|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia najszczersze gratukacje!!!!!!!!!! Pascalek jest przecudny
Dziewczyny Was tez tak bola pachwiny/biodra i krocze A od paru dni czuje jakies dziwne bole pare razy dziennie jakby bolesne skurcze szyjki nie wiem jak to wytlumaczyc troche sie boje nadmiernie forsowac bo one sie czesciej pojawiaja jak sie ruszam.
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia, współczuję przeżyć, ale grunt, że jest happy end
życzę szybkiego zagojenia się ranyAnecka, pytałaś się o to, kiedy dziecko osiąga 13 kg. Nie wiem kiedy, ale dziś pytałam się mojej kuzynki, ile waży jej synek i waży niecałe 10 kg a ma pół roku
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisiu - Pascalek jest śliczniutki
paulinka - ale się TŻ na żarty zebrało ![]() lutien - podobają mi się takie fryzury odważne ![]() ja do fryzjera pójdę chyba w listopadzie, obciąć włosy i pasemka zrobić, bo potem to może już czasu za bardzo nie być ![]() Agas - mnie jeszcze krocze nie boli... ale pewnie jeszcze wszystko przede mną
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-02 o 21:24 |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, gratulacje
![]() Pascal sliczny, maciupki taki ale szybko urosnie i bedzie jak tata ![]() Wiec i ja pewnie niedlugo sie rozpakuje
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki jeszcze raz dziewczyny.
wlasnie laktator walczyl z moimi piersiami ale nic nie wywalczyl teraz juz moge pospac. |
|
|
|
#4506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokarzę na pewno Mi też jest szkoda kasy, ale dostałam od siostry na urodzinki i postanowiłam wydać na siebie, bo ostatnio mało się rozpieszczam Ale słodziak Cytat:
Cytat:
![]() Ja spadam poszydełkować. Kąpiel mnie tak zrelaksowała, że mam teraz świetny humor i chcę to wykorzystać. Dobranoc |
|||
|
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale nie ma problemu i juz wklejam postaTak miałam okazje poprowadzic oba.Kuzynka kupiła 3 bo był w promocji a znajoma chciała 3. Jak dla mnie znacznie lepiej prowadzi sie 4, może to tylko moje odczucie , ale od razu wiedziałam, że chce czterokołowy.Poza tym na te nierówne chodniki to tym bardziej 4 |
|
|
|
|
#4508 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mieliśmy podobnie, że kuzyn tż sugerował, że mogą nam wózek właśnie odsprzedać i mąż ładnie "podziękował" i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
dzasta a może konik na biegunach ? teraz są takie fajne - ja w tamtym roku kupiłam i to dziecko super się na nim buja do tej pory łącznie ze swoją siostrą 6 letnią Weronisia -przeżycia nie do pozazdroszczenia -ale wspaniale, że z Wami już dobrze -a pokarm napewno dostaniesz -życzę Ci tego bardzo mocno moja koleżanka, która ostatnio urodziła bardzo nagle i wogóle dramatycznie na początku nie karmiła bo najpierw tydzień na intensywnej terapii potem jeszcze kolejny z antybiotykami i też już była załamana, że jej się nie uda -a tu niespodzianka i teraz normalnie karmi swoją malutką ![]() Cytat:
i ta zgaga masakra normalnie |
||||
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia, Pascalek po prostu cudny!!!
Jesteście oby dwoje bardzo dzielni! Zobaczysz, że szybciutko i szczęśliwie wrócicie do domku.No normalnie nie mogę się na patrzyć na te zdjęcia. Bardzo mnie teraz wzruszają takie noworodki. ![]() A co do bólu krocza (trochę bioder) to i u mnie jest, chociaż niewielki. Zwłaszcza w nocy jak wstaję do toalety albo w dzień po dłuższej drzemce. Mam nadzieję, że nic mi się tam nie rozchodzi.
|
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Krocze też mnie boli praktycznie caly czas, co jest wynikiem poniekąd leżenia. Na szczęście bol do zniesienia. Też mam nadzieję, ze tam sie nic nie rozłazi
. Dowiem się w poniedziałek.
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na roczek taki garnuszek to chyba trochę za późno ja w tamtym roku na urodziny kupiłam m.in. taki fajowski nocnik Fishera, a pod choinkę klocki Duplo ![]() my razem mamy 3 chrześniaków ja ma 2 i tż 1 (4, 3 i 2 latka ) dla tych starszych wymyśliłam Misia Bajeczkę a dla tego najmłodszego nic mi do głowy nie przychodzi ![]() Cytat:
idę spać... dobranoc
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Wchodze na forum i przeżyłam szok, że Weronisia juz jest po
A pascalek sliczny jest, trzymajcie sie mocno, buziaki słuchajcie bylam odebrać wyniki posiewu z pochwy i wyszly mi bakterie- e. coli i jeszcze jakies co nie moge rozczytac:/ dostalam od lekarza dyzurnego lekarstwo i czekam az moja gin wrocci z urlopu, kurde slyszlam o tej bakterii coli ze jest nie bardzo?? miala ktoras moze z was?? nie chce nic czytać w necie, bo już nie czytam i pytam was, jak ktoś to mial i co lekarz na to? Prosze o odpowiedz
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi dotyczące fotelika. Faktycznie lepiej 0-18 a przez pierwsze miesiace pewnie nie bedziemy używać. Takze pozniej jak dziecko bedzie mogło juz siedziec to bedzie ok. No a co do siostry tz to przeciez wózek chciala mam sprzedać za okazyjne 2 tysiace!!! Ludzie którzy nie mają pieniedzy biorą kredyt na wózek za 3 tysiące. Porażka.
Dobranoc
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Lutien a dlugo juz masz te skurcze bo mnie one strasznie stresuja ze wczesniej urodze.
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia Paskal cudowny
Lutien obawiam się,że jakbym tyle czekała to pewnie jak bym już miała te meble to panowie by usłyszeli.A przynajmniej dowiedziałaby się to zawinil i ta osoba by usłyszała. Tak się nie robi. Mogli nie robić nadzieji i powiedzieć,że będą w innym dniu. Chciałam się pochwalić,że odniosłam DIETETYCZNY JEDEN SUKCES Zjadłam wypasioną kolację i cukier miałam po niej 97(z mam mieć do 120). Do tej pory miałam od 115-125 Także już chyba mam danie na kolację. NAwet jakbym miała jeśc ją przez parę dni. Później znajdę inny zestaw i znów będę testowała Ale się cieszę Nawet pewnie nie wiecie jak bardzo Nie spodziewałam się,że kiedyś będę miała takie powody do wielkiej radości
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
Niebieska- nie martw sie, napewno jakos sie wszystko ulozy.Zawsze sie uklada. Nie raz bylo u nas naprawde zle a jakos udalo sie wyjsc na prosta.Trzymam kciuki.
Weronisia- gratulacje.Pascalek faktycznie malutki, ale szybko nabierze cialka Bylam w kinie i chyba malemu sie nie podobalo bo kopal mnie caly czas.Za glosno bylo. Przed kinem moj maz z naszym przyjacielem ugotowali potrawke curry z cieciorka i dynia, na ostro-pyszne Wrocilam z pracy i sie na gotowe zalapalam. ![]() Dzis przy wstawaniu z lozka znow mnie ten bol zlapal po lewej stronie, pod cyckiem. I znow caly dzien piecze |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, Pascal śliczny. Trzymam kciuki za Was, wszystko będzie dobrze
Lutien, jestem zwolenniczką drastycznych cięć i odważnych fryzur Czekam na fotki Ja już w łóżeczku naszym mega-wygodniaśnym
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() bylismy z Tosiem na izbie pediatrycznej w szpitalu - po drzemce mial goraczke 38,4 wiec zdecydowalam si ejechac mimo ze nie ma szczegolnych objawow ma ostre zap. krtani i gardla od kataru piorunksiego kolejny antybiotyk po 5 dniach od ostatniego ;( biedactwo moje ... ehhhh ANECKA nasz ma 19 mies. i wazy 12,5 WERONISIA cudny maly cud! dacie rade bo pragniecie a cala reszta nawet jak ci sie nie uda z laktacja to jest malo wazna bo najwazniejsze jest zdrowko szczescie i milosc wasza do maluszka ! niech kwitnie i poteguje - calusy dla wszystkich, pa... |
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiacie sie w jakim wieku dziecko wazy 13 kg - to zalezy od dziecka
do roku przybiera dosyc szybko, pozniej juz bardzo wolno, niby norma dla rocznego dziecka to 10-12 kg ale z tym bywa bardzo roznie...Moj maly ma 20 m-cy a wazy 12,9 kg czyli w normie A te foteliki 0-13 kg raczej nigdy nie sluza do 13 kg tylko liczy sie wzrost bo dziecku nie moze z tego fotelika wystawac glowa, wtedy trzeba zmienic fotelik, moj maly nie mial roku (w granicach 9-m-cy moze mial) jak musielismy kupic nowy fotelik a kupilismy taki 9-18 kg, zaczal w nim jeździc jak jeszcze ciut mu brakowalo do 9 kg ale juz musial w nim jeździc bo w tamtym sie nie miescil Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-10-02 o 23:14 |
|
|
|
#4522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Żeby bratu takie rzeczy proponować?? Jak chciała sprzedac to mogła na all wystawić a nie siary robić. Moja siostra ma roczną córkę i dała mi wszystko co miała. Łacznie z wózkiem, fotelikiem, nawilżaczem.... Przyda się jak będę do domu zjeżdżać. Nie będe musiała zabierać całego majdanu. Ja z kolei podam dalej, byc może znowu do niej albo młodsza siostra nas zaskoczy ![]() Jak kogos nie stac to kupuje tańsze a tańsze nie zawsze oznacza gorsze |
|
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Co do wyprawek od rodzeństwa. Mój brat ma 2 dzieci, 5 lat i roczek. Na początku ciązy pojechałam do nich w odwiedziny, gadamy z bratową o tzw. pogodzie, a ona mi wyjezdza z tekstem, że wszystko po młodszym dziecku oddała koleżance. Wiedziałam że mi nic nie da, więc nawet nie wspominałam o jakichkolwiek "prezentach" od niej dla dzidzi, a ona wyskakuje z tym, że nic mi nie da, tak asekuracyjnie żebym przypadkiem nic nie chciała- a niech se to w d... wsadzi :P Brat jest bardziej wylewny i już mi proponuje przewijatki laktatory itp. chociaż nie wiem czy coś od niego wezme po zachowaniu bratowej. A ... czy laktator można mieć używany, czy trzeba nowy kupić? Właśnie kot z grzejnika zrzucił suszące się spodnie tż do kuwety, po czym wylał mi całą kawę na deskę do prasowania i pół podłogi, lecę go gonić, chyba go zatłukę dzisiaj !! |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia gratuluje pascalek przesłodki
wspołczuje tych przezyc i wiem co czujesz nie mogąc przytulic malego ![]() tez tak płakałam, straszne uczucie ale jestes dzielna i dasz rade to tylko kilka dni kurde ja cala noc nie spałam, wczoraj jak jechalismy z zakupow o 22 wieczorem to nam dzik wyskoczył przed samochod, brat tz wyliczyl koszta naprawy na ponad 20tys zł, na szczescie mamy dobrze ubezpieczony ale jestem wkurzona na tego dzika bo teraz jestem bez auta tz ma swoje do pracy a ja bezale dzieku bogu nic nam sie nie stało, szok był |
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Biejetka mozna uzywany laktator. Bo przeciez nawet mozna w niektorych szpitalach i SR wypozyczyc laktatory.
w sterylizatorach albo w garnku ![]() ishka Noo to trzymaj sie dzielnie liczy siekazdy dzien. A te wody sie sacza dalej? czy to nie byly wody? Weronisia Pascal slodki jest!
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chciiałabym, żeby jeszcze ze 2 tygodnie się pokurzyła w pokoju. Jeżeli chodzi o ta sytuację porodową, którą opisujesz- święta racja! moje 3 koleżanki tak miały niedawno, normalnie jakby zaliczyły obie wersje porodu. KoszmarWeronisia , Pascalek cudny wszystko będzie dobrze, najgorsze juz za Wami
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-03 o 08:46 |
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli to są chwilowe bóle to nie dobrze tak powiedział mój lekarz ja bym łykneła nospę i umówiła się na wizytę Cytat:
to duże dziecko średnio mówi się że to waga rocznego dziecka ale na to co piszą na tych fotelikach trzeba brać poprawkę podobno mój jest do 9 chyba kg jak mała do pół roku będzie w nim siedzieć to sukces może można włożyć tam 9 kilogramów ale cukru a nie dziecko które potem będzie za wysokie ----------------------- Weronisia aż mi się płakać chce taki śliczny! naprawdę nei wygląda na malucha --------------- kootek współczuje kolizji mojemu bratu raz wybiegła sarna od tego czasu jak przejeżdżamy blisko lasu bardzo redukujemy prędkość |
||
|
|
|
#4528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczny
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś widziała albko kupowała w H&M rajstopki dla niemowlaków w dwupaku? białe i szare
widziałam takie na allegro ale tam rzeczy h&mu są zawsze droższe niż w sklepie |
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lisek - gratuluje sukcesu teraz juz bedzie tylko lepiej....Kotek - wspólczuje musiałas sie niezle wystraszyc tym dzikiem ... Najwazniejsze ze wam nic sie nie stało a samochód raz dwa i bedzie naprawiony ...A my wczoraj z mezem pojechalismy do galerii i przy okazji carrefoura bo były pieluszki w promocji... Powiem wam ze weszłam chyba do 2 sklepów pochodziłam i juz miałam dosc ![]() A tak poza tym u nas ok w nocy 3 pobudki na siku i o 6 Milenka Nas obudziła tak szalała ze juz nie mogłam zasnąc a ze byłam przytulona do męża to on siłe kopniakjów naszej córeczki czuł na plecach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

A od paru dni czuje jakies dziwne bole pare razy dziennie jakby bolesne skurcze szyjki nie wiem jak to wytlumaczyc troche sie boje nadmiernie forsowac bo one sie czesciej pojawiaja jak sie ruszam.

życzę szybkiego zagojenia się rany

Po za tym ja to tylko podciac wlosy i sie zastanawiam znow nad grzywka ale przy dziecku to pewnie nie bede miala czasu zeby ta grzywke robic bo moje wlosy rosna tak ze jak dam na czolo to musze na noc dac opaske bo inaczej grzywka ni lezy 

Jesteście oby dwoje bardzo dzielni! Zobaczysz, że szybciutko i szczęśliwie wrócicie do domku.
Zwłaszcza w nocy jak wstaję do toalety albo w dzień po dłuższej drzemce. Mam nadzieję, że nic mi się tam nie rozchodzi. 

. Dowiem się w poniedziałek.