|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dziękuję za życzenia.
Czuję się jak wypluty tofik. :/ Właśnie wymoczyłam się we wrzątku, zaraz zechlam mleko z czosnkiem - niezawodne lekarstwo mojego męża. Może i na mnie zadziała. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22450609] Dziewczyny, ja wiem, że mi napiszecie, że minie, że ząbkowanie. Ale Agu zjadła rano 120ml, potem 1/3 słoika moreli, po południu 50ml i to tyle. Jeśli ok. północy jak zazwyczaj się budzi nic nie zje, to lecimy na dyżur szpitalny. Pić też nie chce, rano troszkę tylko wypiła, nie ma gorączki, nie jest osowiała, ale...[/QUOTE] Dobrze by ją było ważyć co parę dni. Jeśli choć trochę przybywa na wadze, to nie jest źle. Ale wiem, że się denerwujesz i rozumiem. ![]() _____________ Ja dziś wypieprzyłam mydełko Bambino. Za chiny nie chciało się po ludzku zachowywać przy Emolium w wodzie, a zmycie włosów to koszmar. Kupiłam Baby Dream - cudne i zachowuje się należycie. ![]() Kupiłam też puder Baby Dream, na paszki małego, bo ciągle ma tam jakieś zaczerwienienia. Fajny bardzo. I szampon Baby Dream. Świetny i bez SLS. Umyliśmy nim główkę dziś Misiowi. Chyba sama jutro głowę nim umyję. O ile gorączki nie będę miała, bo wtedy kicham to, hoduję smalec na łbie. :/ ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Ma któraś z Was smoczki Baby Dream?? Ja dziś kupiłam dwa (są w parach) - wydają mi się lepiej wygięte niż Nuki, tzn. mniej nieco. Ale może to złudzenie, bo grubsze. Sprawdzimy jutro. Nuki miśkowi się odbijają, gdy je długo ciągnie. A kształt taki sam mają jak BD, to zaryzykowałam te 8zł. Cena fajna, bo tyle dałam za dwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Raczkowanie
|
szaja trzymam kciuki,żeby jednak zjadła
![]() Mój też się wypina na butlę,ale to tylko w godzinach popołudniowych. W Twoim przypadku pewnie też bym poleciała na dyżur. Co do znoszenia wózka.Codziennie znoszę i wnoszę sama na pierwsze piętro.Młody wtedy w domu czeka.Ostatnio na spacerze spał i spał ,mi już zimno było,więc wózek w łapki i sru do domciu.16kg wózek+7,5kg syn ![]() Bruno dziś w kąpieli tak szalał,że pół łazienki zachlapane,ja zachlapana,nawet twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Konto usunięte
|
Kropka, ja naprawdę staram się sobie tłumaczyć, że zęby, że nie panikować - ale jest coraz gorzej.
Smoków nie miałam, a NUKi faktycznie wygięte, ja kupiłam aventy - wygięte mniej. Ale skubane drogie ![]() A kupowałaś może słoiczki babydream??? Albo w ogóle jakieś żarełko ichnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze do mleka z czosnkiem dodaję miodu.Ochyda,ale działa rewelacyjnie! Ja mam ten smoczek ![]() ![]() Kiedyś kupiłam przez przypadek,bo nie wzięłam z domu i do teściowej pojechałam.Rossman najbliżej,a tam tylko takie znalazłam.I powiem Ci,że jak dla mojego syna REWELACJA! Nuk się schował(a był lubiany) ![]() Tylko my mamy kauczukowy.Jedynka zaczęła się odciskać powoli,więc teraz jedziemy na dwójce i też rewelka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22450609]Termofor polecam. Poważnie, ja od dziecka korzystam ![]() O widzisz. A ja dzisiaj zakupy zrobiłam słoikowe po 5 miesiącu, do tego kleik ryżowy, kukurydziany i kaszka brzoskwiniowa - założę się, że dziecko nie tknie i tak ![]() Lecz się bidulo ![]() Cierpliwości życzę ![]() Ale fajnie ![]() Nie martw się, Agu zaczęła chyba dizeń przed skończeniem 4 miesięcy ![]() A szlajają się ![]() Byłam w M1, ścięłam się na krótko (super się czuję ![]() ![]() Podaję, jak robię np. kompot czy owoce jakieś smażone cy cuś. Gotujące się nakładam do słoika, zakręcam, do góry dnem stawiam. Nie dogotowywałam dalej. Ale np. owoce zasypane cukrem, tzn. jagody, maliny - gotowałam jeszcze. ----------------- Dziewczyny, ja wiem, że mi napiszecie, że minie, że ząbkowanie. Ale Agu zjadła rano 120ml, potem 1/3 słoika moreli, po południu 50ml i to tyle. Jeśli ok. północy jak zazwyczaj się budzi nic nie zje, to lecimy na dyżur szpitalny. Pić też nie chce, rano troszkę tylko wypiła, nie ma gorączki, nie jest osowiała, ale...[/QUOTE] pokaaaaż sięęęę ![]() ojoj to zdrowenka dla Agatki, bieduleńka.. Cytat:
ja kiedys mialam mydelko bambino i dobre bylo, potem mylam małą w plynie bobini i tez swietny, teraz znowu mam bambino i niewiem...zauwazylam krosteczki taką kaszkę wokół kolanek, dr kazala natłuszczac zle chyba to od tego mydla jednak... ja mam smoczki baby dream aktualnie chodzi ci o te uspokajacze, tak? u nas jak najbardziej sie sprawdzaja bo jesli chodzi o te do karmienia to lipa ![]() mleko cieknie ktorędys... i do tego nie odpowietrzaja sie odpowiednio, tzn czasem fajnie, pyrka i wogole a czasem nic, mala zassie i musze wyjmowac jej butle zeby odpowietrzyl sie.... canpolowskie byly ekstra ale ciezko mi kupic rozmiar 1, wiec wzielam do wyprobowania. uuuf mala dzis pierwszy raz cyrki po kapieli ![]() normalnie po kapieli je ze smakiem i od razu sen a dzis pluła i wycie mąż ja zbajerowal, ponosil pogadali ( ze mna to ona tak nie chce gadac!) i sprobowalam jeszcze raz nakarmic zjadla ale nei wszystko, ze 40 zostawila ale usnela przed chwila dopiero.. niewiem o co jej chodzilo... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22450609]
Dziewczyny, ja wiem, że mi napiszecie, że minie, że ząbkowanie. Ale Agu zjadła rano 120ml, potem 1/3 słoika moreli, po południu 50ml i to tyle. Jeśli ok. północy jak zazwyczaj się budzi nic nie zje, to lecimy na dyżur szpitalny. Pić też nie chce, rano troszkę tylko wypiła, nie ma gorączki, nie jest osowiała, ale...[/QUOTE] ![]() dosonale Cie rozumiem U nas taka sytuacja trwala 2 tygodnie. Natalia potrafila nie jesc w dzien przez 6 godz a w nocy nawet 12! Ciagle z mezem analizujemy ta sytuacje i myslimy, że to mogł byc jakis wirus. Zreszta lekarz tez nam to sugerował. Oboje z mezem bylismy przeziebieni. Mała nie kichała, ale moze wlasnie w ten sposób zareagowała? Na szczescie u nas wszystko powoli wraca do normy. Ja tez poszlabym do lekarza. Ze swoja mała byłam u dwoch róznych lekarzy, tak mi to nie dawalo spokoju. I postanowilismy kupic wagę, żeby na bieżąco sprawdzac czy przybywa jej ![]() Trzymam kciuki za Agatkę ![]() A moje dziecko jak zasneło o 18 tak spi do tej pory ![]() ![]() A tak dzis spacerowalismy ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-10-12 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22451262]
A kupowałaś może słoiczki babydream??? Albo w ogóle jakieś żarełko ichnie?[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Mąż uwielbia. ![]() Cytat:
![]() Dzięki za opinię. Ciekawe co Misio powie. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Konto usunięte
|
Velluto, nie jesteśmy przeziębieni. W nocy to ona bez problemu potrafiła 11-12h przespać, no ale wiadomo - zawsze rano pełna flacha szła, gdy tak się zdarzyło. A teraz w dzień potrafi 8h nie jeść po zjedzeniu porcji minimum, po czym zjeść również porcję minimum.
Faaaajna córa ![]() Dziewczyny, dziękuję za pocieszanki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ocieplany polarem. Za 2 tygodnie ma być już zima ![]() Fajna Różyczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szaja, może rośnie Ci niejadek? Dzisiaj mąż z synem poszli na spacer z Lusią i psem i miałam czas na sprzątanie chaty. Nawet meble pomyłam ![]() ![]() Straszą zimą, że będzie mroźniejsza od ostatniej brrrrrrrrr. U nas jest masakra z siedzeniem. Żeby poleżała, to muszę ją zabawiać. No jeszcze na macie to poleży, pobawi się. Boję się trochę o jej kręgosłup. Położyłam się z nią na łóżku, bo spać mi się chciało, a ona jak zobaczyła, że ja leżę obok, to zaczęła się chichrać ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-10-02 o 21:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2773 |
Konto usunięte
|
Joasiu, fajny ten kombinezon. Agu dzisiaj dostała śliczną kurteczkę od chrzestnej - 74 rozmiar, na taką zimną jesień, ew. lżejszą zimę. Jutro obfocę. I pokażę wam spodnie i kombinezon ciuchlandowe
![]() Agu zjadła 240ml kleiku ryżowego. Uwierzcie - cieszę się, a jednocześnie mam ochotę dać jej szlaban d 18 ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- A rok temu na 14 października była u nas śnieżna zamieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Rozeznanie
|
szaja dzięki za radę
![]() ![]() velluto córeczka jak cukierek ![]() kropka dużo zdrówka ja już się boję tej zimy ![]()
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ejjjj.... ja w przyszłą niedzielę mam chrzcić syna! ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Kropko zdrowiej, wygrzej sie dobrze. A na gardlo mi zawsze pomaga plukanka Salviasept i Tantum verde.
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22452740] Agu zjadła 240ml kleiku ryżowego. Uwierzcie - cieszę się, a jednocześnie mam ochotę dać jej szlaban d 18 ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- A rok temu na 14 października była u nas śnieżna zamieć ![]() Brawo dla Agatki. Ale pojemny ma żołądeczek ![]() Ja jeszcze nie chce zimy, uwielbiam jesien ale taka zlotą, piknie wtedy jest... A dzis na spacerze dostałam z liścia... od liscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
O Chryste, co za noc.
![]() Cały wieczór leciało mi z nosa ciurkiem, a na noc zatkało się na amen. Nie mogłam zasnąć. W końcu przysnęłam z otwartym pyskiem. Od 24:20 młody zaczął brykać. I tak co pół godziny średnio, do rana. Wtykałam monia 14 razy. W nocy zaczęłam smarkać na żółto, więc jeszcze zatoki do kompletu. Bosko. :/ Daniel kaszlał kilka razy w nocy, więc od razu mnie panika ogarniała i prawie nie spałam. Czuję się jakby mnie tramwaj przejechał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas po przeprowadzce,ciężko u młodego ze spaniem,budzi się co 40 min biorę do cyca,odkładam i znowu za chwile się budzi,z zasypianiem też problem wczoraj przeszło godzinę walczyłam...głowa mi pęka i nie mam już siły ![]() u mnie jak była pielęgniarka to kazała zacząć podawać coś do jedzenia ok 4,5 miesiąca jak będzie miał,zas w normach żywieniowych ktre dostałam w poradni laktacyjnej,piszą ,że dzieciom na piersi,wprowadzać po 6 miesiacu...i nie wiem już sama ???[/QUOTE] Też sie zastanawiałam nad tym aby gromadzić ( taa, na jednym posiedzeniu odciagam 20 ml), ale wydaje mi sie, że jak teraz dziecko moje ma prawie 5 miesiecy i dam mu, ząłóżmy za pół roku, to mleko, to już nei do konca będzie wartościowe, bo pzrecież mloeko dostosowuje sie do rozwoju dziecka... Ja tez chce zostac w domu - do czasu aż młody osiagnie rok, dłuzej juz sie chyba nie da, bo nie mamy tyle oszczędności, a na zleceniach niewiele zarobię. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
W ogóle serię baby deram uwielbiam: mamy mydełko, o którym pisałaś, szampon tez, mam też krem do pupy z nagietkiem - calendulacreme. I jeszcez kilka innych rzeczy. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22451262]Kropka, ja naprawdę staram się sobie tłumaczyć, że zęby, że nie panikować - ale jest coraz gorzej. Smoków nie miałam, a NUKi faktycznie wygięte, ja kupiłam aventy - wygięte mniej. Ale skubane drogie ![]() A kupowałaś może słoiczki babydream??? Albo w ogóle jakieś żarełko ichnie?[/QUOTE] Ja kupowałam, marchewkę z czymśtam i chyba zestaw owocków-jabłka, chyba winogrona i morele ( nie pamiętam dobrze)? Nic młodemu nei było, ale z tego co pamiętam, to coś dodają oprócz witaminy C. Kupiłam raz, w sumie już nei kupuje słoiczków, alwe po babydream nie było przebojów. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam w listopadzie i chyba przesunę chrzciny na przyszły rok ![]() Do Luizy wstawałam dzisiaj w nocy 6 razy ![]() piękne słońce świeci, ale mocno wieje i jest tylko 5 stopni brrrrrrrrr. Miłej niedzieli Wam życzę ![]()
![]() |
#2780 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam ![]() ![]() ![]() Moja mama imieninuje dzisiaj, więc idę z córą na imprezkę, a małżon do pracy. Mama portfel dostanie. Ścięłam włosy wczoraj: |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zakorzenienie
|
Szajuś - ładnie Ci w tej fryzurce
![]() dziś w nocy wstawałam: 00, 3.30, 5.15 i potem 7.15. aktualnie mija 23 minuta drzemki, więc już dużo czasu mi nie zostało, zdążyłam zrobić i zjeść śniadanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973]
![]() Moja mama imieninuje dzisiaj, więc idę z córą na imprezkę, a małżon do pracy. Mama portfel dostanie. Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE] szaja-super włoski ![]() ![]() ![]() Miłej imprezki ![]() a my dziś PIERWSZA ROCZNICA ślubu...ale ten czas leci..z tej okazji zamówiłam sobie blender ręczny Elektroluxa ![]() Zaraz się pakujemy i wio na wioskę do teściów! Miłej i spokojnej niedzieli ![]()
![]() |
#2783 |
Konto usunięte
|
Gratuluję rocznicy
![]() ![]() A włosy - odrosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko jak usnelo wczoraj o 18 tak jeszcze spi
![]() O 5 rano miala tylko mały przerywnik w spaniu i dalej smacznie chrapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Raczkowanie
|
szaja
![]() I fruzurka bomba!Pasuje Ci ![]() velluto chyba Ci zazdroszczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973]O cholera
![]() ![]() Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE] Na takie cosik to już tylko antybiotyk. Co prawda jem ibuprom zatoki itp. cuda, ale niewiele to daje, bo nic z tego nie działa bakteriobójczo. :/ Ja ostatnio tak fatalnie to miałam we wrześniu 2008. Ścięłaś i nie ścięłaś. Masz krótki i nie masz. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() _________ Co rusz któraś ma pierwszą rocznicę. Wy tak wszystkie robiłyście te dzieci w noc poślubną, czy jak? ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
A to ja w tym jednym przypadku mam lepiej, że u nas pierwsza drzemka trwa dłużej. Dziś 1,5h, zwykle około 1h. Ale może to dlatego, że ktoś leży obok i jak po 30 min. małpka zaczyna fikać to wtykamy monia w dziub i odpada dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Konto usunięte
|
No widzisz, bo ja 2in1 jestem
![]() Nie, ja zrobiłam se w ferworze przygotowań przedślubnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22456073]No widzisz, bo ja 2in1 jestem
![]() Nie, ja zrobiłam se w ferworze przygotowań przedślubnych ![]() He he To jeszcze jedną połowę walnij na blond, drugą na ciemny i chłop będzie miał dwie baby w domu. ![]() ![]() Cytat:
A widzisz... ja zaczęłam od oliwki (w porządku była ale krótko stosowałam, bo upały wyszły i młody się lepił), a potem poszły chusteczki te nasączane właśnie - dla mnie paskudztwo. Zamiast myć to one natłuszczają, nie podobało mi się ich działanie ani ani. Do tego szybko mi wyschły na wiór. A po co szamałaś te słoiki? ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-03 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślicie, że mogę czymś te podrażnione policzki smarować? czym na przykład? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.