a mój tż właśnie się ze mnie śmiał, że mam tak duży brzuś że jak będę na czworaka to się będzie mi tarzał po podłodze to jaki nooo

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:02   #4500
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Jestem za
Sama nosiłam włosy prawie do pasa z 10 lat i miesiąc temu obcięłam na krótko i rozjaśniłam. Czuję się świetnie i ani przez chwile nie żałowałam.
Martini kochana pytałam cie o wozeczek ale pewnie ci umkneło moje pytanie. Jezdziłas moze mura 3 ? Bo zastanawiamy sie czy mura 3 czy mura 4 ....

Weronisia synek cudny

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości